- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bododani
senior tag
Ez a teló 32Gb-os kártyát támogat, ha igen, milyen fajtát?
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
oncsi
őstag
Elvittem gafiban javittatni a telo-t egy T szervizbe. A kijelző jobb felső sarokában, erősen bevilágit. Máshol jó. A hangerőt állitottam, egyszercsak lefagyott. Újrainditás után ilyen lett. Mi lesz a sorsa még kérdéses
Kaptam helyette egy ARC S-t ideiglenesen. 2.3.4 volt rajta, de a 2 hetes javitás idelyére, felraktam a megszokott programjaimat. 2.3.4 alatt szépen ment a kütyű. 4.0.4 alatt is. Megpucoltam a sok felesleges programtól, demotól. (Termeszetesen root nélkül) Felraktam rá a megszokott Apex-és máris ugyan olyan lassu lett, mint a RayKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
Ide is beírom hátha valakit érdekel:
Ha valaki a Titaniumnál valamivel egyszerűbb és átláthatóbb, de szintén jól működő backup progit keres, akkor annak érdekes lehet, hogy 40%-al olcsóbb lett a My Backup Pro. 4,99USD helyett 2,99. -
tomy86
addikt
válasz toth87 #12594 üzenetére
De van, amit az sd-re telepít, de az a kevesebb. Igazából ez az adott program fejlesztőjétől függ, hogy hogy írja meg a programot. Persze vannak programok, amiket eleve nem érdemes sd-re tenni, mert nem működnek (pl. amiknek van widgetje és használni is akarod a widgetet), valamint a rendszeralkalmazások.
-
toth87
tag
köszönöm ismét a gyors segitséget
de alapból akkor ő nem is tesz az sd-re semmit ? nekem kell manuálisan ? a 4.0.4 ben is igy van ?
-
tomy86
addikt
válasz toth87 #12591 üzenetére
Kevés memóriát azért ír, mert a legtöbb program alapból nem az sd-re települ, hanem a telefon belső tárhelyére (amiből kb. 3-400MB-ot használhat a user).
Meg kell nézni, hogy a telepített programok közül mit tudsz áthelyezni sd-re. Erre jó pl. az AppMgr III progi. Ezzel egyszerűen át is tudod tenni a programokat.[ Szerkesztve ]
-
toth87
tag
válasz tomy86 #12590 üzenetére
köszi szépen a választ nagyon elégedett vagyok amugy a telóval,soha nem gondoltam volna hogy ennyire be fog jönni a ray,most térek vissza a tepsi telo használó tulajok közül a normál mobil világba és nem bántam meg
annyi kérdésem lenne még hogy miért lehet az hogy 4 gigás memkártya van a telóba,de mindig azt irja ki hogy kevés a tárhely/vagy megtelt a memoria vagy valami ilyesmit,,,2.3.4 es rendszer van rajt
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz toth87 #12589 üzenetére
Visszaállításra egy tippem van csak. A telefonon a google+ beállításaiban nincs engedélyezve a "gyári alapbeállítások távoli visszaállításának engedélyezése" opció. Esetleg az bekavarhat, bár én nem használom ezt a funkciót, úgyhogy nem tudom okozhat-e ilyen problémát. Más ötletem nincs.
Háttérképre: 960x854-es kép kell.
-
toth87
tag
sziasztok mi lehet a baj a ray-el ha gondol egyet megakad és a telefont gyári beállitásokra rakja,gondolok itt olyanra hogy leveszi a kihelyezett widgeteket a képernyöröl,,,,eltünnek a telepitett játékok.....
meg egy olyan kérdésem lenne mekkora a legjobb háttérkép méret hogy görgetve is folyamatos legyen a kép ?
-
tomy86
addikt
válasz bododani #12584 üzenetére
Biztos van. Én már régóta stock ICS-t használok. Custom romokkal mindig volt valami problémám. Lassan lejár a garancia, akkor nyitom a bootloadert és megy fel valami rom 3.xx kernellel. Bár azoknál is mindnek van valami nyűgje, ahogy olvastam, úgyhogy ez sem biztos.
Itt nézz körbe az "Ice Cream Sandwich 4.0.4" listában![ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz bogyó84 #12580 üzenetére
Az egyklikkes root azt hiszem csak a 4.0.2.A.0.62-es GB-n működik. De ez nem biztos (ICS-t használok). Itt van 2.3.4 - Build 4.0.2.A.0.62-őhöz link a "Stock Roms" címszó alatt.
De erről talán -HajTömeg- tudna nyilatkozni. Ő GB-t használ rootolva.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz bogyó84 #12576 üzenetére
Pedig ott van:
Windows Edition - v0.8.6.0 (MD5 : 6B461646F09D3492E3FEBED168637B9D)
uploaded.to
hotfileDe nem biztos, hogy kell. Az előbb módosítottam a hozzászólásomat, mert közben láttam, hogy mit telepítettél. "A Flashmode drivereket is telepítetted a listából (a lista alján van)?"szerkesztés: látom közben minden meglett Igen a flashmode is kellett volna.
Ha ezek után sem megy, akkor telepítsd a Sony Update Servicet, az biztosan tartalmazza a drivereket.(#12580) bogyó84: ellenkezőleg, a legújabb ERoot proginál nekem nem is csinált semmit, amíg nem engedtem ki a netre.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz bogyó84 #12572 üzenetére
A legújabb flashtoolt telepítetted? Ha igen, akkor innen a "previous releases" menüpont alól töltsd le a v0.8.6.0-as Flashtool verziót és telepítsd azt és az abban levő drivereket! Olvastam valahol olyat, hogy a legújabb flashtool már nem tartalmazza a régebbi telefonok drivereit.
(#12573) bogyó84: ezek szerint mégis tartalmazza. Igen, azt kell telepíteni. A Flashmode drivereket is telepítetted a listából (a lista alján van)?
[ Szerkesztve ]
-
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12566 üzenetére
Valami nem jó, ezt írja ki:
13/034/2013 21:34:29 - ERROR -
13/034/2013 21:34:29 - ERROR - Error flashing. Aborted
13/034/2013 21:34:30 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
13/034/2013 21:34:30 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.Az okos ember tudja, hogy mikor kell hülyének lenni.
-
bogyó84
csendes tag
Ja, a mentés nem para - ncore-ról pro - Ott a leírásban amikor ki kell jelölni a romot, írja, hogy wipe-ok pipa stb...aztán OK, de csak flash van, amire kattanhatok.
Az okos ember tudja, hogy mikor kell hülyének lenni.
-
bogyó84
csendes tag
Értem, köszi. Igazából egy helyen úgymond elakadtam, mikor a flashtoolban az lőn írva a leírásban, hogy katt az ok-ra. Ott nincs ok, csak egy flash felirat. A root-ról is tudnál leírást adni? Nagyon köszi
-
-HajTömeg-
őstag
válasz bogyó84 #12565 üzenetére
Hát,már nem tudom ez a GB honnan van,mennyire "gyári"
MIndenkinek ezt ajánlottuk, ezt rakosgattuk fel.
Az egy kattintásos root egyébként nem nagy mókolás,azt szerintem még csináld meg.
Arra figyelj,hogy mindent a leírás szerint csinálj.
Illetve a myvackup próbaverziós. Vagy szerezd meg a PRO változatot vagy csinálj majd mással is mentést,mert egy idő után lejár a liszensz és nem fogsz tudni hozzáférni a mentéseidhez.
Talán 30 nap a próba...
Egyébként egyszerűbb,mint ahogy hangzik.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12562 üzenetére
Szóval én nem szeretek rootolni, mókolni, gyári cuccot szeretnék rá. Akkor az előzőleg általad beszúrt linkek alapján járjak el?
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12562 üzenetére
Ilyenkor gyári gb kerül rá?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz AnginaP #12561 üzenetére
Nincsmit, root, flash mindenkinek saját felelősségre
És amit ajánlok még az a Launcherpro!
Nem győzöm hangsúlyozni![ Szerkesztve ]
-
AnginaP
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12558 üzenetére
Huu ez nekem is hasznos köszönöm szépen!
Indítok egy Skyrim szervert.
-
bododani
senior tag
Ezen a linken a telepítési útmutatónál írja, hogy Flash included FXP kernel or any CM10 based kernel using fastboot, ez ugye az hogy fel kell az FXP kernelt raknom flashtool-lal, hogy sikeresen felmenjen a rom a recovery-ből?
[ Szerkesztve ]
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12558 üzenetére
Ohh nagyon köszönöm a gyors választ és a segítséget
-
bogyó84
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Van egy t-mobileos ray-em és szeretném downgradelni. Jelenleg 4.0-s ics van rajta és sok helyen olvastam, hogy ha visszateszem a 2.3-at, akkor nem fog laggolni, gyorsabb lesz. Valaki vállalkozna rá, hogy elmondja hogyan, s miként lehet lépésről lépésre ezt megcsinálnom? Köszönöm
-
-HajTömeg-
őstag
-
AnginaP
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12554 üzenetére
Elvileg be lehet állítani a beállítások közt, hogy használja-e ilyenre a 3G-t... De lehet rosszul emlékszem.
-
-HajTömeg-
őstag
Ti tudtok képet küldeni Viberen wifi nélkül? 3g-n nem akar menni, más droidos ismerőseimnek meg semmi ilyen problémája...
[ Szerkesztve ]
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #12552 üzenetére
Értem, köszi a választ.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz bododani #12551 üzenetére
Hát nagyon reméljük.
Egy tuti..., én a helyedben, szépen megnézném,mikor megkapom.
Ha nem cseréltek kijelzőt, akkor ott bekapcsolnám, megmutatnám a hibát és azzal a lendülettel kérném a vásárlók könyvét.
Beleírnám részletesen,hogy mi történt ,majd leírnám ugyanezt a szolgáltató facebook oldalán és egy panasz emailt is küldenék.
Csak hogy érezzék a törődést.Alias: Júzer error
-
bododani
senior tag
1 hete és 1 napja vittem be 3x-ra a telót a T-hez, hogy csinálják már meg a kijelzőcserét a szervízben, ahova küldik, és eddig a 2 alkalommal 1 hét múlva elküldték kijelzőcsere nélkül. Most már több ideje bent van, ezt az jelenti, hogy kezdenek vele valamit végre?
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz AnginaP #12548 üzenetére
Nekem ami bevált.
GB, root, pár fölösleges program törlése és Lunchepro.
Én hosszas próbálkozások után így tudtam kihozni belőle a legtöbbet.
Sőt, sokadik újratevés után azt hiszem most nem is nagyon törölgettem semmi programot. Szimplán GB és Launchepro.Alias: Júzer error
-
oncsi
őstag
válasz AnginaP #12548 üzenetére
Eleve 4.0.4 el vettem. Majd gariban cserélték a telot kompletten. Kamera és/vagy alaplap hiba miatt.
GB-el kaptam vissza és a teló frissítette magát neten. Root és felesleges programok törlése után nekem szinte hibátlan, csak lassú a telefonkönyv, hívásnapló.
Mielött aksit vennél bele (szerintem tuti az lehet a fö gondod) próbáld rendesen feltölteni (labor táppal, 4.21V és max 0.5C áramerősséggel (1200mA-es aksinál max 600mA töltö áram) Nem illik de ilyenkor jól jön egy teljes lemerítés előtte. Amikor már a teló kikapcsol magától. (haverodnak igaza van. Li-io-Li-po aksi maga vezérli a töltését egy pici elektronikával a belsejében.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
AnginaP
aktív tag
Köszi a tippeket, valóban van fent Viber.
Jelenleg egy 16 gigás Samsung class 10-es micro SD HC kártyával szalad a teló... Szal nem Sandisk.
Egyik barátom annyit tudott hozzáfűzni az aksihoz, hogy van bennük egy kis cucc, ami tájékoztatja a telót az állapotáról, szerinte az akadhatott meg.Viszont jó hallani, hogy Nálad teljesen hibátlan a cucc. PC Companion-nal frissítetted fel?
-
oncsi
őstag
válasz AnginaP #12541 üzenetére
randomra újraindul- hívás közben újraindul- Ez akár aksi hiba is lehet. Vagycsak kontakt hiba az aksinál.
bejövő hívást felveszek, majd tovább csörög és rezeg, bontja a vonalat- mikor Viber volt fenn, nekem is csinálta. Ez talán SW gond lehet. Pl. Full screen caller
ID vagy bármi, ami a tárcsázóba belepiszkál.telefonkönyvbe belépni néha kínszenvedés, főleg mikor gyorsan kéne- Ez bizony mind ilyen :-(
bekapcsoláskor azt jelzi, hogy az aksi 0%, hiába töltöm, veszi a töltést, de akkor is 0%, ki kell venni az aksit és újra visszarakni, csak akkor hajlandó rendesen közölni a töltöttséget- Szintén lehet aksi hibabekapcsoláskor az SD kártya teljes tartalma elszáll, csak az andro által becache-elt tartalom látszik (hogy minek kéne lennie), amúgy tök üres a kártya- tegnap zenehallgatás és képnézegetés közben szépen befejeződött egy szám, utána már nem kellett többet hallgatnom, mert MINDEN megint elszállt az SD-ről egy varázsütésre (ez tette be a kiskaput) - Nekem minden Scandisk kártyával ezt teszi, de bármi mással viszont jó.
Frssítettem 2.3.5.-ről 4.0.4.-re, azóta egy rakás sz@r az egész, youtube videók is akadnak, tök mind1 milyen felbontásban nézem, egyszerűen elegem van. (pedig alapjáraton imádom a telót, csak ezért nem vertem még szét.)
Nem modom, hogy ez a megoldás, de akár ez is lehet. Nekem sosem fagy, nem akad, kivéve a hívásnaplót, telefonkönyvet. És 4.0.4 van rajta
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
válasz benfolds #12540 üzenetére
Nem, nálam még a 4.1.6-os Play van. Magától nem frissült, annyira meg nem érdekelnek a Play újítások, hogy letöltsem és telepítsem a frissebbet.
A Play szolgáltatások meg automatikusan felkúsznak a telóra sajnos.(#12541) AnginaP: egyetértek Ear001-el, hogy ez szerviz, mert hw hibának tűnik.
-
benfolds
őstag
Fuu, ezek az uj google app frissitesek...
Gmail: tok felesleges, gagyi csicsazas, csokkeno kezelhetoseg
Hangouts: kinezetre meg elmenne, de csomo funkciot elcsesztek rajta. Frissites ertelme 0.
Terkep: no comment.
Kiabrandito, eddig altalaban egyszeruek, de nagyszeruek voltak a google szolgaltatasai, de mostanaban mintha kezdenenek mindent tulbonyolitani. Mobilon legalabbis.
Ha valakinek kellenek 404 alatti korabbi verziok, akkor megvan minden.[ Szerkesztve ]
-
AnginaP
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este született meg az utolsó csepp a pohárba... Látom kolléga is panaszkodik szép hibalistával, így én is ide darálom a sajátom:
- randomra újraindul
- hívás közben újraindul
- bejövő hívást felveszek, majd tovább csörög és rezeg, bontja a vonalat
- telefonkönyvbe belépni néha kínszenvedés, főleg mikor gyorsan kéne
- bekapcsoláskor azt jelzi, hogy az aksi 0%, hiába töltöm, veszi a töltést, de akkor is 0%, ki kell venni az aksit és újra visszarakni, csak akkor hajlandó rendesen közölni a töltöttséget
- bekapcsoláskor az SD kártya teljes tartalma elszáll, csak az andro által becache-elt tartalom látszik (hogy minek kéne lennie), amúgy tök üres a kártya
- tegnap zenehallgatás és képnézegetés közben szépen befejeződött egy szám, utána már nem kellett többet hallgatnom, mert MINDEN megint elszállt az SD-ről egy varázsütésre (ez tette be a kiskaput)Frissítettem 2.3.5.-ről 4.0.4.-re, azóta egy rakás sz@r az egész, youtube videók is akadnak, tök mind1 milyen felbontásban nézem, egyszerűen elegem van. (pedig alapjáraton imádom a telót, csak ezért nem vertem még szét.)
Valami szaki tudna mondani tippet arra vonatkozólag, hogy esetleg főzött rom vagy más megoldja-e hosszútávon a gondokat? Mert nekem már csak az számít, hogy atom stabil legyen, ha már a drága hivatalos support képtelen erre.....Előre is köfi!!
AnginaP
-
tomy86
addikt
válasz benfolds #12538 üzenetére
Play adathasználattal kapcsolatban kérdezz rá az android alkalmazások, hogy tud-e valaki olyan forgalomszámlálót, aminél a play adathasználata is részletezhető! Nálam most jár a play 57 megánál 5 nap alatt és ebben benne van egy 30 MB-os app és több frissítés letöltése.
A többire akkor van megoldás, ha rootolt a telefonod. Appok sd-re helyezése, dalvik cache törlése, egyes frissítések rendszerbe integrálása (play, gmal, gtalk, stb.).
-
benfolds
őstag
nem tudjátok, nem lehet valahogy letiltani a "hívás elutasítása üzenettel" szolgáltatást? mostanában több ilyen hülye sms-t is kiküldtem véletlenül, miközben a zsebemből próbáltam előhalászni a telefonom.
másfél év alatt most először használtam el a mobilkeretemet idő előtt. és ahogy a múltkor már panaszkodtam róla, ennek a nagy részét (90%) a google play háttérben való forgalmazással csinálta. leszedtem a playt és a play szolgáltatásokat is, újraindítás után visszatettem a playt (értesítések és automatikus app frissítések kilőve). azt hittem, hogy a play szolgáltatások visszarakását megspórolhatom, de sajnos úgy tűnik, hogy anélkül nem tudok bejelentkezni a youtube csatornámba. ennek ellenére egyelőre nem teszem vissza, kíváncsi vagyok, hogy play szolgáltatások nélkül is ilyen brutál forgalmat csinál-e ez a szar...(lehet, hogy ilyen szempontból sok köze nincs egymáshoz a playnek és a play szolgáltatásoknak.). ja, azon kívül olyanokat csinál, hogy fel sem tettem új appot, mégis elkezdi kiírogatni, hogy kevés a tárhely. oké, nagy nehezen kiválasztottam kettőt, amit nélkülözni tudok, de továbbra is pofázott. csak azután hagyta abba, hogy leszedtem a play szolgáltatásokat.
eddig tök jól elvoltam ezzel a telefonnal, de már kezdem kevésnek érezni. szerintem főleg a belső tárhely mérete az, ami ma már szinte röhejes. 32 gigás kártyám van, ami tudok nyilván átpakolok arra, de sok mindent nem lehet. -
tomy86
addikt
válasz Picicicus #12535 üzenetére
"Nem 3g-röl dobott le hanem egyszerüen kikapcsolt vagy ujraindult...de köszi az infot"
Világos, de ezt okozhatja hibás SIM.A független romot csak arra az esetre írtam, ha a szerviz továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a telefonnal. Ugyanis, ha azzal a rommal is produkálja a hibákat, akkor vissza kell tenni valahonnan egy Vodás romot mielőtt megint szervizbe viszed (vagy készíteni a jelenlegiről egy ftf fájlt és később ezt visszatenni, de ez kicsit bonyolultabb), különben (hiába gyári a flashtoolal feltett rom) megvonhatják a garanciát (bár nem jellemző).
-
tomy86
addikt
válasz Picicicus #12519 üzenetére
Ezek nagy része tényleg szoftveres probléma lehet. Viszont van itt proximity sensor hibára utaló gond ("ha telefonálok,akkor is működik közben a kijelző"), lehetséges touch screen probléma (Miniknél olvastam olyanokat, hogy magától belépett menükbe és úgy általában önálló életet élt a telefon).
Az hogy 3g-ről ledobál az lehet SIM hiba is (ha tudod próbáld ki más sim kártyával is). Az meg nettó hülyeség, hogy figyelik és ha indokolatlan volt a 3g használata, akkor kikapcsol a telefon."ha zenéz hallgattam,volt hogy kilépett a lejáátszobol(miközben mondjuk mást is csináltam a telefonon"
az lehet attól, hogy elfogyott a memória és a droid ezért kilőtte a zenelejátszót a többi, általa feleslegesnek ítélt háttérfolyamattal együtt."szerviz fel se veszi a telefont"
Erre sokan panaszkodnak. Ha meg tudod oldani személyesen menj el közvetlenül a szervizbe (a Cordonhoz ne a Vodához).Ha egyértelműen szoftveres gond lenne, akkor javasolnám egy független gyári rom feltételét, de szerintem itt hardveres probléma is van bőven.
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12531 üzenetére
Service=7378423. Azaz *#*#7378423#*#* .A service test menüben le lehet ellenőrizni a telefont, hogy hardveresen rendben van-e. Ha igen, akkor a problémák szoftveresek, amiket már otthon is könnyen javíthatóak. Ha van hardveres hiba , alkkor irány a szervíz és outt meg is lehet mutatni.
[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
-
Picicicus
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12528 üzenetére
még nem...még az itthoni wifi jelszot keresem
-
Picicicus
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12524 üzenetére
azok...a szerviz nem adott szakvéleményt,a fogyasztóvédelem azt mondta a vodával kötöttem szerződést,igy velük kell dűlőre jutnom,szerviz fel se veszi a telefont....na most hogyan tovább???
-
Picicicus
aktív tag
válasz Picicicus #12521 üzenetére
Idézem szó szerint a levelet megint:
" a szolgáltatóval történt egyeztetés alapján javasoljuk, hogy amennyiben nem használ mobilnetet(na most egy okostelefonnal miért ne használnék?)
ill. az előfizetéséhez , díjcsomagjához nincsen mobilnet szolgáltatás hozzárendelve, mellőzze a 3G hálózati üzemmódot, ugyanis a szolgáltató a 3G sávszélesség túlterheltségének elkerülése végett szűri az indokolatlanul 3G-n történő kommunikációt, és emiatt néhány készülék bejövő vagy kimenő hívás indítása esetén lefagyhat vagy újraindulhat"szóval ez teljesen normális jelenség szerintük...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Picicicus #12521 üzenetére
Még jó,hogy annak idején mindenki azt mondogatta, hogy azért vett Rayt , mert megkapja az Ics-t ...
Amit ajánlanék neked az a Launcherpro! Próbáld ki. Ez sem tökéletes, de gyorsul tőle a telefon!https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fede.launcher
[ Szerkesztve ]
-
Picicicus
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12520 üzenetére
most miután ICS volt rajta,visszafrissitették 2.3-ra
Idézek a sony által küldött válaszokból:
"Kérjük, rendszeresen kapcsolja ki, majd indítsa újra telefonját. Ellenőrizze a készülékére letöltött alkalmazásokat, melyek szintén befolyásolhatják az Xperia™ Ray teljesítményét és annak működését. Különösen ajánlott azon külső alkalmazások áttekintése, melyek hozzáférhetnek a zenelejátszó, a hívás, valamint az ébresztő funkciókhoz. Javasoljuk, hogy a beépített alkalmazásokat használja.
Kérjük, próbálja ki készülékét egy másik, kompatibilis SIM-kártyával, valamint memóriakártyával.
Javasoljuk, hogy állítsa vissza készülékén a gyári állapotot, amit a gyári adatok visszaállítása funkcióval tehet meg a [Beállítások], [Adatvédelem], [Beállítások visszaállítása], illetve a [Gyári adatok visszaállítása] menüpont alatt találja.""A kérdésével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy - ahogy azt már korábbi levelünkben is említettük - Xperia™ Ray készülékeink eredetileg Android 2.3 szoftverrel lettek kibocsátva a Sony Mobile által, és ezzel a szoftverrel tudjuk a telefon működését garantálni. A 4.0. Android verzióra történő frissítés egy lehetőség ügyfeleink számára. Egyes esetekben a telefonok az eredeti szoftververzióval stabilabban működnek, ezért javasoljuk, hogy ezzel a szoftverrel használják a készülékeket."
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Picicicus #12519 üzenetére
Húha! Nem hittem volna, hogy valaki túltesz rajtam, tévedtem
Ez annyi hiba, hogy nem is tudom mit ajánljak.
Gb van a telefonon vagy Ics?
Gb-t ajánlják!
A 3g-s történeten jót röhögtem. Nem kérdezted ki figyeli, hogy indokolt-e a 3g használatod? A T.E.K.? Letartóztatni nem fognak miatta?[ Szerkesztve ]
-
Picicicus
aktív tag
válasz tomy86 #12518 üzenetére
Vodás a telefon.Pár alap alkalmazást használok csak,szoval az se mondható hogy telepakolom.(amugy szeretem ezt a telefont)
Szoval teljesség igénye nélkül megpróbáűlom összeszedni a hibákat amiket eddig tapasztaltam:
-hívás közben újraindul(álasza a szerviznek:ne használjam 3g-s hálózaton,mert ha egy sima hívást igy inditok,akkor ezt figyelik,és ha indokolatlan volt a 3g használata,ettöl kikapcsolhat a telefon )
-alkalmazások sokszor nem indulnak,percekig fekete vagy fehér a kijelző,ha mégis elindul,sokszor a bezárásra kényszerítés hibaüzenet jelenik meg
-magátol ujrahivja az utoljára hivott számot
-a kijelző nem mindig reagál az érintésre,és van hogy érintésnél kiadja a körvonalat,gondolom ami azt muutatja,melyik terület érzékelte az érintést(szabálytalan,szögletes narancs vonallal körbekeritett kis terület ott ahol érintettem
-zenehallgatás közeben megáll magátol majd uj szám indul,van hogy a szám közepénél,de van hogy másodpercenként megáll-elindul,igy esélyem sincs megállitani,hisz inditja akövetkezőt
-2 óra alatt lemerült és 3 óra se volt elég hogy feltöltsön
-ha zenéz hallgattam,volt hogy kilépett a lejáátszobol(miközben mondjuk mást is csináltam a telefonon,majd 10 perc mulva visszalépett és egész más albumot kezdett játszani
-baromi lassú-ahhoz hogy a híváslistába belépjen volt hogy fél percet várnom kellett,persze addig visszalépni se engedett
-nem mindig működik a fényképező,hiába nyomkodom a kijelzőt,nem fotóz
-ha telefonálok,akkor is működik közben a kijelző,hallom hogy a fülem pötyögi be a számokat
-ébreszt a leglehetetlenebb időpontokban amit én nem állítottam me,és betühalmaz van csak ilyenkor,semmi értelmes bejegyzés hogy miért ébresztene
-néha simán készenléti állapotban is ujraindul,ilyenkor csak az tünik fel hogy senki nem hív régóta,persze mert a telefon várja a PIN kódot
-nem mindig vagy csak nehezen reagál a középső gomb
-zenelejátszáskor a hangerőt ha állitani akartam,a zene szólt,de fél perc mulva vette lejjebb a hangerőt
-alkalmazásokat magátol megnyit,vagy magátol bezár(telefonálok,mire leteszem,nyitva van egy alkalmazás,vagy elkóborol magától a menüben)Szoval hirtelen ennyi jutott most eszembe,garijegyen nekem is már pótlap van,szerviz meg egy árva munkalapot se adott.
-
tomy86
addikt
válasz Picicicus #12515 üzenetére
Sajnos jellemző, hogy az első pár alkalommal a "javítás" kimerül a GB visszatételében.
"ne frissitsem mert akkor nem garantálják a megfelelő működést" ezt inkább nem kommentálnám. Mindenesetre saját magukat járatják le azzal, hogy kijelentik, hogy a gyári frissítés használhatatlanná teszi a telefont.Milyen hibák voltak? Szolgáltatós vagy független a telefon? Nem használsz esetleg olyan programokat, amikre nagyon régóta nem jött frissítés?
-
Picicicus
aktív tag
Sziasztok! már ritkán járok errefelé,de tanácsot kérnék:
4x volt szervízben a telefonom,különféle hibákkal,ami szoftveres jellegű-ha kéri valaki felsorolom)
a szervíz 3 alkalommal nem tapasztalta a jelzett hibákat.A sonyval is felvettem a kapcsolatot,hogy mit tehetnék,a válaszuk röviden annyi volt hogy ne telepitsek alkalmazásokat a telefonra,használjam ami rajta van,csak GSM hálózaton használjam,és ne frissitsem mert akkor nem garantálják a megfelelő működést.
Kérdem én,akkor miért is vettem Okostelefont?Hogy ne használjam ki a lehetőségete amit tud(na)?Szerintetek mit tehetnék?sajna szerviz után 2 hét alatt ujra hihetetlen dolgokat produkál....hová forduljak??
Lehetséges a szériahiba?én pont abban az időben kaptam,mielött hirtelen visszavonták volna őket(tényleg pár nap különbséggel)
Ötletek?
-
-
tomy86
addikt
válasz samuki #12505 üzenetére
Még egy megoldás eszembe jutott, ha az egyklikkes root mégsem működne. Amikor még a 062-re nem volt root, akkor az volt a megoldás, hogy telepíteni kellett (flashtoolal) egy 042-es romot, azt rootolni, majd OTA frissíteni 062-re és így megmaradt a root. Lehet, hogy ez működik úgy hogy rootolsz egyklikkes módszerrel egy 062-es romot és utána azt OTA frissíted 069-re. De ez mind csak elmélet.
Itt is rákérdezhetsz, hogy próbálta-e valaki az erootot 069-en. -
samuki
tag
Köszi. Megpróbálom megkeresni.
-
tomy86
addikt
válasz samuki #12503 üzenetére
Az xda-s topikjában kellene rákérdezni, mert ha jól emlékszem ott valaki 69-est rootolt az egyklikkes megoldással, de most nem találom azt a hozzászólást. Ha jól emlékszem Xperia Prot rootolt, de ennek nincs jelentősége. Az az igazság, hogy kevesen használják a 4.0.2.a.0.69-es verziót ezért is van kevés infó arról, hogy működnek-e a különböző root megoldások rajta.
[ Szerkesztve ]
-
samuki
tag
Akkor nem sok esélyem van, csak ha frissítek, ugye?
-
samuki
tag
Üdvözlet. Egy kis segítség kellene nekem. Nem nagyon értek az androidhoz, de lenne egy kérdésem. Le szeretnék egykét olyan dolgot törölni a telefonról ami felesleges. Minden gyári és független. Build: 4.0.2.a.0.69
Működhet ez az egy klikkes dolog, és ha igen akkor mire kell figyelnem.
Előre is köszönöm. Üdv.