Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Milyen kár, hogy nem voltam itt jelen, amikor Ulkesh kiforgatja a hasonlatomat (ill. az iPad-ra esetlegesen nem túl pozitív felét elhallgatja).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
suraki
tag
Csak lenne már itt a fejem felett az a felleg, mert az azt jelentené, hogy éppen a kezemben fogom a masinát és végre alaposan megköpködhetném.
-
geri|
aktív tag
LiveStrong
-
suraki
tag
válasz Oliverda #220 üzenetére
Ha ezt a statisztikát mérvadónak tekintjük és nem számoltam félre valamit, akkor:
1775 ember 4%-a = 71 db iPad.
Joggal feltételezhetjük, hogy a világon legalább 10000-szer több emberhez eljutott az iPad híre, vagyis:
17 750 000 ember 4%-a = 710 000 db eladott iPad.
Ha ehhez a "jó kezdeményezés de kivárok" csoport 8%-ának a felét még hozzátesszük, mert mondjuk miután kipróbálták ők is a vásárlók sorába állnak, akkor:
1 420 000db eladott iPad-et jelentene rögtön az induláskor.
...már megint ezek a sötét fellegek.
Élve a tévedés jogával ennek legalább ötszörösét (7 millió vagy több) saccolom a megjelenést követő egy éven belüli eladott darabszámra.Természetesen rengeteg ponton bele lehet kötni egy ilyen kalkulációba, mint ahogy a linkelt táblázatra is lehet azt mondani, hogy erősen determinált a célközönsége által és közel sem biztos, hogy általánosítani lehet belőle.
-
suraki
tag
Végigolvastam a topicot...WOW
Nagyobb a pörgés mint anno az iPhonenál. Ha valami technikai hiba nem csúszik be induláskor, akkor ez egyvalamit már biztosan jelent: az Alma ismét kaszálni fog.
...sötét fellegek, muhaha.
Hogy valami szubjektívet is írjak:
- A kamera hiányzik, tényleg szemétség volt kihagyni (de aki ezt csak Apple sajátosságnak tartja azt szimplán lehülyézem ).
- A Flash is hiányzik, de közel sem annyira, hogy ez különösebben befolyásoljon. A jelen felhasználási körnél jelentkező hátrányait figyelembe véve pedig jogosnak is tarthatom az Alma döntését, vagy akár mint missziót is felfoghatom, mert én is a halálát kívánom a Flash nevű mutációnak.
- A multitasking is hiányzik, de ide is csak azt tudom írni, hogy a lehetséges negatív hatásai számomra is hangsúlyosabbak mint ennek a funkciónak a hiánya.További jó szurkolást!
-
P00By
nagyúr
Farmville nélkül esélytelen a cucc
-
törölt tag
a fönököm nagyon lent van azok listajan akikkel videotelefonalni szeretnek. mondjuk evek ota megvagyok videotelefonalas nelkul ugy hogy a telefonom kepes lett volna ra. szoval ez konkretan nem egy nagy ervagas, maximum az "elfert volna" es "nem kerult volna sokba" kategoria.
-
joey04
titán
válasz asadasad22 #222 üzenetére
hasonlo elmondhato egy tetszoleges funckio megleterol vagy hianyarol valo vitarol is, ha a funkcio meglete semmifelekeppen nem hatrany,
erre mondtam, hogy hülyeség. mert de, lehet bizony hátrány. az, hogy most még nincs olyan böngésző esetleg amiben le lehet tiltani, egy dolog. nem tartozik ide. A fenti megállapítás viszont sántít. Egyébként pl HTC Heron is csak a plugineket egyben lehetett kikapcsolni ha jól rémlik, ami vitte magával a flasht is.
a reklámokat egyébként nem azért mondtam, mert zavarnak (én pl gépen sem használok adblock cuccot, mert immunis vagyok rájuk, nemrég is olvastam valakitől milyen zavaró a majd' féloldalt kitöltő Omnia II reklám, én meg csak akkor vettem észre, hogy tényleg ott van) hanem mert ahogy írtam, lassul tőlük a gép. A Hero is belassult, ezért kapcsoltam ki. Még a görgetés is lassabb lett.
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
ja hogy reklamok.. hat igen, azok akadnak, de az ertelmesebb oldalakon azert eleg szolidak szoktak csak lenni, nem nagy eroforrasigennyel. meg amugyis ott az adblock plus minden ilyesmire
mivel nem nagyon van olyan bongeszo (ha tudsz ilyenrol javits ki) ami tud flash-t, de nem lehet kikapcsolni benne, igy tovabbra sem hiszem h en mondtam volna hulyeseget.. -
-
Dare2Live
félisten
válasz asadasad22 #214 üzenetére
igen linked tökéletesen elmondja. [link]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
sien
aktív tag
igen, ettől félek én is, hogy ugyanazt akarják vele csinálni mint az iphone-nal, aminek a 3. generációjának kellett volna lenni az elsőnek. de az én véleményem szerint telefont váltogat az ember, főleg hogy lehet akciókkal előfizetésekkel játszani. de egy ilyen masinát ha megveszel akkor csak dühödben váltod le, és akkor nem a következő generációra.
én úgy vagyok vele mint a hp2210-zel voltam (vagyok mert ugyan már kb 6 éves de megvan és kifogástalanul működik). amire vettem arra tökéletes volt, és amire használni akartam azt tudta . az viszont biztos hogy mindig jön a láthatáron egy jobb valami, és ha mindig várunk akkor ott fogunk ülni egy csomó várakozással és elvárással teli üres kézzel.
-
Ulkesh
őstag
"Ott van pl. az előlapi kamera, aminek ki van hagyva a kávában a hely. Vajon miért?"
Egy ekkora méretű eszközt, mikor ölben tartasz, mint egy könyvet (szerintem ez a legkényelmesebb fogás egy ilyenen), akkor a kamera mit is mutatna a másik félnek?
A plafont, vagy a hasadat esetleg folyamatosan mozogva ezt a kettőt, ha meg leteszed az asztalra, akkor a plafont. Azt se felejtsük el, hogy ezt elsősorban otthoni használatra tervezték, biztos meg akarod mutatni a főnöködnek, hogy nézel ki álmos, kócos fejjel reggel gatyában?"Aztán ott az USB hiánya."
Nem hiányzik, eleve ott van az USB a kivezetésen, akinek meg a csatlakozó hiányzik az kiadja azt a pár tíz dolcsit és máris lesz egy host képes USB portja.
"Milyen egyszerű lenne egy billentyűzetet rálökni"
Mint kiderült bármelyik BT billentyűzettel működik, mi a fenének lógatnál egy eleve mobilitásra született eszközre kábeles billentyűzetet?
(Egyébként az Apple is gyárt hozzá olyan dokkot, amin van billentyűzet, de az opcionális USB csatlakozójára is tudsz rakni billentyűzetet, szóval ha erre van igényed, az megoldott.)"Vagy ott a FullHD gyorsítás. Mit ér HDMI kimenet nélkül?"
Csak HDReady amit gyárilag támogat (a vas tudná a FullHD-t de a maximalist elképzelések miatt ezt nem akarják engedni), a VGA adapteren egyébként az 1024x768 megy ki, de nem tartom lehetetlennek, hogy ez később változni fog.
Mindenesetre prezentáció tartásra szerintem sokan meg fogják venni (oda nem kell ennél nagyobb felbontás).Egyébként a HDMI-s problémáddal egyetértek, mert elfért volna rajta, vagy legalább opció lehetne. Bár az is igaz, hogy egy tabletnek távolról sem az a feladata, hogy egy HD-TV-t meghajtson.
"Ahogy megvettétek az iPhone 1-2-3-at, és várjátok a 4-et, miközben alig változott valami "
Ez igaz mindegyik gyártó termékére. Gondolj csak az X-edik Nokia 5800-as testvérkére, vagy arra, hogy mit tudna a HD2-d, ha nem a WinMo 6.5-el kéne még mindig vacakolnod rajta (két példa arra, hogy mások sem nagyon változtatnak, legyen szó hardverről, vagy szoftverről egyaránt).
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
joey04
titán
válasz asadasad22 #206 üzenetére
nem baromság, mert a reklámok amik mind flashben vannak, zabálják a vasat, jobban merül ezért a cucc, és lassítják a gépet
ha kikapcsolható akkor rendben van, de az a megfogalmazás, amit elsőre írtál, az bizony tényleg baromság.
[ Szerkesztve ]
-
<NewL>
addikt
az pont a duplája mint amennyi a valós jelenlegi ára. 500$
kevesebb,most néztem 193 csak a dollár(#214) asadasad22 : én pl pont egy ilyen cuccot vártam,(közel 100%-ben meg is egyezik azokkal az elvárásokkal amiket a régebbi hírek topicjaiban írtam.)
az a legjobb az egészben ,hogy már nem kell sokat várnotok nektek sem a full-full internettábláért.
lehet pöckölni hurkapálcával én inkább maradok az ujjamnál,az mindig nálam van
[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
erdoke
titán
Ugyan már, elhangzott egy csomó értelmes érv, ami olyan hiányosságokat sorolt fel, amiket még csak tagadni se próbált senki.
Ott van pl. az előlapi kamera, aminek ki van hagyva a kávában a hely. Vajon miért? Csak nem megint teljesen azonos mérettel lesz egy v.2 iPad, amibe csak be kell lökni a MacBook-kal teljesen megegyező webkamerát? Ez normális?
Aztán ott az USB hiánya. Milyen egyszerű lenne egy billentyűzetet rálökni, amikor kitámasztod az asztalon, és kényelmesen fórumozni. Lehet, hogy az iPhone-on egy kézzel kiválóan megy a gépelés, de két kézzel tapicskolni egy 25 centis üveglapot egészen más történet.
Vagy ott a FullHD gyorsítás. Mit ér HDMI kimenet nélkül? Kell az 1024x768-as kijelzőhöz? A következő telefonomban lesz HDMI kimenettel együtt (kb. egy év múlva), de ebben a tepsiben már ott lehetne, mert megvan hozzá minden adottság. Ja, hogy megint a v.2-re tartalékolnak?Szóval a lehetőség nagyon is adott egy multifunkcionális kütyüre, de szándékosan lebutították, miközben az ára igenis magas. Nem véletlenül jósoltak 1000 dollárt neki, a várakozások fényében szinte reális indulóár lett volna. Így viszont van egy 800 dollár körüli ketyere, ami töredékét tudja annak, amit ki lehetett volna belőle hozni. És teljesen biztos vagyok benne, hogy rövidesen ki is fogják belőle hozni (vagy egy bátyuskából), csak előtte le akarják rólad húzni azt a bizonyos bőrt. Ahogy megvettétek az iPhone 1-2-3-at, és várjátok a 4-et, miközben alig változott valami ahhoz képest, amit tudhatott volna már az 1. is, ha beleteszik és engedélyezik, úgy meg fogjátok venni a v.2 iPad-at is, mert elhiszitek, hogy most ennyi elég, egy év múlva meg már nem. Na ezzel van itt sokaknak gondja.
A legjobb aláírás a héten
-
Mr.Csizmás
titán
mert te annyira hozzáértesz...egy apple-vér-fanboy vagy, nem több.
megnéztem a "kedvencedet", hát ez egy e-book reader, arra alkalmas kijelzővel (e-ink?), nem pedig mobilos fényes szemszétb*szó csilivili display...
fogadd már el, hogy ez egy ipod touch, méretben megszorozva néggyel.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Dare2Live
félisten
flash egy dolog. java is egy dolog. multitask hiánya is egy dolog. usb hiánya is egy dolog.azhogy ez csak egy 9.7"itouch is egy dolog.
de így összeadva ez túl sok dolog. Legalább egy herélt MacOSt raktak volna bele.
De oké mi elfogultak vagyunk. De amikor a beszeljukmac + másik Apple fan honlapon ahol mást se olvasni, hogy Apple az isten is kételyekkel fogadják akkor az mi? Ők is elfogultak? Akkor ki is az elfogult,
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ulkesh
őstag
válasz Mr.Csizmás #205 üzenetére
"minden kínai kacatnak külön ellenfelet tervez az apple?"
Amazon Kindle DX, mint kínai vacak. Értem.
Ennyit a kicsit is hozzáértő megnyilvánulásokról"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Mr.Csizmás
titán
itt van egy jó árú média lejátszó, ami miatt most az msi és társai kénytelen átgondolni az internettáblájuk árazását,
az első felét cáfolnám, 130-200k között itthon
msi és társai átgondolhatják, még mindig olcsóbbak, vagy ott az nv tegra alapú cucc, ma volt róla hír itt.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sien
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #205 üzenetére
ez a boszorkányüldözés amit műveltek rosszabb mint ulkesh rajongása. ő legalább nem csak csapkod össze vissza hanem ha elfogultan is, de legalább érvel.
ez a "nemtud flasht=szarósdisemmiresejó vacak" dolog kissé gyermeteg, és ezzel az egy frázissal teleflameltetek 200 hozzászólást. gratulálok hozzá.itt van egy jó árú média lejátszó, ami miatt most az msi és társai kénytelen átgondolni az internettáblájuk árazását, gyönyörűen és gördülékenyen kezelhető, filmet nézni, olvasni, otthon szervező feladatokra használni,fotókat nézegetni, netezni (ójaj flash meg java nélkül), egyszerűbb logikai, gyermek játékokat játszani tökéletes. ez egy kiegészítő eszköz. és az üzemideje több mint kielégítő. nem hiszem el hogy emellett a flashen tudtok pörögni. ugyan olyan vakon toljátok az igét mint ulkesh, csak a másik oldalról.
-
-
Ulkesh
őstag
"LOL vazze, 200000HUF-os e-book reader?"
Az iPad nem titkoltan az Amazon Kindle DX ellenfele ami 10 dollárral olcsóbb és gyakorlatilag semmit nem tud szövegmegjelenítésen kívül. Nemhogy multitaszk nincs, de semmi sincs.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"megint kalandozol máshova, hogy jön ide xbox? miért nem ps3 akkor vagy wii? ms fóbia?"
Nem kalandozok sehova, csak te nem akarsz megérteni. Mindegyik célhardver egy adott fő funkcióra, ami mellett még elérsz pár punkciót, amik nem teljesértékűek, de emiatt senki nem köpköd, mert nem ezért veszik az adott terméket (ha meg azért veszi, akkor vessen magára, én sem tartom az iPad-ot alkalmasnak, hogy kiváltson egy notebook-ot, vagy tabletPC-t, de ilyen feladatra nem is venném meg).
"az ipad nem e-reeder, ips panellal soha nem is lesz az."
Kezdjük az elején, akkor ugyebár olyan, mint e-book olvasó nem is létezik, mert ideális kijelző erre a célra per pillanat NINCS.
Olvasni az ember általában este szokott (én legalábbis ilyenkor érek rá), no ha választanom kell, hogy e-ink kijelzőt használjak lámpafénynél, vagy egy led megvilágítású IPS panelt, akkor az utóbbira szavazok. Mint már párszor írtam (de persze az ilyesmi nem marad meg a fiakhuszárok memóriájában) én már használtam e-ink kijelzős reader-t és biza 2 hét után visszatértem a netbook-om képernyőjéhez, mert mesterséges megvilágítással fárasztó olvasni az e-ink kijlezőt."egy legalapabb e-reeder is komolyabb képminőséget produkál mint egy ips panel"
Az ilyen mélyrőljövő kijelentéseket ne a marketingszövegek, hanem a saját tapasztalat alapján hozna meg mindenki, akkor kevesebb lenne a vita ezeken a fórumokon....
"egy sima mainstream panel, amit megpróbálnak annak eladni, szemszétbaszás, ergonomia etc? ezekről hallottál?"
Te napi szinten hány órát ülsz és olvasol ennél jóval gyengébb paraméterekkel bíró monitor előtt? Látsz még?
-
bmwk1200s
őstag
Azért várjuk meg az idei szifont, mit tartogat. De szerintem ha csak arról szólna a verseny..., több lesz benne a free ram, mint bármelyikőtök hinné...ha tévednék, akkor tévedtem és így jártam.
Amúgy a Kirikae-t én is csak task váltásra használom, ha ki akarok léptetni egy alkalmazást home gomb, vagy sbsettings![ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
erdoke
titán
"Konkurens termékekben ott van (WinMo, Symbian, Android), cserébe a taszkmanager a legkeresettebb alkalmazás, amivel kilőhetők a bent felejtett alkalmazások, mert használat közben bizony rájönnek az itt fintorgók, hogy mégsem kéne a háttérben futnia felesleges cuccoknak."
Én is gyakran megnézem a kedvenc feladatkezelőmet, de nem feladat kilövés, hanem feladatváltás miatt (ha még tudod, mi az... ). Na meg gyönyörködni, hogy 287 MB free RAM.
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest