Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
richson
csendes tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Ha rákattintasz ezekre a jelekre az appban, be tudod állítani, hogy hagyja figyelmen kívül. Nálam csak egy false positive-t produkált, az étkező asztal lábát takarítóeszköznek nézte. De végülis annyiból igaza van, hogy valami, aminek nem kell nekimenni.
Ha engedélyezed az appban, hogy küldjön ezekről képeket nekik, akkor arra számítanék, hogy egy idő után hozzáadják a tanító adatbázisukhoz és elkezdenek ezek a false pozitívok megszűnni.
-
richson
csendes tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Az én vízdesztillálóm most jött meg, kipróbáltam, röviden összefoglalva: nem ajánlom csak annak aki tényleg feltétlen szükségét érzi és komfortos azzal kapcsolatban, hogy valahol magára hagyja. Az enyém kb. annyira hangos mint egy fűnyíró, teljesen elképzelhetetlen szerintem, hogy ezt valaki 3 órán át akarja hallgatni.
Kb. 10 perc után kikapcsoltam, nem vártam meg, hogy mi lesz az eredménye. Ha esetleg valakinek kell nálam eladó, alig használt.

-
bcsarli
tag
Szerintem itt már mindenki a pénteket várja

-
Alabástrom
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Alabástrom
üzenetére
A kis szintkülönbség mit jelent?
Nagy átlag 2cm körül tud átmenni, újabb gépek már nagyobb küszöböt is megoldanak.
Nincs tapasztalatom az Ecovacs géppel, de nem bénák ők sem a piacon
A Dreame gépe friss , de jó tudással.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Töprengek rajta, hogy BF akcióban vegyek egy robit. Dilettánsként a két legiszmpibb:
Dreame L40s pro ultra
Ecovacs Deebot X9proegy szintes 80nm-es lakás, kisállat nincs, küszöbök sincsenek, viszont kis szintkülönbség van a szobák padlója között, amin a régi robi eléggé kínlódott, többszöri nekifutásra ment át néha (valami Dreame volt az is). Padlószőnyeg nincs, "sima" szőnyeg sincs egyelőre, de az még lehet, hogy lesz (én nem szeretem, oldalborda igen)
Ezek közül melyik a jobb? Illetve hasonló kategóriában van ajánottabb?
Köszi!
-
dao02
csendes tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Szia!
Közel 2 éve használok egy ilyen masinát.
- a leírása szénszűrőt ír középtájt. Ez kötelező elem, és mindig venni kell hozzá, vagy csak opció?
Csak opció, én nem használom, a hiányát nem érzem.- milyen hangos egy ilyen gép, a - ha jól értem - több órás folyamatos üzem alatt, amíg vizet készít a robotba?
Nem hangos, kb. egy erőebb ventillátor zúgásának felel meg. Engem azért sem zavar, mert a kazán mellett használom, nem lakótérben- egyáltalán: kell ebből a 1,5L/h változat?
megfordítva: a 750 W-s (1L/h) modell nem lassú?
3 óra alatt készül el egy kancsó, ha készen van, kikapcsol. Én ezt a funkciót nem használom, okoskonnektorba van, beállított 3 óra után elveszi az áramot. Ez azért jó, mert nem ég rá a dzsuva, ritkábban kell takarítani és savazni (kiöntöm a maradék "sűrű" vizet).
havi 10-12 liter desztvizet használok. -
Graphics
Jómunkásember
Most látok két új Jonr masinát.
Az egyik gépre kíváncsi leszek, mert az alja és a kialakítás erősen hajaz a Dreame gépeire.
A dokkoló kialakítása másabb, de maga a gépnél sok stílusjegy ismerős.

A főhenger alul ugyanaz, mint pár legutóbbi masinánál.

-
Ance
őstag
Megérkezett az itt ajánlott Ls10 Ultra Gen 3. az ismerősnek. Szuper gép, tényleg majdnem X40 tudással. Eddig annyi különbség látszik, hogy nem meleg vízzel tisztítja a mopokat (ezt tudtuk), de ugyanúgy meleg levegővel szárítja. Ami meglepő, hogy nincs automata mop le és felcsatolás, hanem cipeli magával, holott annyira nem lehet ez bonyolult funkció.
-
KenBlock43
tag
Sziasztok! Kinéztem 2 robotporszívót: Xiaomi S40C-t, illetve Roborock Q7 BF-et. Utánanuk olvasgattam, mindkettőnél van pro és kontra, árban szinte ugyan azok, de kíváncsi lennék személyes véleményekre, hogy ki melyiket ajánlaná inkább és miért.
Előre is köszönöm szépen!
-
zoleeno1
veterán
válasz
laci06
üzenetére
"ha a robot megy naponta, akkor lehet, hogy a forgó mop is bőven megteszi" - ezzel szerintem el is mondtad a lényeget. Ha nem egy gépzsíros műhelyet akarsz hetente tisztára pucolni vele, hanem egy átlagos lakást, sűrűn használva, tök mindegy milyen a technológia, tiszta lesz.
Meg nem tudom ki hogy van vele, de ha nálunk kiborul valami, nem hagyjuk rászáradni és nem is a robit küldjük rá, hanem hagyományos módon töröljük fel. -
Gloob
addikt
A Dreame X50 Ultra az Alzán 350e ft. Ha valakit érdekel ezen az áron.
-
laci06
senior tag
válasz
hubber19
üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
Jah, nekem is ez a dilemmám, hogy gondolom, hogy a végső megoldás valami olyasmi lesz, elvégre pl a dyson submarine is azon az elven működik, és azért itt a robotoknál is gondolom hogy az lenne a legideálisabb ami a nagyobb készülékeknél már működik, csak kicsi a hely, vagyis idő mire az innováció mindent is be tud préselni egy ekkora helyre.
De nem tudom, hogy pl ez kell-e már, mármint ha a robot megy naponta, akkor lehet, hogy a forgó mop is bőven megteszi, és mint technológia sokkal egyszerűbbnek tűnik, és nem vagyok benne biztos, hogy ezek a forgóhengeresek olyan jók lesznek hosszú távon.
De most mit vegyek, áhh...
Még mindig vacilálok, mert a Saros 10R-t néztem ki először, és úgy érzem, hogy az egy olyan amivel a legkevésbé lehet melléfogni, de lehet, hogy bizonyos területeken van nála jobb, csak mintha mindennel is lenne itt-ott kisebb gond (Dream Aqua Roller-ről nagyon sokan írnak rosszat redditen, a Mova Z60-al is mintha lennének problémák), és most BF alatt jó lenne lezárnom.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
bcsarli
üzenetére
Azért nem állandó tiszta vízzel most, mert ahhoz brutálisan nagy tartály kellene.
Annyi vizet meg nem visz magával, vagy nagyon sokat fordul a dokkolóra.
Bog fog majd hamarosan beszámolni szerintem, mert már van nála teszten forgóhengeres gép.
De itt a topicban is van Eufy-ja az egyik tagnak, ő tudnak beszámolni a vízhasználat kapcsán.
-
bcsarli
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Igen, az lehet a nagy előnye a forgóhengeresnek, hogy állandóan tiszta vízzel mos fel.
A következő generációs gépekben ezeket fogják tökéletesíteni, de már most jobbnak tűnik minden eddiginél.
Talán az egyetlen hátránya, hogy a a rongyról állandóan "lekaparja" a koszos vizet, így ezeket sokkal gyakrabban kell majd cserélni, mint a forgó mopokat.
Ettől jobbat nem tudom hogy ki lehet-e találni, de kíváncsian várom a fejleményeket. -
Graphics
Jómunkásember
Ha már robotok.a
A DJI is beszáll a piacra, habár első ránézésre mintha Roborock kuckó lenne. De maga a gép valami egyszerűbb cuccnak néz ki.
-
Graphics
Jómunkásember
-
MrCsiT
addikt
válasz
hubber19
üzenetére
Egy picit segíts kérlek, pontosan hogyan kell használni egy ilyet?
Ha nézem pl. ezt a desztillálót:
VEVOR 4L vízlepárló, 1,5L/óra, desztilláltvíz-készítő, időzítés, kettős hőmérséklet, ezüst
akkor amit nem tudok:
- a leírása szénszűrőt ír középtájt. Ez kötelező elem, és mindig venni kell hozzá, vagy csak opció?
- milyen hangos egy ilyen gép, a - ha jól értem - több órás folyamatos üzem alatt, amíg vizet készít a robotba?
- egyáltalán: kell ebből a 1,5L/h változat?
megfordítva: a 750 W-s (1L/h) modell nem lassú?Előre is köszönöm a segítséget.

-
YellowFlash
aktív tag
Folyadékra mi a konszenzus a három közül?
- Mindig csak a full hivatalos gyári
- Robotporszívókhoz gyártott folyadék, de nem kell a gyári, jó a legolcsóbb hivatalos robotproszívós folyadék XYZ gyártótól
- Mehet bele bármilyen általános, nem kifejezetten robotproszívós padlómosó folyadék
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van már konklúzió, hogy melyik a legjobb felmosó "technológia"?
Mármint van a régen használt, amikor csak húznak és rezgetnek egy kis mikroszálas kendőt (egyszerűsítve persze). Attól azért egyértelműen jobbnak látom azt, amikor már két, valamivel vastagabb, ezáltal több koszt elnyelő felmosót forgatnak.
És persze láttam, hogy bejöttek mostanság a "roller"-es felmosók (főleg a Dreame vonalról), aminek látom, hogy lehetséges, hogy van előnye, de valahogy úgy érzem, hogy nem biztos, hogy ez lesz a legtartósabb megoldás, mert én bonyolúltabbnak érzem jelentősen, mint a sima "forgó" mop-ot, és valamiért úgy gondolom, hogy a sima forgó mop is elég jelentős lépés már előre, itt pedig már nem látom ezt ennyire egyértelműnek.
A de kérdésem annyi, hogy van már konklúzió?

Köszönöm!
-
richson
csendes tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Nálam nem csinál ilyet, pedig ennél sötétebb barna a padló. Egyedül egy padlótól plafonig érő tükör zavarja meg, ami a gardróbszekrényen van, így egy külön helységnek érzékeli a gardróbot miatta.
A vízhez: én is rendeltem még az akcióban egy vízdesztillálót. Majd meglátom, hogy mennyire macera használni... sajnos nálam extra kemény a víz. Abból, hogy használta Bog én nem indulnék ki, mivel ő valószínűleg eleve tudta, hogy jóval rövidebb időre tervez vele, mint itt bármelyikünk.
-
zoleeno1
veterán
Megjött az x40 ultra (nem kapkodta el az emag
). Első benyomás nagyon pozitív, nem egy liga az előddel (360 S8), de nem is egy árkategória.
Nálunk van olyan küszöb amivel nem birkózik meg, de ezt tudtam is. Régóta tervezzük egy rámpa beszerzését, bár eddig se tört le a kezünk, hogy külön be kellett rakni, meglátjuk
Ami felmerült kérdésem így elsőre, mert azt nem találtam:
A személyre szabás menüben van a helyiség takarításának testreszabása. Itt meg tudom adni, hogy 1-2-3x menjen végig az adott területen. A sima porszívó módban nincs ilyen lehetőség? Mert ott csak a gyors és standard választható. Gondolom nincs, de egy kérdést megért.
Beszéltem Bog-gal a vízhasználatot illetően. Nála ugye több mint egy éve megy, sima csapvízzel használja, tisztító folyadékot is addig használt, ameddig a hozzáadott el nem fogyott
Eddig problémamentesen üzemel nála. Ezzel persze senkit nem akarok meggyőzni, hogy csapvizet használjon, meg területenként is eltér a víz keménysége, csak egy info volt.Ja igen, párszor kiírta az app, hogy a robot leesett. Ami persze nem így van, mert eleve 1 szintes a ház, de ezt másnak is csinálja?
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
jééé, ez az email címe. Tudta a fene, csak azért szoktam ezt írni, mert aki betéved a fórumra az nem biztos, hogy tudja ki az a Bog.

-
-
Graphics
Jómunkásember
Hát igen, most ez a bestbuy, egyetértek az Úrral.

-
werszomjas
addikt
Van valakinek L40s pro ultra és ikea besta szekrény lábon állva?
Bemegy alá?
11cm-re lehet max emelni a szekrényt. -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Egy robotporszívót szeretnék vásárolni, ebben kérem szépen a segítségeteket. Nem volt még soha robotporszívóm, így nincs se tudás, se tapasztalat. Preferált márka sincsen.
Feleségem hosszú hajú, hullajtja
háziállat nincs, viszont egy kúszni tanuló kislány (aki szintén gondolom hosszúhajú lesz
)van. Ezért szeretnénk a padlót tisztán tartani. Több szoba illetve helyiség van, lesz gyereksarok is.- első kérdés mennyit szánsz rá?
a nominális target 200 000 Ft. ha ettől kicsivel többe kerül, az se baj, be tudjuk azt is vállalni. de az se baj, ha 200-nál kevesebből is kijön. szóval mindenáron nem akarok 200+-t elkölteni erre, de ha ezennyibe kerül, akkor csináljuk!
- mekkora területre kell?
60m2 panel, 3/4-e jelenleg, laminált padló, a maradék jelenleg járólap. Ez laminált padlóra lesz várhatóan cserélve a közeljövőben. szőnyeg (jelenleg) nincsen.
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
igen, jó volna ha fel is mosna, hogy a gyereknevelés mellett a padló takarítást teljes egészében levegye a vállunkról.
- legyen e önürítős dokkolója?
ha belefér anyagilag, akkor igen, miért ne? nem showstopper ha nincs, de ha belefér, akkor már legyen.Köszönöm a segítséget!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Victoryus
üzenetére
Hát ehhez a rowenta oldalán, vagy ha kikeresed az OEM kínai verziót, akkor az alapján...
RR8797WH X-Plorer Serie 90+ ( valszeg túl friss, össze kell hasonlítani mondjuk az S75-tel hátha megegyezik pár alkatrész.
( Sajna ezekkel ez a szívás, én ezeket a Rowenta gépeket emiatt nem kedvelem, de a Philips is emiatt esik ki )
-
Kaptunk karácsonyi ajándéknak egy Rowenta S90+ -t. Hol lehet hozzá tartozékokat venni? Eddig egyszer eco módban végigment a lakáson, elégedett vagyok az eredménnyel. Ennél még tudna erősebben is szívni. Ügyesen kikerüli az asztal lábát, székek lábai közé is bemegy ha befér, meg ki is jön
Ügyesen navigál. Mondjuk átment a Vileda ruhaszárító lábain is, pedig nem kellett volna, mindegy, megoldotta. Az nem lesz ott legközelebb.
kb. 1 perc / m² Vizes mopszos funkciót még nem próbáltam, mert csak 1 db van mindegyikből, moshatóak.- eszköz párosítás az appal kb. 10 próba után sikerült
- a rowenta.hu-n nincs is ilyen eszköz, be se lehet regisztrálni
- wifit is nehezen fogadta el, pedig a router szerint csatlakozott a porszívó
- firmware-t frissített, de annak is nekiugrott 3x
Végül minden ok, app-ban mutatja a térképet, töltöttséget, mit csinál éppen -
tomic
addikt
Köszönöm nektek. Akkor marad a Dream ami felé hùztam én is.
-
richson
csendes tag
Én bekapcsolnám.

Hogy mit csinálnának az emberek azt nem tudom, de olyan nagyon nem is érdekel. A laptopomnál az Apple úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy a szoftver kitalálja a használati mintákból, hogy mikor mennyire érdemes töltenie az akksit. (Így ha sokat használom dokkolva és csak rövid ideig akkuról, akkor nem tölti 80% fölé. Ha ettől el szeretnék térni, akkor rá kell nyomnom, hogy most töltse fel maxra.) Szóval nem megugorhatatlan dolog ez.
Ezzel együtt a Dreame app előtt le a kalappal, tényleg nagyon sok mindent lehet állítani, olyan dolgokat is amiket nem is feltétlenül akarnék. Azt viszont sajnálom, hogy az akku töltésének a maximumát pont nem, mert így tartok tőle, hogy hamarabb fog az akksi tönkremenni minthogy igényem legyen lecserélni a robotot. (amit tud és csinál az nekem egyébként megfelel)
-
xekta
csendes tag
válasz
richson
üzenetére
Én alapból viccnek tartom ezt az egész akku-s agymenést, ami most van. Az új gépekben kb 2-3 évet bírnak, néha többet, a régebbiekben volt ez 5 év is, persze használattól függően. De a nagyon korai gépek közül találkoztam olyannal, amiben még eredeti akksi volt és még mindig hozta közel azt a teljesítményt, amit a gyártó akkor meghatározott. És itt 10 év körüli akksiról beszélünk. Liion és nimh-val is találkoztam ilyennel. Most meg alig bírják ki a gari időt. Egy adott szintig megoldás lenne rá, amit mondasz, de az emberek akkor sem kapcsolnák be a funkciót, hiszen akkor nem biztos, hogy kitakarítaná a lakást egy takarítással. Eredeti akksit meg ugye nem lehet kapni, csak utángyártottat
-
richson
csendes tag
Persze, de az ideális az lenne, ha nem töltené mindig magát 100% feltétlenül. (úgy mint a telefon, laptop, autó stb...)
Akku technológiától függően jellemzően 500-1000 ciklust bír egy akksi. Használattól függően nem nehéz kiszámolni, hogy ez hány évet jelent... számomra ez olyan mint a mosogatógép, mosógép vagy mint a hűtő, évekig nem akarok ezzel foglalkozni, pontosabban amíg működik. Szóval ha nem akarok az akkucseréléssel bajlódni (már ha lehet benne egyáltalán), érdemes vigyázni rá. (ésszerű keretek között persze)
Azzal egyetértek, hogy kapcsolgatni az áramot kényelmetlen. De ez csak egy workaround lett volna, arra a problémára, hogy nem lehet a töltést maximalizálni.
Nyilván én se kapcsolgatnám mindig, csak épp pont ott voltam és gondoltam kinyomom. És így vettem észre, hogy ennyire merül készenléti állapotban, ami engem kicsit meglepett. Szóval gondoltam megkérdezem, hogy másnál is így van-e, ebből alakult ez a beszélgetés... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
richson
üzenetére
Intézi a gép, ne akard tulvariálni.
Több éve robotporszívózok, előbb csereled le gépet
Az aksi meg még mindig töredek.A mérnökök ne hülyék a túloldalon, hidd el. ,

Ha neked valós indok, persze menj oda minden porszívózas után, és nyomd ki a gépet.A lényeget el is veszíti rögtön a gép
-
richson
csendes tag
válasz
Graphics
üzenetére
Világos, hogy megy a wifi, a kérdés, hogy indokol-e ez egy 6400 mAh akksinál óránként 3% merülést? Lehet, hogy igen, de a telefonomban fele ekkora akksi van, megy az always on kijelző, rajta van a mobilhálózaton ÉS a wifin, be van kapcsolva az arc alapú kijelzőfeloldás stb... és így is kevesebbet merül. Persze az egy elfogadható magyarázat és el is fogadom, hogy a telefonnál a készenléti állapot egy sokkal fontosabb use-case, ezért bizonyára sokkal jobban optimalizáltak is rá.
Egyébként, hogy miért akartam áramtalanítani?Ha elküldöm csak porszívózni, akkor befejezéskor még 70+% van az akksiban. Ezután nem feltétlenül szeretném, hogy újra 100%-ra töltse magát a dockon, mivel a töltés 80% fölötti rész az akksinak a legrosszabb degradáció szempontjából (telefonban, laptopban is van olyan mód, hogy lehet a maximum töltést limitálni, de a Dreame appban sajnos nincs).
Gondoltam lekapcsolom az áramról, hogy ne töltse mindig újra, csak akkor amikor már tényleg indokolt az akku kímélésének érdekében. Szerintem ez egy valid use case.
-
xekta
csendes tag
válasz
richson
üzenetére
Mondjuk én világ életemben mi home-mal párosítgattam a gépeket, de egyiknél sem láttam, bár nem is látom még értelmét sem, hogy azt a pár wattot amit megesz a porszívó, azt szabályozni kellene. Állomásosoknál inkább, de ott is a fűtésnél van nagyobb fogyasztás, azzal meg nem nagyon lehet várni, hiszen addig ott bűzölög a víz\mop bepenészedik
Én ha aggódnék akkor nem a kamera miatt aggódnék, hanem a mikrofon miatt, az pedig mindben van, szóval
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
richson
üzenetére
Megy a wifi, értsd már meg. Nem készenléti hiba meg ilyenek, ha nincs kikapcsolva a gép, akkor persze hogy merulni fog.
Hagyd bedugva és kesz, ha nem tetszik, akkor küldd vissza...
Ragaszd akkor le a kamerát... Nem kellene ennyire túlaggódni
vagy akkor vegyel valami Alap gépet...Aki ennyire ezen rágódik, annak marad egy bejárónő... Bocs, de nem annyira értem a problemat, többiek leírtak.
Van egy nagy POWER gomb, kapcsold ki a gépet.
Wifi modul meríti, ha akarod megerted. Ha nem akkor tenyleg küldd vissza.
-
richson
csendes tag
válasz
iqkacsa
üzenetére
Igen, talán ez a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy simán csak nincs túl jól optimalizálva készenléti állapotban a rendszer. Ha képelemzés is futna, vagy képeket küldözgetne (majd megpróbálok belelesni, hogy milyen adatforgalom megy a wifimen keresztül), valószínűleg még jobban merülne.
-
Ance
őstag
Most akkor válasszuk ketté szerintem. Ha a gyártó figyel, az tényleg gáz, de nem hinném, hogy ilyet tenne, mert kb. semmi értelme nincs. Max olyan információt gyűjt, amit az autók rendszere gyűjt rólad. Az egyébként szerintem az pl. sokkal nagyobb gáz, azért mégsem aggódik senki ennyire.
Ha Kovács Pistike tud rákapcsolódni a rendszerre és ott tud nézni téged, arra szolgálnak a biztonsági funkciók, miszerint bemondja, hogy néznek. Lehet Kovács Pistike azt is ki tudja kapcsolni, de alapvetően úgy vélem, ha valaki kukkolni akar, akkor nem robotporszívót fog választani, hanem kamerákat fog feltörni, hiszen sokkal több információt adnak, mint a robotporszívó talajszinten lévő kamerája.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
richson
üzenetére
Ha aramtalanitod a dokkolót attól a robotot nem kapcsoltad ki...

Felesleges aramtalanitanod.
hagyd.Minek akarod aramtalanitani?
Megmondom mitől merül. Mert a wifi modul és maga a gép be van kapcsolva.

Amúgy ha kikapcsolnád magát a porszívót nem merülne.
Ha ennyire viszont ellenzed a technikát még most küldd vissza mert te többet nézed... Mint kéne.
-
xekta
csendes tag
válasz
richson
üzenetére
Hol lehet ilyen korlátozást bevezetni, hogy csak adott időben töltsön? Mert én még nem találkoztam ilyennel egy gépnél sem, nem is lenne sok értelme, hiszen ha feltöltött visszaesik pár voltra a töltés, hogy a dokkon maradjon. Mint a rollereknél vagy más elektromosan tölthető dolgoknál, csak maxon (vagy adott szinten) tartja a töltést.
A kamerás gépek régen is sokkal gyorsabban merültek, mint a lidarosak.
-
válasz
richson
üzenetére
Az L10s ultra Gen2 gépem semmiben nem akadt még el, gyönyörűen bemegy a székek alá és ki is jön, a ruha szárítót se bántja, pedig alá is bemegy.

bcsarli:
Nálunk panelben nagyjából a kanapéval szemben van a dokkoló (helyhiány miatt), így folyamatosan lehetne minket figyelni ... -
iqkacsa
csendes tag
válasz
richson
üzenetére
Nem értek hozzá csak tippelek, de gondolom van benne egy relatív nagy teljedítményű proci mondjuk valami beágyas linuxszal, ami rajta lóg a wifin, és nem tolták túl az energistakarékos üzemmódot. (Ha takarít, akkor használja az agyát, ha meg nem takarít, akkor meg dokkolón lóg. Telefonod is merül, ha nem használod, pedig ott biztos hogy több energiát öltek az energiahatékonyságba.)
-
bcsarli
tag
válasz
richson
üzenetére
Szerintem sokmindent nem tud meg rólad, még ha esetleg figyelne is. Élete nagy részét a dokkolón tölti, ahol egy statikus képet tudna közvetíteni, ami előtt esetleg másodpercekre megjelensz. Dolgozni meg szerintem mindenki akkor küldi amikor nincs otthon.
Én ettől nem tartanék. -
richson
csendes tag
Nálam a nem kamerás felakadt a teregetőben, kábelben stb... szóval emiatt ragaszkodtam a kameráshoz. Nyilván sokkal több mindent meg lehet oldani (sztereó) kamerával, mint anélkül.
Őszintén szólva semmi értelme nem lenne, hogy bárki nézzen rajta keresztül, mert max. a sarokülőm mögött a falat látja amikor a dokkolón van. De kíváncsi lennék mégis mi a magyarázat arra, hogy ennyire merül a semmitől?
Most azt mondom, hogy ezekre a kamerás gépekre egy fizikai retesz simán elférne... mert ezt látva nem hiszem el, hogy ez nem csinál semmit amikor nem takarít. Kipróbáltam azt is, hogy mi történik ha korlátozom a töltést az appban (csak bizonyos időintervallumban töltse a robotot, pl. 12 és 18 óra között). Ilyenkor nem merül a robot ha nem csinál semmit. De ha lekapcsolom a hosszabbítón keresztül az áramot, akkor elkezd merülni óránként kb. 3%-ot. Szóval a beállítás ellenére úgy tűnik a dokkoló valamennyire tölti a robotot akkor is ha azt mondom neki, hogy csak 12 és 18 óra között töltheti. Ezután kérdés, hogy mennyire hihetem el neki, hogy a kamera képét nem használja semmi másra, ha a töltéssel kapcsolatban nyilvánvalóan nem tartja be amit beállítottam.
-
Üdv! Érdeklődnék, hogy bf alkalmából van valami kínai de eu raktárból Best Buy robot porszívó? Meleg vizes mop lenne a cél a porszívózás mellett.. 70nm ból szerintem 30 nm max ami szabad lehet a lakásban szóval. De a lustaság nagy úr..
Ha akció nincs akkor ami márkákat ismerték 200k körül rájuk néznék azokból van e akció. Csak egyre több a kínai új márka. Jelenleg dreame van az bevált.. de azután hogy a Westend én reklámozzák, másik feltörekvő kínai márka érdekelne...
Erről tudtok esetleg valamit mennyire megbízható? Köszönöm előre is.
-
richson
csendes tag
Beüzemeltem a Dreame X40 Ultrát, egyelőre csak porszívózással próbáltam ki, jól működik, nem akadt el egyszer sem és szépen is takarít.
De, van egy apróság, ami lehet nem is annyira apróság:
Ha áramtalanítom a robotot amikor töltőn van, akkor merül az akksi óránként kb. 3%-ot. Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet az oka?Őszintén szólva egy olyan robotnál, amiben kamera is van, ha valamit nem szívesen látok, az ez, hogy miközben nem használom is valamit veszettül csinál...
-
iqkacsa
csendes tag
Sziasztok!
A szüleimnek gondolkozom robotporszívón, és az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan megbízható márka, aminek az appja tud magyarul. Az összefoglalóban láttsm, hogy a xiaomihoz van magyarítás, de jobvan örülnék, ha gyári lenne. Itteni ajánlásra nekem egy dreame l10s ultram van (gen1), annak elég könnyen használható az appja, de 99%-ban angol. -
vonSux
őstag
Sziasztok, kérlek ajánljatok gépet az alábbi paraméterek szerint: 100 négyzetméteres lakás, két helyen küszöbbel, kő-parketta-szőnyeg felületek, felmosó funkció nem kell, 200eft-nál lehetőleg ne legyen több. Köszi
-
sub71
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ahogy elöttem is írták, a Dreame és a Mova "tesók,". De csak mostoha, mert a Mova gépek mindig kb 15-25%-kal olcsóbbak, mint az azonos kategóriájú Dreame...
-
bcsarli
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Kb mint a Xiaomi és a Poco
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
werszomjas
üzenetére
Dreamehez kapcsolódó almárka, azt állítják különállóak, de elég sok gép azonos a Dreamevel
-
tomic
addikt
2 gép maradt amit tetszik.
Ez idàig a teszteket,videókat nézve kicsit besokalva de vàlasztanom kell.
Roborock Qrevo Curv vagy L40s pro ultra?
Mindkettő azonos àrban van(604euro),hogy egyszerűbb legyen a döntés.
Szerintetek? -
richson
csendes tag
Én úgy tudom, hogy a két cég lényegében egy. Volt róla egy mobilarenas videó is.
-
bcsarli
tag
Oh, ez is nagyon jó ár! Úgy érzem várnom kell egy évet, amikor ezeknek a forgóhengeres felmosós gépeknek ez lesz a normál ára, és akcióban néha lemennek néha 200 alá. A forgó mop-os megoldást lehet hogy át kellene ugrani, és rögtön ezekre menni.
Csak nehéz megállni, hogy további 1 évig a Roborock S7 maradjon, mikor ilyenek vannak
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Nagyjából 80 nm takarítására alkalmas robotporszívót szeretnék vásárolni.
A terület háromnegyede gránit lappal van burkolva és a negyede fa parkettával.
A fa parkettás szobában van egy szőnyeg is ami nagyon rövid szárú.
Fontos, hogy a lehető legjobb felmosást biztosítsa a gép.A keret kb. 500-600 ezer forint, de ez nincsen kőbe vésve.
Jó lenne ha a tartozékai emberi áron lennének hozzá és LEHETNE KAPNI. Nem szeretném, hogy ott a gép és nem lehet hozzá kapni MOP-ot.Ezek a készülékek tetszenek:
Dreame Aqua 10 Pro Track
Dreame Aqua 10 Ultra Roller
MOVA Z60 Ultra Roller
MOVA Z50 Ultra
Narwal Flow
iRobot Roomba Max 705 Combo
ECOVACS X11 OMNICYCLONE
Melyiket ajánlanátok leginkább vagy mi alapján döntsek?
Köszönöm szépen!
-
laci06
senior tag
Mégis ha jól tudom, akkor a 10R esetében pont a navigációt emelik ki, mint mennyire "ügyes". Ahogy olvasgattam mintha több helyen lenne az a konklúzió, hogy jobb mint pl az X50, sem mint rosszabb.
Most rákeresve a review-kra nem igazán találtam olyat ahol azt mondták volna, hogy az X50 Ultra jobb, inkább az volt a konzklúzió, hogy vagy "coin-toss" vagy pedig a Saros 10R.
-
libit
tag
válasz
laci06
üzenetére
en is nezegettem a roborock gepeit, de szamomra a saros-ok "erdekes gepek"
Roborock Saros 10R - nincs lidarja,
Roborock Saros nem forgomopos,
Roborock Saros Z70 - no comment...Roborock Qrevo Master van, de elofordul, hogy olyanokat csinal, hogy csak bamulok - amit ebben az arkategoriaban mar nem illene: izombol at akar menni a ruhaszarito "laban", 5x nekimegy a kanape alljanak (csillogos felulet), de azt is izombol es minden egyes inditasnal...
(belso felere ragasztottam matt szalagot, az se segitett)MAs teszt alapjan a dreame X40 ugyesebb, okosabb volt, uh en lehet inkabb X50 fele mennek
-
bcsarli
tag
Valami itthoni (vagy akár külföldi) nagyon jó akció nincs?
Elsősorban Dreame L10s Ultra Gen 2, vagy Dreame L40s Pro Ultra érdekelne. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Még mindig nyüglődök, hogy mit is vegyek. Most BF van, és van azért elég jó deal, és nem csak a kínai oldalakon. Amik között vacilálok (német árakat rakok ide):
Roborock Curv (600 EUR)
Roborock CurvX (850 EUR)
Roborock Saros 10R (850EUR)
Dreame X50 Ultra (850 EUR)Ki merre menne? Ezek közül van olyan ami nem szárít, vagy nem meleg vizet használ felmosáshoz? Vagy ezek közül már mindegyik "önjáró"?
Ezeken túl valamit érdemes lenne megfontolnom? Látom az EcoVacs deal-eket, és azért kicsit csábulok
ChatGPT azt mondta, hogy mivel most Roborock-ok vannak (S5, S7 Max Ultra, és S8), ezért a legjobb direkt felváltás a Saros 10R lenne. Két szintes a ház, vagyis rögtön vennék kettőt is a kiválasztottból.
-
hubber19
tag
Én az ECOVACS felé húzok, én tuti azt venném.
Az ECOVACS egy nagyon régi, hihetetlen profi és innovatív gyártó. Nekem (személy szerint) vonzóbb mint a Dreame.
Sokat tudó gép, nagyon kedvező -akciós- árcimkével.
Azt néztem, hogy az ECOVACS Germany akciózza, az ő promóciója ezt most, közvetlen a gyártótól érkezik a cuccos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Posta, csomagküldés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Egyedi ékszerdobozka
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megfordítva: a 750 W-s (1L/h) modell nem lassú?

)
). Első benyomás nagyon pozitív, nem egy liga az előddel (360 S8), de nem is egy árkategória.

Ha akció nincs akkor ami márkákat ismerték 200k körül rájuk néznék azokból van e akció. Csak egyre több a kínai új márka. Jelenleg dreame van az bevált.. de azután hogy a Westend én reklámozzák, másik feltörekvő kínai márka érdekelne...
(belso felere ragasztottam matt szalagot, az se segitett)