- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bododani
senior tag
Ez a teló 32Gb-os kártyát támogat, ha igen, milyen fajtát?
-
oncsi
őstag
Elvittem gafiban javittatni a telo-t egy T szervizbe. A kijelző jobb felső sarokában, erősen bevilágit. Máshol jó. A hangerőt állitottam, egyszercsak lefagyott. Újrainditás után ilyen lett. Mi lesz a sorsa még kérdéses
Kaptam helyette egy ARC S-t ideiglenesen. 2.3.4 volt rajta, de a 2 hetes javitás idelyére, felraktam a megszokott programjaimat. 2.3.4 alatt szépen ment a kütyű. 4.0.4 alatt is. Megpucoltam a sok felesleges programtól, demotól. (Termeszetesen root nélkül) Felraktam rá a megszokott Apex-és máris ugyan olyan lassu lett, mint a Ray -
tomy86
addikt
Ide is beírom hátha valakit érdekel:
Ha valaki a Titaniumnál valamivel egyszerűbb és átláthatóbb, de szintén jól működő backup progit keres, akkor annak érdekes lehet, hogy 40%-al olcsóbb lett a My Backup Pro. 4,99USD helyett 2,99. -
tomy86
addikt
válasz
toth87 #12594 üzenetére
De van, amit az sd-re telepít, de az a kevesebb. Igazából ez az adott program fejlesztőjétől függ, hogy hogy írja meg a programot. Persze vannak programok, amiket eleve nem érdemes sd-re tenni, mert nem működnek (pl. amiknek van widgetje és használni is akarod a widgetet), valamint a rendszeralkalmazások.
-
toth87
tag
köszönöm ismét a gyors segitséget
de alapból akkor ő nem is tesz az sd-re semmit ? nekem kell manuálisan ? a 4.0.4 ben is igy van ?
-
tomy86
addikt
válasz
toth87 #12591 üzenetére
Kevés memóriát azért ír, mert a legtöbb program alapból nem az sd-re települ, hanem a telefon belső tárhelyére (amiből kb. 3-400MB-ot használhat a user).
Meg kell nézni, hogy a telepített programok közül mit tudsz áthelyezni sd-re. Erre jó pl. az AppMgr III progi. Ezzel egyszerűen át is tudod tenni a programokat. -
toth87
tag
válasz
tomy86 #12590 üzenetére
köszi szépen a választ
nagyon elégedett vagyok amugy a telóval,soha nem gondoltam volna hogy ennyire be fog jönni a ray,most térek vissza a tepsi telo használó tulajok közül a normál mobil világba és nem bántam meg
annyi kérdésem lenne még hogy miért lehet az hogy 4 gigás memkártya van a telóba,de mindig azt irja ki hogy kevés a tárhely/vagy megtelt a memoria vagy valami ilyesmit,,,2.3.4 es rendszer van rajt
-
tomy86
addikt
válasz
toth87 #12589 üzenetére
Visszaállításra egy tippem van csak. A telefonon a google+ beállításaiban nincs engedélyezve a "gyári alapbeállítások távoli visszaállításának engedélyezése" opció. Esetleg az bekavarhat, bár én nem használom ezt a funkciót, úgyhogy nem tudom okozhat-e ilyen problémát. Más ötletem nincs.
Háttérképre: 960x854-es kép kell.
-
toth87
tag
sziasztok mi lehet a baj a ray-el ha gondol egyet megakad és a telefont gyári beállitásokra rakja,gondolok itt olyanra hogy leveszi a kihelyezett widgeteket a képernyöröl,,,,eltünnek a telepitett játékok.....
meg egy olyan kérdésem lenne mekkora a legjobb háttérkép méret hogy görgetve is folyamatos legyen a kép ?
-
tomy86
addikt
válasz
bododani #12584 üzenetére
Biztos van. Én már régóta stock ICS-t használok. Custom romokkal mindig volt valami problémám. Lassan lejár a garancia, akkor nyitom a bootloadert és megy fel valami rom 3.xx kernellel. Bár azoknál is mindnek van valami nyűgje, ahogy olvastam, úgyhogy ez sem biztos.
Itt nézz körbe az "Ice Cream Sandwich 4.0.4" listában! -
tomy86
addikt
válasz
bogyó84 #12580 üzenetére
Az egyklikkes root azt hiszem csak a 4.0.2.A.0.62-es GB-n működik. De ez nem biztos (ICS-t használok). Itt van 2.3.4 - Build 4.0.2.A.0.62-őhöz link a "Stock Roms" címszó alatt.
De erről talán -HajTömeg- tudna nyilatkozni. Ő GB-t használ rootolva. -
tomy86
addikt
válasz
bogyó84 #12576 üzenetére
Pedig ott van:
Windows Edition - v0.8.6.0 (MD5 : 6B461646F09D3492E3FEBED168637B9D)
uploaded.to
hotfileDe nem biztos, hogy kell. Az előbb módosítottam a hozzászólásomat, mert közben láttam, hogy mit telepítettél. "A Flashmode drivereket is telepítetted a listából (a lista alján van)?"szerkesztés: látom közben minden meglett
Igen a flashmode is kellett volna.
Ha ezek után sem megy, akkor telepítsd a Sony Update Servicet, az biztosan tartalmazza a drivereket.(#12580) bogyó84: ellenkezőleg, a legújabb ERoot proginál nekem nem is csinált semmit, amíg nem engedtem ki a netre.
-
tomy86
addikt
válasz
bogyó84 #12572 üzenetére
A legújabb flashtoolt telepítetted? Ha igen, akkor innen a "previous releases" menüpont alól töltsd le a v0.8.6.0-as Flashtool verziót és telepítsd azt és az abban levő drivereket! Olvastam valahol olyat, hogy a legújabb flashtool már nem tartalmazza a régebbi telefonok drivereit.
(#12573) bogyó84: ezek szerint mégis tartalmazza. Igen, azt kell telepíteni. A Flashmode drivereket is telepítetted a listából (a lista alján van)?
-
-
bogyó84
csendes tag
válasz
-HajTömeg- #12566 üzenetére
Valami nem jó, ezt írja ki:
13/034/2013 21:34:29 - ERROR -
13/034/2013 21:34:29 - ERROR - Error flashing. Aborted
13/034/2013 21:34:30 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
13/034/2013 21:34:30 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool. -
bogyó84
csendes tag
válasz
Ja, a mentés nem para - ncore-ról pro
- Ott a leírásban amikor ki kell jelölni a romot, írja, hogy wipe-ok pipa stb...aztán OK, de csak flash van, amire kattanhatok.
-
bogyó84
csendes tag
válasz
Értem, köszi. Igazából egy helyen úgymond elakadtam, mikor a flashtoolban az lőn írva a leírásban, hogy katt az ok-ra. Ott nincs ok, csak egy flash felirat. A root-ról is tudnál leírást adni? Nagyon köszi
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
bogyó84 #12565 üzenetére
Hát,már nem tudom ez a GB honnan van,mennyire "gyári"
MIndenkinek ezt ajánlottuk, ezt rakosgattuk fel.
Az egy kattintásos root egyébként nem nagy mókolás,azt szerintem még csináld meg.
Arra figyelj,hogy mindent a leírás szerint csinálj.
Illetve a myvackup próbaverziós. Vagy szerezd meg a PRO változatot vagy csinálj majd mással is mentést,mert egy idő után lejár a liszensz és nem fogsz tudni hozzáférni a mentéseidhez.
Talán 30 nap a próba...
Egyébként egyszerűbb,mint ahogy hangzik. -
bogyó84
csendes tag
válasz
-HajTömeg- #12562 üzenetére
Szóval én nem szeretek rootolni, mókolni, gyári cuccot szeretnék rá. Akkor az előzőleg általad beszúrt linkek alapján járjak el?
-
bogyó84
csendes tag
válasz
-HajTömeg- #12562 üzenetére
Ilyenkor gyári gb kerül rá?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
AnginaP #12561 üzenetére
Nincsmit, root, flash mindenkinek saját felelősségre
És amit ajánlok még az a Launcherpro!
Nem győzöm hangsúlyozni! -
AnginaP
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #12558 üzenetére
Huu ez nekem is hasznos köszönöm szépen!
-
bododani
senior tag
Ezen a linken a telepítési útmutatónál írja, hogy Flash included FXP kernel or any CM10 based kernel using fastboot, ez ugye az hogy fel kell az FXP kernelt raknom flashtool-lal, hogy sikeresen felmenjen a rom a recovery-ből?
-
bogyó84
csendes tag
válasz
-HajTömeg- #12558 üzenetére
Ohh nagyon köszönöm a gyors választ és a segítséget
-
bogyó84
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Van egy t-mobileos ray-em és szeretném downgradelni. Jelenleg 4.0-s ics van rajta és sok helyen olvastam, hogy ha visszateszem a 2.3-at, akkor nem fog laggolni, gyorsabb lesz. Valaki vállalkozna rá, hogy elmondja hogyan, s miként lehet lépésről lépésre ezt megcsinálnom? Köszönöm
-
-
AnginaP
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #12554 üzenetére
Elvileg be lehet állítani a beállítások közt, hogy használja-e ilyenre a 3G-t...
De lehet rosszul emlékszem.
-
-HajTömeg-
őstag
Ti tudtok képet küldeni Viberen wifi nélkül? 3g-n nem akar menni, más droidos ismerőseimnek meg semmi ilyen problémája...
-
bododani
senior tag
válasz
-HajTömeg- #12552 üzenetére
Értem, köszi a választ.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
bododani #12551 üzenetére
Hát nagyon reméljük.
Egy tuti..., én a helyedben, szépen megnézném,mikor megkapom.
Ha nem cseréltek kijelzőt, akkor ott bekapcsolnám, megmutatnám a hibát és azzal a lendülettel kérném a vásárlók könyvét.
Beleírnám részletesen,hogy mi történt ,majd leírnám ugyanezt a szolgáltató facebook oldalán és egy panasz emailt is küldenék.
Csak hogy érezzék a törődést. -
bododani
senior tag
1 hete és 1 napja vittem be 3x-ra a telót a T-hez, hogy csinálják már meg a kijelzőcserét a szervízben, ahova küldik, és eddig a 2 alkalommal 1 hét múlva elküldték kijelzőcsere nélkül. Most már több ideje bent van, ezt az jelenti, hogy kezdenek vele valamit végre?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
AnginaP #12548 üzenetére
Nekem ami bevált.
GB, root, pár fölösleges program törlése és Lunchepro.
Én hosszas próbálkozások után így tudtam kihozni belőle a legtöbbet.
Sőt, sokadik újratevés után azt hiszem most nem is nagyon törölgettem semmi programot. Szimplán GB és Launchepro. -
oncsi
őstag
válasz
AnginaP #12548 üzenetére
Eleve 4.0.4 el vettem. Majd gariban cserélték a telot kompletten. Kamera és/vagy alaplap hiba miatt.
GB-el kaptam vissza és a teló frissítette magát neten. Root és felesleges programok törlése után nekem szinte hibátlan, csak lassú a telefonkönyv, hívásnapló.
Mielött aksit vennél bele (szerintem tuti az lehet a fö gondod) próbáld rendesen feltölteni (labor táppal, 4.21V és max 0.5C áramerősséggel (1200mA-es aksinál max 600mA töltö áram) Nem illik de ilyenkor jól jön egy teljes lemerítés előtte. Amikor már a teló kikapcsol magától. (haverodnak igaza van. Li-io-Li-po aksi maga vezérli a töltését egy pici elektronikával a belsejében. -
AnginaP
aktív tag
Köszi a tippeket, valóban van fent Viber.
Jelenleg egy 16 gigás Samsung class 10-es micro SD HC kártyával szalad a teló... Szal nem Sandisk.
Egyik barátom annyit tudott hozzáfűzni az aksihoz, hogy van bennük egy kis cucc, ami tájékoztatja a telót az állapotáról, szerinte az akadhatott meg.Viszont jó hallani, hogy Nálad teljesen hibátlan a cucc.
PC Companion-nal frissítetted fel?
-
oncsi
őstag
válasz
AnginaP #12541 üzenetére
randomra újraindul- hívás közben újraindul- Ez akár aksi hiba is lehet. Vagycsak kontakt hiba az aksinál.
bejövő hívást felveszek, majd tovább csörög és rezeg, bontja a vonalat- mikor Viber volt fenn, nekem is csinálta. Ez talán SW gond lehet. Pl. Full screen caller
ID vagy bármi, ami a tárcsázóba belepiszkál.telefonkönyvbe belépni néha kínszenvedés, főleg mikor gyorsan kéne- Ez bizony mind ilyen :-(
bekapcsoláskor azt jelzi, hogy az aksi 0%, hiába töltöm, veszi a töltést, de akkor is 0%, ki kell venni az aksit és újra visszarakni, csak akkor hajlandó rendesen közölni a töltöttséget- Szintén lehet aksi hibabekapcsoláskor az SD kártya teljes tartalma elszáll, csak az andro által becache-elt tartalom látszik (hogy minek kéne lennie), amúgy tök üres a kártya- tegnap zenehallgatás és képnézegetés közben szépen befejeződött egy szám, utána már nem kellett többet hallgatnom, mert MINDEN megint elszállt az SD-ről egy varázsütésre (ez tette be a kiskaput) - Nekem minden Scandisk kártyával ezt teszi, de bármi mással viszont jó.
Frssítettem 2.3.5.-ről 4.0.4.-re, azóta egy rakás sz@r az egész, youtube videók is akadnak, tök mind1 milyen felbontásban nézem, egyszerűen elegem van. (pedig alapjáraton imádom a telót, csak ezért nem vertem még szét.)
Nem modom, hogy ez a megoldás, de akár ez is lehet. Nekem sosem fagy, nem akad, kivéve a hívásnaplót, telefonkönyvet. És 4.0.4 van rajta
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #12540 üzenetére
Nem, nálam még a 4.1.6-os Play van. Magától nem frissült, annyira meg nem érdekelnek a Play újítások, hogy letöltsem és telepítsem a frissebbet.
A Play szolgáltatások meg automatikusan felkúsznak a telóra sajnos.(#12541) AnginaP: egyetértek Ear001-el, hogy ez szerviz, mert hw hibának tűnik.
-
benfolds
őstag
Fuu, ezek az uj google app frissitesek...
Gmail: tok felesleges, gagyi csicsazas, csokkeno kezelhetoseg
Hangouts: kinezetre meg elmenne, de csomo funkciot elcsesztek rajta. Frissites ertelme 0.
Terkep: no comment.
Kiabrandito, eddig altalaban egyszeruek, de nagyszeruek voltak a google szolgaltatasai, de mostanaban mintha kezdenenek mindent tulbonyolitani. Mobilon legalabbis.
Ha valakinek kellenek 404 alatti korabbi verziok, akkor megvan minden. -
AnginaP
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este született meg az utolsó csepp a pohárba... Látom kolléga is panaszkodik szép hibalistával, így én is ide darálom a sajátom:
- randomra újraindul
- hívás közben újraindul
- bejövő hívást felveszek, majd tovább csörög és rezeg, bontja a vonalat
- telefonkönyvbe belépni néha kínszenvedés, főleg mikor gyorsan kéne
- bekapcsoláskor azt jelzi, hogy az aksi 0%, hiába töltöm, veszi a töltést, de akkor is 0%, ki kell venni az aksit és újra visszarakni, csak akkor hajlandó rendesen közölni a töltöttséget
- bekapcsoláskor az SD kártya teljes tartalma elszáll, csak az andro által becache-elt tartalom látszik (hogy minek kéne lennie), amúgy tök üres a kártya
- tegnap zenehallgatás és képnézegetés közben szépen befejeződött egy szám, utána már nem kellett többet hallgatnom, mert MINDEN megint elszállt az SD-ről egy varázsütésre (ez tette be a kiskaput)Frissítettem 2.3.5.-ről 4.0.4.-re, azóta egy rakás sz@r az egész, youtube videók is akadnak, tök mind1 milyen felbontásban nézem, egyszerűen elegem van. (pedig alapjáraton imádom a telót, csak ezért nem vertem még szét.)
Valami szaki tudna mondani tippet arra vonatkozólag, hogy esetleg főzött rom vagy más megoldja-e hosszútávon a gondokat? Mert nekem már csak az számít, hogy atom stabil legyen, ha már a drága hivatalos support képtelen erre.....Előre is köfi!!
AnginaP
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #12538 üzenetére
Play adathasználattal kapcsolatban kérdezz rá az android alkalmazások, hogy tud-e valaki olyan forgalomszámlálót, aminél a play adathasználata is részletezhető! Nálam most jár a play 57 megánál 5 nap alatt és ebben benne van egy 30 MB-os app és több frissítés letöltése.
A többire akkor van megoldás, ha rootolt a telefonod. Appok sd-re helyezése, dalvik cache törlése, egyes frissítések rendszerbe integrálása (play, gmal, gtalk, stb.).
-
benfolds
őstag
nem tudjátok, nem lehet valahogy letiltani a "hívás elutasítása üzenettel" szolgáltatást? mostanában több ilyen hülye sms-t is kiküldtem véletlenül, miközben a zsebemből próbáltam előhalászni a telefonom.
másfél év alatt most először használtam el a mobilkeretemet idő előtt. és ahogy a múltkor már panaszkodtam róla, ennek a nagy részét (90%) a google play háttérben való forgalmazással csinálta. leszedtem a playt és a play szolgáltatásokat is, újraindítás után visszatettem a playt (értesítések és automatikus app frissítések kilőve). azt hittem, hogy a play szolgáltatások visszarakását megspórolhatom, de sajnos úgy tűnik, hogy anélkül nem tudok bejelentkezni a youtube csatornámba.
ennek ellenére egyelőre nem teszem vissza, kíváncsi vagyok, hogy play szolgáltatások nélkül is ilyen brutál forgalmat csinál-e ez a szar...(lehet, hogy ilyen szempontból sok köze nincs egymáshoz a playnek és a play szolgáltatásoknak.). ja, azon kívül olyanokat csinál, hogy fel sem tettem új appot, mégis elkezdi kiírogatni, hogy kevés a tárhely. oké, nagy nehezen kiválasztottam kettőt, amit nélkülözni tudok, de továbbra is pofázott. csak azután hagyta abba, hogy leszedtem a play szolgáltatásokat.
eddig tök jól elvoltam ezzel a telefonnal, de már kezdem kevésnek érezni. szerintem főleg a belső tárhely mérete az, ami ma már szinte röhejes. 32 gigás kártyám van, ami tudok nyilván átpakolok arra, de sok mindent nem lehet. -
tomy86
addikt
válasz
Picicicus #12535 üzenetére
"Nem 3g-röl dobott le hanem egyszerüen kikapcsolt vagy ujraindult...de köszi az infot"
Világos, de ezt okozhatja hibás SIM.A független romot csak arra az esetre írtam, ha a szerviz továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a telefonnal. Ugyanis, ha azzal a rommal is produkálja a hibákat, akkor vissza kell tenni valahonnan egy Vodás romot mielőtt megint szervizbe viszed (vagy készíteni a jelenlegiről egy ftf fájlt és később ezt visszatenni, de ez kicsit bonyolultabb), különben (hiába gyári a flashtoolal feltett rom) megvonhatják a garanciát (bár nem jellemző).
-
tomy86
addikt
válasz
Picicicus #12519 üzenetére
Ezek nagy része tényleg szoftveres probléma lehet. Viszont van itt proximity sensor hibára utaló gond ("ha telefonálok,akkor is működik közben a kijelző"), lehetséges touch screen probléma (Miniknél olvastam olyanokat, hogy magától belépett menükbe és úgy általában önálló életet élt a telefon).
Az hogy 3g-ről ledobál az lehet SIM hiba is (ha tudod próbáld ki más sim kártyával is). Az meg nettó hülyeség, hogy figyelik és ha indokolatlan volt a 3g használata, akkor kikapcsol a telefon."ha zenéz hallgattam,volt hogy kilépett a lejáátszobol(miközben mondjuk mást is csináltam a telefonon"
az lehet attól, hogy elfogyott a memória és a droid ezért kilőtte a zenelejátszót a többi, általa feleslegesnek ítélt háttérfolyamattal együtt."szerviz fel se veszi a telefont"
Erre sokan panaszkodnak. Ha meg tudod oldani személyesen menj el közvetlenül a szervizbe (a Cordonhoz ne a Vodához).Ha egyértelműen szoftveres gond lenne, akkor javasolnám egy független gyári rom feltételét, de szerintem itt hardveres probléma is van bőven.
-
atos30
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #12531 üzenetére
Service=7378423. Azaz *#*#7378423#*#* .A service test menüben le lehet ellenőrizni a telefont, hogy hardveresen rendben van-e. Ha igen, akkor a problémák szoftveresek, amiket már otthon is könnyen javíthatóak. Ha van hardveres hiba , alkkor irány a szervíz és outt meg is lehet mutatni.
-
Picicicus
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #12528 üzenetére
még nem...még az itthoni wifi jelszot keresem
-
Picicicus
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #12524 üzenetére
azok...a szerviz nem adott szakvéleményt,a fogyasztóvédelem azt mondta a vodával kötöttem szerződést,igy velük kell dűlőre jutnom,szerviz fel se veszi a telefont....na most hogyan tovább???
-
Picicicus
aktív tag
válasz
Picicicus #12521 üzenetére
Idézem szó szerint a levelet megint:
" a szolgáltatóval történt egyeztetés alapján javasoljuk, hogy amennyiben nem használ mobilnetet(na most egy okostelefonnal miért ne használnék?)
ill. az előfizetéséhez , díjcsomagjához nincsen mobilnet szolgáltatás hozzárendelve, mellőzze a 3G hálózati üzemmódot, ugyanis a szolgáltató a 3G sávszélesség túlterheltségének elkerülése végett szűri az indokolatlanul 3G-n történő kommunikációt, és emiatt néhány készülék bejövő vagy kimenő hívás indítása esetén lefagyhat vagy újraindulhat"szóval ez teljesen normális jelenség szerintük...
-
-HajTömeg-
őstag
-
Picicicus
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #12520 üzenetére
most miután ICS volt rajta,visszafrissitették 2.3-ra
Idézek a sony által küldött válaszokból:
"Kérjük, rendszeresen kapcsolja ki, majd indítsa újra telefonját. Ellenőrizze a készülékére letöltött alkalmazásokat, melyek szintén befolyásolhatják az Xperia™ Ray teljesítményét és annak működését. Különösen ajánlott azon külső alkalmazások áttekintése, melyek hozzáférhetnek a zenelejátszó, a hívás, valamint az ébresztő funkciókhoz. Javasoljuk, hogy a beépített alkalmazásokat használja.
Kérjük, próbálja ki készülékét egy másik, kompatibilis SIM-kártyával, valamint memóriakártyával.
Javasoljuk, hogy állítsa vissza készülékén a gyári állapotot, amit a gyári adatok visszaállítása funkcióval tehet meg a [Beállítások], [Adatvédelem], [Beállítások visszaállítása], illetve a [Gyári adatok visszaállítása] menüpont alatt találja.""A kérdésével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy - ahogy azt már korábbi levelünkben is említettük - Xperia™ Ray készülékeink eredetileg Android 2.3 szoftverrel lettek kibocsátva a Sony Mobile által, és ezzel a szoftverrel tudjuk a telefon működését garantálni. A 4.0. Android verzióra történő frissítés egy lehetőség ügyfeleink számára. Egyes esetekben a telefonok az eredeti szoftververzióval stabilabban működnek, ezért javasoljuk, hogy ezzel a szoftverrel használják a készülékeket."
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Picicicus #12519 üzenetére
Húha! Nem hittem volna, hogy valaki túltesz rajtam, tévedtem
Ez annyi hiba, hogy nem is tudom mit ajánljak.
Gb van a telefonon vagy Ics?
Gb-t ajánlják!
A 3g-s történeten jót röhögtem. Nem kérdezted ki figyeli, hogy indokolt-e a 3g használatod? A T.E.K.? Letartóztatni nem fognak miatta? -
Picicicus
aktív tag
válasz
tomy86 #12518 üzenetére
Vodás a telefon.Pár alap alkalmazást használok csak,szoval az se mondható hogy telepakolom.(amugy szeretem ezt a telefont)
Szoval teljesség igénye nélkül megpróbáűlom összeszedni a hibákat amiket eddig tapasztaltam:
-hívás közben újraindul(álasza a szerviznek:ne használjam 3g-s hálózaton,mert ha egy sima hívást igy inditok,akkor ezt figyelik,és ha indokolatlan volt a 3g használata,ettöl kikapcsolhat a telefon)
-alkalmazások sokszor nem indulnak,percekig fekete vagy fehér a kijelző,ha mégis elindul,sokszor a bezárásra kényszerítés hibaüzenet jelenik meg
-magátol ujrahivja az utoljára hivott számot
-a kijelző nem mindig reagál az érintésre,és van hogy érintésnél kiadja a körvonalat,gondolom ami azt muutatja,melyik terület érzékelte az érintést(szabálytalan,szögletes narancs vonallal körbekeritett kis terület ott ahol érintettem
-zenehallgatás közeben megáll magátol majd uj szám indul,van hogy a szám közepénél,de van hogy másodpercenként megáll-elindul,igy esélyem sincs megállitani,hisz inditja akövetkezőt
-2 óra alatt lemerült és 3 óra se volt elég hogy feltöltsön
-ha zenéz hallgattam,volt hogy kilépett a lejáátszobol(miközben mondjuk mást is csináltam a telefonon,majd 10 perc mulva visszalépett és egész más albumot kezdett játszani
-baromi lassú-ahhoz hogy a híváslistába belépjen volt hogy fél percet várnom kellett,persze addig visszalépni se engedett
-nem mindig működik a fényképező,hiába nyomkodom a kijelzőt,nem fotóz
-ha telefonálok,akkor is működik közben a kijelző,hallom hogy a fülem pötyögi be a számokat
-ébreszt a leglehetetlenebb időpontokban amit én nem állítottam me,és betühalmaz van csak ilyenkor,semmi értelmes bejegyzés hogy miért ébresztene
-néha simán készenléti állapotban is ujraindul,ilyenkor csak az tünik fel hogy senki nem hív régóta,persze mert a telefon várja a PIN kódot
-nem mindig vagy csak nehezen reagál a középső gomb
-zenelejátszáskor a hangerőt ha állitani akartam,a zene szólt,de fél perc mulva vette lejjebb a hangerőt
-alkalmazásokat magátol megnyit,vagy magátol bezár(telefonálok,mire leteszem,nyitva van egy alkalmazás,vagy elkóborol magától a menüben)Szoval hirtelen ennyi jutott most eszembe,garijegyen nekem is már pótlap van,szerviz meg egy árva munkalapot se adott.
-
tomy86
addikt
válasz
Picicicus #12515 üzenetére
Sajnos jellemző, hogy az első pár alkalommal a "javítás" kimerül a GB visszatételében.
"ne frissitsem mert akkor nem garantálják a megfelelő működést" ezt inkább nem kommentálnám. Mindenesetre saját magukat járatják le azzal, hogy kijelentik, hogy a gyári frissítés használhatatlanná teszi a telefont.Milyen hibák voltak? Szolgáltatós vagy független a telefon? Nem használsz esetleg olyan programokat, amikre nagyon régóta nem jött frissítés?
-
Picicicus
aktív tag
Sziasztok! már ritkán járok errefelé,de tanácsot kérnék:
4x volt szervízben a telefonom,különféle hibákkal,ami szoftveres jellegű-ha kéri valaki felsorolom)
a szervíz 3 alkalommal nem tapasztalta a jelzett hibákat.A sonyval is felvettem a kapcsolatot,hogy mit tehetnék,a válaszuk röviden annyi volt hogy ne telepitsek alkalmazásokat a telefonra,használjam ami rajta van,csak GSM hálózaton használjam,és ne frissitsem mert akkor nem garantálják a megfelelő működést.
Kérdem én,akkor miért is vettem Okostelefont?Hogy ne használjam ki a lehetőségete amit tud(na)?Szerintetek mit tehetnék?sajna szerviz után 2 hét alatt ujra hihetetlen dolgokat produkál....hová forduljak??
Lehetséges a szériahiba?én pont abban az időben kaptam,mielött hirtelen visszavonták volna őket(tényleg pár nap különbséggel)
Ötletek?
-
-
tomy86
addikt
válasz
samuki #12505 üzenetére
Még egy megoldás eszembe jutott, ha az egyklikkes root mégsem működne. Amikor még a 062-re nem volt root, akkor az volt a megoldás, hogy telepíteni kellett (flashtoolal) egy 042-es romot, azt rootolni, majd OTA frissíteni 062-re és így megmaradt a root. Lehet, hogy ez működik úgy hogy rootolsz egyklikkes módszerrel egy 062-es romot és utána azt OTA frissíted 069-re. De ez mind csak elmélet.
Itt is rákérdezhetsz, hogy próbálta-e valaki az erootot 069-en. -
samuki
tag
Köszi. Megpróbálom megkeresni.
-
tomy86
addikt
válasz
samuki #12503 üzenetére
Az xda-s topikjában kellene rákérdezni, mert ha jól emlékszem ott valaki 69-est rootolt az egyklikkes megoldással, de most nem találom azt a hozzászólást. Ha jól emlékszem Xperia Prot rootolt, de ennek nincs jelentősége. Az az igazság, hogy kevesen használják a 4.0.2.a.0.69-es verziót ezért is van kevés infó arról, hogy működnek-e a különböző root megoldások rajta.
-
samuki
tag
Akkor nem sok esélyem van, csak ha frissítek, ugye?
-
samuki
tag
Üdvözlet. Egy kis segítség kellene nekem. Nem nagyon értek az androidhoz, de lenne egy kérdésem. Le szeretnék egykét olyan dolgot törölni a telefonról ami felesleges. Minden gyári és független. Build: 4.0.2.a.0.69
Működhet ez az egy klikkes dolog, és ha igen akkor mire kell figyelnem.
Előre is köszönöm. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kifejezetten elegáns, jól összerakott okostelefon lett az Xperia család legújabb tagja, bár különösebb funkcionális extrát nem mutat fel.
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Chrome
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest