Hirdetés

Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

Hirdetés

Bevezető

Lehet venni itthon Xiaomi telefont hivatalosan is, de ha az ember magának intézi Kínából, akkor azért jobban jár anyagilag. Persze ehhez kell némi bátorság, körültekintés, minimális nyelvtudás és némi türelem, no meg a garancia kapcsán is vannak meggondolandó dolgok, mert nem mindenki óhajt csomagot visszaküldeni Kínába, ha mégis baj lenne a telefonnal. Viszont a Xiaomi nem véletlenül híres nem csak Kínán belül, hanem a hozzáértőbb felhasználók körében szinte a világ minden táján, ugyanis ez a cég a kínai “A” brandek közé tartozik.

Xiaomi Redmi 1s
[+]

Arról nem is beszélve, hogy milyen komoly felhasználói és fejlesztői közösség van a Xiaomi mögött. Napi szinten jönnek ki frissítések, új témák, appok, van saját online áruházuk, 1 terabájt méretű online tárhelyet is kap minden felhasználó, a magyarországi fórum is pörgős. Ezzel együtt még mindig sokszor mondjuk azt, hogy kínai készüléket azoknak ajánlunk, akik szívesen másznak bele a telefon lelkébe, szívesen kísérleteznek launcherekkel, ROM-okkal, egyedi appokkal, tudják, hogy mi az a root és hajlandóak időt és energiát arra szánni, hogy kipofozzák a készüléküket úgy, hogy az megfeleljen a saját igényeiknek. A helyzet viszont az, hogy egy Xiaomi esetében erre nincs szükség, ezt kiveszem a dobozból és működik, úgy, ahogyan van.

Xiaomi Redmi 1s
[+]

És nem csak arról van szó, hogy kapok egy kutyaközönséges Androidot, aztán állhatok neki telepítgetni, hanem úgy működik a kütyü mindenféle extra trükközés nélkül, hogy azt nagyobb gyártók is bátran megirigyelhetnék. Olyannyira az ember keze alá dolgozik a masina, hogy tényleg élmény használni, tele van finom megoldásokkal, szuper ötletekkel, kedves figyelmességekkel, nem véletlenül mondják, hogy olyan, mint egy Android alapokra építkező iOS. És persze vállalkozó kedvű felhasználók ezt a gépet is össze-vissza buherálhatják.

Xiaomi Redmi 1s
[+]

Mindezek mellett érdemes tudni, hogy a kütyü ára 160 dollár kürül alakul. Erre persze rá kell számolni még az áfát, de még így is igen jó ajánlatnak tűnik a szerkentyű, nem is csoda, hogy olvasónk, aki nagylelkűen felajánlotta tesztre bontatlan, frissen érkezett masináját már nem az első Xiaomit rendelte kintről. A Redmi egyébként Hongmi néven is ismert (mivel a Hong vöröset jelent kínaiul), a készülék MTK processzoros változatát már teszteltük korábban, az 1s többek között abban tér el, hogy ebben Qualcomm lapkakészlet található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés