Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
konczy3
senior tag
Nálam a közbe visszavont globál 10.3.1 stabil van
1. Passz, még nem próbáltam, én mikor először megnyitottam, rögtön letöltöttem azt ami a Onepluson volt gyárilag, google play ajánlotta is, azt megszoktam és működik minden rajta.
[Óra]
2. Ne legyen arcalapú feloldás, és duplakoppos ébresztés (nálam a lassan 3 hónap alatt egyszer se hívott) kikapcsolni még nem tudod az ujjlenyomatmintát azt abba a ROM-ba még nem lehet
3. Nálam az összes alkalmazás hangja ugyanaz mint mikor beállítottam, messenger speciel nálam némára van állítva de a többi jó
4. Nálam csak óra, füles és autó gyári kihangosito volt Bluetoothon azokkal semmi gond nem volt, a füles gagyi ebayes keveset használom
5. Wazénál az alkalmazásnál kapcsold ki az energiatakarékosságot és menni fog, ugyanez volt a hiba IGOnál és nekem a caynax sportnál is, ahogy kikapcsoltam működtek rendesen és nem dobta el a GPS-t sem.
6. Közelségérzékelővel még nem volt gondom (fényérzékelő automataba viszont nagyon gáz mindenkinél)
7. Értesítéseknél tényleg vannak gondok.
Állítólag az Értesítések és a fényérzékelő hibái javítva lesznek a közeljövőben.(#2599) Smuky23
Jó lenne tudni a márkáját és az A/V vevőnel megtalálni, az a baj tuti valami noname kínai úgy mint nálunk a vidaneté. -
Smuky23
csendes tag
Sziasztok!
Upc beltéri egységet be tudom állítani, hogy működjön a távirányító progival? Tv-ét sikerült, de nem beltérire nem találok opciót.
-
B.Ross
kezdő
Jó reggelt! A MIUI optimalizáció kikapcsolása valós veszélyt jelent? Nagyon megfenyeget, amikor megpróbálom. Érthetetlen számomra, hogy pl. amikor az alapértelmezett SIM-et (két kártyával használom) ki akarom kapcsolni, akkor nem engedi. A stock droid nem tett ilyet.
Az alapértelmezett a céges SIM, hétvégén nincs rá szükségem. Köszi -
leba10
csendes újonc
válasz
balu1977
üzenetére
Köszi a helyenként rendes választ.
1. Sajnos nem jött össze, semmit nem reagál. Egy lezárt kijelzőt látok.
2. Ezt sajnos nem lehet kikapcsolni
3. Megtörtént párszor.
4. Az eszközhöz bármelyik másik eszköz magától kapcsolódik. Egy JBl flip4ről van szó.
5. Ezt hagyjuk
6. Szted behaluztam, hogy nem kapcsol ki a kijelző?
7. Két eszköz van mellettem, egyik a teló, másik egy Xiaomi tab és az mindig jóval korábban jelez, sztem béna ha ennyit késik.Újabban felrakott 4 appot amiről fogalmam sincs. Tényleg csak nálam ilyen BUG-os a stabil Rom?
-
balu1977
senior tag
Miért nem kapcsoljátok ki inkább,ha nem akarjátok hogy zavarjanak?
-
mdraco
őstag
Kipróbáltam éjszaka, repülő üzemmódban 10 óra alatt 3%-ot merül. Amúgy én elégedett vagyok az akkumulátor teljesítményével, 1 napot mindenképp kibír, extrém igénybevételnél meg van külső hordozható akkumulátor. Ilyen esetekben egy nagyobb akksis telefon sem segít.
-
balu1977
senior tag
Nekem miuihu van fent ezért nem biztos hogy passzolni fognak a válaszok.
1. Állítsd be hogy a hangerő gombok kapcsolják ki az ébresztést.
2. Kapcsold ki a hogy látszódjon az újlenyomat lezárt kijelzőn.
3. Hülyeség.
4. Passz. Inkább a bluetooth eszközt hibáztatnám.
5. Leírtad a választ is.
6.Hülyeség.
7. Ez hiba? Van hogy több is,ha épp nem frissít. -
jbl
senior tag
HEO HEO SZIASZTOK!
Üdv a csapatban! -
leba10
csendes újonc
Sziasztok, nemrég cseréltem a honor 8 telómat egy mi9se-re és egyelőre nem tudom azt mondani, hogy elégedett lennék. A problémáim leginkább egyszerű idegesítő hibák a miui felületen. (Global 10.2.9. stabil)
- az ébresztést nem tudom kinyomni lezárt képernyőn mikor ne zavarj módban van, viszont a ne zavarj mód kikapcsolása hanggal történik, ami felér egy ebresztéssel.
- a zsebemben lévő lezárt teló elkezd segélyhívni
- néha az átállított Messenger hang eredetire visszavált
- a Bluetooth eszközökhöz kapcsolódás meg teljesen kiszámíthatatlanul működik, van amelyik eszközre magától, van amire meg csak az én segítségemmel tud, ami nagyon idegesítő tud lenni.
- a waze nem működik ha lezarom a kijelzőt. Itt mondjuk lehet hogy csak én vagyok béna és nem találom az erre vonatkozó beállítást.
- telefonálás közben néha nem működik a közelség érzékelő
- néha fél perces késések vannak az értesítéseknél.
Ha fel rakok egy miuihu romot meglesznek még ezek a hibák? Jó lenne tudni mielőtt rá szánom magamat. -
rvgy75
aktív tag
-
emilll
tag
Van aki panaszkodik az akkuidőre, van aki azt írja, hogy megfelelő. Természetesen szubjektív, hogy kinek mennyi elég és nehéz összehasonlítani is mert van aki játékra is használja vagy sokat böngész, de van valami hivatalos és valós adat/tapasztalat arról, hogy valójában mennyit bír az akku? Pl. ha navigációra használja az ember mobilnettel és ekkor természetesen folyamatosan be van kapcsolva a képernyő, akkor mennyit bír kb.? Vagy böngészésre használva, szintén mobilnet+képernyővel mennyi ideig bírja?
-
Richee11
senior tag
Sziasztok. Nagyon gondolkozok a 9 SE és a 9T között. Per pillanat az akksi dönti a mérleg nyelvét a 9T felé. Ti, akik már egy jó ideje használjátok a készüléket, mennyire vagytok elégedettek?
-
Styleair
aktív tag
válasz
TripleB
üzenetére
Szerintem még ne dobd el!
Nálam a 4X kb 4-5 óra SOT-ot tudott. Annyit ez is tud kb.
A2 Lite tudott 8-10 órát, de az nehezebb is volt, a 4000 aksi miatt.
Ha túrázol, akkor rakjál a hátizsákodba egy Xiaomi 20000-es bankot (7000HUF).
Én abból 3 napos Balaton bringa körön töltöttem a telefont + JBL GO-t + egy BT headset-et. -
Free Rgc
tag
Lehet a SAR értéken parázni, de pld volt Huawei P20-am aminek a sugárzása kb a fele, mégis fájt a fejem mikor sokat beszéltem, ennél nem fáj, illetve ott ahol egy másik telefonon megszakadt a kapcsolat mert nem volt térerő ennél van. Valószínűleg ezek a maximális értékek, hiszen az USA verzióban ugyan ennél a telefonnál kevesebb a SAR érték. Ez szerintem úgy változik hogy meddig merik felcsavarni a végfok teljesítményét, ha jó a térerő a kevesebb teljesítmény kell, viszont ha kell a nafta hogy a hálózaton maradjon akkor van még kakaó a többi telefonhoz képes. Ez persze lehet nem így van nem voltam ott mikor bemérték..
-
balu1977
senior tag
Én speciel sosem nézegettem ezeket az értékeket. Nem is stresszelek rajta.
-
balu1977
senior tag
Ha ez a sar számítana valamit akkor már az idősebb generáció aki 3310,5110 használt már meghalt volna agyrákban.
-
-
dometomi10
csendes tag
Ilyennel valaki találkozott már? [link]
Miért nem tudom bekapcsolni a helyadatokat, lehet, hogy valahol lekorlátoztam? -
mdraco
őstag
Akksin kivül van egy másik hátránya a telefonnak, a SAR értékek Head: 1.385 W/kg
Body: 1.385 W/kg. Nem tudom mennyit számít gyakorlatban, de többi xiaomi modelljeihez és más márkákok képest elég nagy értékek... -
bunnyhu
senior tag
válasz
balu1977
üzenetére
A kijelző és a tudás mit számít éjszaka amikor az asztalon van? Pont ez a bajom, hogy standby módban (én nem rakom repülősre) is baromira fogyaszt, ez egyértelműen optimalizálatlanság. Az oké, hogy ha megy a kijelző többet eszik a nagyobb pixelszám, de pl. a procinál megint nincs indok mert ez egy modernebb proci kevesebbet kellene egyen ugyanannál a tevékenységnél (áll és néz ki a fejéből).
Nagyon remélem, hogy nem túl távoli jövőben sikerül optimalizálniuk az szoftver oldalt, különben hiába a szuper kijelző és a kamera, ez így édeskevés. Ebbe a méretbe simán belefért volna nagyobb akksi, ez koncepció volt, hogy ennek a telefonnak ez a gyenge pontja. -
gtamate2
veterán
Egy jó ideje már, hogy nem nyúltam droidhoz, ugyanis (ismét) magával rántott az iOS világa, viszont így 4 év után gondoltam adok még egy esélyt a droidnak, tekintve hogy az Mi 9 SE mérete egész közel áll az Iphone 7-éhez, be is szereztem egyet. Szerencsére bejöttek az elvárásaim, persze van jó pár dolog, amiben az iPhone 7 odaveri (pl. hátlap anyagminőség), de van 1-2 olyan problémám, ami nagyon zavaró és nem tudom, hogy az én készülékemben van-e a hiba, vagy csak egyszerűen globálisan ilyen a cucc.
Az egyik ilyen a hangerő:
Először a fülhallgatóval tapasztaltam a jelenséget, egyszerűen nem lehet felhúzni a hangszintet hangosra, helyette olyan, mintha az EU szabvány maximuma lenne megadva felső határnak, e felé nem lehet menni. Az iOS esetén innen még olyan 30%-kal lehetett felhúzni a hangerőt. Van egy bluetooth-os hordozható hangszóróm, itt is ugyanez a gond, az iPhone-hoz képest ~30%-kal halkabb alsó hangon a maximum hangerő. Ezt meg lehet oldani valahogy?
A másik kérdésem pedig a kamerához kapcsolódik. A telefon elvileg tudna 60 fps-ben is rögzíteni a lassításos videók esetén , ezt be lehet kapcsolni az alap videóhoz is valahogy? Természetesen FHD felbontás mellett. Nem találtam ilyen lehetőséget a rendszerben.
Gyári fényerőszabályzó: Az auto mód totál káosz. Túl gyakran változtatja a fényerőt, emiatt este kisül a szemem, nappal pedig javarészt nem látom a kijelzőt. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy maradjak a manuál módnál, mert ez ilyen trágya? A telefonon a legfrissebb (10.2 Global) rendszer van.
+1: Melyik kamerát érdemes használni? Hallottam olyat, hogy érdemes 12 MP-en hagyni, mert úgy csinál a legjobb képet. Én jelenleg autón használom.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
ronin79
addikt
Tegnap felraktam a 10.3.1-es frissítést de mintha a kamera "gyengébb" lenne
Viszont ugyanez volt Xiaomi.eu ill. MiuiHu-n is. Másnál mi a helyzet, tapasztal valami különbséget? -
sxxorp
őstag
A gond nem ez, hanem az hogy még én, aki rosszabbra számítottam is érzi, hogy több lenne a telefonban rendes optimalizálással! Nekem bőven 1,5, többször 2 napos teló, de a készenléti fogyasztás, ami nehezen elfogadható úgy, hogy szerintem nekem az átlagnál jobb. Közben a garanciás fenyegetéssel meg van kötve a kezed, hogy rendesen optimalizáld.
B.Ross: a meredek lefelé biztos, hogy nem jó. Nekem most (jórészt repülő módban) 14,5 óra alatt lement 9% úgy hogy azért 35 percet használtam is reggel. A 35 perc képernyőidő 10 óra SOT-tal számolva 6%, vagyis 14 óra alatt ~3% ment el készenlétre. Ez nem tökéletes, de messze nem 'meredeken lefelé', vagy katasztrófa. Ha van adb tedd fel a Wakelock Detector-t, Better Battery Stats-ot, derítsd ki: mi a probléma. Nekem a Google Play Services ragadt be korábban többször, végig ébren tartotta a telefont, így töltés után azzal indítok, hogy azt kilövöm, utána már OK.
Autimatizálás: az is igazán root-tal lenne jó, pont azt raktam fel én is, de tudom, hogy a repülő módot úgysem lehet anélkül, így nem vagyok motivált.
Ja, ha hotspot-ként használjátok, na akkor, mint a balta
-
Styleair
aktív tag
válasz
balu1977
üzenetére
Ez így igaz, nem vontam kétségbe.
Csak megállapítottam, hogy a kompakt méret nagy aksi nem zárja ki egymást.
Én tudtam, hogy gyengébb lesz ezzel az akksival az üzemidőm, mint az A2 lite-nál, de ez másban jobb. Megszületett a kompromisszum, megvettem.Ettől függetlenül jogosnak tartom az éjszakjai sby üzem közben, 10% körüli merülés kapcsán felmerülő elégedetlen hangokat/véleményeket.
-
konczy3
senior tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Azt hol kell? AI be van ugye kapcsolva, rá is fókuszál, és ugye az AI felirat vált fél hold ikonra, gondoltam ez a hold mód.
(#2542) balu1977
Próbálgattam ami a képernyőn van 1X vagy 2X azt is, és a ujjal húzásos zoomot is egész 8X-ig de semmi nem történt.Nem vagyok nagy fotós, csak gondoltam ha már van ilyen, kipróbálom, de sok értelme nem volt

[közbe meg találtam hogy kell... ]
Tegnap kellett volna :)
Más kérdés, hogy az extrém remegő kezemmel milyen. -
B.Ross
kezdő
válasz
ronin79
üzenetére
Az automatizálásról majd még érdeklődöm később, a telón van már az Automate app, de még magas nekem.
Olvasgatom a MI 9 fórumot is, na ott is hasonló problémákkal küzdenek.Off az off-ban: Idén januárig kibírtam, hogy ne legyen okos telefonom, azóta ez a második. Előtte semmilyen kütyüt nem érintettem, ami egy on/off gomb megnyomásánál többet kívánt, most meg már a PC-n van a minimal ADB, meg a telón néhány app, amihez kelleni fog. Korábban b@§ogattam a családott, hogy mit lehet annyit simogatni azt a k.. telefont, most meg csak néznek, hogy miről beszélek. Kezdő vagyok, na, ezért vannak/lesznek láma kérdéseim.
rvgy75: Alapból nincs bajom az egynapos üzemidővel. A MI A2 Lite-ot is naponta töltöttem, pedig az bírta volna. Most az akku fogyasztási koordináta rendszer úgy néz ki, hogy egy meredek egyenest (töltés) követ egy hasonlóan meredeken lefelé irányuló egyenes (használat), ez tuti nem oké. A stock droidban repülőben 0%-os fogyasztás van. Komolyan kérdem, ha az alap tudja, akkor ez a csoda MIUI miért nem, van még néhány dolog, ami az alapban benne van, innen meg kivették. Igazából mindegy is, ez ilyen. Csak én szeretem tudni az okokat.
-
rvgy75
aktív tag
Ez az aksin sipákolás gyerekes
. Mindenkinek akkora guru de senki nem olvasta el mekkora a kapacitása mielőtt megvette? Nem kellett hozzá sok ész hogy lássa 1 napos telo. Pláne meg ugy hogy estére mindenki felrakja töltőre ha 60°% ha 20-n van. Kijelzőn is lehetne ilyen erővel nyavalyogni hogy ó én azt hittem a 6 col az 3x ekkora 
-
konczy3
senior tag
Ez a moon mód mit takar a kamerába? Most hogy ez a csoda hold van ma, próbáltam 9 óra körül mikor vörös volt, és az előbb is mikor már alig van valami a holdbol, de csak ugyanolyan sárga paca látszik, az AI felirat átvált holdra aztán semmi nem történik...
-
B.Ross
kezdő
válasz
bunnyhu
üzenetére
Most néztem: 3 nap alatt hatszor töltöttem, igaz nem 10 %-ról, nade mégis...A csúcs ma reggel volt, kivettem repülőből és 10%-nyi delejt evett az éjszaka. Már szokásom, hogy az éjszakai kikapcsolás előtt csinálok egy képernyőképet az akku százalékról, mert reggel azt hinném, hogy rosszul emlékszem.
-
bunnyhu
senior tag
Ma 6 órát ment a gps logolta a bringázást, térképeztem, ment némi adatkapcsolat, fotózás ... és 6 óra után 18%. Nem mondom hogy parádés, még mindig nagyon elkeserítő az akksi kapacitása, nem értem miért nem voltak képesek belerakni egy normális kapacitásút, miért kell mindig valamit elszúrni? Vagy ócska a kamera, vagy kicsi az akksi, vagy minden jó csak egy péklapát ... rohadt bosszantó. Eddigi összes xiaomi telómmal 4-5 napokat nagyon lazán elvoltam, ezt második nap töltöm pedig alig használom (most nem a mai napról beszélek).

-
Siriusb
veterán
válasz
Richee11
üzenetére
Én már évek óta kerülöm a Gearbest-et, de mostanság is hallottam panaszokat. Szerintem nézz körül a topikjában.
-
Richee11
senior tag
Sziasztok!
Nagyon szemezgetek a Xiaomi gyártóval (azon belül is a Mi 9T-vel, bár annak nincs külön fóruma).
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy milyen a gyártó hozzáállása, amely a frissítéseket illeti, illetve úgy összességében mit lehet tudni a Xiaomi telefonokról, azon kívül, hogy nagyon jó ár-értékkel bírnak.Ez meg off topic: de a Gearbest oldala mennyire megbízható?
Előre is köszönöm! 🙂
-
ronin79
addikt
Sziasztok! Ha valaki ráér dobna egy speedtestet? 80 Mbps a netem, de 50 fölé nem megy telón. Főként gyári, mókolatlan rendszeren érdekelne, de jöhet xiaomi.eu vagy miui.hu is.
-
vampire17
addikt
válasz
balu1977
üzenetére
Koszi a valaszt! A haloban van egy univerzalis konnektorom, amivan van ket USB tolto is (2100 mA) amiben a 230 foglalt (az ejjeli lampanak) es ezert az USB-t hasznalom.
Akkor baj nem lehet belole?
-
vampire17
addikt
Szerintetek mennyire baj, ha a telot nem a gyari toltojevel toltom? Lehet ettol az akkunak baja?
-
dometomi10
csendes tag
válasz
Zorro(hun)
üzenetére
Köszi, sikerült.

-
Smuky23
csendes tag
Sziasztok!
Garmin sport órával használom a telot és állandóan szét kapcsol a Bluetooth . Mi A1-el nem volt gondom.
Be tudom állítani valahol h ez ne történjen meg? -
Zorro(hun)
tag
válasz
dometomi10
üzenetére
Szia,
Beállítások->Alkalmazáskezelő->három pötty a jobb felső sarokban->Alapértelmezett alkalmazások->Böngésző -
dometomi10
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy az alapértelmezett alkalmazásokat hol találom? Ha beírom a beállítások keresőbe akkor egy tök üres oldalt dob ki. Az alapértelmezett böngészőt szeretném lecserélni, de sehol sem kérdezett rá, hogy melyik linket mivel szeretném megnyitni.
-
joefasalasso
aktív tag
Üdv. A xiaomishop megbízható forgalmazó? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de lehet azokat észre sem veszed és nem fognak bosszantani

Viszont ugyanez volt Xiaomi.eu ill. MiuiHu-n is. Másnál mi a helyzet, tapasztal valami különbséget?