- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Indiában szeretnek TV-zni
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
József720
csendes tag
Gondolom ilyen lehetőség nincs, de azért megkérdezem.
Nekem a telefon fölhallgató sistergéssel nem volt problémám, de nekem jó
lenne nagyobb hangerő. Igazából ha bluetooth hangszórót hallgatok a telefonrol
akkor sok zene halkan szól és ez zavar, előtte jó volt. Esetleg ha beütném a
szervizkódot akkor valahol tudnám-e a kimenő hangerőt állítani?
Vagy van erre a problémára valami applikáció? -
Fall-N
veterán
válasz
st3v3np3t3r #19714 üzenetére
Igen ez igaz. Itt nem lehet átverni a bootloadert egy sima system update.zip-pel ahogy a régi telefonokat lehett például rootolni. Huawei/Honor is nézte az aláírást, de ha gyári volt legalább lehetett manuálisan minden trükk nélkül frissíteni a telefont. Elég volt felrakni SD-kártyára a fájlt és megette a zip-et. Itt nem is lehet PC nélkül frissíteni. Ez elég nagy hülyeség a Xiaomi részéről.
-
attiati
veterán
és azt hol lehet kikapcsolni, hogy beérkezett e-mailjeim előnézetben, olvasható formában ne jelenjenek meg a lezárt telefon képernyőjén?
az sms-t már sikerült beállítani, de a gmail-re sehogy sem találom.
-
-
válasz
darvinya #19717 üzenetére
semmi köze hozzá a hálózatnak...hülyeséget írtak fórumon... egyedül az imei szám és egy eszközazonosító kerül párosításra a google fiókkal.... csak gondolj bele miért hülyeség... debrecenben veszel egy telefont, ott beállítod egy hálózaton... hazamész Szigetvárra ami 510 km távolság ... autóval...és az otthoni hálózatodon csinálsz egy FR-t... ha igaz lenne amit mondasz, akkor visszakéne menned Debrecenbe hogy újra használhasd, mivel társítja azt a hálózatot is amin beállították...tehát akkor csak Debrecenben azon a hálózaton fogadná el a google fiókod amin beaktiváltad...és ha közben az a hálózat megszűnt akkor hogyan tovább? gondolkozz már logikusan....
a másik: custom rendszert használóknak jó hír... titkosított telefonon fel nem oldott titkosítással nem törölhetőek TWRP-ben azok a fájlok, melyet tartalmazzák a jelszó/pin/minta/ujjlenyomat fájlokat... mivel a titkosítás a teljes /data partíciót titkosítja, így ezen szükséges adatbázisok is titkosítás védelme alatt lesznek... így nem elérhető a /system/data és/vagy a /data/system mappa sem ahol ezen fájlok megtalálhatóak lennének!
-
darvinya
titán
válasz
st3v3np3t3r #19716 üzenetére
Az nem baj, hogy meglévő fiókhoz becsatolja hálózatot, stb.
Nem véletlenül írta idegen hálózatot és fiókot, mert akkor nem ír ki semmit, csak kéri a kódot(volt hsz erről a fórumban). -
válasz
darvinya #19715 üzenetére
bármelyiken megcsinálom, oem feloldás nélkül is működik...tök mind1 hogy otthon vagyok, vagy a melóhelyen...nem hálózathoz kötött a védelem... mellesleg meg ha az FRP aktív visszaállítás után akkor eleve a korábbi fiókot kéri, amit ki is ír a kijelzőre!ha nem kéri a korábbi fiók megadását akkor inaktív... az oem-feloldásnak ehhez semmi köze... mivel az FRP a készülék imei számához társít, ha leválasztod/törlöd a fiókot, akkor automatikusan deaktív lesz az FRP... mint hogy ennek hangot is a rendszer, fiók törlés elött egy ablakban figyelmeztet hogy az eszközvédelem nem lesz aktív fiók törlés után
-
darvinya
titán
válasz
st3v3np3t3r #19708 üzenetére
Csinálj egy FR-t OEM/fiók leválasztás nélkül, aztán idegen hálózatról idegen fiókkal használd a telot.
Akkor releváns lesz akkori tapasztalatod. -
válasz
Fall-N #19711 üzenetére
majdnem jó...nem ugyan azt jelenti, de köze van hozzá...
OEM azaz Original Equipment Manufacturer angol szó rövidítése, ami röviden tömören: Eredeti gyártó terméke... tehát ebből az következik, hogy ha az OEM-feloldás ki van kapcsolva, akkor kizárólag a gyártó által digitáliosan aláírt fájlok írhatóak...ha a feloldás engedélyezve van, akkor lehet egyedileg tervezett rendszert felírni....
viszont az OEM "zár" a Mi A1 esetében a gyári szoftvert sem engedi írni. visszatérve a digitális aláírásra, valószínű hogy a bootloaderből ez az ellenőrzés hiányzik, viszont megfelelő tanusítvánnyal rendelkezik,mivel a zárt bootloaderrel is fut, a lineageos-nek nincs ilyen tanusítva, azért van az hogy ha valaki lios alatt visszazárja a bootloadert és kap egy szép "system destroyed" hibaüzit, mert ugye a bootloader nem találja az érvényes tanusítványt, így úgy érzékeli hogy nincs rendszer, vagy "törlődött",szabad fordításban "megsemmisült"... akad olyan gyártó amelyiknél meg engedi...tehát nem általános, hanem specifikus, de a működése ugyan az...
-
Fall-N
veterán
válasz
st3v3np3t3r #19709 üzenetére
Igen az OEM zár az a bootloader magyarul. Anélkül nem lehet fastbootban feloldani, amúgy ez nincs a fejlesztői beállításban aktiválva.
-
TaylorPro
addikt
VOLTE kikapcsolva a szerviz menüben, újraindítás és az akku is helyrejött.
-
válasz
st3v3np3t3r #19708 üzenetére
meg jobban elolvasod azt amit az OEM-feloldás szöveg alatt ír, hogy mire vonatkozik,akkor nem hinnéd el azt a hülyeséget amit az oldalon írnak: A rendszerbetöltő feloldásának engedélyezése tehát ez csak arra vonatkozik hogy fastbootban nyitni tudd a bootloadert...ha ez ki van kapcsolva, az oem unlock parancsot elutasítja... ha engedélyezed akkor meg nyitja... az eszközvédelem ilyen esetben úgy értendő hogy a gyári szoftver sértetlensége nem biztosítható,így az adatok védtelenek lesznek, mivel az oem unlock után bármelyik partíció szabadon hozzáférhető lesz írásra/olvasásra... az oem-feloldás csak ezt korlátozza! a lopásvédelemre és a visszaállításra nincs hatással... sőt, tovább megyek, ha van beállítva minta/pin vagy jelszó, akkor a google fiók is csak ezen kód megadása után törölhető, ahogy a fejlesztői menü is és a oem-feloldás is csak ezen kód megadása után kapcsolható be utólag! tehát ezen beállítások védettek, ha a készülék védelme normálisan be van állítva...aki semmilyen védelmet nem használ, annak tök mind1 hogy fel van-e oldva a bootloader..
!
eladás elött elég csak a Google fiókot törölni gyári visszaállítás elött! az OEM feloldás nem kell! -
válasz
darvinya #19707 üzenetére
na, erre kíváncsi leszek.... most letesztelem hogy kell-e oem feloldás... kitörlöm a google fiókom...majd csinálok egy FR-t....ha nem kéri a régi a fiókot akkor amit az oldalon írnak hülyeség...
csak halkan megjegyzem, hogy az FRP custom rom esetén egyik android telón sem működik... a samsungokon sem, pedig azokon van újraaktiválás tiltás funkció is
legalábbis 1 éve még nem ment, lehet azóta foltozták, de az FRP megkerülhető sajnos...
nem kérte a régi fiókot... és az oem feloldás még is ki van kapcsolva
tehát hülyeség amit a weboldal ír..gyári rendszer,babrálás nélkül
csak a ti kedvetekért megcsináltam... amit az android súgója ír(amit Fall-N linkelt),hogy:
Az eszközvédelem kikapcsolása
Az eszközvédelem kikapcsolásához távolítsa el Google-fiókját eszközéről. További információ a fiókok eltávolításáról. - ez igaz!Ha be vannak kapcsolva a Fejlesztői beállítások, akkor ki is kapcsolhatja az eszközvédelmet az eszköz Beállítások Beállítások alkalmazás alkalmazásában. Ehhez koppintson a Fejlesztői beállítások És még OEM-feloldás lehetőségre. - ez a Mi A1-re nem vonatkozik, meg szerintem más telókra sem...ez nagy hülyeség,úgy ahogy van
-
judas13
addikt
Remélem az augusztusi biztonságival együtt majd javítják a LED folyamatos világítását is. Agyfaszt kapok már emiatt...
-
Fall-N
veterán
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Viktor0610 #19703 üzenetére
Az enyémet is itt hirdettem, pár óra alatt elvitték.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
Viktor0610 #19701 üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni, de amúgy sem nagyon éri meg itt hirdetni. 1 hónap alatt 11 megtekintése volt annak a kütyünek, amire a jóval praktikusabb használatú a Facebook MarketPlace-en többen is ráugrottak, sőt még egy-két jófogásos ember is jelentkezett. Csak innen nem volt senki, ami sokat elmond.
-
-
Krisz0418
őstag
Mi a1-en csak nekem laggolja szét magát a hardverapro oldala? régi az lazán hasított, az új meg alig akar menni. Lapozok és megakad, privat kuldesnel alig akar beilleszteni stb. (Mozilla, chrome) netán hardver gyengeség?
Mate 10 proval tökéletesen megy.
-
Jabby
őstag
Gyári, májusi frissítéses (8.0) telefonom ma nekem is kétszer újraindult.
Mindkét esetben telefonálás közben történt, megjelent az Android One betöltési kép, feloldási PIN kérelem, stb.
Ami érdekes, hogy a rendszer --> Állapot --> Futásidő értéke nem nullázódott egyik esetben sem. -
válasz
darvinya #19686 üzenetére
igen, ennyi elég... viszont aki nem védi a telefonját megfelelően és elhagyja vagy ellopják, azt nem tudom sajnálni ilyen szempontból...a lehetőség adott volt, nem élt vele, utólag meg ne sírjon senki...
az OEM feloldás az kizárólag a bootloader nyitásra vonatkozik,hogy a telefon engedje az aláíratlan fájlok flashelést a készülékre.... nem hiába írja ki a telefon hogy az eszközvédelem deaktiválódik ha nyitod a bootloadert! kicsit olvass utána...
véleményem szerint a képernyő-zár védelem pont ezért van benne... az eszközvédelem akkor működik ha van jelszó/pin/minta beállítva... ha nincs csak sima csúsztatás az nem védelem...pont mint egy lakásajtó kilinccsel... ha becsukod de nem zárod be, akkor bárki mehet ész azt vihet el amit akar... de ha bezárod akkor a lakásod védve lesz...
-
darvinya
titán
válasz
st3v3np3t3r #19684 üzenetére
Kijelentkezéssel még nem választottad le fiókról.
Ha ennyi elég lenne,tolvajoknaknyitott ajtó szindróma lenne. -
betyarr
veterán
válasz
st3v3np3t3r #19684 üzenetére
egy szimpla google törléssel
arra gondolsz,hogy a google biztonsági központban törlöm az eszközt (az a1-et jelen esetben)?és ami egyéb adat volt telón,pl fényképek?vagy azokat nem olyan könnyű vissza hozni az "életbe" egy fr után?
-
válasz
darvinya #19665 üzenetére
ez rohadt nagy hülyeség hogy eladás elött OEM feloldás kell! már bocsi, de bőven elég kijelentkezni a telefonról egy szimpla google törléssel, ennyi....nem tudom hogy ezt az orbitális hülyeséget hol olvastad...de sűrgősen felejtsd is el szerintem
betyarr szimplán töröld ki a google fiókot...és ennyi... semmilyen oem feloldás nem kell!!!
-
darvinya
titán
válasz
Walkmanfon #19680 üzenetére
Igen, 3.5 jack van rajta.
Nálam is elsőre erősen kellett benyomnom. -
retesz147
addikt
válasz
tylerddd #9360 üzenetére
Sikerült megoldanod?
Valakinek működik Android auto?
Feltelepítettem a legújabbat, meg egy itt ajánlott régebbi verziót is, de sajnos egyik sem működik, ezzel a hibaüzenettel leáll:
Úgy tűnik, hogy a Google Play-szolgáltatások most nem működik.Jövő héten lesz 2 napot olyan kocsi, ami ezt tudja, ki akarom próbálni mit tud a rendszer.
Elő akarom készíteni, nem akkor akarok vele szórakozni.Esetleg tud rá valaki megoldást?
Utánnaolvasva pár hsz-nél azt írják, hogy miután rádugod kocsira ez eltűnik, ez valóban így van?
Köszönöm!
-
betyarr
veterán
köszi mindenkinek a választ!
tehát,ha jól értem,akkor oem bekapcsol és ezt követően tolom a factory resetet?a fejlesztői módból hogyan lehet kilépni?tehát,hogy ne legyek fejlesztő.
-
retesz147
addikt
válasz
jonnyjoker01 #19398 üzenetére
Neked Xposed-től nem lassult be a kamera?
Nekem iszonyatosan lassú lett. Ilyen 10mp alatt indul el, nem csak a kamera program, hanem GCAM is, vagy pl, ha messengerből indítom akkor is.
Ha leszedem Xposed-et, újra felgyorsul. -
darvinya
titán
válasz
attiati #19664 üzenetére
Igen, app-on belül kell.
Viktor0610
OEM feloldás ajánlott minden eladásra szánt készüléknél, különben következő tulaj gmail fiók megadása után(vagy már előtte) lezárja a telot, s eredeti G.fiók kódot kéri.
Belsőtárat gyalulja Gyári visszaállítás amikor ezt is bekapcsolja.
Mivel kódolt alapból, emiatt FR után nem visszanyerhető róla semmi, mivel kell generált kulcs hozzá, amit minden új gyári rendszer generál.
Az más kérdés, hogy meglévő rendszeren keresztül most látható a dolgok. -
attiati
veterán
be lehet állítani külön hangot az sms-re és e-mailre?
-
-
pcnet
addikt
válasz
Viktor0610 #19660 üzenetére
Én csak a "oem-et?na az meg mi a szösz?" kérdésére válaszoltam. Leírtam hol találja, mire jó.
Értem a kérdését, arra kíváncsi, hogy ha factory resetet nyom, biztosan törlődik e minden személyes adata, nem e marad vissza valami, mert nem szeretné kiadni a privát dolgait.
Egyébként a kérdésére igen a válasz. TWRP alól anno nyomtam factory resetet LG G2-ön, beadtam GSM boltba, nem tudta eladni a boltos, vissza kaptam és a fotóim ott voltak a telefonon. De gyári rendszeren biztosan eltűnik minden adat a telefonjaról. Ha biztosra akar menni, factory reset után skipelje végig a beállítás varázslót, éa ha van a telefonon gyárilag fájlkezelő (MIUIn van, itt nem tudom) akkor azzal nézzen rá a belső tárhelyre és mehet mégegy factory reset. Ez a leg tutibb megoldás amit én ajánlani tudok.
-
-
-
pcnet
addikt
válasz
betyarr #19657 üzenetére
Fejlesztői beállítások közt találod. OEM unlock vagy OEM feloldás. Ha ezt bekapcsolod, biztosan elkerülöd az FRP-t. (Factory Reset Protection) Elég eltávolítani a kijelző feloldást, ujjlenyomatokat és kijelentkezni a Google fiókodból a készüléken. De ha tutira akarsz menni, akkor az OEM unlockot bekapcsolod.
(Fejlesztői beállítások: Build számra koppintgass addig, amíg ki nem írja, hogy fejlesztő vagy. Ezután a Beállításokban megjelemik a Fejlesztői beállítások menüpont.)
-
retesz147
addikt
Dual sim-es tárcsázó:Asus ZenUI
-
darvinya
titán
válasz
Walkmanfon #19651 üzenetére
3.5-ös jack aljzat van rajta, de első használatkor nagyon szoros, emiatt erősebben kell benyomni.
betyarr
OEM-et fel kell oldanod különben a vevő kellemetlen meglepetés érheti.
Vissza nem tudják nyerni semmit, mivel gyári visszaállításkor kért belső tár törlés is végleges lesz, mert bizonyos mértékben kódolt.(#19647) Yoe
SIM slot szín alapból változtatható.
Mikor kiveszed fő hívó SIM-et, akkor minden.hívás indításkor megkérdezi melyiket használod. -
juuzer
addikt
válasz
Walkmanfon #19651 üzenetére
Szia!
Pedig 3,5-ös Jack csato van rajta, 2,5-öset már nagyon rég használtak telefonban o O
-
Walkmanfon
aktív tag
Sziasztok! Egyik ismerősöm rendelkezik egy ilyen telefonnal, az lenne a kérdésem hozzátok, hogy megérné e neki egy2, 5mm es jack es fülhallgatót venni (vagyis én arra tippelek mert a 3,5 ös nem ment bele) , vagy gondolkodjon inkább egy type c csatlakozásún?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűnyíró topik
- Tippmix
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elfelejtettem a film címét
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mikrotik routerek
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest