Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
Igen, [alapértemezés szerint] nyilvános, kereshető.
-
chungee
addikt
Köszönöm a megerősítést. Bárcsak ott lennék, hogy milliókat utalhassak
Életem legnagyobb összegű utalása 425k, kaució volt. Vígan elleszek 50k-s tételekben. A kötelező havi kiadás ami utalással rendezem az Albérlet+rezsi = 3 x 50k + 45k. A maradék költéseim az mind kártyás vásárlással történik -
benfolds
őstag
Nagyon köszi, hogy időt szánsz a válaszokra.

Alinál vajon érdemes elmenteni a (virtuális vagy fizikai - de ilyen szempontból ugyanaz, gondolom) kártyaadatokat gyors vásárlás érdekében, vagy inkább bepötyögni mindig, vagy egyszer használatos virtuális számlát létrehozni?
A hétvégi Ali vásárlás akkor ezek szerint költséggel jár?
Miért jó a revolutnak, hogy használom a kártyát Ft-Ft alapon ingyenesen? Jutalékot kapnak attól, akinél vásárolok? Ti hogy vásároltok Alin hétvégén? Előtte pénzváltás dollárra?
-
8
őstag
"fizikai kártya csak abban az esetben kellhet, ha esetleg a későbbiekben bankautomatából szeretne pénzt felvenni, mert a legtöbb ATM nem NFC-s tudomásom szerint "
virtuális revolut kártyával nincs mód pénzt felvenni
gyakran előkerül a téma
+
" a megívott pénzt tölt fel a Revolut számlájára (ehhez kell ugye bankkártya)"Nem kell hozzá bankkártya. Például utalni is lehet bankszámláról, persze ez nemzetközi utalás lesz drága költséggel. A magyar revolut számlaszámmal viszont ez a kényelmetlenség is eltűnik majd (valamikor).
a félinformációk mekkája a topik
-
benfolds
őstag
bocsi, értem ezt a kétreges dolgot, világos, hogy egyszerűbb lenne, de ha mondjuk egy reg lenne:
a regisztrációkor muszáj társítanod egy saját otp-s bankkártyát a revoluthoz? tehát olyan nincs, hogy regelsz és kapásból mástól kapod már az első feltöltést, ráadásul nem is revoluton keresztül, hanem otp-s kártyával. ha ez így mégis járható, akkor ahogy vnorbi írta, költségmentesen tud valaki más erre a revolut számlára utalni otp számláról fizetési linken keresztül heti 250 fontig? vnorbi azt írta, hogy ez külföldi online vásárlásnak számítana a küldőnek (vagyis ingyenes pl otp esetében).
a fizikai revolut kártyának milyen előnyei vannak a virtuálishoz képest? van, ahol csak fizikait lehet használni? alapvetően csak külföldi és hazai netes vásárlás menne a revolutról, amihez elég a virtuális is. néha foxpost fizetés automatánál (nem tudom, hogy ott muszáj-e fizikai kártyával fizetni vagy lehet nfc-n keresztül, revoluttal). mondjuk egy nfc-s telefonnal teljesen ki lehet váltani a fizikai kártyát? vagy univerzálisabb, biztonságosabb a fizikai? (standard csomag lenne). csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy megéri-e kérni a fizikai kártyát. telefon elvesztése, ellopása, google fiók feltörése (a google payhez rendelt revolut miatt érdekes lehet). tudom, ez külön téma, de ezekkel sem vagyok tisztában.ha revolutról utalsz magyar bankszámlaszámra, annak milyen költsége van standard csomagnál?
"Hétvégi külföldi vásárlásnak van felára, előtte (hétköznap) ajánlott pénzt váltani.
Aliexpress-en az USD az alapértelmezett pénznem."
akkor ezt úgy kell érteni, hogy pl. alin a hétvégi vásárlás feláras? -
benfolds
őstag
Köszi szépen! És egyébként fordítva is működne, hogy ő regisztrál revolutra és hív meg engem? (Csak elméletben kérdezem, értem, hogy úgy egyszerűbb, ahogy írtad.) Vagy a reghez hozzá kellene rendelnie egy bankszámlaszámot, ami ugye neki nincs? Vagy ugyanaz a kettő, mert a meghívás az, ami oda-vissza "legalizálja" a kapcsolatot és mindegy, hogy ki kit hív meg? Tehát regel bankszámlaszám nélkül, meghív engem, én is regelek, és néha küldök pénzt revoluton keresztül. Ha ez működik, akkor először nekem is ugyanúgy az OTP-s számlámról a revolutra kell tenni a pénzt, ugye? És revoluton belül vica versa küldhetünk pénzt egymásnak bármikor? Csak elméleti kérdés, még egyszer mondom, értem, hogy úgy egyszerűbb, ahogy írtad.
-
vnorbi
aktív tag
Nagyságrendileg heti 100 ezer forintot bárki kártyájáról szabályos fogadni, csak webes küldés kell, nem appon belül elmenteni más személy kártyáját.
https://help.revolut.com/hu-HU/help/transfers/payment-links/revolut-me-link/
-
spst
csendes tag
Valóban, sőt a jogsit sem. Gondolom akkor biztosítási kötvény sincs nálad, hiszen azt is ellenőrizheti a hatóság a gépjármű nyilvántartásból.
Azonban ha balesetbe keveredsz nem csak a másik autóst, gyalogost sz.tod meg, hanem magadat is. Ugyanis a biztosítás miatt szükség van rá, hogy igazolni tudd a személyes, a gépjármű és biztosítási adatokat, ha nem tudod megtenni, mert nincs nálad, akkor a másik fél biztosan rendőrt fog hívni, akkor is ha nem lenne rá szükség. Az ilyen eljárást pedig nem ajánlom senkinek.
Más. Ha a telefonod lemerül, elveszted, ellopják vagy megsérül útközben pl. gépjármű baleseteben, esetleg nincs hálózat, akkor elég macerás lesz a helyzet, mert még egy bankkártya sem lesz nálad amit használni tudnál, sőt semmire sem mész ha mást is a telefonról kezelsz, használsz.
Én nem javaslom senkinek ezt a másokkal szemben is felelőtlennek tűnő megoldást, még ha legjobban saját magával szúr ki probléma esetén. -
-
TrollBalint
addikt
nem tudom milyen ez a "másik telefon", de ha egy régebbi Android van rajta, könnyen lehet, hogy az a gondja. El tudom képzelni, hogy olyan peches vagy, hogy van egy olyan telefon + Android kombód, amin a Revolut éppen nem működik megfelelően valamiért.
Én adnék még egy esélyt, egy harmadik telefonnal is, lehetőleg amin Android 15 van. -
vmarci21
tag
PayPal-nál alapból limitált a fiók, ha a limit fölött akarsz egy évben pénzt fogadni / küldeni, akkor vissza kell igazolni azt egy másik, neveden lévő bankszámlával, ami abban az országban kell bejegyezve legyen, amelyik ország állampolgára vagy.
Tehát gyakorlatilag ők arra építenek, hogy a magyar bank megcsinálja helyettük az átvilágítást, ők pedig meg csak ellenőrzik, hogy van-e érvényes magyar bankszámlád.Revolut viszont teljes értékű bank, nem szükséges hozzá hogy létezzen másik banknál is számlád.
-
jalos
tag
Elmúlt 1-2 évben, revoluton túl (mert az már régebbi) 1 crypto, 2 bank, 2 befektetési szolgáltató, 1 személyi, sőt 1 alipay arcképes authentikáción is átestem így. Azt hiszem a crypto szolgáltató biztosította hogy PC-n is folytathatom ha akarom, a bank meg fordítva (neki nem volt jó a PC-s kamera).
És nem iPhone! Biztos velem van a baj.
De ha ellopnák a pénzedet, akkor meg szemét bank, miért nem tett mindent ellene! -
esbii22
őstag
Utóbbi időben 3 regisztrációt is végigvittem a családban, egyik sem tartott 3 percnél tovább (mindegyik iPhone-on). Sose volt homályos a fotó, nem tudom droidon is így van-e, de iOS-en csak a keretbe illesztettem az igazolványokat, és beszkennelte még csak gombot se kellett nyomni.
A minek kell PIN kód/ ujjlenyomat/ FaceID a telefonra részre inkább nem is válaszolok.
-
warcat
veterán
Adócsalás, pénzmosás, Ahmed küldi Abdulnak a dzsihádmoneyt robbantgatásra, az ez ellen szóló jogszabályoknak meg kell felelniük különben jön a százmilliós bírság, működési engedély felülvizsgálata stb stb
Normál telómmal hogy-hogynem 5 perc volt megerősíteni a lejárt sz. ig.-t
-
Szbtms
csendes tag
Szerintem erre az esetre való a revolut.me/felhasználónév egyedi linked, ahol bankkártyával tudnak neked fizetni a nem Revolut felhasználók.
Bár hirtelen nem találtam róla részletesebb leírást, de ha jól tudom, akkor ez sima online bankkártyás vásárlásnak minősül, így nem merül fel plusz költsége annak, aki küldene neked pénzt.
Valaki próbálta már ezt?
-
szerintem egy magyar bankszámlára kell kiutalni a forintot ( a paypal nagyszerű árfolyamával) és utána a forinttal azt csinálsz , amit akarsz, pl átrakod revolutra.
de ez paypal topik kérdés.
egyébként, miért nem próbálod ki? ha hozzá tudod adni a revolutos számlaszámot akkor mehet, egyébként nem. mondjuk , mivel a revolutnál nincs egyéni számlaszám, én a helyedben nem próbálkoznék ezzel.
ha nincs magyar bankszámlád, próbálkozhatsz még transferwise zal is. persze az sem biztos, hogy a paypal csak simán engedi hozzáadni a TW számlaszámot.mindez azért van így , mert a paypal ragaszkodik a 3% lehúzáshoz. #greedy_bastards
-
flegga92
senior tag
-
Tuomas
addikt
Pedig még az összefoglalóban is szerepel:
"Ha 7 napon belül a kereskedő nem igényli az összeget, megtörténik a sztornózás."
Mit jelent ez? -
Tuomas
addikt
"illetve szabály szerint a te neveden kellene lennie, de többüknek is működött eddig más - családtag - kártyájával is"
Működni működik, de baj lehet belőle.
Pl ha zárolnak, hogy fogod tudni bemutatni azt, hogy amivel töltöd az a te pénzed, ha még a kártya se a saját neveden van? -
merqree
őstag
-
viktorhu
veterán
Nekem már fizettek egyszer 250 eurót. Egy EU-n kívüli ismerősnek vittem a kérésére a német amazonról rendelt dolgot, amit így fizetett ki nekem.
Viszont amikor megnéztem a fizetés részleteit, akkor ott volt egy 4 euró 59 centes díj is, amit tőlem nem vont le a revolut - ezek szerint neki ennyivel többet kellett fizetnie? Az elég kellemetlen, ha felárat fizettettem vele
Még ha nem is sok a nem egészen 5 euró azért, hogy Magyarországra küldött pénzt nekem, de így szükségtelen lett volna, ideadta volna készpénzben később...Gondolom, hogy ha a fizető félnek is EU-s bankkártyája van, akkor nem lesz költség, így jobban jársz, mint a paypalos fizetős szolgáltatással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Warships
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- PlayStation 5
- Bluetooth hangszórók
- BestBuy topik
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Sorozatok
- Steam Deck
- Már nem egy, hanem két gyorsítót tartalmaz az új Google TPU generáció
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Életem legnagyobb összegű utalása 425k, kaució volt. Vígan elleszek 50k-s tételekben. A kötelező havi kiadás ami utalással rendezem az Albérlet+rezsi = 3 x 50k + 45k. A maradék költéseim az mind kártyás vásárlással történik

És még te reklamálsz, hogy nem működik rendesen a Revolut app?