Új hozzászólás Aktív témák
-
Illidan
tag
Nekem nem igazán jött be ez az új driver. Az fps növekedések nem nagyon hoznak lázba , cserébe viszont a fényerőt nem lehet normálisan szabályozni az nvidia vezérlőpaneljéről.
A monitorom miatt muszáj vagyok visszavenni 10%-ra, valami bug miatt azonban nem csak a fényerőt csökkenti, hanem a színeket is elállítja. Próbálgattam utána állítani, de gyorsan meguntam, és inkább az előző drivert raktam vissza.
A következőnél remélhetőleg nem lesz ilyen probléma... -
mephi666
nagyúr
hát igen... én is hasonlóan jártam... a trailer után jött a "hűűűűű meg hááááááá", aztán install... remegve vártam az indítást... mindent reflexből toltam a padlóig (bevett szokás, hogy alapból fsaa-t kivéve mindent satura felnyomok, aztán ha gond van a sebességgel, finomítok rajta...) itt csak néztem, mert a grafika egy kopasztott vice-city szintjén volt :S pedig az már 5-6éves játék és egy gef2-vel egy p3on normálisan ment már...
ea-nél remélem, hogy kiadnak hozzá rövidesen egy 5gigás hr-textúra pakkot meg egy jókora foltot, ami rendbeteszi a motor optimalizálását, mert különben a régi nfs-fanok jórészét elveszíthetik... egyébként nagyon vártam ezt az nfs-t a ferrari miatt, mert már rég nem volt ferrari a sorozatukban
a régi nfs-t szeretném visszakapni, amiben virtuálisan a legjobb "aszfaltszaggatókkal" küzdhetünk egymás vagy a gép ellen... pl néhány ferrari, lamborghini, bugatti veyron, zonda, mclaren f1, audi r8, porsche-k, nagy böszme mercik, bmw-k, shelby gt500, dodge charger meg ami beleférrégen pedig ezekről szólt az nfs és nagyon szórakoztatók voltak...
-
TTomax
félisten
válasz
mephi666 #113 üzenetére
Igen.hát ezen nincs mit vitatni..ez a grafika siralmas... amikor telepítettem akkor úgy csuklóból minden csuszka fel,és megdöbbentem magam is... a képen is meg a diavetítésen is...diavetítés már nincs..no de a grafika az nem lett szebb...azokat sajnálom akik megnézik a trailert és leszaladnak megvenni... aztán jön a döbbenet...és hát igen a MW volt az utolso jo NFS... ebben egyetértünk...Remélem a Mirrors Edge nem lesz nyűgös...
-
mephi666
nagyúr
tudom-tudom, de itt most nem "csak" kiadott játékról van szó, hanem egy olyan játék-sorozat egyik tagjáról, ami már a kezdetek óta az ő fejlesztésük... számoljunk csak: nfs-ekből a hp2 a 6. rész volt... addig nagyon jó volt a sorozat... a 7-8 az undergroundok voltak... (ezek nekem spec annyira nem tetszettek) majd a 9. rész volt a mw, ami nagyon jól sikerült... aztán jött a carbon, pro street (10-11.), amik nem ütöttek szerintem nagyot és az optimalizálás sem sikerült jól... majd most a 12. rész az undercover... ami az emberek nagy részének hatalmas csalódás... nem akarom leírni az ea-t, de szerintem az van, amit korábban is leírtam: próbálnak a konzolosokra fókuszálni és kezdenek tenni magasról a pc-userekre... pedig a mostani hardverekben vannak akkora kihasználatlan erőforrások, hogy áll-potyogtató grafikát/fizikát és sérülési modelleket használhatnának lazán (eszement sebesség mellett persze)... az undercover meg úgy néz ki, hogy egy gef2-re és egy átlag p3-ra lazán lehetne jól optimalizálni... ennek ellenére úgy el van cseszve az optimalizálása, hogy egy 9600gt-n szaggat... nem akarok itt senkit sem sértegetni, de szerintem meg lehet érteni a mély felháborodásomat...
-
TTomax
félisten
válasz
Picturemaker #111 üzenetére
Én pedig pont az elsimításos eredményeknek örülök,igaz én 1680X1050-ben játszok de a gyomrom felfordul ha FC2-ben ránézek egy parti stégre és az össze-vissza van töredezve...de sorolhatnék még néhány játékot,mert bizony számomra egy játék élvezetéhez a grafika is szervesen hozzátartozik.Ennek a drivernak pedig azért van jelentősége mert 64biten is javít amit NV tud... Stalkerban is javult,bár érdekesen játszatatlan maradt.Persze a helyett hogy most ezt a drivert húzzuk le,inkább egy misét az érne meg hogy miért nem jön patch ezekhez a játékokhoz.
Még valamit.... amit te ezekről a grafikonokról nem tudsz leolvasni.. amíg ez a driver ki nem jött addig a FC2 is néha megröccent..és az NFSUndercover is produkált érdekes anomáliákat... na most ezek 32bites XP-n kisimultak..ez az erősebb hardver is egy érdekes dolog...aki két éve nem sajnálta például egy 8800Ultrára az ma is vidáman eljátszik... aki sajnálta vagy nem tehette meg az bizony vagy kompromisszumot köt,vagy a minimum a harmadik VGA-jat nyüstöli...anyagilag nem hinném hogy jobban járt egyik fél sem,de az biztos hogy egy 8800Ultrával elég sokáig nem kellett babrálni semmit a grafikai beállitásokon... -
Picturemaker
őstag
Ezekből a grafikonokból nem derül ki, hogy valóban tartja a sebességet, ha 8xAA-t használsz. 1600x felbontás felett meg valóban nem látom értelmét az élsimításnak (spec. én játék közben nem a recéket keresem ekkora felbontásnál, egyébként meg inkább fotókat nézegetek, ha nem akarok játszani
).
Javulást meg csak a FC2 alatt produkál (szintén a szóban forgó grafikonok alapján a tesztelt játékokban). Ez egy FC2 javítás is lehetne éppen nem a várva várt driver (szintén e teszt alapján).
Ez a mai programírók-kiadók hozzáállása is: Vegyél erősebb hardvert, mi meg optimalizálatlan, bugos játékot gyártunk gyorsan és drágán nektek!
De azért érdekes, hogy néhány játékot azért meg tudnak rendesen csinálni, és akár egy 98GT-nél gyengébb kártyán is jól mennek.
De szerintem ezt a témát kicsit túlbeszéltük. Én nem látom (e teszt alapján), hogy jobb lenne ez a driver (biztosan jobb valamiben és biztosan sikerült elrontani benne valamit).
Te úgy látod sokkal jobb. Ez van, Nvidia örül. -
TTomax
félisten
válasz
Picturemaker #108 üzenetére
Most egyszerüen nem értem,nem fogom fel... Jobb a driver??? Jobb... akkor??? ha 4xAA helyeett 8XX-t rá tudsz adni akkor az neked nem haladás?? Ja téged gondolom nem hat meg...
Ezt senki sem várja, a két kari köszönő viszonyban sincs egymással.
Nem mi????csak 1600X1200-ba vigye a krájziszt 30fps-el...ehhez bizony kártyát kell venni nem drivert telepíteni/írni... -
Picturemaker
őstag
Bocsi, de nagyon pontatlan vagy. Nem nézted meg eléggé a grafikont.
A FC2-nél említett érték (34-41) minimumnak van megadva. Erre mondtam, hogy teljesen mindegy, és ez így is van.
Ha ez az érték átlag lenne, akkor meg kellene nézni, hogy mitől nőtt meg? A max, vagy a min. növekedésétől. De itt most nem erről van szó.
"Azt pedig még csak véletlenül se várjuk el,hogy driverböl 9800GT-böl GTX280-at csináljanak..."
Ezt senki sem várja, a két kari köszönő viszonyban sincs egymással. -
TTomax
félisten
válasz
Picturemaker #106 üzenetére
Minket viszont nem hagy hidegen,mert nagyobb felbontásra illetve több képjavítót használhatsz ugyanazon felbontáson...Továbbá ha jól megnézed ezek AVG értékek,vagyis 34-hez hozzátartozik egy pl min 20fps max 69Fps ..minket nem hagy hidegen ha egy driver jobb....
Azt pedig még csak véletlenül se várjuk el,hogy driverböl 9800GT-böl GTX280-at csináljanak... -
Picturemaker
őstag
Általában hidegen hagy egy ilyen javulás :34-41. Tökre mindegy, mindkét értéknél teljesen folyamatos a játék. Szemre észre sem vehető.
Az ilyen sebességnövekedés pusztán marketing értékű.
A Clear sky grafikonja jobban tetszik.
Ha olyan drivert tudnának írni, ahol pl. egy 9800 GT minimum fps értékeit 28-30 tudnák tartani 1600x1200-ban Crysis-nál, na annak örülnék. -
TTomax
félisten
válasz
Picturemaker #102 üzenetére
Nézd csak meg jobban azt a grafikont... FC2 DX10 1680X Vista 64 cirka 20%... az ugye nem semmi... és sehol nem gyengébb...persze egy GTX280-al mérték... nem tudom a közép kategóriában ebből mi erezhető...
(#105) Depression
Az NFS speciel nem bugos (vagyis nálam nem)...egyszerűen gyenge..és grafikailag nagyon gyenge... Köszönő viszonyban sincs az EA oldalán látható reklámmal...a Mirrors Edge-röl látott gameplay viszont nagyon tetszik... majd meglátjuk... -
mad1
veterán
Melyik az a driver amirol itt most szo van?
x86 is kijott? -
TTomax
félisten
válasz
VaniliásRönk #98 üzenetére
Ez nem igaz... az EA nagyon sok játékot kiad,amiböl soka a szemét... de néha meglepően jó játékokat is jönnek a semmiből...Eszembe sincs védeni,de nagyon sok jó EA játék van amit a mai napig lehet játszani... és mindig jön egy-egy... most pl a Dead Space,meg amit most nagyon várok a Mirrors Edge...
-
TTomax
félisten
Most egy cégről beszélünk... EA... nem szabad lehúzni a wc-n ha egy terméke nem tetszik
Ha pl a Tesco-ban veszel valami vackot akkor oda se mész többet?
Na de mindegy az NFS tényleg nem sikerült túl fényesen grafikailag,söt nagyon sehogy...de érdekes módon én elég sokat játszok vele,de nem tudom miért.....
-
jamez
senior tag
Nekem a X2 4200+ 7800GT 1024x768-ban simán fut. Xp alatt. majdnem minden fullra húzva. csodáltam is.
-
mephi666
nagyúr
a #91-hez annyit tennék, hogy úgy tudom, hogy az ea fejlesztő/kiadó egyben... az ea sports/games már több, mint 10éve létezik... javítsatok ki, ha tévednék, de tudomásom szerint ez a 2 részleg többek között a fifa és nfs sorozattal kezdte tizenpár éve... a fifa97 használta talán először ezt az oldalnézetes kameraállást és "kidolgozottabb" játékosok mozogtak a pályán... (a többi hasonló játékhoz képest...) 98-tól pedig már 3d-kártya támogatással mentek a játékaik... az nhl, nba, stb sportjátékaikat is sorban kiadják minden évben... ugyanúgy, mint az nfs-eket, ahol a színvonal viszont nem nagyon emelkedett már az utóbbi időben... a dead space-nél szerintem csak kiadóként volt jelen az ea, ugyanúgy, mint a spore-nál meg a sims-nél... de lehet, hogy tévedek... a lényeg az, hogy szerintem nagyon leengedtek az elmúlt időben... úgy gondolhatják, hogy a nevük elég ahhoz, hogy folyamatosan vigyék a játékaikat... régebben az ea=minőség érvényesült... de most ezt én speciel csak 1-2 kiadóról tudom elmondani... pl a blizzardról... ők azért odateszik magukat rendesen minden játékuknál és ez látszódik is... a másik ilyen cég meg az id... ők sem okoztak nekem eddig csalódást, de ők főleg a motorjaikkal győznek meg... a q4-ük annyira nem tetszett (hangulat nem volt már számomra a régi), de ennek ellenére jó dolgokat csináltak nagyon...
szó sincs arról, hogy 1 optimalizálatlan játékról lenne szó most az ea esetében... az nfs sorozatból az előző 2 sem lett tökéletes számomra... a sportjátékaik sem az igaziak már... összességében úgy érzem, hogy kezdik hanyagolni a pc-usereket... és ez nem tetszik...
-
TTomax
félisten
Persze amikor jó játékot csinál az EA (Pl Dead Space) akkor ott nem lázadsz,hogy fapados... meg egy 4850 is 100FPS-el viszi 1680X-on...akkor ugye nincs felháborodás,hogy optimalizálatlan.... az NFS sorozat olyan amilyen...de az egyik legnagyobb játékgyártót leírni,mert az NFS sorozat neked nem fut...hááát...
Hozzá kell hogy tegyem nekem is laggolt...egészen addig amíg fel nem raktam 180.48-as drivert... most nagyon sima 50-80 fps és semmi röcc.... az árnyékok viszont rondák,de a driver az jó... -
mephi666
nagyúr
én inkább azt idézem, hogy: "eszem-faszom megáll!"
ekkora ótvar optimalizálást kb 2éve láttam a cmr: dirt-nél... szidta mindenki, mint a bokrot, hogy egy neves széria megcsúfolása az ócska konzol-port miatt :S és kellett neki egy 8800gts, hogy normálisan menjen... az a kártya pedig szerintem még a mai napig is kártya... engem az bosszant igazából, hogy ilyen cégek, mint az ea, akik a pc-tulajokból gazdagodtak meg, most a pc-sekre tesznek nagy ívben, mert a konzolban több pénz van... ez kb olyan, hogy a toyota-kat és a lexus-okat ugyanaz a cég gyártja és ha elkezdenének magasról tenni a toyotákra és olyan fapadosak lennének idővel, mint a suzukik... persze toyota árban... szerintem "enyhe" felháborodást váltanának ki... ea nálam elásta magát teljesen... carbon is elég gyökér módon lett optimalizálva, aztán a pro street se ütötte meg (nálam) a mércét :S komolyan, az utolsó jó játékuk az a mw volt... underground-okban nem tetszett ez a: "pakoljunk minden idiótaságot a kocsira meg neont alá" hülyeség :S de az előtte levő részek a hp2-ig szerintem nagyon jók voltak... és mindig adtak valami plusz-t... azóta meg semmi :S jah, a másik játék meg a tdu volt... grafikailag az sem ad annyit, amekkora a gépigénye :S és ide lehetne venni a listára egyébként még több tucat másik játékot, ahol az optimalizálás elmaradt :S
-
Zso2
őstag
Kinek mi a szaggatás, láthatod a konfigom kb hasonló, sőt a procim talán erősebb :-)
és hiába veszem le mondjuk medium ra abeállításokat igy is észlelek röccenéseket . A kanyarokban elég idegesítő , hohy hirtelen nagyot fordul az autő ezmiatt...
Ez akárhogy is nézzükk el van b@szva ez a game , nincs abszolút optimalizálva.. majd fél év múlva vagy 1 év múlva talán jó lezs patchekkel. Ennyi egy "lehugyozott sóskifli" az EA
vagy a hogy Ford Farline mondaná vÓÓÓÓÓ kapjátok be. -
gézu
őstag
válasz
Depression #86 üzenetére
Azt nem lehet megoldani, de ha lemented az ikonok pozícióit ezzel [link] , akkor egy kattintással visszaállíthatod a driverinstall előtti állapotot.
-
Depression
veterán
Kezdő vagyok driver terén. Meg lehet majd valahogy oldani legközelebb, amikor rakok fel új drivert, hogy az asztalon lévő ikonokat ne tömötítse be nekem a bal felső sarokba 640x480-as területre?
-
c41r0^
őstag
válasz
#64791808 #82 üzenetére
de a driver panelje ugyanilyen volt a 178.xx nemtommámilyenverziójú, egygel ezelőtti WHQL drivernek is
az első pont tényleg nevetséges, de már értem, hogy a dokumentum szerint mit értettek a dolgon...csak támogatott felbontás lett, de nem natív...sztem nem is igen lesznek 1366*768-as natív 1:1 pixel mappinges felbontásra képesek az ilyen kategóriájú HD-Ready LCD TVk PCről hajtva DVI-HDMI-n vagy HDMI-HDMI-n, mert az elektronika nem tudja lekezelni, én így sejtem...sajnos marad az a 4608 pixel kihasználatlanul..no mindegy, ezek nem is monitorok, egy szavam nem lehet, így is óriási élmény 1 méterről ekkora képernyőn játszani
-
mephi666
nagyúr
na, megejtettem a farcry2 benchmarkot és -10% teljesítménynövekedést kaptam :S
-
törölt tag
Nem rosszul működött a driver nálam, hanem a kivitelezés nem felel meg. Egyébként úgy szoktam, ahogy írod, csak nem használok cleaner szoftvereket, hanem kézzel gyomlálok.
Az első pontban leírtakról eszembe jut a vicc, mikor az öreg néni kihívja a zsarukat, hogy szemközt a fiatalok paráználkodnak, és őt zavarja, mert látja az ablakból és ez közszeméremsértés. Zsaruk kimennek, és megkérdezik az öreglányt, hogy miről beszél, ebből az ablakból nem is lehet látni. Jön a válasz is: hát így nem, de ha odatolom az asztalt, arra a széket teszem, a székre meg a sámlit és úgy mászok fel rá, akkor igen!
-
rocket
nagyúr
válasz
WonderCSabo #75 üzenetére
Olvasni kell a sorok kozott
"Up to...."
-
Disturbed
csendes tag
Hali!
Nem tudom másnak van e az új Physix-es driverekkel baja, vagy csak nekem.
A probléma a következő:Már a telepítés is vagy 8 percig tart, a végén pedig kiírja, hogy a rendszer nem változott. Ha újraindítom akkor pedig fenn van a driver. Számomra ez érdekes.
-
mephi666
nagyúr
megnéztem nfsu-t az új driverrel (ami driversweeperrel pöccre felment) és ugyanolyan ronda/szaggatós :S (vagy úgy tervezték ezt a játékot, hogy részegen kell vele játszani, amikor már agyilag megy a folyamatos motion blur?)
teljesítménynövekedésről annyit, hogy 9600gt-vel alap frekin 3800+-al vérpistikebencsmárk2006-ban 7000 fölött kapom a pontyot, ami szerintem nem olyan rossz... 7300gt-vel olyan 2000körül volt... ezzel a karival meg 6000körül kaptam talán régi driverrel... ma farcry2 benchmark lesz...
régi driverrel dx9ben 1280x1024 max részletességgel (istentudja mi a neve) fsaa nélkül 25-26fps volt az átlag, fsaa-val meg 21fps... -
WonderCSabo
félisten
25%, 38% illetve 80%-ra - kal nem? De a 80% így is rengeteg, sőt még a 38% is.
-
mindfreak
őstag
Ez rendkívül örömteli dolog, de ez nem fogja vigasztalni a többi embert, akik egy éve remegve várták kedvenc játékuk következő részét és nem működik nekik rendesen...
(És itt nem csak a PC-sekre gondoltam!)
Amúgy jó pillanataiban nekem is folyamatosan müködik 1920-ban 6x AA-val max grafikával, csak amikor épp rájön, akkor 1-2 fps...
-
c41r0^
őstag
válasz
#64791808 #58 üzenetére
Aki a driverrel szív, az úgy csinálja a reinstallt, hogy nVidia driver leszed, nem indítja újra a gépet, DriverCleaner Pro nVidia reg. pucolás, CCleaner reg. pucolás, majd utána reboot és új driver telepítés, ez 100%, hogy bejön
Én is feltettem ezt, megjelenítő: LG 32LC51 (1366*768), DVI->HDMI kábel.
1. alapból nincs 1366*768, de ha bemész a "change the signal or HD format" menüpontba, kiválasztasz egy 720p-t, majd resize-olod a képernyőt (overscan), majd visszamész natív 1360*768-ba, akkor nekem előjött az 1366*768 is a felbontáscsúszkán, de nem jó...ugyanis nálam a driverben beállított 1366*768 sem 1:1 pixel-mappinges, hanem overscanned egyből, tehát ebből azt vontam le, hogy a DVI-HDMI kábel HDMI1 csatin + a TV-m elektronikája csak az 1360*768-ban tudja a full natív 1:1 pixelmapping felbontást
2. nálam van "manage custom resolutions" menüpont, csak "advanced" nézőpontra kell állítani
szerk: ja, viszont a PhysX demók eltűntek (sőt, a PhysX menü beépült a Control Panelbe és csak enable/disable választható), az előző driverpakkban benne voltak
szerk2.: azt nem értem viszont, hogy a manage 3d settings/program settingsnél pl. a Doom3nál miért nem lehet az anizót beállítani, holott az OpenGL alatt az támogatott...mind1, én megoldom RivaTunerrel, de akkoris fura
-
PH-User
addikt
"Az UC hulladék lett. Semmilyen VGA-val nem hajlandó rendesen futni, ami persze nem a kártyák hibája."
Kövezzetek meg, lehet hitetlenkedni! Nekem az adatlapomnál található konfiggal, ezzel a driverrel, szaggatás mentesen fut és még az anizotróp szűrést is mindent ráeresztettem maximumra. (675/1660/2000) ilyen órajeleken fut a kártyám, míg alapon ment, szaggatott nekem is, de mondom kipróbálom már hátha javul... És láss csodát! Szaggatás nélkül megy... Akár hiszitek, akár nem. /És nekem így már tetszik a játék, hogy megy.../
-
Sky85
tag
Feltelpítetem az új drivert és a Crysis WARHEAD-nél még szinek sincsenek!
-
vampire17
addikt
En most raktam fol egy Geforce 8600M GT re (tudom nem tamogatja, de megoldhato
) es eszreveheto az fps novekedes. 36-37 rol 42-43-ra. Tom nem tul sok de ez is valami, foleg ugy hogy elvileg nem is tamogatja
-
gézu
őstag
válasz
antikomcsi #61 üzenetére
kb 40 mega a language support
-
antikomcsi
veterán
Na, csak ráveszem magam, és kipróbálom én is. Most töltöm, de már előre félek a telepítési procedúrától.
Egyébként mi a tököm 120 mega egy ilyen driverban?
-
Yany
addikt
Nem értem, hogy mi ez a rinya: már régóta kinn van a Flatout 2, ami nemcsak nagyon gyors (akár gef 6600-zal is simán megy), de a grafikája is elég frankó (ízlések és pofonok), fizikából meg lealáz minden árkád cuccost. Akinek neon kell, ott az nfs, de a fizikáért sírókat nem tudom megérteni, van világ az nfs szérián túl is ám, gyerekek! Nincs királyabb autós gáma a Flat 2-nél, ha zúzni akarsz másokat, eszméletlen élvezetes minden pillanata multiban a neten.
-
golyani
őstag
9600GT M-hez jó lehet?
-
törölt tag
válasz
Foglalt név #19 üzenetére
Hát felraktam én is az új drivert.
1., Alapból NINCS 1366*768, bármit csináltam, nem lett.
2., Eltűnt a custom resolution menüpont, tehát kreálni sem lehet.
3., Teljesen átalakult a DualView vezérlés, el lett b*szva
Úgyhogy én nem tudom, kinek szoktak driver problémái lenni, nekem eddig sosem volt ilyen gondom, de ez a driver nálam olyan, mint James Bond. Duplanullás.
-
twollah
nagyúr
Kicsit szkeptikus vagyok az allitolagos gyorsulas olvastan.
-
c41r0^
őstag
Hú, ez igen jó hír, köszi, hogy írtad, így biztosan fel is teszem ma az új drivert. A játékbeli gyorsítások meg úgysem hatnak meg.
Cerebellum: az én LG 32LC51 TVm DVI-HDMI kábellel van összekötve a VGA-val (LG-nél a HDMI1-be kell dugni a VGA kábelt, oda is van, ez a PC mód, a Samsungoknál pl. a HDMI2), és ha kiválasztom a driver által 1360*768-nak ítlélt natív felbontást, akkor a kép sokkal élesebb lesz, a TV menüjéből sem érhetőek el jogosan (szürkék, inaktívak) a kép beállítási paraméterek (kép pozícionálás, stb.) - amik egyébként az akármilyen felbontás, de @50Hz-nél, illetve egyéb más felbontások@60Hznél is előjönnek - és ez mind azért van, mert mindent a VGA (driver) és a TV elektronikája egyeztet, szinkronoz össze. Ezért digitális a kapcsolat, nem analóg, mint a D-SUB esetén. És hiába állítom be az 1366*768-as custom resolutiont, ott ugyanúgy látszik, hogy "nem natívban" hajtja, tehát nem olyan jó a kép minősége, lehet állítani a V és H kép-paramétereket, stb. Hogy most ez a TV elektronikájának a "hibája", vagy a driveré, vagy a DVI-HDMI konverzióé, azt nem tudom, de ez tény. VGA kábellel minden felbontásban természetesen, mindig minden "analóg" menüs, látszik, hogy semmit nem "egyeztet" a VGA driver és az elektronika. És VGA kábelnél hiába állítom 50Hz-re a frissítést, a TV felülbírálja azt 60 Hz-re (INFO gombot megnyomva kiírja a TV).
Ha viszont -ahogy most ígérik- az 1366*768 olyan natív felbontás lesz driver szintjén, mint az 1360*768, értem ezalatt, hogy a panel és a driver összeszinkronoz, akkor én erre vártam már kb. egy éve, mióta a TV megvan (persze 3Dben marad az 1360*768, de ez van). Ma este próba.
u.i.: Mióta a 9800GTm van, a POST felbontásra (ami asszem 320*240, ha jól tévedek) 720p-t ír a TV, a kártya így hajtja meg a TV-t. Gondolom a kártya BIOSában meg van adva, hogy ha HDMI-t érzékel, akkor olvassa ki a megjelenítő default képinformációit és ezért teszi ő 720p-re, ez még OK is lenne, de 60 Hzen hajtja meg, azaz ez nem is 720p, hanem 1280*720@60Hz
. És sajnos DVI-HDMI kábelnél a 720p@60 Hz bugos (vagy a TV elektronikája, vagy a csatlakozók okozzák sztem), mert 1280*720@60Hz-nél el van tolódva a kép jobbra (ezen mondjuk lehetne korrigálni), és remeg a kép a "nem megfelelő" képfrissítés miatt. Egyébként minden HD-s felbontásban remeg DVI-HDMI kábel használatakor a kép 60Hzen, tehát ez sztem ilyen konstans bug. Ezt konkrétan úgy kell elképzelni, hogy neadjisten a BIOS-t és a POST képernyőt is ilyen remegő képpel kell néznem. Ez azért furcsa különben, mert a HD2600XT kártyámmal ilyen nem volt, az a bekapcsolásnál 320*240@60Hz-re tette a felbontást és tökéletes volt a POST és BIOS kép. Szóval kártyafüggő is ez úgy látom.
Ami biztos, hogy nálam DVI-HDMI kábellel az 1280*720@50 Hz (720p) overscannelődik (ha lekicsinyítem, akkor vesztek a képterületből, ezért ez nem tetszik nekem), valamint minden menüből látszik, hogy "analóg" módra vált a TV, nem egyeztet a VGA-val a panel, az 1280*720@60Hz-nél pedig remeg a kép és el van tolódva kicsit. Szóval egyik sem nyerő
VGA kábellel viszont minden jó (ahogy írtam az 50Hzet pl felülbírálja a TV 60 Hzre még 720p-nél is), de az meg olyan snassz, mivel analóg, ráadásul nem véletlenül vettem több ezer ft-ért DVI-HDMI kábelt. Kicsit hosszú lett, bocs mindenkitől, de témába vág.
-
atesss
addikt
válasz
Sandormaster #47 üzenetére
Az NFS PS nem megy normálisan Vista alatt ! 64 biten sem !
Megyek át haveromhoz (akkor még Pentium D 920 + 6800GS-e volt, de le is vette a grafikát hozzá), elkezdek játszani a játékkal, nem sikerült egy ép kört mennem ~az első 2-3 próbálkozásra, mondom ez qrva nehéz, nem lehet irányítani a kocsit rendesen, mintha az irányítás késne vagy nemtom.
Ja mondja elég nehéz, de azért neki már sikerül.
Aztán gondoltuk felrakjuk a tartalék XP-re is, és láss csodát, tökéletesen megy, elsőre tök jó eredményt értem el !
Azóta vett egy 8800GT-t meg lecserélte a D920-at egy E2180 +30% tuning -ra, a ram is 4GB lett.
De az XP-t fenn kellett hagynia, mert csak azzal tud játszani a Prostreet-el továbbra is !
64 bitesre cseréltük közben a Vistát, de nem változott semmi. SP1 természetesen fent van. -
Laraxior
titán
egyből első helyre is ugrottam a 3mark06 listán a 8800GTXemmel... holnap kiderül GTX280nál mennyit dob
8800nál közel 700 pluszpontot kaptam -
-
shteer
titán
válasz
Sandormaster #37 üzenetére
ez a swap hogyan jelenik meg? mi a jelenség? beakad egy időre?
csak mert én ilyet nem tapasztaltam... -
Devid_81
félisten
Gururól leszedtem pár napja a béta verziót, eddig megy tökéletesen az EVGA-8800GT-mmel
-
JanR
addikt
Valami ertelmeset is csinalt az nvidia? Viszont az undorito, hogy a 8800-asnal kisebb/regebbi kartyakat nem tamogat. No mind1, akinek ujabb vga-ja van az orulhet
-
Mark_o
tag
EZ valami csodálatos másfél éves 8600Gt- t nem támogat
Tavasszal lecserélem de hogy nem Nv re az is biztos -
mephi666
nagyúr
hm... amd honlapjáról szedtem drivert a procihoz meg dual core optimizert és ahogy néztem, használatban volt mindkét mag, miközben egyszerre dvd-t írtam, filmet néztem meg winrar-ral tömörítgettem 8giga körüli iso-kat 100megás részletekre...
megnézem majd azért otthon, amit írtál... -
kariad
senior tag
Épp ideje volt már!
-
Sandormaster
aktív tag
Na ja éljen az nfs
már az előző rész is akadt nincs is ezzel gond mert ratyi a gépem, de ha leveszem csutka minimumra akkor 60fps felett van, mégis swappol mintha a ram lenne neki kevés de sztem inkább a cpu, vagy csak az EA-nél nem kaptak 13. havi bért a kedves optimalizáló kollégák és ezért elfelejtették a dolgukat.
-
Khan13
senior tag
Arról tud valaki valamit hogy az új integrált GPU-ikban (730i, 9300,9400) fogják-e támogatni a hybrid powert későbbi driverekkel? Mert hybrid SLI van, de csak a Boost, az meg nem érdekel, nekem az számít hogy kapcsolja ki a kártyát ha nincs rá szükség.
-
Tomi84
aktív tag
na erre kiváncsi vagyok, gondoltak-e még a 8800Gt tulajokra. Bár szerintem ez a driver már inkább a GTX2x0 szériára lett optimalizálva.
Bár ami inkább a gondom, hogy nem igazán látom benne azokat a komoly extra szolgáltatásokat. A dupla monitor SLi alatt szerintem nagyon jó ötlet, régen sokat szívtam 7950GX2-vel, hogy vagy mindkét GPU-t ahsználtam, vagy mindkét monitorom...Persze az is igaz, hogy 7950GX2-t nem is támogatja ez a driver, tehát ott továbbra is fenáll ez a probléma
De ezen kívűl mitől is második ősrobbanás? PhysX sli rendben, meg az is, hogy egy extra nv kártyát be lehet fogni csak fizika számítására. (szerintem ez sem nagy újdonság, amikor kijött az első physx-et támogato forceware több teszt is megjelent a neten, hogy 8/9800 kártya mellé betettek egy 9600GT-t csak fizikázni és már akkor is működött) szóval ezt magyarázza el nekem valaki.persze erről az egész nvidia physx-ről megvan a véleményem. Feltettem 8800GT-re, beállítottam driveben, hogy ezt a kártyát használja, bekapcsoltam és elindítottam a hozzá kapott techdemo-kat. Namost gpu terhelése semmit sem emelkedett, hőmérséklete sem, ellenben proci kapásból felugrott 50%-ra. Na ennyit a gpu-s fizikai gyorsításról...
-
shteer
titán
-
törölt tag
Az a 3DMark Vantage az milyen jatek?
-
-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #25 üzenetére
Nah, 3 újraindítás után elindult. Előtte a 180.43-as béta volt fent. Ahhoz képest nem igazán látom, hogy jobb lenne.(ahol eddig 22 fps volt FC2-ben, ott most is annyi van. Ahol meg 40, ott nem érdekel, hogy lett-e 43...)
-
luw2win
őstag
Vki tudja igazolni a 80% os teljesitménynövekedést?
Azért ennyi teljesitmény+-t nem lehet kihozni egy driverrel -
Psych0
őstag
válasz
Foglalt név #25 üzenetére
gondolom, ha eddig 10 fps volt akkor most 11 lesz
-
KrAt
veterán
Ezek a 10%-os gyorsulások mennyire 10%-ok?
-
sNORh
addikt
ez fasza, de ezek a mobil 9600GT-re is jók? mwer nemtaláltam rá választ..
-
shteer
titán
válasz
Foglalt név #19 üzenetére
gyosabban leállnak?
driver sweeping megvolt?
-
mephi666
nagyúr
jah, a hp2 tényleg jó volt nagyon... azóta meg a mw volt az egyetlen, ami tetszett... a 2 underground, carbon, pro street meg ez a szörnyűség sehol nincs már az elődökhöz képest... emlékszem, hogy rá voltam indulva középsuli végén a porsche-re... és voodoo1-el szépen ment
elfogyott tényleg a fantázia és minden évben kiadják a szokásos sportjátékok mellé az új nfs-t is
a sportjátékaik sem azt a színvonalat képviselik, mint szűk 10éve...
nhl99-2000-el rengeteget játszottunk... fifából is a 2000 jó lett még nagyon, onnantól nem is követem, mert átvariáltak benne mindent
egyébként miért nem csinálja az ea a sportjátékaival azt, hogy nem ad ki minden évben új részt, hanem a legutóbbihoz csak "letölthető szezon" lenne? és amikor technikailag eleget tudnak fejleszteni, akkor jöhetne az új rész... ja, a pénz miatt :S mert amíg el lehet adni minden évben ugyanazt más dobozban, addig ezt fogják csinálni
-
Foglalt név
addikt
válasz
#64791808 #14 üzenetére
De valószínű ezzel már nem kreálni kell, hanem magától tudja, ami mezei felhasználók számára komoly fegyvertény.
Egyébként jelentős gyorsulást tapasztaltam. Felraktam és azóta egy hibaüzenettel elszállnak a játékok. Végülis tényleg régen pazaroltam ilyen kevés időt egy játékra
Még jó, hogy köztudottan az atinak vannak driverproblémái -
Abu85
HÁZIGAZDA
Úgy tudom, hogy a fejlesztés az xbox360-ra zajlott. A PC-s és a PS3-as változat a box-os verzió kipofozása. A PC-n semmi optimalizáció nincs, egyszerűen minimális befektetéssel történt az átírás, a grafika a Xenos képességeihez van igazítva azért gyengus a GeForce karikon. A PS3 az bonyolultabb ... ott a grafkari is gáz és a prociból is csak a főmagot lehet használni, a költségvetésbe ez fért bele. Sok vérpisti úgyis megveszi, nálunk meg itt van Gáspár Laci, majd ő gondoskodik az eladásokról.
-
Nekem nagyon olybá tűnik, hogy az árnyékokat mintha erősen CPU-val számoltatnák, mert miután kikapcsolom, semmi gond nincs a futási sebességgel.
Tegnap emiatt kénytelen voltam megint felhúzni default 2,6-rol 3,8-ra a procimat, es ugy latvanyosabban kevesebbet szaggat, szoval proci lesz a keves, de mondom: ki kell kapcsolni az arnyekokat es akkor jo...
VGA limit azert nincs szerintem, mert jatekon belul barhova allitom az AA-t semmi valtozas fps ugyben. -
Egzee
őstag
Ha már mindenki itt adja ki magából... Nekem full maxon egész jól megy az új nfs, de azért 1-2 helyen belaggol... barátomnak 4870x2-vel sehol sem laggol be... mondom neki: még jó hogy nem laggol be... ez a kártya olyan rohadt erős, hogy a full optimalizálatlan gémek is jól elfutnak vele...
De tényleg... a ford mustang textúrája a kocsi fölött lebeg aztán rápattan a kocsira, az árnyékok nincsenek le AA-zva és még szaggat is... mien nfs rész ez???
-
Psych0
őstag
Need for speedből az utolsó a Hot pursuit 2 volt. azóta már más a hozzáállás. évente új nfs, az éppen aktuális divatirányzatnak megfelelő életstílusba portolva. Régen még arról szólt, hogy olyan autókkal száguldozunk, amibe sosem fogunk beleülni, és olyan lélegzetelállítóan szép helyeken, ahol sose leszünk. Emlékszem milyen szabadnak érezem magam. mikor azt toltuk a haverokkal. és nem számított, hogy törés=0 fizika=0, csak a sebesség érzése. Ma meg az számít, hogy a neon milyenre színezi az aszfaltot alattunk...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Depression #11 üzenetére
Sokaknak 4Ghz körüli C2D-je van, de akad olyan is, akinek Quadja @ 4Ghz és azoknál is akad.
A játék ilyen fos!!! -
hemaka
nagyúr
Nem csak az az undorító, hanem az is, hogy az új Photoshop-ot csak bugokkal tudom használni, mert egyszerűen nincs frissítés a régebbi videókártyákhoz
Egyébként az NFS-ek már egy ideje elég érdekesen futnak a PC-ken, nem szakadtak bele, hogy egy átlag PC-n is normálisan fusson.
-
mephi666
nagyúr
de mondjuk pc-s verziónál miért nem portolták az egészet pl egy mw-motorra? pár spec effekt plusszba meg nagyobb felbontású textúra és normális törésmodell és ennyi... dx10 effekteket kihasználhatná és normálisan menne szinte minden újabb hw-en... és még ki is nézne valahogy... szomorú ez a hozzáállás az ea-nál
szerintem most rengeteg fant elvesztenek... és munkában nem lett volna szerintem annyival több...
amúgy az ea nem a pc-tulajdonosokból szedte meg magát anno? undorító ez a hozzáállásuk, hogy akik felemelték őket, azoknak a fejére most magasról tesznek -
szacsee
nagyúr
Egy kis kiegészítő:
Azon LCD TV tulajoknak is ajánlott a driver, akiknek a TV-je natívban 1366x768-at tud, ugyanis ezidáig csak 1360x768-at lehetett állítani, de a driver támogatja már az elöbbi felbontást is. (dokumentum 32.oldal).
Kösz a cikket!Psych0: Pedig jó lenne nagyon, a fent említett dolog miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Box-os az annyira nem gáz ... a PS3 verzió az tényleg vicces.
Ok, hogy gyengébb a Sony gépe, de ennyire szarul portolni valamit azért művészet.
mephi666: Mivel a grafika 80 százalékban számítással van kivitelezve igen gagyi textúrákkal, ezért várható volt, hogy nem a GeForce kártyák kedvence lesz a játék.
Psych0: Ahhoz a kártyához nem sokat tudnak hozzáfűzni ... sőt most jobb stratégia a támogatás megvonása, hátha újít a júzer.
-
Psych0
őstag
milyen dolog már, hogy nem támogatja a tavaj még 30-40 ezer forintos 8600gts-t. undorító
-
mephi666
nagyúr
remélem lesz érdemi változás az új nfs-ben is, mert undorító módon szaggat egy 9600gt-vel és szerintem még jól sem néz ki... az idegesítően sok motion blur effektből azonnal elegem lett... amúgy nyomok szerintem egy farcry2 tesztet is, ha unatkozok...
off: nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gammával? csak én szívok vele, mert nálam lenne valami bibi valamelyik driverrel, vagy más is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest