Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
- Split screen mode
- PIP Picture in picture
- Free scaling application window -
havri1
félisten
Van China dev 7.4.11 fastboot. Ez a visszavont előző javítása?
-
DavidQ
tag
7.4.6-os xiaomi.eu romban valamiért angol lett az ujjlenyomat-feloldó "hibaüzenete":
Próbálja újra
Couldn't verify fingerprint, try again.Azért mondom hogy angol lett, mert eddig magyar volt.
-
havri1
félisten
Ma másodjára vettem észre, hogy laggol a telefon. Borzasztóan.
Első alkalommal waze-ben szerkesztettem útvonalat, betudtam annak. Viszont most a fényképezőt állítgattam, és ekkor. Olyan szinten lefagy, hogy seképsehang, majd 5-6mp után "utoléri magát".
Másnál nem volt jelen? -
drpele
senior tag
válasz
batabe #10261 üzenetére
Korábban Adaway-t használtam, az általa összeállított hosts file tökéletes volt.
Viszont egy ideje ROOT nélkül használom a telefont, s én is átálltam a MOAAB előre generált hosts fájljára, de messze túl sok cím van benne, s sok szolgáltatás áldozatául esik.Sajnos semmi más flashelhető hosts fájlt előállító (reklámblokkoló) projektet nem találtam eddig...
-
Jók ezek a BT cuccok, de én a madzagra esküszöm, ha már hangzás.
-
bjames
aktív tag
válasz
Karavik #10272 üzenetére
Hát erre én csak egy Austin Powers-es "döfi a didi bébi"-t tudok mondani
Ez a ROM már igazán illik ehhez a hardwerhez.Más: Nemrég beszereztem egy Bluetooth-os fülest, ami tudja az aptx-et. Ezt a megoldást találtam a beüzemeléséhez, s ki is próbáltam a legújabb EU rommal, s szépen megy is vele, s a minőség valóban ott van a szeren.
Ha vkinek van aptx-et támogató fülese, ezt mindenképp érdemes felraknia.TWRP alól telepítettem, akkor ha jól gondolom hogy minden ROM update után újra kell rakni?
-
Karavik
veterán
Nos, Xiaomi Mi6 holnap kínai idő szerint 12:00-kor bemutatásra kerül: [link]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kerámia hátlapról mik a tapasztalatok így 1 évvel a megjelenés után? Erre vagyok rákattanva, de fölösleges nekem csak ezért a PRO, mert még mindig húsos ára van... Utólag akkor most lehet cserélni vagy sem? Ali-n keresgettem, de nem nagyon találtam.
-
gebaranyi
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék kinek milyen tapasztalatai vannak üzemidő tekintetében. Illetve milyen beszerzési forrást tudtok ajánlani. Céges lenne úgyhogy kellene számla is.
-
Karavik
veterán
xiaomi.eu 7.4.6 hétvégi akku fogyasztás eredményem clean flash után full belakott ROM-al 7óra SOT 24óra üzemidő alatt (alapértelmezett gyári MIUI battery management-el és beállításokkal):
-
-
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #10268 üzenetére
Erre az Asus tökéletesen megfelel. Próbáld ki.
-
-
-
havri1
félisten
2 dolgot nem tudtam működésre bírni.
A híváslistát továbbra sem tudja szinkronizálni, illetve a tvgo nem indul, hiba, mint amikor rootolt volt a telefon. Hiába unroot, eltávolítva a supersu, mégsem megy. Sajnálom, mert a UPC-s program ugyan működik, de baromira laggol.. -
-
Jackx
tag
válasz
Karavik #10254 üzenetére
Utána kerestem, és meglett a megoldás. Ki/be kapcsolgattam a lebegő értesítéseket, és végül megjavult, mostmár müxik
Tudtok mondani egy olyan modult, vagy alkalmazást amivel tudnék alkamazások hangját letiltani?
Felraktam az App Settings modult az xposed-tól, de nem akar menni. Pedig más modul amit felraktam így működik =/
-
havri1
félisten
válasz
jana87 #10257 üzenetére
6000HUF jelenleg még mindig a vámhatár. Ha megfogják, bekérik a fizetési igazolást (paypal, banki kivonat), és az alapján állapítják meg az összeget + vámkezelési költséget. Postánál ez 3e HUF.
De random fognak meg csomagot. Vannak sláger cuccok, tablet, telefon, fényképező stb, ami szinte biztos, hogy eléri a vámhatár értéket.
Sok cuccot rendelek, eddig mindent átengedtek. -
batabe
senior tag
válasz
jana87 #10257 üzenetére
érdekes, most leszedtem mindkét appot, és újratelepítettem, ugyanaz.
ha rábökök a waze-ban a zöld ikonra, bejön, hogy nincs összekapcsolva... és ha meg ezután bemegyek a beállításba, akkor ott nincs összekapcsolva, ha ekkor összekapcsolom, nincs ikonom. újraindítás után megint kezdődik előről...
legfrissebb eu rom... -
batabe
senior tag
sziasztok,
spotify és waze integrációt használjátok már? működik itthon?
nálam spotify-ban van waze engedélyezés, és waze-ben is megjelenik a zöld ikon, viszont ha rákattintok mindig az jön be a waze-ban, hogy nincs engedélyezve, és hiába engedélyezem a beállításokban az összekapcsolást, nem jutok előrébb, nem jelenik meg az igazi integrált lejátszó a waze-ban.
-
Jackx
tag
Van egy baromi idegesítő dolog, amit nem értek egyáltalán.
Elindítom az alkalmazást, engedélyt kér hogy hozzáférjen a fájlokhoz a telefonon, és az engedélyez gombra hiába nyomok, semmi reakció. Az elutasít gomb egyből működik, ill. a ne kérdezzen újra is pipálható. Csak ha külön bemegyek az engedélyekbe ott tudom hozzáadni, de ennél a felugró ablaknál miért nem megy?Másik fura, hogy a biztonság, engedélyek, beállításoknál akár ki/be kapcsolom hogy kérjen engedélyt, mindig felugrik az ablak, de sehogy se tudok nyomni az engedélyez-re
Telefon mi 5s, xiaomi.hu 7.4.6
-
-
TaNbEaRo
tag
válasz
havri1 #10243 üzenetére
A Screen recorder kb. egy hónapos feature, 7.3.2-ben jelent meg, de utána voltak vele valami gondok, és talán csak egy héttel később lett végleges.
A számológépben nem tudom mióta vannak meg ezek az opciók, szerintem régebben. Talán csak a hitelkalkulátorral egészült ki azóta, hogy használom készüléket, de ez is már több hetes dolog lehet. -
havri1
félisten
Most véltem felfedezni számomra 2 újdonságot a friss miuihu romban (nem tudom többibe is benne van e) :
Képernyőfelvevő - rögzíti videón a képernyőt
Filekezelőben alul megjelenik a Wifi hálózaton lévő routeren megosztott tartalom. Kiírja, hogy router csatlakoztatva, alsó sávon meg böngészhető. Streamelni is tud.
Ja, meg a számológépben a valutaváltó (meg sok más mértékegység)
Lehet régóta benne vannak, csak most tűnt fel.
Amúgy baromi jó lett a rom. Gyors, és alig merül, valóban.. Éjjel 1% esett, 8 óra alatt idle, eddig több volt. -
Karavik
veterán
válasz
DavidQ #10235 üzenetére
Gyorstöltés jelző ikon 7.3.23 kiadástól van
(#10241) Barthezz2:
Én viszonylag könnyen észrevettem mert aktív flipes tokkal használom és gyakran előfordul nálam, hogy becsukom majd hirtelen visszanyitom a fedelet mert épp eszembe jutott valami...fedél lecsuk/kinyit ua. mint power gomb nyomogatása
-
DavidQ
tag
Más: felébresztett (de nem feloldott) képernyőnél, ha megnyomjátok 2x gyorsan a bekapcsoló gombot ti is egy nagy feketeséget láttok? Eddig ezt nem tapasztaltam.
-
DavidQ
tag
válasz
Karavik #10234 üzenetére
Én használok második asztalt, rendszeresen. Minden rendben van a widgetekkel.
Mindkét asztalon van Steam hitelesítő widget, működik is mindkettőn. Az egyik asztalon van egy poweramp widget, a másikon nincs, de az is tökéletesen működik. A többi app widgetjeit is engedi kitenni, most ellenőriztem.Off: úgy látom a frissítésbe belekerült a gyorstöltést jelző ikon is. (vagy ez régebbi feature? kb 1 hónapos .eu miuit használtam)
-
Karavik
veterán
Köszi, hogy megosztottad ezt a hasznos infót! Kb a userek fele szenved hiányzó widgetek jelenségtől és eddig rejtély volt, hogy mi okozhatja. Le tudnád tesztelni, hogy most pontosan melyik okozza, Dual apps vagy Second space? Nyitnék neki bug riportot az official MIUI-n. Köszi előre is! (Tiszta épp belakott rendszeren nem szívesen próbálkoznék most vele
)
Nálam sose fordult még elő missing widget de akkor azért mert eddig sose használtam se cloned apps se second sapace funkciókat...
-
janston
aktív tag
Most,hogy nincs waiting for wifi bug, nem is akarok letölteni semmit play store-ból
-
-
Karavik
veterán
Gogle play store waiting for Wi-Fi bug javítással kapcsolatban akkor ne maradjon ki a sorból a Global stable 7.0 (Nougat) kiadás se, aminek ezt a javítást mindannyian elsősorban köszönhetjük, attól függetlenül, hogy xiaomi.eu, miui.hu vagy bármi egyéb custom miui-t használunk!
Global stable 8.2.2.0 flash-elhető zip verzió: [link]
Global stable 8.2.2.0 fastboot MiFlash verzió: [link]
-
-
havri1
félisten
Kint van OTA-n a 7.4.8 MIUIHU is. Javítva a play Wifi hiba.
Köszönjük! -
Abel
tag
válasz
kovbandi82 #10226 üzenetére
Az eltűnős widgetekkel én heteket szívtam. Kiderült, ha factory reset után akár egyetlen egyszer csinálsz egy "kettős alkalmazás"-t (vagy minek hívják magyarul) vagy második asztalt (ezt nem próbáltam), akkor onnantól eltűnik szinte az összes widget. Ezen csak egy újabb factory reset segít, hiába törlöd a klónozott appot.
-
havri1
félisten
Beleszaladtam megint a micloud engedély hibába. Nem frissíti a híváslistát, és az SMS-t.
Tudom, hogy a múltkor is ez volt a baj, de nem találom. Hol kellett neki engedélyt adni?Szerk, megvan. Alkalmazások, app, engedélyek.
-
válasz
Barthezz2 #10225 üzenetére
Kb semmit, legalábbis nem vettem észre.
Tényleg Nektek a widgetek megvannak. Egy jó ideje csak fogytak fogytak, mára külső app widgetei el is tüntek.
Amúgy sztem a wifi megosztás hiba is Miui gond, nem hiszem sim függő lenne, bár jövő héten járok Voda bolt közelében, kicseréltetem.
Ami még bosszant, a Tiltólista szinkron hiba, mellette persze hogy a hívásnaplót is csak kéziben szinkronizálja... -
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #10221 üzenetére
Official MIUI javítás ami először a 8.2.2.0 global beta stable kiadásba került bele először aztán pedig xiaomi.eu-ba. Régóta fennálló major MIUI bug lett most javítva...
Nekem 7.4.6 kiadás ebben a formában maximum satisfaction:
- Gplay waiting for wifi bug javítva
- Teljesítmény kiválóan optimalizálva
- Huge lag reboot után javítva
- Idle battery drain javítva -
Karavik
veterán
válasz
havri1 #10208 üzenetére
2) Update for MIUI based on Android 7.0 and 7.1 suspended this week due to themes bug.
Szóval felfüggesztve Téma app bug miatt, de nincs is rá szükség egyáltalán...
-
Tomace91
senior tag
válasz
Karavik #10218 üzenetére
Nem fogom akkor a system image-t kiválasztani ha esetleg kell egy restore azt kész.
Nem tudom mit bakkerolhattam el mert mióta megvan a telefón 2106. június azóta ugyanúgy van mindig minden, FInd device van bekapcsolva, call history, wlan settings, calendar, recorder, minden más off. és 0.16 GB/5 GB-on áll az egész 1 év alatt.
-
Karavik
veterán
válasz
Tomace91 #10210 üzenetére
Természetesen a belső tárolón lévő fájlokat nem tartalmazza a TWRP nandroid backup.
A kínai értesítés pedig MiCloud reklám további cloud szolgáltatás vásárlás lehetőségről - valamit elbakkeroltál a backup & restore-nál nálam ilyen sose jelent meg. System, data, boot, recovery ezeket elegendő menteni és visszaállítani. Ha mindkettő System és system image is kivan választva backup &restore-nál, az csak arra jó hogy összeakadjanak a dolgok visszaállításnál.
Egyszerűen csak rá kellett volna telepítened a xiaomi.eu 7.4.6-ot xiaomi.eu 7.3.30-ra amin voltál... Minek bonyolítottad így meg?
-
Tomace91
senior tag
válasz
tibcsi0407 #10216 üzenetére
Mármint maghát a notification tiltsam le vagy mit? Mert nem töröltem ki direkt még.
-
Tomace91
senior tag
válasz
tibcsi0407 #10211 üzenetére
Mire jó az nekem vagy mit csináljak most vele?
-
Petyb00
aktív tag
LineageOS-es veterán van itt?
Ha van kint 2 frissítés is amit fel lehet rakni, azok egymásra épülnek, vagy a későbbi tartalmazza a korábbit is? Elég felrakni a frissebbet, vagy előbb a régebbi utána a frissebb?
Valahogy sikerült titkosítanom a telefont, és most nem tudom felrakni a legfrissebb frissítést. Lehet összefüggés?
-
Petyb00
aktív tag
válasz
dobragab #10204 üzenetére
Nano-val, abban nincs benne a google now amit sosem használtam, de legközelebb megpróbálkozom a picoval, csak utána kell néznem mi az a Hotword (Google Search-öt se használom)
Google Package Installer (replaces stock/AOSP Package Installer)
Google Play services
Google Search
Hotword
Google Text-to-Speech -
Tomace91
senior tag
Ez a notification vajon mi lenne? Most jelent meg a telefonon.
Továbbá mikor csináltam egy nandroid backupot (boot, data, system, system image [ezt még nem láttam eddig sosem, ezért inkább backupoltam max nem lesz restoreolva]) és ezt írta ki. Pontosan miket nem tartalmaz a data backup? Nem lenne minden ugyanolyan, mint amilyen előtte volt, csak ha visszamásolom a teljes internal storaget?
-
havri1
félisten
Még mindig nincs kint a china dev 47.4.6 fastboot
-
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #10190 üzenetére
Módosítottam a leíráson 6.1 és 6.2 pontokra ügyelj, mert updater.app-ból indított telepítés csak FORMAT DATA után működik az install scripteknek megfelelően, máskülönben updater app-ból a ROM betallózása után "decrypting" fogad, ami gyakorlatilag törli a ROM.zip-et a belső tárolóról és nem tudja telepíteni. Erre én is csak napokban jöttem rá, hogy mi okozza...
Természetesen TWRP-ből indított ROM telepítés működik ettől függetlenéül is...
-
dobragab
addikt
válasz
Petyb00 #10194 üzenetére
Viszont olyan kopasz a ROM mint állat, imádom, hogy nincs rajta semmi sallang, csak és kizárólag amit ÉN felrakok!!!
Milyen OpenGapps csomaggal használod?
Nálam ennyire kopasz alapból:
Ehhez még custom gapps config kell, de most próbálkozom egy saját csomaggal (pure), ami minden macera nélkül ennyire lecsupaszítja.
-
dobragab
addikt
válasz
Aethelstone #10200 üzenetére
Ja, rosszul fogalmaztam. Nem a Play Services romlott el varázsütésre, hanem a letöltés, amit a MIUI hibája okozott. Szerintem a mostani romban is ugyanaz a Services verzió van, mint a legutóbbiban.
-
Vajon a miuihu-ban is benne van a javítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Filmvilág
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest