- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10629 üzenetére
"Hol találom ahol kiírja a ramot?"
Dobd fel mondjuk az AIDA64-et, az kiírja.#10637 Tybike81
" ... állandóan tele van, alig van valami telepítve ... "
Neked kevés a 8 Gbyte tárhely ... szerintem." ... tudtok ajánlani ami sokkal jobb?"
Írtam már én is itt alternatívát (ld. kereső ...), de a Milyen Android TV boxot vegyek? topic-ban mástól is kaphatsz ajánlást.#10638 FireKeeper
" ... nem tudom a RAM-ból fogy-e ki vagy a prociból."
Inkább a RAM-ból, és adott esetben a háttértárból. A SoC a gen. 3-nál is ugyanaz, csak "felhúzták". -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10620 üzenetére
" ... másik gen2-ön is elő jött." – ezen már meg sem lepődöm. Kíváncsi leszek a gen. 3-ra képes lesz-e összekapni magát a Xiaomi.
#10622 FireKeeper
" ... egy appból a főképernyőre van hogy 10-15mp-ig gondolkozik ... " – az nem semmi!
Ilyenkor mi van? Fekete képernyő?
Factory reset-el próbálkoztál? Egyszerűen nem normális, hogy egy S905X4-es box ezt csinálja. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
cyber86 #10611 üzenetére
utólag olvastam hogy valakinél hasonló hibát rossz időbeállítás, illetve DHCP beállítás oldotta meg, de őszintén szólva úgy felhúzott egy óra szarakodás után hogy inkább visszavittem. kíváncsi leszek mit mond majd az Alza, igazam volt-e hogy szar, vagy csak rá se néznek és adnak egy másikat. de jó lenne ha működne mert a gen2 elég lassú és a hangja is recseg néha, mondjuk ez talán a Kodi kínja.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
cyber86 #10609 üzenetére
én igen és elsőre jól be is fürödtem vele. nem tudom hogy hibás darabot fogtam-e ki, vagy csak nálam volt valami anomália, de nem jutott túl a setupon az aranyos. folyton eldobta a hálózatot valamiért, akár wifin próbálkoztam, akár vezetékesen usb-ethernet adapterrel. kétszer futottam neki, szívtam vele kb egy teljes órát. még a telefont is megpróbáltam rákötni USB tether módban hátha úgy fel tudja konfigolni magát de nem. ment vissza alzához reklamációval, kíváncsi vagyok mit mondanak majd.
visszatettem a gen 2-est azt hibátlanul fel tudtam konfigolni wifivel, reset után, szóval nem hiszem hogy hálózati oldalon lenne a gond. -
-
boborján2
senior tag
válasz
cyber86 #10423 üzenetére
Javasolt megoldások:
Fizetési adatok ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a Google Fiókjában megadott fizetési adatok helyesek és naprakészek.Ellenőrizze a kártya lejárati dátumát és a rendelkezésre álló egyenleget.Alternatív fizetési mód használata:
Próbáljon meg másik bankkártyát vagy fizetési módot hozzáadni a fiókjához, és azzal végrehajtani a vásárlást.Google Play Áruház gyorsítótárának és adatainak törlése:
Lépjen a készülék Beállítások menüjébe.Válassza az Alkalmazások vagy Alkalmazáskezelő opciót.Keresse meg a Google Play Áruház alkalmazást.Válassza a Tárolás, majd a
Gyorsítótár törlése és az Adatok törlése lehetőséget.Internetkapcsolat ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy stabil internetkapcsolattal rendelkezik a tranzakció során.Google Play Szolgáltatások frissítése:
Ellenőrizze, hogy a Google Play Szolgáltatások naprakészek-e, és szükség esetén frissítse azokat. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10423 üzenetére
"A tranzakciót visszautasították. (OR-FGEMF-20)" – hmm...
Rányomsz a Play!-ben, és a végén (vagy valahol félúton) ezt dobja?
Böngészőből, vagy telefonról próbáltad?
Ennyit találtam a hibaüzenettel kapcsolatban.
Próbálkozhatsz a Vimu support-al is, hátha. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10399 üzenetére
" ... nova megáll idő közönként és hibátlanul vitte a kodi és semmit nem állítottam be a kodin."
Hmm... hát, akkor Kodi.
Egyébként nem rakéta tudomány. Nyilván kell egy kis idő, míg az ember kiismeri magát rajta, de utána szvsz. elég jól használható. Rengeteg kiegészítő van hozzá (amivel lehet azért sz*pni is, ha épp nem megy), így kb. tényleg mindent (is) tud.
Kodi-s témában ajánlom a topic-ját.#10399 cyber86
Bocs, de nem értem. Illetve jól értem, hogy ugyanaz a VLC a Mi Box-on nem a Formuler-en pedig lejátssza a filmet? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10395 üzenetére
" ... a vimu többet tud-e ... "
Nem ismerem a Vimu-t, csak olvastam róla, hogy jó, ill. ajánlott, mert megfelelő SoC esetén a tvQuickActions-el képes az automatikus frekvenciaváltásra.
Szóval, ha úgy nézzük ennyiben biztos, hogy többet tud a Kodi-nál. Nálam ez nem gond, mert az előbb említett app-al akár kézzel is tudok frekit váltani.
Kipróbáltam, és tényleg vált. De aztán (ott)hagytam, mert annyira hozzászoktam a Kodi-hoz. Ez is, a Nova is, és a Kodi is elférnek egymás mellett.
Esetleg nézd meg a Nova-t, ha nem akarsz sokat vacakolni, ill. tényleg csak egy jó lejátszó kell. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10388 üzenetére
"A Kodin kell amúgy valamit beállítani?"
Alapvetően nem, de a Kodi kicsit erről is szól, hogy testre tudod (kell?) szabni.
... de alapvetően, ha feltelepíted, és betallózod az első szembejövő mp4 / mkv fájlt, akkor le fogja játszani.
Viszont, ha nem akarsz p*csörészni, – és van kedved kicsit kísérletezni – akkor próbáld ki a Stremio-t. Én magam – időhiány okán és mert a Kodi-val elégedett vagyok – nem próbáltam, de sok jót hallottam róla. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10379 üzenetére
"Ja meg a fura, hogy a gyári lejátszón meg megy megállás nélkül."
Ezt mondjuk írhattad volna ...
A formázást – ha még nem tetted meg – így felejtsd el. Nem fog segíteni.
A gyári lejátszót nem ismerem. Abban van pl. hw dekódolás ki/be kapcsolási lehetőség?#10382
Mindegyiknek vinnie kellene. Én legalábbis nem találkoztam olyannal, hogy teszem azt a Kodi nem, de a Nova vitte volna. Én épp ezért – kb. mindenre (is) – Kodi-t használok, de fenn van a Nova és a Vimu.#10381 energomatt
" ... mit rontottunk el azok, akiknél mégis jól működik?"
Tudod te is, hogy ez nem "elrontás" kérdése. Vagy nem úgy (csak streaming-re) vagy nem annyiféle formátummal és/vagy felbontású forrással használják.#10383 motown5l
Na, most már itt tartunk, hogy ki is írja, hogy nem támogatott formátum?
Melyik lejátszóval? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10376 üzenetére
Hmm... ez a "pendrive-ról nem megy, akadozik" is eléggé ismerős.
Úgy látszik ezt is fel kéne arra a listára venni, hogy mire nem jó a box ...Amit megpróbálnék a helyedben:
• ha NTFS-es a pendrive, akkor formázd át exFAT-re
• kapcsold ki a hw. dekódolást (az itt a többségnek segíteni szokott bár nem 4K-nál ...) -
Fisher101
csendes tag
-
Luissimo
veterán
válasz
cyber86 #4674 üzenetére
szívás ha amár optimálisan belőtt boxot egyenként kell visszaállítani a fr előtti állapotba.
azért bekaphatnák, basszus.
nemképesek kitesztelni a laborban hanem a juzerekkel teszteltetik ki.kikék rúgni azt aki ilyenkor a piacra engedi a szoftvert...
és aztán majd jönnek a hibajavítások, amik egy hibát kijavítanak, másik kettőt meg behoznak
-
azbest
félisten
válasz
cyber86 #4345 üzenetére
Sokszor elhangzott lehetőségek:
- ne kapcsold ki, úgyis csak fél-alvó módba megy. Ha mégis ki akarod kapcsolni, akkor például kapcsolós elosztóba dugd és áramtalanítsd is.
- van aki szerint a cec bekapcsolása is megoldja
- ha nem akartad kikapcsolni, mégis alszik, akkor esetleg a fejlesztői mód menüben van olyan opció, hogy a töltő csatlakoztatásakor ne aludjonVolt még pár ötlet a topciban... például hogy az ajánló sávokban valamelyik alkalmazás akaszja meg alvás után, van aki szerint a google videó sávja, azt lekapcsolni.
Tényleg jó lenne, ha a 9es rendszerrel majd ezt megjavítanák, mert elhiszem, hogy bosszantó, aki nem tudja úgy beállítani, hogy ne legyen ilyen gondja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eredeti játékok OFF topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Drón topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Logitech szerviz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Marantz SR-39
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest