- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dudikpal #1273 üzenetére
Tulajdonképpen nagyon egyszerű szétszedni. Az USB takarólapot ha leveszed, alatta van kétoldalas ragasztó szalag, az alatt pedig alatt egy kis csavar a jobb szélen (T3-as torx). Azt kiszedve már ki tudod pattintani az E papír kijelzőt, amit körkörösen csak patentok fognak. Szerencsére nem törékeny a kijelző.
Ilyen sima telefon szerelő műanyag cuccokkal roncsolás nélkül meg tudod oldani. Belül meg T5-ös torx csavarokat használnak. 1259-es hsz-ben lévő képet meg tudod nézni nagyban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2020 nyarán leraktam a telót, mert nem tudtam már feltölteni, még külső vezeték nélküli töltővel se... Aztán tegnap elővettem, rendeltem egy kupac usb csatit, na mondom megforrasztom, ennyit megérdemel.
Ebből az lett, hogy a régi csatit kiműthetetlennek találtam, így nekiálltam azt megjavítani. Lecsíptem a hátsó fém lemezt és akkor láttam, hogy a pad-ek fele el volt válva a nyáktól és az egyik vezetősáv is meg volt szakadva. Végül ezeket meggyógyítottam, és betoldottam 2 réz szálat a hibás erek pótlására, a piros nyilak jelzik őket.Aztán életre kelt a teló, bár először bitang lassan indult be. Majd elkezdett működni, de fél percenként megállt minden 5-10 másodpercre. Aztán pár újraindítás, hagytam menni, közben a töltés jelző összevissza mutatott, de végül estére helyreállt a lelke. Sőt, még az USB adatkapcsolat is működik!
Telefonnak már nem fogom használni, de e-book olvasónak megtartom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, ilyen nincs.
Még esetleg 1-2 másik USB kábelt megpróbálhatsz, valszeg maga az USB port adta meg magát, az enyém is így járt. Először csak az adat része nem ment, később már tölteni sem tudtam róla. Párszor még forrasztással fixáltam, de legutóbb már úgy sem lett jó, végül feladtam ezt a telót.
Vezeték nélkül meg képtelen vagyok feltölteni, szóval vettem egy új telót, ezt meg talán egyszer kábellel bedrótozom és megtartom könyvolvasónak. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
https://www.dropbox.com/s/ju9c3cudryy8x64/flash.zip?dl=0
Azt hiszem úgy működött, hogy be kellett másolni a rom-ot vagy a gyökérbe vagy az egyik almappába, aztán elindítani a progit, a telót meg flash módban indítva rádugni a kábelre, aztán pikk-pakk fel is húzta rá az EU romot.
De annyira régen csináltam, hogy már fene tudja, vissza kellene olvasni az 1-2 évvel ezelőtti hozzászólásokat.
EU romot végül is tudtál leszedni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha érdekel valakit a teló belseje, itt van. Az enyém kapott egy kis vizet mikor eláztam a Fezenen, ami után nem igazán akarta először csak az adatkapcsolatot, majd a töltést se USB-n.
Szétszedtem, láttam némi nyomát korróziónak de aztán valamitől megjavult... Mondjuk biztos ami biztos kicsit ráforrasztottam a csatira, aztán összeraktam és most fasza.
*T3-as torx kell az USB melletti csavarhoz, belül a mikrofon idomját T5-ös torx tartja. A szétszedés itt látható: [link]
És egy nagy reszpekt a tervezők felé, hogy patent fogja oda az E-Papír hátlapot, nem ragasztó!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1243 üzenetére
Hát, ami hasztalan app, azt töröld ki, vagy tiltsd le, stb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1241 üzenetére
Már maga az Android méri, hogy mi fogyaszt sokat, az aksi beállításainál. Yota2-ben már benne volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1239 üzenetére
Ennyiért nekem nem igazán éri meg. Support már nem lesz rá, akkor meg már akár használhatom a yota2-t is addig, amig tönkre nem megy...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1236 üzenetére
Ahh, nem akar beolcsósodni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1234 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy honnan és mennyiért szerezted?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1230 üzenetére
Hmm, ez a teló elég fasza de eddig még nem ismertem. Reménykedjünk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1228 üzenetére
Hát, én olyat még nem fizettem kínai cucc után.
Talán ez a legolcsóbb 90e körül: [link] (remélem nem valami átverős link, elég hosszú a cím), de a képekkel ellentétben nem Yota 3+, erre kézzel kell feltenni az Android 8-at, hogy tudj valamit kezdeni a hátsó kijelzővel.
De összehasonlítva a Yota2 42e forintos árával még ez is kemény. Akkor már kicsit hozzáteszek lóvét és vehetek Purism telefont fullos Linuxszal. Csak a franc ad ki annyi pénzt egy telefonért ami leesik és eltörik...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hoppá, csődbe ment a Yota... https://hvg.hu/tudomany/20190423_yotaphone_yota_devices_csod_hi_p_electronics
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blackened #1225 üzenetére
Hy!
Nem is csak tudás kérdése, a korábban letölthető dolgok már nem elérhetőek neten így azok nélkül nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Az itteni tulajoknak még meglehet minden ami kell, ha Pesti vagy akkor szerintem könnyen találhatsz olyat, aki tud segíteni neked.
Vagy hagyod úgy ahogy van és cseréled egy EU romos Yota3-ra ha lesz jó áron.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehe, a héten már nem ment az sms küldés 96-os hibakód miatt és a szervizmenüs hekk se oldotta meg, így kénytelen voltam kicserélni a még westeles kártyámat újra. Azóta van LTE is a telón.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1215 üzenetére
Magamból kiindulva, lehet kevés az a 64.
A 32-es Yota nálam elég szűk, mert pár kedvenc filmemet is felmásoltam rá (miután átkonvertáltam a kijelző felbontására meg sztereóba).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Maximum1 #1204 üzenetére
Szeptemberben valahol sikerült megtalálnom a 6-os romot, amit fel tudtam flashelni. Előzőleg is az volt rajta, de valami történt és folyton eldobta a mobilnetet meg a wifit és factory reset után nem bootolt. Felraktam újra, azóta problémamentes ez a része.
Twrp-m mondjuk sosem volt ezen a telón, így backupom se.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak nem hagyják ki a telóból a legfaszább funkciót...
Btw a specifikációja elég jó:
[https://droidchart.com/hu/yota/yota-yotaphone-3-yota3p-5074]
Vajon lesz benne B20 LTE?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dudikpal #1142 üzenetére
200e... Akkor megint bízunk a szürkeinportban.
- ezt a szótár ki akarta javítani szürkebarátra, végül is abban is lehet bízni.
Ezt 2. kijelző hiányt egyébként én sem értem. Próbálnak egyedi telókat csinálni mint pl. a Samsung a totál felesleges és törékeny hajlékony kijelzővel, mikor csak be kellene építeni egy fasza ebook olvasót hátra. Még akár egy színes ebook olvasó is mehetne, vagy háttér világításos, mert meg lehetne oldani ezeket is.
Jó, mi ilyen különc arcok vagyunk, nekem pl. mai napig hiányzik a napi használatból a billentyűzetes SE telefon. Ha olyat kiadnának mai hardverrel Sony bloatware nélkül...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1136 üzenetére
Mi az a potom 160..185e forint.
Yota2 meg azt hiszem szállítással együtt se került 40e forintba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt van a YotaFlasher progi a telóhoz, valamint benne a 6.0-ás EU romhoz való rádió firmware, amivel nem villog a piros led. [https://www.dropbox.com/s/ju9c3cudryy8x64/flash.zip?dl=0]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha hazaértem du, felrakom nektek dropboxra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az OTA-s cucc megy egyáltalán a mi szürke importos telóinkon? Úgy emlékszem az RU romokkal nem kellett csinálni semmit, hanem egyből mehettek fel az EU romok. A 6-os romot is kézzel tettem fel, ota nélkül.
Az nem tiszta, hogy a 4.4-ről először az 5.0-ra kell lépni, vagy mehet egyből a 6.0? Mintha lett volna ott valami flash átalakítás, amit az 5.0 csinál, de már nem vagyok benne biztos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elő tud fordulni, hogy egy határ alá merül az aksi, ahol a töltő áramkör már nem áll neki tölteni. Mondjuk ezzel a telefonnal még nem jártam így, de még nem is merítettem le csutkára. Az utolsó EU rom és rádió FW páros meg nem produkál gyors merüléseket, sőt, ha nem megy a gps, akkor kifejezetten sokáig bírja.
Nekem autós aksikhoz van egy olyan töltőm, hogyha x feszkó alatti aksit raksz rá akkor nem indul be a töltés, de ha bebikázom egy másodpercre egy jó aksival amit párhuzamosan rárakok, akkor már tölti és fel is tölti.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki tudja, hogy mi van a Yotaphone3-al? Már rég kellene árulniuk mindenfelé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #1086 üzenetére
Szürkeimport. Lehet leesett még pár raklap valahonnan.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem a gyári kábellel már nem megy a gyors töltés, de az amúgy sem egy masszív kábel. Egy ugreen QC3.0-ás töltőhöz kapott ugreen kábellel viszont gond nélkül gyorstölt.
Az a "gyalázatos 3 óra" százig, az mondjuk kicsit túlzás. Gyors töltéssel most egy óra alatt ment bele 50% a gyári töltőjével nekem, szóval két óra kb...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most nézem, hogy Szeptember körül lehet majd megvenni a 3-as Yotát. https://mobilarena.hu/hir/bemutatkozott_a_yotaphone_3.html
zeon.hu: azokon az "értekezleteken" sosem voltam jelen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem cseréltem még ki az említett igen régi simkártyámat, de mióta fent van a 6-os Android, azóta egyszer sem veszett el a mobilnetem.
Egyébként jeleztem a Zedge oldalán, hogy a telefon rossz képernyő méret kategóriába van besorolva, ezért van viszonylag kevés találat. Megköszönték és a play szerint frissült is a Zedge azóta, de nálam a telón még nem. Érdekes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ezittketto #1012 üzenetére
Gondolom a Qualcomm quick charge miatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na végre én is felraktam a 6-os romot.
Eddig frankó minden, de az edp kezelése továbbra pont ugyanolyan rossz. Nagyjából megoldja a gondot az animációk kikapcsolása, úgy többnyire nem lesz tejfeles szürke a kép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
konyvmoly2 #992 üzenetére
Még létezik mms? Talán 2-t láttam egész életemben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ezittketto #981 üzenetére
Android hibajavításokat amiket máshogy nem kapsz meg és egy rakás "motorház alatti" fejlesztést, amit megint nem kapsz meg máshogy. Meg pl. app jogosultság kezelést. A 4.4-es android az 2013-14 -es fejlesztés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ismerem a működését, konkrétan az edp meghajtásához kellő áramkör szintjén is.
A gondom az, hogy amikor állókép van rajta és annak kellene ott maradnia, az is elromlik idővel, majd esetenként spontán helyreáll. Ez nem az edp működéséből adódik, hanem a vezérlésével vannak szoftveres gondok.
Az is érthetetlen, hogy miért volt hibátlan a mostani 5-ös romommal egy hónapon keresztül, azóta meg miért vannak gondjai. Még csak egy widgetet sem állítottam át az edp-n...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mit kellene csinálnom, hogy Win10 alatt is működjön a telefon mint MTP eszköz? Az eszközök között látszik mint MTP eszköz, de a mehajtók közé nem kerül be. Ha rámegyek a netes frissítésre, akkor ott meg azt írja, hogy az ini fájl valamilyen szakasza érvénytelen.
Céges Win7-en és bármilyen Linuxon faszán működik az mtp mód...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az EU rom újabban feldobja, hogy a "könyv" alkalmazás veszélyes lehet és blokkolni kellene. WTF? Nálatok is van ilyen?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sas József volt.
https://www.youtube.com/watch?v=sIOj6k5WrU8 Egyik legjobb dumája.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #921 üzenetére
Nem az ár miatt mondtam a videót, hanem az eink kijelző miatt. Hagyományos kijelzőn már én is olvastam könyvet, de meglehetősen kellemetlen élmény pár oldal után. Nem való az senkinek.
Az emberek 95%-a meg azért van meg ezen eink funkciók nélkül, mert nem is tud róla, hogy van ilyen alternatíva. Egyik ismerősöm sem látott még ilyen telót és én sem találkoztam ezt megelőzően ilyen dupla kijelzős dologgal.
Te nem látod a hasznát a 2. kijelzőnek, mi igen. Egy gyakorlati példa: gyönyörűen megy a google maps a hátlapi kijelzőn, többszörösére növelve ezzel a akkus üzemidőt navigálás közben.
De még mondhatom azt is, hogy szelfikamerának is működik a 2. kijelző, látod mit fényképezel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #918 üzenetére
Nem. A tesztben van egy videó, azt is megnézted?
Az e kijelzőn amúgy már kiolvastam két teljes könyvet, 900 oldal. Korábban akartam venni ebook olvasót, de azoknak az ára önmagában 40k és fölötte...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #914 üzenetére
Nope. Nem kevered valamivel ezt a telefont? Mert 42e forint körül kapni EU-s raktárból, nem 230e-ért. Az epapír meg mindig "működik", nem kell bekapcsolni a telót hozzá. Rajta meg az van, amit szeretnél. Nézd meg róla a tesztet, van benne videó is ennek a működéséről: https://mobilarena.hu/teszt/yotaphone_2_nagy_orosz_forradalom/bevezeto.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #909 üzenetére
Vissza kellene terelni ezt a beszélgetést a Yotaphone témába. Xiaomi meg a többi nem ide való.
Ez az dupla kijelzős design nem igazán másolata semminek de én csak örülnék, ha más gyártóknál is megjelenne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #903 üzenetére
Cégnél a Lenovo telefonokat kell folyamat szerelni. Már két újabb szifonban kellett aksit cserélnünk. Idehaza már a 3. olyan Sony telefonnal találkoztam, aminek egy vagy több fehér folt volt a kijelzőjén, pedig csaknem új telók. Szóval maga a márka nem garancia semmire. A márkás telefonok is ugyanazokon a gyártósorokon készülnek, csak a nappali műszakban...
Most h. a Yota név jelent-e valamit oroszul vagy sem azt nem tudom, nem is igazán izgat. Kaptam egy telefont mindenféle előtelepített szemét nélkül, fasza oled kijelzővel és egy tényleg hasznos epapír 2. kijelzővel. Nem melegszik túl, nem merül le hamar, megérte.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #901 üzenetére
Amúgy mivel érdemelte ki ez a telefon, hogy pont ennek a topicjában kellett kiborulnod?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
johnyblaze #899 üzenetére
Rázzon.
Az enyémet nem adnám oda se egy aktuális Samu Galaxyért, se egy szifonért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dudikpal #884 üzenetére
A .124 végű RU verziót szedd le a tárhelyükről: ftp://fw.ydevices.com/YotaPhone2/Firmwares/. Az EU rom is működik, de többünknek vacakol vele az edp kijelző. A RU rom is tud magyarul.
Rádió fájlok is ott vannak a csomagban. Ha azokat is cserélni akarod akkor azokat egy 4.4-es CN romból kell kivenni. Csak a városi B20 LTE-re van kihatása a rádió fájloknak. Meg bizonyos rom / rádió kombinációknál az egyik szenzor halványan villog, lehet látni a sötétben de nem zavaró. A CN rádió + utolsó EU rom ilyen páros.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az elmúlt héten folyamatosan vacakolt az edp kijelző. Áttűnési hibák, stb. Nálatok milyen az 5-ös androiddal az edp?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sebaj Fóbiás #845 üzenetére
Annyit hozzátennék még, hogy javasolt a gyári 4.4 lecserélése gyári 5.1-es androidra, ami nem különösebben bonyolult, de megéri.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sebaj Fóbiás #845 üzenetére
Szaggat? Fele ilyen erős telefonok se szaggatnak.
Ezzel komolyabb játékok is mennek... Az EDP tud rosszul képet váltani, ha olyan napja van.
De gyerek kezébe akkor is csak gumi tokkal adnám, mert az én kezemből is kétszer kirepült már a vásárlás napján, annyira csúszós a széle. Én is gumi tokkal használom, az kell rá. Meg akkor már javaslom a kijelző védő fóliát is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dudikpal #837 üzenetére
Véletlen nem üti egymást két eltérő adb verzió a gépen? Windows alatt elő tud fordulni, hogy egy adb szerver fut, míg amit használni akarsz az meg csinálná a sajátjával, aztán nem megy neki, ki kell lőni a régit.
Ha más megoldás nincs akkor fogj akár egy live Linuxot egy pendriveon, tedd rá fel az adb és a fastboot csomagokat, aztán ugyanazokat a parancsokat add ki, mint amit adnál Windows alatt, csak tedd eléjük a "sudo"-t. Ott biztosan működni fog.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Retroger #833 üzenetére
Ha 64 bites a windózered, akkor rakd fel mindkettő MS VisualC++ cuccot: [https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=69494384&postcount=3] Ezek tartalmazzák a kellő .dll fájlokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Min múlik vajon, hogy az Eink kijelzőn a lapozás jól működik, vagy fátyolos átmenetes lesz? Van most 480 óra uptime-om, ez idő alatt rendben volt egészen tegnapelőttig. Onnantól kezdve megint jellemzően fátyolos átmenettel lapozza a képet és többször kell buzerálni, mire helyrejön. Gyári 5-ös android. A 6-os android bétájával is ez volt a gond, csak ott folyamatosan jelen volt ez a probléma.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem előzőleg megint nem a CN, hanem a HK romot szedtem le, mert az alapsáv RU volt... Mindegy, most a CN romos rádió fájlokkal az alapsáv is CN lett. Mondjuk idehaza így is csak H+ volt, majd meglátjuk mi lesz. Ha a belvárosban sem megy a dolog, akkor még túrom tovább.
Romból most marad az EU, amíg ki nem jön a végleges 6-os rom.
jackbacsi87: 5-ös és 6-os Android alatt az eink oldal váltása nem minidig hibátlan, időnként szürke marad a fekete háttér helyett és akkor nehezen olvashatók a dolgok. Ilyenkor lapozni kell aztán megjavul. Ez nem túl nagy gond, ettől még nagyon fasza az eink és tök jó használni.
A többiről még nem tudok nyilatkozni, túl friss a teló. Viszont tok az kell rá, mert baromi csúszós a teló!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest