YotaPhone 2 - nagy orosz forradalom

Bevezető

Az első YotaPhone-t imádtuk. Szellemes, egyedi, ötletes, újító készülék volt, amely méltán vált sikeressé még borsos ára ellenére is. De pont ezek miatt nem sikerült tökéletesre, viszont az látszott, hogy van fantázia a kialakításban és némi csiszolgatással ténylegesen hasznos termék is válhatna belőle. A YotaPhone-nál is így gondolták, ezért lassan egy éve, a tavalyi MWC-n bemutatták a második generációt, ám az tisztán látszott, hogy messze még a sorozatgyártás. Konkrétan egyetlen csávó kezében lehetett egyáltalán lefotózni a terméket, aki azt sem engedte, hogy bárki más megfogja azt, lehet, hogy Pattexszel volt a tenyeréhez ragasztva és belül szigetelőszalaggal rögzítették a komponenseket.

YotaPhone 2
[+]

Eltelt lassan egy év, és amikor még tavaly az első YotaPhone-t teszteltük, akkor azzal zártuk a cikket, hogy milyen jó lenne, ha a következő generációt itthon is lehetne hivatalosan kapni. Nos, lehet kapni, méghozzá az eMag webshopjában, tőlük is kaptuk a terméket és nagyon-nagyon vigyáztunk rá, mert 230 ezer forintot kérnek érte.

Az sok.

Olyannyira sok, hogy ennyiért tényleg csak a csúcsgépeket osztogatják. Putyin nyilván könnyen vesz több raklappal magának, de 230 lepedőért egy YotaPhone-nak olyat kell tudnia, amit más nem tud, és aminek valóban van értelme, nem csak öncélú designelem. Az biztos, hogy az elődhöz képest óriási fejlődésen esett át az újdonság, ha nem foglalkozom a hátsó kijelzős trükkel, akkor is a hardver a csúcsmodellek szintjéhez mérhető. És a YotaPhone fő attrakciója, az e-ink megjelenítő is hatalmasat változott, mondjuk onnan kezdve, hogy teljesen érintésérzékeny, ami egészen új távlatokat nyit meg a használatósággal kapcsolatosan.

YotaPhone 2
[+]

A kérdés az, hogy ez elég-e az üdvösséghez. Okvetlenül van egy olyan faktor is, hogy ez egy különlegesség, ilyen keveseknek van, egy igazi ritkaság, ezért az érzésért sokan hajlandók több pénzt is kiadni. De ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor azt kell megnézzük, hogy azok a plusz funkciók és okosságok, amik a hátlapi kijelző miatt elérhetők forintosítva mennyit érnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés