Hirdetés
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
balu1977
senior tag
Nincs hozzá global csak kínai. Abban angol és kínai nyelv van csak. Hogy fel tudd rakni ahhoz bootloadert kell nyitni és twrp-t kell rárakni. Így a garancia veszik. A kérdés az minek akarsz olyan romot rárakni.
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok!
Van a lányomnak egy ilyen telója ,a 128GB-os .Most a MIUI Global 10.2 Stabil 10.2.5.0 ROM van rajta.Hogyan lehet a fejlesztői Romot (weekly update) felrakni? Esetleg egy leírás erről? Vagy ,gondolom simán letöltöm és a gyári update programmal frissítem? -
törölt tag
Aliexpressről rendelt esetleg valaki üvegfóliát?
Milyet/ melyiket érdemes ? -
balu1977
senior tag
A legjobb választás ha nem nyúlsz hozzá,hanem hagyod hogy tegye a dolgát automatikusan.
-
espi38
őstag
Alza. hun a 128 GB verzió 2 év garanciával 110 ezer a 64 GB 100 ezer csak annak aki a vásárláson gondolkodik 😁
-
greatz
csendes tag
Köszi. Akkor még az lehet, hogy át kell térnem V10.2.5.0.PFBEUXM -ra.
Vagy szolgáltatói oldalon a konfigurálási módszer eltér a magyarországi DIGI-nél és a román Orange-nál (pl. IMEI szám alapján szűrnek gyártóra, típusra).Ti. DIGI-nél alapból engedélyezve van a VoLTE mellett a VoWiFi is és bizonyos Samsung telókon alapból megy a VoWiFi is ... ami bosszantó!
(Közben az előző poszt-ra a válasz: igen VoLTE vidáman hasít, ha a szolgáltató engedélyezi! DIGI-nél default megy, a többieknél könyörögni kell, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton segíthet, ha pl. Samsung S8-nak hazudod a telefonod és akkor felrakják kérdés nélkül. )[ Szerkesztve ]
-
manokaki
addikt
Most akkor ez tudja a Volte hivást vagy nem ?
Attila
-
zzz03
őstag
sracok! merre van elbujtatva a wcda / lte / 3g stb kapcsolgatasa?
-
greatz
csendes tag
Ezt a DIGI VoWiFi-t nehezen tudom elengedni. Csak be lehet ezt is állítani vhogy nálunk is, mint ahogy a 4G-hez is kézzel kellett belőni az APN-t.
A tippem, hogy a SIP automatikus beállítása hiányzik. Nálad van felvéve vmi a "SIP accounts" alatt? (Settings-ben rákereséssel vagy Telefon Hívás menüjében Call Settings / Advanced settings / SIP settings alatt)
Vagy ha simán tudod, hogy milyen beállítás kell hozzá, akkor ne tartsd magadba!
-
mdraco
őstag
válasz CoolBoy323 #1279 üzenetére
Azért jobbat csinál mint a gyári.
-
mate36
csendes tag
Sziasztok! Korabban feltettem a kerdest, de valoszinu elkallodott. Valoban csak 30 fps-ben kepes felvenni full HD-ban a keszulek? Elvartam volna a 60 fps-t foleg, hogy nehany oldal 30/60/120 fps-t ir full HD-ban.
-
grafnet
veterán
válasz Zorro(hun) #1278 üzenetére
Lehet fáradt vagyok: mit nem értesz?
Pont a jótállásról ment a csevegés!
Vidékiként el kell juttatnod a Lurdyba a készüléked, hogy majd valaki onnan tovább vigye.
Miért nem viheti el tőled? Kényelmesebb lenne... (alza/mall/Lenovo/HP)
Miért nem adhatod fel postán, térítés mentesen? (Huawei)
Miért nincsenek szerviz pontok? (Samu)
Mert még új a dolog. Még nincsen kiforrva.Forgalmazó: franchise rendszer. A külső ua. a cég tök más. Lehet, észre sem veszed, de már másik cég üzemelteti...
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
mdraco
őstag
Google Camera v0a: [link]
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Global stabil rom van a telefonon. Hogyan tudom beállítani, hogy a Chrome legyen az alapértelmezett böngésző? Ha beállítások menüben rákeresek az alapértelmezett alklmazásokra akkor csak egy üres menüt kapok.
-
Rushyk
tag
válasz zeus_2k14 #1260 üzenetére
Media Markt -> ClearPlex fólia [link]
5999HUF, helyben vágják ki a kijelző méretére egy adatbázisból, és fel is helyezik.
2 féle variáns van, attól függ, hogy tokban akarod-e hordani a telefont vagy sem. Eddig ez a legjobb fólia ami a telefonjaimon volt. Megkérik az árát, de akár 1-2 évig is rajta van, ha vigyázol rá, és szinte nem is látszik
[ Szerkesztve ]
-
-
espi38
őstag
Most kaptam egy infót, előre láthatólag nem tudni mikor érkezik xiaomi mi9se az eustockhoz és állítólag a xiaomi.hu és ők egy cég igy a lurdyban se lesz az elkövetkezendő hetekben.
Igy marad az alza és a turbado mint beszerzési forrás.
Ez van -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Fóliát tudtok ajánlani? Amig várok a telóra, addig megpróbálom beszerezni a többi cuccot. Tok már megrendelve, kellene még fólia.
Köszi
-
grafnet
veterán
válasz Zorro(hun) #1257 üzenetére
Miért?
Lehet, hogy neked segítenek azzal, hogy tőlük viszi a futár a szervizbe...
Bár, nekem vidékinek ez sem opció!
Ez meg még változhat is, ha végre lesz Hivatalos komment.[ Szerkesztve ]
-
Zorro(hun)
tag
válasz Zsozsi1989 #1242 üzenetére
Szia. Én is onnan vettem, de amikor rákérdeztem, azt írták hogy oda kell visszaküldeni hozzájuk vagy visszavinni garanciális ügyintézés esetén. Nálam ez nem "gyári" garancia, de kíváncsi leszek mi lesz a 2 év alatt ha valóban javíttatni kell.
-
greatz
csendes tag
válasz Tewe013 #1201 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg ez történt. El sem hiszem! Most tölt, mint a barom...
(A másik lehetőség, hogy friss az akku és kellett neki 3-4 töltés-lemerítés ciklust, és csak utána engedélyezi a gyorstöltést... bár ez elég gyenge sztorinak tűnik, de ez esetben nem én lennék a hülye... ) -
grafnet
veterán
válasz Atomgeszi #1253 üzenetére
Igen: EEA ROM is gyári. (Nem volt már időm beleszerkeszteni.) Kifejezetten az EU piacra szánt ROM.
Viszont ne keverd össze a jelöléseket!
A stabil 10.2.5.0: 10-es MIUI, 2. nagyjavítás, 5. kisjavítás.
A fejlesztői: 9.5.31: év, hónap, nap.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz grafnet #1252 üzenetére
Az EU Stablet keverik az EEA ROM-mal.
Van EEA Stabil, ami 3 nappal későbbi(amit verziószámnak hívtok), meg global stabil, ami 3 nappal korábbi.
Illetve jön a global weekly.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
grafnet
veterán
A xiaomi.hu gyári Global ROM-mal árulja a készüléket!
Az EU ROM az custom/nem gyári ROM! Ne keverjétek össze!
Van még ezek között a Stabil ROM, amit írtatok és a fejlesztői.
A stabil ROM egy korábbi fejlesztői ROM, amit kineveznek Stabil ROM-nak.
Célszerű fejlesztői ROM-ot feltenni, mert sokkal hamarabb jönnek a javítások... Csak, ez mindent töröl a készülékről, mert FR-et csinál.Custom ROM-ot (EU) csak nyitott BL-rel (TWRP-vel) lehet feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
greatz
csendes tag
válasz grafnet #1240 üzenetére
Az okozza a zavart, hogy a régiónkban több hivatalos ROM verzió is lehet:
- Global Stable ROM: V10.2.2.0.PFBMIXM - nekem ez van
- EU Stable ROM: V10.2.5.0.PFBEUXM - ilyen kinek van a telóján? xiaomi.hu ilyet árul? a verzióban előrébb van, miben tudhat többet/kevesebbet?
(És igen, emellett létezik a verzióban mindig előbb járó China Stable ROM-ra épülő, de lecsupaszított és nem hivatalos verzió a xiaomi.eu-ról, de ez most nem játszik.) -
zeus_2k14
senior tag
Kiváncsi leszek hogy mennyit rendelnek majd a Xiaomi.hu-nál, mennyi lesz készleten. Mert aztán mire rendelnénk,addigra meg majd elfogy..
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
válasz Zsozsi1989 #1242 üzenetére
A Note 3/4 kapcsán volt komolyabb kijelző sárgulás.
Az Oled beégést nem tudom.
Más nagyon ritka.[ Szerkesztve ]
-
Zsozsi1989
csendes újonc
Olvasva a xiamo.hu-s beszerzési dolgokat nem igen örülök...
Szerintetek az alábbi weboldal garanciális oldarol milyen lehet? Azt írták oda hogy 24 hónap EU Xiaomi gyártói garancia van, ez mit jelenthet?
[link]
Valamint a Xiaomira nincs feltüntetve a garanciális javítási hely...
Mennyi probléma szokott lenni a telefonokkal?[ Szerkesztve ]
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz seadrone #1232 üzenetére
Global ROM nem egyenlő azzal,hogy tudja a készülék a B20-at. Ez nem egy kapcsoló, amit ki vagy bekapcsolnak.
Magának a készüléknek kell tudnia.
Ha jól emlékszem Mi8SE-re is van global rom, mégse tudja a B20-at.Nincs jack. Van hozzá átalakító .
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Styleair #1228 üzenetére
Nem hiszem, hogy az időbenen van a hangsúly, hanem inkább a mennyiségen.
Lehet, hogy itt kértek 15.000 telefont, más albán sejk meg kért 340.000 telefont. Akkor nyilván azt fogják előbb kiszolgálni. És előttünk vannak még sokkal nagyobb piacok is, ahol ismertebbek is ezek a típusok(Németország,Csehország, sokkal nagyobb megrendelésszámmal). Mai napig úgy néznek rám sokan, hogy mi az isten az a Xiaomi, mint valami ufóra.Nem tudom milyen szerződésük van, de ez instant kibaszás a normális viszonteladóval, hogy háttérbe szorul, miközben a Xiaomi is a szürkeimportot akarja visszaszorítani. Ami így még inkább esélytelen, hogy a nagyobb pénzmaggal rendelkezők felvásárolják előre a készletet. Ha igazságot akarnának, akkor meghatároznának x darabot mindenkinek, aki rendel, és ezen felül szállítanak a megadott értéken felül kértet is, vagy növelik a gyártói kapacitást. Így a hivatalos viszonteladónak sem áll benne 2-3 hónapja a pénze, miközben a potenciális vásárlóréteg felszívja a szürkeimportot és telítődik a piac, aztán mire a normális helyen is kapható lesz, már kijön az új telefon, és már nem is kell. Vagy pedig akciózhatja halálba, hogy ne maradjon rajta a készülék. Jó nagy faszkorbács járna ezért. Kinőtte magát a Xiaomi, nem bírja a gyártási kapacitás, de a normális viszonteladókat is kárpótolni kellene valamivel, hisz itt ők járnak a legszarabbul. Aztán csodálkoznak majd, hogyha Lurdy vagy eustock azt mondja, hogy köszönjük szépen, nem kell többet tőletek semmi, szürkézünk mi is. Akkor megint ott vagyunk, hogy nő a szürkeimport, viszont egyrészt a Xiaomi is jól jár, mert ezekre nem kell eredeti alkatrészt számolniuk, mert ami már másodkéz alatt megy el, azt nem fogja a lengyel hivatalos szerviz garanciázni. A Xiaomi ugyanúgy pénzénél van, hisz a nagyok úgyis felszívják a készletet. Rövidtávon jól jár, de a név és a partnerek bizalmát jelentősen csökkenti. Most, hogy meg itt van a Huawei balhé, pont nem kéne nekik is negatív reklám.
-
Probert75
addikt
A telefonomon be volt kapcsolva, de az értesítési sávon nem jelent meg az ikon még 72 óra elteltével sem, pedig a Beállításokban be volt húzva a VoLTE csúszka. A bekapcsoltatás után megint mennem kellett 1-2 hétre rá, mert lejárt hűségidőm. Amikor hosszabítottam a hűségidőm, akkor meg cseréltettem a SIM-et. Már az üzletben ott az új SIM behelyezésekor megjelent az értesítési sávon a VoLTE.
-
greatz
csendes tag
válasz PR0JECTNR56 #1213 üzenetére
xiaomi.hu -nál kifogyott a 6/64-es verzió "fiúból" (fekete és kék szín), van még lilának mondott rózsaszín. Hétfőn azt mondták, hogy náluk utánrendelés nem lesz; 6/128-s meg majd 2-3 hét múlva... Szóval király az a 2 év gari, de ha nincs mire adni, akkor... Így aznap megrendeltem https://smartshop.hu -n és délután el is hoztam a kütyüt. Ez Global ROM-os, bármit is jelentsen.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Probert75 #1227 üzenetére
Pont ezért írtam le a tapasztalatom, mivel jött az ügyintéző, finoman szólva nem értettem egyet, és végül meghajolt. De sokan ettől elriadnának, szemétségnek tartom.
A másik, hogy nem igazán vagy releváns, pont az S8 támogatott típus, az első szolgáltatós akadékoskodás után arra a vezető nélkül is megcsinálta volna. Utána kellett még egy plusz lökés neki (hiszen az enyém 1) se nem szolgáltatói, 2) se nem támogatott típus -> mégis).
Kíváncsi vagyok, a 72 órát akkor kivárom. Honnan tudtad, mikor van bekapcsolva, és a SIM a gáz?[ Szerkesztve ]
-
Styleair
aktív tag
válasz Atomgeszi #1210 üzenetére
Köszi a választ neked is. Értem.
Folyamatosan bővül az információm, de állítom, hogy előrelátás és szervezésben lemaradtak a "kicsiktől", és a külföldi webshoppoktól, akik időben leadták a nagy mennyiségű előrendelésüket.Vicces, hogy ebay-es telefontokból kettő, plusz hydrogel fólia ma megjött ázsiából. Németországból előlapi, hátlapi, kamera fólia meg 2-3 nap alatt megjött már két hete. Így még nem csináltam, hogy ezek előbb megvannak, mint a telefon. 😁😀
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Probert75
addikt
"Felhívtam a Telenort, azzal jött, hogy csak tőlük vásárolt telefonra küldenek egy szoftverfrissítést, ami ezt engedélyezi"
Ez hülyeség, már bocs. Nem ilyen készülékem van, Telenoros vagyok, de nem a Telenornál vásároltam telefont. Kéz alól vettem a Samsung Galaxy S8-amat. Ráadásul T mobile-os, de független. Bementem a Telenorhoz akadékoskodás nélkül bekapcsolták a VoLTE-t. 72 órán belül aktiválták is. A SIM-em is régi volt, így nem jelent meg a VoLTE-t jelző ikon a rolón a bekapcsolás után. Bementem megint, ingyen kicserélték a SIM-et is. Javaslom a személyes beszédet a szolgáltatóval.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz balu1977 #1224 üzenetére
Semmi köze a telefonhoz?! Ez komoly? Az Mi 9 SE hívásminőségét javító lépések? A Telenor hozzáállása a típushoz, stb.? Csak mert téged nem érdekel? Én szívesen kipróbálnám milyen a wifi-alapú hívás, lehet, hogy nagyságrenddel javítható az Mi 9 SE üzemideje.
Grafnet: Hm, lehet, de ő az OFF-ot sem kérheti számon, mert akkor a panasza is bőven OFF.
Gari: a kelzsocás gari-info is korábbi, arra vetették fel, hogy ha tényleg szigorításról van szó, akkor a szerverén történő nyitásról, ha akarja simán van info-ja a gyártónak. Körbeértünk, az első nyitott, visszazárt BL-ű, garanciára szoruló Mi 9 SE-ig egyelőre nem tudunk biztosabbat
[ Szerkesztve ]
-
balu1977
senior tag
Ezeket muszály itt kitárgyalni? Semmi köze a telefonhoz. Mellesleg értelme sincs nagyon, csak egy ficsör.
-
sxxorp
őstag
válasz espista #1221 üzenetére
VoLTE: Felbuzdulva a VoLTE, VoWifi bejegyzésen beírtam a 2 kódot, beállítások megjelentek, de egyik sem működött. Felhívtam a Telenort, azzal jött, hogy csak tőlük vásárolt telefonra küldenek egy szoftverfrissítést, ami ezt engedélyezi. Ez a kifogás új volt, egy pillanatra megállított, aztán, mondtam, hogy flottás vagyok, ők is mondták, hogy vegyek nyugodtan máshonnan telefont, nem ér hátrány. Viszont ez hátrányos diszkrimináció! Kérdezi,: hátha támogatott típus... Mondom, hazudhatnám, hogy Galaxy S8, de én nem akarom, kapcsolják be enélkül, kérem a vezetőjét. Erre azt mondja, hogy az S8 nem támogatott (huh, azóta [link]), a vezetővel ő beszélhet, tartsam.
... ... ....
Rendben egyedi engedéllyel most beállítja. Kaptam egy SMS-t, hogy halleluja VoLTE, 72 órán belül aktív lesz (ő azt mondta máris). Kikényszerítettem időlegesen, hogy csak 4G-n (LTE only) menjen a teló (a beállítások / Telefonról részben kell a Tárhelyet tapicskolni, majd a SIM kártyánál lehet jóval több opciót kapni erre az alap beálllítások menüpontjához képest), de egyelőre nem megy.
VoWIFI: arról nem is nagyon hallott, nem tudja engedélyezni, de ha engedélyezem, repülőbe teszem a teszthez wifi-vel, akkor is vezetéknélküli hálózatért sír, pedig ott van...
Ami lehet, hogy segítene: az a szoftverfrissítés egy APN-beállítás lehet, azt kellene megtudni esetleg, vagy tényleg kell némi átfutás.greatz: nekem ezek a kapcsolók értelemszerűen az első kivételével OFF-on vannak...
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
kicsit olvass vissza, ezen filózunk páran
én megvárom a lurdysat, pár nap elvileg (xiaomi.hu)
a xiaomishop.hu az más, nem uaz a kettő! hanem aro -
grafnet
veterán
Érdemes várni egy pár napot amíg a xiaomi.hu-ra beérkezik.
Kintről nem érdemes, majd' drágább mint itthon.Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Styleair #1209 üzenetére
A hivatalos distributornak megvan kötve a keze, nem vásárolhat fel albániának, üzbegisztánnak szánt készülékeket és árusíthatja tovább, mint hivatalos Mo-nak szánt termékek. Főként hivatalos lengyel Xiaomi garanciával. Hisz úgymond akkor kéz alól vette volna.
Ezek a kis cégek kapcsolatban állnak külföldi olyan (web)shopokkal, akik már azelőtt eladták ide-oda(nem csak Mo-ra, hanem szerte a világon) a hatalmas előrendelésüket, hogy ők valójában kézhez kapták volna.
-
sxxorp
őstag
válasz Tewe013 #1201 üzenetére
Ez komoly? Ha ez igaz, nagyon köszönöm! Amikor csak nem sietős lassú, gyenge töltővel (még Sony Ericsson :D) töltöm minden telefonom.Akármit magyaráznak az élettartamnak biztos nem tesz jót a gyorsabb. Viszont jó lenne a modernebb gyárit használni, ha lehet így 'szabályozni' a sebességet!
Gari: az, hogyha visszazárom a BL-t, akkor marad a gari, az 100%?? Honnan van az info? Mert úgy OK lenne[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest