- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
La Magra
tag
válasz
Sanyesz. #2728 üzenetére
Azért vettem meg, mert azt állította, hogy magyarországi vásárlás, és hogy küldi a garancialevelet és a számlát is küldi a csomagban (személyes találkozóra nem volt lehetőség a távolság miatt). Szó nem volt UK töltőről meg ilyesmiről, az már a meglepetés része volt, ami a csomagban várt...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Sanyesz. #2432 üzenetére
Kár. Én ilyen fali adaptert vadászok, hogy a pad-ot tudja tölteni normálisan, meg a notebookot, mert akkor nem kéne hurcibálnom a dell adaptert is, bár az se túlságosan nagy, de mégis csak 2 legyet ütnék egy csapásra.
Amit feljebb linkeltem 100W pont ezért se merem, mert az még nagyobb kérdőjel, mint mondjuk egy Baseus, ami már sok embernél bizonyított. A Dell gyári megoldását meg hagyjuk, az nagyon drága. És azzal még mindig csak a notit tölteném, annyi, hogy adapter, de egyszerre 2 dolgot nem. -
ricsi0307
senior tag
válasz
Sanyesz. #2425 üzenetére
Félre értesz. Nekem van gyári töltőpad és most a telefonhoz kapott gyári töltőfej/kábel vs. Besaus Q.C. 4 fej és a hozzá passzoló type c-type c 3 amperes kábel közti különbségekről beszélek a 20W-os töltőpadba dugva. Vagyis hogy én nem érzek különbséget. Arra emlékszem hogy többen szívtak a Baseus saját padjával, te arról beszélsz.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Sanyesz. #2425 üzenetére
Nekem is volt Baseus, de az valóban iszonyú lassú legalábbis ezzel a telóval. A Xiaomi töltőpad tudná a 20W-ot elméletben, de nem találtam még olyan kábel-töltőfej kombót, ami akár csak a közelében lenne ennek. Hogy ennek hardware vagy software oldalon van korlátja, azt nem tudom, de elvileg HW nem lehetne, mert amikkel próbáltam, bőven tudnák a szükséges értéket.
-
ricsi0307
senior tag
-
Bigemperor
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Sanyesz. #1931 üzenetére
Egyszer kell megcsinálni, raszanni kinek 10 percet kinek 1 órát. Utána ugyanúgy frissül OTA-n....
Arról nem tehetünk, hogy a xiaomi beszuntette a global dev-et.
Gyakorlatilag ez is egy gyári rom, ami kinaiaknak nem jár BL nyitással.Egyáltalán nem említhető az évekkel ezelőtti főzött romokkal egy lapon szerintem...
Gyakorlatilag egy kis kapu, ami a kínaiaknak alap(mint nekünk a global dev), nekünk meg egyszer kell feltenni, utána meg ugyanúgy megy minden, mintha a gyárból jött volna ki...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Sanyesz. #1929 üzenetére
Nyilván nem kell, de a lehetőség adott. Én meg nem szeretnék várni hónapokat, hogy bekeruljon egy egy új funkció a telefonba. Gyakorlatilag mindegyik xiaomimon fejlesztői volt. Hozzászoktam.
Egyébként tök mindegy milyen topik, telefon. Egy idő után úgyis ez a téma. Nálunk meg amúgy is csütörtök péntek szokott ez lenni, ha jön az új rom
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Sabber
aktív tag
válasz
Sanyesz. #1800 üzenetére
konkrétan nem tudom felvenni 10ből 8szor. ha hívnak és lefordítom nem halkul el. hívás közben csak a kezdőképernyő fogad az ujjlenyomat ikonnal, közben csörög de nem látom ki hív. ha látni akarom fel kell oldanom, le kell húzzam a felső sávról a hívást, és így látom ki hív... ez csak egy amit csinál a sokból... a kamera még mindig botrányos szerintem, állandóan eldobálja a wifit random... stb stb stb... a hívás a legidegesítőbb a többit leszarnám
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Sanyesz. #1560 üzenetére
Hát igen, ha jól emlékszem ott a VoLTE miatt, amit a szolgáltató baszik aktiválni, mert nincs a támogatott készülékek listáján a telefon. Ott is mi szöveget tol le a Telenor? "még nem került ki az a Telenor specifikus szoftver, " Holott az andorid alapból támogatja a VoLTE-t. Már évek óta nem raknak semmit pluszban a telóra, főleg nem egyedi szoftvert.
-
workin
senior tag
válasz
Sanyesz. #1539 üzenetére
Mert gondolom mindig hordasz magaddal, minden esetben egy fényképezőgépet...
Hát én nem, ezért például tök jó, ha a játszótéren tudok lőni a gyerekekről egy normális fotót, vagy éppen otthon, ha valami érdekeset látok, és nem megyek kivenni a fotómasinát a tokból, mert annyi idő nincs, hanem előveszem a telefont, és ahogy megvan a focus már kattintok is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Sanyesz. #1060 üzenetére
Nekem sem. Sok minden jött már onnan porszívótól kezdve telefonon át minden. De az utóbbi időben valóban belassult az egész. Nekem ott ment el a kedvem tőlük, amikor a GB fórum tele volt a feuchti eltűnt cucokkal és mindenki nagy nehézség árán kapta vissza a pénzét, ha visszakapta. De szurkolok neked.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyesz. #926 üzenetére
Idézet, Hroberto fórumtárstól:
Én egy ősrégi Nokia Qi töltővel töltöm, amit még a Lumia 920-hoz vettem. Normálisan működik.
Nem kell ide jövő
, meg nincs itt semmilyen elvárás, ez a nokia töltő sem lehet egy kapkodó idegbolond mai szemmel...
Nála mégis rendesen működik ezzel.
Bug ez a javából. -
#Dániel
tag
válasz
Sanyesz. #617 üzenetére
Érint, és segítettem is nem egyszer, csak vissza kell olvasni. Nincs ezzel gond, de minden le van írva a GYIK-be, csak azt kéne elolvasni és kész vagyunk. A fotózással kapcsolatban meg meg elég sokan érintettek voltunk, ami ugye szoftveres gond volt, itt meg teljesen másról beszélünk, arról, hogy hogyan használjunk valamit, ami működik. Természetesen megértem, és ezután is segíteni fogok ha érdemlegeset fogok tudni hozzátenni a témához.
-
workin
senior tag
válasz
Sanyesz. #595 üzenetére
És? Engem nem szokott zavarni / érdekelni.
Nem mellesleg még így sem vagy lassabb, mint amikor valaki KP -val fizet, és megkérdezi a pénztáros, hogy esetleg nincs 195ft -ja apróban, majd a vásárló elkezd keresgélni.Nem mellesleg , az embereknek meg nem árt egy kis plusz türelem, sokan nem is tudom, hova rohannak . Úgyhogy nyugi, várja ki mindenki a sorát
-
skyli
senior tag
válasz
Sanyesz. #574 üzenetére
Nekem valamiért csak úgy működik a simple fizetés, ha kétszer tolom oda a telefont, mert közben egyszer még kéri az ujjlenyomatomat vagy jelszót. Gmailes email címmel vagyok bejelentkezve és akkor is ezt csinálja, ha 10 mp-el előtte oldottam fel ujjlenyomattal a telefont
-
#Dániel
tag
válasz
Sanyesz. #574 üzenetére
Én írtam fentebb nagyon röviden hogy kell fizetni, és azt is, hogy GYIK-be meg mindenhol máshol is nagyon szépen le van írva a SIMPLE által. Azt javaslom elolvasásra, mert tök jó. Tényleg.
Ha minden be van állítva, de tényleg minden, és az NFC is ON. Akkor csak feloldod a készüléket, érintesz, jóváhagyod, érintesz. Ez az első vásárláskor kell. Utána meg már csak egyszer érintesz.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Sanyesz. #574 üzenetére
Ha minden rendben be van állítva mindenhol, akkor így szoktam:
- feloldom a kijelzőt
- terminálhoz tartom és fizetekLezárt kijelzővel még nem próbáltam. Sokszor idegesítő, hogy feloldott kijelzővel 90 fokkal elforgatva kell a terminálhoz tenni, és akkor véletlenül elindítok egy appot (általában a kamerát). Kicsit nehézkes a mostani terminaloknál ekkora telóval fizetni, a legkényelmesebb egy NFC-s gyűrű lenne (ha jól tudom, van is ilyen).
-
MDMogyi19
csendes tag
válasz
Sanyesz. #500 üzenetére
akinek nem megy (vagy nem mindig) az nfc-s fizetés:
fontos, hogy a simple alkalmazásengedélyeinél legyen engedélyezve az NFC! nekem kézzel kellett beállítani első használatnál, hiába kérdezett rá a telefon h engedélyezem-e a használatát. szóval azt nézzétek meg, ha az be van jelölve nem szabad h gond legyen.
én még a widgetet is kirakom a képernyőre, ott annyi még a trükk, hogy mielőtt arra rányomva menne az érintés, előtte meg kell nyitni a simple appot és letenni a háttérbe.
én így csinálom már jó ideje, előző telóval is így ment, és ha csak nincs valami gáz a terminállal a boltban (szokott lenni sokszor...) akkor nem lesz gond -
#Dániel
tag
válasz
Sanyesz. #509 üzenetére
Szerintem ez úgy van, hogy csak a HCE-t kell használni, mert az a legegyszerűbb. Írom.
HCE -Host Card Emulation (Felhőből Elérhető Kártyák) Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb megoldás mint a SIM. Ahhoz hogy működjön a SIM fizetés, arra NFC alkalmas SIM kártyádnak kell hogy legyen. A többit nem tudom ezzel kapcsolatban, de nem is érdekel.A HCE minden lehúz felhőből és az NFC vezérléből, és az android rendszer használja. Én OTP-s vagyok, és még sehol nem volt gondom a fizetéssel, ha minden jól van beállítva. Azt kell még megszokni, hogy minden nap az első fizetésnél kér ujjlenyomatot, azzal kell jóváhagyni. Az első érintésnél kéri, hogy hagyjam jóvá a telefonon, és utána még egyszer kell érintenem hogy sikeres legyen a fizetés. A további vásárlások már simán mennek egy érintéssel. Elég csak feloldani a kijelzőt, akkor aktiválódik a kártya kerek 120 másodperce. A simple leírásban szépen benne van minden.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Sanyesz. #500 üzenetére
Most nekem sem működött a telóval történő Simple NFC fizetés, ám ez a bank vagy terminál hibája. Ezen a Spar-os terminálon jelenleg a CIB VISA kártyával sem működik az érintéses fizetés kb. 2 hete, holott korábban jó volt. Más bolt terminálján működik a kártyás és telós érintős fizetés, úgyhogy nem a kártyával van gond.
Ebben a pillanatban például egy patikában sem működött a kártyával történő érintéses fizetés, így gondolom a telómmal sem ment volna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Update 07.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest