- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomeec
senior tag
válasz
tuzpenge #36208 üzenetére
Hahó. Nem tudom mennyit próbálgattad, de lenne kérdésem...Felbontást levettem 1080p-re, DPI 480-ra. Kellett egy újraindítás, hogy minden a helyére kerüljön, viszont az értesítési sáv nem átlátszó, illetve olyan, mintha külön lenne...ötlet? semmi beállítás nem oldotta meg. Csak érdekességképpen próbálgatom, ahogy írtad, kinek mi, lehet 1080p-n egyéb DPI mellett lesz nekem jó
-
dancsuri
veterán
-
apaszka
veterán
-
Wolfskin
őstag
válasz
tuzpenge #35422 üzenetére
kipróbáltam, egy jó félmegoldás. a gyárinál mindenesetre jobb. legalább használható. a rolót tényleg durván átalakítja, de mivel az új roló amúgy sem telitalálat, végül is mindegy, melyiket /szokja/tanulja újra az ember.
és ezen legalább be lehet álltani sötét háttér + világos betűk kombóra. úgyhogy köszi!én úgy vagyok a telefonnal, hogy munkaeszköz. amikor eláztattam a note3-t vettem, egy evolveo Q4-t, bár nem volt egy sikertörténet az sem, de legalább vannak rajta telefonos gombok: piros és zöld. dedikált gombok ebben a mai, rohanó világban. egy csoda. mintha egy professzionális munkaeszközt szorongatnék a kezemben, egy többmilliós fényképezőgépet, ahol nem kell menükben turkálni, a legfontosabb funkcióknak mind dedikált gombja van. munkaeszköz. szerszám na.
mindig elképzelem, milyen lenne, ha az autóban is a dedikáld gombok helyett mindenre érintőkijelzős menü lenne: tehát akkor jelzések, belép, irányjelzés, belép, legörget, bal irányjelzés, kiválaszt, le-okéz. biztosan irányjelezni akar? igen /mégsem. az érintőkijelzőn való kotorászáshoz legalább egy kéz a szem és a figyelem (értelmezés) szükséges. sosem válik olyan automatizmussá, mint egy kézmozdulat: klakk. és jelez. rutinná vált mozdulat. nincs szükség figyelemre, gondolkodásra hozzá. de hát az okostelefonon sem telefon már, hanem telefon méretű számítógép, a funkcióinak töredéke a telefon funkció, sokkal inkább előtérbe került a netfüggőség kialakítása és fenntartása, de ez már egy más történet. a note 3/4-ben ezért nyomokban elő lehet hívni a telefont, dedikált gombokra lehet kitenni a hívásfogadást/megszakítást. nem is értem, hogyan felejthették benneszóval holnap visszaadom a telót a telefonosemberemnek, annak az embere megrootolja (csináltam már, de ennél nem kockáztatznék) és kérni fogom próbálja meg - bár szerinte nem lehet - rávarázsolni a kitkatot. ha nem megy, akkor az android 5-t note5/7 rommal. ha nagyon nem jön be, vagy nem tudom testre szabni, ahogy én szeretném használni, akkor megy, és veszek egy másik note 3-t. bevált csapaton ne változtass
mit is vártok valakitől, aki közel 10 éve nem nézett TV-t és a számítógépén a win7 is klasszikus (win98) startmenüvel és win98 stílusban fut? én már nem fogok egy telefonhoz alkalmazkodni...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
tuzpenge #35322 üzenetére
Hali!
F-es a telóm, sajnos a visszajelzések alapján egyik Exynos SOC-val szerelt Note 4 típussal sem működik ez a metódus, tehát a C-s telónál sem. Igaz mivel nekem F van, nem is nagyon kerestem, de a hozzászólások alapján nem túl bíztató a helyzet a C-s tulajok számára.
[Itt] találjátok a leírást, én a #21-es hozzászólás gondolatmenetén elindulva
"the CSC is the problem, thats why Odin always says FAILED!!! at the end .. when he wanna flash the Hidden file.
Today i was downgrading from MM to KK. Just take the latest LL firmware from your region (csc .. in my case DBT), flash the thing and than if you wanna KK do the same princip, but with same csc. Or maybe you can even tried dirrect with KK. My Knox its still 0x0... and i got 910F"kapásból NEM a leírás 3. pontjában szereplő 4.4.4 Kitkat ILO ANJ4 ROM-ot töltöttem le és flasheltem fel a végén Odinnal, hanem a Samfirmware-ről az ANK4-es magyar régiós ROM-ot. (mivel Telenoros, én a Telenorosat)
Pöccre ment, kb 5-10 perc alatt az egész. Knox 0x0 maradt.
Egyébiránt, még korai lenne elhamarkodott tapasztalatokat írni, mondani, de eddig olyan mintha egy másik telefont kaptam volna, a jó értelemben. Érezhetően gyorsabb, smooth-abb, nem olyan lagos mint a 6.0.1 és már most látszik, hogy az akkuidő jobb lesz.
-
-AD4M-
tag
válasz
tuzpenge #35060 üzenetére
Nálam 3-4 óra böngészés operával wifin keresztül (egyáltalán nem kímélő módon, például indexhu végiggörgetése és 10-15-20 cikk megnyitása a háttérben, majd szépen végignyálazom őket).
A maradék időben ebook/filmnézés/telefonálás.
Az ilyen fszbúk, kugli+ meg hasonló felesleges dolgok le vannak tiltva a telefonon.
Ja és mobilnetet csak ritkán használok, mert szinte mindenhol van wifi.Szerk: régebbi androidos hulladékaim rászoktattak, hogy a wifit és bluetootht ondemand kapcsolom be.
-
válasz
tuzpenge #34540 üzenetére
Nekem még soha nem jött ki 3 óra alatti kijelzőidő, vagy nem tudok róla, mert mikor néztem, akkor 4 óra de inkább fölötte. Nekem be van kapcsolva a wifi, a hely a szinkronizálás, a mobilnet, én sok képet készítek naponta, amit azonnal tölt fel a google képek közé. Igaz, nekem jó ha 10db plusz app van fölrakva, nem tudom ez közre játszik e vagy sem, én amit nem használok napi vagy legalább heti szinten azt törlöm.
Soha nem kapcsolom ki ezeket, sem film nézés közben sem máskor. Ez a kijelző idő egy 24 órás szolgálatom alatt volt, mikor végig néztem az agymenők egyik évadát..De már jött ki 9 óra feletti idő is, de arról nincs kép. A feleségem j5 2016-os készülékén 10 és fél óra jött ki már filmnézéssel 2 nap üzemidő alatt.
UI: Viszont a 2 és fél óra kijelző idő egy note 4-től nem jó, valami eszi ott az akkut, én pl.. megszoktam nézni az aida64-ben ha nem megy le a 4 magból 2 alvóba ott valami dolgoztatja a telefont, egyszer így szúrtam ki a vodafone egyik appját, ment is a levesbe.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
tuzpenge #33893 üzenetére
De!!
Nekem érintetlen Telenoros F van. Valami iszonyatosan merül. Általában ki szokott bírni 1 napot, most meg reggel 9 től 13 ig 30% ra merült. Oké keményen használom, de múlthéten még bírta bőven estig. Pont ezért jöttem fel a fórumra, hátha valaki mond valami okosat.
Én így kezdetnek nyomok rá egy h.resetet, sose szerettem úgy használni androidot, hogy folt volt foltozva.
Baromi idegesítő mindenesetre. Ha valaki tud valamit ne tartsa vissza. -
MrCsiT
addikt
válasz
tuzpenge #33893 üzenetére
Ez F-es teló?
Ha az akkumulátor használatnál a marha nagy grafikonra tappolsz, megmutatja, van-e ébren a telód miközben a kijelző nem megy. Van ilyen háttérébrenlét? Ha igen, kezd azzal, hogy kikapcsolod az alábbiakat: Google play zene, újságos, könyvek, és még, amit nem használsz, majd restart. Lesz változás a háttérébrenlétben? Én ezeket nézném meg, elsőre.
Igaz, nekem C-s van, szintén a legújabb frissítéssel, de 4,5 óra SOT megvan vele. -
-
bacus
őstag
válasz
tuzpenge #33103 üzenetére
nem használ semmit, kivéve a dw contancts pro t, és a whatsappot. Ezeket én is használom. Több FR volt már, nem segitett.
2x volt szervizben, ahol 3 nap után állitólag a kijelzőn kivül mindent cseréltek neki. Ott is votl FR.
C-s független a teló, nem F-es.
Az akku statisztika szerint (amikor merül), akkor az android rendszen (azon belül is az ébren maradás) nagyon magas, talán 60% felett is van. Az ujrainditás megoldja., de akkor utána már nem mer hozzá sem nyúlni, mert reggelre megint merül. -
dancsuri
veterán
válasz
tuzpenge #32956 üzenetére
én ezt használom nem tudom root nélkül mire képes
-
apaszka
veterán
válasz
tuzpenge #32788 üzenetére
Én régóta használom,igaz meg is vettem annó!
De nem igen ette nekem az aksim! Sőt meg sem jelenik a fogyasztók közt! Neked készítettem!Már a Chrome is fenn van,mert állítólag nagy zabáló! Szerintem az sem vészes!
(#32782) dancsuri
Már jön szépen lefele! Egész gyors! még egy perc....max kettő és lenn van!
Lenn is van!
Hétvégén próba! Sajna holnap délelőtt doki,délután munka! ..... -
tuzpenge
őstag
válasz
tuzpenge #31130 üzenetére
Sziasztok!
Revideálnám magam a snap camerával kapcsolatban. Parallaxis fórumtársnak igaza volt, és úgy néz ki, hogy a snap nem meríti az akksit. Legalábbis a hivatalos verzió nem. A tört viszont igen. Ezért mindenki vigyázzon a tört dolgok telepítésével és ha merül a telefonja mint kavics a vízben akkor nézze meg, hogy melyik fizetős program van nála warez oldalról. Én nem szoktam használni tört dolgokat, de azt gondoltam most kipróbálom. Hiba volt, mert szidtam egy olyan alkalmazást melynek hivatalos verziója valójában nem is hibás. Elnézést ha valakit ezzel félrevezettem. -
b.bela1
őstag
-
Parallaxis
addikt
válasz
tuzpenge #31130 üzenetére
A kezdetek óta használom és telepítve van most is, semmilyen plusz merülést nem okoz sem nálam, sem másnál (legalábbis nem olvastam erről), de nem is okozhat ilyet, mert nincs semmi olyan funkciója, ami a háttérbe küldés után fogyasztást okozna.
Ha előtérben van és használom, akkor valóban jobban eszi az aksit, mint a gyári app, de a többlet funkciók miatt ez érthető is.Egyébként egyszerű a dolog, nézd meg az akkustatisztikát, ott szépen kiírja, ha a Snap beragadt és ette az aksit, 6.0.1-en még azt is kiírja, hogy adott alkalmazás pontosan mennyit is fogyasztott.
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
tuzpenge #30890 üzenetére
Úgy néz ki hogy a lassított videofelvételre is megvan hogy mi volt a baj a snap cameránál. Átállítottam a belső memóriáról a memóriakártyára a felvétel helyét és oda már nem csinálta meg a lassított felvételt, csak a simát. Ez így normális? Viszont az biztos hogy a snap camera sokkal de sokkal élesebb képen végzi el a lassított videofelvételt mint a gyári. Nálam a gyári kamera app sokkal életlenebb videofelvételt készít lassítva mint normál módban. Ez nálatok is így van?
-
Parallaxis
addikt
válasz
tuzpenge #30879 üzenetére
Próbálgatom ezt a snap camerát, és a sorozatfelvétel elég lassú benne. Mondhatni a gyári kamerához képest használhatatlan.
Persze, hisz a gyári kamera app sorozatnál képenként 1-2 megás képeket csinál, a Snap, meg 16 megásat (ha lebutítod a gyári cucc szintjére, akkor ugyanolyan gyors lesz).
-
Dzsuri89
őstag
válasz
tuzpenge #30743 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van a probléma forrása...
Google Chrome-t használok asztali gépen, ha én is rákeresek bármilyen telefon szoftverre, akkor semmit nem talál. Azonban ha inkognitó módban használom a Chrome-t egyből mutatja a találatokat.
Erre valami értelmes magyarázat kéne.
-
oba
addikt
válasz
tuzpenge #30428 üzenetére
Nem teljesen értek egyet. Szinte az összes androidos telefonomon custom rom volt és hiba nélkül használtam őket. A rom készítője írta, hogy a Google adott ki egy olyan frissítést amit keresve a rootolt telefonok könnyen bootloopban találhatják magukat. Már ki is adta a fixet hozzá. Tehát maga a root volt a "gond" és nem az hogy hozzá lett piszkálva magához a romhoz.
-
Rabidsnail
senior tag
válasz
tuzpenge #30428 üzenetére
Ez nem teljesen így van! Voltak már olyan főzött romjaim,amik nemhogy hibátlanul mentek,de jobbak voltak a gyári rendszernél. Legutóbb a Kyubi volt ilyen. Apaszkának adok igazat abban amit az esetleges hibás alapokra ráillesztett skinekről és egyéb portolt modulokról írt. Nem hazugság a hibátlan,custom rom!!!!! Mondjuk nincs is túl sok. Szerintem rengeteg hibalehetőséget kell tesztelni a fejlesztőnek. Ha lassú,akkor noszogatjuk,ha gyors a fejlesztés,nem biztos,hogy alapos. Csak vélemény!!
Apaszka: Nekem a Kurama megosztja a netet. Eddig egyetlen hibát találtam. Galériában képszerkesztésnél,ha rajzolni akarok a képre,kilép a szerkesztőből. Minden más működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest