Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dugynok

    senior tag

    Kifutottam a szerkesztésből, sorry a dupláért.

    Megpróbálom elmagyarázni, bár reménytelennek érzem, elutasítasz minden szakmaiságot ("linkelhetsz szakmai cikkeket is édes mindegy")

    Első eset:

    Powerbank feltölti a telefont, a telefon elektronikája letiltja a töltést, ezért kikapcsol a bank. A töltést jelző led a telefonon ugyan úgy világít mikor elvileg nem tölt, most az itthoni 3 telón kívűl kipróbáltam 2 másik különböző márkájú androidos telefonon. Nem ment le a százalék több órán keresztül, maradt 100%-on úgy, hogy direkt nem hagytuk a kijelzőt lekapcsolni és max fényerőn mennt több órán keresztül és direkt nyomkodtuk is. Nos, kétlem, hogy közben nem töltött a bank a telefonba, miközben a végig 100%-on volt a mutató. Szerinted ez nem lehetséges, az írásodból arra lehet következtetni hogy 100% jelzés alatt kezdi el újra tölteni a bank a telót. Nekem ezt nem sikerült reprodukálnom 5 telefonnal sosem. Kiváncsi vagyok más tapasztalatára is,mert, ha csak nálam viselkednek így a telók és bankok, akkor rossz dimenzióba vagyok.

    Második eset:

    A telót rádugtam fali töltőre, ott is 100%-nál lekapcsol a teló (akku) elektronikája, majd ott is végig full kijelzővel ment órákon keresztül.

    A két esetből szerintem egyértelmű, hogy - a bank lekapcsol, ha nem kérnek tőle kraftot, ezt nem is vitattam - mindkét töltésnél (fali és bank) ugyan az a jelenség van. Ha falinál lekapcsol az akku elektronikája, nincs töltés. Ha banknál lekapcsolja az akku elektronikája a töltést, nincs töltés, a bank is kikapcsol, mert bizonyos fogyasztás alatt nem kapcsol be. de amint az akku elektronikája újra kér enni,a bank visszakapcsol és megy a töltés (tehát az akku szabályoz), ugyan úgy, mint fali töltőnél. Ez NEM csepptöltés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák