- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#01758976 #7976 üzenetére
Megvagyok, ráment vagy két három órám, de kész. Ideteszem ami nekem segített, hátha valakinek jól jön majd még.
[a 76-os hsz]
Friss gobálnál nekem ez az egy twrp segített feloldani a titkosítást, semmi más. Pont azokkal a parancsokkal etc, bevált.Semmi, restart vagy húzd újra.
-
vince
őstag
válasz
#01758976 #7974 üzenetére
Én a recovery-TWRP-3.3.2B-0301-XIAOMI9SE-CN-wzsx150.img twrp-t használom már jó régóta, a telepítés menete nálam az, hogy felteszem a recovery-t a
fastboot flash recovery recovery-TWRP-3.3.2B-0301-XIAOMI9SE-CN-wzsx150.img paranccsal, majd mikor felment, simán újraindítom a telefont úgy, hogy nyomom a Power + Volume up gombokat sokáig. Ha másként csinálom, eltűnik a twrp. -
Lordus
senior tag
válasz
#01758976 #7574 üzenetére
köszi!!
én anno 9-ről 10-re gond nélkül váltotam, nem is volt semmi hibám. ezért kérdeztem - pedig akkor is ajánlott volt a tiszta.hát faxa, akkor megint menthetek le mindent, ami még nem is olyan sok, de visszatölteni a 8 éves híváslistát és sms-eket... húúú, az majdnem 2 óra...
nem értem, mit küzd vele ennyit, de 60E-res híváslistám van és sok sms és főleg utóbbit irtózatos lassan tölti vissza...
na sebaj, ha ez az ára, hát ez -
sxxorp
őstag
válasz
#01758976 #4914 üzenetére
Sima global stable kicsit tisztítva 3ó15p SOT 50%-ra 16 óra alatt, de ebből 2 óra játék, és ma repülő módba is elfelejtettem tenni. Nem igazán várom tűkön ülve a szivárgást
MIUI10 alatt az elején volt, hogy beragadt valami, de 11 alatt semmi. lehet, hogy tök felesleges rituálévá vált a töltés után Google Play force close szokásom is (ez ragadt be többnyire anno). -
Wovbagger
tag
válasz
#01758976 #4914 üzenetére
Nem tudom, hogy ez hogy viszonyul az eddigi értékekhez, de itt van előttem egy tegnap üzembe helyezett készülék, amit 100%-ra töltöttem, aztán Repülő, Néma és Ne zavarj módba állítottam, majd 12 órán keresztül nem piszkáltam, így 95%-ra esett a töltöttsége.
ROM: MIUI Global 11.0.4 Stabil (PFBEUXM)
-
hudyfiu
senior tag
válasz
#01758976 #4212 üzenetére
Akkor lehet tiszta telepítést csináltál.
Én pendrive-ról másoltam fel a romot vagyis onnan telepítettem.Viszont kipróbáltam a mai javítást.
Telepít TWRP-t is.
Megjavult vele a TWRP titkosításos kód kérés.Vissza álltak a korábbi akku ikonra.
BT nekem nem oldódott meg. - BT ki-bekapcs után nem kapcsol be, telefon újraindítás kell.A Magisk 20 pedig nekem a play szolgáltatásokat elcseszte.
-
szanozs
aktív tag
válasz
#01758976 #4205 üzenetére
Nekem is sikerült felrakni. És már azt hittem, hogy minden rendben, de kiderült, hogy az SMS-ek nem szinkronizálódtak. A Google-ban és a Mi cloud-ban is le van mentve. A híváslista az szinkronizálódott az SMS viszont nem. A Google biztonsági másolat így néz ki: [kép]
A "Biztonsági mentés készítése" gomb szürke és minden elem alatt "Várakozás a biztonsági mentésre...'" felirat.
Nálatok megy a szinkronizálás? Mit tudok csinálni? -
jana87
tag
válasz
#01758976 #4189 üzenetére
Nekem is felment ugye a régi twrp-re és ugyanaz a jelenség. Bt - t nem lehet ki - be kapcsolni csak restart segít. Emellett amit én tapasztaltam: telefonálás közben kijelzo nem tud alvó módba menni, mindig visszakapcsol a kijelzo... Mi fit állandóan GPS - t kér, korábban ez nem volt neki gond.. Mi bandage értesítést nem küldi, eddig tökéletesen működött... Nálam ezek a hibák jöttek ki, egyébként működik a rendszer, amit a fentiek tükrében nem értek.. És twrp belső tárolót nem látja
-
szanozs
aktív tag
válasz
#01758976 #4181 üzenetére
Nekem nem rakja fel, nem támogatja a készüléket azt írja ki.
Sajnos ezzel ([TWRP-3.3.1-1018-XIAOMI9SE-CN-wzsx150]) a TWRP-vel felment a 10.17 de a belső tárhelyet nem látja. -
balu1977
senior tag
válasz
#01758976 #4072 üzenetére
Tudod te. Frissítés letölt,teló újra indul,telepit és megy tovább.
A te példád pont ennek az ellenkezője,amikor egy nem kész rendszerre (hiába hívod szűznek) egy nem kész frissítést tolsz rá és meghal a rendszer, hisz nem egy stabilt frissítesz egy stabil frissítéssel. -
törölt tag
válasz
#01758976 #4026 üzenetére
Miután telefonom a vicc kategóriába lépett és már a földhöz verésénél tartottam, ma csináltam twrp alatt törlés és gyári visszaállítást. Most qrva jó eddig. Öröm
Mondjuk az érdekes, hogy 9.26 v1 format datával tettem fel, majd csak updaterből ráengedtem v2-öt, akkor minden szar is lett. Most meg ok
Ezt, hogy? -
turika86
aktív tag
válasz
#01758976 #3971 üzenetére
Igazából, engem a "kompakt" méret fogott meg, na meg az ár. De olvasom sok helyen, hogy gyenge az akksi, nem jó az automata fényerő szabályozó, bugos az értesítés. Stb... Tudom ,hogy a fórumokra azok írnak akiknek problémája van, de ezek elég bosszantó hibák, illetve mivel stock droid párti vagyom nem tudom mennyire jönne be a miui.
-
Lordus
senior tag
válasz
#01758976 #3966 üzenetére
már az jó hír, hogy az első verziós egyáltalán használható...
ha nincs tele buggal, és nincs (sok) visszalépés, akkor az nagy öröm! ha nem azzal megy majd az idejük, hogy az fc-ző saját alkalmazásokat javítgassák, hanem tudják növelni az üzemidőt, megbízhatóságot, esetleg még gyorsítani, az tuti!Várjuk majd az egy hét utáni beszámolód!
-
sxxorp
őstag
válasz
#01758976 #3955 üzenetére
Na, ez a vacakolás biztosan nem hiányzik, miközben jelentős előnyről továbbra sem tudok.
Frissült a XiaomiADBFastbootTools [link] - ezen is vannak Fastboot lehetőségek.
Launcher: ha megveszik a Novát, akkor nem az lesz az egyik első mozdulatom MIUI telefonon, hogy azonnali launcher csere
takimate: Nincs frissebb gcam. -
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
#01758976 #3617 üzenetére
A töltés nem érdekel annyira, a telefon van értem és nem fordítva így nem érdekel meddig bírja az akku, minden este felteszem töltőre a telefonjaim és azért is írtam, mert gondoltam, hogy a 2 nap kizárva így max veszek egy akkus tokot. Ha gyengül fogom és kicserélem. A lényeg, hogy átlag használatnál 1 napot azért bírjon.
(Mosolyogtam is magamban amikor egyesek 2-3%-on problémáznak. Éjjel felteszem töltőre és alszok, nem azok agyalok hogy úristen reggel mennyin fog állni az akku.
)
Köszönöm a GPS-sel kapcsolatos visszajelzést.
-
Styleair
aktív tag
válasz
#01758976 #3484 üzenetére
Te figyelj! Biztos nekem akartál írni?
Összekeversz azzal a fórumtárssal (Icetee) , akinek a bejegyzésére én is reagáltam.
Én nem raktam fel se templomos, se kastélyos fotót.Nincs itt félremagyarázás, eltér az igényszintünk, és a véleményünk.
Én tisztelem a tiedet, s nem fikázom.
Ugyan ennyit várok el én is. Ettől még nem kell egyetérteni. 😉 -
Styleair
aktív tag
válasz
#01758976 #3473 üzenetére
Jó rendben, akkor silányak az igényeim.
Az meglep, hogy te jobban tudod én mit gondolok.
Nem a telefont reprezentálom, arra ott van a gyártó. Semmi hasznom nincs abból ha valaki ilyen vagy bármilyen készüléket vesz. Én csak azt mutattam meg, hogy én milyen, nekem tetsző képeket tudtam csinálni vele. Nem zavar ha neked éppen nem tetszik, akár a silány minőség miatt. Van akinek igen, van akinek nem. Szerencsére nekem igen, így nem bántam meg, hogy ezt választottam.
Nem vagyunk egyformák, különbözőek az igényeink. S ez rendben is van így.Martonvásári vagyok? Ezt sem tudtam magamról. Ez honnan jött? 😃
Egyébként ki Vécsy Attila?
Én szívesen tanulok. 😉 -
Styleair
aktív tag
válasz
#01758976 #3470 üzenetére
Nyilván igazad van, nem is vitatom.
Én hobby fotós vagyok nem profi.
Mindig vágytam tükörreflexes szuper gépre. Sajnos nem lett. Most már nem vágyom, mert nem szeretnék egy táskányi fotós cuccot cipelni.
A telefon, ami ma már egy fényképező és egy számítógép is egyben, mindig nálam van. Kompakt, kompromisszumokkal. Helyén kell kezelni a dolgokat.
Nekem megfelel. Így is ámulok a hibák ellenére, hogy mi mindenre képes ma már egy ekkora kütyü.
Persze biztos telefonból is van jobb, drágábban, ami jobb képeket csinál, de erre telik. 😉 -
törölt tag
válasz
#01758976 #3226 üzenetére
Vágom mert azok között voltam akik felvetették.
Lényeg az lenne, hogy volt aki azt mondja, hogy utána nézegetett és az jött le, hogy már a BL nyitás kérelem megléte is garancia vesztéssel jár.
Na most leketyeg a nyitáskérés az úgy is marad még egyszer nem kell elvileg lekérned a következő telefont ha kapcsolod egyből nyitható.
Ezt a support, hogy látja mit ajánl az új telefont pl inkább új fiókhoz kapcsold amin nincs nyitás kérés?
Mert a meglévővel már simán tudod az új telót is nyitni majd visszarakni a Global romot, visszazárni ha gond lenne.
Itt nem a jogszabály boncolgatása vagy te vagy én más mit gondol róla a lényeg hanem az, hogy ők mit mondanak rá! -
Lordus
senior tag
válasz
#01758976 #3052 üzenetére
köszi!
a miuihu-nál pont az utolsó előttit nézem, mert annál 100%-os a pozitív visszajelzés. Igaz, csak 21 összesen, és ki tudja, hogy abból mennyi a mi 9 se tulaj...igen, sokáig használnám, ahogy írtam, a redmi 4x-emen is egy 1,5 éves(!) miuihu rom van fent, mert az kifogástalanul működik.
tudom, itt még lesz frissítés, meg a jön a miui11... de azért ha lehet, pár hónapig használnám, amit most felrakok. csak legyen jóxiaomi.eu is jó, hisz az is magyar, meg rootolható... mindegy, csak valamelyik jó heti frissítés legyen!
-
sxxorp
őstag
válasz
#01758976 #3007 üzenetére
Ha nem a képernyőt használod, ne a SOT-ot nézzük. Bluetooth? Hányas verzió? 5.0? Nekem ahhoz is túl magas arányaiban a fogyasztás... :)
Tessék itt a mostani, hogy ne csak Best of legyen, most rakom töltőre 30%-on. Kicsit elrépáztam, tegnap kimaradt a repülőmód, volt egy kis játék is, így csak 8 óra a SOT 100%-ra vetítve, 1 nap 20 óra, töltéssel együtt ~2 nap: -
sxxorp
őstag
válasz
#01758976 #3004 üzenetére
Így sehogy.
1. A készenléti fogyasztás nagyon gáz, éjjeli repülő üzemmód nélkül ne is várj jobb üzemidőt.
2. De a nagyobb probléma, hogy mitől volt ébren a telefon, lekapcsolt képernyővel, hosszú órákig, amikor elvesztett 45%-ot viszonylag gyorsan?
3. Ha gyakori ez a 10% körülre / lejjebb engedés, akkor az nem tesz jót az akksi élettartamának. -
ronin79
addikt
válasz
#01758976 #2876 üzenetére
Note 4-el nem szívtam annyit mint ezzel, itt még a végén samus korszak jön vissza és neki kell állni romot gyártani
A titkosítás már annyira nem gáz, nem járkálok minden nap recoverybe és wipeolni telepítés után kell amit ma megint 2x eljátszottamFelraktam a friss miui.hu-t, de ismét hibák. Duppla koppos műveletek nem működnek csak az ébresztés, sem kijelző lekapcs, sem kikapcs.menü, hiába volt újraindítás, fr, nem reagált semmire bármit állítottam be. A notch elrejtésnél van már 3 lehetőség de kettőre megint ugyanazt csinálja. Pozitív h. bekerült a digitális jóllét a beállítások menübe ami sajnos hiányzik a xiaomi.eu-ból és így fölösleges frissíteni is playről az alkalmazást.
Jók ezek a dev romok h. szinte hetente jönnek új ficsörök csak ne lennének mindig ilyen banális hibák
Kernelcsere sajnos gyárin nem jött be, nem hozott jobb akkuidőt vagy egetrengető változást, talán csak a wifi tűnt gyengébbnek.
Egy összefoglaló már valóban jó lenne, csak lenne valakinek kedve összedobni -
ronin79
addikt
válasz
#01758976 #2871 üzenetére
Úgy látszik aki romol ezen a telón mindenkit megszopat
főként a twrp
és főleg ha nem az első androidos teló és nem első rom felrakás. Anno romot telóra másolni aztán full wipe (ami wipe system, data, cache ill. dalvik/art) majd install de itt ez fordítva megy a hülye encryption végett
Plusz a twrp felrakás is, nemhogy valaki fastboot paranccsal bootolja be -
törölt tag
válasz
#01758976 #2866 üzenetére
A romolás is olyan dolog, hogy nézegetni kell mi jött ki érdemes e fölrakni,mentegetni egy csomó idő elmehet vele.
Annyi erővel akkor azt is megcsinálhatod, hogy gyári romnál root és rendszer mentés és pl Titanium Backuppal lepucolod erőszakkal ami nem kell és lesz egy csupaszított rendszered. -
törölt tag
válasz
#01758976 #2846 üzenetére
Globálok, bloatware halmaz legtöbbünknek
Érdekelne ezt, hogy érted.
A gyári global romok tele vannak bloatware (rosszul megírt) alkalmazásokkal?
Felsorolnád, hogy nagyjából miket érint? Mikorra várható kb a kipofozásuk?
Cserélni a global romot nyitni kell a telefont ami gari vesztéssel jár.
Ha már így kell romolni a Xiaomi telókkal akkor már mindegy ha használtan vesz olcsóbban az ember egy olyan telót amit romolásra szán pl OnePlus vagy vesz Xiaomi-t de nyomottabb áron használtan. -
ronin79
addikt
válasz
#01758976 #2785 üzenetére
Én se mondom h ez a legjobb rom, de a dev verziókban volt pár számomra bosszantó hiba. A hiányos magyarítást még ki lehetne bírni, az legyen inkább a legnagyobb hiba hisz nem a beállítások menüben szaladgálok egész nap
Kernelt még csak ma raktam fel, pár nap múlva majd elválik, ha lesz pro vagy kontra majd írok róla. -
ronin79
addikt
válasz
#01758976 #2704 üzenetére
Ismerős szitu
én visszaraktam a 3.1-et és gyomláltam
(#2705) FarkasMate
Engem a gmail bosszantott így, nem jöttek értesítések, turkálás fórumokon orvosság után, értesítések végre működik de nincs hang és végül fr oldotta meg. Ha nem lesz más megoldás egy végső próbát megér a proximitynel is -
FarkasMate
csendes tag
válasz
#01758976 #2698 üzenetére
Köszi, bár ezt a nadrágzsebes problémára ajánlották, de azért megpróbáljuk... hátha...
Egyébként volt már kalibrálás, utánaolvasás, minden, de nem segített.
Ahogy korábban átnyálaztam a topicot 2700 hsz-ből mi vagyunk a 3-ak akinél ez a probléma jelentkezett... :(Teljesen kiszámíthatatlanul jön elő a kijelző bekapcsolgatás hívás közben. Néha jó, néha nem.
Kalibrálásnál is kb. 10 takarásból 1 esetben nem "kapcsol/érzékel" a szenzor.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
#01758976 #2130 üzenetére
A GSMarena pont nem tartalmazza az infókat amiket kérdeztem, onnan is szedtem az adatokat a kamerákhoz.
Épp folyamatban van a MILC szettem eladása, a nagyjából már sikerült szerencsére jól kiszállnom.
Nem értek egyet egyébként, szerintem mobil már teljesen versenyképes a legtöbb esetben turista fotózásra. Manapság képet a kutya nem hívat elő, monitoron nézed. Egy fullHD monitor felbontása KETTŐ megapixel. 2Mpx (1920x1080). Egy 4K monitor 8Mpx (3840x2160), és a 4K-tól már mindenki lefossa a lábát.
Ha obiban akarsz f1.7 fényerőt, akkor bezony mélyen a zsebedbe fogsz nyúlni. Egy éve külföldön én vittem a milc-et, barátnőm a galaxy S8-at. Lehet tippelni, hogy múzeumban melyikkel készült használható kép. Igen, a telefonnal. Én biztos nem fogok megint beruházni 1 misit fotós cuccba, hogy aztán állandóan az obikat cserélgessem meg hátizsákkal mászkáljak.
Persze P30 pro lenne a zsír, vagy egy S10+5G de nem fogok negyed millát erre kiadni, most berendeltem időközben az SE-t, ha mégse vagyok elégedett vele max eladom, amilyen sűrűn van készleten, meglepne ha nem tudnám eladni az egy hónapos telefont.Úgyhogy lehet sírni, nemsokára itt rontom a levegőt további hülye kérdésekkel
-
Narakh
senior tag
válasz
#01758976 #2052 üzenetére
Nem is az áttűnések voltak lassúak, hanem mire elkezdte végrehajtani őket (itt-ott). Érezni lehetett, hogy gondolkodik egyet előtte. Ugyanígy a kameramódok közti váltás is kicsit lassú volt (az permanensen).
Simán el tudom képzelni, hogy egy saját készüléken nem tapasztalnék ilyet, csak most kétféle kompromisszum előtt vagyok: a) veszem a nagytesót, ami demóstul-mindenestül is pörgősen tette a dolgát (meg persze van még pár előnye), viszont görcsbe állnak az ujjaim a használatától; b) veszem a kicsit, aminek kényelmes a mérete, de talán nem lesz elég hardveresen. -
sxxorp
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Filmvilág
- Hardcore café
- 24 Hours of Le Mans
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged