- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
HUNited #11819 üzenetére
Nem feltétlen kell frissítgetni, attól függ mit követel/ajánl a custom rom. PE-nél jelenleg minimum 9.2.15-nek kell lennie, ezek után elvileg bármelyik jó; LOS-nál 9.4.18 az ajánlott, és így tovább a többinél.
Itt találod a fw-fájlokat, letöltöd azt a .zip-et amelyik kell. Annyiban változik ilyenkor a rom telepítés, hogy a full wipe után ezzel a .zip-pel kezdesz és utána mehet a rom. Egyel több mozdulat csak. -
K82
őstag
válasz
HUNited #11815 üzenetére
A telefonban sehogy nem tudod megnézni, azzal egyezik meg a fw+vendor első alkalommal, amelyik global dev-et flashelted. Pár hsz-szel korábban rosszul linkeltem amit fel kéne pakolni, akkor leszedtél vmilyen .tgz full image-et - ha arra emlékszel mi volt, megvan a fw-verzió.
-
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
HUNited #11710 üzenetére
Azért ezt így kategorikusan ne jelentsük ki.
Én eu fejlesztőin vagyok, de semmi problémám az üzemidővel, mindig frissítem és hónapok óta nem vettem észre különösebb különbséget az üzemidőben.
Én is olvastam, hogy többeknek volt gondja az utóbbi verziókkal, de azért ez nem teljesen általános. -
K82
őstag
válasz
HUNited #11705 üzenetére
Hivatalosan ennyi a Google-féle gesztusvezérlés; nem mondhatni h túlzásba vitték, a Q-n már elvileg a vissza nyíl is el fog tűnni...
Ha MIUI-féle gesztusvezérlést szeretnél, akkor a Vivid Navigation Gestures -t ajánlom, már a Pixel 2XL-en is ezt használtam. Hasonló alternatíva a Fluid Navigation Gestures; a Vivid talán annyiban jobb h az oldalakon külön tudsz fentre/középre/alulra is beállítani gesztusokat (a Fluidot rég próbáltam, lehet azóta abba is belerakták). -
-
Karavik
veterán
-
K82
őstag
válasz
HUNited #11678 üzenetére
Minden custom rom között könnyű a váltás, a lépések ugyanazok. User oldalról nehezebb, van aki nem szereti mindig újra belakni a telefont.
A CAF elvileg annyiból jobb, h jobban a hardverre van szabva. Nem is olyan régen itt is volt szó róla, a kulcsszó a keresőben code aurora forum. -
K82
őstag
válasz
HUNited #11675 üzenetére
Bocsi, elfelejtettem h a letöltésnél csak zip fájl van.
Összefoglalóban viszont ott van minden fastboot rom. Ha flashelsz, menet közben titkosít; ha belépsz a már flashelt romba, láthatod h a telefon már titkosítva van (amit linkeltem, ott van olyan kép is). Másik kernel csak egyéni preferencia kérdése, nagy különbséget nem vettem észre, teljesen jó a beépített is. Nem kell belépni az accountba.
-
K82
őstag
válasz
HUNited #11667 üzenetére
Global dev: [link] (9.5.17)
MiFlash: [link]
TWRP: 3.3.0-1 unofficial [link] (azért ezt használom mert tudja kezelni a titkosítást)
Ez pl. egy teljesen jó leírás, hogyan használd a programot. Röviden: telefon újraindít fastboot módban (power + hangerő le), rádugod a telefont a gépre, elindítod a programot, megnyomod a refresh gombot (ha ott a telefon gyári száma nyert ügyed van), betallózod a letöltött global dev-et, majd a porgramablak jobb alsó sarkában kiválasztod a "clean all" opciót (minden adatot töröl!), majd mehet a flash.
Az összefoglalóban is megtalálod hogyan kell az adb-t telepíteni (célszerű a twrp-t ebbe a mappába letölteni/bemásolni), ha azzal megvagy jöhet a következő lépés:
- egyszer bebootolsz a frissen telepített MIUI-ba (mindenféle beállítás, account hozzáadása nélkül) és engedélyezed az USB debugging-ot.
- adb-s parancssorban:
c:/ahova az adb-t telepítetted/adb devices itt szintén látnod kell a telefon gyári számát
/adb reboot bootloader
/fastboot flash recovery twrp.img
Ha ezekkel megvagy, power gomb hosszan nyomásával kikapcsolod a telefont, de a hangerő fel + power gombbal rögtön el is indítod a telefont recovery módban, ahol már a TWRP-nek kell bejönnie.
Itt megkeresed a wipe menüt, kiválasztod a data/cache/system opciókat és mehet a wipe. Fontos, h ne indítsd újra a telefont!
Rámásolod a telefonra a PE-t, majd install és reboot - elvileg ennyi.
Itt elég nagy ugrásokban, de látod minek kell történnie - a változás annyi h én a xiaomitool v2-t (is) használom, azzal nem tudod véletlenül zárni a bl-t.
-
juve600
nagyúr
válasz
HUNited #11347 üzenetére
összefoglalóban ott van
Miflash letöltése: MiFlash
1. Fastboot ROM letöltése (hivatalos): Fastboot ROM
2. Fastboot ROM letöltése*
* igyekszem ezt mindig aktuálisan tartani
Amire nagyon figyelj, hogy a MiFlash program beállításánál (az ablak alján) a "Clean all" menüpontot válaszd, így teljesen tiszta rendszert fogsz kapni és nyitva marad a bootloader.
Videó a folyamatról:
Youtube videó -
Karavik
veterán
válasz
HUNited #7955 üzenetére
TWRP recoevry-t TWRP recovery-ből is simán lehet frissíteni, nem kell hozzá külön app:
Letöltöd vagy felmásolod telóra a telepítendő TWRP.img fájlt > Reboot to TWRP Recovery > Install > Install Image > Select TWRP.img > Select Recovery partition > Swipe right to Install > Reboot to system
-
Bali222
tag
válasz
HUNited #7007 üzenetére
Azt. Eleinte míg nem tudtam hogyan lehet fixen memóriában tartani adott progit, én is szívtam vele. Konkrétan Mi 8-on csak egy fitness trackerrel volt problémám. De ezen kívül semmi.
Régen agresszívabb volt amúgy. Most már a Blackboxot sem, gmaps-et sem kell lelakatolni, mennek a háttérben. -
psajti
aktív tag
válasz
HUNited #7002 üzenetére
Ez volt a fura nekem is, csak valamelyik youtube videóban említette a tesztelő aki feltolta azt a romot. Ezért is gondoltam hogy inkább megkérdezem itt mielőtt felraknám, mert ha már nullázom a telefonomat és má megen be kell laknom akkor olyan romot tennék fel ami marad is végleg.
Utána olvasgatok még aztán vagy Pixel rom vagy EU dev.
(szerk.: bár arra sincs garancia, hogy a youtube videóban esetleg nem cseszett e el valamit a feltöltő és azért lett mondjuk látványosan rövidebb az üzemideje.)
-
Karavik
veterán
válasz
HUNited #6532 üzenetére
MicroG telepítése opcionális, én pl nem használom, ettől még YouTube Vanced-et teljes értékűen lehet használni.
Egyébként kipróbáltam MicroG-vel is, telepítés után ezzel semmi teendő nincs, csak bejelentkezni YouTube Vanced-be és kész...Nekem pedig a root nem szimpi, de szerencsére van opció mindkettőnk számára
-
Karavik
veterán
válasz
HUNited #6443 üzenetére
Xiaomi.eu-n nincs előtelepítve YouTube app, itt csak simán app uninstall
Global ROM-on is el lehet távolítani YouTube appot, kicsit problémásabb, de még ez is gyerekjáték. USB debugging bekapcsolása után, parancsablakból egyesével az alábbi ADB parancsok:
adb devices
adb shell
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.youtubeÍgy nem fog jönni YouTube appra frissítés biztosan
-
mjani1172
addikt
válasz
HUNited #5730 üzenetére
Nagyon sok dologban igazad van.
"- Magyarországon a fogyasztóvédelem mint olyan, nem létezik. Hiába sírunk nekik, max megbüntetik őket, de attól a mi problémánk még nem oldódik meg, csak állam bácsi lesz gazdagabb. Egyéb iránt meg büntetni sem nagyon szoktak. Ki van herélve az egész rendszer. Főleg ha nem magyar a cég (E-mag, Mall, Alza EUStock, stb. ezek egyike sem magyar cég)"
A magyar cégeket viszont nagy keményen büntetik, csak nem a nagyokat, hanem a kicsiket.Minden piti és lényegtelen sz.rért. De ezzel is csak azt érik el, hogy aki tudja, az átteszi a céget máshová, hogy ne legyen a munkája ellehetetlenítve.
-
ShadowLac
addikt
válasz
HUNited #5730 üzenetére
Ha nagyon tudni akarja valaki a garit kérjen emailba (mert az megmarad)állásfoglalást onnan ahonnan vette vagy hivatalos szerviztől vagyis ahova a gari szól.
Én pl leírtam mit szeretnék a telóval csinálni,konkrétan mindent. nyitás, milyen szoftver ,később zárva vagy nyitva...
Az enyém TMX garis Ingrammicro forgalmazásu..Azt a választ kaptam amit a gyártó elérhetővé tesz a fogyasztó felé az használható. -
natë
nagyúr
válasz
HUNited #5730 üzenetére
Nem kell beszarni : ha zárt a bl és féltek attól, hogy mit mondanak a HIVATALOS beta romra, akkor recoveryből visszadobjátok a stabilt szerviz előtt. Ha már nem tudjátok visszadobni, mert gyakorlatilag be sem tölti a romot a teló (hardbrick), akkor tökmindegy mi van rajta. Ha nyitott a bl, lehet zárni bármennyiszer, bármikor. Ha nyitottan hardbrickes, akkor meg szintén tök 8.
-
HUNited
őstag
-
Digger
senior tag
válasz
HUNited #5438 üzenetére
Féláron megveszem, ha adod azt a "fostalicskát"!
Én egy Type-C/USB3 OTG-t vettem. Több penyát rádugtam és mindegyikkel működött! Most nem figyeltem, hogy mire voltak formázva, mivel FAT32 és NTFS rendszerűek is vannak a táskámban. Az NTFS-t a 4 gigánál nagyobb állományokhoz használom. (Persze nem a telefonon!)
-
g_g_g
Topikgazda
-
amargo
addikt
válasz
HUNited #5051 üzenetére
Én eléggé használom a fotó alkalmazást, oda töltöm a képeket, videókat. Ezen keresztül osztom meg, csinálok albumot, rövid filmeket vele. Továbbá emléktárnak is használom és rendszerezek vele.
Ha valaki nem csinál képeket vagy a semmibe lövöldözi, annak tényleg nincs értelme használni.Szöveg felismerés használta meg felhasználás függvénye. Ha valaki ad egy névjegykártyát egyszerűen felismertem vele, de "barmire" igaz ez. De sok szöveges lapot is archiválok vele, digitalizálom. Ha valakinek erre nincs igénye, annak megint csak hasztalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest