Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bajgunar
senior tag
Áh. Csak egy
gagyiJonR P20 Pro -ra írtam, hogy ~60m² padlóra tökéletesen király, s hogy az igényeimnek teljesen megfelelt, na meg a pénztárcámnak is a ~80k-es ár. (Képességeit egy 160k-es xiaomi sem érte el, így ezért inkább ezt választottam).
Mind1. Csak mertem bátran ajánlani. De felejtsd el. ~240k alatt nem robotporszívó, főleg ha nem xiaomi, vagy dreame. -
esmi89
junior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
De fura, hogy ennyi termék van...
Nem is értem miért van 1:200-hoz meg 1:300-hoz. Az tuti, hogy 1:300-hoz adagolja a gép, így az 1:200 kevés lehet. Mindenesetre az Amazon még mindig ott van mentsvárnak
@Laby:
rviktornak X50 Ultrája van, mint nekem és alátámasztom amit írt
Nekem egy bajom van vele, a szőnyeg kezelése, ha arrébb megy a szőnyeg, azt csak CleanGenius alapos módban képes kezelni, de ott is elég furán, ha arrébb kerül a szőnyeg... Írtam a Dreamenek egy szép nagy hibabelentést rá
Remélem egyszer javítják.Ha nincs szükséged a 6-8 cm-es küszöb lépésre, hanem elég a 4 cm
akkor jó még az L50 pro ultra
ha nincs szükséged a behúzható lidarra és a küszöb lépésre (nincs 12,5 cm alatti hely a lakásban) akkor meg az L40s pro ultra is jó lehet. -
Laby
őstag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Várj, lemaradtam.

Gondolom nem nekem akartad írni, mert nincs alap gép típus felvetésem sem, sem olcsóbb, sem drágább. Úgyhogy nem tudom milyen drága géphez írtad, és azt sem hogy milyen Xiaomi-d van amit dicsérsz.
Szóval én #31931Laby még itt le vagyok maradva...én csak várok egy segítő kézre aki felkarol és ad 1-2 típus tippet az igényeimre.

+#31980rviktor
Neked milyen típus van amire írtad a pozitív véleményed? -
Milka 78
nagyúr
Mosószerböl most ilyen van nálam, de perpill baromi drága. 1570ft-ért vettem, 1:200-as keverési arány, nem habzik, enyhe citromos illatú. 1 tartályhoz kb egy feszes evőkanál ami durván 100 tartályhoz elég ami kb 1 év nálam.
-
válasz
Kiskutya
üzenetére
Kínában az Original szó annyit jelent, hogy bontatlan új termék.
Ott a Genuine szó jelenti a gyári/eredeti terméket.
Amazon-on a Dreame store a küldő, ott 100% eredeti, az Ali-s jó eséllyel utángyártott!
Alzán is van eredeti Dreame padlótisztító, bár most épp elfogyott!Ali-ról jók lehetnek a kefék és mop-ok, de én onnét mást nem vennék.
Porzsákkal kapcsolatban NEKEM fontos, hogy ne engedje át a port!
Ezt 100%-ban a gyári tudja garantálni, az Ali-s original terméknél ez kétséges.#amazon
#aliexpress -
esmi89
junior tag
Igen ez stimmel, most legalább valóban akciós, talán picit jobb mint az amazon, ha nem veszel mellé semmi mást (~8200 Ft/liter) és írja is, hogy 1 hónap feletti a várható szállítási idő (Február 7-25). De ha már veszel mellé valamit, akkor már jóval drágább mint az amazon.
Bár kérdés ebben is mi van , meg lehet-e valahogy tesztelni..
Mert ami az EU-ban kapható 1:300-hoz a hígítási aránya, erről meg semmi infó. Ha valaki rendel ilyet is, meg olyat is talán megtudja mondani.
-
-
esmi89
junior tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Én szoktam fázni, ha egy mindenféle sziraszarokat áruló Shop1104888110 nevű eladó, egyszer csak elkezd drágább cuccokat árulni és nincs egy értéklelés sem, a drágább cuccainál.
Nem egy kirívóan jó ár a szállítással ~7.000 Ft, de az a gyanús, hogy az aliexpress folyadékot nem szokott feladni ilyen gyors szállítással. Továbbá nincs ott hogy ez melyik típus...
A kiegészítőket bátran lehet venni alin, de ha akarsz venni kiegészítőt is meg mosószert akkor mi a bajod az amazonnal?
Én javaslom az Aliexpressnél nézd a kommenteket, ha nincs legyen gyanús. Nézd meg az európai/magyar kommenteket és az 5 alatti értékeléseket. Ha sokan szidják a terméket akkor mérlegelj.
De Igaziból véd téged az Ali, ha nem kapod meg max visszakapod az árát
-
-
Küldtem leírást privátban, de azért nem részletes az a leírás, mert a HomeAssistant meglétét feltételezi a leírás. Így max azt tudom elküldeni, hogy kell HomeAssistantot telepíteni
Ami lássuk be csak a hangokért elég fura.
De bárkinek szívesen elküldöm, viszont a telepítés 1 órát is igénybe vehet!
Részletes a leírás, de némi informatikai affinitás nem árt.
Mivel virtuális gépet kell futtatni, ezért nem árt egy erősebb gép hozzá. -
válasz
rviktor
üzenetére
Azt azért lásd be, hogy ezek nagy része a saját igényeid, és mindig az igényeink mentén választunk, így ami neked megfelel és szükséges, az másnak lehet teljesen felesleges és nem releváns funkció.

Nem kell győzködni a funkciókról a többieket, mivel azok a gép alap tulajdonságai, a választás során mérlegeli mi az, ami szükséges.
Olyan gépet nem érdemes vennie valakinek, amit sose fog kihasználni...
-
válasz
Bajgunar
üzenetére
Hát szerinted nem éri meg... Persze kinek milyen plusz szolgáltatás mennyit ér. Sajnos észre lehet venni, hogy neves gyártó/nem neves gyártó. Más a karbantartás igénye, a szoftvere, az ügyessége.
Nekem relatív sokat ér az, akár 4* annyit is, hogy:
- tud nagy küszöböt lépni
- a keféit nem kell takarítani, mert 1 méteres hajszál se tud bele gubancolódni.
- a dokkoló takarítása két hetente / 2 perc.
- az, hogy meleg levegővel szárít
- forró vízzel mossa a mop padot
- nem nekem kell adagolni a vegyszert (sőt az is hogy egyáltalán tud használni ilyet.) Ez az utóbbi három garancia a karbantartás mentessége és a szagtalanságra... Ezek hiányában egy kisállattal büdös lesz a dokk.
- Tud sarkokat takarítani és a fal mellett is felmos.
- Nem csak egész jól mos fel, hanem tökéletesen.
- Felszedi a macska kedvenc helyein a macskaszőrt, még vedlési időszakban is. (ez nagy porszívóval is nehéz, de ez addig megy amíg nincs kész.)
- befér a 10 cm-es tévéállvány és a fürdőszoba bútorom alá
- leszedi a mopot, ha hosszú a szőnyeg
- az irodában akkor se csinál bajt, ha valaki nem pakolt el valamit.
- az, hogy a görény hosszúszőrű macskám bármit csinál akkor is ki van takarítva. (AI+kamera)
- akkor is működik, ha csődbe megy a gyár (mostanában volt kettő ilyen), azaz működik az ökoszisztémán kívül is. (Matter támogatás, local API)
Az alkatrész a drágához is pont annyi mint az olcsóbbhoz, max a kefe drágább.
A fenitelből egy csomó dolgo persze kisálltat és szőnyeg kombóra hasznos, de ahol nincs se szőnyeg, se kisállat, ott is van fal melletti rész, ott is lesz mit felmosni, ott is hasznos a melgevizes mop....
És beárazhatom az időmet mennyi munka volt az előző porszívómmal és ezzel, akkor ha a különbséget ki kéne számláznom, gyorsan visszahozná az árát
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mármint L40s Pro Ultra.
Jó gép amúgy, ismerősnek van.
-
Vismajor01
addikt
Sokat vacilláltam a L40s Ultra Pro és L40S Ultra AE között
Végül Ultra Pro lett 265k-ért, reméljük beválik
-
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy Dreame L40 Ultra AE robotporszívót, érdemes ilyet venni?
60 nm lakás 1 cm magas íves váltók, felmosás szükséges. Kutyus van a lakásban.
Vagy van jobb alternatíva? Épp olvasom sokuknak leáll az oldalkefe.
Vagy tán jobb lenne az AQUA sorozatot venni? -
Vismajor01
addikt
Dreame L40s Pro ultrához raw6 vagy raw7 vzcsatlakozási kit kell?
illetve ehhez a kithez meg van adva hol kell legyen a víz és lefolyó csatlakozás?
-
Na csak egy kis tapasztalat a jó öreg Roborock Q Revo /QRevo kapcsán, és ez igaz lehet több porszívóra is.
Pár napja nagytakarítás alá vontam a koszos víz tartályát, fogkefével szépen, átmostam mindent is, kivettem a fedél gumitömítését is.
Összeraktam mindent, aztán ma jelez, hogy megtelt az alsó tálca, takarítsam ki ( az előtte héten volt), hát mondom jó, elengedem megint, takarít, megint áll benne alul a víz...
Mondom mi a franc és miért nem szívja ki a vizet... Hát elfelejtettem a koszos tartály gumicsíkját visszatenni, így nem tudott rendesen szívni és a víz alul maradt a tálcában.
Apróság, de fontos üzemeltetési dolog

-
Bajgunar
senior tag
Nemtom mivel nyújtana többet, ha dupla áron vennéd. Én néztem xiaomit is 160-ért. Az is echte ugyan azt tudja mind ez a JonR csak egy negatív volt, az hideg levegővel szárítja mop-ot (a jonr meleg levegővel). Így viszont a JonR P20 Pro-t választottam, aliról, kuponnal, fele annyiért mint xiaomi, kemény 80k-ért.
És ez is felmos, van tiszta/koszos víz tartály, porzsákba ürít. Ugyanúgy mihome-al megy. Itt sincs szőnyeg. Igaz kutya sem. De egy kutya szőr szerintem nem egyenlő asszony 40cm-es hajszálával. Simán megugraná.
Én bátran merem ajánlani. Ennyi pénzért nagyon baráti kis gép. És teljesen jól fel is mosott. Azért az sem mindegy.
Egy zsák alkatrész hozzá. (Vagy 10 mop, 10 porzsák, 10 kefe, 3-4 kefehenger), nem volt 10k, az is aliról.
Nekem megérte, h maradt 80k a zsebemben. Nem vagyok eleresztve, másra is kell kiadás. Feleslegesen meg minek adjak ki rá +80-100-200k-et? Annyival sztem egyik sem tud többet, hogy olyan felárakat kérjenek el érte.
Én bátran merem ajánlani. Főleg h nincs szőnyeg. -
esmi89
junior tag
válasz
BB9360
üzenetére
Szia, nem jellemző januárban gyártói promóció. November-Decemberben kiakciózzák magukat, utána majd tavasszal vagy szezonálisan.
Januárban bolti promóciók vannak, ilyenkor azt kapod meg olcsón, ami beragadt karácsony után és szabadulni akarnak tőle. Viszont a bolt nem tud akkora kedvezményt adni mint a gyártó, nekem most előfordult, hogy olcsóbban tudtam kiskerben megvenni dreame terméket, mint amennyiért én kaptam volna. A porszívómat pl.: Media Marktban vettem, Magyarországon
De bármi lehet, pl ha nem adtak el eleget vagy nem hozták a számokat, akár még lehet olcsóbb, de nem számolnék vele. Ha most látsz jó áron, már az is maradék készlet érdemes megvenni. Ahogy nézem fokozatosan mennek fel az árak. -
BB9360
aktív tag
Üdv! Tudom, hogy senkinek nincs üveggömbje, vajon januárban emelkednek az árak? Leginkább a Dreame-re gondolok... Hátha van némi tapasztalat.
Köszönöm. -
Gloob
addikt
link Ezt találtam az alin. Hogy milyen, mennyire jó, megbízható stb azt nem tudom. Nincs olyan porszívóm, amibe jó lenne. Hátha valakit érdekel, így csak betettem ide. Ha volt már, ne szidjatok!
-
válasz
Kiskutya
üzenetére
18-20.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás. Azt könnyű összehozni sajnos.
Ha szoktál kávézni jó áron szokott lenni, de porszívó pót alkatrészek is vannak jóáron.
Az a baj hogy Magyarországon -ha épp nem készlethiányos - jelenleg 9-10.000Ft és erre is rájön még a szállítás ára... és sokszor még ingyenes szállítás sincs
...
Ha nem veszel semmi mást talán 3.000 Ft a kiszállítás ára. -
Kiskutya
veterán
válasz
sparks
üzenetére
Szőnyegekkel nekem is vacakol. Én is felszedtem a szőnyeget most már legalább felmossa a helyét de még mindig valamit kavar mert a szőnyeg helyen nagyobb teljesítményre kapcsol...
Egy másik kérdés valaki linkelte ezt: [link] ez igy jó ár lenne de szállítási költséggel kb annyira jön ki mintha bármelyik másik itthoni boltból rendelném. Nincs valami megoldás hogy jobb áron legyen a szállítás vagy akár ingyenesen?
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Copy of Vacuum Wars Robot Vacuum Data táblázat eléggé semmintmondó adatokat szolgáltat.
Inkább a másikat nézegesd és az igényeid mentén próbálj meg választani . Ne pusztán számadatok alapján.
-
Vismajor01
addikt
Szeretnék robotporszívót venni a házunkba.
130 nm2, van 2 nagyobb hosszúszárú szőnyeg, meg több rövidszálú.
Olyan 200-250 ezer körül költenénk rá max, nézem ezeket a google táblázatokat
Táblázat1Baj az, hogy rákeresek h X50 Ultra és T80 Omni és a két táblázatban eléggé más adatokat találok
Ezekről az Ecovacs gépekről van vkinek tapasztalata? T80 omni 250 körül van most.
-
sparks
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
4.3.9_3276 a fw nálam, de az előzővel is ugyan ez volt. Szőnyeggel kezdett automatán felismertnél is és hozzáadottnál is. Nekem az lenne az elvárásom, hogy porszívózásnál ne vegye figyelembe, hogy van-e szőnyeg, hanem menjen végig a helyiségen és ha kész, akkor mehet a felmosás a szőnyegmentesre. Ezt nekem sehogy nem ugorja meg.
De mindegy is, most kiiktattam azt a 2 szőnyeget, ami problémás volt. Van még pár rongyszőnyeg, aminek hosszú a szőre, azt alapból fel kell szedni, mert összgyűri.
2 hónap után már nagyjából elfogadtam a rigolyáit
-
Osi222
tag
válasz
sparks
üzenetére
Koszi szepen a tippet! Most wipe-oltam a keszuleket, es ujraszimatoltattam vele mindent. Most ujbol az elso nagytakaritasnal van, ami baromi lassu, de most mar nem reszegeskedik, es megfelelo mintazatok alapjan dolgozik. Szinten Clean Genius van belove, remelem mostantol mar nem lesz gond.
-
Na én is ezért szeretem a kameras megoldást.
Már jártunk úgy a Roborocknál , hogy bejelzett, hogy elakadas... Elképzelni se tudtam, mi baja..
Kiderült, a szőnyeg széle fel volt tekeredve, átmenni meg áttudott, de visszafelé már akadály volt neki..Következő gép ezért is lesz kamerás, meg mert legutóbb beszökött a szomszéd macskája és megette a kalácsot is
-
válasz
esmi89
üzenetére
Köszi.
A kamerával volt a napokban pozitív tapasztalatom. Tudom, hogy többen attól félnek, hogy megfigyel, meg mindent is vesz, amit nem kellene, stb..., de én nem ebbe a táborba tartozok, nekem ezek mind izgalmas technikai megoldások, ahogy a robot is.
Nem voltunk otthon, elindítottam a takarítást, majd valamivel később jött az üzenet, hogy a fürdő küszöbön kipörgött a kereke, elakadt, megállt. Ránéztem mobilneten, van benne távirányítás is ilyenkor, hátra tolattam, de előrefele így sem ment át, majd egy kicsit fordultam vele és oldalasan tovább ment. Folytatásra nyomtam és mire hazaértünk a sétából befelyezte a takarítást.Ez egy nagyon pozitív élmény a kamerával.
-
válasz
sparks
üzenetére
Nem értem, most direkt kipróbáltam itthon és jól működik. Ha van pipa szőnyegen kezd, ha nincs akkor nem.
Az irodában is a szőnyeg van a végére hagyva, sőt én még olyan speckó helyzetben is vagyok , hogy két firmware is rendelkezésre áll. Az irodai 4.3.9_2908 az normál kiadású és kaptam itthonra egy beta firmware-t 4.3.9_3276.
A gép is stimmel, és van automatikus szőnyegem is meg manuális szőnyegem is.
@zoleeno1: igen x50 ultra -
-
sparks
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Engem rettenetesen zavar, hogy nem tud úgy porszívózni, mint a Roborock, ha van szőnyeg. Ő szépen körbement a szobákban és utána ment keresztbe majd fel-le. Nem szeretem, amikor a szőnyegen külön szambázik egy csomó ideig, totális időpazarlás pláne, hogy az akkuja is sokkal harmatosabb a 6 éves Roborocknál.
Nekem így szőnyegmentesen nagyon bevállt, szépen porszívózik és szerencsére kevés az olyan eset, ahova külön kell mennie felmosni.
Amikor csak porszívózik, akkor nem veszi fel a mopot sem, nincs vele gond.
És az a durva, hogy az "Először a szőnyegeket tisztítsa" mindenhol ki volt kapcsolva, akkor is a szőnyegekkel kezdte minden alkalommal. Tiszta agyrém. -
tibbike01
addikt
válasz
sparks
üzenetére
Nálam a szőnyegekkel szokta kezdeni es ez így van jól, hogy nem vízzel teli tartállyal, nedves moppal megy neki a szőnyegeknek. Először azokat kiporszivózza és a többi körben porszívóz és felmos egyszerre, ahol padló van.
Nekem nincs időm állítgatni, zónákat kijelölni...stb mivel általában az M3-ason vezetek, amikor a robot takarít.
Nálam ezek a beállítások vannak szőnyegre:

-
sparks
senior tag
válasz
Osi222
üzenetére
Nekem X40 Ultra van. Én kikapcsoltam minden AI-val felvértezett baromságot.
Személyre szabott verzióval takarít, a szőnyegeket mindenhonnan töröltem, mert ha szőnyeg van a térképen, akkor megbolondítja és azt mindig külön porszívózta.
Személyre szabásban: csak porszívózásnál útvonal: standard, szívóerő: max és 2x-es futást kérek.
Ahol nincs szőnyeg, ott porszívózás és felmosás a beállítás és a többi ugyan az, mint az imént. Így ilyen normálisan takarít:
Ha van szőnyeg és mellette akarok felmosást, akkor ott külön kijelölöm a felmosandó területet és odaküldöm csak felmosásra porszívózás után.
Végigmentem rengeteg beállításon, de nem találtam olyat, ahol a szőnyeget normálisan kezelné. Legalábbis nem úgy és olyan faszán, mint a Roborock S50 vagy s7, amiket ez előtt használtam. -
-
-
Bajgunar
senior tag
Beüzemeltem a JonR P20 Pro-t. Már 2x felnyalta a lakást. Wc-k, meg kád előtt van egy-egy kilépő szőnyeg. Nah azokat nem szereti. Ok, könnyű kis plüss szerű anyag, nem is tapad padlóhoz. Ezeket begyűri magába, felakad rá, aztán szenved, hogy lejöjjön. Ezeket NoGo zónákkal kiiktattam.
Ezt leszámítva tökéletesen működik. (számomra). Nekem nem kell ennél több. Padlófűtés mindenhol. Hálóba, gyerekszobákban laminált + ilyen olyan szőnyegek, ezekbe nincs padlófűtés. De ide nagyon nem is kell bemenjen. Hálót majd kézi porszívóval, gyerekszobák meg amúgy is káosz, az is marad kézi.
A legtöbb helység, ahol padlós a lakás, ott gyönyörűen megoldott mindent. Sarkokat, éleket is tök jól felmosta a kinyúlós mopal.
Nekem megérte a 80k-es árat. Ennyiért nagyon baráti. A xioami app is tökéletes.
Teljes mértékben meg vagyok (hát még az asszony) elégedve vele. Nem volt még ennyire programozható, ilyen módon felmosó robink. Csak egy deboot valami, ami ment össze vissza. De ezen felül nem tudom még mit tudna többet nyújtani egy ~150-200k vagy több százezres készülék. Persze nincs küszöb, nincsenek szintek. ~60m² amit megoldott. Részemről az igényeimnek tökéletesen megfelelt! Hát még ezért az árért... Maximálisan elégedett vagyok. Folyamatban lesz a használat. Kíváncsi leszek, mikor mi fog előjönni rajta. Remélem a vízfolyásos reddites probléma nem. De ha igen, attól sem ijedek meg, megjavítom.
Köszönöm az itteni ajánlásokat.
Csak leírtam eddigi pár napos, maximálisan pozitív tapasztalatom.
-
A szívbaj kerülgetett... pont ma reggel olvastam a kálváriád és most 10 perce azt mondja nekem a robot, hogy elakadt az oldalsó kefe... na mondom...
de nekem legalább tényleg feltekert egy komplett nyakbaakasztót.
Nem javaslom a WD40-et meg semmi házi barkács megoldást, nehogy arra fogják, hogy nem megy. Bár velem nagyon rendesek voltak, nekem a fűnyíróm ment tönkre, bejelentettem a hibát, egyik nap vitték a gépet, három napra rá jelezték, hogy kész vannak és a feladástól számított 7. napra rá megjött a gép és úgy nézett ki mintha új lenne. -
-
Osi222
tag
Sziasztok!
Uj Dreame L40 Ultra AE problemaval fordulnek hozzatok. Par napja van meg csak uzemben, de sajnos nem tul pozitivak az eddigi tapasztaltok. Sokszor megall egyhelyben, es forgolodik, van pedig hogy mindenfele minta nelkul, ossze-vissza jarja korbe a lakast:

Beallitasoknal a Clean Genius van kivalsztva, Mesh halozaton log, es porszivozas opcio van kivalasztva. Egyszer mar kompletten felmerte a szobakat, de tobbszoros probalkozas utan is hasonlo az eredmeny.
Barmifele tipp, mit lehetne meg tenni, meg mielott gariba menne?
Koszi elore is a valaszokat!
-
Bela101
csendes tag
-
rbgm
csendes tag
válasz
Flayer
üzenetére
szia!
nagyon szépen köszi!
közben a másik AE gazdája is lefotózta, és neki is ugyanígy lukas, úh legalább ez nem para...amúgy tegnap ment elakadás nélkül 26 percet
ma elindítottam megint, és egyből elakadt, akkor meglöktem, újra elkezdett pörögni, és azóta már 70 perce megy, és még nem akadt el...szurkoljatok!
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Végig olvastam az összefoglalót és Ribarszki logout cikkét is így nagyjából összeállt a kép, hogy mire van szükségem.
Tudnátok konkrét típust ajánlani a lenti infók alapján?- Maximum 200 ezer forintig mennék el, de az alapelv, hogy minél olcsóbban megvenni a feladatomnak megfelelőt (szisztematikus legyen).
- 90 m2 lakás, kutyával (tehát kutyaszőr takarítás a fő feladat)
- szőnyeg nincs
- munkaidőben menne (ilyenkor a kutya el van zárva a porszívó által bejárt helyiségektől)
- felmosó, feltörlő funkció nem szükséges
- önürítés előny lehet, gondolom a sok kutyaszőr miatt hamar megtelik a tartály még akkor is ha minden nap dolgozik?!
- pótakku és pótalkatrészt könnyen, emberi áron lehessen beszerezni
- kínából rendelés nem gondRemélem elég infót adtam, hogy könnyen tudjatok 1-2 konkrét típust ajánlani.
Köszönöm!
-
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Én direkt olyan porszívót vettem, amiben nincs kamera!
Ha nincs szétszórva a földre pl toll/ceruza, usb kábel stb, akkor a lidar+tof szenzorral is tökéletesen navigál nálam.
Dreame L10s Ultra Gen2, jelenleg kifutott modell már. -
rbgm
csendes tag
nincs:

(belül a bal felső részen látható karcot én csináltam véletlenül, de csak nagyon felületi)
sehol semmi nincs feltekeredve
és hol pörög gyorsan, hol elakad, hol meg lassan vánszorog
ráadásul a padló sem befolyásolta ezt: ezen a szem- és AI-kamera-fájdító mintázatú rövidszálú szőnyegen ugyanaz volt a jelenség, mint PVC-padlón
(máshova egyelőre nem lett vive)
...most, hogy közelebbről nézegetem a képet, az merült fel bennem, hogy a forgórész pereménél az a 2 szabálytalan rés az direkt van ott vajon?

ott még soha senki nem piszkálta, és eddig azt hittem, hogy direkt van, de most jobban rázoomolva inkább úgy tűnik, mintha már piszkálta volna valaki valamikor:

...amikor megvásárlás után kipróbáltam, még a 14 napon belül, ment minden rendben, nem volt vele baj, és ennyire nagyítóval nem néztem át
de ez most kezdi azt a gyanút kelteni bennem, mintha itt vmi kisebb tárggyal már letörtek volna belőle
(bár a csomagolásán nem láttam nyomát piszkálásnak - de lehet, hogy csak ügyesen visszacsomagolták)...asszem meg kell néznem egy másik AE alját
-
rbgm
csendes tag
válasz
esmi89
üzenetére
köszi!
sajnos már korábban vettem

de _direkt_ kipróbáltam még a 14 napon belül, és simán ment mindennel (bár persze másik helyen, mert "kari aji volt ez az ari robi"
)viszont azt nem tudom, hogy érted, hogy meggyőződtem, hogy nem szennyezett és nincs ott semmi?
a szőnyeg és a PVC nem szennyezett, elég enyhén poros (hisz Karácsony előtt azért volt takarítva)
az oldalsó forgókefére meg egyetlen hajszál sincs rátekeredve
...ahogy a korábban is berakott fotón is látszik:
így néz ki legdurvábban szennyezett állapotábanés amin még agyalok, hogy nem csak simán megállt, mint sokaknak külföldi fórumokon, hanem ez hol megáll, hol megy tovább gond nélkül, hol pedig lassabban megy...

...lehet, h csak hülyén konfiguráltam be valamit?

most még kikapcsoltam a kísérleti foltfelismerését, és elküldtem egy újabb tesztkörre, és simán végigtolta elakadás nélkül azt (sőt, többet is), amin napközben, még ezzel a kísérleti foltfelismeréssel beakadt (19 m2-en 26 perc alatt 3× körbe-körbe)
...de közben meg elképzelni nem tudom, mi köze lehet a kísérleti foltfelismerés funkciónak ahhoz, hogy nem pörög (rendesen) az oldalkefe

ilyesmit láttál már?
(= olyat, hogy nem nem működik, hanem hol működik, hol nem, hol meg csak lassan)köszi szépen!

-
esmi89
junior tag
Mindig balszerencse ha rossz
De ha rossz, és meggyőződtél róla, hogy nem szennyezett nincs ott semmi, akkor nem érdemes tákolni, főleg ha rutin, hogy cserélik az elektronikát és a motort is. (Lehet egyik hibája viszi a másikat is.)
Viszont ha 14 napon belül vetted és online, inkább állj el és vegyél másikat a garancia 2 hét volt utoljára béke időben (nem ünnepek között).
Ha vígasztal nekem a notebookomba nem volt bekötve az USB port....
ilyen előfordul. -
esmi89
junior tag
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Az X40 Ultrát bontás nélkül lehet rootolni, azzal nem lősz mellé. De az nem megy be pl.: 12 cm-re...
HomeAssistanttal lokálban lehet kezelni, csak térképet nem látsz, ha letiltod a netet.
Én elengedtem már a Valetudot... Jobb ez saját rendszerben használni.
Amúgy a Dreame csak akkor küld felhőbe videót, ha megadsz egy PIN kódot. Ha nem adsz meg nincs videó stream. (Amúgy ha van akkor folyamatosan mondja, hogy megy a kamera.)
De ha kompromisszum mentes gépet keresel főleg a 12 cm miatt és mivel nincs küszöböd az L40s Pro Ultra-t javaslom (ez 9,5 cm-ig mászik), ez az X50 ultra kistesója, ami nem tud 6 cm-t lépni.
Csodálatos akadálykerülés, teljesen gubancmentes kefe és csodálatos mop mosója van. Melegvízzel mossa a mopot és meleg levegővel szárítja a végén. Jól mos fel és bár nem domestossal, de a saját mosószerével szépen mossa a budit.
265eFt-ért itt-ott lehet kapni.Fontos, hogy a legtöbb robot nem megy be akkora helyre mint a magassága! Az L40 Ultra AE/CE pl.: 12,5 cm-re megy be.
-
-
esmi89
junior tag
Szerintem 50+ különböző Dreame porszívót adtunk el az elmúlt két évben és két garanciális ügyünk volt.
Az egyik 1 hónap után megmihálylott
A másik 6 hónap után került vissza és ott kiderült, hogy elázott a belseje.A roborocokból mondjuk jóval kevesebb fogyott kb 20 db. Abból egy olyan volt, ami sértetlen csomagból kivéve és töltőre téve se kép se hang állapotban lett cserélve.
Ettől símán lehetnek típus hibák, de a dreame/roborock párosnak nagyon alacsony a garanciális hibaaránya.
A dell notebookok lassan 10%-nál tartanak, ami még csak nem is a teljes arány, mert a dell Ausztriában kimegy a címre és szoktuk javasolni, hogy maguk jelentsék be... De itt az Osztrák vidéken kényelemes népek laknak, mindent visszahordanak oda ahol vették.

-
rbgm
csendes tag
...ahogy (most utólag) látom a neten, ez sajnos egy elég gyakori hiba elég sok Dreame-nél az L10-től az L40-eken át az X40/X50-ekig
ahogy az egyik aftersales rep-jük írta, ált. az egész oldalkefe motorját és a hozzá tartozó elektronikát is cserélik - ami elég para...
kicsit úgy tűnik, h a minőségbiztosításuk még nem elég magas szintű, és ezért jöhet le a gyártósorról ennyi hasonlóan problémás termék - gondolom, előbb-utóbb érdemes lesz nekik megkeresni, h ez vmelyik alkatrész jellegzetes hibája, v a "szállítást" (értsd: néha ide-oda dobálást) nem bírja ki mind...
mindenesetre most sokat visszaesett az eddigi pozitív megítélésem - pedig lehet, h végeredményben nem is a Dreame tehet róla...
-
rbgm
csendes tag
válasz
Bela101
üzenetére
szia!
köszi a válaszodat!
(basszuskulcs...
)ez az oldalkefe még fél napot sem tudott rendesen működni, aztán kezdte a szorulásokat
azóta van, h egyáltalán nem megy, van, hogy vánszorog, és van, hogy rendesen pörög
a fura az, hogy azt hittem, hogy sima (pl. PVC) padlón könnyebben megy, mint szőnyegen, de nem, sőt, még a szőnyegen pörög könnyebben...
azt meg tudnád mondani, kérlek, hogy neked be kell küldened a dokkolót is mindenesetól, vagy csak a robotot magát?
tőlem az egész cuccot kérték az utolsó pótalkatrésszel együtt, eredeti dobozában, ami jó nagy macera...
-
Vgabor92
tag
új gép, 2 napos, desztillált egyébként.
-
-
Vgabor92
tag
Sziasztok!
Xiaomi x20+, új gép, felmosással vannak problémák:
- Nem nedvesíti be a mopokat elindulás előtt (nem szív vizet - nem megy a szivattyú)
Ahogy rányomsz a programra, egyből elindul a robot. Porszívózás + felmosás programban, porszívózás felmosás előtt, illetve csak felmosásnál is ez a helyzet.
- mindegy, hogy level1-2-3 a vízmennyiség szintje.
- mindegy, hogy standard program, costum program vagy időzített takarítás- Végig futnak a programok, közben a mop forog, de nem vizes
- program végeztével kimossa a mopokat, megy a szivattyú! és valóban vizesek lesznek.Többszöri reset se oldotta meg, nincs se korlátozás, se szőnyeg megadva.
Legfrissebb szoftver fut, gyári alkalmazással (ios - iphone), régió: Magyar/Németország próbálvaMi lehet a gond?
-
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Out of box világot elunk.
Szerintem ez sajnos szerintem nem járható.
De talán rviktor fórumtárssal beszélj, hátha tud segíteni -
vilmos.nagy
tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
hogy van a vicc? mikor elvitték a komcsikat, nem szóltam, mert nem vagyok komcsi?
feltettem egy értelmes kérdést: nekem néhány nap kutakodást megér, hogy valami local-only cucc fut a háztartásban. Azt már nem éri meg, hogy hülyék előtt védekezzek, olyanokért, amit... milyen alappal mondasz?
Sok sikert nektek.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Annak van ilyes félnivalója, akinek VAN félnivalója. Az meg h mit les lakásban a kamera? PFf. Hát lessen... Nem Mészáros Lölő vagyok, nálam leshet. De azért ennyire paranoiásnak lenni...
Ezen én már csak elmosolyodok... -
vilmos.nagy
tag
válasz
Graphics
üzenetére
A kényelmi funkciók és a távolról vezérelhetőseg miatt az irány a cloud alapú megoldások felé viszi az irányt.
Így a jövőben nem fog olyan eszköz készülni, ami megfelelő lenne.
Én tök boldog vagyok azzal, ha azt mondja a gyártó, hogy nesze, itt a cloud-os OOB megoldás, de ezeken az API-kon tudod local-only vezérelni - és majd összeheggesztem magamnak a többi hasonló hülyével, hogy menjen. Ezek az API-k most is bennevannak, a roundtrip idő miatt a funkciók jelentős része most is local only fut, csak a végén a távoli szerverre megy elmenteni a térképet, meg a felhasználói szokások gyűjtése miatt küld oda egy valag infót.
Az előbbit meg tudom oldani magamnak, és UI-t is hajlandó vagyok reszelni hozzá. Ha el akarom indítani távolról, csiholok VPN-t. A statisztikagyűjtésből pedig szívesen opt-outolok.
De mondom, még azt se akarom, hogy előre-építve legyen ilyen a boltok polcain (bár lásd, az IKEA árul HA kompatibilis dolgokat, szóval nem annyira földről elrugaszkodott ötlet) - csak azt, hogy relatív értelmes energiabefektetéssel át tudjam alakítani.
-
Milka 78
nagyúr
Nálam is megérkezett a Vevor 750w-s desztilláló gép. Fehér, időzítős, műanyag kannás verzió. Tokkal vonóval került 18 ropiba került ami nem vészes szerintem.
3 óra 10 perc alatt lefőzte a 4 liter deszti vizet, ezalatt megevett 2.65 kw áramot ami 185 forintra jött ki. A hangja nem vészes, nem fűnyíró kategória, bár nálam a fürdő szobában van ahol nem hallom, ellenben csökkenti a páratartalmat és fel fűti a helységet így ez nálam win/win mert ez idő alatt se a fali fűtés, se a páramentesítő nem ment a helységben. Arról nem is beszélve hogy nem kell a ballonokért rohangálni, cipelgetni és tömködni a kukába.
2 naponta megy a felmosás is így azért havi 8-9 liter víz elmegy így nálam viszonylag gyorsan be tudja hozni az árát.
Ahogy nézem lehet vele páleszt is készíteni
-
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Nem local-only irányba megyünk

Se mobilos, se okoseszközök frontján nem a local a mainstream irány szerintem.A kényelmi funkciók és a távolról vezérelhetőseg miatt az irány a cloud alapú megoldások felé viszi az irányt.
Így a jövőben nem fog olyan eszköz készülni, ami megfelelő lenne.
-
vilmos.nagy
tag
-
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Hát nem a Dreame-t fogják szerintem lelőni. Piacvezető cégről beszélünk.
Nem értem a "beengedek egy frissithetetlen kamerat". ?
Mármint mit szeretnél frissíteni rajta?
Nem nézheti élőben, ugyanis pin kóddal védett a kamera, így ez a hiba Faktor nem megengedett, egy Dreame esetében meg főleg nem, mert az óriási hiba lenne a gyártó részéről.
Tudom , nem bizalommal mennek a dolgok, de akkor neked ilyen aggodalmak mellett nem kamerás robot kell, annak ellenére sem, hogy illetéktelen nem fér hozzá pl. A Dreame kamerájához. Csak te.
Ezt sem értem, hogy hogyan talalhatná meg bárki a hálózatodon, hiszen sejtésem szerint megfelelően authentikált wifit használsz.

Mindegy, ennyit tudtunk segíteni, ezek a lehetőségek.
300-400 ezres gépet én nem kezdenék el ezen okból FW hekkelni, de volt itt olyan, aki olcsóbb gépnél megtette. Szűk a lehetőség, és én jobban aggódnék egy esetleg hiba miatt a mókolás közben..
Megértem a félelmed, mondjuk keress Dreame incidensre vagy Roborockra, hogy volt-e, és linkeld, ha megalapozott mondjuk ennél a két piacvezető gyártó eseteben.

-
Bela101
csendes tag
Szia. Ugyanígy jártam. Oldalkefe megszorult . 1 hónapot működött gond nélkül, utána hol gyorsan, hol nagyon lassan forgott az oldalkefe, és utána meg sem mozdul. 3 napot leveleztem gyártóval, majd kereskedőhöz irányított. A kereskedő pedig a gyártóhoz. [Hiba bejelentése,
termékfelvétel rendelés:] Itt kaptam 1 csomagszámot a dpd-től, azóta csend. Ez volt 22-én hétfőn. A kereskedő szerint 2 hét alatt megoldják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem egyszer javítják.

...

De ha rossz, és meggyőződtél róla, hogy nem szennyezett nincs ott semmi, akkor nem érdemes tákolni, főleg ha rutin, hogy cserélik az elektronikát és a motort is. (Lehet egyik hibája viszi a másikat is.)
farkas26