- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
nekem ezekkel a Winre hajazó Linuxokkal az a bajom, hogy pont amiatt, hogy hasonlít akarva akaratlanul Windowsként akarja majd kezelni az egyszeri felhasználó, holott nagyon nem Windows. bárkit meg lehet tanítani a Linuxok alapvető használatára, ha a célszemély hajlandó 'kicsit' tanulni, alkalmazkodni és ehhez türelemmel állnak hozzá, illetve szisztematikusan magyarázzák el neki.
édesanyámnak pl. lecseréltem a 7-et Linux Mintre (elsőnek ez ugrott be, mint alternatíva). odaültem, el mondtam a különbségeket, azóta (1 év?) vígan használja (netezik, zenét hallgat, stb.) -
törölt tag
nem létező működő drivert nehéz telepíteni, márpedig Intelhez ami van, azt még kendácsolt drivernek is túlzás nevezni.
#305: menj végig a Roaming-on, Local-on, esetleg még a LocalLow-on és nézd meg mit hagynak maguk után a programok. emellett ProgramData-ban is felgyűlik a szemét. azt nem takarítja ki a Windows, de még a CCleaner se.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #274 üzenetére
de még ezek a toolok sem mindenhatók, mert csak a szokásos mappákat járják végig, de vannak olyanok is, amelyeket nem. még a CCleaner is. (addon kell ahhoz, hogy több mindent takarítson) azt nem tudják kitakarítani, amit egyes progik maguk után hagytak.
Linuxon ez kevésbé probléma, mert ott ha azt mondod egy csomagkezelőnek, hogy pl. --purge akkor ~semmi nem marad utána. vagy pl. --autoremove --autoclean és teljes takarítás is el van végezve. (Debian vonal apt-je, Arch vonal pacman-je esetén asszem -rscn a kapcsoló ehhez)
na ezt csinálja utána egy Windows ilyen nemes egyszerűséggel. hiába szép és akar felhasználó-barát lenni a Windows, több téren el van maradva és ahelyett, hogy egyszerűsítene, inkább bonyolít...
a mappa-struktúra is egyik ilyen dolog. -
törölt tag
válasz
#41133696 #250 üzenetére
na, egy ezeknek pont megfelelő notebookra (Dell D610) telepítettem egyszer Windows 7-et. kb 1 hétig gyors volt, utána teleszemetelte saját magát, és használhatatlanra lassult.
kapott egyszer valamikor Linux Mint 13-at, lehet van az már 1 éve is, és azóta nincs panasz. meglepően jól használható, pedig nem egy vadállat masinéria.
az meg külön érdekes, Windowsra kellett egy marék drivert telepíteni, örökkévalóság volt összevadászni őket. Linuxon kellett drivert telepíteni? fenéket, amíg települt a cumó, live lemezről Wifin lógva lehetett netezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest