- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
krics
tag
A binding először nekem is problémát jelentett, mivel az a régi MI account, amivel először próbálkoztam kínainak lett létrehozva, és ütközött a globális telefon modellel. Mivel az account létrehozása után a location-t nem lehet megváltoztatni, ezért később csináltam egy új, immár eu-s accountot is, a community appba azzal léptem be, kivártam míg harminc napossá nem öregszik a community appos regisztráció, és nyomkodtam is az appot egy darabig, hogy hármas vagy négyes szintre felfejlesszem az accountot. A telefonon is ezzel a mi accounttal léptem be, a Xiaomi cloudban bekapcsoltam a find device opciót és mobilneten keresztül sikerült a binding. Ha nem megy a binding valamiért, akkor a MI accounttal van a gond, hozzatok létre egy új accountot és próbáljátok meg azzal újra.
-
krics
tag
A BL nyitáshoz
1.) a fejlesztői beállításokban be kell kattintani az
- USB debugging
- USB debugging (biztonsági beállítások)
- installálás USB-keresztül
- OEM unlocking
opciókat.
2.) a MI unlock status menüben pedig bindelni kell egy MI accountot a telóhoz.
3.) kell egy másik droidos teló, (és nem árt mindkét telót eléggé fel is tölteni aksi szempontból) arra fel kell telepíteni egy Termux [link] androidos terminál emulátor appot plusz a hozzá való API-t, eztán pedig a MiTool [link] appot. A MiTool-t a terminálban a mitool paranccsal elindítani, kiválasztani a BL unlock menüpontot és a két telót usb-n összekötni. Lehetséges hogy rögtön nem nyitja a BL-t, várni kell 3-7 napot, de miután az letelt, másodjára sikerrel kinyílik a BL. A folyamatról egy paki gyerek készített egy Youtube-os tutorial videot [link] is.A rootoláshoz a magisk appot kell a telóra telepíteni, a gyári romból ki kell nyerni az init_boot.img file-t és magiskkel megpatkolni, majd a patchelt init_boot image file-t fastboot modeban felflashelni a következő paranccsal:
fastboot flash init_boot_a patchelt img file
fastboot flash init_boot_b patchelt img file(A rootolást hasonlóképpen meg lehet oldani Kernelsu és Apatch appokkal is)
-
-
-
aszti75
senior tag
-
SgtSomeOne
csendes tag
végigolvastam az összes hozzászólásod azóta hogy utoljára beszéltünk.
ne haragudj, sajnos elfelejtettem megemlíteni hogy fent volt nekem is a community app, és megkértem benne én is a bootloader nyitást. de ezt először azért csináltam, mert aki így nyitotta, azt írta hogy 72 órát kell várni, és azt hittem a community app miatt, pedig nem, a HyperOS-miatt kell kevesebbet várni (nekem akkor MIUI volt még fent, de OTA-n keresztül lefrissítettem EU HyperOS-re)
sikerült azóta kinyitnod a bootloadert? -
krics
tag
Aztat találtam a témában az alábbi Reddit postban [link] , hogy van a Xiaomi community app 5.3.32-es verziója, abban is meg kell kérni a bootloader nyitását mielőtt a MI Unlock Statusban rányom az ember az add account gombra. Annak ellenére kell a community appban is megkérni, hogy a community app azt állítja, hogy a community appban csak akkor kell megkérni az engedélyt, ha hyperos van a telón. De ez nem igaz, mert miui alatt is meg kell tenni ezt a lépést a note 13 szériás telókon. Plusz nem mindegy mikor teszi ezt meg az ember, mert a bootloader nyitására minden napra max 2000-es kvóta van beállítva, és ez elég hamar betelik. A kvóta minden nap pekingi idő szerint éjfélkor indul újra, tehát ha jól számolom, akkor ez nálunk délután hat órát jelent.
-
axlfsi
veterán
... nekem sajnos nem sikerül a hozzárendelés, tegnap óta próbálkozom. Elvileg mindent IS megcsináltam, ami kell (mi fiók, telefon megkeresés, szinkronizálás bekapcsolása, fejlesztő módban amiket be kell kapcsolni, ...), de mégis azt írja ki, hogy "The system being upgraded, please try again later"
Ezt kellene ugyebár látnom, ha sikeres a fiókhoz hozzárendelés és csak utána jön a 168 órás várakozás... -
SgtSomeOne
csendes tag
Bootloader nyitás nélkül sajna nem tudod felrakni.
innen letöltöd a "Redmi Note 13 Pro+ 5G Indonesia 14.0 Stable zircon_id_global 2024-07-12 Fastboot 8.0 GB OS1.0.3.0.UNOIDXM" romot
https://xiaomiupdate.com/en/phones/redmi-note-13-pro-3/
kicsomagolod az egészet, először a tgz fájlt majd a tar-t
fastboot módban kell egy driver, amit innen letöltesz, és felraksz a bootloader vagy adb interface-hez
https://developer.android.com/studio/run/win-usb
letöltöd az SDK Platform Tools-t
https://developer.android.com/tools/releases/platform-tools
bemásolod az SDK Platform Tools Mappában található összes fájlt abba a mappába ahol a kicsomagold ROM-is van.
aztán ha nyitva a bootloader, és csatlakoztatva van a telefon fastboot módban, akkor futtatod a "flash_all.bat" fájlt
ha végzett, a telefonod újraindul.
Hogy ne kelljen újra belakni, arra nem tudok sajna semmit, én nem is foglalkozok ilyenekkel, mindig szeretem a tiszta telepítést, újra beállítgatva az egészet, legújabb appok, a névjegyeket importálom vcardból, ami meg kell kép és fájlok, visszamásolom újra.
-
SgtSomeOne
csendes tag
Nem tudok erről a hardveres/szoftveres/modemes/NFC-s dologról mit mondani egy különböző régióba készült firmware-vel, csak annyit hogy ki kell próbálni, megy, vagy nem.
Valószínű, hogy a CN rom tele van bloatware-el, de elvileg root nélkül is letörölhetőek.
A Mediatek chip miatt nincs még fórum/topic ehhez a telefonhoz az XDA-n, tehát semmiféle MOD/Custom ROM-sem. Telegramon van egy közösség, akik jelenleg a OrangeFox és TWRP Recovery-vel próbálkoznak (jelenleg nem látja, vagy csak 0MB-nak, a belső tárhelyet, talán a titkosítás miatt, anélkül elvileg igen).
Korábbi Mediatek chipes eszközöknél megkerülhető volt a bootloader, BROM módban, ennél a telefonnál patchelve lett valami.
A bootloader nyitás kb úgy
* legalább 30 napos MI account kell
* bekapcsolod a fejlesztő lehetőségeket
* engedélyezed az oem feloldást
* mi unlock status-nál összebindeled az accountot a telefonnal, SIM kártya kell beleAztán letöltöd a MI Unlock programot, belépsz oda is az accountoddal
Telefont kikapcsolod, újraindítod fastboot módban (hangerő le + bekapcsoló gomb nyomva tart, vársz amíg megjelenik hogy FASTBOOT) majd rádugod a pc-re, aztán nyomod neki hogy "Unlock", ki fogja írni mennyit kell várj onnantól kezdve hogy hozzáadtad a telefonhoz az accountot.MIUI-n 1 hetet kell várni, HyperOS-el 3 napot, csak aztán nyitható
-
SgtSomeOne
csendes tag
Szia
Global Rom-ban nincs hívásrögzítés, Google Dialer van benne, ami geofencing alapján (és lehet hogy régió alapján is) nézi, hogy a funkció engedélyezve van-e az adott helyen (de az is lehet, hogy kompletten ki van kapcsolva az alkalmazásban).
Xiaomi EU-rom nincs rá hivatalosan, Patreonon keresztül van egy közösség, akik csinálnak rá, ha fizetsz érte...
Poco F3-ra 1.0.3.0 HyperOS Indonéz fastboot romban MIUI Dialer volt, amiben volt hívásrögzítás
Tegnap beleakadtam egy fórum bejegyzésbe XDA-n, ahol valaki azt írta, hogy felrakta az Indonéz rom-ot, és Google Dialer volt benne hívásrögzítés nélkül.
Elvméletileg a Taiwan rom-ban még MIUI Dialer van, és nem csak Angol/Kínai nyelv van mint a CN rom-ban.
Azt hogy Globál telefonon, Indonéz vagy TW rom után, milyen hálózati frekvenciák vannak, és melyiken megy/nem megy az NFC, sajnos nem tudom.
Jelenleg nem tudom kipróbálni, nincs nyitva a bootloaderem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest