Samsung Galaxy Note - egy próbát megér

Előszó

Valószínűleg sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a szó mai értelmében vett okostelefonok nem léteztek, a komoly üzletemberek egy része pedig különféle PDA-készülékekkel járkált, melyek között voltak Windows Mobile és PalmOS operációs rendszerre épülők is; így belegondolva az az egyik legdöbbenetesebb, hogy ez csak pár éve volt. A felhasználói felületek viszont akkoriban még egészen máshogyan néztek ki, a ma használatos kapacitív kijelzőket még hírből sem ismertük, az eszközök úgynevezett rezisztív paneleket használtak, melyek jellemzője, hogy a nyomást egy pontban érzékelik. Épp ezért a különféle PDA-készülékekhez mindig tartozott egy speciális toll, mely az érintőkijelző nyomkodására és a precízebb adatbevitelre szolgált. Ezeket neveztük stylus-nak és annyira nem is voltak speciálisak, egyszerű műanyagdarabként írhatjuk le őket.

Samsung Galaxy Note
[+]

A tollakon kívül PDA-k jellemzője volt a nagyobb kijelző is. Persze a 3,5-4 hüvelyk manapság már nem kiemelkedő, hiszen sok okostelefon ennél nagyobb panellel büszkélkedhet, de az akkori mobiltelefonok képátlóival összehasonlítva bizony gigászi méretekről beszélhettünk. Az egyik utolsó klasszikus PDA-készülék volt a 2008-ban megjelent HP iPAQ 214, ha valaki nem igazán tudja, hogy milyen masinákról van most szó, fussa át az említett tesztet. Hogy miért? Azért, mert tesztünk tárgyára, a Samsung Galaxy Note-ra nem tudunk másként tekinteni, mint a modern kor PDA-jaként. Egy olyan készülékről beszélünk, mely okostelefonnak túl nagy, táblagépnek túl kicsi, viszont mégis létezik és ami azt illeti, egészen jóra is sikerült. De mindent a maga idejében.

Samsung Galaxy Note
[+]

A csomagolást kifejezetten elegánsra vették és egyben elég nagy is, bár pár éve a már sokszor említett PDA-kat a rengeteg tartozéknak köszönhetően még a Note-énál is sokkal nagyobb dobozokba zsúfolták bele, úgyhogy ezt a vonalat csak félig-meddig viszi tovább az újdonság. Tartozékok tekintetében nincs semmi varázslat, microUSB-s adatkábelt, hálózati töltőfejet és sztereó headsetet kapunk hozzá. Memóriakártyát a nagyméretű belső tárhelynek köszönhetően nem találunk a pakkban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés