- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"Viszont a netrádió teljesen jogos, én is mondtam már anno, hogy az egyike a valós multitask igényeknek. Remélem a következő OS release-ben megoldják valahogy hivatalosan."
Vannak utalások az FM rádió és a stream kezelés iPod alkalmazásba építéséről. Onnantól ez nem lesz probléma.
-
(An)Dante
őstag
Azért ne felejtsük el, hogy egy-egy kategóriában más az elvárás. A telefonok terén az iPhone böngészője valóban kiemelkedő, de a többi WebKIT alapú böngésző sem rossz a Flash támogatással. A mobilok zöme csak egyszerűbb HTML böngészővel és/vagy WAP böngészővel rendelkeznek, azokhoz képest valóban kiemelkedő akár a Nokia N97 Flash lite, vagy az N900 teljes Flash képes megoldása.
Ugyanígy a telefonok kamerái terén is más az elvárás, mint egy dedikált digitális kamera esetén. Nyilván a legjobb mobilos fotók is valahol a trágyakupac és a gagyi közötti skálán mozognak, ha egy hasonló árú kamerához viszonyítod, melyek optikája önmagában többször olyan nehéz, mint egy mobil.
Az internettáblák esetén ugyanígy más az elvárás. Ott a böngészőtől várják a legtöbbet az emberek. Itt most nem egy Nokia N810 vagy más ultrakompakt gépre gondolok, hanem a hasonló ár és méretkategóriába eső berendezések képességeiről. Itt nyilván más az elvárás.
Az iPad nem rossz termék, van még mit csiszolni rajta. Viszonat az, hogy a Flash miatt lefagynak a számítógépek önmagában is komoly operációs rendszer problémákra hívja fel a figyelmet. Windows alatt maximum a böngésző fagy le tőle, ugyanígy Symbian alapú mobil böngészője is elhasalt már Flash Lite tartalmakon. De ha a védett módú operációs rendszer el tud hasalni egy felhasználói módban futó processztől, az már elég gáz... Amúgy a Flash tényleg nem a világ legjobb szüleménye, viszont a szerkesztőprogramok kényelme és a fejlesztési folyamat gyorsasága miatt sokan szeretik.
-
asadasad22
őstag
en meg egyetlen s60-as telefont sem lattam ugy reklamozva, mint ultimate internet device, vagy hasonlo (de javits ki, ha te lattal ilyet), ami az ipad eseteben tobbszor elhangzott, a nehany perces fo bemutatovideojaban is. es szerintem nem is ez a fo profilja egyik altalam ismert s60 telonak sem. az enyem pl eppenseggel xpressmusic alneven fut. biztosan van par marketinganyag amiben dicserik a bongeszot (mert miert ne tennek, igy mukodik a vilag, igy lehet eladni a dolgokat), hogy sok weboldalt ugy megjelenit ahogy kell, stb, de en olyanra nem emlekszek amiben konkretan azt allitotta volna barki, hogy jobb bongeszesre mint BARMI MAS (ami az ipad-nel bizony megtortent, ami kulonosen vicces annak a fenyeben hogy a web oldalainak kb felen biztos van olyan tartalom amivel nem is tud mit kezdeni), es foleg nem vertek ekkora dobra. elsosorban en sem bongeszes miatt valasztottam anno s60 telefont (hanem akkor eppen nem talaltam jobb megengedheto arazasu vetelt magamnak, illetve a mostani telomat egeszen egyszeruen ramsozta vki aki kozben iphone-ra valtott).
ha en olyan telefont kerestem volna aminek kifejezetten a fo erossegei kozott kell hogy szerepeljen a bongeszes, szerintem mostanaig nem nagyon vettem volna egy telefont sem, es mondjuk mostanaban lecsaptam volna egy nexus one-ra vagy milestone-ra esetleg.
X6, N97 meg ket elcseszett arazasu telefon, zsebben hordhato mobilok, nem igazan lehet semmilyen szempontbol osszehasonlitani oket az ipad-el, csak az arukban. ha valaszthatnek egy X6 vagy N97 (jelenlegi aran) es egy ipad kozott, valoszinuleg az utobbit valasztanam, ha ez boldogabba tesz -
Oliverda
titán
1. Én elég könnyen mozgatom az ~1.2 kilós ultravékony notebook-ot is amihez már olcsóbban hozzá lehet jutni mint a legolcsóbb iPad-hoz. Ja, és nem utolsósorban a megjelenítője (is) nagyobb.
2. Hogy is jön ide a szifon? Youtube videókhoz nem kell Flash ha van rá valami valami keretprogramod. Amennyiben böngészővel nézed akkor kell. Na de most nem az a lényeg hanem amit utána írtam. Inkább azzal kötözködj ha tudsz.
"Inkább válaszolj majd az én kérdésemre."
Nem szeretném összeOFFolni a topikot. Ezt meghagyom másoknak.
-
asadasad22
őstag
ok, az elobb kicsit mashogy fogalmaztal.
tobb helyen fordul elo mint szukseg lenne ra, ez termeszetesen teny. es a #75-ben tenyleg mutattal egy olyan oldalt, ami ilyen.
nezz korul azert neha pl itt is, itt kevesebb ilyen oldallal fogsz talalkozni.
nekem ha nem lenne flash, az elso dolgom a bongeszo/platform lecserelese lenne. -
asadasad22
őstag
amikbe gyakran belebotlok, az peldaul a cib internatbankja, vagy kulonbozo chat-es oldalak, vagy ahol egyeb funkciot valositanak meg amire a html nem lenne kepes. mindenesetre alapveto szabvany, barmikor belefuthat az ember.
ha egy oldal flash-ben van, altaban nem eppen azert van flash-ben, mert a felso menut abban volt kedve megcsinalni a fejlesztonek.
es eppen most warez-verpistikeztel le nemtomhanyezer professzionalis flash fejlesztot, csak ugy. nem vagyok benne biztos, hogy jot tesz az apple marketingje a jozan itelokepessegednek.egyebkent ha osszeadod amit meg lehet csinalni canvas+javascript+svg+html5+css3-al, akkor surolod alulrol a flash kepessegeit. es ezekbol a cuccokbol amiket lattam (foleg svg es html5-re gondolok), hat az eroforrasigenyukrol sokmindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy baratsagosak, sokszor sztem siman annyit esznek mint a flash vagy tobbet. arrol nem beszelve hogy a nehany html5 oldalon amivel eddig talalkoztam tobb hiba es akadozas fordult elo mint a nemtomhanyezer oldalon ami flash-t hasznal osszesen. van benne sok kepesseg, sok oldalt meg lehet majd vele valositani amit eddig nem, a video tag is jo otlet (bar a h.264 vs ogg vitaban lassan megegyezhetnenek mar), el tudom kepzelni hogy ha jol alakulnak a dolgok, ilyet fog hasznalni sok video oldal, de soha nem fogja teljesen felvaltani a flash-t.
es ami a lenyeg: a jelenlegi web tartalom mellett a flash mellozese gyakorlatilag egy elhibazott, nem atgondolt marketinglepes, aminek a sulyat egy atlag pisti felhasznalo is percek alatt eszreveszi. iphone-nal a flash hianya bar kinos volt, meg lehetett ugy ervelni, hogy oke, vegulis ez csak egy telefon es flash nelkul is ki lehet birni. de egy tabla eseteben aminek a fo felhasznalasa gyakorlatilag a bongeszes, ez egeszen egyszeruen nevetseges.kisebb lesz a szam, ebben egyetertunk. a szam, ami azt jeloli hogy hanyan szopjak meg be ezek utan az apple hulyesegeit.
-
asadasad22
őstag
ja. meg a tobbmillio oldal fejlesztoi akik flash-t hasznalnak sem hulyek es csak az apple baromsaga miatt kulon megcsinaljak ipod/pad-re is.
komolyra forditva a szot: ez azert eleg durvan szanalmas.. flash es java nelkul nemhogy ultimate brozing ixperiensz nincs, de a teljeserteku bongeszo fogalmatol is tavol van az egesz. ennyi erovel opera mini-vel is lehet bongeszni tablet-en, csak akkor javascript se legyen sehol, csak kepek es szovegek. szerencsere ahhoz meg az apple is keveske hogy az egesz webet atreformalja, igy minnel tovabb marad ennel a szanalmas strategiajanal, annal tobb vasarlot/tamogatot veszit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest