Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
happy_mister
üzenetére
-
McClane
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Huawei HG8121H eszközöm, ezt hozta a DIGI, de csak user-ként tudok belépni az eszközbe. Meg tudnátok mondani az admin felhasználónevet és jelszót?
-
Arpee78
senior tag
válasz
krealon
üzenetére
Néhány lépéssel közelebb a megoldáshoz, de még mindig elérhetetlen távolságban:
Router csatlakozva a mobile hotspothoz
Router wifi-je, ha lenne jelentősége
Kliens asztali gépAsztali gépen ezt látni,
meg eztA telefon Nokia Lumia 920 Win 10-el, az asztali gépen is Win10 van.
-
happy_mister
csendes tag
Már megvettem az APC surge arrest-et, már azon keresztül megy a pc, monitor, stb.
Még a modemet is szeretném megvédeni vele ha már van rajta ilyen lehetőség, csak mint írtam a koax kábel ami bejön a házba és most direktben rávan csavarva a modem csatlakozójára, nem kompatibilis az APC hosszabítón levő koax dugaszokkal.Mert az apc ilyen bedugós koax - a modem és a netkábel pedig ilyen csavargatós

szal csak azt szeretném kideríteni hogy :1. milyen átalakító kábelt vegyek a koax kábeltől az apc-ig?
2. milyen átalakító kábelt vegyek az apc-től a modemig?Tévém nincs, csak az internet menjen rajta

-
Core2duo6600
veterán
Sorry rosszúl írtam nem Public , hanem dynamic DNS szolgáltató
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Hogyan lehetne ezt a [link]public dns szolgáltatót begyógyítani egy Cisco RV 325 be ?
Nem kényelmes mindig manuálisan frissíteni -
mezis
félisten
válasz
happy_mister
üzenetére
Üdv.!
Ha koax kábelen érkezik a TV, internet, akkor én egy ilyet javaslok.
-
krealon
veterán
válasz
Arpee78
üzenetére
"Nem tudom, talán IP cím ütközés lehet, ki kell kapcsolni valahol dhcpt, kell dns-t állítani?"
Nem, semmit sem kell allitani.
Ujraindulas utan meg elerheto a router az alapertelmezett IP cimen, de miutan csatlakozott a mobiltelefonhoz, kialszik a LAN led, majd par masodperc mulva ujra vilagitani kezd, de ekkor mar a mobiltelefon fog IP-t osztani a PC szamara. -
happy_mister
csendes tag
Sziasztok, lenne egy noob kérdésem:
Adott egy ilyen APC koax védelemmel is ellátott túlfesz védő.
Namost erre csak tv-t lehet rácsatlakoztatni vagy mondjuk internethez egy Thomson TWG routert is?Ha igen, milyen kábelt kellene venni hozzá, ami a túlfesz. védőből visszamegy a modembe, mivel ha jól látom az APC-n koax dugók vannak, a modemen pedig ilyen rácsavarós csatlakozó van: KÉP
Meg ami jön be nekem net kábel a modemhez az is értelemszerűen menetes, abba is kellene valami átalakító hogy betudjam dugni az APC-be. De jobb elnne oda is valamilyen kábel, mert szeretném meghosszabítani.
Tehát két kábel kéne de nem tudom milyen néven keressem egyáltalán? Egyáltalán működne ez?
Köszi

-
-
krealon
veterán
válasz
Arpee78
üzenetére
"Adott egy PC ami kábelen csatlakozik egy Asus wifi routerhez, ami alapesetben a digitől kapja a netet. Néha a digi nem működik, de munkához ilyenkor is kellene net. Van egy okostelefon amely mobil elérési pontként ugye adhatna netet a routernek. A routert hogy kell ehhez beállítani?
Asus RT-N12+ "Ha a routert atallitod Jelismetlo uzemmodba
Adminisztracio --> Jelerosito uzemmod
akkor a router a keps csatlakozni mobiltelefonon megosztott internetkapcsolatra.
Az UTP kabelen keresztul a PC-n is lesz kapcsolat, bar az atallas eleg lassu, mert az IP cimet a mobiltelefon fogja osztani.Az iment teszteltem, mukodik.
Az "alkalmaz" gombra kattintas utan ujraindul a router (eloszor csak a power led vilagit).
Kb 2 perc telik el, mire hasznalhato lesz a mobilinternet kapcsolat a PC-n.Ennel lehet, hogy gyorsabb lenne egy USB-s Wifi adapter hasznalata a PC-n, radasul az uzemmod valtasnal a router korabbi beallitasai elvesznek.
-
Arpee78
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi az a funkció ami hiányzik ehhez? Jobb router tudná?
Ha nem, marad az, hogy veszek egy ilyen USB-s adaptert. Vagy lehet a telefon netjét USB kábelen megosztani a PC felé?
-
-
Arpee78
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kábelen megy a net a routertől az asztali géphez.
-
-
Arpee78
senior tag
Üdv,
Adott egy PC ami kábelen csatlakozik egy Asus wifi routerhez, ami alapesetben a digitől kapja a netet. Néha a digi nem működik, de munkához ilyenkor is kellene net. Van egy okostelefon amely mobil elérési pontként ugye adhatna netet a routernek. A routert hogy kell ehhez beállítani?
-
janaman01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
szia megcsináltam amit mondtál, azzal a módositással hogy ( közben elszaladtam utp kábelért) felraktam a szekrény tetejére..
itt vannak a képek, nem akartam terhelni a fórumot a sok képemmel. Nézd már át légyszives, hátha tudsz javasolni esetleg valami modositást .Egyébként igy hogy felraktam a szekrény tetejére sokkal jobb lett . -
janaman01
addikt
válasz
janaman01
üzenetére
Ilyen routerem még nem volt. Ezért ugye igazából azt se nagyon értem mikor a beállitásokban eljutok arra a pontra hogy csatornákat keressen akkor feldob egy listát illetve az általa legjobbnak vélt csatornát meg ugye a szomszédok általt használtakat hogy ott mit lenne érdemes választani...na mindegy majd dobok fel arról is képernyőmentést nert igy lehet nem is értitek miről beszélek...
-
janaman01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Huuu nem gondoltam hogy ennyi minden számit. Családi ház b30 as téglafal. A router a faltól kb 1-1 méterre lett volna a sarokban. A tv plazma attól kb 20 centire elektromos vezetékek fölött 70 centire. Szomszédok viszonylag messze, de talál mindig 3-4 wifit...egy inviteles modemre can ráakasztva. Most repeaternek kiraktam a konyhába , úgy tökéletesen nyomja. Megnézem az általad emlitett programokkal még ma, mert nagyon érdekel a dolog. A jelszó kisbetükből és számból áll (5+4)
-
válasz
janaman01
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod? -
-
janaman01
addikt
Sziasztok. Vettem egy eminent AC 750 gigabit routert , de sajnos azt tapasztalom az elözőhöz képest hogy az oldalakat elég sok gondolkodással nyitja meg ha telefenonon böngészek. Érdekes, hogy laptopon ezt nem tapasztalom. A net sebesség a maximum 60/6 os illetve a ping 18.. próbálkoztam a beállitásokban de sikertelenül.
Visszatéve az inviteles antenna nélküli dlinkes routert egyből pakk vágja kifele telefonon is az oldalakat
Esetleg valami tipp? -
törölt tag
Kedves fórumozók
Valaki itt korábban javasolta nekem, hogy UNIFI AP-t vegyek, melyet cloud key-yel programozhatok fel.
nost megvettem 2 db AP-t (a fehér UFO kinézetű), és a cloud keyt. Itt már el is akadtam...
Azt látom, hogy a cloud keyt fel kell csatlakoztatni USB-vel PC-re, mindeközben (?) a cloud key lan csatlakozójára egy kábellel az AP-hoz adott kis "fekete dobozt" (POE adapter) (gondolom a POE csatlakozóra megy az AP és a LAN felirathoz a cloud key?). És innen akkor egy pár lépésben fel tudom "programozni" a cloud keyt és az AP-t a fekete dobozával együtt? Utána kihúzhatom a Cloud keyt, és a fiókba tehetem, mert menni fog az AP magától ? Vagy mi a metódus? Kérnék egy nagyon érthető kis magyarázatot, hozzáértőtől. NAGY köszi (ha már 80 ezret elköltöttem rá, jó lenne érteni is hogy mi a helyzet...( Az összes képtalálaton routerek is vannak, sehol nem látom hogy ez a kis ufó menne magában is egy cloud key-el.
Mert ha tegyük fel a cloud key az egy mini szerver és annak is non-stop be kell lennie kötve, akkor a második AP-t mire csatlakoztatom? hisz csak 1 db csatlakozója van a cloud key-nek. HEELP !
arról már nem is beszélve, hogy sima ethernet kábellel kell összekötnöm ezeket (a dobozban nem volt egy sem), és elvileg az AP az áramot a kis fekete doboztól kapja. Tudomásom szerint a LAN kábelekben nincs érpár, ami áramot visz. Hogy van ez az egész?? -
-
qdak
addikt
hello, szeretnem, ha lehetseges, hogy a regi
tp link tl-wn543grouterem, tovabb sugarozza a wifi jelet, ahol a fo router mar nem kepes, koszi elore -
krealon
veterán
"Olyan problémám van, hogy néha az asztali gépem lecsatlakozik a Wi-Fi-ről, és mindíg manuálisan kell újracsatlakoztatnom. Okozhatja ezt a problémát a fent említett beállítás?"
Nem.
Ez biztosan Wifi problema, aminek a kitargyalasa a Wifi topikban tema. -
krealon
veterán
"Mit kell állítanom, hogy jól működjön?"
Amig nem tapasztalsz hibat, addig semmit.
"DSL netem van, a router egy modem-el van összekapcsolva."
A DSL kapcsolatok PPPoE folott szokak mukodni.
"A WAN kapcsolat típusa automatikus IP-re van állítva."
E szerint a "modem"-ed valojaban egy modem-router kombo, ugynevezett Home GateWay (HGW).
Ha nincs telefon vagy IPTV szolgaltatas a vonalon es a szolgaltato kepes megoldani, akkor elvileg vissza lehet butitani a szolgaltos eszkozt sima modemme. Ekkor a PPPoE kapcsolat felepiteset a routered fogja elvegezni, es o fogja a publikus (illetve a hibauzenet szerint "kulso") IP cimet megkapni.
A masik megoldas, hogy a kettos cimforditast elkeruld, hogy a szolgaltoi eszkoz marad router es az ASUS RT-N12 D1 routert "lefokozod" egyszeru Access Point-ta (Adminisztracio --> Uzemmod --> Hozzaferesi Pont).
Ekkor viszont az ASUS nyujtotta szolgaltatasokat bukod. -
BK87
senior tag
Sziasztok. Van egy ASUS N12 D1 routerem, ami az alábbi figyelmeztetést írja "a wan ip nem egy külső ip cím, a külső ip címet igénylő szolgáltatások nem fognak működni". DSL netem van, a router egy modem-el van összekapcsolva. A WAN kapcsolat típusa automatikus IP-re van állítva. Mit kell állítanom, hogy jól működjön? Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Viszonylag rendben.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Szia!
Ez a router nem tud kliens módot, tehát sehogy.
-
Ganz-[HUN]
addikt
helló
van egy DI-524 B4-esem. Hogy lehet Access point-ként bekonfigurálni? X360 Fathoz kellene WiFi recieverként. -
kedvesgabor
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És te mit látsz a képen?

-
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Az ilyen mini/nano adaptereket el kell felejteni, rendes méretű és/vagy külső antennás típusokat kell használni.
Pont egy ilyen képet kértem. -
kedvesgabor
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Egy asus usb-n10 nano stick van a gépemben, azt kivettem, betettem, eg a routert újraindítottam és megoldódott a dolog, mármint megint 30-40között van.A routerem: D-Link GO-RT-N300, az Inviteles szerelők hozták, ők se dicsérték...
Egy légtérben van a gép és a router, könnyűszerkezetes házban.
Felraktam a Acrylic WiFi professional trialt ... hát nem találtam tesztet, csak ezt tudtam.
Köszi!
-
-
esi75
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mind kettő be van kapcsolva esetleg a 2,4-est kikapcsoljam?
-
-
esi75
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A kábel megoldotta a dolgot.Köszi Itt a következő probléma a wifi sebbeség 100-105 mb ez ennyi is marad vagy várható valami csoda esetleg beállítási trükk van rá hogy kicsivel több legyen?Gondolom a telefonokban és a notebookban lévő hálózati kártya, modem befolyásolja a dolgot de azért érdekelne hogy hol lehet állítani ha lehet egyáltalán?
-
esi75
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi próbálkozom!
-
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ennyi, nem jó, elbúcsúztam tőle, találkozunk a milyen routert vegyek topicban

-
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké! Megpróbálom.
-
-
-
esi75
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez rendben van de hol keresem a megoldást?A Huawei routernek meg adom a 192.168.1.254-es bejelentkezést és nem adja a felületett ahol bejelentkezhetnék a routerbe Crommal és Explorerel is próbáltam már hol lehet a hiba?
-
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most őszintén áruld el nekem légy szíves! Ha eddig minden működött, és most meg nem, akkor mennyi esély van rá, hogy ez firmware gond?
-
-
-
kezo0
addikt
Nem kifejezetten neked szólt, mivel – ahogy írtam – többen is szokták ezt az írásmódot alkalmazni. Az mindegy, hogy kötőjellel vagy sem, sehogy sem látom az értelmét, ezért kérdeztem. Hátha valaki tudja.
És azért tettem off-ba a hozzászólást, mert nem tartozik szervesen a topik témájához, de valahol meg szerettem volna kérdezni.
Szívesen segítenék a konkrét problémádban is, de sajnos nem tudok. -
kezo0
addikt
Nem bírom ki, most már csak megkérdezem. Nem először olvasom, hogy egyesek úgy emlegetik a TP-Link ill. D-Link márkanevet, hogy "TP-Linkes" ill. "D-Linkes" eszközökről beszélnek. Mintha azt mondanám, hogy nekem Samsungos telefonom vagy Panasonic-os tévém van.
Van ennek valami előttem ismeretlen történelmi alapja, netán a tp-linkesség vagy d-linkesség az valami képesség/szolgáltatás, ami ezekre az eszközökre jellemző?
Valaki világosítson már fel, mert megőrülök a kíváncsiságtól. Komolyan kérdezem, és tényleg nem azzal a szándékkal, hogy bárkit is megsértsek vagy beszóljak neki, de most már annyiszor találkoztam itt ezzel a szóhasználattal. -
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jó volt az ötlet, de nem ez a gond. Valami más?
-
esi75
csendes tag
Sziasztok
Szolgáltatót váltottam Telekomos lettem,Kérdés mitől van az hogy a Huawei router amit a Telekom adott kábelen keresztül tudja a 572 mb letöltési sebbeséget ha rákötöm D-Link-es wifis routert amit szintén most a T-től kaptam pedig csak 95 mb-ot tud ugyan úgy kábelen. Mit kell át állítani hogy ugyan azt vagy legalább hasonlót tudjon produkálni?Valaki tudna segíteni?Ha nem is szájba rágósan de emberi nyelven leírva ha lehet köszönöm szépen előre is. -
válasz
Travelos
üzenetére
Mennyi idős az eszköz?
Öreg router GYIK -
válasz
Redbull941
üzenetére
Jelentsd be a szolgáltatónak.
-
Travelos
őstag
Sziasztok, ma hazaértem és az fogadott a Netgear WNR3500Lv2 routeremen, hogy a főkapcsoló visszajelző led nem zöld, hanem sárga, és a wifi jel a WPS gombbal együtt 10-15 másodpercenként elalszik, majd újra kigyullad. Azon a gépen, ahova kábellel csatlakozom, ott van net, de a wifi persze szakad ugyanúgy 10-15 másodpercenként. Frissítettem egyből a router firmware-t, előtte és utána is volt reset, az internet megy vezetékről, de a wifi nem. Mi történhetett?
-
Redbull941
tag
Hali

Erre tud valaki megoldást?
Már újra tettem a winfost, meg nyomtam a routerra hardresetet is meg már kábelt is cseréltem, és akkor is jelen van, hogy le csatlakozik, aztán hirtelen fel... Nem csak egy gépről van szó, másik kábelos gép is ugyan így csinál. Routerrel lehet a baj? (wifin minden oké...) -
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Milyen router van használatban?
Wifi-t sok minden befolyásolhatja.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod? -
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
az mitől lehet, hogy a gépemen a speedtest 3/8mbit-es sebességet mér. A net elvileg 100/7 és a router előtt ez nagyjából meg is van(93/8). Eddig is lassabb volt wifivel(40/8), de nem ennyire..
..ötlet? Router vacakolhat? -
krealon
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
"Tényleg nem sokat ér?"
Ez csak attol fugg, hogy jol helyezed-e el.
Ha az eredeti wifi jelet nem latja jol, akkor mar nincs mit megismetelni. Ha pedig tul kozel van a "forrashoz", akkor nincs javulas lefedettsegben.Az a jo hely, ahonnan az eredeti wifi jele is jo minosegben elerheto, de a beszorni kivant terulet is viszonylag tisztan lathato.
A wifi radiohullam altal terjed.
Amikor wifi megvalositast tervezunk, erdemes a hanghullam analogiaban gondolkodni. Tiszta, akadalymentes terben, keves tozulassal jut el a "beszelotol" a "hallgatoig" a hang (tehat erheto marad). Amikor akadalyok vannak utkozben, akkor szetszorodik, gyengul a hang erosege, vagy a visszhangoknak koszonhetoen teljesen erthetetlenne valik a szoveg. Pl visszhangos teremben minel hangosabban beszel valaki, annal kevesbe ertheto masok szamara a mondandoja. -
ArthurShelby
addikt
-
w.miki
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
mik a tapasztalatok azért?
Tényleg nem sokat ér? Vagy mégis elrontottam valamit a beállításokban? -
-
w.miki
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
átlagosan mennyivel tudja megnövelni a wifi hatótávolságot egy ilyen repeater?
Mert nem vettem észre nagy változást
-
-
w.miki
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gyári FW-ből érdemes a legújabbat feltenni, vagy igazából nincs nagy különbség?
A repeater mód erősít a meglévő wifi jelen? Úgy tűnik a háztól 15m-re kint már nem volt jel.
Valamit rosszul csináltunk, vagy ez ennyit tud? -
Redbull941
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
megvolt a reset 1-2 óráig oké aztán újra elkezdi :/
-
-
válasz
Redbull941
üzenetére
Egy reset-et csinálhatnál rajta.
-
w.miki
veterán
Asus RT-N12 D1 FW V3.0.0.4.378 kapcsolatban kérnék segítséget.
Meglévő Wifi jelet szeretnék erősíteni vele.
Hogyan tudnám erre a legjobban beállítani? És milyen FW-t töltsek le hozzá? -
Redbull941
tag
Helló mindenkinek.
Volna itt nekem egy huawei hg552a1-es routerem, amit a szolgáltató biztosított már legalább 4. éve nyüstölöm szegényt, megy rajta 2 gép lan kábelről és ugye pár mobil + laptop wifiről... az utóbbi időben (1 hete) elkezdte azt a műveletet csinálni, hogy le-fel csatlakozik a számítógép a nettre. Mármint olyan mint ha elvesztené a kapcsolatot a routerral, de másik gép is ezt csinálja és nem hinném hogy egyszerre ment volna el a beállítás. Van olyan alkalom mikor fogja magát és benyomja, hogy dns connect error... Igazából az zavar, hogy le-fel csatlakozik, nem kapcsol szét csak 1-2 másodpercre megy el a nett, majd megint oké aztán megint elmegy majd újra csatlakozik. Érdekes dolog viszont, hogy nem írja ki a router hogy 1perce csatlakoztam, hanem hogy folyamat megy az internet le csatlakozás nélkül. Nett kábelek rendben vannak, nincs szakadás, nincs letörve a füle a kis műanyagnak, és mégis elmegy a nett. Már gondolkodom, hogy veszek a főgépbe egy wifi antennát és azon használom, mivel a lapos wifiről simán csatlakozik.
Volt valakinek hasonló problémája? Esetleg valami ötlet, hogy mi lehet ez, vagy a router lan csatlakozása akar meghalni? Köszönöm a válaszokat. Üdvözlet
-
válasz
maddionmax
üzenetére
Ha egyszer rendesen beállítod akkor nem kell vele később törődnöd.
-
maddionmax
senior tag
válasz
woodworm
üzenetére
A normális beállítás tág fogalom, én routeren is örömmel korlátoztam volna a hozzáférést MAC address szűréssel, nem igazán érzem pótcselekvésnek. Egyébként azért sajnálatos,mert sok hasznos és értékes időm megy majd rá, de ha mást nem lehet tenni, akkor ez van....hazaérek és nekiesem.
-
woodworm
veterán
válasz
maddionmax
üzenetére
Miért sajnálatos a normális beállítás?
Az, hogy a routerhez csatlakoztatott ap nem kap ip-címet fals infó, a beállítások hiányából fakad. A fő routeren a mac-cím szűrés csak pótcselekvés. -
woodworm
veterán
válasz
maddionmax
üzenetére
Éppen ezért kell az AP-k wifi beállításainál megadni. Ha csatlakoztatás után nem éred el az eredeti címeiken, akkor tedd rendbe. Előtte állítsd őket a fő router DHCP tartományán kívüli címekre, és ne egyezzenek egymáséival sem.
Ha végképp nem megy, akkor a routerre csatlakoztatás előtt állítsd be, külön-külön. -
woodworm
veterán
válasz
maddionmax
üzenetére
Mondjuk a normális erősségű jelszót és titkosítást használó (WPA2-PSK, AES) algoritmus beállítása többet nyom a latba, mint a mac-cím szűrés. Akit nem szeretnél a hálózatra engedni, annak ne add meg a jelszót.
-
maddionmax
senior tag
Üdv!
Hozzánk is betört a T-Home féle technika és bekötésre került a 1Gbites kapcsolat. Kaptam hozzá egy HG8245H jelzésű eszközt, amire azt mondták pár hét és cserélik, de most készlethiányos amit adni szoktak.
A lényeg, hogy ehhez az eszközhöz egy szintén gigabites switchen keresztül csatlakozik két Cisco WAP4400N Access Point, azaz minden emeleten egy. Gyári állapotban a két AP azonos hálózatot alkot és tökéletesen beszórja az épületet, azonban saját IP-t ilyenkor az AP-k nem vesznek fel (kvázi antennaként üzemelnek), így nem is tudom őket semmilyen biztonsági szűrésre beállítani. A routeren jó lenne a MAC address szűrés, de a 8-as limit nekem nagyon karcsú.Hálás lennék, ha megosztanátok, hogy miként lenne érdemes védeni a fenti hálózatot az illetéktelen vezeték nélküli felhasználóktól.
-
krealon
veterán
válasz
hardy555
üzenetére
"Esetleg arra ötlet, hogy akkor eouter nelkul ami eddig 800 mbs volt az most miert 10 ?"
Kapcsolati sebessegben megvan a 1 Gbps?
Ha csak az internet sebesseg lassu, abban a Digi topikban erdemes erdeklodni. -
martinkeet
aktív tag
Erre senki?
Most vettem egy kicsit komolyabb routert, és sajnos ugyan az a hiba lépett fel.
Az asztali média lejátszómra érkezett egy frissítés (Wetek Play 2,Android 6.0.1) ,és mintha azóta jelentkezne a hiba.
Lehetséges?
-
krealon
veterán
válasz
hardy555
üzenetére
"A router egy TP-Link AC1350 C60.
[...]
(DIGI 1Gbit-es net van itthon.)"Sajnos ez mellefogas volt.
http://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-9_Archer-C60.html#specifications
Csatlakozások
4 db 10/100 Mb/s LAN csatlakozás
1 db 10/100 Mb/s WAN csatlakozásTehat a kabeles netbol max a mert 90 Mbps koruli sebessegre kepes.
A Wifi-s resze baromi gyors, de a gigabites internethez nem megfelelo a kabeles csatoloja. -
hardy555
tag
Sziasztok!
Lenne egy elég komplikált problémám, máshoz már nem tudok fordulni csak hozzátok, PH-sokhoz.
Vettem egy új router-t, mivel a régi majdnem iskoláskorú volt már. A router egy TP-Link AC1350 C60.Amíg a régi router elment, és az új még nem érkezett meg addig simán a gépbe volt dugva a kis kábelem, semmilyen switchbe vagy másik ideiglenes routerbe, és a letöltési sebességem a speedtest szerint 700-800 mbs volt. (DIGI 1Gbit-es net van itthon.)
Majd jött ez az új csoda, bekötöttem vártam, a csodát, és........l*fasz. Amikor először bekötöttem akkor Wifi ugyan volt, de a kábeles net nem ment, azt írta, hogy a kábel nincs bedugva, pedig be volt. Se másik kábel se másik gép nem segített. Aztán sokszoros ki be kapcsolgatás után meg a routeren vagy 3 factory reset után sikerült valahogy, a mai napig nem értem, hogy hogy működésre bírnom.
Örültem, mint hülye gyerek a csattogós lepkének, olyan bruttó 10 percig. Megnéztem a letöltési sebességet, hogy megint verhessem a netem hogy igen, ez aztán sebesség...... 90-et alig értem el.
ez volt az első sokk, a második, még keményebb, hogy miután visszakötöttem az eredeti, router nélküli felállásba a dolgot, ami annó 800 körül pörgött lement olyan szolid 10!!!-re. Asszonyom leptopján tovább pörög kábelen a 800, az állógépemen meg 10, ami eddig bika volt.
Amit már megpróbáltam: kábelek összevissza dugogatása, routerek(kettő van, egy a ház elejében, egy hátul nálam, mert 1 nem fedi le az egész házat, valami ZTE, Digi hozta, soha nem nyúltam hozzá, de pöpecül küldte át hátra kábelen a 800 at simán.) ki/bekapcsolása, frimware frissítés mind a routeren mind a hálókártyámon (alaplapi, ASUS H97-Pro), gép-router-fal megrugdosása.
BÓNUSZ: Ha a hálózati beállításoknál beállítom a speed&duplex-nél, hogy 1 gbit, akkor fogja oszt nincs net paraszt... tehát akkor szó szerint elmegy az internet és azt írja, hogy NINCS KÁBEL BEDUGVA, míg ha visszaállítom auto negotiation-re akkor meg azt írja, hogy be van dugva...
KÉRLEK titeket kedves nálam sokkal okosabb emberek segítsetek, vagy itt vagy privátban vagy akárhogy, mert lassan ott tartok hogy a dezodor+öngyújtó hatáskörébe helyezem a gépet a routert és mindent ami elektronikus a házban.
Válaszokat ötleteket előre is köszönöm, szép estét/napot.
-
haxiboy
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Az itthoni hálózat kb így néz ki.
Router 1 (Ezen jön a net, DHCP stb) - Router 2 (wifi az emeleten) - Router 3 (wifi kikapcs, switchként használva a bányagépekhez)
Azonos alhálón van minden. Mindenhonnan elérni külső ip-ről/ddns domainról a router1 kezelőfelületét, illetve bepróbáltam külső IP-ről (mobilnet) ahonnan szintén elérhető. De elég volt a 80-as portot másik eszközhöz bindelni amin nem fut semmilyen service ezen a porton és már jó is.

-
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Telekoim féle HG8245H routeren van lehetőség a webes interace WAN elérhetőségét tiltani? Kicsit idegesítő hogy kívülről látom a router beállításait.
Ráadásul így a 80-as portom foglalt, amit szeretnék haszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Hardverfogócska a kertben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest