Hirdetés
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
espi38
őstag
Hát igen 10 ezer ft nem nagy különbség ahhoz képest hogy dupla annyi tárhely van a darabon.
Viszont ez attól függ ,hogy mennyiért sikerül beszerezni a készüléket-nekem már nem érne meg ez a plussz költség-ráadásul ez csak a hír,hogy ennyi lesz mire ideér már nem biztos,hogy marad az ár-de ne legyen igazamEsetleg egy linket kaphatok hol lehetne venni hozzá normális tokot venni ami a kamerát is védi?
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz PowerBuldog #397 üzenetére
Én is így érzem! Én tudatosan döntöttem a 64GB mellett, nagyon nem használtam ki a 32 + 32-t sem (esetleg jobb minőségű videók nyomatásával még megcsúszhatok ), de akinek fontos, egy kiváló ajánlat.
-
grafnet
veterán
válasz PowerBuldog #390 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
Rendelni lehet, csak nem magánszemélyként. Pontatlan volt a hsz...
Minden telefonom tőlük van.[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
fm!
tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy a Mi4-et ideje lassan cserélni. Mivel az alap szoftvert 2015 óta nem frissítettem, ezért teljesen jól használható maradt a telefon.
Viszont most már a legtöbb program annyit változott, hogy érezhetően lassú a telefon (böngésző, viber, messenger mind akadozva működik) ill. azért a biztonság szempontjából se lenne rossz váltani.
Üvegfóliából szerintetek melyik lenne jó?
[link]
[link]
[link]
Érdemes a kamerára is rakni valamit? -
Totyi722
csendes tag
Kelet vagy Nyugat tök mindegy, a mai globális pénzügyi világban minden összeér Meg ha csak belegondolsz a legutóbbi amerikai elnökválasztás botrányába akkor rájössz, hogy a Nyugat nem feltétlenül jó fiú. Plusz ott van, hogy jelenleg Kína a világ legnagyobb hitelezője, olyan zsarolási potenciállal rendelkezik még az USA felett is, hogy semeddig nem tartana megszerezni az adatokat a valóságban. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mennyire van erre szükségük, a Nyugati félteke piaci szempontból közel sem olyan fontos mint ahogy mi azt elképzeljük, ott van India, Kína, Japán, elvannak ők ott hidd el
-
espi38
őstag
válasz PowerBuldog #390 üzenetére
Így van sajnos nem szolgálnak ki,csak cégek vásárolhatnak tőlük
-
espi38
őstag
Privátban segítek
-
espi38
őstag
Tudtommal az eustoctól rendelt Xiaomi telefonokra is 2 év hivatalos gyári garancia vonatkozik
Ezt például fel lehet tenni zárt bootloader esetén
[link][ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
Egyelőre ennyi az infó.
Valóban, a 2 év sok idő!
Ők is a Huawei útjára léptek.
Zárt BL és nincs hiszti a sw miatt...
Az ára mellett ez tette nagyon vonzóvá a készüléket! Mármint a Custom ROM lehetősége.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
A root-hoz, TWRP-hez (a biztonságos recovery miatt) kell a BL-nyitás nem? Elvileg az Eustock hivatalos, illetékes, a Xiaomitól származó kategorikusan negatív választ adott, akkor most Neked attól teljesen eltérő van? Egyenesen a szervizből? És ez meddig igaz? 2 év hosszú idő... Még nem eszetlenül sürgős, de jó lenne biztosat tudni, hogy mit tehetünk és mit nem...
-
da.
tag
Sziasztok,
Első okostelefonom egy iPhone 4 volt, majd 4 év után iPhone 6. Újabb 4,5 év után Mi9 SE jött. Tehát totál hülye vagyok az Androidhoz...
Van olyan topik, cikk, bármi, ami azzal foglalkozik, hogy mi is a bootloader, launcher, EU ROM stb, melyik miért, mire jó stb?
Nyilván nem feltétlenül ezzel kell kezdenem, de nagyon érdekel. És nem terhelném ezzel a Mi9 SE topikot.köszönöm,
d. -
grafnet
veterán
válasz PowerBuldog #377 üzenetére
A gyári ROM-ok között nyugodtan váltogathatsz.
Amikor váltasz, akkor a FR töröl mindent!A korábbi verzióra való visszalépést nem tudom, hogy annak mi a feltétele.
Én azt javaslom mindenkinek, hogy váltson rögtön fejlesztőire és tíltsa le az automatikus frissítést. Várjon pár napot a visszajelzésekre, ha azok pozitívak, akkor kézzel frissítsen. (Természetesen minden frissítés előtt menteni kell PC-re is az adatokat!!!)
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz PowerBuldog #377 üzenetére
Global stabillal kapod, azt nyugodtan frissítheted dev-re. Viszont devről nem mehetsz vissza zárt BL-lel stabilra, ha jól tudom.
Xiaomi.eu, globe rom és társaik viszont csak nyitott BL-el mennek, mert unofficial rom-ok.
Ja és az EEA ROM-ot is felrakhatod zárt bl-el, mert az is hivatalos
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
PowerBuldog
veterán
"kaukázusi ember kaukázusi telefont használjon" ideáig bírtam olvasni a baromságokat, ez is sok volt
grafnet: global EU és ilyesmi gyári ROM-okhoz viszont nem kell BL-t nyitni ha jól tudom, nem?
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
matyiGo
aktív tag
csak az nem mindegy hová megy az adatod. keletre vagy nyugatra. én nyugatos vagyok. sajnos volt egy ideig samsungom, de alapvetően a google a nagytesóm.. és igazából az alma is. de kínából igyekszem nem venni telefont. Szerintem ma az apple és a google pixel van mint biztonságosabb választás, illetve a samsung dél-koreai a sony meg japán, ami szintén nem annyira rossz mivel... egyiknek sincs tökéletes kapcsolata kínával. Nem tudom kitől kell tartani amúgy hosszú távon jobban. szerintem a kaukázusi ember kaukázusi telefont használjon. Persze most nagyon kényelmes keleti rabszolgáink verejtékes munkával megtermelt gyülöcseit élveznünk. egy havi fizetésünk (átlag!) kevesebb mint feléből ilyen csúcstechnologiát tudunk vásárolni mint ez a mi 9SE... egyszerűen megrémiszt. mi van ennek a történetnek a végén, ki fogja uralni a skynet-et? Az hogy most biztonságosan lehet használni a xiaomi-t az alap. most épülnek ki az erőterek.
persze az is kérdés hogy ha mondjuk valami egyszerűbb diktatúrával nézünk szembe akkor az adatainkra ki vigyázz majd jobban. kinek érnek majd többet? keletnek vagy nyugatnak? én azt gondolom hogy az apple és a google hajthatatlan lesz, Kelet viszont könnyű prédává, megfizethetőbbé teszi az adatainkat mint a nagyobb tesók. hosszu téma.. midenestre én csak nézem csugó nyállal ezt a cuccot és inkább duplát fizetek egy google pixel 3a-ért.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PowerBuldog #370 üzenetére
nefürgyéé'le
-
grafnet
veterán
válasz vegyszer #365 üzenetére
Pont a Mi 9 SE kapcsán nézem az árakat! Megdöbbentően minimális a különbség!
Eddig volt 20-30-40 %, ár függően. Eldönthette az ember mit választ.
Most ez nincs: gyakorlatilag nem éri meg kintről rendelni.
Viszont az újgaranciajótállás nem csábító, hanem riasztó...
Még azért várok egy illetékes választ a BL nyitás kapcsán.
Aztán meglátom veszek e...(#363) matyiGo: ha, még karperecet is használsz a készülék mellé: már a nemedet és a súlyodat, a pulzusodat és azt is tudni fogják, milyen sűrűn fürdesz.
Legyenek vele boldogok![ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
vegyszer
addikt
De pont ezt nézem én is, hogy a kínai bejáratot boltjaim közül legjobb esetben is egy szűk tizessel olcsóbb kintről. És jön egy (két) hónapig, a garancia nyűgös.
Ha belegondolsz, hogy itthon 27% ÁFA után +10% a hazai bolt ár hátránya, akkor erősen el kell kezdeni gondolkozni azon, hogy a kinti nettó ár bizony magas...
Valószínűleg offline boltban Kína szívében jóval olcsóbb, de onnan meg nem tudod személyes jelenlét nélkül elhozni (és abba megint nincs B20)"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Golyo69
senior tag
Több éve xiaomit használok.
Internet bank, online fizetés, sok minden a neten és semmi nem törtent még sosem.
Nem is ismerek olyat akivel törtent volna. Nagyon sok xiaomi van ismerősok között.
Ez egy nagyon jó telefon lett. Én elégedetten hasznalom. Mint eddig minden xiaomi telefonomat.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
matyiGo
aktív tag
miért van az hogy ezek a tesztek nem beszélnek a kockázatokról. Hogy a Xiaomi hogy bánik az adatainkal?
elolvasta bárki a privacy-t? mert elég durva:
https://www.mi.com/us/about/new-privacy/Tökre megvenném ezt a telefont de nem merem. nem mernék bejelentkezni vele a bankomba konkrétan. Az hogy ennyire olcsó legyen egy ilyen jó telefon egyszerűen döbbenet. Iszonyat kívánatosak így alapvetően a MI cuccai de itt lenne az idő kicsit jobban odafigyelni arra hogy mivel telepítjük tele a mindennapjainkat. konkrétan nemzetbiztonsági okokból nem engedném itthon ezt a telefont.
még egy mondatot idemásolok a hivatalos oldalról:
"Financial information: information related to completing purchases. For example, bank account number, account holder name, credit card number etc."[ Szerkesztve ]
-
dikan
tag
Nem vagyok tapasztalt MIUI felhasználó, próbáltam utánajárni hogy is megy a stabil/beta vonal. Tudtok esetleg valami jó linket ahol ez le van írva? Ilyenek érdekeinek:
Mik kerülnek a béta verzióba, mikor lesz a bétából stable, kik kerülnek a béta programba. Hogyan lehet visszajelzést, fejlesztési javaslatot tenni?Pl. A béta imageben az értesítések fixen visszakerülnek a fejlécbe, a lock screenen meg csak akkor jelenik meg a tartalom, ha face unlockal feloldotta. Ezek jó fejlesztések.
[ Szerkesztve ]
Mate20, S10, 🍏XR, mi9SE, 1+7
-
grafnet
veterán
válasz mjani1172 #357 üzenetére
Ezt mindenki feszülten figyeli most.
Igen, ha a rendszer kidobja a "Volt már nyitva" BL-t, akkor elveszett a filing!
Vagy tényleg kintről rendel az ember és kukázza a készüléket, ha valami történik vele.[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
Nekem az S7- el egyidős OnePlus 3 . Èn sem váltok mèg . Mèg mindig gyors , a kamera is jó , ès van èrtesítő LED , amit mostanában több gyártó is kezd hanyagolni . Ès ha az nincs akkor nem veszek olyan telefont , amiben nincs . A jack hiányát lehet pótolni adapterrel , az èrtesítő LED hiânyát csak kompromisszumok ârán .
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Kotacsi
újonc
Sziasztok
a Mi9 vagy Mi9SE-ben benne van a MirrorLink?
a menüben nem találtam még utalást sem rá -
espi38
őstag
válasz devpernull #342 üzenetére
Igen valóban jó ez az app amit írtál, A40 is tökéletesen működött.
Dupla koppal tudtam éleszteni a kijelzőt, bekapcsoló gombbal nem.
Szerintem is ezt kell használni míg nem lesz megoldás a gyári AODre -
devpernull
tag
A [Notch notification for miui] appal tartósan megmaradnak az óra mellett az értesítések, bár feloldáskor néha duplán jelennek meg. Szerintem 160/35/50-el jól néz ki. A gyári AOD kb. semmit sem ér, csak a gyári appok értesítései jelennek meg rajta és egyáltalán nem lehet paraméterezni. Az [Always on amoled] ezt orvosolja, azzal már egész használható, meg is vettem. Ezen minden értesítés megjelenik, tud villogtatni is pontot, ki lehet kapcsolni órát, dátumot, akkut, így csak akkor használ kijelzőt, ha jött valami. Hátrány: dupla kopp és ujjlenyomat.
-
Atomgeszi
nagyúr
AOD-ról van szó.
Az eltűnő értesítésekre a Notch miui alkalmazást szedd le Playből.
Whatsappot nem használok.
Egyébiránt BIP lóg a kezemen, szóval értesítésekről sem maradok le.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
espi38
őstag
Nálam a Gmail és a messenger jelent meg semmi más.
Ráadásul az általában a bal felső sarokban lévő értesítés sincs meg max időnként felvillanó ha csinálsz valamit a telefonon.
Egyedül ha az értesítő panelt lehuzzod akkor jelenik meg az összes addigi értesítés 😂 -
-
zzz03
őstag
paran panaszkodnak aod-ra. whatsapp, viber, gmail, sms, nemfogadott hivas ezeket ki jelzi rendesen?
-
petipetya
nagyúr
Egy gyakorlati kérdés, úgy látom jelenleg jobban pörögtök, mint az MI 9-ek: bank, PayPal, jelszó tároló stb. appok esetén ha kéri a teló az ujjlenyomatos feloldást, akkor az ugyanúgy működik, mintha csak a kijelzőt oldanátok fel? Gondolom ilyenkor a kijelző azon része az ujjlenyomatot várja, és így nem érzékeli normál tapicskolásnak az ujjbegyet?
"nincs rá lezsóidő"
-
Vazil
tag
Sziasztok! Szerintetek érdemes s8-ról erre váltani?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz androgay #316 üzenetére
De miért a xiaomishoppal jössz, amikor a teljesen hivatalos xiaomi.hu-n(az előzővel ellentétben), 99k a készülék 2 év garanciával??
100 és 130 között nem ugyanannyi a különbség, mint 40 és 70 között? ja, ennyi erővel mindig lehet feljebb menni árban.
Rendben, látjuk. Huawei fan vagy. Nyugodt használd a Huawei-ed, megértjük, nagyon jó készülékeik vannak. Elmondtad az érveid (100 - 130 között nem ugyanannyi a különbség, mint 40 és 70 között), most már mindenki nyugodt szívvel választja a számára megfelelő készüléket.
-
rvgy75
aktív tag
Teljesen jó sztem az akku idö. 1 napja és 5 orája megy most van 23%-n. 5 és félóra kijelző idő
Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes.(Peterdi Pál)
-
grafnet
veterán
válasz trebrona #311 üzenetére
Nem is ezzel van a gond, mert ezt valóban meglehet csinálni.
De a BL nyitás kínai szerver nélkül nem működik. Tehát nyoma van a nyitásnak!
Ezt addig érdemes tisztázni, míg az első nyitás miatt nem ugrik a garancia!Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
-
veterán
válasz androgay #316 üzenetére
Ő ezt most nem igazán értem. 30.000 az 30.000 mindegy hogy mennyiről mennyire emelkedik. Neked 100.000 ft-od van telefonra akkor +30.000 pont annyira fáj, mintha 50.000 lenne és 80.000 a telefon. Viszonyítva az alapárhoz természetesen százalékban több, de nem százalékot fizetsz, hanem az árát.
-
androgay
kezdő
Nem készítettem print screent, de a xiaomishop.hu-n 120-at írtak. Amikor a kommentet bátorkodtam elkövetni. Na mindegy. Továbbra is kitartok amellett, hogy ha 100, és akár 130-ért is, de van P20, inkább utóbbi (100 és 130 között az a 30 ezres nem ugyanaz mint pl 40 és 70 között). Amúgy p30 lite sem rossz, de igen, pont azért nem játszik így a50/mi9se sem, mert +10-30 ezerért tavalyi, de azért mindenben erősebb csúcstelók vannak. De ha az árat szigorúan vesszük, Mate 20 Lite már 100 alatt van...
-
Mr. Wolf
csendes tag
Még csak tegnap laktam be a telefont, egyelőre tetszik, de az értesítések hiánya engem is kiborít és az ujjlenyomat olvasó sem hasít (legalábbis az Mi A1-hez képest).
Kicsit aggódok a hátsó kamera üveg épsége miatt. Szerintetek érdemes rá venni védő fóliát, s ha igen, hol lehet itthon kapni használhatót?
Ez milyen lehet?
https://www.notebook-alkatresz.hu/temp-glass006247-xiaomi-mi-9-se-hatso-kamera-vedo-folia-tempered-glass-edzett-uveg-p1484934
-
Thom!
veterán
1-2 frissítés után mire kigyomlálják a hibákat addigra tényleg jó teló lesz...
Nekem fontos a kamera, a nagylátószög és a telefoto lencse bőven fejlesztésre szorul, nyilán az árért nem rossz, de van benne potenciál.Habár én stock droid párti vagyok, nekem inkább Mi A széria jönne be, majd meglátjuk nyár végén mi a felhozatal.
-
Golyo69
senior tag
Csatlakoztam én is egy SE-vel.
Note7-rol jöttem, ami eladó lesz a mai nap folyamán csak költözzek át.
Akksirol még nem tudok mit mondani tegnap este óta hasznalom.
Eddig tetszik.
Az ujjlenyomat olvasó pazar így a kijelzo alatt. Az anyaghasznalat nagyon jó.Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
trebrona
nagyúr
Aki meg tudja oldani a bootloader nyitását és recovery-, ill. romcserét, annak nem okoz gondot a telefon gyári állapotba történő visszaállítása sem. Akinek igen, az nyilván ne nyúljon hozzá!
-------------------------
A telefon a 100k áron igen korrekt lett.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Balázs Z.
tag
Elolvasva a topikot, azért kíváncsi vagyok, mit ért a világban zajló folyamatokból az, aki szerint a (nem mellesleg az állam által pénzelt) kínai cégek nem másolnak/lopnak szemérmetlenül technológiát és designt...
-
grafnet
veterán
válasz mjani1172 #308 üzenetére
Ez mindenkinek új!
A májustól hivatalos úton, gyári jótállással értékesített készülékekre 24 hónap a jótállás, ennek "hozománya" a BL állapota!
A nem hivatalos úton, nem gyári jótállással: ezt a boltja válogatja. (De, ők meg állítólag nem kapnak alkatrészeket...)[ Szerkesztve ]
-
hirdeto
tag
Erre [link] kiváncsi leszek. Még soha sem sikerült normális képet csinálnom a Holdról, vagy szögletes lett vagy túl fényes
-
sxxorp
őstag
2 Xiaomi telefonom van eddig, reklámot soha nem láttam, esetleg a Cleaner-ben volt ilyesmi jellegű megmozdulás.
Üvegfólia: ha valaki nem akar várni a rendeléssel (vagy addig, míg megjön) a Soroksári úti Tesco-ban lévő mobilboltban vettem 2000Ft-ért felrakással együtt, jövő héten tokjai is lesznek. Icipicit rövid, pár századmilliméter sávban nem fekszik tökéletesen végig 2 oldalt, de a párom A40-én is pont ilyen, összességében teljesen elfogadható.
Még úgyis egész jó volt az üzemidő, hogy rájöttem, hogy valami szinte végig ébren tartja a telefont. Próbáltam beüzemelni a jó öreg Wakelock Detector-t, és örömmel láttam, hogy már meg root nélkül is kisebb módosítással (az általuk vázolt út nem jött össze, de adb-n keresztül egy Google Play komment segítségével igen), de mire elkezdtem vizsgálni, megszűnt az ébren tartás, még jobb a passzív üzemidőm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest