- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeno79
őstag
Amikor megjelent a v47 én is (OTA) frissítettem rá multi 45-ről. Kár volt! Amíg nem nagyon használtam a telót addig mintha tényleg jobb akku-idővel bírt volna, de egyszer csak észre vettem hogy forró a teló. Pedig csak telefonáltam vele. Beragadt az a bizonyos sensors-izé, aksi 1-2 óra alatt lemerült 100%-ról 10%-ra mire észrevettem. Ahogy hazaértem visszatettem a multi v45-ös update.zip fájlt a belső tárhelyre és installáltam a v45 ROM-ot (a szokásos leírás szerint) a szükséges wipe data & wipe cache lépésekkel install előtt és után is.
Azóta (újra) minden rendben van! Akku is éjszakánként csak 1-2%-ot merül, nem ragad be semmi folyamat!
A telót én is csak telefonálásra, fényképezésre, néha mail/skype/navi -ra használom, de nem nyomkodom éjjel-nappal, nincs sok app telepítve, sőt, elég sok progit jegeltem is.
Sztem a v45-nél jelenleg nincs jobb, nincs semmi új a v47-ben semmi eget rengető a számomra. -
zeno79
őstag
Tudomásom szerint ki van gyomlálva belőle a pár Mi* app kínai cucc, nincs annyi nyelv, illetve nem frissül OTA?
(valahol azt is olvastam ha a root jog be van állítva akkor sincs OTA)
Majd kijavítanak ha nem jól tudom.A v47 azért is felejtős számomra, mert elrontották az energiakezelést, a procit nem lehet energiatakarékosra állítani. Nem néztem mennyin és mennyit teker a proci, lekapcsol-e, de ez hiba.
Most, v45 alatt energiatakarékosan 2-3 mag lekapcsol, csak 1-2 megy 300MHz-en, nagyritkán 1,6-on, nagy%-ban deepsleep.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz Aethelstone #3318 üzenetére
Ha megengeditek megosztom az én történetem telefon ügyben:
Lumia 520-ról váltottam Redmi 1S-re, DualSIM miatt, na meg a kamera/vaku miatt. E két dolgot leszámítva nagyon is jó kis teló az 520. Játszani nem játszottam, a HereDrive+, Skype, FB tökéletesen futott. Akadásmentesen. Aksiidő is jobb. Nem kell üríteni a memóriát és egyéb apróságokat figyelni. Viszont tényleg szegényes a beállítási lehetőség, egy-két helyen bosszantóan nincs lehetőség rá, és az ömlesztett menü is átláthatatlan. na meg be kell kavarni MS$-os, nokiás fiókokkal.
De tényleg a 7xx-as Lumia jöhetne szóba Redmi 1S helyett...
Egyszerű, használom, kész, csak hát tényleg sokkal jobb a Redmi 1S és a MIUI!!![ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz igergo19 #4113 üzenetére
Megéri-e még megvenni? Attól függ mire akarod használni.
Most nézem megint 50 felett van az ára az 1s-nek. Nem tudom up-to-date van-e konkurenciája, de pár hónapja is még jó vételnek számított. Nekem eddigi legjobb telóm, megbízható, fejlesztik még szoftveresen, úgyhogy nem is cserélem le, mert nekem nincs jobbra igényem, amire nekem kell megfelel. Illetve ennyit még adok egy telóért, többet már nem, akármit is tud(na). Megalapozott döntést hoztam e mellett mikor megvettem és a mai napig nem bántam meg.
Úgy gondolom több "kolléga" is van itt, aki nem tervezi lecserélni az 1s-t, mindegy hogy Miui5, Miui6 vagy CM-el használja is.
Hogy most is ezt venném-e? Nem néztem szét az ajánlatok között, a márkás-neves nagy gyártók készülékeit, de ilyen áron (alsó-)középkategóriás Samsung vagy LG szerintem mind kiesik ezért vagy azért. Soha többet olcsó Samut vagy LG-t.
Bár nem teljesen értek vele egyet, nem is az LTE miatt, hanem a 2GB-ja miatt lehet esetleg jobb a Redmi 2 (r2) majd talán, ha.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz igergo19 #4116 üzenetére
Ezek mind olyan szubjektív dolgok, amiket igazából magadnak csak te tudsz rá választ adni, ha megnézed, megfogdosod egy boltban vásárlás előtt.
Saját véleményem a külsejéről: nekem picit nagy, viszont SZÉP nagy kijelzője van cserébe. A Lumia520 kényelmesebb volt egy kézzel. A megjelenése sztem nem modern/dizájnos, de én nem is mutogatom vagy dicsekszem vele, az sem zavar(na) ha valakinek nem tetszene a környezetemben, nem érdekel, nem ronda, tetszik a szögletessége is. A kerek telók sosem tetszettek. Az, hogy más mint mond nem számít. Persze, lehetne fém hátlap vagy szálcsiszolt hatású műanyag, vagy fém csík az oldalán, de annyira nem érdekel. Azért kellemes és kényelmes.
Ráadásul szilikon tokban van, úgyhogy tökmindegy milyen a hátlap vagy egyéb.
A képernyő körül a káva kicsit ódivatúan vastag, öregebbnek néz ki mint amilyen. De mondom, nem érdekel ki mit mond, nem zavar. Nem ronda szerintem.
A tömege nem kicsi, de nem is baj. Miért kéne papírkönnyűnek lennie? legalább érzem hogy megvan a zsebemben, kabátomban.
Szóval ezek mind szubjektív dolgok, neked kell kipróbálni/megnézni élőben. -
zeno79
őstag
Skacok! Bp-n tud valaki olyan boltot, ahol ilyen iphone stilusu hatlapot lehet kapni/megnézném.
-
zeno79
őstag
válasz Tomaaasz #4142 üzenetére
CM11 R20 (02.25) nagyon bejovos mint rendszer. En twrp-t hasznalok, ott wipe cache/dalvik rom install elott (neha factory resetet kap) es utan is wipe, ezutan a gapps install es reboot. De annyira bevalt ez az uj CM, hogy mar nem is varialok romot sztem. Nekem is van backup, de még soha nem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz igergo19 #4161 üzenetére
Szerintem az itthon vásárolt Redmi 1S-sel itthon nem lesz problémád. Mondjuk én nem használok mobilnetet, így csak 2G-n használom a kártyákat, de úgy tudom nincs vele gond.
Én minden szempontból a Redmi 1S mellett tenném le a voksom Honor 3C-vel szemben.
Gondolom a tesztek olvasásán már túlvagy (mobilaréna pl.).
Egy jó ROM-mal, mint pl. a CM11 R21 iszonyat stabil és gyors a rendszer, ráadásul az akksi-kezelése is példátlan(ul jó), több napig is elvan, és ha fut valami az sem zabálja le az akksit! Amióta CyanogenMod romot használok, minden működik, lehet zenelejátszás közben is fényképezni, nem döcög a rendszer, nagyon elégedett vagyok vele. Gyors. Ha játszanál mindenképp CM és nem MIUI6. Nem tudom Honor3C-n milyen a rendszer vagy fejlesztik-e mások ennyire mint nekünk, de ilyen tökéletes szoftverrel ilyen "olcsó kategóriában", le a kalappal.
//a telefon is csak annyira lehet jó, mint amennyire a szoftver rajta, de amúgy a telóval hw nincs gond[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz juve600 #4189 üzenetére
Hali!
Esetleg lehet egy kis mtp usb gond az R21-el, de mindegy, én is használom megelégedéssel.
twrp recovery (átnevezve update.zip-re) + cm-rom 20150306.zip gyökérkönyvtárba másolásaRöviden leírom:
TWRP recovery-t kell a gyári helyére tenni. Előfordulhatnak "hitelesítési" aláírási anomáliák.... A twrp 2.8.4.1.zip fájl recoveryvel flashelni. (asszem kell reboot)
Ha már van twrp, (hangerő FEL + bekapcs), wipe menü, és ha a beállítások nem kell megmaradjon, én factory resetet javaslok a wipe menüből (swipe to factory reset). Adatok és a kártya tartalma megmarad, csak a letöltött progik és minden beállítás törlődik. (utána többé nem kell factory reset, először nem árt sztem).Ha megvan a wipe, akkor vissza az install menübe, ott betallózod a "cm-rom-armani-20150306.zip" fájlt, swipe to install. Ha végzett a telepítéssel, utána még ebben az install menüben WIPE CACHE/DALVIK.
Ja, igen, kell minimális google apps csomagot is installálni ezután.
Ha ezzel is kész, lehet reboot, és beállítani a friss rendszert, feltelepíteni a progikat playből, stb.
Ezután ha lesz frissítés, OTA tud frissíteni, belép ő maga a twrp-be és mindent megcsinál, és minden meg is marad :-)Nekem is van a twrp-ben készített backup a rendszerről, kb. 800MB-ot foglal az SD-n, de megéri, mert gyakran próbálgat(t)am a különféle miui romokat, de mindig visszatértem a CM-hez, restore-ral minden megmaradt :-)
Asszem minden fontosat leírtam. Ha nem, később kiegészítem vagy kiegészítenek
Szerk: A fenti linkek alapján csináltam annó én is
[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
Visszaterve a zenelejatszora: eloszor megijedtem h milyen sza..ul szol kihangositva miuihoz kepest...! Ez igy is van,, viszont tisztabban szol, megfelelo hangszinszabalyzoval szepen kihallani a magas hangokat is, sztem a miui tul mely es kicsit torz. Fulhallgatoval is eleg jora be lehet allitani a hangzast. Ez az en velemenyem, csak most telon nem tudom offba tenni
[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz Latitude #4197 üzenetére
Twrp-bol barmelyiket telepitheted. A miuiandroid.hu-rol tudsz letolteni hivatalos verziot.
A mirecoveryt is vissza tudnad tenni a twrp helyére ha akarod, de nyilvan erre nem sok ok van.
Szoval az a lenyeg: a letoltott romokat, legyen az akar hivatalos miui v5, vagy miui6, akar cm11 twrpbol telepitheted. Persze wipe cache/dalvik kell.
A backup/restore nagyon hasznos szolgaltatas a twrpben[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz juve600 #4202 üzenetére
A kamera-appban jobb alsó sarkára rányomsz, ahol a hely-jelölés és vaku ikonja van, ott a beállítások gomb (kör teteje), majd megint beállítások (jobb utolsó a körön), és ott van a beállítások között a tárhely, minőség, stb. 95%-osra állítsd, esetleg zajszűrést is kapcsold be, sztem kb. úgy lesz a legjobb beállítása.
A kezdőképernyőt úgy állítod, hogy menü hw gomb, és felhúzod a lekicsinyített asztalt a nyílnál, és akkor ott lesz csomó beállítás rá, pl animációk stílusa, keresési sáv, stb.
[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz Latitude #4212 üzenetére
Mindenki "beáldoz" valamit az egyik használatával. Ki mit tart fontosabbnak.
Korábban nagyot csalódtam a "sima" androidban, ezért (is) nézegettem a Miuit. Nem bántam meg. Nekem is a Miui miatt tetszett meg a telefon. Aztán elkezdtem használni (v24) frissíteni (45, 47...). Nagyjából jó volt, de kicsit lassú volt, és kb. 1 napot bírt akksival. Aztán jött az unofficial miui6. Nagy élmény volt, tényleg szép, egy-két megoldás/ötlet remek, jobb üzemidő. De azért tud merülni ha nyomkodom.
Közben kipróbáltam a CM-et is. Eleinte menekültem előle, csúnya, bonyolult. Viszont nagyon gyors, egy feltöltéssel sokkal-sokkal többet bír. Használva pedig nem merül annyira.
Úgyhogy egy ideje CM-et használok, néha ki-kikacsintok a miui6-ra egy napra.
A CMet már teljesen megszoktam, sőt, úgy érzem szabadságot ad a miuihoz képest. Nem eröltet rám semmi fölös appot vagy megoldást.
Valahogy a CM precízebb, gondolok itt arra, hogy pl. a greenify úgy működik CM alatt ahogy kell, Miuinál nem lehet belőni hogy egy gombnyomásra hibernáljon. Vagy pl. a root-kezelés...10percre adjon.Nekem fontosabb a hosszú üzemidő, az akadásmentes használat/zenelejátszás, ezért beáldozom a miui "szépségét" (bár nincs bajom a CM kinézetével sem) és a Miui jó kameráját. Ellenben a zárképernyőn lévő zenelejátszó irányítás igenis fontos amit alapból nyújt a CM, és hiányozna a Miuiból. A v6 értesítési függönye sem tetszik, hogy áttetsző, vagy hogy a galéria háttere is átmenetes. Nekem már kezd túl csicsás lenni, és nem szeretem a szürke betűket a fehéren sem. (Gnome3 és a többi modern GUI téma is preferálja a szürke betűket, de útálom, alig lehet olvasni. Miért nem fekete???)
[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
Ja, sajnos nem tetszik a v6 hívásfogadás/elutasítás gombok helyzete és használata bejövő híváskor. Sajnos. Jobban szerettem hogy középről kezdve balra elutasít vagy jobbra fogad. Mint a v5, vagy a CM.
Tök fölös a képszerkesztő a v6-ban, meg a kamera-effektek, mert lekicsinyítik a képet. Tehát nem használom, de nem tudok megszabadulni tőle, viszont lefogják a rendszert. A CM-ben is van, és használhatóbb is.
A zárképernyőt is nagyon lebutították a v6-ban. A parancsikonok a körön. A v5 remek volt, és a CM is olyan :-) Ki is használom
A v6 tele van grafikával és mindenféle animációval, amik szépek, de nekem nem kellenek. Számítógépen is kikapcsolok minden effektet (pl. KDE-ben, vagy nincs Compiz, meg forgó asztalváltó kocka).
MiKey-t én is használok, de CM alatt jelenleg csak arra, hogy ne fülhallgatónak érzélje. Ugyanis nálam csak porvédő szerepet tölt be.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
Mégegy: a rádió nem RDS miuiban. A CM valahogy ezt is megoldja. Érdekes.
Egyre kevesebb érv szól a Miui mellett számomra. -
zeno79
őstag
válasz Latitude #4219 üzenetére
A CM beepitett fenykepezoje szerintem még vallalhato. Rossz fenyviszonyoknal erezni inkabb h gyengebb, nappal szabadban csinaltam mar vele 6 megás kepet is. A fenykepezes nekem is fontos, nekem megfelel a minosege. Aztan lehet 2-3 appot probalni (snap, camera fv 5), de nekem a gyari jobb/megfelel.
-
zeno79
őstag
válasz Latitude #4220 üzenetére
A miui6 még sztem nem valo erre a telora (ha egyaltalan az lesz, majd meglatjuk). CM-nél nem ismerek olyan hibat ami miatt ne lenne alkalmas. Jol optimalizalt, gyors, stabil, nincs akadas, vagy "launcher betoltese", raadasul 1190 mhz-en is porgosebb mint a v6 1600-on ezert tovabb birja akksival. A v6 rendszer sokat fogyaszt, sok eroforrast vesz el a programok elol. Nekem ezert CM.
-
zeno79
őstag
Ki kell probalnod akkor szemelyesen, csak ugy tudsz jo dontest hozni magadnak. Ma mar nem bonyolult, es még backupot is csinalhatsz a regirol, ha nem tetszik az uj, egyszeruen visszaallitod a regit abba az allapotba ahogy lementetted. Akar lementhetsz tobbet is, es valtogatsz...
Csak egy kis idobe kerul foglalkozni vele.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz Canonfan #4235 üzenetére
Lehet hogy megkapjuk, csak az a kérdés, hogy milyet? Remélem nem az lesz, hogy "nesze nektek valami sz@r v6, egyétek, legyetek boldogok". Olvastam, hogy Redmi 2-n is akadozik a hivatalos v6. Nagyon remélem hogy kellően (jól) meg lesz csinálva, és ezen a vason is jól fog működni. Már-már a V5-nek is nagy étvágya van, app kilövés, akadozó zenelejátszás, rossz memóriakezelés és mindezek mellett erős processzorhasználat. Sajna nálam a v5 nem játszik mint opció, kell a min. 4.4 android.
Remélem a v6-nál ezeket is számításba veszik, nem csak a fícsőröket. Miui fórumokon is panaszkodnak nehányan emiatt. Lehet kicsit visszább kéne venni a dizájnból és effektekből (amire nem látok esélyt, mert parasztvakítani kell). Bocs ha kicsit nyers voltam, csak nálam is sokat számított a Miui a döntésnél, és ne legyen igazam, de nem nagyon arra haladnak a dolgok mint amit "szeretnék". -
zeno79
őstag
válasz juve600 #4248 üzenetére
Ja, egyébként ma megtaláltam a CM menüjében hol lehet beállítani a "rezeg+csenget"-et, ha nem akarja az ember kipakolni a "csempét" a gyorsbeállítások sávra:
Beállítások -> Gyorsbeállítások sáv -> Gyorsbeállítások panel -t megnyitva sok-sok beállítást lehet itt elvégezni, meg "dinamikus csempék"et beállítani, vagy a csempék méretét is akár, sokmindent[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz Aethelstone #4268 üzenetére
Nálam is van mindenhol konnektor, sőt, gép is, de "probléma" a töltő illetve az USB-kábel cipelése, vagy "rendelkezésre állása". Nem akarok mindenhol egy kábelt. Azért IS fontos nekem a jó akkuidő, mert nem mindegy, hogy egy kirándulást, túrát, nyaralást, ahol egyszerre kell pl. gps meg fényképező, vagy végigfotózom az egész napot, este sátorban mondjuk zenehallgatás, esetleg elemlámpa, mobilnet stb. hogy azt hogy bírja. Korántsem mindegy! Ekkor egyáltalán nem érdekel hogy "milyen szép" a Miui. Az viszont érdekel, hogy fölösen elpazarolja az akkut. És túrára pl. pont nem fogok még egy powerbankot venni is cipelni (ha már tudom, hogy CM-mel meg ilyen jó) és nem akarok az akkura figyelni a telón.
Ráadásul a telóból csak az "asztalt" látom meg az ikonokat, meg az épp futó programot (ami nem a miui menüje), úgyhogy nekem tök mindegy milyen pipák meg színek vannak a menüben. Sőt! A v6 kevesebb funkciót nyújt nekem, mint a CM (sőőt, a v5-nél is kevesebb).[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz KJanos96 #4270 üzenetére
Szia! Nem, nem az! Ott valami folyamat/modul nagyon beragadt. Az akku részleteinél nézdd meg mi futott sokat és próbáld kilőni! Egy reboot általában segít, de a Greenify program pont erre hivatott az ilyen eseteket megelőzendő.
( A CM11 0-1%-ot merül reggelre, ~8 óra alatt ).[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz KJanos96 #4274 üzenetére
Ha neked nem lényeg a miui, akkor jó választás lehet a CM11 r22.
Remek leírások vannak hogy kell telepíteni, ezért nem írnám le megint (itt is, a hongmi-s fórumon is, miuiandroidon is)
Amúgy én egy új CM telepítésnél (miui után) "Swipe to Factory reset"-et nyomnék, CM install, gapp install, és wipe cache/dalvik.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz Aethelstone #4290 üzenetére
Aki meg Miui fan, az meg most: hát, tök jó, most már a rádió is egy böszme nagy izé lett, tele fontos funkcióval, csili-vili effekttel. Gyanítom nem kevés erőforrást fog használni.
[link]
Egy rds-t meg nem bírnak belepakolni...[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
Én nem az RDS miatt "szidom" a Miuit, hanem azért, mert parasztvakításnak beletesznek minden sz@r fölös cuccot, pl. kínai online rádiót, azt meg nem javítják, amit kellene. Optimizálni kellene. Angol fórumon is morgolódnak hogy az eddigi bugok benne maradtak ebben is.
Igen, a rádió helyett megcsinálhatták volna az mp3-ak borítós albumnézetét, vagy a zenék sorrendjét, vagy neadjisten hogy a zárképernyőn (rendesen) lehessen vezérelni a lejátszót...ez utóbbit többen is igényelnék[ Szerkesztve ]
-
-
zeno79
őstag
válasz feketegergo #4310 üzenetére
Miui6 alatt sem volt, és CM alatt sincs nálam semmi gond. Egy ismerősömmel gyakran beszélek, aki gyakran egy pincében dolgozik, na akkor kicsit rosszabb a minőség.
Amúgy meg 2G-n használom mindkét kártyát.
Nem akarok CM - Miui hitvitát kirobbantani, de szerintem a CM-nek tisztább a hangja. Zene lejátszásakor főleg. A miui6 kissé tompább/mélyebb. De mindkettő jó.
Hogy kiderítsd hw vagy sw hiba, több sw-t kell kipróbálnod gyanítom.
Én CM párti vagyok, a legújabb fut nálam (CM11 R23) és semmi bajom a minőséggel sem híváskor, sem mp3 lejátszáskor sem fülhallgatóval, sem kihangosítva.
A nemhivatalos Miui6 sem rossz, csak a Miui6 hivatalosan április végére jön ki Redmi1s-re.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz feketegergo #4312 üzenetére
Azt nem tudom. Azt tudom, hogy az edigitalos készülékek garanciáját a Wayteq végzi, és ők azon az állásponton vannak, hogy a miuiandroid.hu-s romok használata nem jár garanciavesztéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest