- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt a WiFi témát én is észrevettem!
A triál kiküszöbölése érdekében arra gondoltam (PC-s ismereteimre hagyatkozva), hogy a triál lejárta előtt, uninstall, és megkeresem a reg fájlt, törlöm, majd újra felrakom, akkor elvileg újra kapok egy 15 napos triál verziót!
Ezt a hétvége folyamán kipróbálom, és majd jelzem, hogy mit sikerült összehozni! -
llll
senior tag
apró észrevétel a shell-el kapcs:
a wifi-s csatlakozást nem mindíg bontja magától
mondjuk ez az alap sw-knél is előferdült, de ott legalább jelezte egy kis légypiszok jobb felül a szürke sávban, hogy fennáll a kapcsolat
a shellnél még ott sem
gyógyszer jobbhíján: belekukkantani a kapcsolatkezelőbe
és az akksi is lényegesen gyorsabban merül így, gyaxilag naponta töltök
már ha használom a telót
békénhagyós üzemmódban nem tudom megmondani mennyi a változás, mert még nem sikerült békénhagyni, mióta van shell -
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Érdeklődnék hogy milyen verziót érdemes feltenni a telóra. Fő lényeg az akku idő jó legyen általános telefon használat, némi internet és zene lenne. Most telózáskor van mikor reccsenő hang vagy hirtelen emelkedő hang is van. Na ezt nem szeretném főleg a telóban. Köszi a tippeket előre is ja és valami érvelést is ha lehet hozzá. -
fairi
őstag
ritkán benézek,pechemre majd mindig "vérremenő" vita folyik a romokról...
én kis szerény véleményem: a romokról készülék szakoldalain kéne elkülönített részeken csevegni(ROMoldába), és megvitatni mi különbségek, milyen újdonságok vannak..
mobilarena fórumjai nem erre valók,persze engedélyezett, ám ide sok nagyon kezdő user jár,és azt láthatja vmi idegen nyelven veszekednek az hardcore userek...
lehet csak én furcsállom,mivel omnia2 más a szokásrend ebben a romtémábanoffom vége...
-
VIBO
őstag
amugy a fart controll, a pocket shaker is yoo cucc....
nshaver vmi hibát ir -
VIBO
őstag
nem olyan rossz sztem se az sbp
viszont feltettem a beer nevü progit
de csak feltölti sörrel a cuccot, de onnantol nem mozdul bármit teszek....
nektek? -
drevin_71
tag
hát az tény hogy pörög rajta mint szél
-
Peti567
aktív tag
Tetszik is ez a shell meg nem is, egy darabig hagyom sztem, tetszik h az akist %-ban kiírja, így jobben lehet kisérletezgetni mennyit bír...
Amugy nem fogyaszt sokat a shell, E - re telepítettem, oda kell? -
phaet0n
tag
-
Bdanyy
addikt
Köszi a válaszokat. De lehet vak vagyok és nem látom hogy lehet kilépni belőle. A show home screen mutatja a főoldalt, de ha hosszan megnyomom a középső gombot, akkor az spb-s alkalmazásváltó jön be, illetve ha a homescreenről megnyitom az eredeti menüt, akkor is jelöli a kis karika, hogy fut még az spb.
-
Bdanyy
addikt
Ha a shellt feltelepítem, ki lehet valahogy kapcsolni teljesen? Vagy ahhoz uninstall kell?
-
phaet0n
tag
válasz
Peti567 #8178 üzenetére
#8141-ben írtam:
"Bár amit a nokia fejlesztői oldalán olvastam, az alapján a C++ felejtős, az SPB shellben sem véletlenül maradt meg a felső fekete sáv (Navi pane)."- ettől függetlenül nem garantálom, hogy C++-ban írták a shellt, de maga a program jellege miatt nem kivitelezhető a teljesképernyős megoldás...
-
Peti567
aktív tag
Nektek se teljes képernyőn megy a SPB shell, felül marad egy csík, ahol a az idő, térerő meg aksi ereje látszik!
Nem lehet széthúzni? -
Varszegig
veterán
válasz
Quasi_modo #8174 üzenetére
nekem eddig nagyon bejött. végre van értelme a vidgeteknek.
-
expander
senior tag
SPB MSre leteznek/lesznek temak ?
-
Varszegig
veterán
válasz
Quasi_modo #8172 üzenetére
nekem a legutolsó gyári rommal és spb shellel pontosan 20M maradt.
-
Quasi_modo
nagyúr
bedugen Szerintem ezt kár volt.Félreértesz, illetve egy fikarcnyit sem érted amit írok. (A hóval kapcsolatban meg főleg. De nyugodj meg a gép már teljesen 100-as)
Egyébként magam is csináltam 1 azaz egy flash-t, de ennyi. A továbbiakban ismét "csak" használni akarom. Nyugodtan nekem lehet esni, legfeljebb távozom a topicból.
muveszur Az Alkalmazáskezelő szerint 6 MB-ot foglal el
Igen erre voltam kiváncsi. Eszerint nálam a mostani 24.6 - ból 6 - ot vesz el. -
drevin_71
tag
Hali!
Szerintem érdemes ránézni a nokiaprogramok.hu - ra
-
-
phaet0n
tag
válasz
Peti567 #8162 üzenetére
A touchwiznek hála nem megoldható, hogy a telefon adatait kiolvassuk widgetekből. Így naptáreseményeket sem lehet megjeleníteni.
Amíg a touchwizt nem sikerül valakinek eltüntetnie, és pl. az N97 homescreent portolnia, felesleges is minden próbálkozás. (ROMfőzők, hajrá! Ez legalább egy értelmes módosítás lenne..) -
expander
senior tag
phaeton, a munkadat nem osztod meg a nagyközönseggel ?
egy kiprobalas erejeig mindenkeppen vevö lennek a cuccodra, mert nagyon vaganyul nez ki ! grat !
-
bedugen
csendes tag
válasz
Quasi_modo #8118 üzenetére
Régi olvasója vagyok a fórumnak. A hozzászólásaid teljesen negatívak. Szerinted a föld még mindíg lapos és ha valaki megpróbálja kipróbálni, hogy mégsem, arra 'halál vár". Ellenben Te csináltad a legmerészebb kisérletet a hóval, ami a ugye józan ésszel is ellenkezik, mint olyan.
Egy normális ember nem lapátol havat a telefonjával. Arra van a hólapát. Vannak emberek akik rom-ot frissitenek és nem cseszegetnek téged, mert be vagy havazva. Te se cseszegess embereket, mert érdeklődnek az ujdonságok iránt. Tudod a föld forog és a torony őrnek is már annyi.:-)) -
Peti567
aktív tag
Én meg Debrecenbe tanulok, + a szomszéd városban lakom! :-)
Van olyan időjárás progi ami a főoldalon mindig mutatja nekem az előrejelzést?
Widgeteket nem használok, Főképernyőtéma - ujj használata (hogy lássam naptár eseményeimet)!
Az nincs még megoldva hogy widgeteket hasznáva is kiírja a eseményeket?Muveszur a iphone billentyűzeted miért nem fordul el email íráskor????
-
TokLac
senior tag
Legyen békesség.
Ma Debrecenben jártam. Érintetlen Omnia HD fotó a PE V3 rommal. Nem a reklám miatt rakom ide a képet, csak azért mert szerintem jól sikerült.
[link] -
muveszur
addikt
válasz
RenciDavid #8154 üzenetére
Nem a RAM-ra gondolt. Egyébként RAM-ból ~30 MB-ot vesz el.
Az Alkalmazáskezelő szerint 6 MB-ot foglal el.
-
RenciDavid
csendes tag
válasz
Quasi_modo #8153 üzenetére
Mármint a Ram-ra gondolsz? Onnan 10-15mb között.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
RenciDavid #8152 üzenetére
Mennyi helyet vesz el a C-ből? (értettem, hogy az E-be telepítetted)
-
RenciDavid
csendes tag
Kijött az SPB Mobil Shell végleges stabil verziója. Tud magyarul is, nekem már fentvan, nagyon stabil eddig semmi hiba. És ami pozitívum, hogy telepíthető az E-re is. Amíg nincs vmi feltört verzió addig ajánlom a 15 napos trialt. Bár 30dollárt lehet, hogy meg is ér majd.
http://spb.com/symbian-software/mobileshell
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
tariattila #8150 üzenetére
Ez nálad a személyeskedés?
Hmm. Ez csak egy vélemény, semmi több.
Ugye volt már olyan fórum, ahol külön szedték a romcsereberét a készülék topikjától?
De szerintem fejezzük ezt be. Megegyezni nem tudunk úgy sem, viszont beszélgethetnénk magáról a készülékről vagy ilyesmi. -
tariattila
veterán
válasz
Quasi_modo #8149 üzenetére
#8122 ???
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
tariattila #8147 üzenetére
Asszem a személyeskedést nem én kezdtem...
Ez van.
Mind1. -
tariattila
veterán
válasz
Quasi_modo #8144 üzenetére
hát ennyi vagyok...
Szakmai dolgokat szivesen olvasgatok véleménytől függetlenül...kinek-mi...
Jó meghallgatni bármit...az is belefér ha egy gyári rom nem tetszik valakinek...
De ha átcsap a dolog ilyetén személyeskedésbe és beszólogatásba azt nem állom szónélkül...ez is én vagyok..
Mindenkitől elnézést, hogy beleszóltam...tényleg utolsó volt. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
tariattila #8132 üzenetére
Gojndolom nekem címezted, ezért:
Rólad többet gondoltam.
Mellesleg nem kicsit tévedsz.
Részemről lezártam. -
phaet0n
tag
válasz
muveszur #8139 üzenetére
És a vicces az egészben az, hogy úgy csináltam az egészet, hogy töltögettem lefelé netről a HTC HD2 menüjéről képeket, azokat vagdostam szét, és HTML-ben illesztettem össze.
De ahogy írtam, szerencsésebbnek látnám valamilyen komolyabb programnyelv tanulását, úgy azért jóval stabilabb programot lehetne írni a telefonra, csak egyáltalán nincs rálátásom, hogy mibe lenne egyáltalán érdemes belekezdeni, mert nem tudom, hogy ilyen jellegű "layout" módosításokra miben van lehetőség. Bár amit a nokia fejlesztői oldalán olvastam, az alapján a C++ felejtős, az SPB shellben sem véletlenül maradt meg a felső fekete sáv (Navi pane). Talán a JAVA alkalmas lenne erre a célra. De még nem tudom, és sajnos időm sincs sok mostanában ezzel foglalkozni. (ez a "program" sem tökéletes. Pl. az időjárás-jelentésnél csak manuálisan lehet várost választani [a .js fájl módosításával], még a naptárban nem csináltam meg a hónapok közti váltást -> ez mondjuk nem lenne olyan sok idő, a naptárbejegyzések főoldalon való megjelenítését sem írtam még meg -> de ez is viszonylag könnyen megoldható)
-
phaet0n
tag
válasz
phaet0n #8134 üzenetére
Raktam fel képeket a felhasználói felületemről. Tisztában vagyok vele, hogy úgy lenne a hiteles, ha videót raknék fel, de a telefonomon kívül nincs olyan eszközöm, amivel elfogadható videót tudok felvenni, és így akár azt is lehet mondani, hogy "Ó, hát photoshop..". Mindennapos használatra nem ajánlom, az előbbiekben leírt funkcionalitási problémák miatt. (nem, egyáltalán nem lehet élni ezekkel a problémákkal.
) De kipróbálás erejéig kérésre átküldöm, csak még kell írnom egy használati útmutatót is mellé...
képek: [link]
-
phaet0n
tag
válasz
tariattila #8132 üzenetére
Nem tudom, hogy a romfőzögetésnek ilyen nagyüzemben mi értelme van. És azt sem tudom, mi ebben a nagy segítség.
hyperX elkezdett valamit, és neki valóban voltak-vannak úttörő megoldásai, azóta mindenki, aki kiheréli a telefon szoftverét, romfőző lesz. És ezt egyáltalán nem bántásból írom. De igazán nagy újításokat általában nem látni...Elég régóta figyelem ezt a topikot, és elfogultság nélkül, bizton állíthatom, hogy Quasi és muveszur nagyon is hasznos tevékenységet folytatott. És aki ezt megkérdőjelezi, az nagyot téved.
-
factory01
tag
Sziasztok
Régen jártam itt,van már frissített gyári magyar rom a telefonhoz? -
phaet0n
tag
válasz
muveszur #8127 üzenetére
Engem nem nyűgözött le az SPB MS.
Viszont egészen jól néz ki már a saját készítésű .wgz formátumú felhasználói felületem.
De a funkcionalitással még vannak problémák. (időjárás-frissítés után, ha nem hímestojásként kezelem, random kilép, valamint a .wgz formátum miatt nem megoldható, hogy a hardware-es "End call" gombra ne lépjen ki...)
Igazából most azt fontolgatom, hogy nyáron kicsit beleásom magam valamelyik erre a célra alkalmasabb programnyelvbe (JAVA vagy C++), aztán megpróbálok abban alkotni valamit. -
VIBO
őstag
most tolom fel a turbo hd-t, meg az uj spb shellt....
irok majd hogy milyenek.ennek a turboo cuccnak miben nyilvánul meg a hatása?
kicsit gyorsabb lesz minden oszt annyi? -
tariattila
veterán
Azt hiszem részemről is eljött az utolsó HSZ....
Akkor: ahhoz képest, hogy az őstagok minden második hozzászólása az újabbnál újabb romokról és proci felhúzásról szól nem semmi, hogy így lehurrogják azt aki egy kicsit örülni próbál ennek...
TokLac kapcsán pedig: majd ha annyi embernek segítesz mint Ő (és nem erre a készülékre gondolok kizárólag...) akkor mondhatod rá, hogy nagymellényű senki...
addig pedig saját magadnak küldd el PÜ-ben a hülyeségeidet és olvasgasd...
(szándékosan nem személynek címezve mindenki válogasson kedvére...) -
drevin_71
tag
Sziasztok!
nekem november óta van meg a telcsi ,most cseréltem faenil 2o3 -ra
a gyári "ócska" rommal egy bajom volt csak! a C: meghajtón lévő 10megányi hely...
-
muveszur
addikt
Pár rövid hírecske:
HyperX-nek sikerült túlhúzni az HD prociját, kb 150%-os növekedés van... Megint elővette a rossz énjét, fáj neki, hogy megosztották a TurboROM patchét más romokkal is, így a túlhúzásra szolgáló ROM imei alapon fog azonosítani. Gusztustalan húzás...Végre kijött az SPB Shell végleges verziója! 14 napos próbaverzió letölthető a hivatalos honlapon.
-
muveszur
addikt
A gyári ROM-ot szánalmasnak nevezni szerintem öreg hiba. Tudod az a baj, mikor még a Mi gyári ROM-ot használtunk, és még nagyon az elején jártunk a dolgokkal, Te még nem voltál sehol. Az első tulajok messze messze meg voltak elégedve a "szánalmas" gyári ROM-mal.
Nem nagyon tudnál mondani mégegy olyan telefont, ahol ilyen stabil, illetve meglehetősen kevés buggal rendelkezik az első szoftver. Főleg nincs ilyen a Nokiánál. Amikor az N97 éppen kezdte magát kiforrni a sokadik frissítéssel, addig az HD az első firmwarrel is versenyezni tudott.
Nem tudom, miért kell leszólni azokat, akik nem akarnak főzött ROM-ot használni. Mert hát mi a garancia arra, hogy a terméked messzemenőleg tökéletes lesz. Ha nem, megint ROM-frissítés. A gyári ROM legalább megbízható minden téren. (Ez nem a te munkádnak szólt.)
Engem hadérdekeljen már egy olyan embernek a véleménye, aki már ősidők óta húzza a telefont, és használja is. Mert hogy az nem használás sajnos, amikor az ember naponta, két naponta, hetente ROM-ot cserél. Ez nem Android, ahol az összes beállítá pikk-pakk visszatölthető.
-
TokLac
senior tag
válasz
Quasi_modo #8124 üzenetére
Én kérek elnézést a modoktól hogy ezt még le írom, utána nem reagálok a véleményeidre. Ebben a topikban még egy darab értelmes hozzásólásod nem volt csak idézeted a másikat mint egy papagáj és osztod az észt. Hajrá! Ez ám az építő stílus! A senkihez jelen esetben közelebb állsz mint én. Pápá papagáj!
-
TokLac
senior tag
válasz
Quasi_modo #8122 üzenetére
Ugyan már! Te mikor örültél itt valaminek is? Inkább a gyári rom a szánalmas! A többséget pedig érdeklik az újabb romok és hírek. Téged nem. És? Senkit nem érdekel a véleményed.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
tariattila #8119 üzenetére
mindig lesz egy új telefonod...és egyre jobb
És közben elfelejted, hogy akár használni is lehet, mert arra gyártották.
Csak céloztam rá, hogy ez a téma kissé már unalmas, sőt lassan inkább szánalmas. -
válasz
Ha egyszer sz*r a HX V5 nem fogom csak azért fent hagyni, hogy ne higgyék azt az emberek...
Inkább örüljünk, hogy ennyi rom van, és van szerencsék kiválasztani a nekünk legjobban tetszőt! -
tariattila
veterán
válasz
legalább készülnek rá remek dolgok...(ha már a gyári az fehér holló...)
romot frissíteni pedig jó kis elfoglaltság...mindig lesz egy új telefonod...és egyre jobb -
Quasi_modo
nagyúr
Emberek ha valaki betéved ide, az azt fogja hinni, hogy ezt a mobilt arra találták ki, hogy egész nap romot cserélgessetek.
-
tariattila
veterán
válasz
Quasi_modo #8107 üzenetére
tudom kb. ,hogy hol vannak ezek a helyek és figyelni is szoktam ...ja és még beszélni is...
de már kíváncsian várom, hogy bekövetkezzen... -
norbest
aktív tag
Nagyon jó teló egyébként, most volt nállam néhány napig 1
-
válasz
chipi-85 #8104 üzenetére
Na most lehet hogy én baktam el valamit, de HX-V5-23-ban semmi Kastor effect, és nincs Turbo alkalmazás
Sőt nemhogy turbó nincs benne, de még lassabb mint a KNBS5-el!
Alkalmazások megnyitása 8-10 mp, úgy hogy semmi extra nincs felrakva, csak mit az FW magának felrakott!
Az effectet be kell valahol kapcsolni?Érzem, hogy ez a V5 nem sokáig lesz fent!
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
tariattila #8096 üzenetére
elég sűrűn ingázok a civilizáció és a "semmi" között ahol ugye történik váltogatás rendesen de ilyet nem tapasztaltam egy telónál sem.
Mert éppen nem beszéltél? -
Fel akarom rakni a HX V5-öt!
A kérdésem az lenne, hogy most nem lehet Contents csomag felrakni?
Vagy ami a V4-hez volt, azt fel lehet rakni?
HX-V5 milyen modemmel dolgozik? JC1-et fel lehet rakni hozzá? -
TokLac
senior tag
válasz
tariattila #8101 üzenetére
Nem csak átmásoltam a hozzászólást az előzőbe mert még lehetett szerkeszteni.
De amúgy folyamatban van egy egyedi ikonsor. De lehet elvetem az ötletet mert nem piskóta szerkeszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Linux kezdőknek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest