Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KukkSteve
senior tag
Egy kis segítséget kérnék! Az internet megosztásom elszállt, vagyis mióta beállítottam egy tetszőleges ssid-t, azóta bekapcsolás után szimplán annyit ír ki h: hiba! Így sajnos nem tudom módosítani az adatokat sem! :S Valaki nem tudja, hogy hol tárolja a Beállítások/internet megosztása a beállításait? Wifin szeretném megosztani a netemet, de úgy, hogy telefonok is tudják venni. Kerestem én rá progit, csak az a baj, hogy azt a teló nem látja, már próbálgattam mindent, de akármit csinálok, csak a gép látja! :S
A számom az adatlapomon. ;)
-
zseko
veterán
Jaaa, és még ami gond az S2-ben: (jóval) gyengébb a wifije. A WifiAnalyzer progival nézve 8dBm-el mindig kevesebb jelerősséget mutat, de ez esetenként felugrik 18dBm-re is. Pl. itthon a saját wifire a Spica 28-36dBm közötti értéket mutat, az S2 42dBm alá sose ment, leginkább 44-48 volt az érték. Spicával néha beugrik egy-két másik hálózat is, az S2-vel talán ha egyszer láttam egy pillanatra. Amit a Spica 80dBm-nek jelez, azt szinte esélytelen megtalálni vele..
A GPS is gyengébb szerintem, legalábbis a pontossága, viszont elég gyorsan talál jelet.(most persze rögtön megcáfolt, 39-42dBm-nek jelzi a wifimet és megtalálta a szomszédot is...)
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz Jaki2000 #34688 üzenetére
Én is használtam kizárólagosan csak Ubuntut egy évig, ebből alakult ki az a véleményem, hogy maga a rendszer jó, de nem kezeli még mindig elég jól a hardvereket. Amíg nem tettem megfelelő hardvert alá -és ez nem a sebességet jelenti- csak kínlódás volt a winhez képest. De egyébként imádtam a rendszert, csak vettem egy új vga-t (annyira újat, még win alá sem volt akkor még normális driver...) és emiatt kénytelen voltam visszatérni winre. Ha nem játszanék, akkor még mindig az Ubuntut használnám elsődlegesen, mert sokkal jobb mint a win7.
A legnagyobb probléma az S2-vel, hogy marha unalmas használni Semmi izgalom , működik és kész. Három hétig bírtam, hogy ne rootoljam ki
Ami tényleges hiba/gond/probléma:
1. kevés fényviszony mellett kamerázva kb 5-10mp-ként elveszti a fókuszt és újrafókuszál, emiatt pedig a felvétel sebessége 30fps-ről leesik 12-15fps-re.
2. zabálja az aksit de rendesen, kell mellé paks
3. ez szubjektív, emiatt is rootoltam ki, a feleslegesen futó kiirthatatlan programok a memóriában. AccuWeathert nem használom mégis állandóan újraindítja, wifit bekapcsolva folyamatosan fut a wifi-sharing és még egy wifi megosztásos cucc, Bluetooth-ot még egyszer sem próbáltam rajta mégis ott ül a memóriában 2 komponense is (ráadásul ezeket tényleg nem tudom bezárni), és a sok, 'ész nélkül', állandóan újra és újra előretárazott alkalmazásMúlthéten tettem újra a Spicát, úgy volt hogy elviszik aztán mégis rajtam maradt(...) így most csak szimplán bekapcsolva feküdt az asztalon. Most néztem, 8nap 4órája megy és 47%-on áll még az akku Kártya nincs benne, de a wifi folyamatosan be volt kapcsolva. Normál használattal bírna ki ennyit, de jó lenne...
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
chato01
csendes tag
Az előzőhöz: Nem 112% hanem 112MB 89%
Sok mindent láttam már, de mégsem tudok mindent...
-
Jaki2000
aktív tag
válasz Sirjames #34691 üzenetére
Talán lassul, de 30-40 Mb, vagy még kevesebb memóriával se lesz túl sebes. Mert pl az igo az sdre telepítve is elvisz több mint 10Mb-ot a belső memóriából. és akkor az szépen lassan elfogy. Bé verzió, használjuk a telefont telefonálásra, így elkerülhető a problémaJa! Nem szoktam kivenni az SD-t.
[ Szerkesztve ]
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
chato01
csendes tag
válasz Jaki2000 #34690 üzenetére
Igen ezt már én is tapasztaltam, de érdekességként leírom, hogy szintén Rutyika által megalkotott SGM-Froyo-beta2.1_up_3.3.5_HoneycombMod_Plus_Yonip_24Bpp progi felrakása után az IGO-val együtt a belső mem 112% maradt.Abban a progiban a Titánium mutatta a létrehozott Ex2 memoriát, és annak telítettségét is .
-
Jaki2000
aktív tag
válasz chato01 #34689 üzenetére
Én bármelyiket pakoltam fel, mire kész lett 60Mb körül maradt, még a dalviktocache ellenére is. Az ext2 partíciót még nekem sem sikerült semmivel látnom. Van ami mutatja a méretét, de ettől tovább nem jutottam. És az az érzésem, hogy az apps2sd csak simán az sd-re pakolja a cuccokat.
A Samdroid tools > Apps2sd settings > Move dalvik-cache to SD
Újraindítás! Na ez átpakolja az egészet az SD-re, úgy, hogy lesz 110-130 Mb a belső memóriában. Hogy ez önmagában okoz-e valami gondot, még nem tapasztaltam.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
chato01
csendes tag
válasz rutyika68 #34668 üzenetére
Szia!
Az természetes, a SGM-froyo-BETA3.1HoneycombMixxed javított verziójánál, telepítés után szinte a telo belső memjének a fele eltűnik.Most 45% (64 MB) de ha felmenne az IGO akkor nem marad csak kb.30% ( 44 MB ). Próbáltam az előre telepített appokból annyit kiszedni mint általam hozottak értéke. Amúgy a progi jó, gyors és látványos. Az EX2 memet még mindig nem mutatja, és ezáltal ellenőrizhetetlen, hogy oda miket és mennyit telepít.
-
Jaki2000
aktív tag
Bejelentették az Android 4-et. Talán már kiforrottabb lesz. De végül is csak pár éve jelent meg. Igazából a linux egyébként is erőforrás igényes (már amit én telepítettem pl ubuntu, suse). És volt már problémád az S2-vel? Amit én láttam az nagyon ott volt.
Meg van még egy-két ütős: Motorola Atrix, LG Optimus X2, vagy az SE Xperia teljes sorozat.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
zseko
veterán
válasz Jaki2000 #34686 üzenetére
Kinek mi érdekes.. pl. anno nekem is fontos volt, hogy mikor egyszercsak gondolt egyet a telefon és eltűnt belőle a market, azt a nyomorult progit milyen néven találom meg hogy csak azt kelljen visszatenni ne pedig az egészet újraflashelni.
Egyébként már túlléptem ezen a 'problémán', felidegelt és lecseréltem egy S2-re. Még egyszer nem veszek olcsó telefont az biztos. Mindazonáltal egyre biztosabb vagyok abban, hogy az egész Android rendszerre amit leginkább lehet mondani az az, hogy csak 'működget', de nem működik. A hardverkihasználtsága majdhogynem egy vicc, amit még meg is fejel a széttagoltsága. Két-három év múlva talán már ténylegesen jó rendszer lesz, ám ha a széttagoltság megmarad, könyen a sülyesztőbe kerülhet előbb-utóbb.HR24.hu
-
Jaki2000
aktív tag
Értem! Akkor most beszóltam? De akkor sem értettem mit akar azzal market4-gyel. És pár 10.000 hsz alatt ezt igazából nem feszegette senki. Gondolom, vagy nem volt fontos, vagy volt egyöntetű. Nekem azért sokkal érdekfeszítőbb, hogy pár hét után miért szarakodik minden ROM. Az eclairt most hanyagoljuk, meg az önmegtartóztató júzert, aki csak telefonál. Most (az előzmények nyomán) fent van a mod-x 3.1 minden extra nélkül, semmi extra app és ha gondolkozni kell neki inkább újra bootol.
Hát ez érdekesebb. Amúgy, ha telefonálni akarok vele, na arra jó. Már ha nem bootol egy frissítés miatt.
Már kezdek gyanakodni a mérges madarakra. Lehet, hogy feltolom a mentést és hanyagolom a madarakat.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
zseko
veterán
válasz Jaki2000 #34684 üzenetére
Szerintem nagyon nem érted mit akar mondani, megnézted egyáltalán a linket amit adott? Ő tulajdonképpen erre válaszolt. Azt kérdezték, milyen néven van a market programja a telefonban, mert ugye nem az a neve, hogy market.apk, hanem az, hogy vending.apk. Itt csak simán össze vannak gyűjtve egy listába ezek. Bár a legtöbbnek beszédes a neve, a market szinte az egyedüli aminek a neve nem mondja meg hogy melyik progi.
HR24.hu
-
Jaki2000
aktív tag
válasz Sirjames #34683 üzenetére
Mi micsoda? Keressél már rá bármire!
Pl: file maneger [link] tovább [link]
Ez mi, ha nem az android market? Kevés az információ?
Vagy ha a gugliba beírod mi a francot dob ki elsőre? [link]
Ez a hivatalos android market. Vannak más marketek is, pl ahol nem tudod mi, micsoda[ Szerkesztve ]
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
Jaki2000
aktív tag
válasz rutyika68 #34681 üzenetére
Tényleg ez a divat. Van itt mellettünk egy "gyúrunk vazze" szalon. Hát a 80 %-nak ilyen e sérója. De nem az időtől + a stressztől. A pénztől vazze! Nekem meg a vérnyomásom fogja kilőni a hajamat az agyammal együtt.
Azt nem fogtam, hogy csereberéltél. Az X8 az kicsi micsoda? Egyik barátom mondta (Spicája van), hogy a csaja X10-e nagyon zsír. Ki van találva. Ez is kivan találva, csak korán felébredt a mérnök és csak a felére emlékezett.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
rutyika68
őstag
válasz Jaki2000 #34676 üzenetére
Tudod hogy van az a mondás, buta haj elhagyja a okos fejet.
Én még voltam katona,1,5év, és ott sikerült elhagynunk egymást, én és a hajam. Na meg az évek (43), meg a három lurkó.
Teló most cseréltem a szintit egy SE x8-ra a csere-berén.
Miért kérded?[ Szerkesztve ]
" Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
Jaki2000
aktív tag
válasz Sirjames #34674 üzenetére
Ezt hol gyűjtötted be?
A rendes market itt van: https://market.android.com/?hl=en és ott rendes leírás és képek vannak. Sőt, ha be vagy jelentkezve onnan el tudod indítani a telepítést is.Rutyika? Hogy állsz a teló kérdéssel?
Bocsi! Neked a Spica-tól hullott ki a hajad?[ Szerkesztve ]
-
hriska
aktív tag
válasz rutyika68 #34672 üzenetére
Köszi,közben már megtaláltam.
Egyébként az új "szerzeményed" nekem zabálja az akksit,reggel óta lement 50%-ot semmi használat mellett pedig semmi sem ragadt be.Rakom vissza az előző 2.1-et amit csináltál de abban zavart az új Market.-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
hriska
aktív tag
Milyen név alatt találom meg a marketet system/app mappában,hogy az újat a régire tudjam cserélni még telepítés előtt?
-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
csabi10
senior tag
válasz rutyika68 #34665 üzenetére
Köszönöm, amint lesz időm kipróbálom.
Bár most UltimateFrozenSpicaClair v2.0 - perfected van fenn, és eddig jó. -
Sirjames
csendes tag
Volt 2 oldallal előbb linkelve egy dalvik to cache. Jól tévedek ez nem SD-re, hanem a cache-be mozgatja a dalvik cache-t?
Üdv,Sirjames
-
chato01
csendes tag
válasz rutyika68 #34648 üzenetére
Szia! Megpróbáltam amit leírtál, de a a bootolás utáni animációnál mindig lefagy és a spica felirattól újra indul, megpróbáltam újra tenni az új 3.1 verzióval is de a hiba ugyan az. bár most látom, hogy egy pár bejegyzéssel lejjebb van egy javított verzió is. Az mivel tud többet?
-
zoleee24
tag
Sziasztok!
Aki stabil ROM-ot szeretne annak ajánlom a Rutyika féle
HoneycombMod (Eclair 2.1.3)-t.Nálam 777 órája és 48 perce megy újraindulás nélkül!
Szerény számításom szerint ez több mint 32 nap folyamatos üzemidőt jelent.
Nálam eddig ez az etalon.Köszi Rutyika!
-
törölt tag
Azzal mit tudok kezdeni, hogy a telefon nem írja ki a 06-al kezdődő telefonszámok neveit, csak azokat, amelyek +36-al kezdődnek?
-
Sirjames
csendes tag
Megpróbáltam a Frozen Spica 2.0 alá tenni az új Gmail-t.(v2.3.5). Természetesen recoveryből a Samdroidról letöltött zip segítségével. Na innentől kezdve nuku gmail. Vajon ez miért van?
Megoldottam mert az eredeti ROM-ból kiszedtem az apk-t és feltelepítettem azzal. Csak érdekelne a miértje.Sirjames
-
-
Sirjames
csendes tag
-
lacitrabi
csendes tag
válasz hriska #34644 üzenetére
7zip-el megnyíttod a system app mappát,törlöd ami nem kell,bele húzod amire szükséged van.Mikor készen vagy megkérdezi,hogy beleeggyezel-e a mappa módositásába,adsz egy OK-t és készen van.A mappát csak megnyíttod a 7zippel,nem kicsomagolod!Bocsánat,ez Sirjamesnak kellett volna mennie.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sirjames
csendes tag
Üdv,
Egy meglévő (letöltött) ROM-ból hogy tudok alkalmazásokat kiszedni, illetve beletenni? Csak hogy ne kelljen minden egyes flash-nél végigjátszani a nekem szükséges dolgok telepítését. (Illetve ne szerepeljen mondjuk 2szer, 1szer a systemben, egyszer az appok között)
[ Szerkesztve ]
Sirjames
-
hriska
aktív tag
válasz rutyika68 #34624 üzenetére
Melyik kernelt tetted bele?#46-os yonip?Mert nekem ez volt az előzőn is fent de most is ezt mutatja( ezúttal nem tiszta telepítés volt )
Egyébként eddig hibamentes,Wifit most nem tudom kipróbálni arról később alkotok véleményt-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
kovacszk
senior tag
Az usb drivernek nem sok köze van ahhoz hogy a telefon download módba kapcsoljon. Azt a hang le + kamera + kikapcs gombal tudod. Ha a com port csatlakozás nem megy odinban, akkor próbáld még meg EZZEL a driver packal próbálkozz, előtte minden mást szedj le (kies stb..)
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
beci
őstag
Na,a sokadik kies,és usb driver telepítés után feladom...
Download mód nem kapcsol,ennyit a Spicámról.Megy az apróba...Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
kovacszk
senior tag
-
chato01
csendes tag
válasz rutyika68 #34631 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Most már csak egy kérdésem és kérésem maradt.Mi a telepítés menete?
Felmásolom az SD kártyára, belépek recoverybe, és hogyan tovább?
Vagy újra kell tenni az egészet?
Ne haragudj az amatőr kérdésekért, de nem vagyok számítógép guru... A leírásod alapján viszont nagyon könnyen ment az előző is.
Előre is kösziSok mindent láttam már, de mégsem tudok mindent...
-
rutyika68
őstag
válasz chato01 #34630 üzenetére
Mixxed téma.
Telepítés recoveryből, előtte nyomj egy wipe dalvik cache-t." Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
chato01
csendes tag
válasz rutyika68 #34629 üzenetére
Szia!
Nem, az SGM-froyo-Beta2.1_UP_v3.3.5_HoneycombMod_Plus_Yonip_24Bpp változat ment rá fel.( 33840-ből letöltve ) Azt szerettem volna elérni, a gyorsaságon kívül, hogy a 34608-as bejegyzésben szereplő téma kerüljön fel rá.
-
rutyika68
őstag
válasz rutyika68 #34608 üzenetére
SGM-froyo-BETA3.1HoneycombMixxed Javítva! De nincs tesztelve.
[ Szerkesztve ]
-
rutyika68
őstag
1. lépés. töltsd le a mixxed témát
2. kell a jelenlegi romod framework-res.apk-ja.
3.és az rom framework-res.apk-ja melyben benne az az animáció mely tetszik
4.és azzal a modszerrel ki kell cserélni, mint a wifi jelet csináltad
5.a kész framework-res.apk-t, beilleszted a Mixxed téma/system/framework/framework-res.apk-hoz, az az lecseréled.
6. telepíted rycoveryből[ Szerkesztve ]
-
hriska
aktív tag
válasz rutyika68 #34616 üzenetére
Hát ez bizony sem tiszta sem piszkos telepítés mellett sem hajlandó elindulni,csak a végtelen boot van. Már mindent megpróbáltam,de semmi.Lehet,hogy én vagyok a béna,de ez már vagy a 30. telepítésem,de ez kifogott rajtam. Passzolok.Az előző verziód minden nyüglődés nélkül felmegy.
Ha valakinek sikerült,jelezhetné!-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
maxx3515
csendes tag
válasz rutyika68 #34611 üzenetére
Bocsi, Én voltam a láma és nem is olvastam tovább, csak ezt a részt abból amit írtál
Flash > restart
Root > restartÉn ezt úgy értelmeztem hogy már a spicagenmodot flasheled fel, aztán restart, root, restart
Eszembe se volt valahogy a 2.1 srydolgozni csak lassan és szépen, ahogy a csiga megy a jegen, úgy érdemes :)
-
maxx3515
csendes tag
Azt hittem alapból rootolt a spicagenmod, de ha nem, lenne valaki olyan rendes és kipróbálná ezzel rootolni?
dolgozni csak lassan és szépen, ahogy a csiga megy a jegen, úgy érdemes :)
-
rutyika68
őstag
Hali!
SGM-froyo-BETA3.1HoneycombMixxed
Nincs tesztelve! Valaki ha megtenné.... KösziVáltozások:
Honeycomb Mixxed téma.Yonip Final 24bppTelepítés menete:
Flash > restart
Root > restart
Recovery > Wipe factory reset > HoneycombMod install > restart (hosszabb boot idő, ilyenkor csinálja a ext2-t)
Ha betölt a redszer, restart (ilyenkor tölti be a skint, hosszabb boot idő)
Recovery > wipe dalvik cache > dalvik to cache install > restart
Recoveryben egyszerre mindig csak egy műveletet csinálj!
Minden alkalommal várd meg még teljesen feláll a rendszer!Mindenki saját felelősségre! Nem vagyok felelős ha valami balul sül el!
[ Szerkesztve ]
-
person
senior tag
Ma kb 4 órás navigáció alatt 48-fokra melegedett a drága és ezt tartotta is végig. Igazából leszartam csak gondoltam az arcomba ne robbanjon 140-nél.
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Rutyika!
Hogyan csináltad a romodban azokat a spéci ablakbeúszásokat? (amikor így sarokból úszik be a következő menüpont meg ilyesmi)
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
beci
őstag
Sziasztok.
Most mi a legujabb,stabil rom?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest