- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
a fönököm nagyon lent van azok listajan akikkel videotelefonalni szeretnek. mondjuk evek ota megvagyok videotelefonalas nelkul ugy hogy a telefonom kepes lett volna ra. szoval ez konkretan nem egy nagy ervagas, maximum az "elfert volna" es "nem kerult volna sokba" kategoria.
-
Mr.Csizmás
titán
mert te annyira hozzáértesz...egy apple-vér-fanboy vagy, nem több.
megnéztem a "kedvencedet", hát ez egy e-book reader, arra alkalmas kijelzővel (e-ink?), nem pedig mobilos fényes szemszétb*szó csilivili display...
fogadd már el, hogy ez egy ipod touch, méretben megszorozva néggyel.
-
erdoke
titán
"Konkurens termékekben ott van (WinMo, Symbian, Android), cserébe a taszkmanager a legkeresettebb alkalmazás, amivel kilőhetők a bent felejtett alkalmazások, mert használat közben bizony rájönnek az itt fintorgók, hogy mégsem kéne a háttérben futnia felesleges cuccoknak."
Én is gyakran megnézem a kedvenc feladatkezelőmet, de nem feladat kilövés, hanem feladatváltás miatt (ha még tudod, mi az...
). Na meg gyönyörködni, hogy 287 MB free RAM.
-
Integra
titán
megint kalandozol máshova, hogy jön ide xbox? miért nem ps3 akkor vagy wii? ms fóbia?
teljesen másról beszélsz már megint. és tényleg nem érted, hogy mit jelent a választás lehetősége.
az ipad nem e-reeder, ips panellal soha nem is lesz az.
egy sima mainstream panel, amit megpróbálnak annak eladni, szemszétbaszás, ergonomia etc? ezekről hallottál? na de mindegy is, csak vigye a prolija.
egy legalapabb e-reeder is komolyabb képminőséget produkál mint egy ips panel, ha olvasásról és szemergonómiáról beszélünk. ha apple igazi reedert akart volna gyártani, és nem egy ilyen mindent bele prolitáblát, akkor nem ips panelt használt volna. marketinghablababla az egész. pont hogy nem célhardver, mert a legfontosabb hiányzik belőle, noha annak akarják eladni. de te már ezt se veszed észre mert az iriszedbe is apple logo van beültetve..
a többit meg ugye tudjuk az ipad-ról, hogy ultimate, revolutionary etc.... linkeljem a valaha készített legdebilebb apple pr videót netán?
de tudod, mit? legyen igazad, tényleg. ha csak ezen múlik a lelki nyugalmad, ámen. -
Integra
titán
"Konkurens termékekben ott van (WinMo, Symbian, Android), cserébe a taszkmanager a legkeresettebb alkalmazás, amivel kilőhetők a bent felejtett alkalmazások, mert használat közben bizony rájönnek az itt fintorgók, hogy mégsem kéne a háttérben futnia felesleges cuccoknak."
ez a mai aranyköpés eddig, ez akkora bölcsöde színvonal, hogy ezt már tényleg nehéz elhinni, hogy ennyi idősen összehoztad, mint egy durcás gyerek, aki csakazértis... háloller
te állandóan meg akarod mondani mindenkinek, hogy mit és hogy gondoljon, hogy használjon, te már annyira single task agyú vagy, hogy az esélye sem merül fel nálad annak, hogy van VÁLASZTÁS lehetősége. te egyszerűen nem érted azt, hogy mit jelent választani. döbbenet. te tudod mi az a VÁLASZTÁS? omfg... -
(An)Dante
őstag
Nem a multitask, hanem a megvalósítás miatt akadozik a webOS. Amúgy az új Pré Plus egyáltalán nem tűnik lassúnak. De amúgy sem a Pré sebessége a lényeg, hanem maga a megoldás.
Azt hiszem nem sikerült megértenéd a mondandóm lényegi részét: lehet hogy akad, ha sok értelmetlen processz fut a háttérben, de ha valami akadozva is de megoldható, az még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lehetne megoldani. Ha megfelelően van megvalósítva a háttérben való ütemezés, akkor egyáltalán nem gáz a több folyamat kezelése. És azért valljuk be, valahogy az Apple is megoldotta a Mac OS kapcsán... Tehát a multitask nem eredendően gonosz!
Egyébként várhatóan az iPhone OS 4 is kínál majd valamilyen szintű háttérben való futtatást, legalábbis számos jel utal erre. Több játék nem futhat majd együtt és más nagy erőforrásigényű alkalmazás sem, de bizonyos korlátozással megoldható lesz valósniótlég a több funkció párhuzamos kezelése is.
-
---
Konkurens termékekben ott van (WinMo, Symbian, Android), cserébe a taszkmanager a legkeresettebb alkalmazás, amivel kilőhetők a bent felejtett alkalmazások, mert használat közben bizony rájönnek az itt fintorgók, hogy mégsem kéne a háttérben futnia felesleges cuccoknak.
---Ez pont olyan, mint azt mondani, hogy a pedálos autó jobb, mint a robbanómotoros, csak mert a robbanómotoros autóban olajat is kell cserélni, és milyen röhejes, mikor nem tudod használni az autót, mert épp az olajat cseréled.
-
(An)Dante
őstag
Épp ezért olyan vonzó a webOS, ahol az alsó sorban látod a háttérben futó alkalmazásokat. Nem kell külön feladatkezelő sem. Nyilván multitask nélkül kevesebb memória is elég, ráadásul a belassulások is elkerülhetőek, de van egy csomó olyan funkció, ami egyszerűen nem lehetséges a háttérben való futtatás nélkül. És ezen nem segít a push üzenet sem. Én pl. nagyon szeretem, hogy egy kis alkalmazás a cellainfo alapján automatikusan átállítja a profilom a munkahelyen és otthon. Nem eszi meg a processzort sem a memóriát, mégis olyan funkciót kínál amit az OS maga nem tud. Kismillió olyan apróság van amihez elkerülhetetlen a multitasking, mert mindenre nem készülhetnek fel maguk a belső alkalmazások.
-
Integra
titán
jaj ne, ezt ne csináld már, most tényleg ovi van? milyen kék meg zöld ég? tényleg nem hiszem el amit olvasok
baromi egyszerű dolgokról van szó, van multitasking? nincsen. van flash? nincsen. lehet mást használni mint itunes? nem.
ilyen piszok egyszerű a történet.
leszarom, hogy te vagy én vagy bárki más mennyire elfogult, mert teljesen mindegy, irreleváns.
2010-ben egyszerűen égbekiáltó baromság azt mondani, hogy nem kell multitasking.
az apple pedig jó pár ilyen égbekiáltó baromságot szajkózik folyamatosan. nem csoda, hogy kibukik rajta az ember, hogy komplett hülyének nézik..
az az apple szégyene, hogy nem tudja megcsinálni. de legalább mondja ki a frankót, hogy nem tudja, vagy nem akarja mert mások az érdekei, mert mindkettő benne van. erre nekiáll a másikat fikázni.
andante is megírta, azért ha egy os összeomlik a plugintól, ott nagy a baj, ne mutogassunk már másra.
nem azzal van a baj, hogy az apple miben ügyes, hanem azzal, hogy amiben lúzer, abban nagyon az és geci nagy hülyeségekkel magyaráz.
és akkor te ugyanazokat a hülyeségeket kántálod meg a többiek is, hogy nem kell, nincsen rá szükség etc.. egyszerűen az önkritika szikrája is totálisan hiányzik.
pont te vagy az, akitől az ember a kellő kritikát várná el az apple-lel szemben és pont belőled hiányzik. nem akarásnak pedig nyőgés a vége. -
Mr.Csizmás
titán
én úgy hangoztatom a véleményem, hogy több rendszert (Windows - OSX, WinMo/Symbian - Mobile OSX) és ezekre épülő eszközöket is rendszeresen használok,
csak azért használod, hogy elmondhasd, mennyivel jobb az alma, és mennyire shit a win.
(#155) Ulkesh Vannak utalások az FM rádió és a stream kezelés iPod alkalmazásba építéséről. Onnantól ez nem lesz probléma.
bezzeg az öcsém ötezer forintos telefonjában simán be tudták építeni az FM-et, pedig:
- kisebb,
- korábbi (3-4 éves)
- tudja háttérben hallgatni....és az nem válasz a multitask hiányára, hogy megjegyzi, mit gépelsz, elmenti, meg stb. jön egy crash, és ugrik az operatív ram tartalma? ja hogy ez apple, ez mindentől véd, még atomtámadás az ellen is.
kéremkapcsojjaki.
-
asadasad22
őstag
akkor most fogjam is meg es csak azutan mondhatom hogy ez igy egy kalap szar mert a kijelzo miatt elsolegesen olvasasra alkalmatlan, multitasking hianya miatt szinte csak bongeszesre lenne jo, de flash/java hiany miatt arra is alkalmatlan? mert szerintem ehhez nem kell hozzaerni, ez az adatlapjarol is kiderul.
-
Dare2Live
félisten
"Ennél kisebb eszköz nem alkalmas kényelmes olvasásra (próbáltam).
Ez felel meg nagyjából egy normál könyvoldal fizikai méretének."Most pont Máraikat olvasok. Könyv mérete: 19*12.5cm. Írott szöveg átmérője 16cm = 6.3" Leemeltem még 10könyvet polcról azok is ezt a méretet képviselik. Persze van 33cm = 13"as manualom is.
Ennyit talán a "nem alkalmas olvasásra", meg a "normál könyvoldal"ról.Másik meg ez a ne tudjon kevesebbet és IPS. Elfogadom neked TFTről kényelmes az olvasás. Nekem nem. Pedig nem rossz monitoron próbálkozok....
Oliverda: ez a topik sem áll majd meg 500+ hsz. alatt.
Aminek persze a 90%át egyazon tag gyártja majd.
-
Dare2Live
félisten
-
Azt nem mondtam hogy én nem hordok magamnál sok bigyót.
Csak azt, hogy bár igényem van fotóra, zenére, játékra, olvasásra is út közben, azért kompromisszumokkal megoldom úgy, hogy viszek egy telefont, fényképezőt, laptopot, és amit épp olvasok.
Szóval könyvet semmiképp nem váltanék ki egy ilyennel, sok olvasásnál egyszerűen zavar ha az amit olvasok, fényt bocsát ki.Ember, ez a szar 10 órát megy el úgy, ha VIDEÓT NÉZEL RAJTA, szerinted tudsz te annyit olvasni egyhuzamban, hogy lemerüljön?
Én? Lazán.
Még jó, hogy sosem utaztam ennyit.
(Egyébként PSP-m nincs, de ha mindenképpen játék/zene/konvertálós filmizé kéne, bevállalnám. Pláne amennyiért már lehet újítani.)
És én nem is várom el hogy megfeleljen mindenkinek, de a hiányosságai filléres szarvashibák.
Ott a vas alatta. A multitask hiányában én meghalnék.
Flash? meddig tartana megírni, és akinek nem kell, kikapcsolhatóvá tenni? És mennyi embernek tetszhetne így, akinek most nem?
Nem én vagyok a közönsége, de egy kis odafigyeléssel akár lehetnék is.
És akkor az öreg IBM-et itthon hagynám, ha megyek valahová. -
Barátom, ha több pénzem lenne mint eszem, (kis országunk határain túl) akkor is egyszerűen lehülyézném magam, ha minden kis hülyeségnek külön készüléket vennék.
Lépni sem lehetne a szobában.És utazásnál? Viszel egy laptopot, mert dolgozni is kellene.
Viszel egy zenelejátszót, esetleg pmp-t, mert igényes vagy.
Viszel egy fényképezőt. (Ha marha igényes vagy, dSLR-t természetesen.)
Viszel egy mobilt (cégest), viszed a saját mobilod/pda-d/iphone-od.
Plusz mivel te jelentősen intellektuell vagy, és haladsz a korral (visszafelé, de ez csak személyes vélemény), viszel még egy ilyet is, hiszen tök jó képeket nézegetni, meg olvasni.Olvasni, érted. Ha én olvasok, akkor nem nagyon rakom le, míg nem végeztem. Ha nem rakom le, lemerül. Ha lemerül akkor felb***za az agyam. Ha pedig hálózatról megy, akkor ott bizonyára van egy rohadt lámpa is, melynek fényénél talán elolvashatok egy KÖNYVET.
Most itt hadd ne hozzuk elő a "könyvillatajajdejó" meg "mégsejómertkivágjákafákat" -témákat, én jobb szeretem a könyvet és kész. Még ha egy s**r kötés, akkor is.
Szóval az én szempontomból mint e-book kilőve.
A mobilnetes s**rakodás flash nélkül nem érdekel, nem olvasom a nagyvilág s**ros újságait sem.Játékok. Lol? Ezen most ne nyissunk vitát, én régimódi vagyok (ebben is, igen), nekem egy játékhoz, legalábbis a túlnyomó többséghez hardveres gombok kellenek.
Lehet jópofa játékokat írni érintőkijelzőre, nekem is volt pda-m, aláírom.
Ha játszani akarok, veszek egy PSP-t.Szóval nekem nem tud olyat adni ez a cucc, amire én azt tudnám mondani, hogy "ez igen Apple, így tovább".
Egyszerűen FAIL, mint már fent is írták.
Szóval, egy tökéletesen új kategória tökéletesen felesleges első képviselője.
Én minden rossz máj és ártó szándék nélkül azt mondom, hogy remélem bukik vele az Apple, és akkor TALÁN visszavesznek az arcból.
Jó lenne mindenkinek ha nem hozzájuk kéne a felhasználónak alkalmazkodni, hanem, talán, (tudom naiv vagyok) ők próbálnák meg a kicsit finnyásabb igényeket is kielégíteni (bár ugyebár, nem nagyon kell geek-nek lenni ahhoz, hogy az ember megnézzen egy Youtube- videót). -
Mr.Csizmás
titán
nem használok flikkert, mert istenhívő vagyok
#82 miért csak fan oldalakat linkelgetsz?
-
Integra
titán
soha a büdös életben nem tekerte meg sem a c2quad de még csak a c2duo gépem sem a flash. valszeg valami csoda masinéria arzenállal rendelkezem
valóban, a régi 1.7 pentium m-es 1gb ram-os ibm t42 notim megizzasztja, de az nem mai darab, nem is várom el tőle, hogy hasítson. (buzi farmville..)
tök értelmetlen hisztizni a flash-en, van és kész.
az apple meg nem akarja használni, mert a sajátját akarja a népre ráerőltetni. ezkb 3-5%. a másik 95-98% meg flash-t használ, ilyen egyszerű. betarthat az apple és fújhatja a magáét nagy pofával, csak nem biztos, hogy okos dolog.
ott van 100 millió flash fejlesztő, akkor ezek most mind lúzerek mert nem apple-ra fejlesztenek? nagyvállalatok is faszok? mindenki aki nem apple sajátját fújja?
ugyan már... ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.
olyan nehéz elhinni, hogy nagyon sokan vannak, akik nem hajlandóak az apple hisztijével foglalkozni? az apple képtelen elfogadni, hogy nem az ő standardjét használják, ilyen baromi egyszerű.
lehet széllel szemben pisálni, biztos van benne valami cool is, meg félig üres oldalakat nézni, vagy erre rávágni, hogy azok szar oldalak, meg már nem is, vagy soha nem is érdekeltek (megmosolyogtató), csak kérdés, hogy érdemes e. amíg a fogyasztók így megveszik, addig marad is ez és az apple csakazértsem fog flasht támogatni. tök mindegy mi a hivatalos magyarázat, csak hablababla.
arról nem is beszélve, hogy ha az apple képes lenne az egóból és az arcából vissza venni, konstruktív lenni, nyitni tudna azok felé, akiket pont az idióta hülyeségeivel zavar el. saját magától veszi el a piacot. nem hiszem, hogy nem örülne, mondjuk 200ezer plusz felhasználónak egy évben. az apple még nem jött rá, hogy nem a másik ellen kell dolgozni mindenben, hanem együtt dolgozni sok tekintetben. -
Integra
titán
mások megoldják, megtudják. és rendesen fut.
az apple meg betart, mert ilyen, meg mert szarik rá, mert az apple fanboj készséggel elfogadja így is, bólogató jános módjára. ez szegénységi bizonyítvány. szóval csak az nem tud, aki nem akar, nem kell a duma.
egyszerűen kőkemény biznisz, semmi több. mindenki használja az apple dolgait, de az apple senki másét sem hajlandó használni, apple az isten, oszt jónapot. ennek függvényében pedig szánalmas ez a magyarázás.
másoknak ugyanannyi közük van a flash-hez, mint az apple-nek. mégis megoldják. -
Mr.Csizmás
titán
múltkor még arról volt szó, hogy az A9-es proc.-ot nem akarják leterhelni, ezért nincs se multitask, se flash.
egy mai dátumos cikk arról, hogy állítólag a plugin flash okozza a sok crasht.
ez kb. olyan mintha az autómánia (vagy egyéb) márciusban lehozna egy cikket arról, hogy télen azért volt sok baleset, mert csúsztak az utak, és van aki még mindig nyári gumit használt, és IJB
mod a fent linkeltből
butcher511 2010.02.01. 12:51:52 Ez nagyon átlátszó duma....
Azért nem akar apple flash-t, mert egy rakás érdekes alkalmazás van rá, amit ezután nem appstore-ból szednének le a userek pénzért, hanem simán ingyen használnák...[ Módosította: bolondember ]
-
Integra
titán
annyira kurva jó vagy, de tényleg...
tisztára mint egy óvódás.. csak a ciki nálad az, hogy lassan 40 felé közelítesz.
nem baj, jó neked szétcakkozott weboldal is, csak győzd megmagyarázni mindig, hogy miért isten amit az apple csinál és miért szar, amit mindenki más.
nem nyavajogni kell a flash-en, hanem megoldani a problémát. ezt az apple úgy oldotta meg, hogy sehogy. érdekes megoldás. -
(An)Dante
őstag
Nyilván nem, de ha az Apple Magyarországon 200.000 forintot akar elérni a 64 GB-os, modem és eBook olvasó NÉLKÜLI, internetes oldalakat csak részben kezelő készülékért, akkor a siker nem tűnik garantáltnak. A 16 GB-os, modem nélküli modell ára valahol 130.000 forint körül várható.
-
(An)Dante
őstag
apple.com/ipad/features -- oldal alja:
1. iBooks is available only in the U.S.
Szerintem ez elég egyértelmű! Én a hivatalos oldalról szedtem, és az Apple álláspontja szerint csak ott lesz elérhető ez a funkció. Ezzel egybevág, hogy sem a kanadai sem a magyar oldalon nem szerepel a virtuális könyvespolc a funkciók között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Széles körben elérhető a Seagate HAMR merevlemezcsaládja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest