Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pár éve már van egy Dreame L10 Pro gépünk. A karácsonyi szünetben, valamikor elvesztette a wifi kapcsolatot. Xiaomi Home appal irányítom. Csak egy történés volt, hogy frissítettem a routert Openwrt 23.xxx-ről 24.10.4-re. A Wifi tulajdonságain nem állítottam. 2,4GHz WPA2 PSK (CCMP)
Tudtok valamit, hogy milyen beállításra érzékeny a cucc? -
válasz
rviktor
üzenetére
Na itt a valódi bemutató is:
Roborock's latest vacuum is reaching new heights, literally. #CES2026
Roborock Reveals Dancing Robot Vacuums
Viszont az x60 pletyka sajnos nem igaz
De sok újdonság se jutott bele. RealTime kerüli el a fost
és már ebből is a full full az x60 max ultra nem az x60 ultra....
De azért a dreame is alkotott Cyber 10 Ultra:
dreame Robot vacuum with Robotic Arm at Ces 2026
De lemaradt a lépcső mosásban:
Dreame Goes HARD In 2026! -
-
válasz
krono.
üzenetére
Új térkép?
Én mindig csinálok a porszívóval egy tökéletes térképet. Mindent elpakolok ami mozdítható és indítok egy sima csendes porszívózást. Ha végzet felosztom a szobákat és még egy csendes porszívózást, ezután húzok no-go zónát csinálok bútorokat
és elmentem, hogy legyen egy tökéletes térkép.
Bármi van erre vissza tudsz állni.
Nekem ha valami összekutyulódott, arrébb mozgattam, plusz szobát húzott, mert pl. nyitva volt a bejárati ajtó, akkor térkép reset (visszaállok a tökéletes térképemre). -
-
j.bravo
addikt
válasz
thomasvold
üzenetére
tényleg hajaz rá!
bár ha jól emlékszem, ez a robotzsaru elesett a lépcsőn, ellentétben a hajdani Murphy rendőrt integráló modellel
-
-
Vaóóó.... A lépcsőmászó és TAKARÍTÓ Roborock. Ma jelentették be.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi mop 2 pro + robotporszívónk, amibe már elég gyér az akksi. Ahogy néztem olyan 20 környékén vannak akksik, és elsőre nem is tűnt nehéznek a szétszerelése.
Tudnátok segíteni hogy pontosan milyen akksit kell vennem és honnan?
(23730m2 van benne, kiszolgálta már magát de nem akarok tőle megvállni, ha meg tudom ugrani az akksi cserét, mert egyéb baj nincs ve
) -
-
válasz
werszomjas
üzenetére
Csak a leírásban néztem utána és ott is csak annyit, hogy CTRL+F "kamera"
Itt van:
Dreame L40s Pro Ultra robotporszívó (fehér) | Dreame | A robotok és porszívók hivatalos webáruháza
Itt nincs:
Dreame L50 Pro Ultra robotporszívó (fehér) | Dreame | A robotok és porszívók hivatalos webáruházanekem is fura, de ezért külön rámírt egy user, hogy ne terjesszem, hogy az L50 Pro ultra olyan mint az X50 Ultra csak nem tud lépni.
De örülök, ha ennyire nem birka a dreame.
De akkor mit jelent az s? -
sub71
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Akkor nagyon nagy különbségek vannak sajnos. Azt tudtam, fogy az ÁFA különbsége miatt más árat látok, mint aki itthonra rendel, de azt nem gondoltam volna, hogy a szállítási díj is olyan, mintha egy másik galaxisba kéne kiszállítani. Szoktam rendelni Spanyol, Francia amazonról is Osztrák címre, pl a robotporszívó az amazon.fr-ról jött, az hiszem 6,22€ volt a szállítás......
-
werszomjas
addikt
válasz
rviktor
üzenetére
Ott az L50 Pro ultra - ez behúzza a lidart, de felvilágosítottak nincs bene kamera, az csak az s-ben van
Ezt kevered valamelyik másikkal talán a sima L50-el, L50 Pro Ultraban leírás tesztek és videók szerint is van kamera. [kép] Elvileg 180 tárgyat ismer. X50 pedig 200-at. -
-
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Most megnéztem ebből 3 db a max Magyarországra, ez jobb mint a másik, mert ott csak kettő volt. De pont retek ára van mert 50€-tól (~19.500 Ft) ingyenes a kiszállítás.
Így venni kell mellé valamit vagy nézz körül az under 2€ részen vagy vegyél egy törcsit/mop padot valamit. -
sub71
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Csak eddig kellett várni, újra van készleten 15€-ért gyári tisztítófolyadék, ingyenes szállítással....
-
leslieke
Jómunkásember
TP-Link Tapo RV30 Max Plus vélemény:
December közepén vettük meg a gépet.. elsődleges cél a porszívózás volt, hogy a porcicák eltűnjenek.
Összeszerelés: gyakorlatilag csak ki kell venni a dobozból és letávolítani a védőelemeket, fóliákat.
Első beállítás: pofonegyszerű, az app folyamatosan irányít, mit kell csinálni.
Magyar nyelv: felnőtteknek kb. 5 percig (az is csak a TBBT miatt), gyereknek 10 percig volt érdekes.. amúgy akkor dolgozik az emeleten, amikor mi lent vagyunk, így a kutya sem hallja, miket beszél.
Első indítás: ekkor térképezi fel a házat, nagyon pontos térképet rajzol. Előtte kábeleket megizgattam, hogy ne legyen gond, de azóta kettő is visszaesett a szegélyről, de nem okozott gondot takarításnál.
Beállítási lehetőség: szobák, zónák, teljes, takarítási körök száma (1-3), vákuumteljesítmény, zónázás, virtuális fal, padló típusa, szőnyeg....stb..
Kopó/cserélendő alkatrészek állapotát is lehet ellenőrizni. Ezeket nem csak hivatalosan, de akár Temun is be lehet szerezni...Nekünk bejött, amire vettük, azt tudja.
-
Semin
őstag
-
esmi89
junior tag
Ezt néztem ma... vélemények?
The Fake Robot Vacuum Bag Scandal - What We Found Was Shocking - YouTube
Most teljesen meglepődtem. De szerintem beszerzek egy tesztelőt. -
esmi89
junior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Ezek nem olyan semmisejó, még csak nem is húzták le a gépet. Egy van, hogy hangosan szárít
A magyar kommentelők, na ők kemények. Olcsó szar, bazári fos
Én mindig nagyon félek, ha magyarnak kell eladni.Hát hozzám ezek a hibákat sűrűn jelzik Roborocknál:
- üvegfelület / tükör (fantom szobák létrejönnek)
- akadályelkerülés (A Dreame kamerás cuccai nagyon profik ebben.)
- wi-fi probléma (ez ritkább, de előjött már)De hogy ne legyek egyoldalú a dreame-re is szoktak panaszkodni:
- darabos mozgás
- sokat gondolkozik
- szőnyegen jobban szív a roborock
- bonyolultabb szoftver -
válasz
esmi89
üzenetére
Tipikusan a semmisejó értékelések... Ezt máskor kifejtettem egy topicban, hogy amikor kiadnak az emberek sokat egy eszközért, akkor vannak olyan emberek, akik önigazolás gyanánt, hogy ez szar vétel volt, elkezdenek folyamatosan hibákat keresni.
Na ők írnak ilyen értékeléseket sokszor....
-
esmi89
junior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Na ezt én még kiegészíteném: a Roborock/Xiaomi képtelen kezelni az üveget és a tükröt.
A Dreame elég jól kezeli az ablaküveget. A tükörrel már ez is tud küzdeni, de nem szemeteli szét annyira térképet. Nekem a lakás egyik oldala üveg és komoly probléma.
Érdemes itt kommenteket olvasni, az említett Saros 10r-ről. Rendre jönnek ilyen problémával. -
-
csabi0805
senior tag
Még egy kérdést szeretnék feltenni.
Ezeket a dockkolós porszívókat sima vízzel lehet már használni,vagy desztillált vizet tesztek bele? -
Miért fontos a kamera
Ilyen fotót még soha nem láttam. Mondjuk nem egy sűrű jelenség, évi 1* fordul elő ilyen, ha tejet lop
, de meglepődtem volna, ha nincs benne kamera 

-
válasz
csabi0805
üzenetére
Hát ebből a listából az X50 Ultrát ajánlom. Így átnézve a tapasztalatokat az L40s/L50 szériában van pár idegesítő szoftveres és hardveres limit.
az L40s Pro Ultra az X50 - nem becsukodó lidar (tapasztalatok szerint 12,5 cm kell neki, hogy tuti bemenjen; nincs lába, csak pót kereke amivel 3,5 cm-t tud kényelmesen mászni; nincs UV fertőtlenítés) ~280eFt
Ott az L50 Pro ultra - ez behúzza a lidart, de felvilágosítottak nincs bene kamera, az csak az s-ben van... nem értem (szerintem nagyon hasznos) ~305eFt
A fentiekben van ez az AceClean™ DryBoard ami *szerintem* marha hasznos, a dokk takarítás egy álom ezekkel.
És ott az x50 ultra, ami szerintem jól sikerült, nem spóroltak ki belőle semmit. De a fentihez képest is megkérik az árát... ~338eFt
De, ha a Roborockhoz nézem, ami nálam leszerepelt, nem is olyan sok... Egy Roborock Saros 10R volt itthon és több unifi AP van és olyan, mintha ha csak az egyikre tudna fellépni... Kicsit fura volt a tájékozódás is és problémám volt az alaposságával. Nekem ezért vissza lett küldve, nem mélyedtem el benne és ezután a márkában sem. Utána néztem, hogy a Dreame pont féláron ígéri a 10R tudását... És ez a Dreame ki tud menni az erkélyre
5 cm-es küszöbbel...
Tény hogy ezt is CleanGenius alapos módban használom és marha sokáig szüttyög, de tisztaság van utána és csöndes.
Mondjuk hozzátartozik, hogy a Dreame-ből nem ezt választottam, hanem az Aqua 10 Roller-t és az hibás volt, a dokk mocskos volt 3-4 alkalom után és még csöpögött is
na mondom olcsó húsnak híg a leve, de akkor kezdtem átnézni, hogy ki mit ajánl, mik a problémák és maradtam a dreame-nél. -
csabi0805
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Én is az X50 Ultrát az X40 Ultrát meg az L40 Pro Ultrát nézem.Meg ugye a sima Aqua 10 roller is pont beleférne.
Néztem a Roborockot is de ott nincs jelenleg 300,350 ezer forintos kategóriában olyan ami a Dreamevel felveszi a versenyt ahogy néztem.
Amúgy egy Roborock S8 van jelenleg nekem,azért is érdekelne a Roborock mert nagyon szeretem. -
válasz
csabi0805
üzenetére
Én azt olvastam, hogy volt egy szerencsétlen széria, de ami visszajön a szervízből azzal nincs gond. Én elálltam inkább a vásárlástól és vettem egy X50 Ultrát. Abban maradtam ha nem tetszik az X50 Ultra akkor a következő generációt megveszem a rolleresből. De ahogy olvastam, ha csak nem tócsákat akarsz felmosni majdnem mindegy, hogy melyik mos fel, az x50 Ultra is profi.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek nincs belsős infója,hogy a Dreame az Aqua robotporszivoknak a vízszivárgás problémáját javította már? -
Na kolléga volt olyan jófej és átdobta hozzám hazafelé menet a szajrét.
Nyomokban hasonlít az illat a dreame szeréhez, de a kínai sokkal töményebb szagú, de állagban sokkal hígabb és jobban átlátszó... itt van a kép (bal oldalt az Amazonos, jobb oldalt a kínai, ha nem lenne elég egyértelmű
):
-
tibbike01
addikt
Mi lesz velünk, akik lemaradtunk a 13 eurós 1L Dreame tisztítófolyadékról? Valami "B" terv?
-
hito
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
Ma megnéztem, hogy mi a szitu. Gyorsan rá is nyomtam a rendelésre, mert szinte mindenhonnan eltűnt. Ahol 95-99k között volt, ott egyáltalán nincs. Még az Ipon-nál sikerült megcsípnem egyet 100-ért, de ahogy előre megéreztem, felment az ára. Xiaomishop-ban már a kezdeti 96 helyett 110
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Láma kérdésem lenne.
Többfunkciós padlótisztító (1L) rendeltem a Dreame oldaláról.
L40 ULTRA AE készülékem van,akkor ezt a tiszta vizes tartályba kell keverni pluszba 1:200 arányban?
A koszos tartály alatt a kis rekeszben van tisztítószer de az csak a mopokat mossa a jól értelmezem? -
-
Na pont ez a bajom az Alival...
Kollégám ezt rendelte: https://www.aliexpress.com/item/1005009313857949.html
Brand+ Certified original...
a doboz stimmelt, de ez volt benne és azt mondja ez szimpla híg kézmosószappan szagú lötty... Teljesen más mint az EU-ban kapható.
Visszakapja az árát, de no... December 1-én rendelte, most kapta meg.
De ahogy nézem, hogy az EU-s verziós képpel is mást árulnak:
https://www.aliexpress.com/item/1005007561121093.html
Ez az oldalról egy felhasználói kép... (nekem itthon nem így néz ki), sokkal több rajta az infó és látszólag jobb minőségű a nyomat.
-
krono.
tag
Sziasztok!
Roborock Q10 VF az alany. Lefutotta az első köröket, egész ügyesen navigált a lakásban, alapvetően a szőnyeg sem jelent neki gondot, kivéve mikor a szélénél forgolódik, néha felgyűri maga alá, és akkor képes elakadni. Alkalmazásban a térképen látom is, hogy ott vannak a szőnyegek, de gondoltam egy kicsit nagyobb területet bejelölök kézzel, hátha ha hamarabb felemeli a farát akkor nem akad el benne mikor forog. Miután kézzel hozzáadtam, a szerkesztő nézetben mutatja, hogy odaraktam, de mikor visszalépek eltűnt, sőt az automatikus felismeréssel felismert szőnyeg is megszűnt létezni térképen. Ugyan ez van no-go zónákkal is, van két IKEA Poang fotel, a lábát ugye nem látja. Ez két kisebb háromszög alakú helyet jelöl ki a szobában, ahova nincs esélye bemenni, sokszor ezt felismeri, de van hogy tud úgy kanyarodni, hogy félig felhajt a lábára, majd elakad. Két másik no-go zone-t már jelöltem a térképen, ezt a harmadikat a szőnyeghez hasonlóan jelöli a szerkesztőnézetben, majd visszalépéskor eldobja, és nem is veszi figyelembe.
Erre van valami megoldás?
-
válasz
xrvman
üzenetére
Egy kicsit valóban fura volt a leírás
Nem volt konzisztens. Na meg az ingyenes szállítás se vonatkozott rá.De kolléga már megrendelte, amikor rá tudtam volna nézni.... Majd jelentkezem, hogy megy a vásárlásvédelem, ha baj van vele. Amúgy évente 10-15* szoktam rendelni, eddig kopp-kopp nem volt probléma.
Én pl.: innen szoktam folyadékot rendelni, eddig nem volt gond. Most Januárban tűntek el az ajánlatok. El nem tudom képzelni, hogy most miért nem lehet se az ipon-ban se az alzában és se sehol folyadékot kapni.
-
esmi89
junior tag
válasz
xrvman
üzenetére
Aliról a folyadék 1-1,5 hónap szállítási idővel jön és ahogy nézem ez drágább is. Az Amazon logisztikája, közel tökéletes, ide 7-10 nap alatt meg szokott érkezni. Az amazon vásárlás védelem is tökéletes.
Amúgy meg se szoktam nézni honnan jön
De meglepődtem, hogy Kínai. Most visszanéztem jött már Kínából csomagom. -
esmi89
junior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Pont előbb kértek tőlem privátban

Most ez van: Reinigungslösung Bodenreiniger 1L, 2er-Pack, Reinigungsmittel Kompatibel mit Dreame X50 Ultra/X40 Ultra Complete/X30 Ultra/L10s Ultra Gen2/L10 Ultra/L40 Ultra/L10s Pro Ultra
Rájöttek, hogy nehéz és drága a postaköltség.De azt látom nagykerben sincs elérhető.
Amúgy rosszul írtam az 1:300-as arányt!!!! 1:200-hoz a hígítása a felmosószernek.
-
Mi a fene történt az árakkal? https://www.amazon.de/dp/B0G4CMK7DY ?
Próbáltam keresni egy havernak és sehol nincs készleten vagy rendkívül drága. -
esmi89
junior tag
Nincs
Sajnos a felmosót meg amúgyis mindenbe belerakják.
De ha a virtuális listán beikszeled, hogy kamera+Lidar, akkor már L40s Pro Ultra magasságokban járunk sajnos. Nagyon nehéz belőni, mi a cél, de sok funkció hozza magával a többit.
A legolcsóbb jó porszívók, porzsák ürítéssel (és itt csak a szívóerőt választottuk ki, hogy min 10.000 Pa):
Pl Roborock Q10 VF+ jó porszívó, a felmosása olyan amilyen, de van dokkoló és kiszívja a port.
vagy Dreame-ből a D20 Pro Plus, dupla kefével, 13.000 Pa szívóerő és ez se felmosás bajnok, de legalább 120.000 Ft környéke, ennek a mopos Ultra verzióját meg jól megnyomták árban 159.000 Ft (ennyiért van már L40).
De ezek csak porszívóznak, itt is fizeted az alján lévő maszatoló szerkezetet
Ha nem akarsz portartály ürítést sem akkor 100.000 Ft a Dreame D20 Pro.
És innentől minden kívánság +10.000 Ft ide-oda.... De van egy zsák exkluzív cucc ami csak a drágább eszközökben van. Ilyen pl a jó kamerás akadály kerülés, a lépcsőzés, a behúzható lidar, uv fertőtlenítés, nagy akkumulátor.
Ha már felmosást nem akarod veszni hagyni akkor:
L40 Ultra CE 159.000 (mosószert adagol, tricut kefe)
L40 Ultra AE 209.000 (melegvizes mop mosás és szárítás, nagyobb szívóerő, kinyúló mop)
L40s Pro Ultra 279.000 Ft (ez már majdnem X50, melegebb víz és mop mosás, menőbb mop mosó, ez már felismeri a folyadékot, kinyújtja az első kefét etc...) -
Van persze rogyásig, felőlem kivárhatsz, ahogy neked jobb. Én nem látok akkora fluktuációt, a Marketplace-n is a több éves masinák mennek..

Vagy ultragagyik... Azért a marketplace nem egy értelmes piactér, rengeteg gagyi is színesíti a kínálatot.
Jellemzően amúgy több éves gépeket találtam. ami nem azt jelenti, hogy engem igazol, de van ennek is egy kifutási ideje, amikor cserélik. [link]
Belepörgettem, találtam 10-15 jó gépet első körben, a többi te jó ég
Na ezért nézegetem ritkán a Marketplace-t...
De keress rá mondjuk Roborock, Dreame, Xiaomi nevekre, úgy azért alaposan leszűkül a kör.Amit Te írsz, ahhoz jellemzően mázli is kell, mint legutóbb a leakciózott D20 Ultra.
-
hito
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
Én 1-2 év helyett inkább 1-2 hónapra számítok. Nagyon sokan vannak, akik félreértelmezik ezt a terméket és csalódottan a sarokba hajítják porosodni, vagy felteszik apróra, minimalizálandó a veszteséget. 1-2 év múlva ezeket inkább 50 alatt adják majd.
De valószínűleg nem fogok várni 1-2 hónapot sem, hanem inkább megveszem újonnan. Előtte viszont adok magamnak még néhány nap gondolkodási időt.
Nézz rá Marketplace-re! Rogyásig van robotporszívóval

-
A robotporszívók ritkábban kerülnek fel a használt piacra.
Ezeket ritkábban cserélik, viszont ha nem volt gondos gazdája az szívás.Lehet megveheted 70-ért, de mikor, 1-2 év múlva? Mert jellemzően ezeknek hosszabb a kifutása. ( Ez kb olyan, hogy mikor vegyek új gépet, majd várok kicsit, hátha csökken az ára... Ennek az az eredménye, hogy a halogatásból nem lesz sose vásárlás, mert mindig van újabb generáció... )
S40C azért volt sok, mert adták a telefonok mellé.
Megnéztem, van fent mondjuk 15-20 robotporszívó, hasonlót se látok , mint mondjuk az S40 Pro. Lehet várni, jó sokáig, mire majd valaki feltesz egyet.
-
hito
nagyúr
Egy dolog miatt hezitálok kicsit. Elég új gép a piacon és mint minden, később felkerül használt oldalakra is. Ha ez így lesz, akkor a jelenlegi 95-100k helyett cca. 70-ért is megvehetném majd alig használtan, garanciával. Az enyémet max. 40-ért tudnám eladni, így a 60eFt ráfizetés helyett megúszhatnám 30-cal is, ha várnék.
De ennek meg az a kockázata, hogy felmegy az új ára (gyanúsan olcsó most, lehet, hogy bevezető ár?) és akkor örülök ha 100 alatt megkapom használtan.
-
esmi89
junior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Értem, hogy benne van a leírásban, de sokan azt se tudják van leírás
Gondoltam szólok, hogy ez nem véletlen van benne. Mert laminált padló csere lett a vége.
Ajax-al már jött vissza gép hozzánk. Undorító volt a szaga és tiszta trutymák volt a gép. De mondta is, hogy 2-3 naponta takarította dokklót, mert büdös lett...
Ha csak az illatosítás a cél, akkor felejtsd is el 180 ml-hez, a Dreame mosószeréből 0,6 ml kéne
azaz amennyit biztonsággal ehhez hozzá tudsz keverni, az max fertőtlenítésre jó. Itt max azzal tudsz játszani, hogy nagyon illatosra öblítőzöd a felmosó párnát.
De ha már nem akarsz robotporszívó szert venni (ami a gépedbe elég lenne 1666 alkalommal, mert 1:300-hoz kell hígítani) akkor a kék CIF Brillance vált be az osztrák öregasszonyoknak 3 emberről tudok aki ezt használja. De inkább azt mondom ebbe a gépbe inkább ne keverj semmit. -
tasiadam
veterán
válasz
esmi89
üzenetére
Benne is van a leirasban, hogy ha nem megy a gep, akkor nem kell bele a felmoso. Ergo siman lepattintom. Egyebkent nemtom a joszag honnan tudja, hogy hol van es hol nen jart, mert siman letolta a lakas nyitottabbik felet, visszament a toltohoz, ahol aztan megcsinalta a masik felet. Es kb tele is lett a "porzsakja".
Egyebkent ilyenbol akartam volna belerakni 1 keveset az illat kerveert. 1 kupakkal szoktam 5 literhez, ugyhogy par csepp kene a 90ml-hez. Olyan, mint a viz
-
esmi89
junior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
A gravitációs elvű is lyukon folyik át
Azt is el tudja tömíteni. Sőt mivel itt nincs nyomás még érzékenyebb az egész, a vízkőre és a rossz mosószerre. A gravitációs elvűvel vigyázz, mert ha parkettán hagyod, akkor meglepődhetsz (volt ilyen történetem)
Elvben ha porszívóba rakható, extra sűrű mosószert megfelelően hígítva rakod bele akkor nem lesz baja. Van ilyen a Roborocknak és a Dreamenek is.Az egy félreértés, hogy kis helyre elég a kis gép. A 2000pa nagyon kevés lesz. Ha nem mindig pont ugyanúgy lesz a szoba, a Lidar hiánya is nyűgös lesz, még kis helyiségben is.
-
-
hito
nagyúr
Nagyon kerülgetem a Xiaomi S40 Pro-t. S40C-t váltana. Ami nagyon szimpatikus:
- kinyúló felmosókar
- 15 000 Pa szívóerő
- forgófejes felmosóKérdésem az lenne, hogy a 15 000-es szívóerő nagy előrelépés lenne a mostani 5 000-hez képest? Egy porzsák nélküli átlagos porszívóhoz ez már felér, vagy megközelíti? Ha nem, a jelenlegi 5 000 Pa-hoz képest, azért gondolom érezhető előrelépés lenne.
-
tasiadam
veterán
Udv
Vettunk egy xiaomi robot vacuum e5-ot, mert lenyegeben nincs szoba a lakasban, csak alvofulke. A furdobe meg nem is baj ha nem jut be.
Az osszefoglaloban irva van, hogy nem szabad mososzert rakni a viztartalyba, mert eltomiti a pumpat. De ebben nincs pumpa. Gravitacio es a diffuzio mukodteti. Ez esetben is csak sima viz mehet?
-
esmi89
junior tag
Valaki mondta, hogy próbálja vízkőoldózni a gépet, pont most kaptam reggel... Egy kedves néni küldte, hogy a gyereke így vízkövetlenítette ki a porszívót, okozott-e bajt vele

Ezt használta:
Denkmit Entkalker Bio nature, 250 ml | dm.atEgy flakont belerakott a tisztavíz tartályba és addig mosták fel extra alapos módban a csempés területeket, amíg el nem fogyott a 4 liter.
Annyit megírtam nekik is pluszban ezután futtasd az egyéb -> karbantartás -> Víztartály kiürítés funkciót.
És már tisztavízzel mosson fel még egyszer minden csempét.
Elolvastam mi van benne, ha melegvízzel mos mopot akkor akár hatásos is lehet, bár áll eleget a tartályban a hideg vizes oldáshoz is.
Az előzőhöz:
Master 10 sorozat is / * = sorozat minden tagja. -
esmi89
junior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Nem sok tud igazán lépni:
minimum 4, de akár 6/8 cm (feltétel függő) (külön lábuk van)
Dreame Aqua 10 * / X50 *
Mova V50 / P50s
Ők csak ügyesek 3 cm kényelmesen:
Narwal Flow
Saros Z70 / 10 / 10 R
Qrevo CurvX / Curv / Edge
Az "olcsóbbak" külön kerékkel ez max 4 cm-t tudnak, de inkább 3,5 cm, külön kerekük van:
Dreame L50 Pro Ultra L40s Pro Ultra L40s Ultra
Nem teljeskörű
-
-
válasz
zoleeno1
üzenetére
De hát van gomb a tetején. Funkciója ugyanaz.

Megnyomod, elköszön, kikapcsol.
Kisporolva nincs semmi, minek kellene rá két bekapcsológomb?

( Ha megnézed ilyen billenő kapcsolós cucc csak a nagyon lowcost gépeken van. )
Több százezres gépeken sincs. Azért mert ott a bekapcsológomb jól látható helyen, rajta.
-
-
j.bravo
addikt
Sziasztok! Mennyire szabad lemerülnie kb egy hét alatt egy Dreame L10s Pro Gen 2 robotnak, ha hirtelen el kellett tenni az útból és levéve a dokkolóról simán betettem az ágy alá? (Külön shutdownt nem csináltam). 11% töltöttségen volt ma amikor visszahelyeztem a dokkolót illetve a robotot.
Másik sztori: iLife A30 Pro-val elkövettem azt a hibát hogy bíztam benne h majd’ csak megmássza a 20mm küszöböt - nem teszi. Térképezésnél látja h van tér a túloldalon, de meg se próbál átmenni. Marad a rámpa, vagy a küszöb megszüntetése. Vagy a gépek átcsoportosítása családon belül.
-
-
esmi89
junior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Erre jó egy kamerás eszköz
Szobákra/szpotokra osztod a lakást, csinálsz shortcutokat és hangutasítással megkéred, hogy takarítsd ki a bejáratot / nappali szőnyeget etc.
Ha van okos otthonod, még automatizálhatod is, ha piszkos a padló akkor igyekezzen oda a porszívó
Nekem a macska alom takarítás ilyen.... Ha sokat van WC-n a macska megy a robot 
Ha nagyon piszkos a föld, akkor mindenképpen olyat javaslok, ami melegvízzel mos / szárít, ezek meg már mind önürítősek. -
válasz
Graphics
üzenetére
Hát azt, hogy lerakom ahol a gond van és 1.5m2-t gyorsan körbe takarít. Bejáró ajtó, csempe, szőnyeg/nappali nálunk a felállás és az ajtó az erdőre néz, szted mennyit kell takarítani? De bármire jó. Full körbe menni soha nem tud magától. Össze kell pakolni előre. Még a dokkoló helye sem fix, kiállni sem tud mindig. Tudna ha önürítős lenne.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mármint mit értünk ezen funkció hasznossága alatt, hogy gombnyomásra elmegy valahova és takarít?
D20 Pro-n nem látok amúgy ilyen gombot. ( habár hosszan nyomva ez a funkció elvileg elérhető)
( Ervin néha napi 3* megy körbe és megállás nélkül tele van.)
Pont ezért kérdeztem, hogy nem jobb egy dokkolós gép, ami porzsákba űrít és ritkábban kell vele foglalkozni? -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De sok újdonság se jutott bele. RealTime kerüli el a fost
és már ebből is a full full az x60 max ultra nem az x60 ultra....

és elmentem, hogy legyen egy tökéletes térkép.

)

ez majdnem víz.
, de meglepődtem volna, ha nincs benne kamera 

farkas26