- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One UI zápor esett a hétvégén
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
Ha rögtön újra indul akkor szinte biztos, hogy egy pillanatra megszűnik a tápellátás. Persze -ne legyen igazam-, máshol is előfordulhat érintkezési probléma, pl. az akku érintkezők forrasztásánál stb.. Volt olyan telefonom, aminél kicsit kijjebb lehetett hajtani az akku érintkezőket. Esetleg az akku érintkezőkkel szemben lévő oldala alá tenni valamit, hogy jobban nekifeszüljön.
-
-
zichie
senior tag
Tapasztalt már olyat valaki, hogy a teló minimális fizikai behatás hatására újra bootol. Az alábbi esetekre gondolok:
- tokban fel van csíptetve ővre és beülök egy autóban majd becsatolom a biztonsági ővet, ami hozzáér a tokhoz,
- szintén tokban van ővre csíptetve, de nagy tömegben utazom és kisebb lökdösődés van,
- leteszem az asztalra és kb. 1-2 mm magasról "ejtem" le, tehát nem durván vágom oda, de nem is hímestojásként kezelem,
- távolsági buszon utazom, ahol kissé rázkódik a busz, a telefon a mellettem lévő üres párnázott ülésen van,
- táskában van, amiben rajta kívül más cuccok is vannak mellette, pl. pénztárca, fényképező... stb.
Ez akksi vagy teló probléma? Korábbi telefonjaim mostohább körülményeket is kibírtak. Nem túl gyakori a jelenség, úgy kb. havonta egyszer előfordul. -
zeno79
őstag
válasz
Oldman2 #5894 üzenetére
Hat igen, nem rossz! Nalam semmi vészes bug nem jott elo, csak aprosag. Nalam jonak tunik, de az xcelerate kernelt alá teszem, de nem vészes gyárival sem, csak tudom tovább birja az xcelerate-tel és ezért telepitem mindig, nem tom.
Es remelem ujra lesznek frissitesek, eddig tök okés volt az OTA meg minden!
Olyan bug mint irtal nalam nem volt, nalam csak az ikonok tuntek el neha az SDMaid futtatasa utan cm12.1-ben... -
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #5885 üzenetére
Feltettem, elsőre (másodikra is), Woooowwwww... nem semmi egy ROM!
A CM 12.1 -en megint előjött egy számomra baromi idegesítő bug(?), a Desktop néha elfeketedik és csak egy Reboot után állt vissza normálisra.
Ha ez nem jön elő az AICP-n, akkor garantáltan marad!
Az OTA szerver nem megy nekem sem, de ezt már jelezted hogy neked sem.
:-) -
Magicrat
tag
válasz
LantosBerry8 #5883 üzenetére
Sok sikert az új kütyühöz
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #5885 üzenetére
Nézném, ha le tudnám tölteni, de a Google+ szerint a 6.0 miatt takarítás történt és az armani verziók jelenleg nem elérhetőek.
:-(Esetleg meg tudná valaki osztani a már letöltött verziót?
-
zeno79
őstag
válasz
LantosBerry8 #5883 üzenetére
Sok örömet az új készülékhez is!
-
LantosBerry8
senior tag
Búcsúzom tőletek!
Ma megváltam a kis Redmitől, holnap már egy MeiZu M2 Note -ot nyomkodok! -
maczera
aktív tag
1. Nem kell alkalmazás, csak driver. Utána Windows Számítógép-ben HM1s médialejátszóként jelenik meg az eszköz (telefon) memóriája. Link: Download Xiaomi USB drivers
2. USB helyett WiFi-n Google Drive-ba is másolhatsz (persze, sok fájl esetén kényelmetlen lehet).
3. További lehetőség MyPhoneExplorer program és applikáció, ami WiFi-n is hajlandó kommunikálni. -
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
válasz
Oldman2 #5877 üzenetére
Igen. Most alá tettem az xcelerate-et... kicsit jobb igy
Amugy 2-3 naponta jön frissités, de nyilván nem muszály ész nélkül mindig frissiteni.
Most nalam a 10.03 fut.
tk-gapps-modular-pico gappsot tettem hozza.
Tudom nem te kerdezted, de messengert nem hasznalok, es xposed-et sem, igy azokrol nem tok nyilatkozniMajd elolvasom a 10.05 changelog-ját és eldontom frissitek-e rá
-
shed77
csendes tag
Sziasztok.
Nem nagyon értek a számítógépekhez, elakadtam, megköszönök minden segítséget.
Csináltam egy csomó fényképet és filmet a telefonnal, most összekötöttem a PC-vel, próbáltam felrakni rá, de nem sikerül. Csak simán a Total commander nem ismeri fel a telefon DCIM könyvtárát, képnézegetővel sem ment. Próbáltam feltelepíteni a hivatalos oldalról a phone manager programot, az alapból kínai, az angol verziónál meg azt írja ki hogy a "version is too old". Arra meg ROM cserét írnak, de abba bele sem merek vágni.
Biztos vagyok benne hogy van valami egyszerű megoldás hogy a telefonról felrakjam a PC-re a képeket, de nem találtam meg.Valaki legyen oly kedves és segítsen ki.
Köszönöm előre is.
-
berzser67
tag
Valaki segítsen már!
Nem tudok root jogot adni a telónak mert csak szürke gomb van ami semmire nem reagál.^
^ Előre is köszönök minden segítséget. ^
^
Xiaomi R1s MIUI V5
-
zeno79
őstag
válasz
Oldman2 #5871 üzenetére
Zseblámpa-igény újbóli említése kapcsán megint feltelepítettem az AICP romot. A korábbi aicp-romok mind zabálták az akkut, még "üresjáratban" is, még xcelerate kernellel is. Ezért nem is használtam.
Aztán tegnap hogy említetted a zseblámpát, és hogy nekem is hiányzik, újból kipróbáltam az aicp-romot, és de jól tettem! Végre, normális a fogyasztása, így egy nap után talán állíthatom hasonlóan olyan jó mint xcelerate kernellel. 1%-al csökkent reggelre az akku, és használat közben sem vészes (kernel adiutor -> conservative).
Van tehát képernyőzáron gyors-elérésű zseblámpám, egyéni fejléckép (csak mert szép, az aktuális napszaknak megfelelő égbolt), van On-The-Go mód (szó szerint menő), stb.
-
zeno79
őstag
válasz
Oldman2 #5869 üzenetére
Az sajnos még nincs benne, külső megoldast, (mint a kernel vagy a hálózati forgalom mutatása az értesitesi savban már működik) viszont még nem talaltam én sem. Nightly, azaz napi cm-ekben, mint pl. a Tesmasek-féle, vagy az aicp-rom, azokban már benne van hogy a zárképernyőről lehessen kapcsolni!
-
-
maczera
aktív tag
válasz
syler123 #5863 üzenetére
Vonalkódot nem ellenőriztem (fogalmam sincs hogy kell), de volt annyi kód meg matrica rajta, amivel beértem...
A vonalkód helyett inkább azt kell ellenőrizni, hogy stabilizált feszültség jön ki belőle (max. 5.1 V). A beépített túlfeszültség-védelem csak remélhető (szétszedés nélkül nem ellenőrizhető).
A töltés kb. ugyanolyan sebességű, mint a gyári töltővel, csak nem kell a balesetveszélyes átalakítóval szerencsétlenkedni. Én nem a belinkelt eladótól vettem, de hasonló árban ($6.90 körül + free shipping). Ennél lényegesen olcsóbb töltőknél gyanakodnék rá, hogy valamit kispóroltak (stabilizálást, szűrést, túlfesz védelmet).Elrettentő példa a Jiuayu G2F gyári töltője...
-
maczera
aktív tag
válasz
syler123 #5863 üzenetére
Vonalkódot nem ellenőriztem (fogalmam sincs hogy kell), de volt annyi kód meg matrica rajta, amivel beértem...
A töltés kb. ugyanolyan sebességű, mint a gyári töltővel, csak nem kell a balesetveszélyes átalakítóval szerencsétlenkedni. Én nem a belinkelt eladótól vettem, de hasonló árban ($6.90 körül + free shipping). -
syler123
veterán
Ki milyen töltőt használ a telefonhoz? Már elegem van ezekből az átalakítózós dromedár töltőkből. Milyet lenne érdemes venni? Amit néztem az Nilkin 2a-es, de hát melyik eredeti? Aliexpress-en elég olcsón is vannak, de lehet hogy hamisítvány. Esetleg Bangood-ról?
-
zeno79
őstag
CM12.1 R20 [2015/10/02]
Kernel updates for led notification and headphone buttons (thanks @LuffyXDA)
Changes in mpdecision and thermal limits
Disable audio offload and update audio effects
Address selinux denials -
Flashget
félisten
válasz
Magicrat #5853 üzenetére
Ha annyi a határ akkor vörös rízs 1 kell neki.
viszont nem vicc és már soha a büdös életbe nem fogok venni nokiát, samsungot (nem is volt) lg-t (ez sem volt) sonyt de főleg ifont...ha veszek az is xiaomi lesz amig jó ár/érték arányban adja a mobilokat. És így még rabigám sincs. Majd ha indul 1x a digi mobil és lesz térerő is hozzá azzal fogom nyúzni.
"amiért 200 dollárt lehet kérni, miért adnánk 600 dollárért?" -
Flashget
félisten
válasz
Magicrat #5848 üzenetére
lányom használja a fősuli miatt, dokumentumokat olvas rajta amíg utazik talán ezzel az appal. [link]
a GPS teljesen jó benne csak a használt program a kérdéses. Mivel 3 különböző műholdhoz tud csatlakozni elég gyors is. (USA,Orosz, Kínai)
arra figyeljen az öreged, hogy túl sok sex filmet ne nézzem rajta mert az ips kijelző zabálja az aksit, így csak akkor nézzen ilyen filmeket, ha tudja tölteni közben a telót.
viszont lehet már nem ezt kellene venni hanem a Redmi 2-t 2/16GB rammal igaz ez drágább. -
maczera
aktív tag
válasz
Magicrat #5846 üzenetére
"kis gps-re, némi word-excel-pdf-re használná"
Ezt gyorsan felejtsd el, ahhoz keressetek inkább tabletet! Én csak PDF-et nézek néha, de kínszenvedés.
Iratok dokumentálására (bár ilyen igényt nem említettél) a CamScanner alkalmazást használom, azzal elégedett vagyok.
"Szóval használt Redmi 1S lenne inkább"
Hardveraprón nézz körül! -
Magicrat
tag
Sziasztok!
Apámnak keresek telót 30 alatt, és a Xiaomikkal szimpatizálok. Főleg telefonálásra, netezésre, kis gps-re, némi word-excel-pdf-re használná. Ő kissé samsung felé hajlana, de ott csak a Galaxy J1 van ebben az árban (telenor vállalati 1év hűség). Mondtam neki, hogy nemá, keresek neki valamit. Szóval használt Redmi 1S lenne inkább
Ja, és stabil magyar rom kell Neki, nem fogja mókolni, és én sem vagyok valami biztoskezű rombetyár.
Ajánlanátok neki az 1S-t?Köszi
és üdv
magicrat -
zeno79
őstag
Hali.
Pont két hsz-el előtted írtam a romról. 1 - 1 napig használtam a 17.2 és 17.3 -t.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a google állandóan FC-zik, néha akarok valamit és újraindul a teló, a gps jelet elveszítette és nem is jött vissza.......úgyhogy tovább nem használom egyelőre ...
a legstabilabb sztem még mindig a fefifofoum, kra105-féle standard CM12.1.
-
Roxkex
senior tag
Hali!
Találtam egy ilyen cm 12-t ami tetszetős s meg lesném. Valaki próbdlta már? Milyen?http://forum.xda-developers.com/redmi-1s/development/rom-temasek-t3174115
Ha ez nem jó akkor melyik a legstabilabb cm12(vagy 12.1) jelenleg?
-
zeno79
őstag
Én is közzé tennék egy egész jónak tűnő CM romot, aki még nem ismerné...
Kísérletező-kedvűek, újdonságra vágyók próbálják ki! Eddig ez a legjobb "friss-cm" amit próbáltam.
Temasek a build készítője, és amennyiben jól értem, napi (2napi) cm buildek. Az benne a jó, hogy xcelerate kernellel jön, így azt nem kell mindig alátenni, és minden hasznos-fontos / kevésbé fontos feautre-t tartalmaz, ilyen-olyan kijelzést, trds, minden szir-szart be lehet állítani, zseblámpát a képernyőzáron, valamint ami nekem új volt, ez az On-The-Go mode is van, nagyon jó annak, aki sétálva sokat nyomkodja a telót (hogy el ne essen).
Nekem (és másnak is) állandóan google szolgáltatás FC-zik üzenetet dobál, de ezt leszámítva minden megy, és 5 óra kijelzőidőt is hozta. Persze nem olyan stabil mint a sima CM, de abba alig van valami...
fórum, >>letöltés<<
A v17.2-vel voltak egyéb gondok, a v17.3 sokkal jobbnak tűnik -
szedrik5
csendes tag
Gondolkozom a telefon vásárlásán ,lenne pár kérdésem .
A legfontosab OTG kersztül szeretnék egy memoria kártya olvasoban lévö kártyárol HD videokat átmásolni külsö vinyora , usb hub-on kersztül ()hogy a kártyaolvasó és a külsö vinyo is kapjon tápot) .
Szerintetek müködne a dolog ?
Sokat utazom és a külfödön készült videok átmásolására nem cipelek tabletet .
-
Ájvé
veterán
Teljesen más a kettő. Te a beépített memória tisztítóról beszélsz, de a Greenify nem ezt csinálja. "Altatja" vagyis ilyen mély álomba helyezi a programot, a lényege, hogy ilyenkor csökken az aktivitása, kevesebb erőforrást fog használni, háttérbe helyezi és ott tartja az alkalmazást a program.
Kisegítő lehetőségeknél a szolgáltatásoknál engedélyezd a Greenify-t. Másrészt lépj be a programba majd asztalra lépj vissza a home gombbal, nyisd meg a beépített tisztítót és a Greenify ikonját húzd lefelé a képernyőn, lesz rajta egy lakat így nem fogja leállítani. -
zeno79
őstag
válasz
Flashget #5832 üzenetére
Miui-t használó kollégáktól kérdezem, Greenify-t használtok? Nem igazán ugyanaz a két megoldás (miui app-ürítője és a greenify). Jelenleg mind a kettőt nyomkodom olykor-olykor, de a biztonsági központ futtatása után a greenify-t az állandóan kilövi, ezáltal nem zárja be a greenify automatikusan a programokat, csak előhozza a program kényszerített bezárása ablakot és manuálisan kell bezárnom. És ekkor irány az engedélykezelő vagy mi, ahol újra engedélyezem a greenify-t.
Mi erre a megoldás? A legjobb az volna, ha a menü gomb hosszanti megnyomására automatikusan lefutna a greenify+képernyőzár (mint cm-ben), és nem mászna el a jogosultság a tisztító futtatásakor. -
Flashget
félisten
a tegnap érkezett frissítés legfontosabb része talán ez;
[Zene]
Optimalizálva - Továbbfejlesztett stabilitáslegközelebb 2 hét múlva lesz új rom a kínai ünnepek miatt.
-
Flashget
félisten
Ez több téma összeturmixolása igazából.
Viszont témát szerkeszteni már csak úgy lehet, hogy a wifit és adatot kikell kapcsolni a biztonság appal a tiszítást elindítani és csak ezután lehet szerkeszteni saját témát. Különben csak 4db ikon jelenik meg a Téma app elindítása után a szerkesztés funkció nélkül!Van a zár háttere a V7-el jött alap téma vagy az IOS7 már nem emlékszem, az ikonok és zár stílusa Scientific Metal, háttérkép az alap, állapotsor iOS9, az üzenetek iPhone iOS7, a tárcsázó iOS9
-
fcbarca
őstag
válasz
grandegamer #5823 üzenetére
és ugy majd fog tudni frissitődni ha az xcelerate van fent?
-
fcbarca
őstag
xcelerate kernel megy a v7-el?
-
zeno79
őstag
Hasznal valaki Nightly cm12.1 romot???
Jelenleg temasek 17.2 fut a keszulekemen, de az IGO szulinapp-ot nem engedi visszatelepiteni a play, azt mondja nem kompatibilis. Tudja valaki miért? LCD suruseg 320-ra teve, de ugy sem...
Sima cm12.1-el, miuival mindig tudtam telepiteni, még ~300dpi is -
Tempered glass-t erre a készülékre Magyarországon lehet venni valahol?
Köszi. -
fcbarca
őstag
sziasztok.Global stable miui v6ról szeretnék váltani, vagyula féle v7 5.9.17-re.feltszem az romot(átnevezve update.zip-re),rámegyek a frissitésre,98%-nál megáll..ötlet?
szerk.:vártam egy kis időt,kiirta install update zip failed -
zeno79
őstag
válasz
Ghostface #5813 üzenetére
A hivasbeallitasoknal lehet az egyes kartyak tovabbi beallitasainal, vagy a szolgaltatonal egyszer's mindenkorra vegervenyesen beallitani a hivo-azonositot.
Azt, hogy mik valtoztak, a miui.hu oldalon a changelog elolvasasa utan el tudod donteni erdemes-e frissiteni. szerintem igen, az 5.9.24-re is.
Igen, vagy a frissites-kezelovel, vagy twrp-vel rakod fel mindegyik jo. valaki a twrp-s megoldasra eskuszik. -
Ghostface
senior tag
Hol tudom az 5.9.1-es fejlesztői romban beállítani, hogy ha hívok valakit akkor kiírja a számomat? Nem találom sehol...
Felajánlotta a telefon az 5.9.17-es romot frissítésre. Van értelme felrakni, van valami nagyobb változás? Simán rendszerfrissítésekből fel lehet tenni vagy töltsem le, és TWRP-ből ezt is? -
szpilu
tag
Üdv,
CM11-nél hogyan lehet beállítani, hogy ha hívnak ne csak csengjen hanem rezegjen is a teló? Az istenért sem találom sehol. Köszi.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #5601 üzenetére
Jelenleg CM11 -en vagyok, a mai napig nem volt zene akadásom, ma viszont volt több is!
Amire jelenleg nagyon gyanakszok, az a Power Amp folyamatos "eredetiség ellenőrzése", mert nem otthon jött elő az akadás (ahol van WiFi kapcsolat), hanem az utcán, ahol csak Mobile Net van (ami lassabb).
Aki szintén használ PowerAmp-ot tapasztal bármiféle akadási jelenséget?
-
Flashget
félisten
válasz
Stonerice #5801 üzenetére
nem hiányoznak csák máshova kerültek.
én sem találok meg mindent a V5-höz képest, de vissza nem raknám a V7 után.
gombok; beállítások - rendszer és ott lesz a jelzőfény,fülhallgató, nyomtatás, gombok kvartettben.ami viszont negatív, hogy a témákat szerkeszteni csak kikapcsolt wifinél lehet.
-
zeno79
őstag
-
Stonerice
őstag
Miui 6 és 7 ből miért hiányzik annyi funkció? Hiperhivatkozások beállítása és gomb beállításokra gondolok.
Feltettem a miui5 v56 ot sztem jó lesz!Mi is annak a biztonsági rés elemző proginak a neve amit nemrégiben küldtek be az itteni fórumozók?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest