- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyvmoly2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy yotaphone 3+-om, lenne olyan kedves, jó és ügyes valaki, és meg tudná nézni Budapesten, meghalt-e végleg, vagy van rá esély, hogy még működni fog? Utazás közben olyan jó lenne azon olvasni, nem a telefonon. Köszi! -
-
icemad
nagyúr
Szerintetek várható valami frissített model, mai hardverrel, de ugyanilyen e-ink megoldással?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dudikpal #1273 üzenetére
Tulajdonképpen nagyon egyszerű szétszedni. Az USB takarólapot ha leveszed, alatta van kétoldalas ragasztó szalag, az alatt pedig alatt egy kis csavar a jobb szélen (T3-as torx). Azt kiszedve már ki tudod pattintani az E papír kijelzőt, amit körkörösen csak patentok fognak. Szerencsére nem törékeny a kijelző.
Ilyen sima telefon szerelő műanyag cuccokkal roncsolás nélkül meg tudod oldani. Belül meg T5-ös torx csavarokat használnak. 1259-es hsz-ben lévő képet meg tudod nézni nagyban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2020 nyarán leraktam a telót, mert nem tudtam már feltölteni, még külső vezeték nélküli töltővel se... Aztán tegnap elővettem, rendeltem egy kupac usb csatit, na mondom megforrasztom, ennyit megérdemel.
Ebből az lett, hogy a régi csatit kiműthetetlennek találtam, így nekiálltam azt megjavítani. Lecsíptem a hátsó fém lemezt és akkor láttam, hogy a pad-ek fele el volt válva a nyáktól és az egyik vezetősáv is meg volt szakadva. Végül ezeket meggyógyítottam, és betoldottam 2 réz szálat a hibás erek pótlására, a piros nyilak jelzik őket.Aztán életre kelt a teló, bár először bitang lassan indult be. Majd elkezdett működni, de fél percenként megállt minden 5-10 másodpercre. Aztán pár újraindítás, hagytam menni, közben a töltés jelző összevissza mutatott, de végül estére helyreállt a lelke. Sőt, még az USB adatkapcsolat is működik!
Telefonnak már nem fogom használni, de e-book olvasónak megtartom.
-
AL-31
csendes újonc
válasz
CPT.Pirk #1269 üzenetére
Köszönöm. Akkor valószínűleg újra meglátogatom a szemere utcai szervizet,hátha tudnak vele valamit kezdeni. Tölteni tölt, de fura mód pont akkor, amikor nem világít a felirat a töltőn. A számítógép érzi, és kiírja,hogy ismeretlen eszköz+valószínűleg hibásan működik,továbbá, hogy csatlakoztassam újra. Ha újracsatlakoztatom, akkor ugyanezt játssza el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, ilyen nincs.
Még esetleg 1-2 másik USB kábelt megpróbálhatsz, valszeg maga az USB port adta meg magát, az enyém is így járt. Először csak az adat része nem ment, később már tölteni sem tudtam róla. Párszor még forrasztással fixáltam, de legutóbb már úgy sem lett jó, végül feladtam ezt a telót.
Vezeték nélkül meg képtelen vagyok feltölteni, szóval vettem egy új telót, ezt meg talán egyszer kábellel bedrótozom és megtartom könyvolvasónak. -
AL-31
csendes újonc
válasz
CPT.Pirk #1267 üzenetére
Köszönöm.Igazából elég bukta a dolog, mert se a PC,se a Notebook nem ismeri fel a telefont, így nem tudok vele mit csinálni. Pedig letöltöttem a Qualcomm USB drivert, meg az ADB drivert is, hátha úgy felismeri. Nem,úgysem ismeri fel. Apunak Android 6-os a YotaPhone 2-ese, azt természetesen gond nélkül felismeri a számítógép (Win 10 az is és a Notebook is). Korábban ezt is felismerte, most nem. Egy dologra gondoltam még, hogy egy gyári beállítás visszaállítása alkalmával, vajon ha egymásnak háttal rakom az android 5-ös yotaphoneomat, az android 6-ossal,akkor vajon átdobja rá az újabb Androidot? Vagy ilyenben ne is reménykedjem?!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
https://www.dropbox.com/s/ju9c3cudryy8x64/flash.zip?dl=0
Azt hiszem úgy működött, hogy be kellett másolni a rom-ot vagy a gyökérbe vagy az egyik almappába, aztán elindítani a progit, a telót meg flash módban indítva rádugni a kábelre, aztán pikk-pakk fel is húzta rá az EU romot.
De annyira régen csináltam, hogy már fene tudja, vissza kellene olvasni az 1-2 évvel ezelőtti hozzászólásokat.
EU romot végül is tudtál leszedni?
-
AL-31
csendes újonc
válasz
CPT.Pirk #1261 üzenetére
Azt megköszönöm,ha belinkeled. Én szedtem le pár dolgot, lehet,hogy ezt is,de inkább linkeld, hátha az amit én leszedtem, az nem a legfrissebb. Ha linkeled,lehet,hogy nekiugrok egyedül, bár félek tőle, mert sosem csináltam még ilyet. A windows telepítés bármikor megy, de ez nagyon más. Apunak is vettem egy 201-est. Az nem EU-romos, hanem a legutolsó fajta orosz rom van rajta,Android 6 meg TWRP meg minden. Aztán egyszer megbolondult, mert akku baja is volt ezen kívül nem tudom mit csináltak vele a szüleim, de minden eltűnt róla, csak TWRP volt.. A TWRP-ből én sem tudom,hogyan,(az angol tudásom használtam, mert a szakmai a nullához konvergál) de visszaraktam neki a 6-os Androidot. Plusz ahhoz is vettem egy új akkut, amit szintén az ötödik kerület Szemere utca 23-ban be is szereltek.
-
AL-31
csendes újonc
Szép napot mindenkinek!
Van rá esély, hogy senki nem olvassa el, de hátha mégis.
Van egy YotaPhone 2 YD-201-es készülékem,EU-romos Android 5-el.Doboza megvan, az IMEI azon is 356-al kezdődik, tehát tuti YD-201-es. NEM eladni szeretném, hanem valahogy megmenteni.Leejtettem még 2020-ban, és mivel az első képernyőn nem volt védőfólia így megtört. Aztán most jutottam odáig egy hónapja, hogy rendeltem hozzá új akksit és új első képernyőt. A képernyőt profi módon kicserélték ahogy az akksit is ( a Szemere utca 23-ban), plusz elöl-hátul kapott védőfóliát. Azt hittem minden szép és jó lesz a feltámasztása után, de nem így lett. Ugyanis azt kezdte el játszani, mint amit a később vett 206-osom. Vagyis eldobálta a térerőt és a mobilnenet, főleg otthon,vidéken. A 206-oson pedig fura mód egy ideje már vidéken is van térerő. Pedig az is egy képernyős (pontosan ugyanúgy sikerült leejtenem, szerencsés ember lévén) egy ideje, plusz Android 5 van rajta is. Egy ideje mégis van rajta térerő vidéken is, még ha nem is sok. Mintha kicserélték volna a két telefon agyát, ami azért nem lehetséges,mert a 201-es volt csak szervizelve. A telefont visszavittem a Szemere utcába, ahol nagyon korrekten újra még részletesebben szétszedték, és átnézték nem sérült e az antenna. Azt mondták,hogy nem, de komoly tisztításnak vetették alá,plusz biztonság kedvéért újraónoztak egy csatlakozót. Nagyon korrektek voltak ismét. Viszont sajnos jobb nem lett, most itthon kiderült, térerő nuku.
Abban szeretném valaki hozzáértő segítségét kérni, aki lehetőleg budapesti,paksi vagy szekszárdi, hogy fel tudná e frissíteni Android 6-ra a telefont?
Előre is köszönömk a segítséget! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha érdekel valakit a teló belseje, itt van. Az enyém kapott egy kis vizet mikor eláztam a Fezenen, ami után nem igazán akarta először csak az adatkapcsolatot, majd a töltést se USB-n.
Szétszedtem, láttam némi nyomát korróziónak de aztán valamitől megjavult... Mondjuk biztos ami biztos kicsit ráforrasztottam a csatira, aztán összeraktam és most fasza.
*T3-as torx kell az USB melletti csavarhoz, belül a mikrofon idomját T5-ös torx tartja. A szétszedés itt látható: [link]
És egy nagy reszpekt a tervezők felé, hogy patent fogja oda az E-Papír hátlapot, nem ragasztó!
-
morist
csendes tag
Helló,
van egy YD206-om még az eredeti 4.4.3-as Androiddal. Szeretném kicsit frissíteni. Tudom, hogy 6-os Android elérhető. Segítene valaki, hogyan tudnám felrakni a telefonra? Lehetőleg lépésenként kellene leírni! -
Xray-1
tag
Van valakinek ép hátsó részes hibás teloja? Párom megtörte az egyetlen fehér valóban 201-est. Működik minden, e-ink+ érintő is, de pókháló az egész.
-
zacci
aktív tag
Hi all,
Nekem egy kinai YD206 van es jelenleg 6.0.1 RU1.1.47 rommal. Kernel 3.4.0
Persze a telo YD201-nek mutatja magat de ez most nem is lenyeg.
A kerdes az, hogy van-e ennel frissebb verzio Yota2-re ?udv,
zacci -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1243 üzenetére
Hát, ami hasztalan app, azt töröld ki, vagy tiltsd le, stb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1241 üzenetére
Már maga az Android méri, hogy mi fogyaszt sokat, az aksi beállításainál. Yota2-ben már benne volt.
-
konyvmoly2
csendes tag
Olyan szép, hogy kiveri az ember szemét, ez tény. Viszont egy harc folyik az akkuval, úgy merül, hogy az rémes. Keresek valami appot, ami a feleslegesen futó vackokat kilöki, esetleg kideríti, mi eszi a szuflát ennyire. A másik yotán volt valami optimizer, csak nem emlékszem a nevére, és nem is találom ismerősnek egyik hasonló appot se.
Van valaki, aki használ ilyesmit és jó? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1239 üzenetére
Ennyiért nekem nem igazán éri meg. Support már nem lesz rá, akkor meg már akár használhatom a yota2-t is addig, amig tönkre nem megy...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1236 üzenetére
Ahh, nem akar beolcsósodni.
-
konyvmoly2
csendes tag
válasz
konyvmoly2 #1236 üzenetére
Ó, a francba. Csak a kínai feliratos képeken látom a tükrözést.
Bocsi, hogy nem akadtam le a témáról.
Bosszant.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1234 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy honnan és mennyiért szerezted?
-
konyvmoly2
csendes tag
Óriási az öröm, kezemben az international yota3+
Le a kalappal a posta és a vámkezelés előtt, kivételesen teljesen elfogadható időt futottak.Viszont én a szőkenő... Sehol nem találom a képernyőelforgatás ikonját - netes képeken, videókon van - így elég macerás megnyitogatni a dolgokat hátul. Futó programokból megy, de az első képernyőt nem tudom tükrözni.
Nagyon szép kínai nyelvű használati utasítást kaptam, viszont angolul nem találtam.Valaki tud segíteni? Nagyon köszönöm!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1230 üzenetére
Hmm, ez a teló elég fasza de eddig még nem ismertem. Reménykedjünk.
-
konyvmoly2
csendes tag
Most néztem utána, a mobiloknak 0% a vámtarifája, csak a 27% Áfát kell kifizetni.
-
konyvmoly2
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #1229 üzenetére
Születetten tehetségtelen vagyok a buherálásra.
Még azon gondolkodom, hogy mégis várok egy kicsit: erre, már ha tényleg lesz belőle hamarosan international ed. Lehet, hogy jobbak a spec-jei?Lesz egy külön jutim, amit erre akarok elverni. Imádok séta közben olvasni.
Épp most mászkáltam kint tűző napon és gond nélkül olvastam egy könyvet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1228 üzenetére
Hát, én olyat még nem fizettem kínai cucc után.
Talán ez a legolcsóbb 90e körül: [link] (remélem nem valami átverős link, elég hosszú a cím), de a képekkel ellentétben nem Yota 3+, erre kézzel kell feltenni az Android 8-at, hogy tudj valamit kezdeni a hátsó kijelzővel.
De összehasonlítva a Yota2 42e forintos árával még ez is kemény. Akkor már kicsit hozzáteszek lóvét és vehetek Purism telefont fullos Linuxszal. Csak a franc ad ki annyi pénzt egy telefonért ami leesik és eltörik...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hoppá, csődbe ment a Yota... https://hvg.hu/tudomany/20190423_yotaphone_yota_devices_csod_hi_p_electronics
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blackened #1225 üzenetére
Hy!
Nem is csak tudás kérdése, a korábban letölthető dolgok már nem elérhetőek neten így azok nélkül nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Az itteni tulajoknak még meglehet minden ami kell, ha Pesti vagy akkor szerintem könnyen találhatsz olyat, aki tud segíteni neked.
Vagy hagyod úgy ahogy van és cseréled egy EU romos Yota3-ra ha lesz jó áron.
-
Blackened
újonc
Sziasztok! Csak a Yota 2 miatt regisztráltam, hogy megoszthassam eddigi tapasztalataim a közösséggel.
Olvasgattam a hozzászólásaitokat, mert hónapok óta próbálom rávenni magam, hogy a 4.4-es Androidról legalább egy 5-ösre frissítsek... de feladtam.
Teljes telefonos antitalentum vagyok, semmit nem értek ebből az egész telepítési műveletből, a flash-ről eddig azt hittem, hogy az a vaku.
1,5 éve kaptam a telefont, egyben ez az első okostelefonom, előtte "gombos butám" volt.
A készüléket egyébként egy svéd ismerőstől kaptam (korábban ő használta, tehát nekem már nem a gyári bontatlan jutott). 206-os széria, de a jó ég tudja, ő honnan szerezte és mikor vette (bár ezt nyilván megtudakolhatom tőle). A svéd múlt miatt az egyébként magyarra átállított telefonban a böngészőben az összes weboldal bejelentkező képernyője még mindig svéd nyelvű (beleértve pl. a gmailt, google-t, céges levelezőt, de amint belépek, megint magyarra vált). Bár úgy sejtem, ez nem a Yota hibája, vagyis nem tudom, nem értek hozzá.
Az Android frissítés kapcsán elvittem a telefont egy budapesti mobil szervizbe, de nem tudtak segíteni, pedig nyilván fizetnék is érte. Nyáron megyek majd Oroszországa (nem a telefon miatt) és az az elvetemült ötletem támadt, hogy ott beadnám a telefont egy mobilos boltba, hátha az orosz kütyüsök úgy ismerik ezt a készüléket, mint a tenyerüket. Szerencsére egy orosz ismerős a segítségemre lesz a tolmácsolásnál, de ettől függetlenül szerintetek jó ötlet orosz szervizbe adni egy ilyen, kissé zavaros hátterű telefont? Nem várok sok tapasztalat alapú választ erre a kérdésre, szinte csak költői, de hátha valakinek mégis van személyes tapasztalata.
Egyébként nagyon jó kis telefon ez, meg vagyok vele elégedve, főleg, hogy csak ezt az egy márkát és típust ismerem.
Alig van bajom vele, hiába az öreg Android, nekem olyan őrületeket nem produkál, mint amikről ismerőseim számolnak be más készülékek kapcsán. Ráadásul - orosz telefon lévén - a kemény mínuszokban is tartósan tudtam használni a hegyekben, miközben mindenki más telefonja már elvérzett.
De az kicsit zavaró, hogy az e ink képernyő zárja időnként magától kioldódik (ezt mostanában egyre gyakrabban csinálja), akár csak az asztalon pihenve is. Illetve olvastam itt, hogy hajlamos a teló minden ok nélkül újraindulni - ezt én is tapasztaltam, bár csak nagyon ritkán, kb. 3 havonta, teljesen ötletszerűen.
Van 1-2 kisebb ilyen hasonló üzemzavar olykor-olykor, amit én újraindítással próbálok kezelni, de erre sincs egy hétnél sűrűbben szükség. Az akksija nekem jelenleg kb. másfél napig bírja átlagos használat mellett (gyors telefonálások, alkalmankénti messengerezés, offline zenehallgatás fülessel, gmail). Az e ink szellemképessége nekem elviselhető szinten belül mozog, ha már nagyon zavar, hogy beégett mondjuk az óra, akkor egy pillanatra behozom a yota covert, majd vissza. De egy hívással, fotózással, vagy sms üzenettel úgy is frissül a kijelző.No lényegében ennyit szerettem volna itt megosztani a Yota2 klubbal, és ha esetleg valaki már szervizelte a telefont Oroszországban, kérem, segítsen ki egy válasszal. Köszöntem!
-
edk-
őstag
válasz
konyvmoly2 #1222 üzenetére
Settings -> Storage alatt, asszem.
-
konyvmoly2
csendes tag
Van egy pendrive-om, aminek az egyik vége mini usb-s, tudom használni a telefonba dugva is. Kérdésem: hol van olyan menüpont, lehetőség, hogy a pendrive-ot "szabályosan" távolítsam el? Eddig csak kihúztam, és mindig üzen egy ejnye-bejnyét.
Telepítettem az ES File Explorert, de béna vagyok, ott se találok ilyet.
Köszi! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehe, a héten már nem ment az sms küldés 96-os hibakód miatt és a szervizmenüs hekk se oldotta meg, így kénytelen voltam kicserélni a még westeles kártyámat újra. Azóta van LTE is a telón.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1215 üzenetére
Magamból kiindulva, lehet kevés az a 64.
A 32-es Yota nálam elég szűk, mert pár kedvenc filmemet is felmásoltam rá (miután átkonvertáltam a kijelző felbontására meg sztereóba).
-
konyvmoly2
csendes tag
Most hirtelen elég kevés helyen kapni. Alin mindig, vegyes áron, de hát vegyes specifikációkkal.
Mit gondoltok, hétköznapi használatra mennyire fontos a 128 Gb ROM? - na mert ez gyakorlatilag kifogyott mindenhol. Szóval elég a 64-es, ha nem használom játékra? Amúgy is túl nagy az árkülönbség.
Ami nekem most megtetszett, az egy szuper tok! [Mutatom] "Lapozni" is lehet, tehát látod mind a két oldalt, ha akarod, és mégis rendes tok elöl-hátul. Ilyet tuti fogok rendelni.
Itt a cect-en is látok international yotát, a 128 Gb-os várhatóan lesz hamarosan, 548 dollár, a 64-es 490. Csak még nem hallottam senkiről, aki a cect-ről rendelt volna. Milyen cég?
-
dudikpal
senior tag
válasz
dudikpal #1196 üzenetére
Az alábbi leírás alapján a YOTA3 CN telónkból varázsolhatunk egy EU(3+) telót! Fontos, h NEM 3+-nak hazudja magát, hanem AZ LESZ!
Flash után alapból magyarul köszönt be, utána rápillantottam a backscreenre...hágyerekek, yota2es orgazmustól 1 kicsit több
És még nem is konfiguráltam, reggel 8tól dolgoztam a flashen, úgyh az majd marad holnapra... -
Nos akkor, akit érint... Az alapelvek III 10/16. pontjának értelmében ebben a topikban hirdetni tilos, és ez vonatkozik a burkolt hirdetésekre is, a korábbi ilyen posztok ezért lettek törölve. Hirdetéssel kéretik a hardverapro.hu oldalra átfáradni! Ez pedig nem egy vitaindító hozzászólás, így szükségtelen rá válaszolni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Maximum1 #1204 üzenetére
Szeptemberben valahol sikerült megtalálnom a 6-os romot, amit fel tudtam flashelni. Előzőleg is az volt rajta, de valami történt és folyton eldobta a mobilnetet meg a wifit és factory reset után nem bootolt. Felraktam újra, azóta problémamentes ez a része.
Twrp-m mondjuk sosem volt ezen a telón, így backupom se.
-
Maximum1
őstag
válasz
CPT.Pirk #1203 üzenetére
Az IMEI számom is 356-al kezdődött.
A dobozán is az az IMEI szám volt.
És szakított a 4G. -
Maximum1
őstag
válasz
CPT.Pirk #1201 üzenetére
Valóban nehéz bármit is szerezni hozzá.
Még ezen az oldalon élnek a linkek
Torrenten lehet leszedni az utolsó romot amit csak twrp-ből lehet felrakni, az alsó az.
TWRP-t innen.
Szerintem aki hosszútávra akarja ezt a telcsit az tegye fel a twrp-t és töltse le a romot, amíg még elérhető, bármi van ezzel a módszerrel visszatér az alap 6.0.1-re.
Keresőben megtaláltok mindent hogy kell felvarázsolni a twrp-t, egy éve csináltam, nem emlékszem rá és a telefonom sincs már meg.(#1203) CPT.Pirk 201 maradt, eredeti volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest