Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
No erre a nagy akciora ami van az alzan is,megrendeltem egy X50 Ultrat

Dreame D10 Plus Gen 2-ot valtja,ez meg meglesz hirdetve,csak kerdes,mennyiert lehetne 1 evesen meghirdetni
-
Semin
őstag
Egy kis összefoglaló a L40 Ulltra AE-ről aki esetleg fontolgatja a vásárlást, vagy csak elhelyezné ezt a típust a káoszban. Én konkrét funkciók alapján kerestem porszívót, aztán megkötöttem a saját kompromisszumaim.
Fontos különbségek, amit biztosan nem tud a gép a felsőbb kategóriához képest:
- Nem hagyja az állomáson a mopokat, csak felemeli őket.
(ahogy vártam is az „először porszívóz aztán felmos” rutinban ez nem okoz gondot)
- Nem nyújtja ki a kefét oldalra, így a sarkok tisztításában biztosan elmarad.
(Az előző sem tudta, és azzal sem volt gondom, így nálam ez nem volt prioritás)Viszont amit tud:
- Elég jó a szívó ereje: 19 000 Pa (és sokkal halkabb, mint vártam)
- Ki tudja nyújtani ez egyik mopot felmosáskor (bútorok pereménél sem marad ki terület) *
- Tudja emelni a központi hengert. (felmosáskor nem lesz vizes, és így nem ragad bele a por) *
- Nagyon jó az akadály felismerése… meglepően jó *
- Van rajta kamera és LED világítás (vezethető telóról :D)
- 75 °C-os forró vízzel mossa ki a mopokat. *
- Forró levegővel szárít 3 óra alatt teljesen száraz *
- Automatikus tisztítószer-adagolás *
- Nagy akku, 180 perces üzemidő *
- Szinte egyáltalán nem ütközik, és nagyon alapos ** ami nekem igazán fontos volt
Vannak negatívumok is:
- A bázis egy kisebb borhűtőnek is elmenne olyan nagy (340 × 457 × 591)
(és ugye még a biztonsági távolság …)- A robot maga elég magas a Lidar miatt (9,7 cm)
- Nem elég bátor, nálam a kanapé alá nem megy be pedig beférne. (10.4 cm)
(nem, az ütközés-elkerülő üzemmód deaktiválásával sem)
A 11 cm-es lebegő szekrény alá már gond nélkül bemegy.- CleanGenius vagyis automata módban indokolatlanul sok vizet fogyaszt, mivel 9(!)m² után kimossa a mopot. (beállítás függvényében többször is). A „koszos” víz szennyezettsége alapján ez korántsem indokolt. (Gyakorlatilag tiszta vizet öntök ki)
Custom módban 20 m² az alapbeállítás (ezt emeltem 25-re) és ez már sokkal életszerűbb, és a hatékonyság is megfelelő marad.Azt kell mondjam beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az akadály elkerülése parádés, a gyerek játékokat- a fa sínek kivételével – is megoldotta. (gondolom ezeket a fa padlón nem tudta felismerni) Kikerülte a cipőket, nem tekert fel egyetlen drótot sem.
Úgy döntöttem megtartom , a neve Dobby lett 😊 -
bcsarli
tag
Ecovacs deboot X8 Pro Omni forgóhengeres felmosós robot 223 ezerért nem tűnik rossznak.
Tudunk valamit a gyártóról? Milyen a szoftver?Valamikor ilyen forgóhengeres felmosós gépet szeretnék, ha lemegy az áruk. Addig meg keresem 1-2 évre az Roborock S7 utódját.
De ha ilyen jó áron van és tényleg jó, akkor rögtön erre ugranék, és 5-6 évig pipa.Amúgy kezdek kicsit beleőszülni a választékba. Most az L10s Ultra Gen 3 bogarászása közben futottam bele ebbe

-
Obyboy
addikt
Sziasztok.
Alany egy X40Ultra, eljött az érzékelők takarításának ideje.
Hogyan kell ezt szakszerűen?
Elől a kameránál és az oldalsó szenzoroknál gondolom valami nem karcolós anyaggal érdemes megtörölni.
A Lidar-nál elég ha csak megfújkálom kicsit vagy jobb ha fültisztítóval meg is törlöm? -
Ance
őstag
Üdv! Barátomnak van egy Roborock Q7 Bf porszívója. Kb. 1 hónapos. Ma reggel nem indult, csak felhörren és leáll. A fura, hogy sem a reset wifi, sem a factory reset esetén nem mondja be a szöveget, hogy megtörtént. A szervizen kívül esetleg van valakinek ötlete, hogy mivel lehet próbálkozni még? Köszi!
-
sirály69
őstag
Rendben. Takarítom...
-
xekta
csendes tag
-
Graphics
Jómunkásember
-
sirály69
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Alig szív sokszor. A porzsákban sincs sok kosz. Egy kis irodában van, hetente 1x dolgozik, de nincs kosz, por. Laminált parketta van. Az alsó hengerkefe háza tiszta mocsok. Amikor porszívózik (szív)van egy kicsit furcsa hangja.....
Majd rakok fel képeket, hogy milyen állapotban van... -
Ance
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Szerintem ahhoz kapcsolódik az X50-ben a funkció, hogy be tudja húzni a lidar-t. Az X40 még nem. Igazából annyira már nem számít, mert elég volt 4-5 millivel kitekerni a lábakat és már bemegy oda is gond nélkül. Köszi, hogy foglalkoztál a témával!
-
sparks
senior tag
válasz
bcsarli
üzenetére
Régebben nagyon sok dolgot rendeltem Geekbuyingról. Volt 1 kávéfőző, ami garanciális problémás volt (kb. 30 eFt értékű). Lefotóztam, leírtam a problémát és jött egy hónapokig tartó levelezés. Nem hagytam őket, folyamatosan kérdeztem, hogy hogy áll az ügy. Sokáig húzták az időt, kb. 3-4 hónap volt a megoldásig: felajánlották, hogy küldenek egy vadi újat és nem kell a régit visszaküldenem, elfogadtam és küldték sok hét múlva. Szóval nyögvenyelős, de végeredményben sikeres.
Ezzel szemben pl. az Alza baromi gördülékeny, egyszerű a garanciáztatás és nekem eddig onnan csak pozitív tapasztalataim voltak. Utóbbitól vettem a legújabb robotporszívónkat is. -
Dwatti
addikt
válasz
Mangrills
üzenetére
Ez nem is olyan biztos
Vásárlói vélemények között is szerepel -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Mangrills
üzenetére
Össze, csak sűrűbben kell takarítanod.
Vagy veszel vagy tricutos gépet, vagy olyat, ami ledolgozza magát
de ezek már pénz kérdése.Nem tudom amúgy, hogy a D20 Ultrába belemegy-e a Tricut kefe, a méreteit kéne tudni. ( De elég sok modellel passzol, egy próbát kéne megejteni vele.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
bcsarli
üzenetére
Azt kapod, amit rendeltél, ez manapság nem igazán kérdés.
( A külföldi rendeléses tematika inkább ott helytálló, a Geekbuyingra rákeresve, meg látható ,hogy elég régi oldal)Hát próba cseresznye.
De lehetne úgy, hogy robotporszívóra kérdezel esetleg?

Milyen termékről beszélünk? -
bcsarli
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Azt, hogy ha veszek náluk egy 200 ezer körüli gépet, akkor meg is kapom, azt kapom amit rendeltem, és ha probléma van a géppel, akkor kezelik. Azoktól kérdezem, akik már rendeltek onnan, és volt esetleges reklamációjuk.
Egyébként van magyar ügyfélszolgálat, ezt közben kiderítettem:
https://hu.geekbuying.com/Help/contactus -
bcsarli
tag
A Geekbuyingról merjek rendelni robotporszívót? Van magyar ügyfélszolgálatuk? Reklamációkat hogyan kezelik? Meg lehet bízni bennük? Tapasztalatok?
-
Mangrills
csendes tag
válasz
Graphics
üzenetére
Igen, szándékosan maradt le 😁 sajnos hajlamos vagyok a szükségesnél többet költeni ezt próbálom itt visszafogni, mert nem aprópénzes termékek.
És igen, felfigyeltem az l10s ultra gen3-ra ma és el is játszottam a gondolattal, ami ugye kapásból 100al több mint a JonR.
igazából tartok kicsit tőle, hogy mindegy meddig megyek fel árban a zegzugos lakást nem fogják tudni rendesen lekövetni és akkor nem kevés kidobott pénz. -
e-newsee
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Így sikerült, köszi! És át is költöztettük a dokkolót, megcsinálta az új térképet, azóta onnan műxik.
Mondjuk az érdekes, hogy hozzá lehet adni több hálózatot, de nem tudsz köztük csak úgy váltani. Viszont, ha reseteled, akkor meg törli az összes hozzáadott hálózatot. Akkor minek lehet egyáltalán hozzáadni másikat?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Mangrills
üzenetére
Jonr-t engedd el, több jelzés alapján a szőnyeg nem oké neki. Olcsó meg minden, de ez problematikás valamiért.
Az összeget nem tudjuk.
Dreame D20 Ultra az első ajánlható cucc.
Ha fentebb megyünk most felmerült az L10s Ultra Gen3 és ma reggel volt brutál akcióban az X40 Ultra ( de már nincs )Xiaomi és Roborock vonalon is lehet nézelődni, de ár kérdéses.
-
Mangrills
csendes tag
Sziasztok!
Én is most tervezek robotporszívót beszerezni. 60nm-es lakás lenne a területe, ami főként laminált padlóval bír, de van kb egy 6nm-es szőnyeg is a nappaliban. Szóval szívós, mosós, önürítőset szeretnék.
Sokat olvasgattam a témában, itt is és egyéb forrásokból is, de még így is baromi nehéz döntés. Igazából mindig a sweet spotot keresem ahol a max annyit költök el amit nagyon szükséges ahhoz, hogy már ne legyen csalódás a termék.
Szemeztem az itt is említett JonR P20 Proval is emiatt, de kissé tartok attól, hogy egy másik cég appját használja ami bármikor dönthet úgy, hogy nem ad helyet már neki benne.
Van esetleg javaslatotok?
Előre is köszi! -
richson
csendes tag
válasz
Anubris
üzenetére
Köszi, megtaláltam, gondolom erről a táblázatról lehet szó.
Érdekes, mert L40 Ultra AE meg L40s Ultra van ebben a táblázatban is, L40s Ultra AE az nincs. A mobilarenan volt egy teszt a X40 ultráról, ami elég pozitív volt. Őket megbízhatónak tekintem, a vacumwarsról meg semmit se tudok és ti is emlegettek inkonzisztens eredményeket velük kapcsolatban, szóval inkább hiszek a mobilarenás csókának, remélem beválik nálam is az X40 ultra.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
richson
üzenetére
Mondjuk találni olyan érdekességeket, hogy megegyező gépek, amikor mondjuk csak valami extrában térnek el kb, szignifikánsan más pontszámot kapnak egy alapfunkcióban.
Tehát amikor két szinte egyforma dreame robot mop pontszáma 1 egésszel eltér egymástól, azért ott érződik, hogy itt valami nagyon nem determinisztikus módszertan van.
-
richson
csendes tag
válasz
Apachee80
üzenetére
Egyébként én most csekkoltam a vacuumwarson a teszteket és az alapján az L40s ultra AE jobb mint az X40 ultra. Nah de adódik a kérdés, hogy az L40 ultra AE az ugyanaz mint az L40s ultra AE?
https://vacuumwars.com/dreame-l40s-series-review
https://vacuumwars.com/dreame-x40-ultra-review-is-this-the-best-robot-vacuumÉrti bárki, hogy mi micsoda? Ez teljesen kibogozhatatlan, én gondolkodok rajta, hogy visszamondom az X40 ultrát... aztán majd veszek akkor valamit, ha értem végre, hogy melyik mit tud? Csakúgy röpködnek a 100 ezres különbségek, de kibogozhatatlan, hogy mire, okosabb inkább nem venni semmit amíg nem lesz "rend".
-
sub71
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
+1
Ezt az egyik tévés topickban is kibeszéltük.... Egy gyártósoron készült, különböző markájú tévéknél, az egyik gyartónal 100%-os minőségbiztosítási szabvány volt (minden egyes tévét ellenőriztek, míg a másik gyártónál minden 100.-at... -
xekta
csendes tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Alapvetően félig vicc volt, de mivel bontottam meg javitottam már 100+-t nagyon kevés hasonló alkatrész van, de a gyártási elv az a legtobbnel ugyan az. Vannak gyártók és gyartatok között kooperációk, és soknak ugyan az a belseje, csak a külső skin más. Azt laikusok is tudják, hogy szoftver teljesen más, és nyilván nem az alkatrészek már ami drágább hanem a szoftver technológia. Szóval de, a legtöbb egy utcában készül, de nyilván nem mindegy hogy mennyiből

-
sirály69
őstag
A Xiaomi Robot Vacuum X20+ robimat szeretném karbantartatni, kitisztíttatni.
Melyik szervizt ajánljátok?
-
CyberPunk666
senior tag
Lévén szegről-végről van közöm ilyen jellegű dolgokhoz, és valamennyire értek a gyártás mérnöki oldalához, bár végül más irányba vitt az élet....
Szóval ez egy ilyen gyakori bejáratott közhely, hogy ugyanabból a gyárból jön, meg hasonlók. Nos, ez sem garancia semmire, mert ugyanabban a gyárban készülhetnek más minőségbiztosítási elvárásokkal ugyanolyan termékek. Ezen kívül ugyanazon a gyártósoron készülhet ugyanolyan termék eltérő minőségű alapanyagokból.
Ezen kívül a gyártás az 1 dolog, a tervezés és a software mögötte pedig megint egy nagyon lényeges elem. Pont annyira lesz jó az élmény egy legyártott géppel, mint az összetevők legrosszabbja.Tehát a laikusok által ez az egy gyárból jött dolog nagyon túl van misztifikálva, gyakorlatilag semmit nem jelent. Ha legalább ennyire szélsőségesen akarnék fogalmazni, akkor azt is mondhatnám, hogy igen, ami az egyik gép gyártásánál selejtként képződik, abból a még működő, de nem elég jó minőségűre sikerült darabot beépíti a másik.
Aztán a szétszedésnél meg azt látod, hogy ugyanaz, miközben nagyon nem.
Természetesen létezik, olyan, hogy többé kevésbé ugyanaz van benne, vagy akár a komplett átcímkézés is létező jelenség, de általában ezt nem tudjuk. Meg még mindig ott van a szoftver, mint jelentős komponens.
Ahogy az is létezik, hogy a minőségbiztosításon a jól sikerült darabokból lesz a prémium, a vacakul sikerültből meg a low budget.
-
richson
csendes tag
-
Anubris
őstag
Emag rendeléssel kapcs annyi hogy azt szokták mondani onnan csak azt érdemes venni, ahol az emag is a forgalmazó. Én egy hónapja vásároltam egy terméket, ugyanúgy valami lengyel volt az eladó mint most a dreame x40-nél, és temu-s hamisítványt küldtek. Végül fogyasztóvédelemmel fenyegettem őket és visszaküldték a pénzt, úgy hogy a terméket vissza sem küldtem nekik. (8000 ft-os termék volt, kb 5000 ft lett volna vissza külföldre a posta).
Facebookon is van emag károsultak csoportja, tele hasonló sztorikkal, kamu ssd, sérült cuccok stb. Szóval jól nézzétek át mikor a postás meghozza. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
szkorhetz
üzenetére
Ugyanennyiért Roborock Q7
A Rowenta nem gyárt robotot. A Roborock meg maga a Robotporszívók "atyja"

-
szkorhetz
őstag
-
richson
csendes tag
Ez a jobb vétel (Dreame L10 s Ultra gen3) 165-ért, vagy a Dreame X40 Ultra 200-ért?
Megnéztem a specifikációt... fogalmam sincs ez alapján. Ráadásul ha specifikáció alapján vennék (amit mondtátok, hogy ne tegyek), akkor megvettem volna a JonR-t...

Szóval ha valaki tudja, hogy működnek ezek a gyakorlatban, mik az előnyök, hátrányok írhatna valamit, mert youtube videókban meg chatGPT-ből több idő kibogarászni, mint kitakarítani...

-
sub71
senior tag
megjelent az amazon.de oldalán a Dreame L10 s Ultra gen3
432€ (165ezerFt)
Nem csak a mop, hanem végre a kefe is ki tud "nyúlni" a sarkokban, a szívóerő is nagyot nőtt 25000Pa, szóval jó vételnek tűnik... -
zoleeno1
veterán
Emagon 200k az x40 ultra, ha érdekel valakit. link
-
Graphics
Jómunkásember
Tök jól haladhattunk volna már a kérdés megválaszolásában, de őszintén egyelőre a kérdéssel van gond.
Nem tudjuk, hogy mit szeretnél?
- Vásárolni?
Olyan fasza kis témaösszefoglaló van.
Szólj, ha van konkrét vásárlási szándékod és szívesen segítünk, de ez a topic valóban vásárlási tanácsadásról szól.
Nem ilyen gagyi felmosópamacsokról

És ezt ne vedd bántásnak, csak jó lenne egyszerűen.

És felül valóban ott van egy remek témaösszefoglaló, ami jó pár benned felmerülő kérdésre is választ adna.
A ChatGPT-t meg hagyjuk egyelőre valóban. Vannak dolgok , amire jó, de nem mindenre. -
coco2
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Szép és jó, csak a gyakorlatban tudatlan ember erre jár, kezdetben maximum absztrakt gondolatai vannak, te meg azonnal részleteket követelnél rajta. Még chat gpt-vel is maximum az első köröket lehet lerövidíteni, realitásból kikupálódni az sem segít - illetve aligha szabad ellenőrzés nélkül mindent elhinni neki.
-
coco2
őstag
válasz
Dwatti
üzenetére
Hmm, oké, értem, ha valódi a dzsuva, kell neki több víz, több mosószer, tudnia kell tisztítani a tisztító eszközeit, és az dokkoló nélkül nem tud realitás lenni.
Chat gpt-t kérdezgettem dreame x40 ultra és dreame l40 ultra költségeiről. Az x40-re találtam 330k huf árat, az l40-re 200k-t. Éves karbantartás / elkopó cuccok + tisztítószer adalék a vízbe mondjuk +50k huf mindkettőnél. Madártávlatból ezek reálisnak tűnnek?
Ugyanezek az értékek valami legolcsóbb de ugyan úgy dokkolós robotra (bármi utángyártott típus) mennyire tudnak lejjebb menni, ami halandó ember otthonában még mindig érezhető segítség a házimunkában?
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
Van aminek az alján van egy mikroszálas kendo, van az aminek az alján 2 forgo kerek mop van, van aminek az aljàn hengerek vannak mindez plusz vannak a robothoz való felmosóadalékok. Ebbol van amikor te "kevered be", ha automata, adagolós csak eredetit kell venni a higitasi arány miatt és ezt ö beallitja neked. Ha valami nagyobb kosz van a drágább gépek többszor kimossak a mopot, több vizet használnak, vagy te állithatod ezt be, vagy ha lekvár vagy ilyesmi kerul a padlóra akkor arra az egy foltra koncentráltan többszor visszamegy kimosni a mopot, rengeteg opcio van. Plusz van amik 60-70-80 fokos vizzel indulnak neki takarítani.
-
xekta
csendes tag
-
Dwatti
addikt
Minden egyes modul könnyedén kiszedhető tisztítható , porzsák , víztartály, felmosó mop, időközönként kefék , szűrők, dokkoló egység tartályai , szenzorok tisztítása. Rengeteg videó és leírás van róla akár típusonként is!
Nem autó ürítős robotoknál a por/ víz tartályok tisztítása 1-vagy néhány használt után szükséges !Drágább dokkolós gépek esetében ez lehet akár 1-3 hónap is. -
arcsin
senior tag
-
-
Dwatti
addikt
Az olcsóbb robot takarítókkal valami objektív probléma van ?
Nincs , de szerintem néhány általánosság :
Van olcsó és jó , csak kényelmi tudásban vannak eltérések mint a drágábbak .
PL: Auto ürítés , víz utántöltés, mop szárítás, kefék kinyúlása, nagyobb porszívó erő,
No name vagy esetleg nem a megbízható gyártók gépei lehetnek régebbi típusok koppintása vagy valamelyik funkció hiányzik esetleg navigációs képességekben, szoftveresen nem a legjobbak. -
coco2
őstag
Az olcsóbb robot takarítókkal valam i objektív probléma van, vagy csak azért nem szeretik a népek, mert nem elég drága
Apropó a robot mosó ha kiporszívózott, felmosott, utána azt hogyan lehet takarítani?
-
Graphics
Jómunkásember
Nem feltétlenül, lehet hálózatot resetelni.
És akkor marad a térkép a porszívó" agyában."
Most jutott eszembe, hogy eddig bármely porszívómat elvittem máshová akkor a térkép megmaradt, de ehhez hálózatot kell resetelni, nem magát az egészet nullára.

Én se fogalmaztam pontosan, de ez jó megoldás.
To reset the Dreame L40 Ultra AE's Wi-Fi, open the top cover and press and hold the Clean and Dock buttons simultaneously for about 3 seconds until you hear the voice prompt, "Wi-Fi reset. Waiting for network configuration". The Wi-Fi indicator light will then start to blink, and you can proceed to reconnect the robot through the Dreame Home app.
-
e-newsee
addikt
Dreame L40 Ultra AE-vel kapcsolatban két kérdésem lenne.
- Hogyan tudok másik wifire átcsatlakozni? Beállítottam az új hálózatot, de hiába nyomok rá, nem csinál semmit az app. Sőt, a régivel sem tudok mit kezdeni. Csak az újonnan hozzáadottat tudom törölni, máshova hiába nyomok, nem történik semmi.
- Ha a dokkolót csak úgy áthelyezem, akkor megtalálja, vagy olyankor új térkép is kell neki?
Hálás köszi!
-
Semin
őstag
Némi fórum/ teszt olvasgatás után úgy döntöttem kipróbálom a DREAME L40 Ultra AE-t. Jelenleg a MM-ban 199.990 Huf úgyhogy le is csaptam rá. Van még pár akciós robot, ha valaki épp keresne.
Nálam egy Roborock Q5 PRO+ -t vált, úgyhogy számítok némi előrelépésre

-
bcsarli
tag
Narwal Freo Z Ultra 195 ezerért jó ár?
-
Guba4
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Nekem nemrég váltott a JonrP20 egy régi Neato D3-t, eddig tökéletesen működik, nincs baja a szőnyeggel sem. De így hogy most írtad megnéztem a gépet és talán megtaláltam egy tervezési hibáját. A lökhárítő alsó éle nincs letörve, éles sarok van ott, így könnyen beleakad a megasabb szőnyegek szélébe. Ha valaki tallálkozik ezzel a problémával, érdemes lehet faragni rá elöl egy kis letörést, javulna a terepjáró képessége.
-
Mosqu!to
addikt
Ugyan sikerült újra életet lehelni a Roborock S7 -be, de úgy éreztem, hogy előrelépés lenne egy aktuális csúcsmodellt kipróbálni, főleg hogy az S7 jó helyre kerül ha minden igaz.
Mova V50 Ultimate Complete lett a választás, volt múlt héten a német amazonon egy nagyobb akció (még most is majdnem ugyanannyiba kerül), tegnap meg is érkezett, ma kipróbáltam.
Tapasztalat - összehasonlítás:
Az elején a párosítás és frissítés letöltés némileg bugosan lassú az otthoni wifiről, erre bypass megoldás a mobil hotspot, valamiért ezt jobban szereti. Utána mehet vissza rendesre és működik gond nélkül. Ezt a Roborock hiba nélkül hozta mindig, minden mindig azonnal működik.Az elején némán körbemegy az ingatalanban, mindenhová bekukkant, ügyesen feltérképez előre, így nincs olyan tanuló első takarítás, mint az S7 esetében, ez tökjó.
Porszívózás területén nem tudok túl sokat elmondani, mivel üríti porzsákba a tartályból, így nem tudom a mennyiséget összehasonlítani, de a kör után nem látok sehol koszt, pedig két szőrhullató kuty él velem.
A felmosás sokkal jobb, hatékonyabb, kevésbé csíkoz, többször visszamegy tisztítani a fejeket (appon állítható). Valamint nem tudom, hogy ez az új eszköz hatása-e (vagyis hogy még minden nagyon tiszta és újszagú), de felmosás után illatos a lakás. Ezt évek óta nem éreztem az S7nél, sőt, talán soha. Ott a mopot fújkodtam vízzel higított tisztítószerrel, itt pedig a gyári lötyiket adagolja a gép magának. Érdekes amúgy ahogy a földhöz nyomja a gép a mopot és forgatja, olyan mély morajló hangja van mintha valami tengeralattjárón lennék
Nem zavaró, inkább csak tudod, hogy valami jön. Praktikus, hogy a mopot lerakja a szőnyeg takarítás idejére, így nem gubancolódnak feleslegesen össze. Az S7 csak emelni tudott (ahogy ez is tudja), de az S7 után emiatt volt hogy nedves volt kicsit a szőnyeg, valamint a rajta levő szöszöket kicsit összecsomózta a nedves mop.
Az IKEA konyha ajtók alá sajnos ez sem megy be, pedig a földtől pont 9 cm-re vannak. A nappaliban levő BESTA tv állvány alá viszont bemegy, de ezt az S7 is tudta.
A saroktakarítás király, bár direkt nem takarítottam ki a régóta "otthagyott" port azokban a sarkokban, amit az S7 nem tudott felszedni, ezek nem lettek patyolat tiszták, de gyanítom hogy ha egyszer rámegyek manuálisan, utána ez már szinten tartani tud, csak az oda beköltözött letapadt por nem jön fel könnyen neki sem.
Az app egy kicsit káoszos, keresztül-kasul elérhető ugyanaz több menüből is, így jó geek révén amikor végigkattintgattam minden menüpontot, kissé redundánsnak éreztem a felépítését.
A térképre van lehetőség bútorokat-tárgyakat felhelyezni, ezt jópofának gondoltam, de aztán feltűnt hogy ez alapján határokat is húz, így valószínűleg nincs sok értelme, inkább leveszem, mert kihagyhat területeket.
A V50 amúgy csendesebb magas fordulaton is, gyorsabban tölt, hasznosak az extra featurek, tetszik hogy kevesebbet kell vele foglalkozni és szebb-illatosabb a lakás. Egy kicsit lassabban-bizonytalanabbul végzett a lakás takarításával, mint az S7, de ez betudható annak, hogy minden lassító tényezőt bekapcsoltam az appon (többször is tisztítsa ki a mopot, asztallábak körüli takarítás, sarok seprés és mopolás, visszatérés elsőre blokkolt helyekre, stb). Ez kb azt jelenti, hogy a Roborock 1 m2-t 1 perc alatt takarít ki, addig a V50-nek ez 1.6 perc volt. Engem ez túlzottan nem érdekel, vagy akkor megy amikor amúgy sem vagyok itthon, vagy ha SOS takarítás kell, akkor meg vagy lekapcsolom az extra funkciókat, vagy körbefutok egy rúdporszívóval.
Összességében aki megszokásból használ elégedetten régit, de mozgatja a fantáziáját, hogy mit tud az évekkel későbbi technológia, annak mindenképp előrelépés lehet.
Hogy milyen a többi flagshippel szemben, arról nem tudok első kézből nyilatkozni, de az összes nagy robot tesztelő élvonalban legyzi ezt a robotot, amire nálam sem cáfolt rá. Pár szoftveres hülyeségen túl elégedett vagyok, de azért annak örülnék, ha végre lenne egy olyan robot is, ami befér a konyhaajtók és a kanapé alá is
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Takarítva nem volt még. Az itthoni 2 éve megy de nincs ilyen állapotban és már fényévekkel sokkal több koszt szedett össze
vagy olyan mint a céges kávéfőző, hogy nincs gazdája?