- iPhone topik
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz darvinya #21398 üzenetére
A root szerintem nem egyenlő a feltöréssel. Ahogy az ingyen vihető is elég nagy baromság. Legfeljebb könnyebben, de ahogy az én probléma nélkül elmúlt ~8 évem mutatja egyelőre ez nem számottevő rizikó faktor. Vagy azért mert nem vagyok annyira érdekes (erre tippelek egyébként) vagy azért mert nem tudták vinni, de a végeredmény szempontjából mindegy is.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
andHermann
tag
True phoneom nincs, de sima gyári app hibátlanul működik legfrissebb stock rendszeren.
-
bepken
veterán
gyárin tudtommal úgy van, hogy minden hívásnál megkérdezi, melyikkel szeretnéd indítani a hívást. itt van olyan lehetőség, hogy "mindig ezt használja" - ha jól értem, ez hasonló ahhoz, amit Te írtál.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Jabby
őstag
válasz darvinya #21390 üzenetére
Soha, mondom soha nem volt nálam fagyás, soha nem volt zsebből telefonálás, míg a Google nem húzta rá P-s dizájnát a telefon appjára.
(#21391) Fall-N
OK, adattörlést megpróbálom, gyári visszaállításokat nem vállalom be, fél napom rámenne a visszaállításra.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Érdekes, hogy mindig másnál van fagyás, hívás felvétel.
Fagyni vagy HW hibás készülék miatt történik, vagy SIM döglődik, vagy egy app-nak van olyan jogosultsága, ami hívásokat monitorozza.
Zsebben lévő hívás fogadás legtöbbször, azért történik, mert kijelzőt test felé fordítják.
A zseb belseje vagy sokkal vékonyabb anyagból van, ami által testrész töltetségét érzékeli kijelző, vagy műanyag anyagból van, ami testrész dörzsölödése közben feltöltődik és ezt érzékeli kijelző.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Jabby
őstag
válasz darvinya #21387 üzenetére
A Google Telefon appja verte ki nálam a biztosítékot, tegnap este tettem fel a True Phone-t. Ma nem volt hívásnál fagyás, kétszr zsebből vettem fel hívást, azok is OK volt.
-
darvinya
titán
Valószínű, hogy előző fw maradéka miatt összeakadt.
Pl: használod TruePhone-t 8.0-án, de 8.1-nél jogait megkurtítva már 8.0-ás összetevői sok galibát okoz, mint említet jelenségeket.Nálam soha nem volt ilyen, mivel nem használtam alap funkciót használó app-okat.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
addikt
válasz Fall-N #21381 üzenetére
Mondjuk ha két kártyád van és vannak számok amit csak az egyikről van amit a másikról hívsz nem árthat ha ezeket fixen a különböző kártyákhoz lehet rendelni ezért használtam a true phone-t
Igaz hogy a mostani miui tudja ha elinditasz egy hívást akkor automatikusan hozzárendeli ahoz a kártyához
De ez már egy éve nem izgat mióta melóhelyet váltottam iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Jabby
őstag
-
-
Fall-N
veterán
válasz mobilizmo #21380 üzenetére
Nem azért van így mert én mondom, hanem mert ez így van Androidban ezer éve. Kicsit más a biztonsági kockázata egy hívásért felelős rendszeralkalmazásnak, mint egy launchernek, ami csak egy felület. Bár megjegyzem iOS alatt még azt sem tudod megváltoztatni. Windows alatt sem lehet lecserélni, vagy helyettesíteni sok mindent!
A jelentősen átdolgozott rendszert pont nem a Google készíti, hanem a készülék gyártója. Onnantól fogva semmi köze a G-nek hozzá.
Egyébként is nem értem mi ezzel a hatalmas probléma. Amire ki van találva egy tárcsázó arra bármelyik telefon alapértelmezett szoftvere elég. Semmi csillám pónis felület nem kell hozzá és gyorsan kinövi az ember az ilyet. Launcher azért más mert kényelmesebb lesz tőle a telefon kezelése és plusz dolgokat lehet csinálni vele. De könyörgöm egy tárcsázónak mit kéne még tudnia?
Egyébként minek állsz ennyire bele az írásaimba? A kérdező elsőre megértette a dolgot, csak te kötöszködsz ezen. Ha nem tetszik az Android filozófiája akkor írj a Googlenak. Egyébként olvass utána miért van ez ne az én írásaimra reagálj folyton. Van hiányosság a dologról nálad, így olvass!
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Fall-N #21378 üzenetére
Aha. Tehát szerinted az, hogy az alapértelmezett alkalmazásoknál beállíthatod az sms küldőt, a launcher-t, a böngészőt és attól fogva a beállítottakkal működik a rendszer, az rendben van. Ugyanez a beállítás a tárcsázóra nem ér semmit. És ez egy jelentősen átdolgozott rendszernél elkerülte a google fejlesztőinek a figyelmét. Ha te mondod biztos így van.
-
HDR123
tag
válasz Bdanyy #21373 üzenetére
Ezt az appot használom ilyen célra:
[https://play.google.com/store/apps/details?id=org.za.flash.wifiprioritizer] -
Bdanyy
addikt
Valahogy be lehet állítani, hogy egy adott routerre automatikusan ne csatlakozzon fel, csak ha külön ranyomok, de a jelszót elmentése hozzá? Vagy ez csak samsungoknal van?
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Fall-N
veterán
válasz mobilizmo #21370 üzenetére
Mi a badarság? A tárcsázó tartalmazza a hívás közbeni call UI-t ezért nem lehet lecserélni. Régen voltak full screen Call UI-k, ezek is csak kitakarták a gyárit egy érintés érzékeny layerrel, de lecserélni nem tudták. Ahogy te is tapasztaltad, hogyha letiltod a gyárit akkor nem lehet hívást indítani/fogadni.
Olvass vissza, én azt írtam, hogy a PP is - mint mindegyik külső tárcsázó - átadja a hívást a gyári tárcsázónak. Szóval ugyanarról írtunk tulajdonképpen. Félreértetted a kérdezőt. Ő a hívás közbeni felületet írta (call UI).
Ezért is írtam, hogy névjegyzéket kezelni, tárcsázni lehet külső alkalmazásból, de mindenképpen a gyári fogja lebonyolítani a hívást. Ezért sem tartalmaz általában egy alkalmazás sem call UI-t. Vagy ha igen ahogy írtam feljebb, kitakarja csak a gyárit.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Fall-N #21368 üzenetére
Már megbocsáss, de ez badarság. Én PixelPhone Pro-t használok már néhány telefon óta, most is. Alapértelmezett tárcsázónak beállítva és tökéletesen működik. Az tény, hogy egyébként a gyári tárcsázót hívja meg, de a PP UI-ját használja teljes egészében. Már 5-ös droid-nál is úgy működött, hogy ha letiltottam a gyári tárcsázót akkor nem működött, tehát azt is szépen meg kell hagyni.
-
Jabby
őstag
Pár hete fagyogat a Google tárcsázója, gondoltam lecserélem a True Phone Dialer & Contacts appra.
Megadtam minden engedélyt, Beállítások --> Alkalmazások és értesítések --> Speciális --> Alapértelmezett alkalmazásoknál a a Telefonalkalmazásnál True Phone megadva, mégis a hívások kezdeményezésénél, illetve fogadásánál is a telefon a Google telefont használja.
Névjegyeknél megy csak a TP.Van ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
Fall-N
veterán
Most láttam G+-on, hogy ma megkapta az A2 a szeptemberi frissítést. Akkor kínai ünnep ide vagy oda csak dolgoztak.
-
bepken
veterán
ezt próbálta már valaki? - ArrowOS - leírás alapján minden működik kb (többinél led meg fp szenzor nem működött, ahogy nézegettem)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
peugeotmate
őstag
Rendben lement a frissítés, köszi mindenkinek!
Remélem jó lesz ez a 8.1 is.meg
-
peugeotmate
őstag
-
peestike
őstag
válasz peugeotmate #21350 üzenetére
Plusz szokták javasolni, hogy ne legyen szóköz az elérési útban.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz trebrona #21352 üzenetére
Lehet, anno egy régi Xiaomi-mat oldattam fel, de akkor a házi feloldás bonyolultabb volt, inkább a hivatalosat ajánlották meg én se akartam tökölni házilag vele. A1-hez nem nyúltam, de akkor már ennyire egyszerü a dolog.
Harambe01
Talán mert egy viszonylag új telefon. Az A1 már kicsit koros.[ Szerkesztve ]
-
Harambe01
csendes tag
Ehhez képest anyám Redmi 5A-ja a második frissítést kapja egy hónapon belül...
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz peugeotmate #21350 üzenetére
"device is locked": szerintem a bootloader zárva van és nem enged flashelni. azt a xiaomi-tól kell kérni hogy oldja fel, de már elfelejtettem hogyan. egyszerü müvelet amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
a MiFlasht használva újra raknám a telóm, amin 7.0 van még december óta. Gyári, tehát nem mókoltam, gépen nem frissítettem/cseréltem romot ezelőtt. Fastbootban van csatlakoztatva a számítógéphez. (Ujjlenyomat plusz kódzár már kilőve.)
Mi ilyenkor a teendő?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
meg
-
M@Db0Y
senior tag
válasz cellpeti #21340 üzenetére
Megnyitod a fotók alkalmazást , azon belül albumok és új album létrehozása. Átrakosgatod a képeket a Camera könyvtárból.
Szinkronizálást meg vagy bekapcsolod vagy nem. Szerintem érdemes bekapcsolni mert ugyan butított minőségben de szerintem vállalható módon menti a képeket korlátlanul. -
x1port
addikt
Szerintetek kapunk még valaha frissítést a telefonra ?
Lassan vége a hónapnak..
Vagy innentől már C vágányra került az A1 ? -
darvinya
titán
válasz cellpeti #21338 üzenetére
Bocs, de kezdem nem érteni.
Mappa most hol van, telefonon?
Ha felhőben van a mappa és csak ott szeretnéd látni a képeket, a teloról törlödjön, akkor azt app beállításában kell szink.-nél ezt beállítani.
De ez a Fotó galéria app mutatni fogja, de valóságban a file nincs a telon.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bepken
veterán
-
Rimuru
veterán
-
cellpeti
nagyúr
Mindenki a Google Fotokat használja fotó tárolasra, nézegetésre?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
veterán
Sziasztok. Kicsit fájó szívvel,, de lecseréltem A1-et. Szeretnivaló kis teló, de a megszokott színvonal azért hiányzott, és ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki a "visszalépésre".
Köszönöm a sok itt kapott segítséget.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
darvinya
titán
válasz tylerddd #21321 üzenetére
Készülék teljesítménye mértékben stabilan csak 3 eszközt tud kiszolgálni, de már ekkor lehetnek rendszer net felhasználási net késés hotspot-on lévőnél.
5GHz jobb több készülék csatlakozáskor, mert nagyobb sávszélesség miatt nem szól bele annyira a rendszer net igénye, így 6 eszköz tud stabilan kiszolgálni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Roxbury
őstag
válasz Fall-N #21320 üzenetére
En ezt hasznalom egy eve kb.
Edge gestures.
Semmi engedely nincs megadva neki, tokeletesen mukodik. De a fejleszto orszaga esetleg erdekes lehet, remelem nem kuld haza semmit. 😁[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
2,4Ghz-en hány készülék kapcsolódhat a telefonhoz hotspot esetén? Meg lehet azt valahol nézni, hogy konkrétan mik csatlakoztak hozzá, mert az értesítési sávban csak a számukat írja? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
HoaryFox
őstag
No, akkor itt állítom meg az értelmetlen OFF-olást! Aki nem közvetlenül a telefonnal kapcsolatban beszélget, az fáradjon át valamelyik dühöngő topikba! Köszönöm!
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
x1port
addikt
Nálatok működik az értesítési led ha üzenet jön a fb messengeren ?
-
bepken
veterán
válasz st3v3np3t3r #21303 üzenetére
heteken át való fröcsögéseket a semmiről nehéz ám becsületesen követni... emiatt ne bántsd a Kollégát
-
HDR123
tag
válasz st3v3np3t3r #21303 üzenetére
Reménytelen vagy... Mindenre adtam választ, ne beszélj mellé.
Mellesleg ha gondolod mutatok még ezer példát ahol nem adom meg az engedélyt.
A manifest xml fájlt a fejlesztő kénye kedve szerint szerkeszti. Akár olyan okból hogy a jövőben majd a következő verzióban használja, de addig nem.
Alaptalan amiket írsz, nem érvelsz csak puffogsz.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz kokokka #21300 üzenetére
Egy szóval nem írtam hogy jobb lenne az A1-nél. Pont hogy avval kezdtem hogy relatív kinek mi jön be. Nekem(!) jobb, kellemesebb készülék, márcsak a MIUI miatt is meg külsöleg is. Valakinek meg az A1 jobb mert rávan izgulva az Type-C-re, fém hátlapra, tiszta androidra stb a ma divatos dolgokra.
A videóban azon meglepödtem hogy alsó kategóriásnak nevezi az S2-t. Nem tudom azt hogyan ítélte meg. A Redmi sorozat közép kategóriás ha jól tudom, és elég minöségi az S2 is. Alsó kategóriába nekem más készülékek jutnak eszembe !
Másrészröl 39-ért, a 4/64-es verzió megérte. Többet nem is vagyok nagyon hajlandó kifizetni egy mobilért, talán max 45-50 ha minden kötél szakad. Ennyiért EZT lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
válasz HDR123 #21301 üzenetére
te meg tanulj meg szöveget értelmezni... meg követni a szálakat... nem a mi távirányítóra írtam azt hogy engedélyek nélkül nem fut, hanem az "appok"(ez egy általános gyűjtőnév ha nem tudnád) többsége nem fut engedélyek nélkül... amúgy igen... pont beletrafaltál,pont találtál egy olyan appot ami fut engedélyek nélkül is...veregesd meg a valladat is, meg küldök kockacukrot is mellesleg az hogy ezek közül nincs bekapcsolva semmi,az semmit nem jelent... ugyanis van olyan jogosultsági engedély ami nem igényel felhasználói beavatkozást, azokat te az app engedélyei között nem látod... de neked biztos varázs szemed van... de arra viszont nem adtál választ, hogy egy infravörös táviranyító appnak minek kellenek egyáltalán ilyen engedélyek? darvinya az okosotthonnal villog, holott az appnak semmi köze az okosotthonhoz... de mind1,én már túl vagyok ezen, ha rugózni szeretnél rajta,akkor azt ne itt téma lezárva!...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Hatvan9
senior tag
válasz fery02 #21291 üzenetére
Nálam iPhone (SE,6s) is teljesen ugyanezt produkálta, egy bizonyos idő után random lejebbvette a maximális hangerőt, (eddig A1-et nem használtam zenehallgatásra) ott visszaállítani sem lehetett, ilyenkor piros tiltás skálába helyezte az utolsó ~5 hangerőt, pedig se hangerő korlát, sem pedig más beállítás nem indokolta.Valószinű hogy okkal programozták ezeket így, 50 év múlva kiderül mennyire ártott a jelen generációknak az okostelefon.
-
HDR123
tag
válasz st3v3np3t3r #21244 üzenetére
Kérlek, ne írj már ennyi hülyeséget. Fárasztó...
Legalább járnál utána annak amit leírsz.
Tessék, engedélyek nélkül fut a "Mi távirányító" app:[kép az engedélyekről]
[kép a futó appról]...bocs, én előbb meggyőződök arról amit leírok.
Tudom ez biztos csak 1%, csak éppen erről fröcsögsz én meg pont beletrafáltam, piszok mákom volt.
Ha annyira érdekel az Android mint platform, iratkozz be esti Android app képző suliba, de könyörgöm ne írj már ennyi blődséget. Tök gáz.