- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
Mostmár elég régóta nyúzom a note 4-et, életem egyik legjobb vétele volt azt mondhatom. G4 s note 4 között gondolkodtam, de a toll nekem nagyon sok kényelmet ad bizonyos szituációkban szóval nagyon meg vagyok vele elégedve. Rettentően jól pörög a telefon még most is. Szóval ezek után is valószínűleg csak note lehet a következő telefonom.
( főleg mivel az LG g5 nem sikerült túl jól. . . . . )Egyedül talán az zavar hogy, sehogy sem tudok 4 óránál több képernyőidőt belőle kihozni. 4 óránál fixen mindig 0% az aksi. De azért nem nagy katasztrófa, jól bírja a kiképzést.
-
oba
addikt
Üdv itt is!
Igen, én hagytam neked rajta az Alexandr féle romot, utólag is elnézést, hogy a csere előtt nem kérdeztem rá, hogy maradhat e vagy teljesen gyárit szeretnél. Sokan használják itt a note4 tulajok közül ezt a romot a Kyuubi és társai mellett (amiket én pl nem szeretek mert azok tényleg mókolt romok). Hogy hogyan lehetne biztonságosabbá tenni azt nem tudom, soha nem használtam ilyen security programokat mobilon. A gyáritól csak a root jogosultágban és a bloatware mentességben különbözik. És egy-két extra funkció mint pl a hívás rögzítés. Szóval biztonság szempontjából _szerintem_ nincs különbség köztük. Ha tényleg vannak aggályaid akkor tényleg 5 perces művelet az Odinnal visszarakni egy teljesen érintetlen gyári romot. Remélem beválik a készülék
Én is átvonulok a G4 fórumba, de azért itt is figyelemmel követem az eseményeket
-
freddirty
senior tag
nem igazán a drop test hanem az üveg ami elriasztó (jó mondjuk ott a sd kártya hiánya is de most nem ez a téma). Mhelyemen a céges üveg szifon 4s-ek szépen törnek. Kolléga a harmadikat fogyasztja.
Minden telefont leejtenek élettartama során többször. Ha nem hordod tokban fólával/üveggel akkor jó eséllyel sérül is. Ha viszont üvegborítása van akkor biztosan. Igazából ez csak a gyártónak jó. A jónép meg bekajálja, hogy milyen szép fényes... -
törölt tag
hát azért az elég gáz hogy porcelán babára sikerült az új note...csak vigyázz, nehogy szivatós legyen az új note 5, mivel európában nem lehet majd kapni, így elképzelhető hogy a frekisávok se lesznek kompatibilisek...esetleg régiózárat tesznek bele hogy ne lehessen olyan helyen használni ahol nem akarják hogy használják...én már mindent kinézek a samuból....
-
baladam86
aktív tag
Hatalmas szó ez tőlem, de most először nem érzem okostelefonomos karrierem kezdete óta, hogy váltani fogok. Eddig minden évben váltottam, de most először érzem azt, hogy a Note 4 egy számomra tökéletes készülék, amit nem tudott nálam megugrani az utód. Úgyhogy egy darabig még marad a Note 4
-
B1T3
addikt
Szerintem borítékolható, hogy az S6-féle kameraszoftvert kapja meg, és az ujjlenyomatolvasót is onnan örökli.
Nekem csalódás volt, bíztam benne, hogy meglepnek valamivel, de csak a a hetek óta kiszivárgott információk váltak hivatalossá. A Note 5 fejlődött, de nem csak egyértelműen előrefelé. Persze így is egy nagyon jó telefon, csak elment a nagyon konzumer igények kiszolgálása felé első benyomás alapján.
-
baladam86
aktív tag
Nnnnna, számomra újabb anomália csupán, hogy biztosan tökéletesen azonos méretű az újabb Isocell és az IMX240? Eléggé ki van számolva a hely a telefonban, létezhet hogy a fizikai méretük megegyezik és passzol mindkettő a kamera helyére?
Ismételten ez nem kötekedés részemről, csak olyan furcsa, bár elképzelhető hogy tényleg így van.
-
igazoltalak csak, hogy miért van igazad, illetve a samsungos csókának.
baladam86; az illesztés nem probléma, egy rendszerbe többet is integrálhatnak, a hardver meg azt kéri le, amelyikre szüksége van.
Spityu27; amint a másik csatornán is írtam, szolgáltatós f-es telefont c-sre nem cserélnek.
ami hibákat leírtál, azok jelentős hányada nem a telefon (hardveres) hibája, így még a csere is kérdéses számomra. -
baladam86
aktív tag
Na, és pont rávilágítottál egy újabb érdekes dologra az OIS-szel kapcsolatban: Ezek szerint az a Note 4, amelyik az S5-ben lévő Isocell-t kapta, megkapta az optikai képstabilizátort is?? Holott ugye az S5-ben lévő Isocell nem OIS-es, és nem hallottam hogy létezne OIS-szel szerelt Isocell.
Érted már a kétkedésemet?
-
baladam86
aktív tag
Ezt csak azért nem értem a Samsung részéről, mert én naivan úgy gondolom, hogy az Isocellhez más "illesztőszoftver"/firmware/driver kell, mint az IMX 240-hez. Nem hinném, hogy működik, mint a Legonál, hogy akkor IMX240 ki, Isocell be és kész. Azt sem gondolom, hogy 1 darab telefon miatt kompatibilissé tették volna a Note 4-et az Isocellell.
Nem vitatkozom, félre ne érts, csak ez az én fejemben nem fér össze.
-
baladam86
aktív tag
Milyen szép, hogy az S6-ot sem Isocell-el adták ki. Ahogy a Note 4-et sem. Az, hogy a kamera firmware ellenőrzésnél nem IMX240-et ír, nem jelenti azt, hogy Isocell lenne. Ugyanez volt Note 4 megjelenésénél is, sokan úgy voltak vele, hogy egyik variáns Sony, másik variáns Isocell-es. Aztán meg jól kiderült, hogy az Isocell-nek vélt firmware verziószám, illetve modul név ugyanaz az IMX240-et takarja, mint amikor tisztán le van írva, hogy IMX 240.
-
-
sefan67
aktív tag
Ahogy nézem abból is csak az amerikai szolgáltatók által kiadott verziókon megy a TempRoot Link, szóval többet nagyon én sem tudok, ezért is kérdeztem itt a topikban, hogy esetleg van-e valakinek tapasztalata, próbálta-e már?
Eredeti kérdésem -
-
-
-
Ezt az konkrét esetet ugyan nem ismerem, de volt már példa arra a technika közelmúltjában, hogy egyes piacokon azért kellett hasznos és jól működő funkciókat korlátozni, sőt, készülékeket levenni a polcról, mert testműködéssel kapcsolatos, egészségi állapottal összefüggő adatokat mértek és szolgáltattak, ami ha nem orvosi pontosságú, akkor veszélyes lehet. Akkor is, ha oda van írva, hogy mindez nem hivatalos érték, ha bármi nem stimmel, azonnal fordulj orvoshoz, ha pedig stimmel, akkor is, mint rendesen. Ennek a protokollnak nyilván csak előnye lehet, de hülyékkel nehéz...
MaCS
-
törölt tag
-
apaszka
veterán
Hab a tortán? Még talán a KNOX is tesz hozzá.
Megérdemli a samu szerintem,kapja csak a pofonokat,és olyan telefonokat készítsen,mit a vevők igényeihez alakít!
Ne S modellt meg hasonlót adjon ki egy típusból,hanem KNOX,és KNOX mentest !
Legyen üzleti kivitel,és legyen felhasználó barátibb kivitel!
Én ezt a gari megvonást nem fogadom el miatta! Persze abban az esetben ,ha nem a tuning miatt ment tönkre a telefon!
Szerintem simán bizonyítható,hogy megcibálták a procit,vagy valamit,és ezért halt meg,vagy pedig sima hardveres hiba van.
Ha ezt meglépné,azt mondanám a legjobb gyártó!
Persze ez így is áll,hiszen a hardveres dolgok nagyon jók a telefonok közt itt így is
.
A LEGJOBBNAK tartom a mai napig.Egyedül a root hiánya ,vagyis a gyári állapot vissza állítása lehetősége hiányzik nekem.
Személy szerint nekem a nóta3 is megfelelt a műanyag kerettel is. A mai napig tökéletes állapotban nyomja a z asszony!
Ezt a prémium keret meg tudjuk milyen kényes. De ezt sem vetem fel soha. Úgy néz ki ,ahogy kinéz!Tényleg egy Győri tulaj mindig mondta simán polírozható!
Árulja már el ,hogy mivel csinálja,és miként???#18470) kali
Közben látom válaszoltál!
-Igen én is így gondolom!
-Nagyon igazad van megint!Ha saras vagyok nem akarjak garanciát! Ha nem a ROOT miatt hal meg a telefon,és ez tiszta sor ,és bizonyítható,akkor javítsanak szó nélkül!
Így nagyon korrekt lenne,és az amúgy is prémium garancia a legjobb az összes gyártó közül! Le a kalappal előttük ez miatt! -
kazanka
őstag
Nagy tévedésben vagy, itt jelen esetben a gyártó átveréséről van szó.Te is azonnal igénybe vetted a garanciát ahogy lehetőséged volt rá.Amennyiben megvetted a telefont azt csinálsz vele amit akarsz csak akkor nem kell sírni.Neked már az is baj volt hogy nem olyan a kamera mint egy tükörreflexes fényképező gépé.
-
zack
nagyúr
Csak savanyú a szőlő, hogy roottal is lehetséges a gari.
Hamarosan visszanyal a fagyi Samsungéknál:
Szerintem az egész S6 széria bukó lesz az árazása miatt, és a Note 5 is erre van ítélve, ha abból indulunk ki, hogy mindig is drágább volt mint az S széria...Ki fog a Note 5-ért 250-300k fizetni? A többség biztos hogy nem. Főleg ezzel a Knox mizériával. Én is kacsingatok már másfelé...Bár egyelőre általánosságban véve elégedett vagyok a rootolt Note 4-el.
-
törölt tag
Látszik te se érted miröl van szó
tehát...adott egy note4, root miatt ugrik a knox(0x1),gari bukta,van állítólag valaki aki alkatrész cserével orvosolni tudja és újra 0x0 lesz és aki ezt megcsináltatja azzal a valakivel, utána gyorsan gariban cseréltetné a telót... amennyiben a központi szerviz bevizsgálja a buherált note4et és kiderül akkor ezt úgy hívják nagy értékben elkövetett csalás és szándékos károkozás ami büntetendő,persze ha a szerviz észre veszi.bár kétlem hogy valaki úgy alkatrészt tud cserélni a telefon alaplapján hogy az úgy nézzen ki mint a gyári
na szóval,mint írtam kizárt dolog hogy ez alkatrész cserélvel orvosolható, mert akkor a knoxot ez által megkerülhető és a knoxban lévő adatok visszafejthetőek lesznek...én arra gyanakszom hogy inkább az alaplap valamelyik köztes rétegében található ez az úgynevezett alkatrész....most úgy komolyan...sokan ilyen hülyének nézik a samsungot hogy egy ilyen profi dolgot egy látható helyre tesznek megkönnyítve mások dolgát?
ugye tis se gondoltátok komolyan
-
kazanka
őstag
Lehet hogy még nem volt rá példa de előfordulhat.Pl.Hajdú-Bihar megyében egy gázszerelő buherálta a mérőórákat ami szintén csak a szétszedett mérőknél derült ki.A szolgáltató feljelentést tett és több százezres büntetés lett a vége jogerősen,minden esetben.Az hogy a Samsung beperel valakit vagy nem az más kérdés,de elvileg megteheti.
-
-
törölt tag
Nem értetted amit írtam és nem olvastad vissza...de leírom röviden...ha ugrasztják a knoxot az automatikusan gari megvonás, viszont ha tudja valaki mely az az alkatrész amit cserélni kell hogy újra 0x0 legyen és cserélteti szervizzel a telót és ugyebár a házhoz jövő szervizes csak a számlálót nézi meg, akkor cserélik a telót,amit később a központi szerviz vizsgál be majd valamikor...mivel tudják hogy kié volt a telefon,a szervizben esetleg észreveszik hogy már valaki belenyúlt és módosította,akkor az szándékos károkozás(mivel a samunak kára származott abból hogy egy nem garis telót cserélt "újra" így csalásért és az említett dologért büntető feljelentést tehet,mivel jócskán 100ezer forint feletti értékről van szó) nem nézek sok krimit, csak bizonyos dolgokkal jó ha tisztában van ember és sok hasznos infót tartalmaz az EULA ha egyáltalán van aki végig olvassa nem csak tovább lép...tehát ezen mit nem lehet érteni? Két esélyes vagy megússza vagy ráfázik, fifty-fifty...szerintem aki romolgatni akar az ne vegyen samsung telót...még azt a kijelentés is bátran megteszem hogy elképzelhető más mobilgyártóknál is ez a fajta védelem bevezetése...ma olvastam hogy az rootolt s6 tulajok bajban vannak amiért rootoltak,mert sok dolog nem megy root alatt,többek között az új fejlesztésű samsung pay...plusz olvastam hogy valaki rootolta az s6ot és belassult,újraindulgat,a kamerát is szabotálja...tehát, a kérdés adott... valóban megéri-e valakinek a root jog ?... jó persze,sok hasznos dolog elérhető root joggal, de ennek a kora kezd leáldozóba menni a samsung telók körében...
-
Szpisti
addikt
Ott van a gond, hogy ide nagyrészt az ír, akinek problémája van a készülékkel...
Akinek minden oké, valszeg rá se néz, vagy csak ritkán erre a topikra...
Ezért aki tájékozódni akar, megrökönyödik, hogy szinte csak gond van ezzel a Note 4-el...
Én teljesen meg vagyok elégedve vele, még mindig... (november elejei vétel) -
-
-
hito
nagyúr
Mégsem!
Meglett a számla és be is szaladtam vele a TMX-hoz, mert a kamerának nyomora volt. A jobb széleken mosott elég rendesen és ha éppen ott mégis éles volt, akkor máshol csúszott el a fókusz, vagy középen vagy baj szélen lett homályos az eredmény.
Jogosnak találták, be is vették garis szolgálatatás keretén belül és már kész is van. Azt írja a munkalap, hogy cseréltek benne 16db (!!!!!!) csavart és 1db kameramodult
Volt már valakinek ilyen gondja a Note 4-gyel? Az enyém ugye Edge, de ebből a szempontból ugyanaz a kettő.
Remélem hívnak hamar, mert már 1órája kész van, de még nem csörögtek hogy mehetek érte
-
-
Tulku
veterán
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Én úgy látom most hogy a G4 egy jobban optimalizált herkentyű...vagy tévedek?
Egyébként (kis elmélkedés):
Szerintem ez a melegedés, optimalizálatlanság mind egy meggondolatlan, fejlesztői folymat végeredménye.
Mára olyan erős vasakat raknak telefonokba, aktív hűtés nélkül, hogy döbbenet, de az optimalizáció gyakran elmarad, félbemarad...végeredmény?
Irtó erős hardver (van aki meg sem tudja fogni úgy melegszik - nem csak samsung) és meg-meg röccenő felület (néha fagy, akad...mintha nem is lenne technikai fejlesztés) ami a felhasználó azon élményét teszi semmissé, ami miatt a technikai fejlődés valamikor elindult. Persze tudjuk...nem ezért fejlesztenek, hagynak félbe ügyeket, hanem a vásárlói parasztvakítás miatt...vedd meg az újat...és ekkor jönnek a csontkovácsok, egy-két root, saját felület, alkalmazások...stb, de note 2-nél láttam, ezek sem akadás és hiba mentesek, minden kezdődik elölről.
Mind e közben kiadok a note 4-re 120 ezer forintot (ugyan 10 ezer forintos részletekben) mire kifizetem adhatom el bagóért (talán 40-ért majd elmegy a note2) és én is beállok igáslónak, aki előtt állandóan lóg a mézesmadzag...Na ennyi...
-
törölt tag
sajnos nem az S6 miatt csúszott az frissítés, ez nagy tévedés, a Gear VR támogatás miatt volt a csúszás ha kicsit utána olvastál volna(rengeteg oldal folgalkozott vele!)...a hiba az 5.0-ban volt ami nem tette lehetővé a megfelelő kompatibilitást így ami energiát beletoltak az 5.0-ba azt kezdhették előről az 5.0.1-ben amiben már azt a hibát javította a Google ami miatt nem volt kompatibilis, ennyi a törtnet...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mégis megy nekik a szekér. Legalábbis az adatok ezt mutatják, szóval, valamit mégis jól csinálhatnak.
Amúgy, elég régóta így megy ez, ha jön egy új felsőkategória, akkor akkor az előző "király" szépen lassan a háttérbe szorul, és újdonságokat már nem kap, csak van rá support, vagyis ha van valami hiba, akkor azt javítják.
Ez volt annak idején a note 2-vel, és a note 3-mal is. Sőt, a legtöbb esetben más gyártóknál is ez van.
-
Kleroo
veterán
Furcsa, hogy egy ennyire drága és csúcs-zászlóshajót ennyire félvárról vesznek szoftver tekintetében. Mintha direct ki akarnák nyírni. És már megjelenése után is egész hamar elcsitult a marketing. S6 gőzhengere még most is darál(na) Értem és logikus hogy a Note5-be kell pakolni azt a kevés pluszt amit lehet, de illene egy S6 szintet megkapnia, használható pörgős rendszerrel. A N5 pedig kaphat egy vacsi új letisztult touchwizt ami nem zabál 3.8giga ramot
ezt pedig már nem kapná meg utólag egyik régebbi teló sem. Win-win.
-
hito
nagyúr
Egyébként meg részemről halál mindegy, mert mindenhol azt olvasom, hogy a Samsung nem tette bele a camera 2 apit. Innentől kezdve meg felőlem fel is fordulhatnak. Ha nem függne tőlük ennyi dolgozó, akkor szívből kívánnám, hogy menjenek tönkre és tünjenek el a süllyesztőben, vagy legalábbis alaposan cibálja meg őket a piacTényleg gazemberség amit művelnek mostanában.Bocsánat, inkább nem keltem a hangulatot
-
-
erik22
tag
Heló! Ez jó program!
-
szépen bedupláztam a több ablakos használattal, bocsi!
laabom; szia, a szolgáltatói oldalom tippelem majd a hiba megoldását, de egyelőre hiábavalónak tűnik a dolog, mutogat egymásra a gyártó és a szolgáltató.
most írok szakszöveget iphone lte ügyben, közel hasonló a felállás és első körben mindenki lerázta az ügyfelet, de nem sok foganatja lesz, belsős is azt súgta, hogy majd a jövő év elején foglalkoznak a dologgal, ha befejeződtek a nagyobb lte fejlesztések. -
leslien
nagyúr
-
törölt tag
Gyári eredeti samsungos garancia levél vagy hivatalos számla kell a garancia érvényesítéshez ha független, ha függő akkor a szolgáltató által kiállított gari jegy és / vagy számla kell, ha használt boltban szeretnéd megvenni az egy dolog hogy van adás vételid, azt nem fogadja el a samsung mivel hivatalosan aki megvesz egy terméket az nem értékesíthetné tovább mivel végfelhasznaló nem forgalmazó, ezzel tisztában van gyártó... mindenek elött ha nincs meg legalább az eredeti készülékhez adott garanciajegy akkor hivatalos márkaszervizben nem tudtsz garanciális javítást igénybe venni csak ott ahol vetted(ez utóbbi a bolti gari)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest