Hirdetés
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdr755
aktív tag
Az eurós ATM-nél ha 100 euró a limit (még idén is a díj életbe léptetése előtt vettem ki 400 eurót a Deák téri automatájukból Wise-al) az nyilván a miatt van hogy Mo-n nem euró a hivatalos fizetőeszköz.
Az 5 eurót én se tartom kevésnek de a Balkánon (Albánia, Bosznia) van ennél is magasabb. Nem azt mondom hogy az a követendő példa csak jelzem. -
g@bo
nagyúr
válasz
pdr755
üzenetére
nyilván nem várható el az ingyenes felvétel (főleg idegen kártyára) de 100 euróra 5 euró??
azért az már fosztogatás szint. hja, és egy felvét 100 eur, mi az már? eu övezetben meg 100 euró egy fél bevásárlás (itthon egy egész) összege, rendben, legyen 1 eur / 100 eur (1%) a felvétel költsége, mert munka van vele, meg minden, de 5?
-
válasz
Gáboromm
üzenetére
Ok nélkül a Revolut nem von le senkitől pénzt, szóval kell, hogy legyen rá magyarázat.
Mivel az adóhatóságra hivatkoznak a levonás okaként, ezért ott kellene kezdeni az érdeklődést.
Először megnézném az adófolyószámlámat, hogy mi a helyzet ott (mik a követelések, mik a befizetések), aztán ezen adat alapján keresném a NAV-ot (már ha be van jelölve Magyarország az adóilletőségednél).
Ha a Revolut átutalta a pénzedet a NAV-nak, akkor ott a pénz nyoma az adófolyószámládon. Végülis ha neked lesz igazad és nincs adóköteles forgalmad a Revolut számládon, akkor egyszerűen kéred az adófolyószámlán lévő pénz kiutalását.
-
-
pdr755
aktív tag
válasz
Gáboromm
üzenetére
Pedig nekem a fiók/személyes adatok menüben legalul ott van hogy adóilletőségek. Arra kattintva lehetne változtatni vagy másikat hozzáadni. Nekem most az van ott hogy Magyarország.
Mivel nekem már 2019 óta megvan, akkor kérték be szerintem az adóazonosítót amikor bankká alakult a Revolut, azt hiszem 2021ben. -
Gáboromm
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Miért, ő hogy a NAv tud választ adni? Egyrészt.
Másrészt, ha nav tartozás lenne, akkor az egészet vinné, nem? Miért ilyen "kis" összeget apránként?
-
-
Gáboromm
tag
válasz
pdr755
üzenetére
"Magyar adóazonosítót megadtál?"
Nem emlékszem. AZt hol kell pótolni, ha nem?
Fiók/Személyes adatoknál nem látok ilyet. lakcím, születési dátum van csak.
"Ok nélkül akkor szokott ilyen levonásokat csinálni ha az ügyfél adóilletősége nem ismert (legalábbis én ilyeneket olvastam)"Passz. Dehát magyar vagyok, magyar adószámmal.
"Még egy kérdés: ugye nincs a NAV (vagy bármelyik EU-s ország adóhatósága ha máshol dolgozol) felé semmi lejárt tartozásod?"
Volt egyébként, de július 1-től nincs. most néztem meg az adóegyenlegem.
Magyar nav. Sosem dolgoztam külföldön.
"Mert ha igen akkor a litvánok a másik adóhivatal felkérésére a neki legitim módon járó adótartozást vonják le és utalják nekik tovább."Ezt értem. De akkor jelezz a magyar hatóság, vagy a litván emailen vagy bárhhogy. De ilyen nem volt.
"A revolut nem egy offshore számla arra nem alkalmas hogy a létezését az adóhivatal elől elrejtsd."Nem is szeretném.
De a szeptemberi 180 eurós levonás is 1 napra rá terhelődött.
Most gyorsan átutaltam az otp-s számlámra a 190ezret. (volt rajta költség, de mindegy) És b...szák szájba magukat! Holnapra már levonta volna.
Nem tudtam, hogy most már azonnali a jóváírás, most már így fogom kérni, ha még utalnak nekem revolutról.
Közben beléptem a fb károsult csoportba. Látom mik történhetnek. Inkább menekülök revolutról. Inkább drága magyar bank, de megbízható legyen.
(Olvastam egy cikket közben, hogy nem a magyar, hanem a litván központi bank felügyeli, így nehézkes az ügyintézés.) -
pdr755
aktív tag
válasz
Gáboromm
üzenetére
Magyar adóazonosítót megadtál?
Ok nélkül akkor szokott ilyen levonásokat csinálni ha az ügyfél adóilletősége nem ismert (legalábbis én ilyeneket olvastam)
Még egy kérdés: ugye nincs a NAV (vagy bármelyik EU-s ország adóhatósága ha máshol dolgozol) felé semmi lejárt tartozásod?
Mert ha igen akkor a litvánok a másik adóhivatal felkérésére a neki legitim módon járó adótartozást vonják le és utalják nekik tovább.
A revolut nem egy offshore számla arra nem alkalmas hogy a létezését az adóhivatal elől elrejtsd. -
Gáboromm
tag
Sziasztok!
Idén már többször vont le a litván adóhatóság vagy penzfelugyelet tőlem pénzt. Nincs sok forgalom a számlámon. Idén kb. 700.000 Ft összesen.
Először 25 eurót tavasszal
Aztán szeptemberben 188 eurót.
Majd most ma megint 188 eurót ahogy jött egy 190ezres utalás. Igen euro pedig nincs euro számlám. De gondolom a litvánok így terhelnek.Elegem van . Végeztem a revoluttal.
Tud valaki megoldást, hog pénzemet visszaszerezzem tőlük?
UgFelszolglat ezt adta válasznak 2 hete.
A fiókját a PLAIS-tól, a litván pénzfelügyeleti rendszertől kapott utasítás miatt korlátozták.
Az EU banki szabályozásainak megfelelően, amelyeknek meg kell felelnünk, kötelesek vagyunk betartani a PLAIS ezen kéréseit, és nem áll módunkban azokat törölni vagy módosítani.
A döntéssel kapcsolatos kérdéseivel a megrendelés kezdeményezőivel kell felvennie a kapcsolatot, ami az Ön esetében a következő:
Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos és Valstybės įmonė Registrų centras, amelyet a https://www.vmi.lt weboldalon keresztül érhet el (és a „MY STI” (Mano VMI) elektronikus szolgáltatáson keresztül ellenőrizheti helyzetét)
Azt is javasoljuk, hogy közvetlenül a helyi adóhatóságokkal vegye fel a kapcsolatot, hogy többet megtudjon az átutalásokról, mivel a PLAIS/Litvánia csak végrehajtja a törvényt.A vmi.lt oldalon próbáltam belépni. Szinte minden országból be lehet jelentkezni de Magyarország. Görögország Írország valamiért például tiltott.
Anyját már.
-
Hatszorhat
csendes tag
Köszönöm a választ. Azért én egy idő után magamtól is nekiláttam nyomogatni az app-ot, és kreáltam egy Ft-os meg egy dolláros megtakarítási számlát. Nem hoz sokat, de ugye a semminél minden jobb, amíg nem használom másra legalább ennyit fialjon.
Az adózás még nem teljesen tiszta nekem, de egyszer mad azon is átrágom magam... -
pdr755
aktív tag
Nem a bankokat szeretném képviselni nyilván én se örülök neki hogy az OTPnél már nem ingyenes (főleg hogy wise kártyával 1 tranzakcióban tudtam 400 €-t kivenni) de:
1. Tudtommal ez a forintos ATMre is vonatkozik nem csak az eurósra
2. Mo-n nem az OTP volt az első aki bevezette ezt a díjat (csak annyiban különbözik hogy a többi banknak nincsenek eurós ATMjei)
3. Nem csak a fintech vállalatok kartyáira vonatkozik tudtommal. Egy spanyol BBVA, brit Lloyd's, vagy belga/holland ING kártyával ugyanúgy lenne díj mint egy revoluttal vagy Wise-al.
4. Európában bőven a későiek között vannak a magyar bankok akik a külföldi kártyákra díjat vezetnek be. Nézzétek meg hány ország van még az EU-ban is ahol alig lehet olyan ATMet találni ami külföldi kártyával ingyenes.Szóval eltérően a számomra a világ legigazságtalanabb adófajtájának számító tranzakciós illetéktől, ez nem magyar sajátosság, és nyilván nem örülök neki de meglepődve se vagyok rajta.
-
4Grider
félisten
Lehet hogy a szlováknak nem fáj, de a horvát bankoknak meg igen. Akkor miért ne fájhatna a magyar bankoknak is, hogy ingyen szolgáltatnak egy nekik kemény költségeket jelentő szolgáltatást. Szerintem sokkal igazságosabb, ha mindenki fizet akkor (vagy előre), ha igénybe vesz egy szolgáltatást.
-
g@bo
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
A Szlovák bankoknak nem fáj, meg a többinek, akik a Revolut ügyfeleinek kp. igényét "kénytelenek" ingyen kielégíteni.
Gondolom nem érzékeled az ellentmondást. (OTP nek drága, másnak nem) ha jól számolom 27 db kimondottan eurós automatáról beszélünk, melyből 9 Budapesten van. [link] -
zsola400
senior tag
Szlovákiában pl. párkányi vásárban szinte mindenki kp. vásárolt, az a pár ember akinél nem volt kp. utalta Revoluton (de ők Magyarországról jöttek) És az üzletekben is sokkal többen kpt használnak mint Mo-n, náluk biztos, hogy nagyobb az ATM kp. felvétel.
-
g@bo
nagyúr
válasz
remetelvtars
üzenetére
na, ennek is adok fél évet, és a magyarok miatt díj lesz.
100 eur / 20 eur... -
zerodot
aktív tag
válasz
remetelvtars
üzenetére
365, CSOB, Prima, Tatra, VÚB.
Ezekkel érdemes próbálkozni, ezek voltak ingyenesek tavalyi infók alapján.#ATM #Szlovákia
-
remetelvtars
junior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kosz! Ez tobb, mint megyozo.
Es nagyon hasznos info!
-
válasz
remetelvtars
üzenetére
Szerintem a képen minden információt megtalálsz
-
remetelvtars
junior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Komolyan? Mikor vettel fel naluk?
Mert emlekeim szt a redditen irta vki, h 2 honapja fizetnie kellett a Vubnal (nekem ottani otp-nek remlett).
Mondjuk, a szalloda epuleten "Spar" volt, mellette meg 365
-
válasz
remetelvtars
üzenetére
Szlovákiában VUB ATM-ből (a VUB az ottani CIB) szintén kezelési költség nélkül lehet euró kp-hez jutni Revolut standard csomaggal

-
Kasya
nagyúr
válasz
Hatszorhat
üzenetére
1, igen
2, igen
3, nem, a NAV-nak te felelsz, neked kell jelenteni, azt a Revo nem vonja le es nem intezi
4, nincs
5, csak HUF (magyarkent) -
sambenez
addikt
Telefon csere miatt igazolnom kellett magam.
Kiírta köszöjük ellenőrizzük a dokumentumokat et általában 10 perc.
De itt áll a dolog több órája, mostanában mennyi idő amíg lefut az ellenőrzés? -
remetelvtars
junior tag
válasz
remetelvtars
üzenetére
Igen, Szlovakiaban a 365 = Postabank tokeletesegoldas volt!
-
zsola400
senior tag
Azt azért ne felejtsük el hozzá tenni, hogy a Magyar állam felé ezután még kell adózni.
-
Surci1
tag
App-on belül beírod a keresőbe: rugalmas pénzpi......
Majd a találatok között rábökve látod is. Ha még nem használtad akkor előtte "aktiválni" kell (elfogadod a vonatkozó szabályokat, részleteket, stb. ) Aktiválás után kb 5 mp-el már hozzá is férhetsz és rakhatsz be a dolláros számládról pénzt. -
Merem remélni, hogy nem április elsejét játszik valaki a Revo nem lekötött dollár betéti kamatokkal. Egy nap alatt 2,83 -> 4,32%-ra lőtt ki hírtelen. Ez nem megszokott.
-
Egy érdekes problémát vetnék fel amire lehet user error is. Manualisan külön applikációban vezettem a költségeim. Előző hónapban a szokásos 90 K mat beutalom ami mint beérkező összeg meg is jelenik. Mikor összesítettem a külső alkalmazásommal az adatokat hiányzik a 90 K elsőnek azt gondoltam nem jól könyveltem. Viszont ma újra előfordult 40 K beutalassal írtam a supportnak ahol azt írták a a negyven ezres beutalasom látják viszont a 90 K nincs meg . A banki igazolást feltöltöttem holnapra kapok eredményt. Tudom elég fura a sztori mert látszik az applikációban hogy megjött de mégis hiányzik és nem látnak egy 90 K feltöltést sem szeptemberben. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
SzGee
aktív tag
Azért mert ez az előírás - chargeback guide 714-ik oldal:
Goods or Services Not Provided
Chargeback Condition The cardholder contacted the issuer alleging the cardholder’s account has been
debited for goods or services that were to be shipped, delivered or otherwise provided and were not received by the expected delivery date.
"When a specific delivery date is not provided, the issuer must wait 30-calendar days from the transaction settlement date." -
remetelvtars
junior tag
Szlovakiaban allitolag a Postabankbol (=365) is ingyenes a felvet.
Erdekesseg: a gulifordito szloven sportpalyanak forditotta nevet 😂😂
-
SzGee
aktív tag
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Rendeltem egy Magyarországi webáruházból, és revoluttal fizettem, de a webáruház nem teljesít / nem szállít, emailre nem reagál telefon ki van kapcsolva. Jó eséllyel le kérte a pénzt a revoluttól.Mennyi az esélye, hogy ha a revoluttól kérek visszatérítést, akkor vissza kapom a pénzt?
-
teptep
őstag
válasz
laca96
üzenetére
"a bankszámlámról töltöm a revolut standard kártyámat és lehetőség szerint onnan utalok?" Pontosítva: A bankszámládhoz tartozó bankkártyáddal díjmentesen tudsz feltölteni a Revolut számládra. A Revolut forint egyenlegedről pedig ingyen tudsz kiutalni magyar forint bankszámlára. (Gondolom magyar címmel regisztráltál.) Az utalási idő pár óra, de akár 1-3 munkanap is lehet. A folyamat költségmentes, külön korlátozás nincs. (Csak a szokásos: Ha pénzmosás gyanúra okot adó nagy összeget utalsz, akkor az utalás megakadhat és igazolást kérhetnek.) A szokásos számlafizetésekkel nem lehet gond. A közleménybe legyen beírva a neved és az utalást azonosító adatok, mert az utalás egy magyar közvetítő bankon keresztül történik.
Az lehet problémás, ha a szolgáltató vissza akar neked fizetni. Ilyen esetben a saját magyar bankszámlaszámodat add meg a szolgáltatónak, hogy oda kéred a visszautalást.
-
laca96
csendes tag
Sziasztok !
Ma kaptam levelet, hogy fizessem a számláimat revoluton keresztül.
A bankom ahonnan fizetem a számláimat ( töltöm a Revolut kártyámat is) meglehetősen magas díjat számít fel.
Járható út az, hogy a bankszámlámról töltöm a revolut standard kártyámat és lehetőség szerint onnan utalok?
Valóban így költségmentes a folyamat?
Van értékhatár, vagy bármi korlátozás?
Köszönöm a segítséget! -
válasz
Celithrandi
üzenetére
Köszi ezt az összefoglalót ezt nem tudtam mert évekkel ezelőtt mikor ki akartam használni a reptéren akkor elküldtek hogy hiába world elite nem ingyenes a belépés . De teszek majd egy próbát még vele.
Önmagában azért fizettem a metált mert eddig visszahozta az árát biztosítási események repülő késés régebben váltás. Most ezt a tippet kihasználtam amit itt adtak a kollegák olcsóbb évesre, a jövőben viszont meglátjuk .
De szerintem a platinum kártya magasabb fokozat szerintem.
-
kisuttoro
kezdő
Valaki visszavitt termékre kapott már a revolutra visszatéritést? Lecsippantották a kártyát és aztmondták 1-2 nap de kicsit hitetlen vagyok.
-
Hatszorhat
csendes tag
Sziasztok, elég kezdő vagyok a Revolut használatában lenne pár kérdésem. Látom van itt olyan hogy "Megtakarítási számla". Ilyen megtakarításban még soha nem volt a pénzem (csak állampapírban).
Ezzel kapcsolatban:
1. Ennek tényleg napi kamata van?
2. Tényleg bármikor azonnal kivehetem a pénzem, egyből átmegy a normál számlámra?
3. Azt írja a Revolut hogy van rajta adó, 15%, és azt ő maga le is vonja. Nekem további adózási kötelezettségem van a magyar állam felé?
4. Bármilyen rejetett költsége van ennek?
5. Euróban is működik?
Előre is köszönöm. -
teptep
őstag
Revolut Standard csomag: 75 000 Ft vagy maximum 5 készpénzfelvétel / hó
-
Serpiko
addikt
válasz
PainKiller13
üzenetére
Köszi az infot így már világos a dolog.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, azt jól tudom, h standard csomaggal az ingyenes 75 eFt az nem havonta van hanem 30 naponta? Tehát pl. 09.30-án felveszek pénzt, akkor okt.1-én nem lesz megint ingyen 75 eFt hanem csak 30 nap múlva? A másik kérdésem, hogy 75 eFt-ig bezárólag akár 20 részletben is felvehetek naponta is pénzt ingyen, ugye? Köszi!
-
Vlszg nincs jelentősége, de rákérdezek. Ha utaláshoz új címzettet veszek fel, hogy tudnám ezt a bugyuta cím-megadás lépést kiiktatni? Elég értelmezhetetlen számomra, hogy őszinte legyek.
-
Serpiko
addikt
válasz
PainKiller13
üzenetére
Azért érdekes mert az otp írja előtte mennyi lesz. Akkor tényleg vigyázni kell és figyelni a Kp felvétel során. Azt nem tudom ki kell hogy írják kötelezően a költséget.
-
pictigjis
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
őszintén mondom, hogy ilyet én még nem láttam, hogy az automata nem írja ki a díjat
amennyiben nem írta ki és nem más hiba történt, tegyél panaszt!
-
zsamiatt
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
mert nem a revo számított fel plusz díjat hanem az unicredit.
-
PainKiller13
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Le lett könyvelve közben, maradt az 1200ft-os díj, Metal csomagom van, volt aszf változás de nem láttam erre vonatkozó módosítást, az automata nem írt ki díjat, szóval óvatosan, innentől valszeg inkább átutalom az ERSTE számlámra és onnan veszem ki a pénzt.
-
Serpiko
addikt
válasz
PainKiller13
üzenetére
Kiírta előtte mennyi lesz a Kp felvételi díj?
-
bigdady
nagyúr
válasz
PainKiller13
üzenetére
Visa vagy mc?
-
PainKiller13
őstag
Ma vettem fel kpt unicredit automatából ahonnan eddig ingyen volt, ma levont 1200ftot érte.
-
KIA Ceed
tag
K&H automatából Mastercard Revo kártyával is díjmentesen adta a Ft-ot.
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Készüléket váltottam és azóta nem tudok bejelentkezni a fiókomba. Az arc alapú azonosításnál nem enged tovább, mert nem ismeri fel az arcom. (holott változás nem történt)
Amikor bekéri az okmányokat, hogy fotózzam ismét be azokat sem ismeri fel.
Készülékváltások során nagyon sokszor végigmentem már ezeken a folyamatokon, de így még nem jártam az évek alatt.
Supportnak írtam, de csak automata válaszolgat.
Járt már így valaki?
-
zerodot
aktív tag
-
bigdady
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
És Metal csomaghoz már world elite jár? Nem írják legalábbis csak edzett acélt ir típust sehol
Mi van ha metalra váltok havi 4800 ft-ért, rendelek egy worl elite Metal kártyát és utána visszaváltotok ingyenes csomagra mennyit kell fizetnem? Lényeg megmaradjon utána a kártya.

-
remetelvtars
junior tag
válasz
proradeon
üzenetére
Kosz, ezt olvastam, de frissebb es magyar tapasztalat jo volna

Ugy remlik, a VUB az ottani OTP.(Sot, megkerdeztem a szlovak revolut-csoportban is a fb-on, de a rasszista barmok azonnal toroltek a posztot... Pedig meg csak nem is magyarul irtam, de lehet, nem kellett volna beleirnom, h magyar a kartya...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MotoGP & WSBK
- Le Mans Ultimate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azért az már fosztogatás szint. hja, és egy felvét 100 eur, mi az már?

Magyar nav. Sosem dolgoztam külföldön.