-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
beloadjoker
őstag
válasz
#68216320 #22198 üzenetére
Hát üzemidőnél gondolhattál volna az android L-re de mostmár m1 :/ 2 év gari és szervíz meg van erre is. Romolás monsdjuk nme függ vele szorosan össze hiába fejlesztői teló /bár nekem mondjuk főzött rom plusz linux szokott lenni rajta
/ megoldás van a csicsákra csak hát amivel nálam a samsung elrúgta a pöttyöst az a knox !!! s3mam után note 3at akartam venni de nem lehet szabadon romolni knox miatt :/ és gari nélkül meg nem merném :/
Ezektől függetlenül grat a készülékhez mert jó vas van abban is!! -
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #22148 üzenetére
Jobb a gyárinál maradni... sajnos eddig amit vettem utángyártott akkukat (fényképező, ahol 20E a gyári...), egyik sem hozta a gyári kapacitás felét sem pár töltés után... Mobiltelefonoknál még szervizes koromban sokat küzdöttem velük, még a gyárik is problémásak tudnak lenni - pl. még térerő hibát is tudnak okozni -, nemhogy az utángyártottak...
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #22123 üzenetére
Próbálj másik profilt használni, az segít valamennyit (ahogy megváltozik a gamma görbe). Én általában a "természetes" vagy "film" nevű beállításokat szeretem (nem tudom mi van a gyári ROM-ban), kikapcsolt dinamikus javítással. Ha nagyon gáz, meg lehet próbálni egy újabb kijelzőcserét is, persze.
Off: kb. 3 hete vettem a barátnőmnek egy Galaxy K Zoomot (kb. Note3 Neo a belseje), azon már megszüntették ezt a jelenséget... de még az S3-on is fellelhető volt nyomokban. A következő telóm tuti N3 Neo lesz
(főleg hogy a K Zoom aktív használattal majdnem 6 órát elketyeg SOT-ben)
-
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21813 üzenetére
Sok függ azon, milyen governor-t használsz éppen... egy rossz választás igen gyorsan tudja meríteni az akkut - persze, ha pörgős működés kell, akkor mindenképpen többet fog enni. Én most éppen a Lutzactiveq / SIO párost használom, ez egész vállalható. SOT meg van 3,5 óra régi akkuval, aktív használatban (FB kliens fut, Skype, egyszerűbb játékok + böngészés), Wifi és 3G/HSDPA mellett.
-
killerjohn
addikt
válasz
#68216320 #21646 üzenetére
én most feltettem az Asylum Omni-t. Kicsit fura a halálfejes style, de nekem nagyon tetszik a ROM sebessége. ART-t bekapcsoltam, de nem érzek semmi különbséget. Úgy összességében pöpec az egész
Most már csak valami jó browser kellene. Opera Classic-al tolom évek óta, mert lehet hogy lassú, de még mindig annak a legjobb a zoom-ja, megjelenítése, működése. -
.-Szenti-.
csendes tag
válasz
#68216320 #21629 üzenetére
Lehet,hogy majd kérek a kollégáktól egy kis haladékot,hogy össze tudjam szedni a gondolataimat és egy nagyobb volomenü cikket tudjak összehozni és aztán mehetnek a hsz-ek alá
Remélem,hogy lesz haszna annak,hogy belevágok és nem maradok egyedül a témában, köszi az eddigi támogatást mindenkinek!
-
.-Szenti-.
csendes tag
-
ux1
addikt
válasz
#68216320 #21583 üzenetére
Dehogy kell ennyit szöszmötölni:
RAW-r5 kernel fel
reboot recovery
Wipe-ok
és már rakhatod is TWRP alól a neked tetsző 4.4.x ROM-ot -
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21510 üzenetére
Pedig a szerint kell, mivel a kernelen felül már csak magas szintű programok futnak. A framework is csak egy program, amit a kernel futtat... nem több, nem kevesebb, erre jön a következő réteg, ami már a még magasabb szintű programokat futtatja, mind Java-ban megírva, vagy valós időben (Dalvik alatt), vagy előre fordítva (ART alatt). Ezért is olyan könnyű a frameworkot kiütni egy hibás programmal... az pedig általánosan elmondható (és emiatt is van az ART), hogy kb. 40-50%-al gyorsabban futnak a programok és kb. 20-30%-al kevesebb energiát igényelnek ART alatt, és ez a teljes rendszerre értendő. Viszont a mai megoldások mind-mind direkt tartalmaznak lassításokat (áttűnések, effektek), hogy a rendszer gördülékenyebbnek tűnjön, de ez már nem kernel szinten van. Illetve lehet játszani a govenorokkal is, persze általános ökölszabály, hogy ami gyors az meríti is az akkut.
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21508 üzenetére
A rendszer reakcióideje megegyezik a programok reakcióidejével - hiszen a tárcsázó/telefonkönyv is csak egy dialer.apk ott is. Szóval nem lehet a kettőt külön venni... Viszont lehet(ne) gyorsítani a különböző effektek kikapcsolásával (amik viszont a folyamatosság érzetét keltik szándékosan mivel anélkül rosszabb érzésre az UI - ezt használják ki az IOS-ban is). A CM9-es dialernek a sebességét pont az adja, hogy rossz minőségű képekkel dolgozik, így még Dalvik alatt is gyorsan be tud töltődni. Ugyanez a dialer ART alatt 30-40%-al gyorsabban futna/indulna el (ha be lehetne integrálni).
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21465 üzenetére
Több dolgot belerak Chasmodo, mint a simába, kiegészítőket (pl. Stylus gestures, Transparent statusbar, circle battery mod, más desingnnel + Herna féle kernel fut alatta).
Jelenleg ezek (teljesség igénye nélkül), amik a mai buildbe bekerültek:
Android 4.4.2
Stylus gestures (Langwij & Input)
App moving to SD bug is finally squashed, so I don't have to replace kernels in every build, thank Gawd
Configure headset hook (no idea what that is: https://gerrit.omnirom.org/#/c/2310/)
Nova is upgraded to 2.3 (transparent statusbar and navbar)Cherry picks:
Multi widow
Swipe to switch
Performance revamp
LSD scrolling (listview animation)Ezek szerint viszont ebben a buildben mennie kellene az SD-s cuccnak (legalábbis az app move megy, így esélyes, hogy az svox is menne - kivétel, ha egyáltalán nem kompatibilis a 4.4-el... amire azért van esély, sajnos)
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21461 üzenetére
Na, a maiban javítottak pár dolgot, pl. az appok SD-s működését... szóval az SVOX-os problémának is meg kellene oldódnia (legalábbis ennek a részének
), már felraktam, a tegnapi build nem volt az igazi... A suicid-style szerencsére nálam nem játszik, csak boot közben
aztán a nova átveszi a hatalmat, saját háttérképpel
-
törölt tag
válasz
#68216320 #21412 üzenetére
A mai build (20131209) már rendben felmegy. Reboot után is bejön a képernyő, bár indításkor rögtön kapok egy Sajnos a com.google.process.gapps alkalmazás leállt hibaüzenetet. Bár nem tudom ténylegesen van-e hiba, mert nem látok problémát egyelőre. ART beállítva, azóta van az üzenet. Illetve fura módon lényegesen gyengébb a wifi jel, mint CM alatt, ami azért is zavaró, mivel a CM eleve gyengébb, mint TW alatt
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21371 üzenetére
Nyomj egy app defaultot a google play-en és a gmailen, hátha... az szokott ilyet csinálni... (nálam mondjuk minden update úgy működik, hogy omni aktuális, gapps és aztán supersu, ha nem így nyomom, jönnek az érdekességek - néha még így is, de hát még nightly... sajnos a teljesen stabilra az 5-ös androidig várni kell).
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21362 üzenetére
Az érdekes, mert nálam olyan, mint a villám (csak ART-on használom). FC eddig nem volt, kb. 10 órája fut ez a verzió. Az, hogy a programok gyorsabban futnak magával hozza, hogy a rendszer is gyorsabban fut... a kettő egy és ugyanaz (mivel a rendszer komponensek is programok - és pl. a Google Appok is gyorsabbak így, a böngésző is stb.) Az általános reakcióidő is jobb, mint Dalvikkal.
-
Polllen
félisten
válasz
#68216320 #21301 üzenetére
Elsősorban a névjegyek elrendezése. Felül van 6 név a régi kedvencek gtalkból. Hogy tudom módosítani, esetleg újat hozzáadni?
Aztán utána azok, akikkel sokat beszélek, akkor is, ha benne vannak a kedvencekbe...
Alatta javasolt személyek... Sto? Nem kell ajánlgatni, tudom kivel szeretnék beszélgetni. Aztán a telefonkönyvem abc sorrendben, DE a rendezés mindenhol keresztnév szerint történik és ezen nem tudok változtatni. Lehet, ha google felhőjében lenne a címtáram nem lenne ilyen ergya, de nem ott tárolom.Pl. kíváncsiságból elrejtettem egy hangouts kontaktot, mi történik. Szépen eltűnt, visszaállítás nincs, a letiltottak között nincs.
Lehet ez mind user error, de nekem erre így nincs szükségem.
Végülis csak 2013 vége van és a gtalk-ban ezek normálisan működtek.
-
Polllen
félisten
-
KTTech
veterán
válasz
#68216320 #21274 üzenetére
Át kell kapcsolni a dev. toolsban a ROM-ot Dalvik-ról ART-ra (ezt írtam az elején, pont Neked
). Jól érted, ez történik, natív kód lesz az APK-ból. Nálam akkor volt input lag, amikor egy nem megfelelő GAPPS került fel, és hirtelen telerakta mindenféle animációval... (valami SPEC-GAPPS volt). A telefonkönyv az GAPPS, szóval lehet, hogy nálad azzal lesz a gond... nálam megjelennek.
Egyébként itt egy kompatibilitási lista:
ART COMPATIBLE APPS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest