- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szpisti
addikt
Nekem is gond volt az újjlenyomatos feloldásból eredőleg, de szinte biztosra veszem, hogy a frissítés miatt... Mármint azért mert még az 5.0.1-el beregisztrált újjlenyomatokkal használtam. Mióta töröltem mind, még a hitelesítő adatokat is, és újraregisztráltam az újjaimat, azóta megszüntek a gondok, rendesen működik ez is.
-
-
mycso
veterán
Nos pár napja van fent az 5.1.1 minden szép és jó lenne.
Viszont amit régebben említettem hálózati problémát, az most brutálmód előjött.
Szinte ötpercenként kell kapcsolgatnom az adatkapcsolatot ki-be.
Jelenség: gyenge 4g térerő, majd néha vált H/H+/3G -re és ekkor tízből kilenc alkalommal megszakad a net. H/H+ ikon kint, térerő van és villog a kimenő adatforgalom nyila.
Net ki-be és utána megint jó míg újabb váltás nem történik.
Ha a 4g-t letiltom, akkor jól működik.(#21710) Littlecar: a hátlap recsegését nem tudtam elképzelni, míg kb. egy hónapja ki nem cserélték a telefonom (hátlap maradt a régi) na azóta ropog-recseg és rohadt idegesítő.
-
törölt tag
nekem most vitte el a futár a cserélt telót...kíváncsi vagyok mikor jön vissza...küldtek csere készülékként egy 100ezer éves galaxy Ace-t 2.2-es droiddal
még jó hogy a haveromnak megvolt az S3-ja, azzal legalább tudok majd az NFC-s bankártyámmal fizetni...azért ez is kedves gesztus hogy egy prémium telóra adnak egy múzeum szökevény telót cserekészülékként...
-
úgy értem, hogy ha egy adott funkcionalitásra van szükség, akkor keresgélni kell, mely alkalmazás képes rá, illetve ha több is van, akkor mások véleményére hagyatkozni, vagy pedig kipróbálni mindegyiket.
biztos, hogy sok alternatíva van különböző integrált alkalmazásokra, némelyik még jobb is (lehet) az alapban adottnál, de nem mindenki szokott ezzel külön foglalkozni, ha már megoldotta neki a gyártó.
mondanám, hogy nexus és társai csupasz androidos telefon kell azoknak, akik óczkodnak a gyártói sallangoktól, de egyrészt a google is egyre több dolgot tesz már bele alapban a rendszerbe, másrészt a szoftver nem minden, sokaknak számít a hardver...stb. is.most látom, a fotók alkalmazást muszáj frissíteni, eddig csak figyelmeztetett, hogy megszűnik majd a régi - dátumot nem írt -, de most nem enged már tovább a régivel.
-
érdemes is mindenre alternatívát keresgélni, amikor alapban adott megfelelő?
Parallaxis; egyik sem felesleges, a galaxy apps esetén meg nincs is azonos alternatíva, máshol nem láttam még kapcsolódó promóciókat, x ideig ingyenesen adott fizetős alkalmazásokat...stb.
egy csomagban adott minden, de aki mindenre keres inkább külön másikat, az legyen az ő dolga, nem az én letemet bonyolítja... -
Szpisti
addikt
Hát az kivehetetlen aksiról annyit, hogy:
Nekem HTC One M7-em volt a Note 4 előtt és el kell mondjam, hogy egy év után látványosan legyengült az aksija, már nem bírta ki estig sem, délután már rá kellett töltsek... Mivel két év gari volt rá eleve, elvittem a Telekomba (mert ott vettem) hogy gariba cseréljék ki. Hát nem akarták, mondván az aksit a második év korlátozott garanciájába már nem tartozik bele. Hiába mondtam, hogy beépített, nem tudom magam kicserélni, akkor se vették be. Na ezért nem kedvelem a beépített aksikat... -
utólag visszagondolva, én is így vagyok ezzel, több telefonom is volt már, amikben nem volt házilag cserélhető az akkumulátor (iphone 4s, xperia z, iphone 5s), de nem izgultam miatta, pláne úgy nem, hogy maximum egy vére veszem a telefonokat.
a memóriakártyás bővíthetőség szintén zenész, nem rossz dolog, de a két iphone esetén is elég volt a 16 GB táras is, sosem volt gondom, hogy szűkös lett volna a tárhely.
megértem, ha valakinek kevés a tárhely, vagy más miatt kell a memóriakártya, de a felhasználók jelentős részénél nem feltétlenül gond.
azon is meglepődöm általában, amikor leírják, hogy például 2000 fényképet tárolnak a telefonon, eszembe nem jutna, maximum is csak a töredéke szokott lenni, de azok is csak az elkészítés után rövid ideig, aztán mennek fel a felhőbe. -
Szpisti
addikt
Szerintem függ attól, hogy a fényképeket SD karira, vagy a belső tárolóra van beállítva a fotó mentése, illetve, ha SD karira, akkor meg attól függ milyen gyors a kari...
Nekem SD karira ment, 350 kép van rajta, 10 videóval és 3 másodperc sincs míg betölti a Galériát...
Egy 32gigás Sandisk Ultra MicroSDHC UHS-I kari van benne... (olvasás: 33.86MB/s, írás: 11.30MB/s forrás: A1 SD Bench app) -
S e t h
nagyúr
Talán nem túlzással, de én is beleesek a gapgate-be, októberi a telefonom.Nem zavar, megelégedéssel használom.Most hívjak szervizt, hogy utána nézegessem miben xarabb mint a korábbi?
Én nem a hibák garanciális javításával kapcsolatosan írtam, hanem arról a jelenségről, ami pl most jellemző az S6 témában is, minden második ember meg akar halni, mert szivárványosan el van színeződve a kijelző, amit észre sem vettek addig, amíg vki fel nem vetette.
De ugyanez más flagship esetében is, ha van egy kis hiba, akkor agyvérzés ON, mert ez egy ékszer, na ne kúrjál már fel ennyi pénzért legyen tökéletes a kutya úristenit a gyártónak.
El vannak kicsit tolódva az értékrend, annyira az életünk részéve vált a telefon, hogy fetisizáljuk, megvesszük hitelre és óbégatunk, hogy igazságtalanság történt, mert karcos etc,etc.
Ugyanez a kisstílű hozzáállás jellemző amoled esetében amikor vigyorogva adják egymásnak a tanácsot, hogy miként kell beégetni a kijelzőt a cseréhez.
A bolti garis zug gsm üzletekről nem is beszélve.
Ettől függetlenül állítom, ha hibás javíttatni kell, de nem nyüszíteni ,mert az xda-an vki beírt vmit és te meg észreveszed 2 hónap megelégedett használat után, hogy hopp, nekem is van ilyen jelenségem, usgyi sírni és gyalázni a gyártót. -
apaszka
veterán
Nem értem, sokan miért tartják rossz dolognak a javított telót való kapást?
Valószínű, hogy elromlott a tied. Ezért hívod a szerelőt. Ha tudna mit kezdeni a telefonnal a helyszínen akkor mondjuk kicseréli az alaplapot vagy két óra alatt mert ez már nem egyszerű.
Akkor lesz egy javított telód.
Mivel nem rabolja az idődet, és technikai akadályok miatt egy felújított telót átad, és már megy máshoz.
Ebben semmi rosszat én nem láttok.
Így is úgy is javított lenne.De ez az én véleményem, persze más gondolhatja másként is.
-
apaszka
veterán
-
hardveres hiba, zárlat vagy ilyesmi, akkor sem érdemes így hagyni, ha esetleg megjavul és sokáig jó, mert bármikor ismét behülyülhet.
csimpi1; adatbázis függvénye is lehet, hogy mikor és mit tud összevetni megfelelően, vagy sem.
tettek be itt korábban olyan képet is - apaszka, ha jól emlékszem -, ahol az imei.info adatbázis alapján c-snek azonosított be egy f-es telefont, szóval fenntartásokkal kell néha kezelni a phone info által kiírtakat. -
datomi
tag
Ez nálam is fenn áll, ha a kamera alól lépek a galériába, az eltart egy darabig, kb. 20-25 másodperc volt eddig a max., de min. 5-10 másodperc.
Ha simán csak galériába megyek, akkor azonnal belép, úgyhogy így használomMostanában pedig olyat vettem észre, hogy a képernyő felodása előtt a térerő 0 vagy 1 pálcika (olyan helyen ahol jó a térerő), de ha feloldom a kijelzőt, akkor elég hamar (kevesebb, mint 1 sec) felugrik a max térerőre.
Ebből eddig semmi problémám nem adódott, nem vettem észre, hogy lett volna nem fogadott hívásom (arról ugye sms-t kapnék), csak mint érdekességet írtam le. -
-
zack
nagyúr
Na hát ez az. Ha 8 hónap alatt nem tudták megoldani, amíg flagship volt, akkor majd most hogy megjelenik a Note5 megoldják? Kétlem. Még ennyire sem fognak majd foglalkozni vele mint eddig. Az 5.1 lehet az utsó töltény...Ha ez is vak lesz, akkor marad ilyen, ahogy kiadták.
Kicsit dejavu érzésem van az S6 memóriakezelési gondjai miatt. Lesz 8 hónap életciklusa mint flagship, utána jön az S7. Lehet itt sem fogják tudni megoldani a problémákat. Szoftveresen óriási a baj a Samunál úgy érzem. -
hito
nagyúr
Nem fogsz unatkozni két ilyen nagyágyú mellett szerintem
Bár S6 nem nagyon mozgat. Akkor már inkább Note 4. Bár ki tudja, egyszer biztos rápróbálok.
Száguldo: C sajnos kizárt
De még az sem biztos, hogy lecserélem. Lehet, hogy pár nap alatt elmúlik a G4 hiánya és megmarad. Bár ha így lesz, akkor még az is lehet, hogy cserélem egy sima F-re, mert ezt az Edge dolgot nem nagyon haszálom, csakúgy mint a vezeték nélküli töltést
-
törölt tag
Gyanítom hogy frissülni fog a modem is az 5.1.1el... mint mondtam mióta a pof2-t használom azóta nincsenek térerő gondjaim,legalábbis eddig
kali: mind köztudott egy mobilnak a térereje sok mindentől füg:modem chip és a hozzá tartozó szoft, az antenna tulajdonságai(mérete, fajtája,stb.), a csatlakozott állomás tavolsága, időjárás, esetleges akadájok anyaga,vastagsága a az allomás és a telefon között. Lehetne vesézgetni, de ha lehetséges szoftveresen javítani az a teló antennájának nyereséges jelvételén akkor akkor a térerő javul, illetve ha ha nincs hálózat annak időtúllépésének idejét lehet még kisebbre venni hogy milyen időközönként keressen hálózatot, sajnos a legtöbb esetben az utóbbi játszi szerepet szerintem, az én melóhelyem kb. 1000m3 föld és 20 centi vasbeton választja el a külvilágtól , max hálózat az edge 1-2 csíkkal ha jó helyen vagyok, és itt szolott gond lenni ha elmegy a térerőm akkor nem akart visszajönni, mióta a pof2 van fent mindig visszajött a hálózat, telekomos boc3nál mindig újra kellett indítani a telót hogy újra legyen
-
Feleségemnek meg időnként egy alsó 1,5cm-es sáv lesz fekete, ami vagy újraindítással vagy a háttérkép újratöltésével tüntethető el. Az ikonok látszanak, érintés működik, olyan mintha a háttérkép sérülne meg. Van mentés róla csak nem ezen a telón, majd holnap beszúrom.
Ilyen történt már másnál is? Érdemes a szerviznek megmutatni? 4 hónapos, telekomos, 5.0.2.
-
-
norbi93
senior tag
Én az IPS színeit jobban szeretem, viszont borzalmas látni, hogy az összes céges iPhone 5s kijelzője 1 év alatt milyen durván besárgult a széleinél. Kíváncsi lennék a note4 meddig bírja, de úgy néz ki sosem tudom meg, mivel szerdán jön a szervízes a harmadik note4-el, amit nyúzhatok...
-
Manka76
senior tag
Ezzel a problémával szívok én is és a kollégám is. A T azt mondta annak ellenére hogy más szolgáltató kártyájával hibátlanul megy, hogy a samsungnál van a baj mert náluk nem lehet hiba. A samsungosok meg mondták erre hogy egyértelmüen szolgáltató hiba. SIM kártya csere után sem javult meg, ezert marad a 4G mert a 3G teljesen random működik.
-
így legalább kiderült, hogy nem a telefonnal vagy a sim kártyával van probléma, hanem a szolgáltató hálózatával, illetve csak meghatározott helye(ke)n a cellákkal, az ok megállapításához már több infó kellene, esetlegesen belsős is, így az már nem olyan egyszerű.
tavaly az év végén voltam egy hétig borsodban, több helyen is közben (főként a pirossal jelzett területen mozogtam; link) és nem tapasztaltam problémát. -
dancsuri
veterán
nálunk nincs Bootloader csere. tehát olyan veszély nem fenyeget,
gyári rommal soha nem ugrik, a NEM gyárin romot meg természetesen mindegy mivel rakod fel akkor is ugrik. de jelen esetben gyári romcsereberéröl van szó. az meg simán mehet oda-vissza(#13146) CitroenC4
hiszen van már hivatalos nyalókan F-re -
elhiheted, feltűnne bármilyen probléma a telefonomon, ha lenne!
pont az a lényeg, hogy létező problémákat írtam az s4, g2...stb. kapcsán is, de ott is az volt a baj, hogy sokan átestek a ló túloldalára, akinek problémája volt, az azt bizonygatta - saját maga megnyugtatására? -, hogy mindenkinek olyan - csak nem veszi észre -, vagy biztosan olyan lesz a későbbiekben, de ez nem igaz, a készülékek jelentős többségénél nem jelentkezett a probléma hosszabb intervallumú használat után sem.
nem értem, hogy miért nem szűkíted le a jelenlegi problémádat olyan szintre, hogy orvosolható legyen...
ott valami hibádzik, legyen szó a szolgáltatóról/hálózatról/celláról, a sim kártyáról, az ahhoz a szolgáltató által rendelt profilról, vagy a telefonról - utóbbinál pedig külön vizsgálni kell a szoftveres és hardveres állapotot, tehát nem mókolt csc-s, hanem gyári/szolgáltatós, gyári állapotra visszaállított rendszeren is kipróbálni, több helyen tesztelni, több sim kártyával használni...stb., idővel kibukik a gond. -
World-Soft
senior tag
Nekem sikerült.
Kicsit máshogy van már, de kisakkoztam.1. Feltettem a PayPal-t és a Galaxy Apps-ból a az NNL Fingerprint Passport beépülőt.
2. Bejelentkeztem a PayPal-ba és ekkor megkérdezte, hogy akarok -e ujjlenyomatot használni
3. Beregisztráltam az ujjlenyomatomat, majd kijelentkeztem.
4. Belépés oldalon a jobb felső sarokban az Options->Fingerprint opciónál válthatunk be ujjlenyomatos bejelentkezéshez.
5. Belépett állapotban, a Settings->Login Options->Disabla Fingerprint Login-nál kapcsolhatjuk ki az ujjlenyomatos bejelétkezést.A videókban látható, hogy a telefon beállítások ujjlenyomat résznél van a beállítás, az már nem igaz.
-
Sebestyen01
őstag
-
LonGleY
veterán
-
igen, mert így mondhatom, hogy olyan könnyen azért nem sérül meg, hiszen használom már egy ideje, de olvasd hozzá a folytatást is.
mindig is lesznek olyanok, akiknek a karcálló üveg...stb. is megsérül, de nem mindenkinél, és ha nem minden darabnál történik meg csak úgy, akkor nem feltétlenül a készülékkel van baj.
lehet persze szidni a telefont, meg hivatkozni arra, hogy semmi olyan nem történt vele, mégis megsérült, de nem tudni, hogy valójában mi okozta a sérülést, a fordítottját viszont egyszerűbb bizonyítani, hiszen bemutatható a több hónapos készülék, benne sok órányi telefonálgatással, adatforgalommal...stb., tehát nem a fiókban pihent, hanem volt használva rendesen, viszont sérülés nincs rajta. -
ok, az s4 nem rémlett.
az nem vitatható, hogy a problémás lefedettségű területeken megy az ugrálás és keresgélés a hálózati módok tekintetében - ez minden szolgáltatónál így van -, de korábban már az s4-et is lte hálón használtam - de már előtte az xperia z-t is -, és tényleg nem találkoztam soha olyannal, hogy a hálózati módban az ugrás nem történt volna meg rendesen és emiatt nem lett volna hálózati kapcsolat.
október 18-tól is csupán annyi változás tapasztalok, hogy sokkal jobb lett az országos lte lefedettség a 800 MHz bekapcsolása okán, mást nem.
olyan telefonoknál tudnám csak elképzelni a problémázást, amiket eredetileg nem ebben a régióba szántak és esetlegesen nem kezelnek minden szükséges lte frekvenciát - a xiaomi...stb. tulajok ilyen szempontból hátrányos helyzetben vannak. -
mivel nekem t-s firmware alatt nincs ilyen gond - a korábbiv verzióval sem.volt, amivel megvásároltam a telefont -, ezért megkérxezem; eredeti firmware verzióvam is tapasztaltad, vagy csak mióta belemoddoltad az új, nem erre a régióra kiadott firmware verzióba a régebbi, ezen régiós csc állományt és azt a firmware verziót húztad fel?
hanti; tömeges elvándorlás? úgy, hogy alig tapasztalja néhány ember?
olyan ez - vagy még olya sincs -, mint például a knox miatt a samsungtól elpártolók száma; jelentéktelen... -
nem véletlenül írtam, hogy jártam-keltem a városban, olyan helyeken is voltam, ahol nincs lte, de még 3g módozatok sem, hanem csak edge, és sehol sem volt probléma, pedig ugrált eleget a hálózati módok között a telefon.
békásmegyeren a nyílt utcán is találtam olyan helyet, ahol csak edge van, a belvárosban csak régi épület lépcsőházában (morrison's 2).migabi24; egy év alatt nem feltétlenül használódik el problémásan, talán még kettő alatt sem, de aki utána(d) használja, annak már lehetnek gondjai...
-
siofok00
tag
Látom nagyon profi vagy a témában. Ki lehetne valahogyszedni az xeh cs-t a romból? Atraknám btu kódból a xeh-ra a telefont. Fel a magyar cs, majd egy wipe átállitja. Amúgy is mindig odin-nálam frissítek, de néhány dologban időnként bezavar a btu kód. Rootolni nem szeretném, ezért lenne jó ez a megoldás. Ha felrakom simán a teljes szoftvert, valószínű nem xeh-ra állna be magától.
-
ááá, az s2 idejében volt ingerenciám utoljára ilyesmihez - legalábbis a saját telefonom tekintetében -, de öregszem, kivárom már inkább a megfelelő firmware verziót...
rászánnám magam, ha problémás lenne a jelenlegi firmware verzió, vagy jelentős - számomra fontos - újítást hozna az újabb firmware, de egyik sem adott olyan szinten, hogy benyomná a sürgető kapcsolót. -
b.bela1
őstag
Emderek!!!
Az a bajom, hogy nekem nincs ami eltűnjön. Nincs karika!
Ha fókuszt talál, csak rezzenik egyet a képernyő, és ennyi.
Kitkattogón megvolt, most meg semmi.
Ez a legsz@rabb. Nekem jó lenne fehér is, csak lenne!
Maguk a képek jók, csak kiesik a szemem, hogy mikor van rendben a fókusz. De látom azért vannak itt gondok. -
DeathAdder
veterán
Értem, köszönöm.
Gondolom ez engem nem hátráltat, mert nekem már úgyis ugratva van a knox, így nyugodtan kísérletezgethetek.
Leszek majd tesztalany, este felteszem és kiderül hogy romcsere után át áll-e XEO -ra.csabicska - én már szedem
Legfeljebb berakom dropbox-ba és publikálom ide, hátha úgy gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Gumi és felni topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tőzsde és gazdaság
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest