- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
#64791808 #82 üzenetére
de a driver panelje ugyanilyen volt a 178.xx nemtommámilyenverziójú, egygel ezelőtti WHQL drivernek is
az első pont tényleg nevetséges, de már értem, hogy a dokumentum szerint mit értettek a dolgon...csak támogatott felbontás lett, de nem natív...sztem nem is igen lesznek 1366*768-as natív 1:1 pixel mappinges felbontásra képesek az ilyen kategóriájú HD-Ready LCD TVk PCről hajtva DVI-HDMI-n vagy HDMI-HDMI-n, mert az elektronika nem tudja lekezelni, én így sejtem...sajnos marad az a 4608 pixel kihasználatlanul..no mindegy, ezek nem is monitorok, egy szavam nem lehet, így is óriási élmény 1 méterről ekkora képernyőn játszani
-
c41r0^
őstag
válasz
#64791808 #58 üzenetére
Aki a driverrel szív, az úgy csinálja a reinstallt, hogy nVidia driver leszed, nem indítja újra a gépet, DriverCleaner Pro nVidia reg. pucolás, CCleaner reg. pucolás, majd utána reboot és új driver telepítés, ez 100%, hogy bejön
Én is feltettem ezt, megjelenítő: LG 32LC51 (1366*768), DVI->HDMI kábel.
1. alapból nincs 1366*768, de ha bemész a "change the signal or HD format" menüpontba, kiválasztasz egy 720p-t, majd resize-olod a képernyőt (overscan), majd visszamész natív 1360*768-ba, akkor nekem előjött az 1366*768 is a felbontáscsúszkán, de nem jó...ugyanis nálam a driverben beállított 1366*768 sem 1:1 pixel-mappinges, hanem overscanned egyből, tehát ebből azt vontam le, hogy a DVI-HDMI kábel HDMI1 csatin + a TV-m elektronikája csak az 1360*768-ban tudja a full natív 1:1 pixelmapping felbontást
2. nálam van "manage custom resolutions" menüpont, csak "advanced" nézőpontra kell állítani
szerk: ja, viszont a PhysX demók eltűntek (sőt, a PhysX menü beépült a Control Panelbe és csak enable/disable választható), az előző driverpakkban benne voltak
szerk2.: azt nem értem viszont, hogy a manage 3d settings/program settingsnél pl. a Doom3nál miért nem lehet az anizót beállítani, holott az OpenGL alatt az támogatott...mind1, én megoldom RivaTunerrel, de akkoris fura
-
c41r0^
őstag
Hú, ez igen jó hír, köszi, hogy írtad, így biztosan fel is teszem ma az új drivert. A játékbeli gyorsítások meg úgysem hatnak meg.
Cerebellum: az én LG 32LC51 TVm DVI-HDMI kábellel van összekötve a VGA-val (LG-nél a HDMI1-be kell dugni a VGA kábelt, oda is van, ez a PC mód, a Samsungoknál pl. a HDMI2), és ha kiválasztom a driver által 1360*768-nak ítlélt natív felbontást, akkor a kép sokkal élesebb lesz, a TV menüjéből sem érhetőek el jogosan (szürkék, inaktívak) a kép beállítási paraméterek (kép pozícionálás, stb.) - amik egyébként az akármilyen felbontás, de @50Hz-nél, illetve egyéb más felbontások@60Hznél is előjönnek - és ez mind azért van, mert mindent a VGA (driver) és a TV elektronikája egyeztet, szinkronoz össze. Ezért digitális a kapcsolat, nem analóg, mint a D-SUB esetén. És hiába állítom be az 1366*768-as custom resolutiont, ott ugyanúgy látszik, hogy "nem natívban" hajtja, tehát nem olyan jó a kép minősége, lehet állítani a V és H kép-paramétereket, stb. Hogy most ez a TV elektronikájának a "hibája", vagy a driveré, vagy a DVI-HDMI konverzióé, azt nem tudom, de ez tény. VGA kábellel minden felbontásban természetesen, mindig minden "analóg" menüs, látszik, hogy semmit nem "egyeztet" a VGA driver és az elektronika. És VGA kábelnél hiába állítom 50Hz-re a frissítést, a TV felülbírálja azt 60 Hz-re (INFO gombot megnyomva kiírja a TV).
Ha viszont -ahogy most ígérik- az 1366*768 olyan natív felbontás lesz driver szintjén, mint az 1360*768, értem ezalatt, hogy a panel és a driver összeszinkronoz, akkor én erre vártam már kb. egy éve, mióta a TV megvan (persze 3Dben marad az 1360*768, de ez van). Ma este próba.
u.i.: Mióta a 9800GTm van, a POST felbontásra (ami asszem 320*240, ha jól tévedek) 720p-t ír a TV, a kártya így hajtja meg a TV-t. Gondolom a kártya BIOSában meg van adva, hogy ha HDMI-t érzékel, akkor olvassa ki a megjelenítő default képinformációit és ezért teszi ő 720p-re, ez még OK is lenne, de 60 Hzen hajtja meg, azaz ez nem is 720p, hanem 1280*720@60Hz
. És sajnos DVI-HDMI kábelnél a 720p@60 Hz bugos (vagy a TV elektronikája, vagy a csatlakozók okozzák sztem), mert 1280*720@60Hz-nél el van tolódva a kép jobbra (ezen mondjuk lehetne korrigálni), és remeg a kép a "nem megfelelő" képfrissítés miatt. Egyébként minden HD-s felbontásban remeg DVI-HDMI kábel használatakor a kép 60Hzen, tehát ez sztem ilyen konstans bug. Ezt konkrétan úgy kell elképzelni, hogy neadjisten a BIOS-t és a POST képernyőt is ilyen remegő képpel kell néznem. Ez azért furcsa különben, mert a HD2600XT kártyámmal ilyen nem volt, az a bekapcsolásnál 320*240@60Hz-re tette a felbontást és tökéletes volt a POST és BIOS kép. Szóval kártyafüggő is ez úgy látom.
Ami biztos, hogy nálam DVI-HDMI kábellel az 1280*720@50 Hz (720p) overscannelődik (ha lekicsinyítem, akkor vesztek a képterületből, ezért ez nem tetszik nekem), valamint minden menüből látszik, hogy "analóg" módra vált a TV, nem egyeztet a VGA-val a panel, az 1280*720@60Hz-nél pedig remeg a kép és el van tolódva kicsit. Szóval egyik sem nyerő
VGA kábellel viszont minden jó (ahogy írtam az 50Hzet pl felülbírálja a TV 60 Hzre még 720p-nél is), de az meg olyan snassz, mivel analóg, ráadásul nem véletlenül vettem több ezer ft-ért DVI-HDMI kábelt. Kicsit hosszú lett, bocs mindenkitől, de témába vág.
Új hozzászólás Aktív témák
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- IPhone 13 Mini 128GB Bontatlan! ÚJ! Független! 12 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest