Hirdetés
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Yettel topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Stabil pályára állt az Android 16
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
válasz
gerner1 #54561 üzenetére
Tudtommal csak boot elején lehetne.
De lehet mivel múltkor sem lehetett hosszú powerrel kikapcsolni, így lehet az az rész tönkre bolt benne lenni. Akkor voltam recoveribe, csak el kellett csípni azt a pillanatot amikor épp újra indul a teló. De mivel helyre ált, így nem lett akkor alaphelyzetbe téve, mert hogy mentsünk adatokat.
De úgy néz ki mind1 is.
Lemerült és töltésre sem reagál most.
Pedig bíztam, hogy így a boot kikényszeríthető lesz.Esetleg még ötlet valakitől?
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Mit tudok csinálni a telefonommal.
Este lefekvéskor még működött, majd 5 perccel később mikor kézbe akartam venni, akkor épp újra bootolt.
Berírtam a a SIM kódot és a jelszót megnéztem amit akartam és letettem.Reggel nem ébresztett, nincs kép, géppel nem kommunikál a szám nem elérhető.
Az értesítési led pedig kéken villog.Hiába nyomom hosszan a bekapcsoló gombot, nem kapcsol ki, tehát nem reagál az általam ismert vészleállításra sem.
Valakinek velemi ötlete?
-
World-Soft
senior tag
válasz
gerner1 #54551 üzenetére
A Smart Switch-ből a legújabb van fent. Most szedtem le.
Windows-ban a képeket meg ezeket most átmásoltam.
Menteni most csak a telóból akartam. Pl. hívásinfót csak, hogy kicsi legyen az anyag.
Gondolom ekkor ad SD kártya benne léte nem számít.
a gy.tár az a gyorsító tár akar lenne? Ez melyik opció? (gondolom ekkor az appok meg minden megmarad még) -
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #54548 üzenetére
Valahogy elindult nagy nehezen, viszont most próbálok biztonsági mentést csinálni, de a Smart Switch nem csinál semmit. Addig, jut, hogy előkészíti, a telefon meg azt írja hogy "csatlakozás az adatok átviteléhez", majd végül kiírja, hogy nem sikerült neki.
Mi lehet a gond? -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Van egy S7 Edge készülékem.
Kb 1/2 órája csak úgy újraindult.
Azóta nem indul el. A Samsung feliratnál megáll, majd hosszú percek után újraindul.
Hosszan nyomott bekapcsoló gombbal sem lehet kikapcsolni.
SIM és memória kártya már kiszedve.
Van ötlet, hogy mit lehet még csinálni? Jó lenne adatvesztés nélkül.Zoli
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Régóta halogattam a biztonsági frissítést. Mivel lassul a teló, rávettem magam, de nagyon nem szeretném újrarakni még.
2019 januári van rajta és a 2019 őrit akarta feltenni (letölteni már nem kellett neki).
Újra indult, majd a frissítő kiált hibával.
Újrainduás után a 2020 januáit próbálta letölteni, majd úrjaindulás után rögtön írja hogy hiba.
ezt eljátszotta most még 2x a 2020 márciusi frissítéssel is.
Tehát látszik, ha sikerül ha nem, attól lép tovább a teló a következő és következő verzióra.
Azt tudom, hogy sokáig halogattam előtt is, és lehet akkor is elbukott, hogy még mindig a 2019 januári van fent.
Lehetséges olyan, hogy mindegyik frissítés eleje azzal kezdni, hogy megnézi, mi van már fent, és mivel van hiányzó biztonági frissítés, ezért rögtön elbukik?
Azt írja, hogy csinál hibanaplót, de azt hol tudom megnézni? És ha meg van fogom tudni úgy olvasni, hogy valami kiderüljön számomra is, vagy valami bináris logja van? Ugye úgy is akkor tudtok valamit mondani mag a hiba megoldására, ha tudjuk mi a gond.
Jó lenne nem szervizbe vinni, nem is biztos, hogy foglalkoznának még vele, illetve jó lenne, ha nem kéne újra telepíteni a rendszert, mert most nem aktuális.Zoli
Előre is köszi. -
World-Soft
senior tag
Viszont egy kérdésem lenne még:
Kipróbáltam most az Oreon a lassított videófelvételt.
A kép ocsmány (S40 régi Nokia is jobbat csinált), és vibrál (szobában rendes izzószálas szobában) már a bekapcsolás pillanatában.
Ez mitől lehet, és hogy javítható?Köszi
-
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #52997 üzenetére
Megtaláltam közben: Biztonságos indítás volt a neve.
-
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #52996 üzenetére
Ezt írja az elején:
"A telefon a biztonság érdekében titkosítva van. Az eszköz elindításához adja meg a jelszót." -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Igaz lehet inkább Oreos a probléma.
Feltettem a 8-as androidot. Az elején mikor konfigurálta kérdezte, hogy kérjen -e be jelszót.
Mondom oké legyen. Eddig is telefon indításkor az első ujjlenyomatos feloldás helyett jelszót kellet megadni.Hát sajnos ez nem az volt.
Most már úgy indul a teló, hogy:
1. adjam meg a jelszót
2. adjam meg a SIM PIN kódot
3. adjam meg megint a jelszót, mert elsőre nem lehet ujjlenyomattal indítaniKerestem, hogy hogy kell ezt kiszedni ezt a SIM PIN előtti jelszó kérést, de nem találom.
Tudna valaki segíteni?
Köszi előre is.
Zoli -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Most hoztam vissza a hivatalos szervizből a telót.
Kijelzőcsere volt.
Amit észrevettem, hogy talán a Home gomb picit magasabban lenne, mint volt, de szerintem ez nem gond.Viszont elvileg aksit is cseréltek, mert a kijelző cseré jár.
Hogy tudnám leellenőrizni, hogy ezt tényleg lett -e aksi cserélve?
A Phone INFO szerint 372 töltési ciklus van benne.
(Nem tudom, hogy ennek nullázódnia kellett volna, vagy sem.)Előre is köszi.
Zoli -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Pesten tudtok ajánlani olyan helyet, ahol kijelzőt cserélnek úgy, hogy a gari megmarad és a vízállóság is?
Persze valami elérhető áron.Hiába volt rajta fólia, tegnap székről esett az oldalára és megsérült nem csak az üvege, hanem a kijelző is.
Kicsit kezdek azért kételkedni abban a Gorilla Glass-ban amivel kéne rendelkeznie.
Illetve tudtok olyan biztosítót, aki a javítás után vállal még biztosítás kötni.
Minden segítséget, tippet előre is köszi.
Zoli -
World-Soft
senior tag
Hali!
Jelenleg 7-es android van még a telefonomon.
2 kérdésem lenne:
- kamera alkalmazásnál nekem a Note 4 után nagyon zavaró, hogy az eltérő szenzor miatt videónál nem ugyanaz a képterület lesz aktív, mint kameránál.
Note 4 esetén beállítottam mit akarok felvenni, és indított. Itt csináljon kell egy 1-2 másodperces próba videót, hogy lássam, hogy ha kamera üzemmódba vált, mennyivel kell hátrébb mennem, hogy az legyen benne amit szeretnék. Erre nincs valami megoldás?- a másik oreo8-ra vonatkozna. Bemutató termi S8-ban láttam, hogy van "Expanded S Pen features". Toll nélkül is elérhető pár olyan funkció ami Note 4-nél gyakran használtam. Ott pl. ki tudtam egy képrészletet metszeni, és ha látott rajta szöveget, akkor meg lehetett kérni, hogy ezeket gyűjtse ki nekem. (pl. mikor egy képen volt egy telefonszám, akkor ez nagyon jól jött)
Az S8-ban tol nélkül is meg tudtam a ezt csinálni (meg röptében fordítani, stb) a bemutató teremben. Mivel ez talán a "Samsung Experience 8.5" része, ezért reménykedem, hogy mi is S7 Edge-re ezt megkapjuk. Akinek van már Oreo 8 fent, az meg tudná mondani, hogy ez a funkció, az elérhető e?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
World-Soft
senior tag
válasz
Jack Oneill #40729 üzenetére
Most láttam csak amit te írtál. Köszi. Mind a kettő meg van. Végre tudom mi az az ikon. A fél netet végigtúrtam.
Köszi -
World-Soft
senior tag
válasz
tibbike01 #40721 üzenetére
Az már meg van. Sok újat és jót találtam az S7 edge-ben. Ezek viszont az S7 edge-ben is megvoltak (pl csoportok) , míg nem frissítetrem. Így viszon pl. a csoportok elérhetetlen, használhatatlan. És mivel nem törölték, ezért gondolom vissza lehet hozni rendesen is aki a csoportokat használta.
Vagy a másik, hogy elkültem egy alkalmazást valami alvó energiatakarékos módba az ikonján hosszan nyomva, de nem találom hol lehet visszahozni (mert nem találom a kezelőt). És az ikonnál vissza nem lehet vonni.
Stb.
Sőt megjelent egy ikon fent az állapotsorban. Jobb oldalt ahol általában a telefon cuccai vannak. Egy plusz jel és körülötte egy karika és a karika 1/4-e már világos szürke. Mintha valami fogyna (és valóban egyre nagyobb része lesz világos) , de nem tudom mi. És nem találom neten se mi ez. -
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #40718 üzenetére
Az asztalon két ikonra rányomva, hosszasan alvó módba tettem őket. Ez eddig ok, mert szerintem ez a 6.0-ban megismert fukció a régen használt alkalnazásokra.
De itt se visszahozni ugyanitt, sem az alap beállító felületet nem találom. -
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #40717 üzenetére
Illetve a névjegyzékből alig lehet a csoportokat elővarázdolni. A tárcsázóból meg egyáltalán nem.
A tárcsázóban maga a tárcsátó mindig egy kis ikon formájában el van rejtve.
A alkalmazás váltó ilyen bepörgő, darabosan mozgó lett mintha 'mágneses' lenne, és rendszeresen félreütök...
Ezekre van valami megoldás? -
World-Soft
senior tag
Hali!
2 napja nyomkodom az új telom a régi note 4 helyett. Nem mindent találok.
Pl. Galériánál volt egy arcfelismerés. Hova tűnt?
Illetve feltettem az Android 7-et. Az értesítési panelt meg a beállításokat nem lehet valahogy visszacsinálni? Nem tetszik, hogy már szinte csak minden szöveg.
Van rá valami megoldás?
Köszi
Zoli -
World-Soft
senior tag
válasz
Alonso69 #40637 üzenetére
Szia köszi.
Ezeket hol látom?
Elvileg független, de az oldalon ezt sem találtam.
A típusát elvileg tudom, és az egyezik, de attól még lehet európai piacos, mert a cég bár magyar papírokkal meg mindennel hirdetni, ez az egy fekete mégis valamiért 40k-val kevesebb volt.
Ezért lenne jó előre tudni és nem úgy hogy kibontják és ott telefonálás, meg egyeztetés, hogy akkor jó vagy nem jó. -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Le akartam a leendő telómat (s7 edge) előre ellenőriztetni, hogy rendben van -e, illetve, hogy rendes magyar piacos -e.
Elkértem a boltól az átvétel előtt az IMEI számot, erre közli a Samsung, hogy más gyártókkal ellentétben IMEI alapján nem tudna segíteni.
Csak R-el kezdődő gyári szám alapján. Azt viszont a doboz megbontása után a készülékből lehet valahogy kikeresni.Hogy tudnám ellenőrizni valahogy mégis a telót előre is.
Mert abba tuti nem megy bele a bolt, hogy kibontja a dobozt, majd ha minden minden renden (Samsung felhívása után), akkor megkérem, hogy csomagolják vissza csütörtökön, és majd hétfőn tudok legközelebb menni érte, mert utána el kell kérnem a Vodafonetól a volt készülékem árát (és mire meg van, addigra bezárnak).
Ezért lett volna ha Samunál is IMEI alapján megmondják, hogy jó -e, magyar garis -e.és akkor a Vodafonenál kezdek, és utána a pénzzel 5 perc alatt elmegyek a telóért.Tehát van valami lehetőség IMEI alapján Samura is valamit mondani?
Előre is köszi.
-
World-Soft
senior tag
válasz
gerner1 #40440 üzenetére
Kösz az infót. A Westenben volt az hogy majd 1 év nem kaptak mást, csak ez van. A telefonos ügyfélszoli mondta hogy soha nem is volt fekete csak ez a kék szín volt még és a kékből nem sok. Viszont ezzel sokat segítettél, mert akkor könnyebb ütni az asztalt, hogy mind1 honnan, milyen esetleg eldugott partnernél, de kutassanak fel egyet. 3 hónapjuk van rá.
Jobb mint abból kiindulni, hogy sosem volt.
Köszi. -
World-Soft
senior tag
válasz
pleslie82 #40438 üzenetére
Westend nagy ügyfélszoli, telefonos ügyfélszoli és a weboldal alapján. A fura, hogy az elmondás alapján ez volt a fő vonal, és csak minimálisan volt kék az elején és ennyi. Maga a bolban szóltak, mert sokaknak ez kizáró ok szokott lenni.
De lehet hogy partner boltban hamarabb kapok,ha máshonnan is szereznek be. Lehet meg kéne próbálnom. -
World-Soft
senior tag
válasz
pleslie82 #40420 üzenetére
Na most jártam körbe. A csalódás hogy a piros szolgáltató csak undorító aranyban forgalmazza. Fekete sosem volt. (a többinél még most is van) Azt javasolták fóliázzam le vagy tokkal rejtsem el. A M Marktban van fekete +20k-ért. Tehát az egyerlen megoldás ha 1ft-ért választok készüléket amit 20k-ért eladok, mert a különbözetet azt mondták elvileg ilyen extrame esetben is megkapom.
Mehh az egész. -
World-Soft
senior tag
válasz
pleslie82 #40416 üzenetére
Köszi a tapasztalatot.
Látod még azt sem néztem meg, hogy akkor ez kisebb mint a Note 4.Más képmetszőt helyette nem találtál? Vagy ami pl. a képről a szöveget gyorsan visszafejti , mint a Note 4 képmetszője volt?
Amúgy a feladatot feladták. Most kell ma döntenem (talán kapok engedélyt holnapig, és akkor el tudok egyáltalán jutni egy rendes Vodafoneba) igazából 1 este alatt.
Ha lejár a csereutalvény, vagy nem kérem most még egyiket sem, mert idő kell, akkor ezzel többet nem adhatom be a szervizbe, hogy elcseszték a készüléket, és ezzel nem javítják már és nem cserélik.Tipikusan megfontoltan váltok mindig készüléket, és ezt most kicsit el akarják venni.
(Pedig hétvégén haver még oda adta volna a S7 Edge-jet a kezemben, hogy kicsit nyomogassam, szokjam, hogy ez mennyire jön be nekem pl.) -
World-Soft
senior tag
válasz
Anulu79 #40406 üzenetére
Köszi.
Note 7 (edge) estén is ugyanúgy meg van minden ami az osztott módot illeti?
Tehát nem csak két alkalmazás lehet egymás mellet hanem ikon méretűre összecsukhatom, vagy kisebb lebegő ablakként tetszőleges helyre tehetem az ezt támogató alkalmazásokat mint Note 4 esetén?
Mert ez ami még jó volt benne.Illetve ceruzával volt az intelligens képkivágás, ami legnagyobb előnye volt, hogy egy képről vissza tudta fejetni a szöveget. Elvileg ehhez nem kéne ceruza, de nem találtam meg, hogy hasonló funkciót bele tettek e az S7-be.
Illetve nem tudom hogy újjal használva jegyzettömbszerűség van -e, hogy gyorsan fel lehessen valamit firkálni és ne billentyűzeten bepötyögni valamit.
Köszi. -
World-Soft
senior tag
válasz
Symbio #40398 üzenetére
Más is van, de az volt az első ami feltűnt.
A szerviz ajánlotta fel a csereutalványt (mert egymás után túl sokszor nem sikerűt jól összerakni rendesen).
Csak egyik nagy fájdalmam a ceruza lenne, meg a jó fogású hátlap (a lekerekített kijelzőszél annyira nem vonz) ami nem csúszik csak úgy ki a kezemből.És most dönthetek, hogy javítsák -e újra még, vagy csereitalvény.
De 165K-ból pl. csak ez jön ki, mert gondolom nem a készülék árát fogják nézni hanem a kedvezményekkel csökkentettet.Sajna a Note Fan Edition nem elérhető, a Note 8.-ra meg 100K-t kéne ráfizetni, meg nem csak zavar kicsit a hátsó ujjlenyomat, de szerintem irdatlan nagy már.
És nem tudom hogy váltsak -e esetleg S7-re.
Tehát ti akik Note4-ről változatok nektek egészségében menyire volt jó döntés?
Előre is köszi. -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Valaki váltott Note 4-ről erre?
Ugye a kamera felbontása kisebb, de nem tudom ez hátrány, vagy nem?
A Note 4 azt tudom milyen képet csinál, csak nem tudom a kisebb felbontás valamivel kompenzálva van -e, és a végeredmény mégis jobb e, vagy sem.
Előre is köszi.
Zoli -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Van egy jó haverom, és van neki egy S7 Edge készüléke (3 hónap).
Sok baja van vele:
- van hogy nem tud hívást fogadni semmilyen gombbal
- youtube videókat nem tölti be. azt írja ismeretlen hiba
- facebook videókat nem tölti be
- gifelet sem játssza le
- stb.És készült vele a szervizbe.
Erre sikerült megrepeszteni a kijelzőjét.Ilyenkor mit lehet tenni?
A kijelző csetét ki lehet hagyatni, mert arra majd 100K-ja nem lesz.
Vagy csak akkor tudja szervizeltetni, ha először azt megcsináltatja, és újra sérülésmentes lesz?
Vagy milyen olcsóbb megoldás van, amivel a gari is megmarad?Van valakinek tapasztalat vagy infója?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- OnePlus Watch 2 okosóra 46 mm Nordic Blue Edition AKCIÓ!
- Apple Watch Se 2 ( 2024 ) 40mm, Midnight, új , karcmentes, 2 év Alza garival
- Apple Watch 10,Jetblack, 45mm, Gps+Cellular, garanciális, karcmentes, 100% akku
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm, WiFi) with Nereides strap + gifts
- eladó CES újdonság - egészségügyi okosóra Rollme Hero M5 Ultra
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AM 4 Lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest