- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
hát igen... én is hasonlóan jártam... a trailer után jött a "hűűűűű meg hááááááá", aztán install... remegve vártam az indítást... mindent reflexből toltam a padlóig (bevett szokás, hogy alapból fsaa-t kivéve mindent satura felnyomok, aztán ha gond van a sebességgel, finomítok rajta...) itt csak néztem, mert a grafika egy kopasztott vice-city szintjén volt :S pedig az már 5-6éves játék és egy gef2-vel egy p3on normálisan ment már...
ea-nél remélem, hogy kiadnak hozzá rövidesen egy 5gigás hr-textúra pakkot meg egy jókora foltot, ami rendbeteszi a motor optimalizálását, mert különben a régi nfs-fanok jórészét elveszíthetik... egyébként nagyon vártam ezt az nfs-t a ferrari miatt, mert már rég nem volt ferrari a sorozatukban
a régi nfs-t szeretném visszakapni, amiben virtuálisan a legjobb "aszfaltszaggatókkal" küzdhetünk egymás vagy a gép ellen... pl néhány ferrari, lamborghini, bugatti veyron, zonda, mclaren f1, audi r8, porsche-k, nagy böszme mercik, bmw-k, shelby gt500, dodge charger meg ami beleférrégen pedig ezekről szólt az nfs és nagyon szórakoztatók voltak...
-
mephi666
nagyúr
tudom-tudom, de itt most nem "csak" kiadott játékról van szó, hanem egy olyan játék-sorozat egyik tagjáról, ami már a kezdetek óta az ő fejlesztésük... számoljunk csak: nfs-ekből a hp2 a 6. rész volt... addig nagyon jó volt a sorozat... a 7-8 az undergroundok voltak... (ezek nekem spec annyira nem tetszettek) majd a 9. rész volt a mw, ami nagyon jól sikerült... aztán jött a carbon, pro street (10-11.), amik nem ütöttek szerintem nagyot és az optimalizálás sem sikerült jól... majd most a 12. rész az undercover... ami az emberek nagy részének hatalmas csalódás... nem akarom leírni az ea-t, de szerintem az van, amit korábban is leírtam: próbálnak a konzolosokra fókuszálni és kezdenek tenni magasról a pc-userekre... pedig a mostani hardverekben vannak akkora kihasználatlan erőforrások, hogy áll-potyogtató grafikát/fizikát és sérülési modelleket használhatnának lazán (eszement sebesség mellett persze)... az undercover meg úgy néz ki, hogy egy gef2-re és egy átlag p3-ra lazán lehetne jól optimalizálni... ennek ellenére úgy el van cseszve az optimalizálása, hogy egy 9600gt-n szaggat... nem akarok itt senkit sem sértegetni, de szerintem meg lehet érteni a mély felháborodásomat...
-
mephi666
nagyúr
a #91-hez annyit tennék, hogy úgy tudom, hogy az ea fejlesztő/kiadó egyben... az ea sports/games már több, mint 10éve létezik... javítsatok ki, ha tévednék, de tudomásom szerint ez a 2 részleg többek között a fifa és nfs sorozattal kezdte tizenpár éve... a fifa97 használta talán először ezt az oldalnézetes kameraállást és "kidolgozottabb" játékosok mozogtak a pályán... (a többi hasonló játékhoz képest...) 98-tól pedig már 3d-kártya támogatással mentek a játékaik... az nhl, nba, stb sportjátékaikat is sorban kiadják minden évben... ugyanúgy, mint az nfs-eket, ahol a színvonal viszont nem nagyon emelkedett már az utóbbi időben... a dead space-nél szerintem csak kiadóként volt jelen az ea, ugyanúgy, mint a spore-nál meg a sims-nél... de lehet, hogy tévedek... a lényeg az, hogy szerintem nagyon leengedtek az elmúlt időben... úgy gondolhatják, hogy a nevük elég ahhoz, hogy folyamatosan vigyék a játékaikat... régebben az ea=minőség érvényesült... de most ezt én speciel csak 1-2 kiadóról tudom elmondani... pl a blizzardról... ők azért odateszik magukat rendesen minden játékuknál és ez látszódik is... a másik ilyen cég meg az id... ők sem okoztak nekem eddig csalódást, de ők főleg a motorjaikkal győznek meg... a q4-ük annyira nem tetszett (hangulat nem volt már számomra a régi), de ennek ellenére jó dolgokat csináltak nagyon...
szó sincs arról, hogy 1 optimalizálatlan játékról lenne szó most az ea esetében... az nfs sorozatból az előző 2 sem lett tökéletes számomra... a sportjátékaik sem az igaziak már... összességében úgy érzem, hogy kezdik hanyagolni a pc-usereket... és ez nem tetszik...
-
mephi666
nagyúr
én inkább azt idézem, hogy: "eszem-faszom megáll!"
ekkora ótvar optimalizálást kb 2éve láttam a cmr: dirt-nél... szidta mindenki, mint a bokrot, hogy egy neves széria megcsúfolása az ócska konzol-port miatt :S és kellett neki egy 8800gts, hogy normálisan menjen... az a kártya pedig szerintem még a mai napig is kártya... engem az bosszant igazából, hogy ilyen cégek, mint az ea, akik a pc-tulajokból gazdagodtak meg, most a pc-sekre tesznek nagy ívben, mert a konzolban több pénz van... ez kb olyan, hogy a toyota-kat és a lexus-okat ugyanaz a cég gyártja és ha elkezdenének magasról tenni a toyotákra és olyan fapadosak lennének idővel, mint a suzukik... persze toyota árban... szerintem "enyhe" felháborodást váltanának ki... ea nálam elásta magát teljesen... carbon is elég gyökér módon lett optimalizálva, aztán a pro street se ütötte meg (nálam) a mércét :S komolyan, az utolsó jó játékuk az a mw volt... underground-okban nem tetszett ez a: "pakoljunk minden idiótaságot a kocsira meg neont alá" hülyeség :S de az előtte levő részek a hp2-ig szerintem nagyon jók voltak... és mindig adtak valami plusz-t... azóta meg semmi :S jah, a másik játék meg a tdu volt... grafikailag az sem ad annyit, amekkora a gépigénye :S és ide lehetne venni a listára egyébként még több tucat másik játékot, ahol az optimalizálás elmaradt :S
-
mephi666
nagyúr
na, megejtettem a farcry2 benchmarkot és -10% teljesítménynövekedést kaptam :S
-
mephi666
nagyúr
megnéztem nfsu-t az új driverrel (ami driversweeperrel pöccre felment) és ugyanolyan ronda/szaggatós :S (vagy úgy tervezték ezt a játékot, hogy részegen kell vele játszani, amikor már agyilag megy a folyamatos motion blur?)
teljesítménynövekedésről annyit, hogy 9600gt-vel alap frekin 3800+-al vérpistikebencsmárk2006-ban 7000 fölött kapom a pontyot, ami szerintem nem olyan rossz... 7300gt-vel olyan 2000körül volt... ezzel a karival meg 6000körül kaptam talán régi driverrel... ma farcry2 benchmark lesz...
régi driverrel dx9ben 1280x1024 max részletességgel (istentudja mi a neve) fsaa nélkül 25-26fps volt az átlag, fsaa-val meg 21fps... -
mephi666
nagyúr
hm... amd honlapjáról szedtem drivert a procihoz meg dual core optimizert és ahogy néztem, használatban volt mindkét mag, miközben egyszerre dvd-t írtam, filmet néztem meg winrar-ral tömörítgettem 8giga körüli iso-kat 100megás részletekre...
megnézem majd azért otthon, amit írtál... -
mephi666
nagyúr
jah, a hp2 tényleg jó volt nagyon... azóta meg a mw volt az egyetlen, ami tetszett... a 2 underground, carbon, pro street meg ez a szörnyűség sehol nincs már az elődökhöz képest... emlékszem, hogy rá voltam indulva középsuli végén a porsche-re... és voodoo1-el szépen ment
elfogyott tényleg a fantázia és minden évben kiadják a szokásos sportjátékok mellé az új nfs-t is
a sportjátékaik sem azt a színvonalat képviselik, mint szűk 10éve...
nhl99-2000-el rengeteget játszottunk... fifából is a 2000 jó lett még nagyon, onnantól nem is követem, mert átvariáltak benne mindent
egyébként miért nem csinálja az ea a sportjátékaival azt, hogy nem ad ki minden évben új részt, hanem a legutóbbihoz csak "letölthető szezon" lenne? és amikor technikailag eleget tudnak fejleszteni, akkor jöhetne az új rész... ja, a pénz miatt :S mert amíg el lehet adni minden évben ugyanazt más dobozban, addig ezt fogják csinálni
-
mephi666
nagyúr
de mondjuk pc-s verziónál miért nem portolták az egészet pl egy mw-motorra? pár spec effekt plusszba meg nagyobb felbontású textúra és normális törésmodell és ennyi... dx10 effekteket kihasználhatná és normálisan menne szinte minden újabb hw-en... és még ki is nézne valahogy... szomorú ez a hozzáállás az ea-nál
szerintem most rengeteg fant elvesztenek... és munkában nem lett volna szerintem annyival több...
amúgy az ea nem a pc-tulajdonosokból szedte meg magát anno? undorító ez a hozzáállásuk, hogy akik felemelték őket, azoknak a fejére most magasról tesznek -
mephi666
nagyúr
remélem lesz érdemi változás az új nfs-ben is, mert undorító módon szaggat egy 9600gt-vel és szerintem még jól sem néz ki... az idegesítően sok motion blur effektből azonnal elegem lett... amúgy nyomok szerintem egy farcry2 tesztet is, ha unatkozok...
off: nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gammával? csak én szívok vele, mert nálam lenne valami bibi valamelyik driverrel, vagy más is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest