- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
djapor96 #12916 üzenetére
Akkor itt súlyos oprendszer problémáról beszélhetünk... ami a teljes Android rendszert érinti.
Még az XP is képes arra, hogy a nem több szálú programok esetén csak 1 magot terheljen... pedig az több, mint 10 éves oprendszer.
Én viszont el tudom képzelni azt, hogy valójában ezek a szoftverek, ha nem is több magra íródtak, de képesek az oprendszer segítségével multicore környezetben a magok közt feladatokat elosztani (az XP erre részlegesen, a Win7 már jobban alkalmas volt - ha nem visszafele fejlődtek, akkor az Android is ilyen, legalábbis kernel szinten mindenképpen). Így viszont jogos a magok terhelése.
-
ólomvarjú
tag
válasz
djapor96 #12882 üzenetére
ja mostmár látom hogy miben más.
nincs benne osztott kép, gondolom azér főzte
de jól tette(amikor jelez a telefon, hogy van update, és ugye mindig fel kell tenni a gapps-et meg minden, ezt nem lehet valahogy kikerülni? hogy csak frissítsen, mint pl a gyárinál, és maradjon minden?)
-
puskint
tag
válasz
djapor96 #12857 üzenetére
Szia,
melyik CM10-et hasznalod, ezt: "Official CyanogenMod 10 Nightlies"? Mert tobbfajtat kaptam, pl. JellyBear, Half Illusion, Supernexus, stb. Ezek szerint a "hivatalost" erdemes Thor kernellel? Es meg egy kerdes: most RocketRom-om van, Hydracore 6.5b kernellel - egy full wipe utan CWM-ben siman flashelhetem ra a Nightlies-t, MAJD ra a Thor kernelt? -
fujifilm1
senior tag
válasz
djapor96 #12561 üzenetére
Áhhh Köszi a magyarázatot és a képet!!
Szépdarab.(A clip+ al a google is megküzdött - mosmár tudom hogy az egy zenehallgató kütyű...)
Na akkor a lényegre visszatérve: lehet h azért nem teljesített a nóta jól, mert az impedancia illesztés nem volt jó???
Én meg azért "rugózok"
ezen a fülesen mert az enyém szépen szól. (Az almát is meghallgattam.) De 5 fülesből csak kb 1 volt ami elég basszust tudott adni a nótával...
Aztán meg Balázs ovatlanul kérdezett...>flac OZZY=Ozzy Osbourne, Flac [2003]
POLLEN: A flac ebben az esetben nem a hangfile formátum? Mert hogy azipad nem tudta lejátszani alapból...???
-
fujifilm1
senior tag
válasz
djapor96 #12552 üzenetére
Koszi a kékfog tanácsot, nem is tudtam hogy igy is lehet használni.
ilyen gyors ezek szerint az ujracsatlakozás....Na ma megnéztem egy mw600-at.
A mikrofon az brutál jó volt.,
mp3-at nem hallgattam.
De a rádiónál a baszzust hiányoltam egy kicsit...
És kicsit érzéketlen volt besistergett némelyik adónál, ha takarásban álltam.Szóval a jelenlegi vezetékes fülesem ugy kb 10%-al szebben szol.... Már ha lehet ilyet mondani...
(De mondjuk tényleg sokat válogattam amig ezt megfelelőnek találtam.)Már csak Pollen kodolt üzenetét kéne dekodolni mert lehet hogy valami jó fülest ajánlott...
De mindenesetre köszi az Mw600 ajánlást.
Üdv,
Robi -
fujifilm1
senior tag
válasz
djapor96 #12532 üzenetére
Szia.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az mw600 gombjaival megy a Ecid és a "Voice Speed Dial" és a headset button kontroller?
Pont Bálint kérdezte anno, és itt irtam le hogy mi minden dologra használom a fülest:
[link]Ezek mind hasznosak nem szeretnék lemondani róluk.
A másik, ha megy egész nap a BT akkor mennyivel fogyaszt többet a nóta?
Egyébbként tetszik a mw600 azok alapján amit irtál.
Üdv,
R -
SolymossyBal
tag
válasz
djapor96 #12529 üzenetére
A rugózás lényege (Bár talán egy kérdés még nem rugózás...) az, hogy futáshoz szeretném használni. És a fene megeszi, de néha léptetni is jó a számok közt, illetve volt már, hogy befigyelt egy hívás.
Ha a BT-s megkapaszkodik szépen a fülemben, jöjjön. De még sosem próbáltam, ezért nem fordult még meg a fejemben...
De köszönöm az ötletet!
-
Polllen
félisten
válasz
djapor96 #12447 üzenetére
Én költséghatékony akartam lenni, de végül túlságosan fájt érte a szívem...
S2-re - mint kisebb telefon is elég a hétköznapokban - éppen nem éri meg anyagilag.
KapanyélAzt amúgy lehet tudni, h note 2-be milyen hangcsip kerül? Sajnos a sima note elég harmatos,
látszikhallatszik, h erre kicsit sem adtak... -
kchris78
veterán
válasz
djapor96 #12447 üzenetére
annyira azért nem egyszerű. a kinézet miatt titokban mindig is vágytam egy szifonra de a 3.5" miatt eddig jegeltem teljes mértékben. Most hogy 4"-ban is megjelent az az a határ amire azt mondtam, ám legyen! És lett
. De ami megy az iPhone-hoz kapcsolódó topicokban az valami hihetetlen. Eddig azt hittem ilyen megosztott és egymást fikázó topicok/hozzászólók csak politikai témákban vannak, de csalódnom kellett
.
-
Kapanyél
őstag
válasz
djapor96 #12426 üzenetére
Lehet, hogy nálam is a Chrome zavar be? Remélem, javít valamit, ha leszedem... Amúgy nem használom, szar az is.
Teljesítménynél nem állítgattam be semmit, mert a SetCPU-val veszem vissza a sebességét.
Már fél óránként újraindul a launcher, mert kilövi. Memory leak, sokan panaszkodnak minden fórumon rá. -
lefkosia
őstag
-
DeathAdder
veterán
válasz
djapor96 #12319 üzenetére
S nálad ez komolyan nem laggol?
Csak azért mert nálam a beállítások menü is simán belaggol néha, ha ki/be lépek, pedig már a 0.19-es thor is alatta van.
Igaz nekem nem ugyanaz van fent mint neked én a legfrissebb 2012-09-27-es Nightly-t tettem fel.Project butterre azért nagy szükség lesz...
-
ólomvarjú
tag
válasz
djapor96 #12308 üzenetére
[link]
ez a kernel most
volt már hydra is, azzal is ez volt (egyébként a kernel status ennél unavaible volt)
ahol vannak azok a mappák, amit írtál, ugye mert azzal lép be.. na szóval ha onna nyomok egyet, h up, akkor kiírja hogy press again... mintha kilépni akarnék, persze ki is lép -
Kapanyél
őstag
válasz
djapor96 #12301 üzenetére
Hú, ez nagy királyság, köszi!
Már majdnem visszaraktam a CM9-et (aminek a fejlesztésével kb. le is álltak), mert a CM10 elég idegesítő hibákat produkál nálam.
A leggázabb, hogy eldobja a hálózatot sokszor. Najó, nem sokszor, de napont 3-4x biztosan.
Ami ugye pont híváskor vagy mobilnet esetén szembetűnő.
Aztán, ha rádugom USB-re, utána a TSF Shell-ben újra ki kell raknom a widgeteket. Szerencsére csak kettőt használok és azok is megtartják a beállításokat, de azért így fos.
Igaz, terminál emulátorban beállítottam, hogy mass storage módot dobja föl, mert az MTP-től kiráz a hideg.
Egyébként van MTP plugin/addon a Total Commander-hez (PC)? -
kchris78
veterán
válasz
djapor96 #12188 üzenetére
általában milyen fényerőn használtad a kijelzőt? auto/gyenge/erős? Most hogy jön az ősz és nem lesznek annyira világosak a nappalok én az auto-t minimálisra veszem. Este szobafénynél még azt is lejjebb lehet venni screen filterrel. Nagyon jótékony hatása van a fogyasztásra
. Sima LCD-s androidnál nem értettem mire jó az az alkalmazás. AMOLED-nél már értem
.
-
Kapanyél
őstag
válasz
djapor96 #12163 üzenetére
Nekem ezek működnek és az utolsó 2 Nightly óta ez nem változott.
Amiket én észrevettem:
- több launcher esetén újraindítás után nem újból be kell állítani az alapértelmezettet (szerencsére a böngészőket megjegyzi)
- CRT OFF hol működik, hol nem
- SuperUser néha faszkodik, rá kellett húznom a SuperSU-t
- ha az érintőgombok rezgéses visszajelzését visszahúzod 25%-ra, akkor gobálisan visszaveszi a rezgőmotor teljesítményét (ez a CM9-nél is így volt már talán...)A többi már csak az appok miatt van, pl. a SetCPU v2.24 fényévekkel jobb, mint a 3.04. Viszont az újban már lehet I/O schedulert is profilhoz rendelni... ment vissza a régi.
A JB-re optimalizált böngészőket jól elcseszték. Ez fáj most a legjobban. -
Kapanyél
őstag
válasz
djapor96 #12059 üzenetére
Néztem ma, jó lesz ez!
Föl is raktam clean installba a legújabb CM10 Nightly-t, eddig kafa. Pár napja még egy fos volt.Viszont HELP! Nem megy a root jog rajta. HydraCore 4.3b-t vágram alá, van SuperUser is, de minden programot elutasít automatikusan. A rendszer beállításoknál nem találom a rendszergazdás menüpontot, ill. a SuperUser-ben is hiába állítgatok át mindent.
Ötlet? -
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
-
fujifilm1
senior tag
válasz
djapor96 #11691 üzenetére
Szia,
@Lefkozia: köszi. villám vagy.
Aztán a configban még magyar nyelvi fájlt is le kell tölteni, majd az defaultnak beállítani.
Végül az ics beállitások>inputban is a swype betát kell defaultnak venni.Kicsit macerás volt a beálltás de megéri,
Bár a felismeréshez használja a hálózatot, nem kell megijedni, 3G nélkül is teljesen elfogadható, és csak néhány byte ot forgalmaz. Tényleg.Üdv, R
-
Baroc
tag
válasz
djapor96 #11303 üzenetére
Nekem sose volt még gondom ilyennel. ROM upgrade után az első szinkronizálásnál behúzza a wifi beállításaimat is a gmail fiókkal együtt.
SMS-re az SMS backup+-t használom amúgy, az is tökéletesen teszi a dolgát, wifinél egyből szinkronizálja amit kell, és egyszerűen visszatesz mindent.
-
törölt tag
válasz
djapor96 #11114 üzenetére
Holnap érkezik hozzám a szervizes. Majd kifaggatom ezekről a dolgokról.
Picit más:
Amúgy a telefonos hölgyike, akivel beszéltem, mikor elmeséltem neki, hogy frissítés közben (OTA) halt meg a telefonom említett valami olyasmit, hogy kijött állítólag egy olyan ROM, ami sorban vágja haza a Note-okat. Olyat is mondott, hogy elképzelhető, hogy egy IMEI átírás megoldja a problémát. Kicsit értelmezhetetlen számomra a rossz ROM javítása IMEI cserével. Erről tud valaki valamit vagy a hölgy nem értett hozzá megfelelően, ami némiképp érthető is volna. Ha van benne igazság akkor két dolgot azért leszűrhetünk.
1. Kerülhet ki igencsak vacak ROM a műhelyből
2. A meglévő IMEI-t a szervizes akár háznál is átírhatja
Holnap rákérdezek pár infóra és ha érdekel valakit megosztom miket hallottam a szervizestől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest