- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4
csendes tag
természetesen az sem mellékes, hogy milyen programokkal szállítják a distrót.
pl. a joli os és a peppermin esetében a chrome/chromium, a crunchbang és a debian 7 lxde distókban az iceweasel, míg a bodhinál a midori a stock web browser. tapasztalatom szerint ezek között a "legkönnyebb" a midori, így én - biztos, ami biztos alapon - azt telepítettem a crunchbang alá is.
az adblock és - ahol van - a flashblock meg alapból legyen bekapcsolva, mert hiába raksz fel lightweight distrót, ha a flash player "felzabálja" az összes rendelkezésre álló memóriát:-) -
cog777
őstag
Aktívan használom már egy ideje a crunchbang-ot, meg vagyok vele elégedve.
32biten 90MB-ot használ bejelentlezés után. Tettem egy kört debian xfce-vel, szintén 90MB-ot használ és az xfce azért kényelmes viszont sok idő lett volna beállítani emberi fogyasztásra a debiant pl felhsználó tudja fel és lecsatolni a pendrive-ot..esetleg még írni is..wuala-nak a user-t be kell tenni a fuse csoportba..ilyenek. Nem agy munka inkább sok idő amíg ki googlizza az ember.Kipróbáltam h telepítek egy openboxot debian alá..huhh 50MB memória használat. Nem rossz.
De visszatértem Crunchbang alá mert ott már sok minden be van állítva.Amúgy a zram-ot érdemes kipróbálni, segít.
-
r4
csendes tag
a közelmúltban - azon töprengve, hogy a régi gépeimmel érdemes-e még kezdeni valamit - kipróbáltam én is pár lightweight distrót.
az előzetesen megfogalmazott kritérium az volt, h. debian/ubuntu alapú legyen a rendszer, bár gondolkodtam én is az archbangen, de deb/ubu is volt éppen elég.az 5 kipróbált distro mindegyike virtuális gépen futott (1gb swap, 5gb ext4 - root, 512mb ram, 1 processzor mag - 2.3 ghz, 12mb shared video)
az 5 versenyző:
1) bodhi - az enlightenment nem nekem való wm, vizuálisan riaszt;
2) joli os (built on top of ubuntu netbook edition) - nagyon fancy cucc - sok saját widgettel -, de nem akarok mindent a felhőben tárolni/intézni;
3) peppermint (lxde) - amit az lxde-ből ki lehet hozni vizuálisan, azt kihozza;
4) debian 7 lxde edition - picit kevesebb memóriát zabál az alaprendszer, mint pl. a peppermint, de cserébe kompromisszumokat kell köss a designnal;
5) crunchbang - openbox-szal még nem volt dolgom korábban. pozitív tapasztalat: egyszerű, gyors, intuitív.a szempontok a vizuális élmény, az intuitivitás és a gyorsaság voltak. nyilván az értékelés - főleg az első két szempontnál - szubjektív:
legszebbek: 1. joli, 2. peppermint, 3. crunchbang
leginkább intuitívak: 1. crunchbang , 2. peppermint, 3. debian 7
leggyorsabbak: 1. crunchbang, bodhi, debian 7szumma: 1. crunchbang, 2. peppermint, 3. debian 7
-
priti
addikt
na ezt a puppy-t megsasolom, mert a slax legújabb verziója már elpusztúlt a 478-as P4-en, pedig szerettem, mert a legfrissebb tűzrókát mindig beletették és készen lehetett szedni az iso-t és netezni stresszmentes volt, mivel az egész egyetlen CD-ről fut, HDD nincs is a vonatkozó gépben, ergó zéró védelemmel is használható net elérési pontot csinált egy kikukázott gépből is, de manapság a grafikus felület már csak a 775-ös p4-en jön be nálam, az öregebbiken nem.
-
Ygg
senior tag
Személy szerint nekem a puppy bejött régi gépeken, feltéve persze, ha tényleg csak alap dolgokra kell...
-
dabadab
titán
-
válasz
gtasystem #304 üzenetére
Ha bármilyen szoprendszert csak letörölsz, akkor nem is fogja...
XP/Pista/7/nyóc booltloader helyrerakás (Csak az egyik, amit találtam, 1000 helyen le van írva)
-
-
gtasystem
őstag
na jó de elég sok szöszölés megspórolható lenne vele, ha konkrétan leírnák a segédletben hogy nem lehet elszeparálni mert mindenki félti a kis winjét. azért szeparálnak.
mondjuk nekem ezeréves xp-ről van szó úgyhogy valszeg felteszem mellé a mint-et, de akkor az eltávolítást inkább kihagyom..xp úgyis lejár nemsokára.. -
-
gtasystem
őstag
jó ez már megvan de közben rájöttem hogy gyakorlatilag nem lehet elszeparálni a wintől teljesen, mert az mbr ugyanaz lesz szóval tökmindegy hogy csinálok-e neki új partíciót vagy nem..
mindegy hogy automatán a winből csípi le a helyet magának, vagy én csinálok neki új partíciókat mindenképpen lesz közös pontjuk..és az eltávolításnál azzal kell majd molyolni..teljesen elszeparálni csak akkor lehet ha külön merevlemezre kerül..
na ezt pl. bele lehetne írni a telepítési segédletbe.. -
válasz
gtasystem #298 üzenetére
A kép hiányát ma reggel vettem észre... Ha este még eszemben lesz, akkor pótolom. A partíciót átméretezed pl., és hozol létre újat
A lényeg, hogy az NTFS partíciókat írja-olvassa, de magának a Linuxnak (ha nem vagy extreme user
) Ex3, Ext4, vagy reiser filerendszert kell rétrehozni. Az legyen a / .
-
gtasystem
őstag
ezekszerint valószínű..
a linux mint telepítési segédletet..a te cikkedben pont a partícionálás kép hiányzik..kézi kell ha arra a partícióra akarom tenni, 47GB ntfs ezt kellene felosztanom neki valahogy..
arra már rájöttem hogy ezt meg kell szüntetnem mert ntfs nem jó..amúgy jó a cikk pont ez kell nekem most..
-
válasz
gtasystem #291 üzenetére
LOL, már a Win2000-ben is volt
Illetve ha windózt üres winyóra teszel, akkor annak is kell csinálni parti sünt. Sőt.
Amúgy milyen lerást olvasol? Meg van félautomata módja is. Illetve itt a saját cikkem a dologról, mondjuk Kubuntu, de az UI-n kívül ugyanaz.
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #293 üzenetére
a telepítésnél az..anélkül nem is lehet telepíteni ha a bonyolultabb megoldással kell és azzal kell ha a rejtett partícióra akarom felrakni..de volt róla egy leírás valahol hogy hányfelé kell osztani a helyet de majd csak holnap molyolok vele..
de lehetne azért rajta egyszerűsíteni, a cserehely az tetszett amikor végre rájöttem hogy az a swap.. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gtasystem #291 üzenetére
A swap nem kötelező. Jellemzően amíg van szabad memória, addig nem is fog hozzányúlni, hiába van felcsatolva swap partíció.
A többi meg opcionális, úgy képzeld el, mintha a telepítéskor megmondhatnád a Windowsnak, hogy a dokumentumokat ezen, a 2-3 program files mappát meg azon a partíción tárolja. Kicsit egyszerűbb lenne az élet ott is, ha ilyenre lenne lehetőség a telepítőben.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #291 üzenetére
"akkor sokkal bonyolultabb a telepítés win mellé, külön kell csatolási pont meg swapnak hely meg nfts nem jó meg anyámtyúkja bakker nemcsodálom hogy csak 5% használja.."
nem ezért az 5%, meg amúgysem 5% az...
(#293) CPT.Pirk: bizony, mit meg nem adnék egy ilyen lehetőségért. 7-8-on a komplett Users-t egyszerűen, teljesen átmozgatni akárhova. meg lehet oldani, a telepítő "széthákolásával".
-
gtasystem
őstag
ja, most franc se tudta hogy van benne..
amúgy nem lesz ez olyan egyszerű mint gondoltam, ha én hozok létre partíciót akkor sokkal bonyolultabb a telepítés win mellé, külön kell csatolási pont meg swapnak hely meg nfts nem jó meg anyámtyúkja bakker nemcsodálom hogy csak 5% használja..
ja és persze erről egy hang sincs a leírásban, csak menet közben derül ki..
majd holnap folytatom, de legalább van egy rejtett partícióm már megérte.. -
spammer
veterán
válasz
#19617792 #281 üzenetére
VMWare-t használok, gyorsabb, mint a Virtualbox (legalábbis nálam). Amúgy tényleg nincs Arch benne, de el is felejtettem másra állítani, Ubuntun maradt
Bár emiatt még sosem volt gondom VM alatt más disztróval sem, ennél is csak a felbontás volt furcsa, de mindegy is, nem gond. CrunchBang amúgy is jobban tetszett.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még Ubuntus korszakomban 8.04 - kb. 11.04 bár minőségi, centi vastag, két ferrites kábelt használtam analóg vga kábelnek, a meglévő 3 crt monitoromból egyikben sem tudta kideríteni a maximális felbontást, akkor sem, ha egyébként a monitor típusát felismerte. (igaz pl. Sampo márkájú rendkívül minőségi monitorjaim voltak
) Szóval mindig szoptam pár kört a xorgban, mert 800*600-nál nagyobb felbontást nem engedett kiválasztani a gui-n, nem is szerepeltek a listában.
A cvt meg a modeline generálás ment ezerrel, elég vacak megoldás volt.A digitális korszakot meg LcdTV-vel éltem végig, ezeknél meg alapértelmezés szerint a FullHD felbontásban bootolt a gép akkor is, ha a TV egyébként csak HDready volt. Ez mondjuk eléggé hasonlóan működik Windows alatt is, az is ezt csinálja az első boot után. Itt Linuxon az jelentett előrelépést, mikor végre a teljes CCC-t kiadta az AMD. Igaz voltak ordító bugok, de mára minden rendben van zárt driver fronton, ami a használhatóságot érinti.
-
Nemtom, EDID már úgy 2000 óta van. A lényeg, hogy nem minden kábelben vanak benne azok a szálak, amin a monitor visszafelé kommunikál, illetve a VGA-DVI átalakítót sem tudom, hogy tartalmazza-e...
Nekem is újabb driverekkel van a gond, de nem tudom, miért. Mondjuk régebben, ha nem volt jó, simán nem adott képet (2003 körül...) -
Cyrin
addikt
Tényleg a vga kábel se mai eresztés nálam se. Asszem próbáltam más monitort is rádugni és azzal se ment, szóval tuti ilyesmi lehet a gond. Túl fejlett a linux vagy a driver bevezette ezt az edid dolgot, emiatt nem megy.
Amikor utána olvastam páran azt írták, hogy régebbi nvidia driverekkel nem volt ilyen gond, de ezt nem tudtam leellenőrizni. -
válasz
gtasystem #282 üzenetére
Nem kell neked az AMD, leírta ViZion, hogy mi a csomag neve, ami az AMD driver.
De mint az kiderült Cyrin-nél meg nálam is, amivel gond volt, az mind DVI-VGA átalakító, meg adatvezetékek nélküli VGA kábel lehet ám...
"kiderült hogy van partícionáló az xp-ben"
Most derült ki? -
gtasystem
őstag
na új partíció megvan mákom volt maradt egy darab a lemezen és kiderült hogy van partícionáló az xp-ben úgyhogy még keresgélni se kellett..
felteszem a mint-et aztán kiderül, amúgy elég sok ilyen beírást láttam hogy felbontással gondok vannak meg xorg.conf-okkal kell molyolni nem baj most már összekalapálom..amd-nél ezt kapom
-
-
-
ViZion
félisten
De Mindenki ugyan azt használja? Én jobban szeretem, ha egy nagyon alap rendszerem van, amire ráteszem azt, amit szeretek, és -bár nem valami bonyolult- nem kell leszednem a felesleges cuccokat. Nekem VLC-XBMC-Gimp-gThumb-Vbox-Chrome kell pl. de van, akinek nem ezek.
Van olyan, h telepítéskor összerakod, pl. Suse linuxnál is készíthetsz saját "disztrót". -
CPT.Pirk
Jómunkásember
De a kényelem és egy ultra minimalista rendszer az nem igazán jön össze. Barkácsolni itt sem kell, egy parancs a program telepítés és kész, de a lényeges cuccok ott vannak a rendszerben. Barkácsolni ahhoz kell, hogy openboxon közvetlen el lehessen érni a progit, ne csak a jobb gombos menün keresztül.
spammer: a virtualbox tréfás tud lenni, pl. erősen számít, hogy mit állítasz be alapnak, arch-ot, vagy általános Linuxot. Felbontás állítást spec. nem néztem, ahová feltettem, oda pont jó volt az alapértelmezett. Amúgy miután belövöd az OpenBoxon pl. a hotkeyeket, onnan egész jó, de addig azért fájdalmas tud lenni.
-
válasz
gtasystem #268 üzenetére
Nem a monitorhoz kell driver, hanem a vga-hoz. A monitornak ehhez semmi köze. MIlyen vga-d van?
Meg annak nézz utána, hogy mit kell elkövetni az xorg.conf -al, hogy jó legyen a felbontás.Itt egy 1280*1024 -re működő xorg.conf, ez az én LG1919s monitoromhoz, és Nvidia 9600-hoz belőtt file-om.
Ha felismeri a monitorod a driver, akkor ilyen file nincs is a gépeden, ha nem ismeri fel, akkor kell generálni, vagy egy meglevőt átírni.@malnabokor : Parancssor gondolatához szokj hozzá, nem egy vész, ha valami nem megy, akkor bizony kelleni fog, de hát azért van itt a fórumos közösség, hogy segítsem. Mondom, arra ne számíts, hogy 100% használható gépet kapsz, már csak a hw miatt is. Tehát az semmilyen videót nem fog lejátszani, csak zenét, flashes oldalak felejtősek...
-
leeate
senior tag
válasz
CPT.Pirk #269 üzenetére
"Rögtön minden fontos progi ott van a csomagkezelőben, ezek után nem tudom mi kellene még, az alap dolgok meg érkeztek a rendszerrel együtt."
Persze, ott van, de muszáj beismerni, hogy az emberek többsége (még sokszor az informatikusok is és én is) ahol lehet, a kényelmet keresi (aka. lusta), így az azonnal használható dolgok jobban bejönnek nekik. És sokkal jobb azt látni, hogy egyben van a rendszer, van egy viszonylag egységes programkínálata, nem nekem kell még "barkácsolni" hozzá. Ki is próbálom mindjárt a Puppyt, bár szkeptikus vagyok vele, legutóbb amikor néztem (1-2 éve) a wifi nem nagyon akarózott menni driverezés után sem.
-
spammer
veterán
válasz
CPT.Pirk #269 üzenetére
Bedobtam virtuálba az ArchBanget, de 1280x800 helyett 1280x768 (vagy mennyi) volt a felbontás, nem láttam az alsó tálcát (vagyis gondolom, hogy ott tálcának kellett lennie), menüben sem találtam beállítási lehetőséget. Wikire rálestem, gondolom xorg.confot kellett volna túrni, de nem akartam szórakozni vele, úgyis csak VM alatt ment.
Megnéztem a CrunchBanget is, ott már volt 'layout editor' meg ott lehetett egyből ezer féle felbontást állítani, plusz több beállítási lehetőség volt elérhető menüből alapjáraton.
Amúgy egész szimpi ez a minimál Openbox
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Leírtam neked, olvasd el újra. Pl. próbáld ki az ingyenes MSE-t a Microsofttól, nézd meg mennyire fogja a gépet. Már pedig valami víruskereső kell az XP-re...
Meg milyen szemetet tennék fel a WU-n keresztül? Elárulom, az updateket. Ha ez neked szemét, vagy a service packok, akkor ebben a témában nem igazán van miről beszélni. Amit meg ezzel kapcsolatban írtam, hogy a wuauctl folyamat (windows update) szépen tud futni a háttérben és ha le is tölt frissítést, egy 100-150MB ramot lazán le tud nyelni a háttérben az svchoston processzen keresztül, de emlékeim szerint maga a wuauclt processz is megeszik 20-30 mega ramot akkor is, amikor nem tölt le semmit. Szóval alakul az a ram használat.A célgép téma egyébként honnan került ide? Valamiért abból indulsz ki, hogy szemetet rakok a gépre. Szerinted a magam ellensége vagyok? Ha az említett gépekkel valami van, belassulnak stb., legközelebb is hozzám jönnek velük.
Hogyan tennék fel régi böngészőt? Sehogy. Meg sem próbálnám. Régi böngésző biztonsági kockázat, elavult technikák, xy oldal már nem is engedi használni. Internet bankolás régi böngészővel? Na persze... Akkor már inkább szerzek ramot a gépbe, 100Ft körül megy egy 128-as modul a vásárban mifelénk...
A puppy témába meg nem kívántam mélyebben belemenni. Mivel én nem ismerem azt, te meg az ArchBanget, így nem igazán van miről beszélni, csak annyit akartam mondani, hogy érdemes vetni rá egy pillantást, mert jó tapasztalatokat szereztem vele. Láttam mennyire puppy-s vagy, meg felhoztad a gtk + qt-s szemetelés témát így nem kívántam folytatni azt a beszélgetést. A "puppy for president" -ben meg semmi sértő nincs.
leeate: a két rendszer nem egy kategória, így nehéz összehasonlítani. Rögtön minden fontos progi ott van a csomagkezelőben, ezek után nem tudom mi kellene még, az alap dolgok meg érkeztek a rendszerrel együtt.
Amúgy jó hallani h. csiszoltak az Ubi igényein, a Unity megjelenésekor kicsit megugrott. A Gnome2-es verziók még elvoltak 120-130MB ram használat mellett egy 384MB ramos gépen, így ha nyitottál Firefoxot, még akkor sem nyúlt hozzá a swaphoz, mert volt elég ram szabadon. -
gtasystem
őstag
na megvan a gond, közben megcsináltam a mint telepítőt, dvd-ről már oké, így már a hálózatot is felismerte, viszont felbontást még mindig nem, 1024 a legnagyobb, megnéztem viewsonic-nál nincs linux driver csak win..
de legalább van egy mint telepítőm..
megyek linux topikba megkérdezem hátha tud valaki valamit.. -
malnabokor
senior tag
Rendben, a többi dolog is menni fog (mármint mélyebb tudás igénylése nélkül) ?
amúgy valószínűleg csak két hét múlva lesz időm foglalkozni vele, akkor majd vissztérek ide, csak most adatot gyűjtök
Két dolgot szeretnék még kérdezni. A Debian 5 az mennyire jó szoftveres ellátottság szempontjából?
Illetve mennyit kell majd "erőlködnöm" várhatóan ezen a rendszeren, hogy minden menjen? sima mezei user/windows felhasználó vagyok, eddig soha nem használtam még Linuxot, viszont figyelemmel figyeltem itt a linuxos cikkeket. Ami kicsit 'megrémít', hogy pl. A gyakori linux problémák megoldásainál is gyakran lett emlegetve a parancssor, amit őszintén én szívből elkerülnék, valamint hogy egyes hozzászólások felét nem értemViszont köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
malnabokor #264 üzenetére
Tiszta zsír, jó kis guide.
PCMCIA az újabb kernelekkel (2.6 óta) csont nélkül kellene menjen. Régen, 2007-ben, Fedorával, 2.4.x kernelekkel még nem volt ennyire egyértelmű, de ezt leginkább akkor tudod meg, ha kipróbálod. Csinálj a mostani rendszerről egy Ghost-os mentést, és akkor ha nem megy a Linux (vagy megy, de nem megy a wifi, és nem jutsz dűlőre), akkor visszateszed.
Amúgy PCMCIA-hoz van pár egyszerű kis util, amivel megtudhatod, hogy nem megy, akkor miért nem. -
malnabokor
senior tag
Nincs /nem találtam olyan opciót, viszont most a Debian keresése közben leltem rá erre a cikkre (a laptopommal kapcsolatban) : [link]
Szép és jó amit leírnak, elvileg lehet is USB-ről bootolni, (majd kipróbálom
viszont a driveres rész az nekem abszolút kínai. Hogyan is fog ott minden működni?
( A PCMCIA kártya kérdése azért is fájó, mert ott lenne a Wifi kártya. )
#263 Sir Ny: sajnos nincsenek meg a technikai feltételek otthon, hogy kiszedjem a merevlemezt meg vissza (pontosabban kiszedem, de nincs mibe másba belerakni
)
-
Sir Ny
senior tag
válasz
malnabokor #252 üzenetére
most windows van rajta?
Az internet szerint a grub4dos nevű csodának működnie kell, hogy felülírja a bootsectorodat grubra.
Ha már van grubod, akkor el tudsz indítani egy puppyt, mondjuk egy parancssorosat. Azt most nem tudom, hogy le lehet-e szedni a puppy alól a merevlemezt ha már egyszer a ramban van, de azt hiszem. Akkor leválasztod a szabad helyet egy külön partícióra, és chroot segítségével felteszed a kívánt disztrót.Vagy: kiveszed a merevlemezed, felinstallálsz rá valamit, majd visszateszed.
-
kispx
addikt
válasz
gtasystem #257 üzenetére
ööö, hogy én lennék a troll? Már bocs, de elmondtam, hogy ne cseszd szét a topicot. Főleg ne olyan dolgokkal, hogy ikont cseréltek, kész a másik Linux disztró és ne fordítsd ki a szavaimmal. De Te csak ezeket tudtad csinálni.
Nem személyeskedtem.
Az, hogy XZ dolog a tudatlanságodra vall, az még nem az. Az lenne személyeskedés, ha az mondanám, hogy hülye vagy. E kettő között van különbség. -
Sir Ny
senior tag
,,Live linux csak akkor swapol, ha a merevlemezen van swap partíció, amúgy csak ramban tanyázik -nem fog az NTFS HDD-re swappolni. "
vagy de. A puppy ráswapel a partícióra. Azt hiszem ntfs-re swapelt, mikor múltkor próbáltam. Létrehozott egy swapfile nevű csodálmányt, és úgy nem fagyott ki, csak lassú volt, az is valami
-
leeate
senior tag
-
Nana, azok a vasak még nem nagyon tudtak USB-ről bootolni
@malnabokor : Legrosszabb esetben egy virtuális gépen csinálj egy Debian telepítést, majd DD/Ghost/akármivel klónozd le a Toshiba winyójára, amit mondjuk kiszedsz addig a gépből, és egy USB-s rackbe teszel (IDE rack, vagy kis IDE-nagy IDE átalakító kelleni fog) . Jó eséllyel menni fog.
Mondjuk ne várj egy nagy sebességet, a 300MHz az 300MHz.
-
ViZion
félisten
Nem, nem csak a programok mások a disztrók között, és itt nem is csak a deb/rpm különbségre gondolok. De a telepített progikat bármikor másikra cserélheted, szal. nem para.
Live linux csak akkor swapol, ha a merevlemezen van swap partíció, amúgy csak ramban tanyázik -nem fog az NTFS HDD-re swappolni. A memória-használat asztali környezettől is nagyban függ, [link]
-
-
kispx
addikt
válasz
USB bootal mi volt a probléma? BIOS-ban átállítottátok a boot sorrendet?
-
leeate
senior tag
válasz
CPT.Pirk #220 üzenetére
"A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. "
Ezzel azért vitatkoznék. A programkínálat az, ami megkülönbözteti az egyik disztrót a másiktól..
Egyébként olyan hatalmas különbségek nem lehetnek: nálam most az Ubuntu 600 mega ramot eszik, de úgy, hogy ebből kb. 435 mega a rendszerhez nem szorosan kapcsolódó processzekből jön ki:
Szóval egy Ubuntuhoz kell kemény ~200 mega ram.
Nyilván swap-et is használ (200 megát), ami live rendszernél alaposan belassítja a gépet, de ha fel van telepítve, akkor szerintem nem muszáj kompromisszumokat kötni.. -
ViZion
félisten
válasz
Ha sem USB-ről, sem CD-ről nem lehet telepíteni, akkor lan-on keresztül. Gondolom LAN csatija sincs
-
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok, lenne egy igazi kihívás, mégpedig van egy laptopom, Toshiba Portege 3110CT (itt a konfiguráció:[link]
Erre szeretnék valami használható konfigurációt feltenni (viszont nincs CD olvasója, és ha jól emlékszem USB-s megoldással sem lehet pendriveról telepíteni (vagy még nem sikerült)
-
Sir Ny
senior tag
,,Sir Ny: uhh, erre nem is tudom mit lehet mondani. 64 MB RAM-al használj XP-t, legyél vele boldog.
"
hasonlót senem írtam.
(#247) CPT.Pirk: ,,Az állításod alapján gyakorlatilag csak olyan ember létezik, aki elbassza a cuccait, kivéve te."
Ha mindenki másnak az XP többet eszik 64 megánál, akkor engem és a Microsoftot kivéve mindenki más rosszul használja a gépét, igen. (még mindig nem sikerült leírnod tkp hogy is jön a kisteljesítményű célgépek* témájába hogy mivel szemetelődik egy átlaggép. Mondjuk nem is biztos, hogy akarom tudni)
,,Kicsit vegyél vissza szerintem. "
Szerintem te is. Én a saját részemről mennyi mindent elnézek neked. Pl ez mi volt ez?
,,A másik témára meg vedd úgy, hogy nem szóltam. Inkább hagyjuk a témát. Puppy for president."
Ha állítasz valamit és meg tudod védeni akkor védd meg, ha nem tudod megvédeni akkor ejtsd a témát, de hogy jön ide az, hogy engem támadsz? Ennek semmi értelme, ugyi tudod?
Arról nem is beszélve, hogy megnézném hogy te egy mai archbangre hogy raknál fel egy firefox 3-t, vagy egy hasonló RAM igényű html4 böngészőt. Azt hiszem nem lenne kompátibilis, de lehet hogy a ff nyílt forrású és fordítgathatsz magadnak, ha kedved van, nekem nincs. Mindegy.
A lényeg csak annyi lenne, hogy a puppy jó és szép és okos, csak ha valaki 128MB vagy az alatti gépre rakja, akkor ajánlott vagy feltelepíteni, vagy zramot használni, vagy a pupngot próbálni vagy hasonlót csinálnia, mert a wary frugalban nagyobb, mint a RAM. Vagy ArchBangot használnia, neked pl az tetszett. És hogy nekem az XP vált be a legjobban. (és nem állítottam, hogy ne lassulna be ha teleszemetelném mindenféle szarral, vagy csak a sima használattól. Az XP szokott ilyet).
*célgép alatt értem akár azt, ami karban van tartva. Mondjuk egy kiosk, vagy ipari embedded (áruházakban még mindig ez van a pénztárgépeken), vagy saját torrent, vagy akár a húgaim facebookozós, flashjátékos(!), youtubenézegetőzős gépe, amit én tartok karban. Karbantartatlan gépek nem értem hogy jönnek ide. (de igen. idehoztad őket, és most örülsz)
-
kispx
addikt
válasz
gtasystem #249 üzenetére
Ne akard a szavakat kifordítani, mert nem áll jól:
Tud
tudatában van,ismer,ért,felfog,megért,tudása van
Forrás: [link]
Esetleg mást is tudnál felmutatni, mit a szavak kifordítása? Mert ez így még mindig trollkodás.Képzeld, az informatikáshoz nem értő barátnőm fel tudja rakni? Igen. Szaki? Nem. Képes cikket linkeltem? Ott van nem nehéz felfogni. Azt, hogy egy driver hibát vagy egy user errort akarsz a rendszerre kenni, a tudatlanságodra vall.
-
gtasystem
őstag
hogy annyit értesz hozzá, mint amennyit kell
ne hazudozz légyszíves nem írtam ilyet..
annyit tudok róla amennyit kell, az nem ugyanaz..
nem trollkodok és nem kötekedek, fórumozok de neked már ez is trollkodás..a kötekedő te vagy nem én..
te magad írtad hogy nem kell szaki aztán most megint ezt ajánlgatod..
legalább egy topikon belül ne mondj ellent önmagadnak..
folyamatosan mellébeszélsz úgyhogy részemről veled nem szeretnéd erről tovább csacsogni..leeate: látom neked sem sikerült megérteni amit írtam, nem baj ne is törődj vele..
-
ViZion
félisten
Pont azt írtam, h cmd-ben nem működik a ctrl+c/v, ahogy linux terminálban sem...
Az egérkövető fókusz van windowson is, linuxon is, ki/be kapcsolható..."De a lényeg, még hogy a linux nem kedvez az egyszeri win júzernek..!"
A lényeg, h aki akarja, tudja használni. A többieket senki nem kényszeríti rá, ahogy arra sem, h itt jól megmondják, h miért használhatatlan -miközben milliók használják naponta. Nem tökéletes, a többi sem az. Viszont hegesztik folyamatosan, úgy is, h a nagy cégek elsődlegesen NEM a home rendszerekkel foglalkoznak, mert a szervereken a GUI vagy a mittomén videó lejátszás nem prioritás gondolom...A lényeg: ha nem tetszik, akkor használj mást. Valahogy majd csak megleszünk egymás nélkül
Sir Ny: uhh, erre nem is tudom mit lehet mondani. 64 MB RAM-al használj XP-t, legyél vele boldog.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
leeate
senior tag
Ha jól tudom, az ablakkezelők pont a Win userek miatt vették át a ctrl-c-v kombót a régi szimpla kijelöléses másolás helyett, plusz miattuk történt az ablakok aktívvá tétele beléjük kattintással (azelőtt csak oda kellett húzni az egeret), bár ez végül is logikusabb is így.
De a lényeg, még hogy a linux nem kedvez az egyszeri win júzernek..! -
-
Sir Ny
senior tag
válasz
CPT.Pirk #239 üzenetére
,,Egyébként sajnos rendszeresen jár nálam XP-s gép az ismerősök miatt, van minden, P3, P4 celeron, AthlonXP, stb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 512Mb ram alatt tényleg nem jó XP-t használni, de inkább több legyen, mint kevesebb, csak ugye a nagyobb SD ram az ma is drága...
"
Miért, archbangot nem lehet úgy beállítani hogy lassú legyen és zabálja a ramot? Tele kell szemetelni mindennel, amit az ember talál a neten, fel kell rakni egy rahedli toolbart, és automatikusan induló szart. Például ha beállítod hogy induláskor indítson egy KDE-s és egy GNOME-s programot (mindegy mit, de inkább hangerőszabályzót, meg nyomtatóbasztatót), akkor betölti neked a RAM-ba a teljes Qt és GTK keretrendszereket. Oszt örülhetsz.
Nem értem hogy jön ide, hogy hogyan lehet elbaszni egy rendszert. Az alap XP az 64 MB RAM-t eszik induláskor. (ebben benne van a LAN driver). Megnéztem. Az, hogy te elcseszed a saját géped, vagy hogy az ismerőseid elcseszik a sajátjukat, mert minden szart letöltenek ami a MS updateren keresztül érkezik, az egy másik tészta. Azt állítani, hogy az XP 512 MB ramnál kapar akkora ordas nagy hazugság, hogy olyat még nem láttam. Pont. Pont?
,,Egy mai internet böngésző 100MB ramot simán beszed magának induláskor,"
Vagy 10-et. Vagy 5-t. Ha meg tömöríted a RAM-ot, akkor meg kevesebbet. (egyszer majd tényleg kipróbálom a zramot)
,,most az AB olyan 50-60MB foglalt rammal simán elvan."
Hurrá.
-
Mondjuk a droid olyan, hogy azt azért sokkal kevesebben telepítik, mint bármi mást
"Én nem teljesen értem hogy mi lehet egyszerűbb a tálcán levő firefox gombnál, de ők tudják."
Az asztalon levő firefox gomb csak egy, de pl. LXDE, XFCE, KDE, Unity, Gnóm... mindnél lehet a tálcára teni gombokzt.OS telepítés általában meg, az azért olyan hozzáállást követel, meg gondolkodát, hogy legalábbis tudja az illető, hogy némi ismeretekre szükség lehet, és nem egy akármilyen egyszerű dolgot csinál.
-
ViZion
félisten
Nem tudom, h azok, akik itt már órákat szántak rá, h leírják miért nem jó a linux, meg miért egyforma mind, és annnnnyira nem windows, és nem jó és nem kell...
1. ha a felmerült problémák megoldására fele ennyi energiát szánt volna, már működne bármelyik disztró
2. ha ennyire nem jó, akkor ki az, mi az, ami miatt ezzel gyötri magát, ha kevés hozzá?
3. Linuxon kívül is van OS: BSD (sok ingyenes, majdnem linux), Chromium OS (majdnem android, ez is linux), OS X (olcsó, de HW-t válogatja), Windows (nem olcsó, de van, pistike a szomszédba jól letölti, felrakja) Tessék ezekből válogatni, ha a linux nem jó.
4. Inkább mondják azt, h a linux kockáknak készül, kicsi a részesedése, de vannak azok az userek, akik nem fognak hiányozni. A linux userbarát, csak megválogatja a barátait!leeate: azon szoktam röhögni, mikor jönnek, h a terminálba nem működik a ctrl+c, ctrl+v kombó... azért lett ctrl+shift+c, mert winben is az. Persze ez nem érv, meg az sem, h 3 kattintás átállítani a menüjében... de a linuxos nem jó, winDOS cmd meg jó.
-
leeate
senior tag
válasz
gtasystem #198 üzenetére
Hallod, nem kell neked linux, maradj csak a Winnél, mert ott nem kell semmit sem telepíteni. CSAK: videolejátszót (kodekeket), dokumentum olvasókat (még egy PDF-et se tud alapból megnyitni), irodai csomagot (ha kell), csomagoló progit, stb..
Ja és persze, mint egy másik kolléga már kifejtette, hogy drivereket sem rak fel. Akármilyen hihetetlen, sem a Win, sem a linux terjesztések nem hordozzák a telepítőjükben a világmindenség összes eszközének meghajtóját.
+ Lelki táplálék -
Sir Ny
senior tag
,,@Sir Ny : Androidot mire?
Egy moddolt droid telepítésére azért vannak leírások, megoldható."
félreértettél. Nem azt írtam, hogy nem megoldható, hanem azt, hogy azt, hogy valahol a telepítés bonyolult (mindenhol az) nem jelenti azt, hogy bonyolult lenne használni. Az androidot is mindenki tudja kezelni (aki nem én vagyok), pedg nehéz installálni, a linuxot is nehéz, ha nem tudod, mit csinálsz, de kezelni azt is könnyű, ha a PC boltos felteszi neked.
Azt pedig sokan szokják írni, hogy a nagyszülők (általában az öregekre hivatkoznak, nem a gyerekekre) egyszerűbbnek találtak egy GNOME2-s ubuntut, mint egy windowst, ha eléjük rakták. Én nem teljesen értem hogy mi lehet egyszerűbb a tálcán levő firefox gombnál, de ők tudják.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
SP nélküli? Na az azért kemény, SP2 alá technikai okokból nem mennék, SP3 alá meg biztonsági okok miatt.
Egyébként sajnos rendszeresen jár nálam XP-s gép az ismerősök miatt, van minden, P3, P4 celeron, AthlonXP, stb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 512Mb ram alatt tényleg nem jó XP-t használni, de inkább több legyen, mint kevesebb, csak ugye a nagyobb SD ram az ma is drága...
Egy mai internet böngésző 100MB ramot simán beszed magának induláskor, az MSE ha felrakod eléggé megfogja az XP-t és még egy csomó ilyen van, ami miatt kínlódás kevés rammal az XP használat.
Egy 384MB ramos P3 gépből én ArchBanggel hoztam ki a csúcsot, simán lehet rajta böngészni és Skypeolni, akár egyszerre is, videótelefonálás is megy. Korábban XP volt ezen a gépen, de ott azért maga az XP is kivette a részét a ram használatból, így a kettő progi közül az egyiket be kellett zárni, most az AB olyan 50-60MB foglalt rammal simán elvan.
-
válasz
gtasystem #233 üzenetére
A másik. Elvan facebookon. De arról már fingja nincs, hogy mindent publicba ír ki... Nemrég láttam ilyet, telefonszám publicban kinyomva kommentbe...
Meg simán megadja a bankkártyaadatait mindenhol, aztán amikor lenyúlják a pénzét, akkor behisztizik, hogy szarszemétinternet meg szarszámítógépek, pedig...Érted egy autó vezetéséhez külön tanfolyam kell - ugyan számítógéppel nem lehet embert ölni, de magadnak nagy károkat okozhatsz.
Viszont az egységsugarú usernek eszébe nem jut oprendszert telepíteni. Ha baja van a gépének, akkor zaklat valakit, akinek van róla fogalma.
@Sir Ny : Androidot mire?
Egy moddolt droid telepítésére azért vannak leírások, megoldható.
De azok az idők elmúltak már, amikor az újonan vásárolt háztartási gépeken volt 5 gomb.
(Másik kedvencem az agyonelektronizált autók, amiknek egy jó részét szerintem az átlagember nem hogy nem használja ki, nem is érti. Ld. még BT kihangosítókkal szerelt rádiójú új verdák, amiből a sofőr kézből telefonál...)"A win8-ról hallottam hogy tud rendszervisszaállítást,"
Ez az első. És a windózon sem segít, ha a bootrekord halt meg... -
Sir Ny
senior tag
Tkp ugyanilyen alapok kellenek ha operációs rendszert akarsz installálni.
Használni meg nem nagyon kell semmi. De az installációs folyamatot nem lehet egyszerűvé tenni, ehhez az kéne, hogy a felhasználó le tudja menteni az adatait előtte, és akkor mehetne a durrbele.Az installáció és driverbeszerzés nem igazán a felhasználó feladata, eleve oprendszerrel és driverekkel adják a gépet a boltban. De alapismeretek nélkül mindent nehéz telepíteni.
Például ott az android. Az faék egyszerűségú, mégis megnézném, hogy bárki, aki szerint szar a windows, hogyan tudná hirtelen felindulásból felrakni. A linux is ugyanilyen magától értetődően kezelhető. Odaviszed az egeret, és rákattintasz.
A win8-ról hallottam hogy tud rendszervisszaállítást, nem kell a felhasználónak újratelepíteni ha belassul. Ezt mondjuk nem tudom milyen, de jól hangzik. (a puppy minden, a felhasználótól származó módosítást egy külön fileban kezel, ha azt letörlöd visszaáll az eredeti állapotába. Mondjuk az se segít, ha pl a grub halt meg, és nem butul a rendszer, de ha csak az X, vagy az openbox, vagy a firefox/etc van szarul beállítva és nem működik, akkor igen)
-
kispx
addikt
válasz
gtasystem #233 üzenetére
Aha, ekkora ferdítéseket amiket összehordasz....
> "ja hogy arról van szó hogy "te tudod kezelni" és csak simán okoskodsz?"
Te írtad, hogy a filozófia nem érdekel (#230, #219. és még jó párszor), Te csak használni szeretnéd. Én írtam, hogy én sem ismerem a filozófiáját, mégis tudom használni. (#231)
Először inkább az értőolvasást kéne gyakorolni.> "ha visszaolvasol pont azt írtam hogy szerencse és/vagy szaki kell hozzá, most pedig te javaslod nekem ugyanazt?"
Akkor minek is trollkodod szét a fórumot, hogy nem értesz hozzá, de annyit tudsz amennyit kell? Vidd el egy szakihoz, és nem kell siránkozni. Rajtad kívül sokan megtudtak birkózni vele> "ha jól emlékszem azt írtad hogy next-next finish mostmár minden.."
Aha ez így is van. Képekben is illusztrálom neked: [link] Kicsit régebbi verzió, de azóta nem nagyon változott.> "csak simán kötekedsz és mellébeszélsz, erre pedig nincs időm, megyek inkább dvd-ért.. "
Kötekedni Te kötekedtél. Jössz azzal a dumával, hogy annyit értesz hozzá, mint amennyit kell, de egy szerelőhöz nem tudtad elvinni, ha már nem sikerült felinstallálni. Ellenben már több oldal a ferdítéseidről és a hozzá nem értésedről szól. A Téma: Régi gépre új Linuxot. És nem pedig nem adnak a drivert a gépemhez, hadd siránkozzak. -
válasz
gtasystem #233 üzenetére
Ja, csak amikor el kéne menteni valamit valahova, és mondod, hogy melyik meghajtóra, akkor néz, hogy most melyik a c:, mert a Win7 már inkább a kötetnevet írja ki...
Hálózati meghajtó, nem hálózati meghajtó közti különbséget se tudja, csak felhív otthonról, hogy nincs meg az a mappa, amit szokott használni (hazavitte a laptopot)...
nem a parancssorral van itt a gond, hanem hogy nincsenek meg az alapjaik, mi az a könyvtárfa, mi az a meghajtó, mi az, hogy a levelezőszerveren levő mailbox, meg a saját gépén levő pst file... Miért telik meg a mailboxa...
meg rádugja a telefont USB-n a gépre, na de nem vágja, hogy ha ott megjelent egy új dolog a Sajátgépben, akkor az a teló... És minden alkalommal el kell neki magyarázni.Különben nem szerencse és szaki kell. Végig kell járni az utat. A windózon is végigjártad, csak nem vetted észre, mert csak azt használtad egész életedben.
@Sir Ny : "Ezt a microsoftnak írd, akik szerint ez az ajánlott. (a minimum duplája)"
A MS által megadott adatok kb. annyira szoktak valósak lenni, mint az autókra vonatkozó fogyasztási adat...
128Mb-al kipróbáltam, még SP2 idején. Katasztrófa. -
Sir Ny
senior tag
válasz
CPT.Pirk #229 üzenetére
Egyszer ki lehetne próbálni. Szerezni egy 128MB ram-os gépet, (valami egymagos p4-gyel királyság lesz), és megnézni, hogy én XP-vel, vagy te bármi mással mit hozunk ki belőle. (most ugyan nem tudom hol van az SP nélküli warezXP telepítőm, de majd szerzek egyet).
(csak ne egyen a LAN-driver sok ramot, mert az milyen már),,Biztos lehet ennyi rammal használni, csak nem érdemes. "
Ezt a microsoftnak írd, akik szerint ez az ajánlott. (a minimum duplája)
-
gtasystem
őstag
ja hogy arról van szó hogy "te tudod kezelni" és csak simán okoskodsz?
az más..
ha visszaolvasol pont azt írtam hogy szerencse és/vagy szaki kell hozzá, most pedig te javaslod nekem ugyanazt?
ha jól emlékszem azt írtad hogy next-next finish mostmár minden..
csak simán kötekedsz és mellébeszélsz, erre pedig nincs időm, megyek inkább dvd-ért..hcl: ebben nem értünk egyet, win júzerek nagyrésze parancssort se látott még életében mégis jól elvannak facebookon..
-
-
kispx
addikt
válasz
gtasystem #230 üzenetére
Nem filozófiai különbségek vannak. Én még egyetlen egyszer sem olvastam végig a Linux filózófiáját. Nem érdekel. De eltudom kezelni, ez nem a filozófiáján múlik.
Ha Fiatot akarsz vezetni, akkor mi a legelső?
Befizetsz egy tanfolyamra > 100k és megtanulsz vezetni. Nem kell a Fiat filozófiáját megérteni. de ha javítani kellene az autót, akkor tuti, hogy szerelőhöz(=hozzáértőhöz) viszed. (ööö A Linux-ot miért nem viszed hozzáértőhöz?)
Ha esetleg már van autóvezetői tapasztalatod, akkor is egyből fog menni?
Ha te automatikus sebességváltón tanultál vezetni, akkor menni fog anélkül? Dögöcve.> "nem keverek semmit sem, te beszélsz mellé mint az előbb a kollégád.."
Erről egy vicc jutott eszembe:Rádióban monja a műsorvezető:
- Figyelem vezessenek óvastosan, mert az autópályán egy őrült a szembeforgalommal megy.
-Egy??? Az összes! -
gtasystem
őstag
onnan hogy nagyjából ennyi a különbség ránézésre..mert tudod nézek is ki a fejemből néha-néha..
de már írtam korábban is hogy a "filozófia" nem érdekel, max. majd ráérzek közben de win-es júzerként első a működés és aztán a filozofálgatás..tényleg nem tudom mi ezen olyan nehezen érthető..ha mondjuk kipróbálsz egy autót mondjuk fiatot mert még nem vezettél fiatot, előtte azért nem kell elzarándokolni itáliába, és Agnelli életrajzát tanulmányozni hogy megérthessem a fiat filozófiát..
és nem keverek semmit sem, te beszélsz mellé mint az előbb a kollégád..
mindegy szerzek egy írható dvd-t, és kipróbálom a mint-et, mert lehet(persze csak lehet) hogy ez volt a baj..
max. legrosszabb esetben lesz egy mint-es telepítőlemezem.. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
HW-s flash videó oké, de jellemzően a régi gépben nem találsz hozzá kellő HW-s dekódolásra képes videokártyát, az nélkül meg továbbra is a proci számol mindent, így kb. teljesen irreleváns. Újabb gépen meg nem szopatja magát XP-vel az ember.
Alap telepítésű xp meg ténylegesen megette a lentebb írt ram mennyiséget és abban a pillanatban hogy valamit elindítottál, elfogyott a ram és mint a traktor úgy kaparta a vinyót. Biztos lehet ennyi rammal használni, csak nem érdemes. Amint elindul a háttérben a windows update vagy valami, a felhasználói élmény elkezd csökkenni, a darálás meg növekedni. Persze mindent le lehet tiltani, csak akkor meg az egésznek semmi értelme nem marad...
A másik témára meg vedd úgy, hogy nem szóltam. Inkább hagyjuk a témát. Puppy for president.
-
válasz
gtasystem #223 üzenetére
Kispx leírta, amit gondolok. Korábban is mondta valaki, hopgy vannak disztrók, amik ennyiből állnak, de már a Mint-Ubi viszony sem ilyesmi. A Mate felületes dolgok meg egy egész tábor igényét kiszolgálják, akik Gnome2-t akarnának használni.
Igazából ezeket tényleg nem léyneges fejből tudni, ha csak használnád a cucot. De ha magad akarod kiválasztani, hogy mit akarsz telepíteni, akkor már érdemes végiggondolni.
Winnyóználpersze ez nincs, ott kapsz egyféle dolgot, és az vagy tetszik, vagy nem. (Ld. Win8 Metro felület hiszti.)@Sir Ny : SP3 tartalmaz rengeteg biztonseggi frissítést is... Többek között, és egyes progik igénylik.
A topic a régi gépek életrekeltéséről szól, csak hát mondjuk ha van olyan cucc, ami friss, meg van az elavult, akkor inkább az előbbit." Legalábbis az olyanok nem, amiket használok. "
Jaaaa...Na, amiket meg én használok, azok lehet, hogy igen
-
kispx
addikt
válasz
gtasystem #226 üzenetére
És szabadna megkérdeznem ha ennyire nem értesz hozzá akkor honnan veszed, hogy linux-linux között csak az ikonokat cserlték ki?
> "és amúgy miből gondolod hogy te jobban tudod hogy nekem mi kell mint én?
"
Ha valóban annyit tudsz mint amenyit kell, akkor miért kevered a dolgokat már oldalakon keresztül? -
gtasystem
őstag
amiről beszélsz az elvileg két külön oprendszer ez meg elvileg mind linux..
win-es átlagjúzernek pedig mindenképpen az..
és amíg ezt nem cáfolják addig ez is a helyzet..de, szerintem pont annyit tudok róla amennyit nekem kell..
és amúgy miből gondolod hogy te jobban tudod hogy nekem mi kell mint én?facepalm
-
Sir Ny
senior tag
,,Talán régebben, az OEM, SP1-2 idejében volt igaz, az SP3-nál már minimum 512MB memória kell neki mert különben reszel a hdd-re."
oszt mit csinálsz az SP3-mal? Nézegeted, hogy de jó hogy egy teljes .net keretrencert bemásolt a RAM-ba, jippijájó?
Elnézést, nem a régi gépek életrekeltéséről volt szó? Azt hiszem, témát tévesztettem.
(most tényleg jó valakinek, hogy amikor arról van szó hogy ez meg az milyen gyors, akkor előjön azzal, hogy ez meg az ha egy csomó felesleges szart csinál akkor lehet nem gyors is? Most nem akarok ide egy júdontszéj képet, de kéne.)
,,Ezzel csak az a gond vele, hogy régi és elavult, és ezekben még lehetnek olyan biztonsági hibák, amiket már a későbbi változatokban kijavítottak, arról meg nem is kell beszélnem, hogy egyes oldalak újabb verziót is igényelnek, tehát a régebbiekkel nem is futnak, vagy hibásan jelennek meg."
Nem jelennek meg hibásan semmilyen oldalak. Legalábbis az olyanok nem, amiket használok. A biztonság rovására megy, igen. Nekem ennyi belefér.
(#220) CPT.Pirk: ,,szerk: 128MB-be úgy fér bele egy XP, ha nincs rajta víruskereső, ekkor marad ~20MB ram a programoknak. Más út nincs, nem lehet annyira kigyomlálni egy xp-t, hogy olyan keveset egyen, amit mondtál."
Nekem ennyit evett standard telepítésnél. Még jó, hogy nem lehet. A microsoft 64MB minimum, és 128MB ajánlott RAM-ot ír. [link]. Akár hazudhatnának is, de nem teszik, nekem kényelmesen megy (még csak nem is lassúcska, mint itt többeknek ez meg az. Illetve a RAM nem fogja vissza). A puppy konkrétan swapel ugyanannál a feladatnál, az XP nem, továbbá az XP-re van hardveres flash videó, ami nem elhanyagolható szempont. (most jut eszembe, létezés olyan, hogy zram, majd egyszer azt is meg kéne nézni. Jár erre valaki a magyar puppysok közül? Körülbelül melyik puppyk kernelébe van zram forgatva? Van olyan, amelyik alapértelmezetten beálltva/bekapcsolva szállítja?)
,,A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. Itt a lényeg a stabil és gyors mag, köszönhetően az Arch alapoknak."
Én béna vagyok és nem tudok bármit feltenni. Meg az az igazság, hogy nem is nagyon akarok. A puppyban sok programot eleve olyan kapcsolókkal fordítanak, hogy a lehető legjobb legyen amit ki tudnak belőle hozni (ez alatt azt értve, hogy a csomó felesleges dolgot kihagyják meg ilyenek, és mondjuk nem azt, hogy nagyobb az optimalizáció a gcc-ben). A kernel meg majdnem mindenhol stabil, nem is értem, mit akarsz mondani? Szerinted egy disztribúciónál a kernel+libc a fontos, és nem az általa szállított programok? WTF?
-
-
gtasystem
őstag
pont annyit tudok róla amennyit kell.. a kicserélek két ikont kékről sárgára és elnevezem valaminek című sznobizmust én nem tartom olyan nagyszerű dolognak..
amúgy pedig már megint csak azt veszed készpénznek amit feltételezel..amúgy lehet hogy megvan a hiba, a mintnél írja hogy a pendrivera másolás helyetta dvd-t javasolja mert hogy a pendrive-os megoldás esetleg "haladó felhasználót igényel".. na fasza..
-
Tamás88
őstag
Talán régebben, az OEM, SP1-2 idejében volt igaz, az SP3-nál már minimum 512MB memória kell neki mert különben reszel a hdd-re.
"egy 3-as firefoxxal/K-Meleonnal és egy 8 körüli flashplayerrel, be lehet férni 128 MB-be"
Ezzel csak az a gond vele, hogy régi és elavult, és ezekben még lehetnek olyan biztonsági hibák, amiket már a későbbi változatokban kijavítottak, arról meg nem is kell beszélnem, hogy egyes oldalak újabb verziót is igényelnek, tehát a régebbiekkel nem is futnak, vagy hibásan jelennek meg."Az 512 úgy hazugság ahogy van"
Nem, a habos torta na az hazugság. -
Milyen XP? Sp nélkül?
SP3-as tapasztaltok azok olyanok (Az 512 úgy hazugság ahogy van. - köszi, magyarázd meg, mit láttam, mit tapasztalok az utóbbi 10 évben), hogy 256Mb-al maga a boot vagy 10 perc, mire bármit elindíthatsz, 512Mb-on már majdnem használható.
A 8 körüli flashplayerrel meg lesz, ami nem megy. (Vírusirtó van rajta?)Konkrétan unokatesztvéreméknél van egy P3-asom (arra, hogy tönkretegyék, az is elég) 448Mb RAM-mal, az XP eléggé szenved rajta.
@gtasystem : "nem, nem szeretném elolvasni hogy "miről szól" az ubuntu meg milyen filozófia"
Telefont is blikkre veszel, ugye?Autót is... nem nézel utána, jó lesz-e neked.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. Itt a lényeg a stabil és gyors mag, köszönhetően az Arch alapoknak.
szerk: 128MB-be úgy fér bele egy XP, ha nincs rajta víruskereső, ekkor marad ~20MB ram a programoknak. Más út nincs, nem lehet annyira kigyomlálni egy xp-t, hogy olyan keveset egyen, amit mondtál.
gtasystem: pedig nem fog sikerélmény érni az nélkül, hogy kicsit utánaolvasnál a dolgoknak. Ez még eddig minden OS esetében így volt, mindegy ki készítette.
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #215 üzenetére
szerintem azért nem olyan egetverő a különbség..
amúgy most épp a mint oliva telepítési útmutatóját nézegetem..na az is hasonló az ubi telepítési útmutatójához..sőt totál ugyanaz csak a színe más..
amúgy az ubi felület teljesen hasonlít az xp-mre csak fel kell tennem valami dokkolót és felülre tenni a tálcát, még a színe is, de ezért külön elnevezéseket kitalálni na ezt inkább nem is jelzőzöm..amúgy ott vérzett el az ubi hogy itt a mintél is a telepítés előkészítésénél mutatja hogy megnézi van-e hálózat..nekem volt, mégis azt jelezte hogy nincs..
mondjuk azóta már router mögött vagyok nem tudom ez számít-e valamit, de ezzel a minttel még teszek egy próbát..nem, nem szeretném elolvasni hogy "miről szól" az ubuntu meg milyen filozófia van mögötte, na ettől kapok idegbajt, filozofálgatni akkor kell ha minden oké, de amíg el se indul a grafikus telepítő addig had ne filozofálgassak már..
-
Sir Ny
senior tag
,,Amúgy UI szinten kcisit gyorsabb az XP az emlegetett AthlonXP-n (1Gb RAM-ban már elvan), de nem annyival, ami megüti az ingerküszöböm, másrészt meg, az mikori rendszer?
És ha nem lenne benne 1Gb, csak 512Mb, az Lubuntu ugynúgy menne, az XP felől pedig masszív winyóreszelés hallatszana."
köhh. Az XP konkrétan 64-5 MB RAM-ot eszik üresjáratban, egy 3-as firefoxxal/K-Meleonnal és egy 8 körüli flashplayerrel, be lehet férni 128 MB-be. Leglábbis jobban, mint a puppy wary teszi. (szvsz a wary, ha telepíteném akkor nem akarná folyton az egész magát belerakni a ramba, de telepíteni nem akartam). Az 512 úgy hazugság ahogy van. Próbáltam, sokat kísérleteztem vele, még nem is olyan régen.
Lassulni lassul, valamit szemetel valahol, meg a kártevők meg ilyesmik, de ezért kell néha felülcsapni a partíciót egy frissen telepített image-zsal
Nem rossz rendszer az XP, meg van egy nagy előnye, hogy amikor készítették még pofátlanul kevés RAM volt a gépekben, de nekem hiányzik a shell, meg a testreszabható menü/ablakok/etc.
(#217) CPT.Pirk: ,,Archbanget nézd meg, érdemes."
az openbox az mindegy, bármire lehet azt rakni. A lényeg a programkínálat.
-
Sir Ny
senior tag
nem ismerem az unetbootint, el sem tudom képzelni, hogy a C:/-ről indítás alatt mit érthetsz, de..
.. próbáltad már a szabványos telepítési módot? Hogy rámásolod egy penderítőre, és onnan butulsz be?am végigolvastam a témát, láttam, hogy mindenki szidja a puppyt
ej, nem tudjátok ti, hogy mi a jó (segítek: a puppy a jó). Szvsz 128 MB RAM felett a legjobb operációs rendszer, amit valaha készítettek eddig. Mindenhova felmászik, mindenre ad alapból jó programokat, ésatöbbi. 128 MB esetén nekem a winXP vált be legjobban, flash, youtube, firefox, minden megy mint az álom, 64 MB vagy az alatti RAM esetén meg gondolom már csak grafikus felület nélküliek jöhetnek szóba, de abból bármilyen. (vagy DSL / tiny core, vagy pupnGO puppy, bár az egy kicsit nagyon bugos (kéne belőle még egy remix) vagy egy XF-DOS) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gtasystem #210 üzenetére
Meg persze, a cica is olyan mint a kutya, csak nem egészen.
Pár kis kép, ez alapján eléggé egyértelmű, hogy mi mire nem hasonlít:
Unity-s Ubuntu
XP
LXDE-s disztró
KDE-s disztró"oké azt elfogadom hogy ne az ubuntu, nekem tökmindegy az a lényeg hogy felrakható legyen és működjön.. szerintem mindenki ilyen os-t keres, az huszadrangú kérdés hogy milyen csilivili ikonok vannak benne.."
Nem ikonok másak, maga az asztali környezet más. Ez olyan, mintha leülnél másik Windows verzió elé a megszokott otthonid helyett. Az eltérő asztali környezeteknek meg eltérő céljaik, rendszerigényeik vannak."nekem amúgy a kde meg ubi meg az összes ugyanolyan linux, és szerintem sokan így vannak ezzel.."
Szóval vannak elvárások amik nem teljesültek, de ennek több oka van. Először azzal kellene kezdeni, hogy elolvassa az ember, miről is szól az Ubuntu, ha már fel szeretné telepíteni. Pl. ha az ember vakon megvenné Windows7 után a Windows8-at, akkor elég nagy pofára esésben lenne része, pedig az átlagembernek egyik Windows pont olyan, mint a másik...
-
válasz
gtasystem #213 üzenetére
Hozzáállásról azért beszélek, mert tudod, hogy vannak hibák, hogy elég sok egyéb helyen működik, de neked menjen úgy, mint egy windóz, ami amúgy ugyanúgy nem problémamentes, csak ezt kihagytad. Nekem mondom, a win8 telepítés volt egy hét az asztali gépemre.
Mondjuk a "csak működjön" azt nem csak rád értettem, hanem kicsit általánosabban is. Egyre többen hiszik azt, hogy műszaki eszközök használatához semmit nem kell tudni, pedig hát.
"szövegszerkesztő: előbb kattint aztán használ.."
Ez most hogy jön ide? Terminálon előbb kattintasz, aztán bemásolod, amit kaptál parancsot... Vagy beírod, ha tudod, mi az."ez a júzersorrend és nem a googlizik, megkérdez, parancssorba beír és használ.. "
Problémamegoldásról beszéltünk, nem egy akármilyen program használatáról, egy működő rendszeren."ákeresek, elolvasom az útmutatót, fórumokra is "
Dícséretes, de akkor meg mi volt az a hiszti, hogy nemmegynemmegy. Ha már eddig eljutottál, akkor lehetne egy kicsit kevésbé vérpistike-attitűdöd isVan ilyen, semmi nem tökéletes. Különben dobd be a gépet a telepítés idejére egy router mögé, és akkor lesz hálód. Monitorra meg, ha eljutok végre addig, adok xorg.conf -t.
"és még mit ne csináljak hogy el tudd olvasni? "
El tudom, csak nem kell csodálkozni, ha félreértem, mert nem veszem észre, hol a mondat vége... -
gtasystem
őstag
nem kell sértődni és nem benyögni jöttem..
hcl: és még mit ne csináljak hogy el tudd olvasni?
szövegszerkesztő: előbb kattint aztán használ..
na ez a sorrend hiányzik a ubiból is..ez a júzersorrend és nem a googlizik, megkérdez, parancssorba beír és használ..
a hozzáállásra meg csak annyit hogy elvileg én vagyok aki hajlandó linux os-t számításba venni és nem fordítva..nem is értem miről beszélsz, letöltöm megcsinálom a pendrive-ot, rákeresek, elolvasom az útmutatót, fórumokra is ránézek akkor milyen hozzáállás kellene még szerinted?
kecskét ne áldozzak? -
válasz
gtasystem #210 üzenetére
Ja, azt tényleg benéztem, hogy keverted, mert úgy emlékeztem, hogy kérdezted, sry.
(Mondjuk központozhatnál + nagybetűzhetnél, mert néha elég nehezen olvasható, amiket írsz.)"olajcsere: mi az hogy nem akarok vele foglalkozni? pont arról csevegünk hogy foglalkoztam vele miről beszélsz?"
Arról, hogy csak úgy működjön minden. Nem, nem ezt írtad, a hozzáállásra mondom."parancssor: na erről beszélek..szerinted mi olyan nehéz egy érlezáráson agyműtét közben?"
Azon, hogy mondanak neked egy karaktersort, és begépeled? Ugyanaz a nehézség...
Vagy a szövegszerkesztő is mumus, mert oda is gépelni kell? -
ViZion
félisten
válasz
gtasystem #207 üzenetére
Múltheti tapasztalat: Zsír új noti + win7 prof. A gyári lemezét NEM olvasta a Samu laptop. Én gépemen lemezről átraktam a cuccokat, realtek lan drivernél hiba volt, nem működött, pedig a driver szerint fent volt, rendben. W7 update és a driver frissítés szerint ez a legjobb ide... csak nem műXik. Weboldalukról leszedettel is hiba. Végül talán HP vagy Lenovo oldalról tudtam hozzá leszedni. Home user hol adta volna fel?
Nem kell úgy beállítani, h a linuxal mindig szívás van, a windowsal meg soha... Azzal is lehet szopcsizni, csak Neked esetleg ott már van tapasztalatod, h merre keresgélj, ezért nem tűnik fel.Lentebb látszik, h mennyire hmm... nem is érdekel téged, csak jöttél benyögni, h sz@r... A KDE az asztali környezet, nem a "linux", Ubuntu és a többi nem ugyan az... ha az lenne, akkor miért lenne ennyi?
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #208 üzenetére
na jól van te is aztán megtaláltad ám a lényeget..
szerintem hasonlít, de ez teljesen szubjektív megítélés kérdése, biztos van ami még jobban hasonlít, de ebbe had ne menjünk már bele..
akkor mondjuk azt hogy legelterjedtebb így már megfelel remélem..de biztos ebbe is bele lehet kötni..oké azt elfogadom hogy ne az ubuntu, nekem tökmindegy az a lényeg hogy felrakható legyen és működjön.. szerintem mindenki ilyen os-t keres, az huszadrangú kérdés hogy milyen csilivili ikonok vannak benne..
nekem amúgy a kde meg ubi meg az összes ugyanolyan linux, és szerintem sokan így vannak ezzel..
hcl:
ez viszont már simán kamu nem kevertem a wubi ubi fogalmakat, úgyhogy ne beszélj mellé..olajcsere: mi az hogy nem akarok vele foglalkozni? pont arról csevegünk hogy foglalkoztam vele miről beszélsz?
parancssor: na erről beszélek..szerinted mi olyan nehéz egy érlezáráson agyműtét közben?
totál egyszerű feladat annak aki gyakran csinál olyasmit.. -
válasz
gtasystem #207 üzenetére
Ki mondta, hogy nincsenek hiányosságok? Én is kijelentettem, hogy minden oprendszer alatt vannak. nem csak driverileg.
Wubis beszólás : láthatólag keverted a wubi és ubi fogalmakat, ami azért nem egy nagy etwas, hogy ha utánaolvasol, 5 sorból megértsd.
Olajcsere : deeee, a "nemakarokvelefoglalkoznicsakműködjön", az pont ilyen. A világon nincs ilyen műszaki eszköz, még a számítógépeknél sokkal egyszerűbb, és kevésbé bugos dolgok sem. Korábban írtam, hogy tök szép dolog elfedni a műszaki tartalmat, csak éppen nem célravezető.
Parancssor : Khm, ha mondják neki, mit másoljon/írjon be, akkor...? Ráadásul szintén, némi gondolkodás alapján, meg lehet érteni, hogy mi mit csinál. A DOS időkben is "átlaguserek" (képzettséggel nem rendelkező egyének) futtattak parancssorokat.
Mi a nehéz azon, hogy az lspci kilistázza a PCI eszközöket, a lspci -v meg bővebb infót ad?
Vagy ha "frissítés után eltűnt a windóz a GRUB menüből" -> írd be, hogy sudo update-grub, hát itt már a bepötyögött dologból is kiderül, mi fog történni -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gtasystem #205 üzenetére
Az Ubuntu nem hasonlít az XP-re, se a mostani Unitys verziók, se a korábbi Gnome2-es verziók, semennyire sem hasonlítanak XP-re vagy a Windowosokra.
Ha te olyan rendszert keresel, akkor LXDE felületű rendszer kell, az nagyon XP szerű. Ha meg úgy általában Windows jellegű felületet, akkor az a KDE.
De továbbra is mondom, ne az Ubuntu milyensége alapján vonj le messzemenő következtetéseket...
-
gtasystem
őstag
-nem emlékszem hogy beszóltam volna, és ha valamit feltételezel az még nem jelenti hogy úgy is van..
- ez nem hiszti, hanem jogos kritika, és egyáltalán nem olyan mint az olajcsere, csak szerinted..
- nem, hozzáértést igényel..egy átlagjúzer nem fog parancssorokat futtatni max. kattingatni tud..amúgy ha kicsit visszaolvasnál látnád hogy csak ebben a topikban is volt akinek szintén nem működött valami, sőt elismerik a szakik is hogy vannak driveres hiányosságok úgyhogy nem tudom miről beszélsz..
úgyhogy szerencse is kell, ez van.. -
válasz
gtasystem #198 üzenetére
"-tévedsz, utánanéztem, de bocs "
A wubis beszólás alapján nem."ha majd lesz 7-es és külön partíció a hdd-n"
De most esik le... Wubira akartad rakni?Felesleges szívás...
"ki nem szarja le hogy miért nem volt benne,"
Ez olyan, mint amikor nem cserél az idióta olajat az autójában, aztán behisztizik, hogy besült a motor..."elég komoly hozzáértést igényelnek az "egyszerű" megoldások is,"
Agyat igényel, meg gondolkodást. De a windózos problémamegoldás is azt igényel csak, aztán az se nagyon megy sokaknak.Hogy szerencse kell a felrakásához, az meg LOL
Te beszívtad egy géppel, akkor már senki másnál se működik?
Amúgy elvileg mondom, az OS telepítés nem is user szintű dolog, most lehet, hogy némelyiknek sikerül, de az sokszor olyan is. Utána meg csodálkozik, ha nem működik túl jól.@Sir Ny : Meg azt, hogy bekapok néha kártevőket, az is észrevenném
2014 után meg azt is, hogy nem támogatott.
Most azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az Adobe nem csinált rendes flash playert Linuxra.
Anyám gépén még nem néztem amúgy XP-Ubi összehasonlítást Youtube tekintetében, de a Fujitsu laptopjaimon 360p felett mind a kettőn szagat.Amúgy UI szinten kcisit gyorsabb az XP az emlegetett AthlonXP-n (1Gb RAM-ban már elvan), de nem annyival, ami megüti az ingerküszöböm, másrészt meg, az mikori rendszer?
És ha nem lenne benne 1Gb, csak 512Mb, az Lubuntu ugynúgy menne, az XP felől pedig masszív winyóreszelés hallatszana.
-
gtasystem
őstag
modemen voltam konkrétan..
és a grafikus telepítőnek külön ablaka van a hálózatokra telepítés közben ezért lenne logikus hogy akkor beállítsa vagy mit tudom én ha win mellé teszem fel..vagy valami hasonló ablakot dobjon fel vagy valami..
vagy legalább legyen valami segédlet a hálózathoz mert anélkül még googlizni sem tud a júzer hogy segítséget kérjen..a system akármiben átlagjúzer számára értelmezhetetlen beállítási opciók vannak, pedig az ubi 'elvileg' xp-re hasonlít..de a fő probléma a megjelenítés volt, a hálózatbeállítás csak a második, az eltávolítás meg a harmadik, és szerintem ennyi elég főleg ha csak érdeklődő vagyok..mondom ha majd lesz 7-es és külön partíció a hdd-n akkor majd kísérletezem vele tovább, de nálam egyelőre elhasalt a dolog..
mr.nagy:azt látom hogy bemásoltál mindent amit írtam, de megfogalmazhatnád hogy melyik részét nem érted..
-
Sir Ny
senior tag
,,@diopapa : Mennyire régi gépeket? Az AMD AthlonXP 2600+ -os régi gépemen, amit anyám használ, kb. azt veszed észre, hogy a Youtube roncs lejátszója szaggat (ugyanazt a videót letöltve viszi bármikor)."
Windows XP-vel meg azt vennéd észre, hogy a youtube nem szaggat.
Ha jól emlékszem, akkor a 8 körüli flashplayer meg K-meleon vagy ilyesmi hülye böngésző (de pl a firefox 3 se nagyon eszik se prociidőt, se RAM-ot) kitűnően szolgált akkor, kitűnően szolgál most is.Én úgy csináltam, hogy csináltam egy XP-s rendszert böngészővel, flashplayerrel meg mindennel, és csináltam a partícióról egy képet, amit a GRUB-bal mindig vissza tudtam rakni ha bekapott valami kártevőt.
Ám lehetség, hogy puppyhoz léteznek youtube videó nézegető programok, ahova csak bemásolod az url-t, és akkor letölti és elkezdi neked lejátszani mplayerrel vagy a difólt medialejátszóddal, nekem mondjuk még nem sikerült ilyet működésre bírnom, gondolom a google néha megbasztatja az API-t hogy az emberek ne nagyon nézzenek reklám nélkül videókat, mert az neki csak ráfizetés lenne.
-
Sir Ny
senior tag
,,[A puppy] Csak időszakosan írja vissza a változásokat a képállományba, egy menetben, így nem fáradnak el a régi flash meghajtók cellái sem."
Ez már az egyik előző cikkben el lett sütve, akkor is kérdeztem, hogy ha így lenne, akkor nem zavarná-e a kedves cikkírót hogy ez a metódus adatvesztést okozna?
-
spammer
veterán
válasz
gtasystem #198 üzenetére
De mit nem állított be, ha kábelen voltál?
Mit kellett volna beállítani? Ha van routered, akkor kábelen azonnal mennie kell a netnek. Ha nincs router, hanem modemen keresztül csatlakozol, akkor meg a beállításoknál gondolom meg kell adnod a csatlakozási adatokat (ezzel mondjuk sosem foglalkoztam, routerem van). De ez Windowsnál is így van (Win8 alatt konkrétan router nélkül nem is tudok digi netre csatlakozni, mert azonnal meghal, BSOD). Tehát mi volt a probléma?
Ahogy (#201) ViZion is írta, hozzám is nem egyszer hoztak már ismerősök gépet, hogy rakjak fel nekik Windowst meg állítsam be. (Volt, aki egyenesen a boltból, bontatlan dobozban hozta a gépet hozzám, persze előtte meg sem kérdezte, ráérek-e
) Tehát akkor a Windows programozóknak készült. Jól mondták, te a Windowst tanultad meg, azt szoktad meg (sokan mások is, köztük én is), csak míg mások hajlandóak tanulni és foglalkozni vele, addig te (és persze sokan mások) nem.
-
ViZion
félisten
válasz
gtasystem #198 üzenetére
Te akkora szaki vagy...
Sok dolog jogi okokból nem települhet automatikusan (többek között MS szabadalmak miatt). Tudtad, h hasonló okokból nem lehet a win lomtár a tálcán? A windows alap telepítéssel mennyi drivert rak fel? Pl. laptopnál még sok esetben LAN és wifi driver sincs... Kodekek sincsenek alapból ott sem, de flash és Java sem. Akkor miről beszélünk?"amúgy azt elismerem hogy ha fel van téve és működik akkor már oké, de úgy tűnik ehhez még egyelőre egy jó adag szerencse is kell meg és/vagy egy szaki aki belövi.."
Igaz. De win-re, OS X-re és Androidra is az. Rengeteg win-es gép landol nálam, mert megveszik, Pistike telepíti a szomszédból, utána meg jönnek a "fekete háttér" dologgal, meg a lassú, vírusos sz@rral ide. Maradjunk annyiban, h a wint ismered, ezért Neked az az egyszerűbb. Mást meg ezek szerint -sokakkal együtt- nem vagy eléggé elszánt kipróbálni. Win-en sem tudtál mindent az első nap szerintem és ha hiba van, ott is fórum + gugli az első, nem?Nem kell feltétlenül linux usernek lenni. Engem nem izgat a részesedése, mert van az az ár, ami sok lenne a növekedésésrt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest