Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
Aryon87 #52029 üzenetére
Veled beszéltem sokat akkor erről a homescreen-szerkesztésről.
Ha az ez utáni hsz-eket elolvasod, ott is írtad, hogy lefárasztottál rendesen.
2015.01.21-én volt.
-
Morzsibácsi
tag
-
ludsimon
veterán
válasz
Aryon87 #50356 üzenetére
Rendben, de továbblépve, mutatnak bármi fejlődést a mai telefonok a 2012-2013-as telefonokhoz képest a hardveren kívül?
Mert 2009-2013 között volt hatalmas előrelépés, N79-ről váltottam SP-re, és az érintőkijelző igenis elég radikális és jó irányú technológiai fejlődés volt, plusz, hogy szinte már minden alap 30 ezres telóban benne van a GPS, normális, használható kamera, 3g, már nagyon nagy technológiai fejlődés, de ezek már 2013-2014-ben megvoltak, a mostani és a jövő telefonjaiban nem látok semmi komolyabb fejlődést, mint a fenti felsorolt példában.
Az én mobiltörténelmem
3310>3220>K750>G600>N82>N79>SPÚgy általában 2 évig nyüstöltem egy telefont és jól meggondoltam mire cseréljem le az előzőt mindig.
-
ludsimon
veterán
válasz
Aryon87 #50350 üzenetére
Nem tudom.
Én a felsorolt problémákkal mióta rendesen beállítottam és a javasolt progikat feltettem nincs vele bajom!Gyári 205-ös rom, újraindítás nélkül tökéletes, nem akad, nem fagy!
[link]Jah amúgy hiába a 3GB RAM, ha az os ugyanúgy zárogatja befelé az appokat a háttérben!
Ezért nem fogok semmiképpen cserélni amíg lényegi újítást nem látok, addig marad az SP.
Ez a hardverhegyezés már túlzás amit művelnek, semmi értelme optimalizálás nélkül a 8 magnak, 4 gb ramnak. -
gamedoki9403
csendes tag
válasz
Aryon87 #50201 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Mindent úgycsináltam ahogy le van írva, de semmi se történt.
Annyi, hogy mostmár meg se rezzen a telefon a bekopcsoló gomb megnyomásakor, csak villog pirosan. Gondolom lemerült.A Flashtool használata végén ezt az üzenetet kaptam.
Please unplug and start your phone
For flashtool,Unknown Sources and Debugging must be checked in phone settingsA telefont próbáltam indítani, de ugyanúgy semmi.
Megértéseteket előre is köszönöm!
Ha valaki tud kérem segítsen privátba. -
Becksman
őstag
válasz
Aryon87 #49797 üzenetére
Itt a fő probléma a sza*ul megirt rendszer nem pedig a ram... Ha a sony lett volna olyan kedves es kiadott volna egy olyan romot mint pl xperia M-en a 4.3. Meg egy 4.4 kevesebb ramot eszik mint a 4.3.(ha megkaptuk vna) Az sp lehetett volna még egy fél évig szuper készülék.
Én anno 76 ropiert hoztam el. (xperia mini után megvaltas volt, de a kiadott 4.3 és a sok bezarogatas idegölő volt.) Ezért kifizettem az utolsó 3 hónapot és kihoztam a honort. Ennel caak egy app zarodott be, de sztem az csak a játék hibája (jetpack joyride). Ezer szónak is egy a vége a SONY el**rta azzal, hogy nem bift kiadni rá egy használható romot... (4.3ban is van nalam bezarogatas).
És most mondhassa azt valaki, hogy lehet gyomlalni meg stb, de 80 ezer ft ennyinel elvarhato lenne, hogy legalább egy használható telefont kapjon az ember. -
air
nagyúr
válasz
Aryon87 #49785 üzenetére
A fórumot végigolvastad az xda-n? Van benne utalás arra, hogy ez SP-n is működik?
Nem a cross-platform fórumban jelent meg, ezért én azt sejtem, hogy ez csak a P, U, Sola és Go készülékekben lévő Novathor SoC-on fut.
Rádásul ezeknek a készülékeknek az Illu. Bar-ja más mint az SP-é.
Csak a kamera app miatt nem rakod fel a gyári romot?
Csillió féle kamera alkalmazás létezik. Ha a gyári nem tetszik, rakj fel egy másikat! -
tomp
félisten
válasz
Aryon87 #49751 üzenetére
Egy rakás appot hibernálok Greenify-al, hogy csak akkor menjen amikor én akarom. Ezen felül fb lite sokat dobott nekem a sebességen.
Ha sok app fut akkor kb 90MB marad. Ha semmi sem fut akkor 300-350MB.
Most sajnos újra kellett indítani mert egyszer csak nem látta a telefon a SIM-et.
Nekem is izzott a hőségriadó alatt a zsebemben. 12óra airplane mód után ment a szinkronizálás, messenger, hangouts és a Tidal online módban. Égette a lábamat. -
Aryon87
félisten
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Aryon87 #49687 üzenetére
Az enyémen is van egy repedés a fém felülete lévő sony logótól balra a kis pöttynél, szóval ezzel már be is vették és kicserélik a házat? Ha így megcsinálják akkor beviszem majd én is, decemberig garis
Felment az új bagyusz rom és azóta a telefon köszöni szépen jól van, a kijelző felső 1 cm-e sem romlott még el azóta (kopp kopp kopp), bár ezt inkább hardveres problémának vélem. -
dave0825
őstag
válasz
Aryon87 #49665 üzenetére
Ha discofényre vágysz, tedd föl az U-Disco Pro-t, ebben is tud zenére villogni nemgyári ROM-on, ha a Speaker-t lövöd be forrásnak. Legalábbis úgy emlékszem, hogy nekem ment PAC-en, bár nem biztos teljesen, de ennyi pénzért nem sok.
Mondjuk most nem tudom mennyi, már 1 éve megvettem, akkor 300,- körül volt.
-
gooool
őstag
válasz
Aryon87 #49661 üzenetére
Egyébiránt bírom ezt az SP-t, főleg hogy kicserélték a külső borítást, így egy ritka elegáns készüléknek tűnik, legalábbis szerintem, de szoftveresen el van b@szva, nincs rá szebb szó, holott a hardver még mostanság sem egy gyenge darab. (Elég ha egy oly sokra tartott Antutu pontszámot nézünk, még gyári 4.3-al is megüti a 27-28 ezer pontot, a Snapi 410 meg jó ha a 21-22-t karcolja...)
De az LG G2-3 régi álmom, és végre jó lenne meg is valósítani. -
Sanyi19
őstag
válasz
Aryon87 #49651 üzenetére
Ki is kapcsolt?
Az enyémmel meg fejlemény van:
Tegnap éjszaka csináltam vele mindent, hűtöttem ventilátorral, nyomogattam az off-ot, bekapcsolást, több töltővel megnézem, bekapcsoló gombot több gombbal, hagytam 1 órát az asztalon majd újra... max 2 perc alatt kikapcsolt...
Ma reggel megpróbáltam bekapcsolni, bekapcsolt. Rádugtam a gépre adatmentés céljából, erre 10 másodperc alatt kikapcsolt. Szétszedtem, kiszedtem a sim kártyát, sűrített levegővel átfújtam, az usb nyílását is, aztán raktam bele egy memóriakártyát. Hosszan nyomtam az off gombot a hátlap alatt + a bekapcsoló gombot, majd az off gombot felengedtem. Bekapcsolt, sikerült rámásolni az adatokat a kártyára,mivel ennyit kibírt adtam neki gyorsan egy gyári beállítások visszaállítását is, azóta megy hibátlanul. Fel is töltött az aksi 100-ra. Egyébként nem volt poros egyik nyílás sem, nem látszott benne semmi. Hogy ez most szoftveres hiba volt, vagy valami kontakt, nem tudom. Ha esetleg hardver hiba akkor az újra jelentkezni fog. De így már, hogy lemásoltam róla mindent, nem gond ha szervizbe megy.
-
Sordoran
addikt
válasz
Aryon87 #49638 üzenetére
Van ilyen, nekem most lesz 2 éves teló, mindig is gyári volt rajta, és 1 hónappal ezelőttig nem volt soha ilyen fagyás, na de azóta... Nem tudom mi okozza, először arra gondoltam valamelyik app, de rájöttem, hogy össze-vissza fagy be, Google, Chrome, Facebook stb. leáll üzenet (ha egyáltalán kiír valamit). Valamikor 2-3 napig semmi, máskor naponta egyszer, egyszerűen megáll a kép, nem érzékel semmit, mintha a GPU megadta volna magát, aztán vagy hard reset, vagy 5-10 perc után magától újraindul ha kivárom. Tünetek:
- Óra megáll (volt hogy nem ébresztett 2-3x, reggel benyomom gombot és hajnali 2 órát jelez, utána ha kinyomom kijelzőt már nem ébred fel, restartol)
- Ugyanez használat közben, kijelző nem érzékel, áll a kép, óra se megy, de hang van (videónézés közben), vagy feltöltés (pont youtube-ra töltöttem), ha lezárom nem tudom már feloldani. Szintén magától újraindul 5-10 perc elteltével, vagy hard reset ha türelmetlen vagyok. Illetve ha szemfüles vagyok, akkor a fagyás elején még hosszan lenyomva a kikapcs gombot rá tudok bökni a Kikapcsolásra, így nem kell kivárni.
Mindenképpen időszerű már egy újratelepítés, és SD formázás, hátha megoldja a dolgot, csak letudom előbb utolsó vizsgám. Mégis csak másfél éve nem volt újrarakva. -
dave0825
őstag
válasz
Aryon87 #49508 üzenetére
Nálam most gyári van fönt kb. 1 hónapja, 2 éves lesz a teló novemberben, és gyárival 2 napot bír 3,5-4 óra kijelző idővel. Wifi, mobilnet van benne, de nem egész nap, 1-2 óra naponta. PAC-kel kb 2,5-3 órát bírt 2 nap alatt ugyanilyen használattal. Néha egy kis logikai játék megy kb 1-2 órát 2 nap alatt.
-
Sordoran
addikt
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Aryon87 #49495 üzenetére
Nekem azt tanácsolták, míg az sp el nem megy, ne vegyem meg a nexus-t.
nem kaptam lóf@CCt se, még sim átalakítót se! Szereztem xperia u-t, de az annyira szar, hogy egy gyári órajeles gingerdx-es x8 komolyan gyrsabb volt náa, minden, ismétlem MINDEN téren!
Állítom rendszeralkalmaásokban az SP-hez is nagyon közel van!
-
Steve198310
őstag
válasz
Aryon87 #49343 üzenetére
Meglátásom szerint ha a kijelzőt feltekerem jobban mint szoktam akkor elő jön folyamatosan.
Igaz ami igaz nem lenne rossz darab de valami mindíg elrontja az összképet. Tegnap feltettem a gyári romot azóta az akku zuhanórepülésben halad lefelé. Sárgulás még nem volt de rohadt mód melegszik és kénytelen voltam vissza venni a procit. Mielőtt jönne ,hogy kevés a proci nem nem nem kevés a vissza húzva is jónak kell legyen. De teljesen mindegy mert meg áll 1,7Ghz mellett is. Asszony M-je rendes leveri mint vak a poharat.Kedves bajzal : amint látod nem vagyok egyedül valószínű több 100000 darab hibás és csak hibást kapsz vissza
-
tomp
félisten
válasz
Aryon87 #49111 üzenetére
Az biztos. Csoda, hogy nem töröltem le az egész telefont. Rendszerrel együtt, belső-külső tárral.
Na de hogyan került oda még egy mentés? Mivel nem is oda menti.Olyan már nekem is volt, hogy kómásan nyomkodtam a telefont aztán csak lestem, hogy hogyan kerültem ide. Miért ez van megnyitva. App váltóban legutóbb volt 20 azaz 20db app. Mondom ezt mikor és hogyan nyitottam meg őket?
-
darvinya
titán
válasz
Aryon87 #49101 üzenetére
Nem SW van a gond, hanem amit szétszedés közben leolvastam bennelévő adatokból.
Azaz ez a telo még SE korszakból való és ennek HW-nak kombó első szériájából.
Ebben a kombóval nincs másik készülék.
Azért van ennyi eltérés.(#49102) szaszaboy0
Miért?
Pörög a rendszer, teszi ami kell, nincs fagyás, stb. -
-
tomp
félisten
válasz
Aryon87 #49012 üzenetére
H: (HSPA) alap esetben ebben a hálózati kommunikációban van a telefon.
Max 14,4Mbps a letöltési sebesség
DC: (DC-HSPA+) 42Mbps a sebesség. 2db HSPA+ frekvencia sávot összefogva használja a telefon.
Gyári rendszeren van még H+ ami HSPA+ de sajnos a DC-HSPA+ hálózatot is H+ -nak jelzi. HSPA+ -on 21Mbps a letöltési sebesség.norbert1998
Na ez gáz! Pedig terven van/volt ez a telefon. Habár játszani nem játszok a telón és zenéket sem tárolok rajta de ez akkor is gáz. -
TBBones
csendes tag
válasz
Aryon87 #48966 üzenetére
Én most ezzel a cm11 el teljesen elégedett vagyok
bár az fm transmitter kicsit erőszakos
bezárod az applikációt, és magától újra indul. Meg mondjuk kicsit gyenge a jel erőssége szerintem, hogy most már csak a belső jeladót használja és nem erősíthető fel. De amúgy a ROM teljesen jól fut.
A greenify-t én arra használom, hogy a telefon használatlan állapotban ne tartson fent annyi programot. Pl..: A menetrendek applikáció, yahoo időjárás applikáció, ezek akkor is futnak, ha te bezárod őket. (beállítás menü => alkalmazásokban, ha kikeresed, te magad is látod, hogy igen még mindig fut, mert ott van a kényszerített bezárás funkció). Amikor nem használom ezeket, akkor rányomok hogy hibernálja le a kijelölt programokat, és helyettem bezárja. Ami azért jó, mert a yahoo időjárás applikációja lekéri a hely adataidat, ami gps folyamat, ami aksit merít pluszba. Messengert, meg ilyeneket nem szoktam hibernálni, bár lehetne azt is, estére pl.. De vagy direkt
vagy véletlen, de a messenger nekem egy idő után nem is jelez, hogy jönnek új üzenetek, csak ha hozzá nyúlok a telefonhoz. Szóval le hibernálja magát, ha sokáig nem piszkálom.
-
e_r_i_c
csendes tag
válasz
Aryon87 #48939 üzenetére
Tegnap éjfélig bütyköltem a telefont, nagyjából eddig tartott felrakni, majd pedig az összes beállítást megcsinálni, illetve működő launchert találni hozzá.
Eddigi tapasztalatom szerint nagyon gyors tényleg a telefon, habár egyszer-kétszer belaggol, de szerintem ez leginkább a launcher miatt van. A merülés nem annyira gáz, habár a stamina mód kicsit hiányzik nekem, bár nem hiszem, hogy olyan nagy akku kímélő lenne, mint amilyennek próbálják beharagozni. De majd tesztelem a napokban.A tippet egyébként köszi a romra.
-
e_r_i_c
csendes tag
válasz
Aryon87 #48939 üzenetére
Jelenleg épp formázom a telefont. Mondjuk másodjára gyorsabban tudom mit kell csinálni, mint mondjuk délután, ahol egy órám csak arra ment el, hogy el tudjam indítani a telepítést (mint kiderült engedélyeznem kellett volna a gépen az aláírás nélküli programok futtatását).
A launchert megfogadom, míg települ addig nézelődöm, hogy van-e valami értelmes.
ui: applikációt hogyan lehet törölni a slimkat-ben? Mert azt sem tudtam, amit letöltöttem.
-
e_r_i_c
csendes tag
válasz
Aryon87 #48931 üzenetére
Nekem ez volt az első főzött rom telepítésem, szóval még nem megy olyan könnyen az ilyen dolgok fel, le rakása. Meg ugye idő sem úgy áll, hogy azért erre rá tudjak szánni sokat. Így is a fél délutánom erre ment el.
A launcher-t megpróbálom, s nagyon bízom benne, hogy segíteni fog.
Egyébként milyen hibákra gondolsz?
-
-
-
dave0825
őstag
válasz
Aryon87 #48911 üzenetére
Úgy értette, hogy "nem használod, és kész", hogy a gyárit nem, hanem a másikat, amit külön föltelepítesz, azt használod csak.
Lehet 2 (vagy akár 8, de ha van hely, akkor akár 50
) kamera app is a telefonon, az egyik a gyári, a másik meg amelyiket szeretnéd, és csak azt használod, a gyárit nem. Elfér a telefonon.
-
-
air
nagyúr
válasz
Aryon87 #48883 üzenetére
Másfél óra után még jó hogy gyors. Majd másfél hét vagy hónap után nyilatkozz!
Bár azt sem értem, hogy miért lenne jó, ha flash módban ragad a telefon, és ezt hogyan tudod szándékosan előidézni.(#48886) norbert1998
"nagyon sok app, amik nem art kompatibilisek, első indításkor durván lassúak lesznek."Bocs, de ez így hülyeség. Ami nem ART kompatibilis, az nem is működik.
És minden ami az, az első telepítésnél fordul át, tehát csak a telepítés lesz lassú, a futtatás már rendesen működik.
Pont az az ART lényege, hogy nem "interpreterként" működik mint a dalvik, és minding mindent futási időben fordít, hanem kvázi compilerként viselkedik. ART: Android runtime
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest