- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab120
tag
válasz Anulu79 #36520 üzenetére
Köszönöm
A Note szériában nekem az volt a plusz, hogy nagyobb volt, és erősebb hardverrel szerelve az S szériánál, viszont 2014 ősze óta nincs Note széria (Note 5 hivatalos forrásból nem volt elérhető, de bár ez lett volna a legnagyobb gond vele , Note 7... ). Az S7 Edge meg majdnem pont akkora , mint a Note. Igaz nincs cerka, de azt nagyon nem is használtam eddig sem. Egyedül az a fránya üveg hátlap (mondjuk a lekerített kijelző sem könnyíti meg a dolgomat ejtésnél)[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Hol fóliáznak Budapesten Note 4-et? Az enyémen már csere érett, de akárhány mobiloshoz mentem, csak üvegfólia van, az meg ugye elég csúnyan mutat - a szélek miatt - rajta. Saját magamnak meg nem tudom felrakni úgy (ebayes filléres fóliát), hogy ne menjen szösz alá, amitől meg idegbajt kapok
-
szab120
tag
Csak sajnos note 4 led flip tokok nincsenek már, pedig azokat 18 ezer helyett 2-ért szórták
Sehol nem lehet már kapni, csak az eredeti, közel 20 ezres áron.
Ses-ben az alábbi tokok elérhetők még jó áron: [link][ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy hol vásárolható ilyen ledes tok :[link], sajnos vagy mindenhol már (fillérekért) kifutott, vagy csillagászati összegekért kapható. Köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Sziasztok, tudnátok abban segíteni, hol lehet még kapni ledes flip tokot? Sestore-ban volt egy akció, hogy 2 ezer ft-ért kiárusították ezeket, csak későn tájékozódtam róla, viszont egy jól jönne. Neten abszolút nincs, vagy csak csillagászati összegekért (még ebayen is), de hátha van olyan bolt, ahol van, csak nincs meghirdetve online. Köszönöm előre is a segítséget.
-
szab120
tag
Szerintetek megéri lecserélni a Note 4-et S7 Edge-re? Jó áron hozzá tudnék jutni egyhez, a másik szempontom pedig, hogy minden évben le szoktam cserélni a legrissebb Note-ra, ami idén a Note 7 bukásának köszönhetően elmaradt. Maximálisan meg vagyok elégedve a telómmal, viszont most még 90-100 körül el tudom adni (még 1 Samsung garancia, kiváló állapot), ha meg jövőre cserélek kb 60-ért lehet, amely összeg eléggé nevetséges egy ilyen készülékre nézve.
-
szab120
tag
A legutóbbi >300 mb-os frissítés óta jelentősen lassult a teló. Azóta kb 2,5 gb Ram-ot zabál, sok esetben vannak akadások, lassulások, amely a 2 év alatt sosem fordult elő...(nem raktam rá azóta semmilyen alkalmazást, ami húzná). Pedig a frissítésnek általában mindig az optimalizált memóriafogyasztás volt a célja, ezt most jól eltolták, de külföldi fórumokat olvasgatva sajnos nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Elképesztő, mit művel a Samsung.
-
szab120
tag
Mi a véleményetek az s7 edge-ről?
Nekem az S2 óta az első s szériás teló, ami felkeltette az érdeklődésem.
Jó, hogy belátták, hiba volt a bővíthetési lehetőség megvonása.
Bár most még horribilis az ára, de az ősz felé lehet leváltom a Nótát.
Remélem a Note 6 is ezen a vonalon megy majd, sőt egy új Note Edge is jöhetne. Bár a "régi" Edge is még horribilis áron fut, még használtpiacon is, ahol vagy leharcoltak versenyeznek, vagy bolti garisak. -
szab120
tag
Az kemény lesz, ha a Note 6-ba valóban 6 gb RAM kerül, meg 4k kijelző, meg újra microsd.
A note 5 nem tudom, milyen koncepció alapján jött ki, de elég nagy melléfogás, nem is nagyon erőltették, holott a 4 már kifutó modell, szerencsésen én is lecsaptam egy arany színű gyári garosra, vadiújan, bontatlanul 127-ért.
Engem is teljesen hidegen hagy az S széria, az S2 volt az utsó, ami kiváló volt, pedig volt s3,s4-em is.
Note szériában úgy néz ki, mindig a páros a jó , mert a 3-tól meg az öttől sem voltam elájulva, és az első esetem, hogy az aktuális note szériát nem egy újabb modellre, hanem ugyanarra, csak újra cserélem. -
szab120
tag
Na visszatértem Note 4-hez. Eladtam egy n910f-et, szerencsém volt, mert néztem a használtpiacot, csak függő vagy leharcolt telók voltak, és volt egy akció 128-ért bontatlan, gyári garival a jemila gsm-ben, samsungnál be is lett regisztrálva, hivatalos hazai forgalmazású készülék (le is lett kérdezve, mert a gsm boltoktól a legtöbb esetben a hideg kiráz). Gyári 5.1.1-es androiddal, novemberi gyártású. (kicsit gördülékenyebbnek érzem, mint az első kiadások között levő f-et, viszont a kamerája mintha gyengébb lenne)
Egyszerűen nincs más teló most a piacon, amire megérné váltani.
Talán a Note edge, viszont azt, ha leejted, 70-ért cserélik a kijelzőt...
Mate 8 bejött, de még nagyon drága, op2-nek ehhez képest gyenge a kijelzője,M9+ meg nem hivatalos és angol nyelvű.
Hol lehet megnézni egyébként, hogy milyen kamera szenzor van a készülékben? -
szab120
tag
Rendeltem a Jemila gsm-től egy bontatlan, új Note 4-et, elvileg holnap veszem át, azt mondják magyar Samsung garos, csak a 128-as ára kicsit gyanakvóvá tesz, mert a legolcsóbb,amit találtam 150 volt. Szóval valaki vett már náluk készüléket? Mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy gyorstöltőt hol tudnék hozzá venni (kábellel együtt, mindkettő beadta a kulcsot) a legolcsóbban? Magyar boltokban átlagban 7-8 ezer ft. Ebay-en kb 2-3 ezer (oem), csak nem tudom eldönteni, hogy eredeti-e? Illetve keretcserét csináltatott már valaki? Ha igen hol és mennyiért?
Köszi a segítséget előre. -
szab120
tag
Rég jártam már a fórumon, de feljöttem, hátha másnak is előjött az "az akksi 15%-nál lemerül egyből" probléma és utána 0%-ról tölt. És lám, sokaknál előjött. Plusz ha random az akksit ha kiveszem, utána ~ 20 %-al több van benne.
A gyári gyorstöltőjével már nem is tudom tölteni, mert folyton megszakad (a kábel biztos nem hibás, mert többel próbáltam), illetve most egy régi Samsung töltőt használok hozzá. Járt így még valaki?
Most nem tudom eldönteni, hogy új akksit vagy új töltőt, esetleg mindkettőt vegyek. Mert a-még ha nem is tesz jót hosszútávon- gyorstöltés elég jó extra. -
szab120
tag
Végre olyan lett a frissítés, amelynek már az 5.0 alatt lenni kellett volna, az halálba idegesített.
Az 5.1-el jobb lett az akkuidő, stabilabb, és kevesebb bug és akadás van (sajnos androidnál elkerülhetetlen), kevesebb Ramot használ most a rendszer, mert elég sok alkalmazást futtatok, de az előző verziónál 2,4-5 alatt sosem volt a memória, most stabilan beállt 1,9-re.
Megnyomogattam a Note 5-öt, de óriási csalódás. Ennyi pénzért döcögő menü? Ráadásul olyan ismerősömé aki kb vitrinben tartja a készülékeit, már most ordenáré mód karcos a hátulja, nagyon kényes. Pont megcsinálta a Samu azt a telót, ami sosem tetszett a Sonytól vagy az apple-től. Úgyhogy 5-re váltás biztos nem lesz, pedig végigjártam a szériát. (már a memóriabővítés hiányában is dobtam az ötletet, ráadásul az akksicsere hiánya nem csak az elromlás miatt idegesítő, hanem ha hosszú útra ment az ember lehetett nála egy pót akksi...) -
szab120
tag
válasz hackeeeee #19600 üzenetére
A Note után a 2 óriási dobás volt (ahogy az S2 is-majd az azt követő S széria nem jött be), azt nagyon szerettem, a 3-at nem, hamar túl is adtam rajta, most a 4-el nagyjából elégedett vagyok, de az 5-ös már nem érdekel (ahogy annak idején az s2 /s3 után sem az S széria).
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Egy készüléket augusztusban bemutatni, hát... Nagy költségvetésű filmeket és nagy bandák albumait is direkt szeptemberre tartogatják. Értem én, hogy megelőzni az új iPhone-t - de itt jön a következő öngól - de bemutatnak egy készüléket nyáron, amit majd bő fél év múlva lehet (hivatalos papírokkal) kapni, mikor már az s7-en és az új flagshipeken is túl vagyunk. Nagyot fog bukni a Samu szerintem.
Az első a Note szériából, ami abszolút hidegen hagy -
szab120
tag
válasz #97246720 #19555 üzenetére
Note 5:
-nem cserélhető az akksi: ezt lenyelem, ha ezzel együtt szebb a készülék
-nincs microsd bővítés: rengeteget tömegközlekedek, csak a zenéim 30 gb, játék 10-15, plusz fotók, videók, különböző alkalmazások, nehogy már kompromisszumot kelljen kötnöm, ráadásul ennyi lóvéért. (arra ott az S széria)
-a tw-n még csak nem is változtatnak, és annyi a marketing szöveg, hogy továbbfejlesztett toll? kit érdekel, már a 2-ben levő is jó volt.
-hetek óta tudtuk a specifikációkat, de óriási csalódás ez. -
szab120
tag
Jó kis lista mobilokról http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-Handys--index/index/id/900/
Az igazság az, hogy ha a Note 5 valóban rendelkezik minden előre leírt hátrányával, nem is tudom, mire lehet majd váltani Sony, HTC kijelző miatt , LG meg alapból kizárva.
Tovvábbra is tartom, hogy óriási öngólt rúgott a Samsung a bővítés (akku, microsd) hiányával, mert ez azért nagy plusz volt sokaknak az erős hardver mellett, elég sokan átfognak pártolni más androidod gyártókhoz, vagy az almához .[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Az első szériától kezdve minden Noteomat az új kijövetelenél cseréltem.
Emlékszem, milyen durva volt anno az első után a Note 2, a 3-at nem igazán szerettem, most a 4-el fél év után 80%-ban elégedett vagyok. Alig várom mindig, melyek az újdonságok, de eleve az S6-nál már féltem, hogy hasonló koncepció lesz majd.
Ha valóban nem lesz bővítési lehetőség, cserélhető akku, üveg hátlap, stb., új gyártó után kell majd néznem.
LG nem kéne még egyszer, HTC, Sony kijelzői még mindig rendesen elmaradnak.
A Samsung óriási hibát követ el az árpolitikájával, mert az iPhone még mindig értéktartóbb, ráadásul az alkalmazásboltja összehasonlíthatatlanull jobb (sajnos) . Pl. zenészeknek, szerkesztőknek rengeteg app áll rendelkezésre.
Sajnos ilyen paraméterekkel abszolút nem hoz lázba a Note 5.
Ahelyett, hogy 4 gb ram mellé ment volna még nagyobb bővítési lehetőség (inkább marketing, de akkor is), minőségi alumínium vagy bőr levehető akkufedél, lecsupaszított android felület ( note 5 tulajoknak ingyenes app hozzáférésekkel),stb, de így öngólt rúgnak majd.
Eleve, aki Note-ot vesz nem átlag felhasználó, az S szériát vesz, vagy más kategóriában mozog...[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
válasz S e t h #13463 üzenetére
Szerintem meg pont, hogy lassabb lett: a menü, a legördülősáv lassabb, talán csak a kamera lett gyorsabb.
Akksi idő maradt, amilyen volt (szerencsére ez nem lett elcseszve)
A design no comment...
5.0.1 is milyen késéssel érkezett, nem hinném, hogy az 5.1-el sietnének, ráadásul az 5.0.1 ki sem jött még sok telóra.
Ahogy lesz rá időm, megy vissza a 4.4.4...
Azt vártam, mint a Note 3-as frissítés esetén anno, lényeges gyorsulást (bár ez volt a telhetetlenségem, mert így is is ultra hard volt), illetve kevesebb Ram használatot (na ez bőven több lett)[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
válasz Sebestyen01 #13461 üzenetére
Az akksi csak nagyon ritkán melegedett, most meg olyan forró, hogy nem egyszer ki kellett vennem belőle, mert kb olyan érzésem volt, hogy a következő pillanatban elszáll.
A design lenne a legkevesebb, nekem pl nem tetszik, de igazából ez érdekel legkevésbé.
Kártyapakli nézetbe raktam már első naptól, és nem győztem húzogatni jobbra-balra a főmenüt, olyan szinten meg voltam vele elégedve, sosem laggolt, ellentétben most, sajnos nem placebo, a Ram használat pláne nem az. (ráadásul laggról beszélni 2015-ben egy 200+ ezres készülék esetében, mi több, felháborító)
Repülőmód lehet az én szokásom, de ha kitalálnak vmit, ami jól működik, miért tüntetik el. Mint pl. a Note 2 esetében, ahol 5 gyorsindító volt, és levették, most meg külön alkalmazás kell hozzá.
Nem koszos a lencsém, nemrégi darabról van szó, ráadásul szinte "vitrinben" tárolom.
Volt s,s2,s3,s4,note 2, note 3 készülékem, de frissítéssel ilyen (mértékű) elcseszés még nem történt, még egyszer mondom, nem (csak) a designra gondolok...[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Köszönöm a segítséget, bár egy kicsit kínai még (mivel eddig frissítéssel mindig jobb lett az adott teló).
Úgy, ahogy mondod, tudnék mellé én is negatív jelzőket rakni rendesen.
Annyira fel....tt, hogy még váltáson is elgondolkodtam, holott azon voltam, hogy az első olyan telóm lesz, amit nem cserélek le fél év/éven belül...felháborító... -
szab120
tag
1 hete használom hivatalos Lollival a gépet,
DE
megbántam a frissítést.
Az előnye
- gyorsabb bootolás, nagyjából ezzel véget is ér a történet.
A hátrányai:
- felmelegszik (sőt felforrósodik) az akksi gyorstöltés alatt
- az új design (ez még hagyján, a legördülő sáv "viszi a prímet")
- beakad gyakran főmenü görgetése közben (ez 4.4 alatt nem volt, és még csak élő hátteret sem használok)
-sokszor 2,4 feletti a Ram használat (ami a röcögést illeti, ez sem volt 4.4 alatt, pedig nem fut több alkalmazás)
-repülőmód alatt eltűnt a zárolt képernyőről a gyors kikapcsológomb (ami az ez előtti verzióban piros pontot érdemelt. minden éjjel ezt használtam)
-a kamera lehet, hogy gyorsabb, de életlenebb lettSzemély szerint én nem ajánlom a frissítést. Eddig bármelyik korábbi Noteomnál vagy s szériás telefonomnál jót tett, ez bizony nem. Eddig ez volt az első készülékem, amivel maximálisan elégedett voltam, azonban sajnos ez az 5.0.1 óta megváltozott.
Tudna vki segíteni abban (részletesen), hogy tudnám visszapakolni a 4.4.4-et? Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
válasz subidubika #11073 üzenetére
😃😃😃
-
szab120
tag
válasz Szakiii #11071 üzenetére
Én abba a kategóriába tartozom,hogy egyik gyártót sem szidom,mert mindegyik valamilyen szinten inspirálja a másikat. A Note 2-őt én is nagyon szerettem, a Note 3-tól annyira nem ájultam el,viszont anno nagyon jó áron hozzájutottam,de a Note 4 messze visz mindent,olyan szinten durva,mint annak idején az s2 amekkorát durrantott, vagy az s3 után a Note2. Az S illetve a Note szériát is végigjártam,de ez az első teló,amikor nincs bennem az,hogy várom a következő szériát. Pláne,ha az újat már nem lehet majd bővíteni.Sajnos ez az árán is látszik,mert nem esik olyan szinten,mint régebben,más modellek esetében
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
válasz Szakiii #11067 üzenetére
Nem,ilyen oldalakat hanyagolni kell, ezek mind kamu oldalak/hirdetések. Kártyafüggetlenül újonnan még gsm garival sincsenek 160 alatt, gyári garival meg 180 az alja. Ennyiért újonnan Note 3-at lehet kapni. Soha nem szabad az ilyen hirdetőknek bedőlni, semmilyen másik műszaki cikk esetén sem. Sőt,aki megszorulva használtan hirdeti,még az is drágább, úgyhogy jó tanácsként: felejtsd el. Gondolj bele,ebben az árban már haszonnak is kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Remélem a Note szériánál nem esnek abba a hibába,hogy nem lehet microsd kártyával bővíteni,plusz az akksit kivenni, inkább akkor maradjon a műanyag hátlap,ha ez fémház esetén nem megoldható (bár módosítom,lásd Htc M8,9).
Egyébként a legszebb s modell, az biztos, már most várom az új noteot, pedig a mostani is csak pár hetes 😃
De ha a fentiek jelentkeznek,akkor biztos nem fogok váltani.[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Sziasztok, a hétvégén váltottam note 3-ról 4-re, elég nagy különbség van kijelző és összeszerelés tekintetében,nem beszélve arról,hogy ez még nem fagyott,nem receg a menüje,végre változtattak a wizen. Viszont egyet nem értek,miért nem lehet a youtube alkalmazásnál 720p-nél nagyobb videót megnézni? Válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest