Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
balu1977
senior tag
Ha valaki még mindig keresné a tökéletes led helyettesítőt akkor: [link]
-
válasz
Zorro(hun)
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy át lehet-e verni, hanem hogy banki appok, NFC fizetés megy-e vele... (bár a kettő nyilván összefügg)
-
bunnyhu
senior tag
-
konczy3
senior tag
-
törölt tag
Szia!
Redmi Note 4x ről váltottam és nem bánta meg
A mi 9 SE mindenben jobb egyetlen ( kis) kérdés az üzemidővel kapcsolatban merülhet fel, mármint hogy az SE ebben is jobb-e?Optimalizálással az SOT is több, a két telefon teljes üzemidejét még nem hasonlítottam össze.
Az új ujjlenyomatolvasó lehet valamennyivel lassabb de nekem tetszik. -
Faby
senior tag
Sziasztok!
Én a három lehetséges verzió között vacillálok egyelőre.
Augusztusban esedékes lesz a telefon váltás (melóhely ad masszív támogatást, érdemes kihasználni, amúgy nemigen váltanék), Redmi Note 4 (Global, Snapis) után kellene megtalálni a befutót. Mindhárom készülék esetében van pro és kontra, ami mindegyikben közös, ha jól tudom:
Amoled kijelző, FHD+ felbontás, Quick charge töltés (különböző teljesítménnyel) jó kamera (mégha nem is 100%-ban azonos)MI9:
+Vezeték nélküli töltés csak itt van, csúcs hardver.
- Ára ennek a legmagasabb, noccs
MI9T:
+Teljes kijelző, elegendő hardver, jack foglalat, 4000 mAh akksi
-Szelfikamera mechanikája ? infra hiánya
MI9SE:
+Kompaktabb méret, infra
-három közül leggyengébb hardver és akksi, noccs.Ezek a saját szempontjaim, körkörös dilemma, nem egyszerű.
Vagy legyen a csúcsmodell, azzal majdnem minden ki van lőve?
Aki esetleg Redmi Note 4-ről váltott, megosztana némi tapasztalatot? Hátha segít a döntésben.
Köszönöm előre is! -
balu1977
senior tag
Nem pontos a hasonlat, de maradjunk annyiban kinek mi a fontos. Valaki azt írta hogy tud koppintassal lezárni, meg reklám blokkolót felrakni. Valószínű nekik ez miatt megéri a vacakolás, esetleges rom újra rakás,garancia rizikó.
-
balu1977
senior tag
Ez a rom cserebere gyakorlatban semmi előnyt nem hoz. Inkább csak hátrányt ha épp valami nem működik az a heti kiadásban. Pár ócska fícsör miatt nem éri meg vacakolni vele.
-
espista
senior tag
A Redmi Note 5-nél jobb, gyorsabb, szebb, kisebb. A RN5 egy nyegle kis telefon a 9 SE nagyon egyben van. Szerintem a kamerája is jobb. Megfelelő fényviszonyok mellett a 3 gyújtótávolság nagy előny. A kijelző alatti ujjlenyomat olvasót szokni kell és nem is olyan gyors/pontos, mint a hátlapi. Akksiban a RN5 a jobb, de nekem a 9 SE is elegendő.
-
Cpt. Flint
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Én igyekeztem csak arra válaszolni, amit kérdezett. Így is elég off android/miui alaptanfolyamot tartani itt. Emellett én csak akkor vacakoltam másik ROM-mal, mikor a Mi Pad 4-en valami mókolt szar volt alapból, ami folyton lefagyott. Ha nem hibás a rendszer, akkor nem fárasztom magam bl nyitással stb., nincs erre a buzerálásra időm*, és annyira nem is mániám, inkább megszokom, ami van. Szóval dev ROM-ot sose tettem fel pl., mert nekem nem kell.
* már a pc-nél / laptopnál is észrevettem, hogy ha az ember elkezd hibát keresni, javítgatni, újratelepíteni, vagy alapból nem elérhető dolgot szeretne kihozni a rendszerből, abba totál bele tud mélyedni, se kép, se hang és azt veszed észre, hogy órák, napok mentek el (többnyire minimális eredmény kedvéért)

-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Cpt. Flint
üzenetére
xiaomi.eu dev is OTA frissül.
xiaomi.eu dev minden felesleges apptól ki van pucolva, kicsit át van rendezve a RAM kezelése is. Hátrányát még nem vettem észre a globalhoz képest, csak előnyét .
-
Cpt. Flint
tag
válasz
üzenetére
Igen, lehet bármi az xy által csinált ROM-on is. Tudtommal hivatalosan nem ellenőrzi senki. Nyilván vannak önkéntes paranoiások, akik azért tesztelgetik ezt is. Azért egy elvileg érdekmentes közösségben, főleg, ha évek óta ilyen panasz nélkül működik a ROM, akkor jobban megbízik az emberek többsége, mint egy kormánya felé elkötelezett gyártóban, vagy nyereségérdekelt és/vagy adathalászatból mellékjövedelmet remélő kalózcégben. De ezek persze részben a remények és hiedelmek világába vezetnek, hogy kik kiben bízik, vagy éppen nem. Én inkább nem gondolok bele...

Amit írtál, az a ROM jelzése, igen. Az általad írt az EU piacra szánt "hivatalos" global ROM, azaz "tud" x nyelvet, és meghatározott funkciók működnek/nem működnek, illetve meghatározott appok vannak előtelepítve (ezalatt elsősorban a google appjai értendők). Ez automatikusan frissül (ha úgy van beállítva) bizonyos időközönként. -
Cpt. Flint
tag
válasz
üzenetére
Az eredetitől (azaz a gyártó/forgalmazó által telepítettől) eltérő ROM-ok - vagyis operációs rendszerek - lehetővé tehetik olyan beállítások, funkciók, megjelenések stb. használatát ("testreszabás"), amit az eredeti nem biztosít. Elképzelhető az az eset is, hogy a megvásárolt készülékre nem teljes értékű, vagy hibás rendszer van telepítve ("kalózforgalmazók" által), illetve egyes alkalmazások kéretlenül kerültek be a "csomagba" és nem törölhetők. Sokan bizalmatlanok az "előtelepített" operációs rendszerrel szemben (esetleges kémprogramok). Esetenként a közösségek által fejlesztett oprendszerben (hamarabb) javítva vannak olyan hibák, amik az eredetiben nem. Az egyéb "IZÉ"-k meg bármilyen alkalmazás lehet, kinek mi kell éppen, ezt konkretizálnod kellene...
-
ronin79
addikt
válasz
üzenetére
Fura nevű izék alatt mit értesz?
Köv. kérdés minden tiszt. forumlakohoz
aki már nyitta a bl-t milyen romot preferál vagy talált a legjobban használhatónak? Kettőt próbáltam tegnaptól, de valahogy egyik sem az igazi, xiaomi eu ill. Revolution os. Amíg pl.nem volt rootolva az adguard szinte tökéletesen működött, ezeken sem az AG sem adaway nem tünteti el a reklámokat
amúgy a plusz beállítások ok, megvan minden ami hiányzott, dupla koppos alvó mód, automatizált feladatok meg stb. amik a glob.stable-ben nincsenek csak valahogy egyik sem az a rom amivel egy belakas után elketyegnek honapokig 
-
sxxorp
őstag
Igazán nincs összehasonlítási alapunk... Én különösen nem vagyok mérvadó, a Redmi 4X után a MI9SE World Press nyerési esélyes fényképezőgépnek tűnik
Fontos szempont, hogy mid volt előtte. Egyébként: [link]
Az Mi 9SE egyedi ékkő a piacon, mint jó ár/érték arányú egész kompakt telefon, ha neked ez nem fontos, akkor az Mi9T teljesen jó választás lesz.
Az IZÉ elég tág fogalom, van amelyik hasznos lehet
-
libus
őstag
Sziasztok!
Ki milyennek találja a kameráját?
Mert tervezek venni egy Mi 9T telefont, és abban pedig ugyanilyen kamera van. -
sxxorp
őstag
válasz
Styleair
üzenetére
Sztem nem számít, inkább az, hogy a Tárcsázóba: *#*#VOLTE#*#* menjen, hogy megjelenjen a menüben, és préseld ki a másik oldalról a szolgáltatói engedélyt is.
Ajca: a gyakorlati száraz tény az, hogy továbbra sem vagy képes az OFF-ot használni. Használati szokások nélkül csak egy gunyoros szubjektív bejegyzés volt, lehet, hogy nálam 8 napig menne az a telefon y használva, ahogy. Továbbra sem értem, hogy sikerült pont azt kiszúrni ilyen régről, és értelmesnek találni egy ilyen építő hozzászólásra
-
ronin79
addikt
válasz
vikla007
üzenetére
Köszi, már megoldva, kezdem belakni az új romot
Xda-ról toltam fel a 3.3.1-2-t. -
törölt tag
válasz
ronin79
üzenetére
- Húzd el alul a Swipe to confirm Flash csúszkát
- Ha végzett a telepítéssel, válaszd a Format Data menüpontot majd a Wipe cache/dalvik menüpontot.
- Reboot System. Ezek megvoltak?Egyébként a legjobb írás amit olvastam a témában az itt van az MI 8 összefoglalóban. Olvasd bőszen. Peresze a linkjei nekünk nem jók, de az nem nagy ügy.
-
ronin79
addikt
Valaki korábban említette, h majdnem sikerült téglásitania, én a tökönszúráshoz járok közel
BL nyitva, twrp felmegy, xiaomi eu telepítve és reboot system-re a twrp jön csak be
Ötlet mit cseszek el
-
sxxorp
őstag
1. Eléggé OFF, amit sikerült egy ki tudja honnan, miért előásott bejegyzésemre reagálni, jelöld úgy.
2. Nem értem kissé gunyoros hangnemet, az összes szakcikk, amelyik ezzel a témával foglalkozik ezen az állásponton van. Aki nem így tesz is többnyire elismeri ezt, legfeljebb nincs rá igénye, energiája, fogyóeszköz, stb. érvek jönnek. De akkor legyen: a feleséged hatalmas poweruser lehet, akár írhatna is egy cikket nekünk halandóknak, hogy is kell ezt csinálni. Az jutott eszembe, mikor jönnek a történetek, hogy a Józsi bácsi dohányzott, szalonnázott, mégis megérte a 90-et, mint érvrendszer, amivel le lehet söpörni az egészséges táplálkozás fontoskodó elveit. Én nem fogok úgy élni, ahogy Józsi bácsi, úgy sem, mint egy kényszeres kalória számoló, de odafigyelek. Egyszerűen más az igényszintünk, felejtsd el, amit olvastál, és tégy ahogy tetszik, merítsd tökig az akksit:) -
ajca
tag
válasz
Zorro(hun)
üzenetére
Én csak a töltés százalékos megkezdésére reagáltam,hogy mennyire érzékeny rá az akku,és ezt még Mi 9 se -vel nem lehet biztosra tudni,de régiek bizonyították,hogy nem biztos 30-50% nál tölteni.
-
ot93
senior tag
Üdv, aki rendelt xiaomi.hu-ról vagy a lurdy store-ból, az milyen verziót kapott? eu?
-
Faby
senior tag
Playen valóban nincs fent, de APK mirroron igen!
-
sicc33
aktív tag
Korábbi Xiaomi telefonjaimon volt előre telepített email progi (nem a gmail-re gondolok). Ilyet ezen most nem találtam, viszont szükségem lenne rá. Valahol elérhető ez az alkalmazás? Google Play-en kerestem de lehet rosszul ...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
janakbacsi
üzenetére
USB hibakeresést aktiváltad fejlesztőiben?
TWRP örökös már? Úgy értem, hogyha hangerő fel + bekapcsoló gomb, akkor arra a TWRP jön be, anélkül, hogy adb-vel fel kellene rakni?
Amúgy miért nem rakod fel adb-vel a ROM-ot?
adb push rom.zip /tmp/ (így a tmp mappába fogja másolni - de nem mindenkinek működik ez a parancs)
vagy simán
adb push rom.zip (így meg felmásolja simán a gyökérbe)
De ekkor egy esetleges wipe-mál, ha nem másolod át a tmp mappába, akkor legyalulja a ROM-ot is. Tehát a második módszernél, még TWRP-n belül át kell mozgatni a file kezelőben a TMP-be mappába a ROM-ot.
TWRP módban egyébként milyen meghajtóikont látsz? Telefon meg mellette fülhallgató?
-
janakbacsi
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
janakbacsi
üzenetére
Írd le a lépéseket mit csináltál pontosan mivel, milyen twrp adb stb.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ronin79
üzenetére
A híváslistában is lehet szűrni.
Név - mellette nyíl - középen hívásnapló - alul rögzített hívások és akkor csak az adott emberhez tartozó hívást jelzi ki.
Aláírom, tényleg gond, hogy nem egyben írja ki a nevet, hanem csak az első pár betűt utána meg a telszámot. De azért nem egy atom fizika.

Szerk: ez inkább ON, és ki is vastagítom.
-
Atomgeszi
nagyúr
Én csak Mi9-ről tudok, hogy egy két embernek elrontotta a kamerát, viszont nem a videófelvételt, hanem simán a fényképezős részét(azóta írta egy fórumtárs, hogy wipe megoldja). Mi9SE kamera hibáról nem olvastam global fórumon sem.
Próbálj fps-ek között váltani, felbontások között, hátha ott ragadt be valami. Kamera adatok, gyorsítótárat is törölheted. Először csak a gyorsítótárat próbáld. -
janakbacsi
őstag
Twrp t feltettem, de nem tudok romot másolni a telefonra mert nem látja a PC Twrp alól.
-
ronin79
addikt
válasz
Probert75
üzenetére
Na ezzel most nem értek egyet én sem, mégha anno sok mindenben egyezett is a véleményünk
Előző xiaomin is pont ezért a ficsörért használtam miuit, jók a playes appok is de minek ha alapból tudja a miui és most már a LOS is 15-től fölfelé. Megtalálni meg igazán nem nehéz, hangrögzítő-hangfelvételek-rögzízett hívások és kijelzi a időpontot, telefonszámot ill. a hívó nevét ha szerepel a tel.könyvben. Fájlkezelőben meg szintén nem gond megtalálni, miui-sound recorder-call_rec 
Note 4-en Pixel Experience romon nehéz volt ilyen használható appot találni, a miuis meg tökéletesen teszi a dolgát. -
DavidQ
tag
Én most hívtam a Vodafonos ügyfélszolgálatot, ahol fél óra várakozatás után azt mondta a nő, hogy a Xiaomi készülékekre jelenleg MÉG nem támogatott a VoLTE, ezért nem kapcsolhatja be. Állítása szerint csak Huawei és Samsung telókra lehet bekapcsolni. Mondom hol találok listát a támogatott telefonokról? Erre ő sem találta, azt mondta "valószínűleg frissítés alatt áll". Na mondom jólvan, igazából nekem nyugodtan bekapcsolhatná, mert a telefon fórumában olvastam hogy gond nélkül működik. Mondta hogy oké, de sajnos nem teheti.
Most akkor hívjam őket újra, hogy "Samsung telóra szeretném a voltét"? 
-
Probert75
addikt
válasz
Free Rgc
üzenetére
"Jobb mint bármelyik program."
Hát azért ezt így nem jelenteném ki! Van, aztán csókolom, de semmi több. Nehéz azonosítani fájlkezelőben melyik hívás mikor, hogyan, kivel? És arról nem is beszélve, hogy kiba mélyen el van dugva, hova rögzít. Haverom nagyon nem szereti.
A régi samsungján a Play-ről már nem letölthető ACR Cube Call Recorderrel volt a legjobban megelégedve. Még azt is figyelembe vette a mentési névnél, ha beszélgetés közben másik hívást is fogadott. -
B.Ross
csendes tag
Most próbáltam konferenciahívást csinálni. Feldobta, hogy nem lehet. Van ennek valamilyen trükkje?
-
CorsairS
csendes tag
Hali,
A mai nap vettem én is egyet, a belakás elég egyszerűen ment. Viszont az OSMAnd-hez nem tudok bemásolni egyéni térképréteget, mert nem férek hozzá a mappájához. Erre van valami megoldás esetleg?
Előző telefonomnál a /storage/emulated/0/Android/data/net.osmand/files/tiles mappába kellett rakni a térképet, gondolom itt is valami hasonló lenne a program elérési útja. -
MPite
tag
válasz
konczy3
üzenetére
Köszi, majd átgondolom. Igazából, mint írtam, a részletfizetés lehetősége az egyedül, amiért rájuk gondoltam, a xiaomi.hu-n tudtommal nem lehet. Nem olyan sok az a 100-110k, de nem olyan nagy a hitelkamat, szóval csábítóbb, van hova tenni azt a pénzt. Plusz nekem eddig kisebb termékek vásárlása esetén nem volt gondom velük.
-
D0zeR
tag
válasz
dometomi10
üzenetére
A beállításokban nem találom a nyelv átállítási lehetőséget, hol lehet?
-
konczy3
senior tag
110 ezer a Xiaomi.hu-n a 6/128 és 2 év gyártói gari van rá, már csak az megéri a +10 ezret, én nem gondolkodnek ilyen kis boltokban, nálam is gond volt náluk a rendelesemmel április közepén, 3 napos szállításból 1,5 hét után is csak hazudoztak végül visszamondtam, de volt is az árukeresőn negatív komment elég sok. Érdekes mert mikor én néztem áprilisban sok 1-2 * volt nem szállíttották meg a garanciával is gond volt, viszont most meg csak 5*-ok, feletteb érdekes.
-
sxxorp
őstag
válasz
dometomi10
üzenetére
Szép, köszi, ez érdekes Google-hozzáállás, részben ezért is használok mindent angolul.
-
MPite
tag
válasz
-cobra-
üzenetére
Ez érdekes. Én egy Galaxy Active okosórát rendeltem tőlük előrendelésben, de csak 1 héttel a boltba kerülést követően mentem érte, jeleztem is előre nekik. Az ajándék powerbanket is szó nélkül megkaptam. Egy hétig használtam az órát, majd nem igazán jött be és szó nélkül visszavették is visszaadták az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan! Iphone 16 pro 128 Black gari 2027.12.24-ig részletek leírásban!
- Honor 400 Pro 12/512 GB
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bocs. Kipróbáltam, háááát .... nem mondanám, hogy nagy a különbség, ez szerintem max pszihológia 

csak a kamerájuk egyforma az Mi9SE-vel.
Levegőt venni is fölösleges ha úgyis kifújod, gyakorlatilag semmi előnye

BL nyitva, twrp felmegy, xiaomi eu telepítve és reboot system-re a twrp jön csak be
naponta