Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• saril

senior tag

válasz dugynok #2100 üzenetére

egyszerűen nem értem mit írsz annyit értettem meg hogy abban egyetértettünk a bank lekapcsol ha feltöltötte a telefont de teljességgel mindegy hogy a telefon akkuja vagy a bank miatt szűnik meg a töltés 100%on ha pb-ről töltöd, itt az volt a lényeg hogy pb töltésnél 100%ot elérve megszünik PONT. na ebben egyetértünk de nem is ez volt a vitatéma kérlek szépen de te ezen lovagoltál :DDD
    (ez meg megint külön érdekesség hogy nekem két eredeti xiaomi pb-m is van és ha 100%ot elérte lekapcsol nem húzom ki a bank kábelét de elkezdem meríteni a telefont mert használom a bank nem kapcsol vissza, de ez most mellékszál)

sajnos nem én vagyok a nehéz eset és a korlátolt de leírom még egyszer egyszerűbben:

az évek során használt telefonjaim samsung s2; s3; s4 mini; és most note 4 mind úgy viselkedett/viselkedik hogy ha nem húzom ki a hálózati töltőt a telefonból akkor 100%on marad a hálózati töltő pedig tölti, mit nem értesz ezen?
    de írtam is mindegy milyen töltésnek nevezzük csepp vagy nem csepp és az is mindegy hogy szerinted a lithium akku elektronikája vezérli a töltést legyen az olyan akár hogy ha merül akkor engedi csak tölteni és ha újra 100% akkor újra nem engedi (bár ezt kétlem) akkor is valamilyen töltési folyamat van, ez a lényeg
    és a lithium akkumulátorokban 7-8 szempontot figyelő vagy lehet több védelmi elektronika van nem töltést szabályzó konkrétan :DDD látom képben vagy újra :R
    az megint más hogy maga a telefon elektronikája ami a tölétst szabályozza az támaszkodik az akku eletronikájára is DE olyan a világon nincs hogy a lithium akkukban töltést szabályzó elektronika van csak KÖZVETVE van benne védelmi elektronika ami a készülékkel együtt alkot egy egészet nem pedig külön

teszt: vedd ki a telefonod akkuját és kezd el tölteni egy egyenáramú táppal ami egy egyszerű táp! 4 max 4.2 voltal szerinted le fog kapcsolni a lithium akku elektronikája mikor feltöltte? :DD :DD :DD :DD :DD én úgy gondolom jobb esetben csak fel fog púposodni rosszabb esetben el is fog füstölni
    de bizonyítsd be hogy nem így van és leborulok előtted!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák