- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[DE2JAY]
senior tag
válasz
tzsolesz #1102 üzenetére
Én is S3 LTE mellett döntöttem volna, de a kis kezem miatt képtelen méret az S3 nálam
gabancs: Nekem S2ről váltva (2 évig markoltam) nagyon fura volt az alakja, meg féltem h elejtem a hátlap miatt, de mára már teljesen megszoktam, komfortosnak érzem.
sxxorp: a fehér színt még meg is dobja, nekem az lett
-
-
[DE2JAY]
senior tag
válasz
tzsolesz #1089 üzenetére
Szerintem ha nezted az s2 - s4 mini osszehasonlito kepeimet korabban akkor latod a kicsi kulonbseget. A zaj szerintem a jpg tomoritesbol ered elsosorban. Azt a par 100 kilobyteot amit elvettek s2hoz kepest azt jocskan kiszurni. + ha meg nincs meg a vegleges driver a kamerahoz akkor boven lehet majd meg tekergetni a kepek minosegen. Kb az s2nek ilyen volt a kepe tobb mint 1 even keresztu ha jol emlexem. Utanna valtozott az egesz fokuszalasa az S2nek. Remelem itt is ez lesz..
-
Skynet258
veterán
válasz
tzsolesz #1071 üzenetére
Rossz képeket választottál, már ami a GSMarena-s képeket illeti - láthatóan az összes szar ahogy van, erősen lilába hajlanak a képek. Mondjuk nem véletlenül, te e preview-t nézted, amiben írják is, hogy még nem volt végleges a hardver és a szoftver...
A képeket később a rendes tesztben újracsinálták, azok erre vannak.
Ezzel együtt én vallom, hogy szoftveresen fog ez még javulni, mert láthatóan az erős zajszűrés és a fókusz hülyülése csapja agyon legtöbbször a képeket/videókat. Ezeken meg még lehet hangolni utólag is...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
tzsolesz #1052 üzenetére
Tökéletesen egyetértek.
Nekem fotós az egyik szakmám.
Bár nem gyakorlom, volt egy elég komoly szettem 3 objektívvel, nagylátótól az teléig, rendszervakuval, szettáskával.
Eladtam, mert munkán kívül sosem hurcibáltam magammal.
Egy-egy kirándulás alkalmával majd leszakadt a nyakam tőle, ráadásul mindenhová oda akartam ütni + még féltem is,hogy ellopják.
Utána vettem egy övre csatolható 1 centi vastag kis canont,ami mindig velem volt.
Ma már az sincs meg, ha baráti társasággal nyaralni megyünk 5-6 emberből talán kettő hoz fényképezőgépet,egyébként mindenki telefonnal fotózik.
Ez az,ami mindig mindenhol velünk van 2013-ban
És vannak jó képeket készítő telefonok. PL szifon 4S, sőt haverom SGS2-je is jó képeket lő, pedig egyik se egy mai darab. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
tzsolesz #1049 üzenetére
Ezeknél is mintha jönne-menne az élesség.
Mikor megvan,olyankor tökjóKevin's
Csak ezt ne kezdjük el,pont most írtam,hogy milyen baráti itt a hangulat.
Nem tudom elfogadni azt az érvelést,hogy miért akarunk vele fotózni,hisz ez csak egy telefon.
Oké fotózáshoz vegyünk fényképezőgépet, videózáshoz videokamerát, netezéshez PC-t, játékhoz meg X-boxot...
Nem akarok erről vitatkozni,nekem fontos,hogy minél jobb képeket készítsen és kész.
Ja és sok telefon van ugyan ilyen pöttyel,ami jó képeket/videokat készít.
Szóval vannak jó pöttyök és kevésbé jók -
fogtunder
nagyúr
válasz
tzsolesz #1034 üzenetére
nekem volt black is, 4X HD is, szerintem a fényerőt leszámítva (mert direkt napsütésben nekem kevés) semmi baj nincs vele. nem pixeles, szépek a szövegek is rajta, engem az SIII-nál is zavart a pentile matrix fehér alapon fekete szöveget olvasva, itt ezt nem érzem.
a fényképező meg néha (zárt térben) rettenetes mértékű zajt produkál, máskor teljesen jó, nem bírtam rájönni, mitől függ.
-
attisx
addikt
válasz
tzsolesz #1034 üzenetére
" Nem is tudom van-e még egy ilyen teló aminek ekkora a fényereje"
Egy biztosan: Nokia 701 - 1000 nits
-
válasz
tzsolesz #1036 üzenetére
Igen, jól gondolod, nagyobb a hézag a pixelek közt, ez okozza pl a színek élénkségével kapcsolatos hiányosságokat. Cserébe viszont a sötét színek sokkal mélyebbek, tft-n a háttérvilágítás elkerülhetetlen szivárgása miatt gyakorlatilag minden szín pasztell.
(#1038) ne értsd félre, nagyon szép az! Csak próbáltam megmagyarázni, mitől lehet, hogy valakinek nem tetszik. RGB mátrix kijelző, de nem ||| , hanem =| elrendezésben vannak az alpixelek. Nincs párja a piacon.
-
válasz
tzsolesz #1031 üzenetére
Én wave-ről váltottam s3 minire, ugyanaz a pentile kijelző, de sokkal nagyobb méretben (3,3" -> 4") Eredmény: a pixelek közti távolság megnőtt, a pixelek mérete maradt ugyan, de emiatt a kép is szőrösebb lett, egységnyi terület fényereje csökkent, láthatóvá vált a pixelek közti sötét elválasztó sáv.
Ehhez képest az s4 mini pixelei szemre még sokkal kisebbek lettek, közelről nézve olyan, mint a hatalmas kültéri ledes kivetítő falak mondjuk fél méterről, fekete alapon tűhegynyi, de borzasztóan erős fényű világító pontok. A legnagyobb különbség az lcd alapú kijelzőkhöz képest, hogy az lcd-ken egy képpont viszonylag nagy felületű és homogén, szabad szemmel nem lehet megkülönböztetni az alpixeleket még nagyon közelről sem, itt viszont kartávolságból is alig olvadnak össze. Ez okozza a diszkomfort érzést. -
aggleány
addikt
válasz
tzsolesz #1031 üzenetére
Nem az élességével van bajom, hanem a színélénkséggel. Az S3 színei erősebbek, teltebbek. Ugyanazt a hátteret tettem mindkettőre, és a Mini valahogy halványabb volt. Így magában teljesen jó, de a nagy testvér mellett nem volt az igazi. Én abszolút nem látom pixelesnek.
-
válasz
tzsolesz #1023 üzenetére
Máris felülbírálnám magam: pont most tettem le egy s4 minit, alaposan megnézegettem, és valóban fura minőséget produkál a kamerája. MM-ban csináltam pár beltéri fotót, és - pedig ott azért elég erős világítás van - nem bírtam teljesen éles, bemozdulás mentes fotót csinálni. Mondjuk talán így is köröket ver az s3 minire, de akkor is... Viszont gyanús, hogy tényleg szoftveres eredetű lehet a gond, talán később javítanak rajta. A kijelzője valóban lenyűgözött, a fényereje nagyon rendben van, viszont fura ez az új típusú amoled, olyan apró subpixelekből áll, hogy sokkal pixelesebbnek éreztem, mint az s3 mini pentile kijelzőjét. Az élessége viszont tökéletes. A menüje, a böngészője is sokkal gyorsabb az s4 mininek, remélem nemsoká mi is megkapjuk ezt a szoftvert, mert nagyon jó.
A formatervezésről: visszahozták az s2 igen szép egyenes felső részét a fém kerettel, alul pedig kerek, mint az s3, így gyönyörű is, és a fogása is jó, 5* a mérnököknek, megtalálták azt a formát, ami szép is, de az apple se tud belekötni (ugye emiatt kellett nekik mostanában ezt a randa szappantartó formát kitalálniuk)... -
-HajTömeg-
őstag
válasz
tzsolesz #1020 üzenetére
Elvileg aggleány tervez egy SGS3-S4mini összehasonlító tesztet,nem tudom hol tart benne, neki volt mindkettő.
Úgy vettem észre SGS3hoz képest rosszabb képeket csinál, valahogy a fókuszálással van bajban...
A videókon jön-megy az élesség.[DE2JAY] Én Kate Ryan -ről kérnék ez meztelen képet!
-
válasz
tzsolesz #1018 üzenetére
Rengeteg kép és videó van már a topikban, visszaolvastál, vagy write only üzemmódban vagy?
Sgs3 minitől nehéz rosszabb kamerát tenni egy telefonba, az ugyanis még 720p-s videót se tud, ez meg 1080p-st is... Már ezért nem igaz amit leírtál.A kijelzője nem pentile, viszont amoled, szerintem ez predesztinálja a jó minőséget, de ma megyek és csak megnézem végre saját szememmel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged