- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
syler123 #7015 üzenetére
Legutolsó MIUIHU V8-at raktam fel ami egy éjszaka kikapcsolt wifi stb. ahogy szoktam használni 14%-ot evett meg.
visszraktam a V7-es 6.5.5-öt amit előtte használtam, kemény 2% ment le ugyan annyi idő alatt.
CM volt fenn de megírtam az a bajom vele, hogy nem az elejétől használtam azt, mert a MI Cloudban több mint 4GB cucc van amihez nem fértem hozzá CM alatt., -
balint355
aktív tag
válasz
syler123 #6751 üzenetére
Cm12.1 alatt (meg az összes 5.1-es rom alatt) nálam megbízhatatlan a Play. Nem tudom milyen alapon, de néhány alkalmazást nem képes letölteni. Nem tudom mitől van, nem tudom miért csak 5.1-en, de mokeen is és cm-en is előjött. Azért is érdekes mert sehol nem olvastam hogy másnak ilyen baja lenne...
A váltásnak nálam az a konkrét oka van, hogy édesapám szeretne okostelefont, úgyhogy odaadom neki ezt, én még veszek újat.
-
balint355
aktív tag
válasz
syler123 #6745 üzenetére
A legnagyobb bajom vele az, hogy nagyon lekorlátozza az alkalmazásokat, pl ahhoz hogy egy FB Messenger vagy bármilyen üzenetküldő app értesítései rendesen érkezzenek, be kell állítani a beállításokban az értesítéseket, az akkumulátor kímélő dolgokat, a biztonság alkalmazásban az automatikus indítást és az engedélykezelőt. Egy kicsit szerintem eltúlozták a "biztonsági" funkciókat, és inkább akadályozzák a használatot ahelyett hogy segítenék. Emellett az üzemidő és sebesség se a legjobb, és régi androidra épül. Az meg hogy az alap droid puritán szerintem nem baj, majd a felhasználó tesz rá amit akar, én örülnék neki ha a gyártók visszafognák magukat és nem nyúlnának bele annyira.
-
mrszitya
senior tag
válasz
syler123 #6706 üzenetére
Jó, de a root lehetősége miatt ez végeredményben nem okozhat gondot. Magam is törölni szoktam, amire nincs szükségem (hiszen csak 1GB RAM van).
Szerk.: WiFi probléma valószínűleg csak az adatforgalom app bekapcsolt tömörítő opciója miatt lépett fel, méghozzá szerveresen. Én is szenvedtem vele pár órát, még le is frissítettem a december végi miuihu-ról a 6.3.3-ra, de nem jött be. Aztán lekapcsoltam a mobilnetes adattömörítést (WiFi-re nem is volt bekapcsolva!), és azonnal jó lett a WiFi.
-
zeno79
őstag
válasz
syler123 #6564 üzenetére
Nekem ilyet még a MIUI v5 csinált, beragadt a sensors qcom, vagy a gps, stb., pörgette a procit -> felmelegedett -> lemerült pár óra alatt.
Egyértelműen szoftveres dolog volt.
Nálad mi merítette le? Nem tudsz akkuhasználatot meg folyamat-előzményeket, ilyeneket visszanézni?
Lehet hogy valami hw hiba? -
zeno79
őstag
válasz
syler123 #6547 üzenetére
igen, gyarival gyorsan merul. a 7es beast kernel még működik, de nincs gps es amugy is nagyon rossz.
a 7es xcelerate a legjobb miuihoz.
masoknak mukodnek ezek az uj Gods kernelek, nekem nem. amugy a 9es xcelerate-ot kiprobaltam ma, de a kamera app nem birta a fotozast ma a havas szigeten, ujra kellett inditani a telot, gps sem volt...
lehet tul visszavesz a kernel a teljesitmenybol, mert a zenelejatszas is meg-megbicsaklik, viszont ha nem folytom vissza akkor meg nem birja akksival mert porog mint allat.
ugy emlexem a 7es xcelerate-tal nem volt ilyen gond, de az nem is veszi igy le a CPU-t.
(ezek miatt, meg RDS stb. miatt cm13 restore) -
zeno79
őstag
-
Stonerice
őstag
válasz
syler123 #6537 üzenetére
Üdv! Ritkán járok erre mert általába a fejem után megyek
heti szintű újratelepítést illetően
Nekem személ szerint megfelelő lenne a miui 5 apróbb hibáktól eltekintve! Pl szinkornizálással vannak gondok, és a powerbank töltés felvétellel ! Ma felrakom a fastboot miui 7 stabil globalt! Nem fogok cserélgetni már recovery szoftvert TWRP és hasonlók! -
zeno79
őstag
válasz
syler123 #6531 üzenetére
epp most akartam irni, hogy a 23-i mokee rom nem jo, nincs sim1, masnak sem!
ezert most a sima cm13 R13 tettem fel, aprobb hianyossagok vannak(mokee utan), de GK kernellel nincs akkufogyás mint mokeen
vagy a 22-i mokeet, vagy a legujabb cm13-t probald kijotanacs MM-hez: a kulso SD-t ne! hasznald belso tarhelynek majd
-
-
zeno79
őstag
válasz
syler123 #6519 üzenetére
eleg reg ota hasznalok MM-t, igaz, MoKee-t. Nekem minden megy amit hasznalok: gps, fm radio, zene, kamera (a legjobb, jobb mint a miuié), wifi, 3g/2g, opera mini, FB lite. Ezekben mintha jobb is lenne mint az 5.1.1 volt
A MoKee több mint a CM, mert előbbi naponta jön, igy egy hiba masnapra javitva lesz, es benne van ami a cm13-ban is.
AICP is jo, de az bugosabb. -
-
Flashget
félisten
válasz
syler123 #6377 üzenetére
Szokni kell van ami már határozottan jobban tetszik.
De pl. képernyőmentést miként lehet? Hol tudom beállítani azt, hogy ha lehúzom az értesítési sávot és ott különbező opciók vannak, azok sorrendjét állítani? Itt miért nincs olyan mint a miuinál, hogy képernyő mentés?
Vannak azért még kérdések.
Ezt raktam fel..[link]
ebben a CM-ben nem lehet turmixolni különböző témák elemeit? -
Flashget
félisten
válasz
syler123 #6348 üzenetére
beraktam a fő könyvtárba mindkét zippet majd a twrp elkezdte beolvasni és kiírta error meg nem tudom miket..rögtön tégla lett.
nem neveztem át a zippeket, mert a twrp-nél nem kel vagy CM esetében igen?
no sebaj visszaállítottam a bevállt fastboot rommal a 45-el (elég nehezen tért észhez nehezebben mint nyáron biztos kemény sokkot kapott)és felraktam a legutolsó vagyula féle romot. olvasom közben az oldalukon, hogy volt aki a 12.1 CM-t felrakta de túl fapadosnak találta visszarakta a MIUI-t.
Most itt tartok, hogy megint téglásítsam vagy jó ez nekem. -
-
Flashget
félisten
válasz
syler123 #6197 üzenetére
pl. mx playerben simán tudtam törölni a már nem kellő videó fájlokat sd kártyáról droid 4.3-ban.
kitkat esetében ez már nem lehetséges ezzel a módszerrel valamilyen biztonsági akármire hivatkozik.
tudom vagy pc-re kötve vagy total commanderrel lehet törölni de más külső progiknak nem engedi
én erre gondoltam, hogy ezt már megszüntették a lollypopban? -
zeno79
őstag
válasz
syler123 #6193 üzenetére
Erre korai lenne még nyilatkozni, elég sok minden változott. 1-2 hibát/apróságot már észrevettem, pl. energiatakarékos profilban néha szaggat feloldáskor vagy fényképezés közben... gyári fényképező + hdr nem a legjobb párosítás... de cm12.1-ben is van több hiba / hiányosság ...
Valószínűleg sok szubjektív tényező is szerepet játszik ki melyik rendszert használja.
Nekem az R29 mellett a max. készenlét és a fényképek szóltak, erre most a cm11 R30 is olyan mint a cm12.1 lett...Sokkal egyenletesebb működésű, simább lett a rendszer, jobb a hangja, jobb az auto-fényerő is, biztos még stabilabb is, viszont xcelerate nélkül azért ez is jobban fogyaszt, ráadásul ezzel a kamera-minőséggel én nem vagyok elégedett, úgyhogy most csak megnéztem én is.
-
zeno79
őstag
válasz
syler123 #6103 üzenetére
lehet csak véletlen, vagy nem figyeltem meg eléggé, múlt szombaton több órára be volt kapcsolva a gps+útvonalrögzítés, és naon merült, de lehet nem jegyeztem meg jól mennyi volt induláskor. Tényleg sokkal-sokkal jobb, jó, mint volt, de mintha xcelerate lassabban merítené ugyanolyan körülmények között. Lehet csak szubjektív.
-
Tom51
csendes tag
válasz
syler123 #6072 üzenetére
Természetesen komolytalan vagyok.
Természetesen nem költök 40 e -t egy garancia nélküli ,használt készülékre,amikor 45 e ért vehetnék magyar garanciával pro-t az eustockon.
Természetesen megveszem a Fiamnak az iphone 4S-t ,ujonnan függetlenül 50 párezer ftért-helyesebben már 60 ezerért rendes üzletben-LITE kiszerelésben-ha tudod ez mit jelent.Amire kell,annak meg fog felelni több évig és alapból.
Mindössze a 60 éves vagyok,és a telefonom egy Nokia N73.Talán ez magyarázza a frissitésekkel kapcsolatos tartózkodásomat. -
válasz
syler123 #6035 üzenetére
Apropó másnak is irreálisan lassan telepít fel néhány appot cm12.1 alatt? Pl facebook app rettentő lassan ment fel, kb 3 perc, nem mértem, lehet több...
Előfordul sajnos, kevés már a ram az új appoknak.
Lehet hogy ideje lenne valami 2gb-os telót nézni. R2PRO éppen hiánycikk[link] Lehet hogy a migránshelyzet miatt ??
Eltorlaszolnak minden utat ott vonulnak ahol tudnak. Doogee X5 Pro jó ajánlat [link] de a CM-et el lehet felejteni, MTK-ra (android one telókat kivéve) nincs semm ilyesmi
De az X5 Pro tulajok többnyire elégedettek a gyári rommal, ami stock 5.1... Szóval nincs olyan messze a CM-től, igaz néhány extra feature akkor is hiányozni fog.
-
válasz
syler123 #6033 üzenetére
Mert a CM egy custom rom, a firmware-t mindig a gyártó készíti, tehát a miui romoknak része. Mint már írtam ha felrakod a global stabil miui-t akkor fenn lesz a 6.7.1.0 firmware, utána felrakod a CM-et az már erre a firmwarre kerül. Baseband firmware fájlok általában csak a miui romokba vannak, ha lennének mégis valamelyik CM-ben akkor azt is a miui gyári romból emelték át.
Volt Huawei Ascend G300-am, ott sem volt része a firmware a CM romnak, sőt ott is a CM romnak feltételül szabtak egy adott firmware-t(basebandet), ott a szükséges firmware a gyári 4.0.3 frissítéssel kerülhetett csak fel. -
válasz
syler123 #6022 üzenetére
A system partíció kehesedik valamiért, nekem is előfordult párszor.
A twrp ad értelmezhető hibaüzenetet, a gyári reco nem.
Ilyenkor fastboot erase system paranccsal érdemes próbálkozni. Illetve asszem vagyuláék készítettek egy javító zipet amit a rom előtt kell feltolni a felrakási hiba megelőzésére, csak nem tudom merre található. -
Ájvé
veterán
válasz
syler123 #5990 üzenetére
Attól függ miben állítod be a szinkronizációt, külön egyébként a MIUI menüjében is van fiókok és szinkronizálás, itt is engedélyezni kell. Én google fiókot használom rá és UI vagy ROM-tól függetlenül gond nélkül szinkronizálta. Szóval te nem csináltál valamit jól, ha ez nem ment.
-
-
válasz
syler123 #5959 üzenetére
Nagyobb változás van a cm12.1 alatt. Megváltozott a firmware.
Firmware 6.7.1.0 is needed, you can find it on the third post of this thread.Ez a firmware nem más mint a global stabil 6.7.1.0 miui basebandje!
Szerintem ha felrakjátok a global stable-t mielőtt a cm-et felraknátok, nem kell belakni, egyszer bebootoltok oszt kész, és utána telepítitek a CM-et akkor a 6.7.1.0 firmware-nak kell már CM alatt is lennie!
Ezt ellenőrizni pedig úgy lehet hogy megnézitek és feljegyzitek a global stable miui alatti baseband-et és összehasonlítjátok a CM alattival.
A global 6.7.1.0 innen tölthető: [link] Én ajánlom hogy azért egy pár napig próbáljátok ki a stabil global romot, már hogy legyen összehasonlítási alapotok a CM-el, rádiós és gps képességek terén pl. Hiszen a CM12.1 mostmár a global stable miui rom firmwarjére épül! Várom főleg a gps képességek összehasonlítását global stable vs CM12.1 terén.
Miután a global stabil rom felkerült, ugye a magyar nyelvet nem lehet kiválasztani mert a global stabilban nincs.
Először is rootolni kell: [link] aztán playről feltenni a morelocale2-t, majd custom locale és hu HU (egymás alá ebben a sorrerndben), ekkor a dátumformátum, a naptár egy része, és a playről telepített egyes alkalmazások(amikben van fordítás) valamint az összes google alkalmazás magyar nyelvű lesz. -
zichie
senior tag
válasz
syler123 #5898 üzenetére
Levettem a hátlapot a telóról, kivettem az aksit is, mert kártyát cseréltem. Eszembe jutott, amit írtál, így egy négyfelé hajtott papírlapot tettem az aksi és a hátlap közé. Ennek eredménye az lett, hogy bekapcsolás után fél perccel újra bootolt. Ezt megcsinálta kétszer, majd jelezte, hogy 1%-os az aksi, ami meglepett, mert bootolás előtt még 65% volt. Kikapcsoltam és kiszedtem belőle az aksit, majd visszatettem, de a papírlapot már nem. Ennek eredményeképpen 62%-os akksi töltöttséget jelzett és már nem bootolgatott, de kb. 15 perc használat után mobilnetezés közben egyszer csak elsötétült a kép és újra bootolt. Mai napon annyi magától történő újra bootolás volt, amennyi eddig kb. fél év alatt.
Kaptam kölcsön egy másik aksit, ami szintén Redmi 1s-ben volt használva. Ezt tettem most be. Külsőre teljesen ugyan olyan (narancssárga) mint, amit eddig használtam. Majd meglátom, hogy ezzel hogy boldogul a teló. -
zeno79
őstag
válasz
syler123 #5918 üzenetére
Pár napja újra elővettem a cm11-et. Vannak nyűgjei, de már maximálisan kiismertem és tudom mit kell tennem és megszoktam ezeket. Remélem lesz még egy frissítés most hogy kiadták a kernelt. Viszont tényleg a legstabilabb, a legjobb üzemidőt hozó rom (még xcelerate kernel sem kell feltétlen), valamint a gps vétele sokkal stabilabb, nem megy el navigálás közben.
-
-
maczera
aktív tag
válasz
syler123 #5863 üzenetére
Vonalkódot nem ellenőriztem (fogalmam sincs hogy kell), de volt annyi kód meg matrica rajta, amivel beértem...
A vonalkód helyett inkább azt kell ellenőrizni, hogy stabilizált feszültség jön ki belőle (max. 5.1 V). A beépített túlfeszültség-védelem csak remélhető (szétszedés nélkül nem ellenőrizhető).
A töltés kb. ugyanolyan sebességű, mint a gyári töltővel, csak nem kell a balesetveszélyes átalakítóval szerencsétlenkedni. Én nem a belinkelt eladótól vettem, de hasonló árban ($6.90 körül + free shipping). Ennél lényegesen olcsóbb töltőknél gyanakodnék rá, hogy valamit kispóroltak (stabilizálást, szűrést, túlfesz védelmet).Elrettentő példa a Jiuayu G2F gyári töltője...
-
maczera
aktív tag
válasz
syler123 #5863 üzenetére
Vonalkódot nem ellenőriztem (fogalmam sincs hogy kell), de volt annyi kód meg matrica rajta, amivel beértem...
A töltés kb. ugyanolyan sebességű, mint a gyári töltővel, csak nem kell a balesetveszélyes átalakítóval szerencsétlenkedni. Én nem a belinkelt eladótól vettem, de hasonló árban ($6.90 körül + free shipping). -
mrszitya
senior tag
válasz
syler123 #5706 üzenetére
Egyetlen (szabad szemmel észlelhető) karc sincs a matt fóliámon...
Alapból clear fólia volt rajta, a clear-en meg egy másik. Miután csak hónapok múlva kellett leszednem a fóliát védő fóliát
, pár hét után természetesen használhatatlan lett a clear. Nem így a matt típus.
Nyilván előbbi napfény alatt - a tükröződést leszámítva - jobb, de ez az egyetlen előnye nálam.Ediginél (meg más hazai forgalmazóknál), ha jól rémlik négyezer pénzért lehetett volna rendelni (plusz szállítás), kizárólag cleart, így természetesen kínából hozattam gyári mattot negyedéért.
Ettől függetlenül, most már lehet én is tempered glass-t hozatnék, de arra már lehet más telefonom lesz.
-
zeno79
őstag
válasz
syler123 #5713 üzenetére
Én az edigitalból vettem a tokot, gondolom ott eredeti van. Amúgy első ránézésre tényleg a kamerával kijön a hátlap síkjából a tok, de ha jobban megfigyeled (nálam legalábbis) a tok anyag-vastagsága miatt mégis beljebb van a kamera lencséje.
Szerk:
az én tokom a videoban láthatóhoz képest tényleg kicsit más -
szmyky
aktív tag
válasz
syler123 #5708 üzenetére
Nekem az első van már 1éve szintén és nagyon jó...nem szakad, nem csúszik és van pereme a kijelzőre is, tehát, ha lefordítva rakom le még akkor sem ér hozzá az asztalhoz az üveg.
Egy kicsit vastagabb tőle a phone, de a csúszásgátlása nagyon jó, bátran használom egy kézzel is a telót!
Ajánlott! -
Flashget
félisten
válasz
syler123 #5691 üzenetére
Ami képet az előbb linkeltél azon pedig HM van, nem redmi, szóval menj közelebb a monitorhoz.
Úgy gondolom én normális hangnemben írtam.
Amit linkeltem az a eladó amit vettem lefényképeztem.
Vannak akik más véleményen vannak mint Te azoknak írtam, hogy ez a jó fajta.
Részemről téma lezárva. -
-
-
-
zeno79
őstag
-
-
-
válasz
syler123 #5460 üzenetére
Bravó!
Egyszer már összefoglaltam, hogy ezeknek nem sok értelme van, vélhetően senki nem ugyanazokat a programokat használja, mint Te.
Szerintem egy esetben lennének az ilyen eredmények mérvadóak, ha ugyanazt az app összeállítást Te próbálnád ki több verzión is, ée az így kialakult eredményeket hasonlítanád össze.
A Global link nekem nem okés!
-
zeno79
őstag
válasz
syler123 #5453 üzenetére
Nekem a hétvégén megint az tette be a kaput (cm12.1 r15, xcelerate), hogy a tegnap előtt lőtt fényképek helyett a w$ intéző egyszerűen üres mappát mutatott a gépen. A telón láttam hogy ott van ~30 kép, a gépen meg semmi. Hiába nyomtam F5-frissítést...
Aztán telón a képek mappát átmásoltam a gyökérbe, ott már látta a w$.
CM11-nél sosem volt ilyen problémám. Mi lehet a baj cm12.1-el? Vagy csak nekem szórakozik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest