- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #28350 üzenetére
Na ezt így még nem próbáltam ki, nem nagyon szoktam gépről törölni.
Akkumulátorkímélő alatt azt értettem, ami a Biztonság appban az Akkumulátor szekcióban van. Van egy az Email appban is, de az elvileg csak éjszaka korlátozza a szinkronizálás gyakoriságát.Mr.C ez igaz, inkább az a gond, hogy túl hasonlóak tudásban és hibákban is.
Vulkan: tegnap láttam, hogy a Redmi Note 3 pro-ra való LineageOS-ben engedélyezték. Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen Vulkan mennyire jó. Cancrora persze gondolom nem jöhet a régebbi chip miatt.laci laci akkor hajrá
Más: Sailfish OS-en már folyik az Android appok futtatásának a portolása. Tegnap sikerült a fejlesztőknek elkészíteni egy cancrora való csomagot, most jön az a rész, hogy az eszközspecifikus hibákat javítják.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #28347 üzenetére
Nálam csak simán be van kapcsolva a szinkronizálás és megy. Akkumulátorkímélő és hasonló dolgok kikapcsolva.
Azt nem tudom, hogy mekkora késéssel érkeznek meg, mert eleve a hat órásra tettem, annyira fontos emaileket nem szoktam kapni.Mr.C a mennyiséggel biztos, hogy nincs gond
-
Mr.C
őstag
válasz
Fejvadi #28347 üzenetére
nem tudom, sose használtam.
Más: ahogy nézem, nagyon de nagyon jól állunk N romok terén:
Carbon 7.1.1
DU 7.1.1
Tesla-N 7.1.1
Cosmic OS 7.1.1
Slim7 alpha 7.1.1
RR 7.1.1_r4
Mokee 7.1
Beanstalk 7.1.1_r6
XOSP N 7.1.1
NitrogenOS 7.1_r7
XenonHD 7.1.1_r6
Evervolv 7.1
ACIP 7.1.1
AOKP 7.1_r7
Cheescake 7.1
CM14 7.1_r4
crDroid Android 7.1_r7
AOSP 7.1_r7
Ez már nem semmi -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #28182 üzenetére
"Egyre csak gyűltek a nevek, meg a számok"
Erre az is félmegoldás lett volna, ha hagyod őket. Úgy vettem észre, 500 fölött már törlődnek a régebbiek (ideiglenesen ugyan lehet többet is elérni... Nem tudom, mitől függ).
Persze ez lehet, hogy kevésbé jó tanács, mint mizolié.lacI laci Szia, nálam két probléma jött elő:
1) érezhetően rosszabb az akkuidő, mint Nitrogen OS-en. Semmi extra alkalmazásom nincs, beépített akkustat nem ad okot gyanakvásra, külső megoldással még nem néztem.
2) akkumulátorkímélőt nem lehet bekapcsolni, mert megbolondul (ki-be kapcsolgat), csak töltőre tevés vagy reboot segít. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27981 üzenetére
Elég jól működik, de még nem volt belőle stabil verzió, tehát van még benne egy-két nem működő beállítás, meg hiányzik belőle egy-két dolog, ami CM13-ban volt.
Ilyen sötét mód kapcsoló nincs, CM13-ban sem volt, csak néhány másik MM ROMban. CM14.1-en egyelőre még témával sem lehet megoldani (MM ROMokon vagy pl NitrogenOS-en van megoldás).
Ez a túl aprólékos színállítás egyébként inkább RR-re, AICP-re vagy Blisspopra jellemző. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27949 üzenetére
Tulim? A Google fordító szerint az egy észt szó, de több infóval sajnos az sem szolgál...
Szóval RR, már teheted is fel, már letölthető a bootoló verzió
Kíváncsi vagyok, milyen mértékben van benne a fordítás, mert ma reggelre sikerült azt is felvinni 100%-ra. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27903 üzenetére
Az első valószínűleg azért van, mert Mi Fiókból visszaszinkronizálja. miui.hu-n olvastam ilyenről. Próbálj gépről bejelentkezni és töröld onnan a hívásnaplót.
RR-hírek: RR N még mindig fejlesztés alatt áll, ahogy ezt G+-on is írták. Ettől függetlenül azért volt már pár screenshot a haladásról.
Éjszaka Crowdinen befutott több, mint ezer új string, valószínűleg N miatt. Legtöbbjük ugyanaz lehetett, mint MM-ben, ezért már sikerült is bedolgozni a fordítást. -
s4tch
veterán
válasz
Fejvadi #27806 üzenetére
Még egy ideig nem megyek sehová. Köszi a tippet a stabil 8.1-hez, valószínűleg azzal fogom árulni a Mi3-at.
Egyébként tegnap meg is jött a Pro 6. Fél nap nyomkodással alátámasztott vélemény jön.
Pozitívumok:
- iszonyú jól össze van rakva, a minőségérzet ott van a legdrágább telefonokkal egy szinten. Szinte teljesen makulátlan a telefon, esetleg a home gomb kattanhatna finomabban, ez egy iPhone 6s-en kulturáltabb.
- Minden piszok gyors, az ujjlenyomat-olvasástól a rendszeren át a programok nyitásáig. Apró röccenéssel csak a témaáruházban találkoztam. A rendszer nem zárja be a programokat, alapértelmezésben minden app megkapja az automatikus indulásra az engedélyt, jó a multitasking. A flyme teljesen más élmény így, mint a Mi3-on volt.
- Szépen szól a füles kimenet. Hallottam már jobbat mobil fronton (pl. LG V10, emlékeim szerint az MX4 Pro is), de ez is érezhetően élvezhetőbb hangot ad, mint egy átlag mobil. A Mi3-hoz képest részletesebb, erőteljesebb a hang, elégedett leszek vele.
- Első blikkre klassz a kijelző. Direkt napfényben még objektív okok miatt nem láttam, de mind a minimum, mind a maximum fényerő elegendőnek tűnik, jók a színek, tökéletes a fekete. A fehér kicsit kékes árnyalatot kapott, ezen biztos lehet még finomítani a színhőmérséklet babrálásával.
- A telefonálás kellemesebb a Mi3-hoz képest: hangosabb, tisztább, kihangosítva és kihangosítás nélkül is.
- B20 hiánya úgy látszik, engem nem érint: Gyöngyösön hasít a 4G. (FYI: a telekom ingyen cserélt kártyát nano simre.)
- Ezúttal a kicsomagolás is külön élmény volt: a doboz masszív, nehéz, mint a zsák, nagyon klassz a tálalás, és van a csomagban fülhallgató is (ezt még nem próbáltam).
- Irgalmatlan gyors a töltés ahhoz képest is, hogy kicsi az akksi.
- Ár-érték: ez a telefon 2 év teljesen hivatalos európai garival, a kisebb, 32 gigás kivitellel 280 euró a francia amazonon, és a 64-es is csak 300€. Ha van áfa levonásra jogosult, közösségi adószámmal rendelkező cég a közelben, akkor meg még jobb vétel.Negatívumok:
- a flyme azért nem miui... Egyrészt a fordítás nem 100%-os (ezt mondjuk pont könnyű elengedni, a programok, amiket valóban használ az ember, ugyanúgy néznek ki), másrészt vannak apróbb bugok, és a finomhangolás sem annyira teljes körű, mint ahogy megszoktam.
- Akksiidő nem lesz vészes, ~4 óra aktív használatot szerintem ebből is ki fogok tudni facsarni, de a Mi3 ebben borítékolhatóan erősebb.
- Bár az mTouch gomb alapvetően zseniális, fél óra alatt rááll a kéz, nekem egyelőre kifejezetten hiányzik a Mi3-on megszokott menü gomb.
- Nincs "egykezes használat" mód, mint miuin. A menü gomb mellett ez igen jól jönne.
- A root picsaegyszerű, olyan, mint régen miui alatt (egy kattintás a rendszeren belül), de elvileg garivesztéssel jár, azzal meg egyelőre nem játszanék. Egyébként root nélkül is vissza tudtam mindent állítani: sms/hívásnapló sms backup & restore segítségével, a vibernek már van biztonsági mentés funkciója a google drive-on keresztül, a többi, általam használt szoftver meg nagyjából a felhőből megy.Tl;dr: a hardver kazetta, a szoftver némi megszokást igényel. A Mi3 2,5 éve minden tekintetben hatalmas ugrás volt az azt megelőző Xperia P-hez képest. A Pro 6 rendszersebességben, minőségérzetben, hangminőségben, filmnézés során nyújt többet a Mi3-hoz képest.
-
RAZR_v3
tag
válasz
Fejvadi #27729 üzenetére
Most, hogy már CM-vonalon csak az erősen félkész 14.1-et erőltetik, valamint akku-időben már nehéz 4 óra kijelzőidő fölé mennem, azon gondolkozom, milyen ROM-ot lenne érdemes használnom, ami Android security patch level tekintetében naprakésznek mondható? Van valami ötletetek esetleg? Akár MIUI is lehet, csak legyen frissítve rendszeresen és ne Nougat alapú legyen, nincs időm és kedvem állandóan ROM-ot cserélni. Tapasztalatom csak a stable multi MIUI 8-cal van, ami augusztusi és szintén nem erős kijelzőidőben, ráadásul Antutu-n jelentősen alacsonyabb eredményt értem el vele, mint egy CM13 ROM-mal.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27692 üzenetére
Majd ha jön új kínai... Igen, valószínűleg 8.1 lesz majd valamikor.
Milestone2 Mi3-asa van, tehát kipróbálhatja. Nálam legutoljára nyáron volt fent 2 órára.
Más: na, fent a CM13. Valamiért azt hittem, OTA-n is lesz 14.1, de nincs, és valószínűleg nem is lesz, ha jönnek még 13-as weeklyk is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27352 üzenetére
Úgy már igazán Lacis lesz
Mr.C már várom, mert elég jó ROM. Beanstalkon gondolkoztam még, de inkább várok.
Amúgy a 7.1 források kint vannak már? Mintha olyan rémlett volna, hogy csak decemberben adják ki.draco31 szia! Kijelzővédő fólia nincs rajta véletlenül? Az is rálóghat a szenzorra esetleg.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #27181 üzenetére
gyurex17 azt nem tudom, milyen áron lehetett hozzájutni Mi3-hoz akkoriban, amikor ennyi idős volt. Ahhoz kéne hasonlítani szerintem. Én akkor vettem, amikor bemutatták a Mi4-et, akkor volt 217€ + szállítás (20€), tehát majdnem ennyi (ugyanígy a legkisebb tárhelyes modell). Ez bizakodásra ad okot. Úgy hallottam, nemsokára az is kap hivatalos CM-et, úgyhogy kicsit elgondolkodtatott, hogy a nem valami szép kinézetet toleráljam az egyre inkább javuló ár-érték-ROMolhatóság arány miatt.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
Fejvadi #26564 üzenetére
Nem muszáj, nekem felment simán dirty flash-sel. Cache-t és art cache-t azért törölj.
(#26567) Fejvadi: Honor 8 kurvajól néz ki valóban. Annyi kínom van vele, hogy a Kirin chipset miatt nulla romolás lehetséges, illetve audio szempontból semmi extra. A Pro 6 is tetszik, nagyobb akksival és SD foglalattal nyerő lehetne. A Pro 7-től sokat várok...
Kissé azért frusztráló, hogy nincs telefon, ami megfelelne az alábbi, szerintem nem túl elrugaszkodott listának:
- átlagnál jobb hangminőség fejhallgatóval
- fém ház, vagy legalább valami prémiumnak tekinthető anyagválasztás (mint pl. a rozsdamentes acél keret a V10-nél)
- kompakt méret
- sd foglalat (vagy legalább 64GB tárhely)
- legalább 7-8 óra SOT két töltés között
- alsó hangon 2 év szoftveres támogatás, akár gyártói, akár közösségi oldalrólVicces módon ehhez pont olyan közel van a Redmi 3, mint a HTC 10: a Redmiből a rendes fejhallgatós minőség, a HTC-ből a combos akksi hiányzik.
-
Mr.C
őstag
válasz
Fejvadi #26495 üzenetére
Témákban ugyanúgy meg fogod találni, ha beírod a nevét. Én is megtaláltam.
(#26496) Tomi_Ohl: jajaja, eddig miui 7-en nem frissült magától valamiért, de ez igen. Amúgy elkezdek egy hagyományt mostantól. Amikor felteszem a romot, nyomok egy antutut és az értéket elmentem. És minden romnál látható lesz a különbség, teljesítményben hogyan változik.
Már egy van, jövőhéten lesz még egy ^^ -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #26485 üzenetére
Nem, mert amit én kaptam az sem működött. Írok a srácnak, hátha tud jó linket is küldeni.
Mr.C így jár, aki paranoiás
Más: feltettem az Exodus ROMot. Eddig tetszik. A Beállítások menüje teljesen olyan, mint az AOSP-nek, de van egy oldalról előhúzható navigation drawer, ahonnan aztán elég sok beállítást meg lehet nyitni. Intelligens legördítés mondjuk hiányzik, ez van. Témázáshoz Substratum használható, elég jókat hallottam róla, de még nem próbáltam ki.
Egyébként ez is hivatalos ROM, hetente háromszor jön új nightly. Crowdinen lehet fordítani, tegnap és tegnapelőtt feltornáztam azt is 100%-ra. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #26483 üzenetére
A Telegram csoportban linkelte is valaki, akkor azt hittem, rossz a link. Akkor nem tudom.
Közben találtam még egy témát, Dark Note V8 a neve: [link]
Ebben az a fura, hogy az értesítések áttetszők lesznek tőle.
Én meg most az Android N témát használom, illetve annak bizonyos részeit. Ami tetszik benne, hogy egyszínű a gyorskapcsolók és az afeletti terület, úgyhogy nem vált át lilára esténként. -
Ájvé
veterán
-
mizoli
addikt
válasz
Fejvadi #26240 üzenetére
""Na, ezt pont nem tudom lejátszani"
RR mi? Ezt tedd fel Vadi."
Na szóval
Nem az RR nem tudja lejátszani, számítógépen sem megy. És nem azért, mert valamelyik nem képes rá! Azért, mert a GEMA nevű ügyvédmaffia -szerzői jogokra hivatkozva- plusz pénzt akar olyan tartalmak eléréséért is, amik után -jelen esetben a Google- már megfizette ugyan a jogdíjakat, de a GEMA-val nem tudtak megegyezni. Pl. YouTube videók, de bármi lehet. Ezek más országokban simán elérhetők (lejátszhatók), de itt nem.Szóval csak nyugodtan tedd fel az RR-t, nálad le fogja játszani.
Persze tudom, hogy ismét csak kötözködni akartál
-
weinmaker
őstag
válasz
Fejvadi #26198 üzenetére
A kamera rosszabb, mert akkor az nem jó. Nekem a kamera az egyik legfontosabb, én sosem játszom, szóval az a része nem izgat. Mit ajánlotok ami jó vétel. Eléggé xiaomiban gondolkodom, mert nagyon megszerettem a mi3-at, de ha vakaki tud jobb alternatívát az mondja nyugodtan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged